Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tgera Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21110
Ugyan nem Cee'-dem van.

A Megane-okat is régóta Michelin (igaz általában Energy) gumikkal adják. Nem én voltam az egyetlen, aki szerint ez a gumi elég kaki. Az valóban igaz, hogy lassan kopik, de cserébe kemény, és csúszkál. Esőben meg kifejezetten.

Az autó csere után méretet is váltottam. A korábbin 15"-os Michelin volt, a mostanin meg már 16"-os Continental Premium Contact 2 van. Ég és föld a különbség, és biztos vagyok benne, hogy nem azért, mert 195-ről 205-re nőtt a szélessége. Cserébe állítólag jobban kopik, de ez normális, ha azt veszem alapul, hogy a puhább keverék jobban is tapad. Én azt vallom, hogy, ha lehet, akkor első a biztonság, és csak utána jön a pénztárca. Inkább cserélek 20 ezer kilóméterrel hamarabb gumit, mint hogy vészhelyzetben az a fél méter hiányozzon éppen.

TGera
Előzmény: -+Seth+- (21107)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21109
húú azt én is utálom mikor a seggembe jönnek! ilyenkor finom felvillantom a féklámpát (nem fékezek) hogy vegye már észre magát!
Előzmény: sirnemes (21108)
sirnemes Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21108

Notes,

nem kioktatas jelleggel csak szemelyes tapasztalat, 180 korul igazad van fekezesnel esznel kell lenni. en nem megyek soha senki seggebe, mindig tartok egy jo masfelszeres kovetesi tavot, ha kamion vagy sorelozok akkor villantas, leveszed a gazrol a labad, es szepen elgurulsz mellettuk.

ha epp mellettem van jobbra es latom hogy satufek kell az embernek hogy ne menje bele a kamionban akkor beengedem.

lehet kulturaltan is gyorsan hajtani, es lekopogom lehet hogy ezzel elbuktam nehany percet, de eddig meg mindig odaertem mindenhova.

Soha nem ertem hogy miert mennek az emberek egymas seggeben, ez a legrosszabb mindketto szamara.

egyebkent 130 km/h az kb 36 m/s, azaz 1 mp reakcioidovel szamolva kb 40 meteresen kovetesi tavolsag kell hogy rongyolj bele ha fekez az elotted levo, nezd meg az utakat hogy hanyan tartjak be...sajnos...nem csak otthon, kulfoldon is ez a helyzet.

Előzmény: Notes (21102)
-+Seth+- Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21107
Sziasztok. Volt egy kis időm és lezárt úton sikerült kipróbálni a Proceed-nek (Sport verzió, csak a keményebb gátlók miatt írom) a futóművét és a kerekekre gyárilag szerelt 17-es 225/45-ös michelin primacy HP gumikat. Lehet, hogy 30%-al tovább bírja a michelin mint a többi gyár hasonló gumija, de hogy legalább 50%-al rosszabb száraz aszfalton (vizen nem próbáltam) mint pl. egy Dunlop SP Sport 01 az tény. A következőket tapasztaltam. Forszírozott tempoban íven kanyarodva a futómű bombabiztos, alig dől a kocsi, kiválóan tartja az ívet és csak nagyon enyhén alulkormányzott. Viszont a hátulja érezhetően könnyű a kocsinak. Ha ugyanezt megteszem hasonló sebességgel de az ívet szűkebbre veszem akkor jön ki a michelin hátránya. Egész egyszerűen elvesztik a gumik a tapadást, megcsúszik a kocsi hátulja és következetesen mindig a hátulja. Ez mondjuk a jobbik eset, mert lehet korrigálni. Sajnos a gumik sokkal hamarabb elvesztik a tapadást mint amit a futómű tud. A futómű még vígan vette volna a kanyart de a gumik ekkor már csúsztak. Az nem is lenne baj, hogy megcsúszik a gumi, de az igen, hogy bőven nem azon a sebesséhatáron csusztak meg ami még elfogadtható. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 1-2 nagyobb sebességgel bevett utcai kanyarban is előfordulhat ez. Szóval csak óvatosan ezekkel a gumikkal! Javaslom aki teheti vigye ki a kocsit egy lezárt útra és játszon vele kicsit, sokat segít ez egy esetleges vészhelyzet esetén, nem árt tudni hogyan fog viselkedni a kocsi.
sirnemes Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21106

Sziasztok,

hat az uzemanyagarakhoz annyit hogy a diesel kevesebbet fogyaszt, es egyszeruen szamold vegig 6l diesel fogyasztas es 7l benzinfogyasztas eseten a dieselnek 1/7 vagyis, kb 16 % kell dragabbnak lenni mint a benzinesnek, ez jelen 300 HUF ar mellett 48 Ft kulonbseg.  Vallalati flottak nagyreszeben dieselek, nem veletlenul.

Ezentul a diesel kisebb fordulaton megy, kisebb a kopas, es hatekonyabb a motor uzemanyagbol kinyert energiaja kb 10 %. ez az amit lattok a fogyasztason.

Masreszrol benzines autonal ha hajtod garantalt a 10 literes fogyasztas (5-6000 fordulatszam), mig diesel 7-8 kozott jon ki.

Mas,en tegnap este is athuztam magyarorszag-asztria-nemeto-svajc,1200 km egy este alatt es nem volt tojas a labam alatt bar  mindenhol betartottam a sebessegkorlatok adta lehetosegeket, ausztria 140-145 nemetorszagot 190 km-el svajc 120-130 es igy lett az atlag 6.8 liter.

egyebkent a tankba 60 liter uzemanyag fer, mintha a gepkonyvbol 50 re emlekeznek, de ez jol jott.

Kis problemam volt a tempomattal, 2szer eljatszotta hgoy bekapcsolatam, es kb 2 perc bekapcsolas utan nem volt hajlando sebesseget eltarolni. mindegy szervizbe megnezik. volt valakinek ilyen?

Napfenytetorol, ha valaki rendelni akarna, nekem van, nagyon szeretem, 140-ig - 150 lehet a palyan nyitva, addig friss levego, napsutes es nem kell klima :) 160 korul a elkezd a szelterelo rud ala a szel befujni, es annak eros hangja van, akinek volt napfenytetoje az tudja mirol beszelek. de ez igyis nagyon jo, elozo autoimban ez mar 110-120 kozott elojott.

Massziv a vas!

Előzmény: Törölt nick (21103)
gszarkatat Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21105
Melyik Lancer-t hasonlítottad, melyik Cee'd-del?
Benzinest? Vagy gázolajosat?
tgera Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21104
Szia

Csak érdeklődöm, cascod nincs?

Mert arra már rég megcsinálták volna, a levont önrészt meg kiutalja a MABISZ, ha rendezte az ügyet.

TGera
Előzmény: G4b0 (21098)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21103

magyaroszágon 140km/h

ausztriában 140km/h

németországban 160km/h, ha éppen nincs forgalom akkor lehet menni 180km/hval is de efölött már szinte felesleges, a te általad leírt problémák miatt! aztán még itthon bevett szokás az is hogy "belsősávoznak" véletlenül kintmarad valaki, emiatt sem érdemes többel menni mint 140 km/h.

aztán persze vannak a rakéták, mikor csak a nagykékséget látod (xenon) a visszapillantóban, majd nagy világosság, hátsó lámpa, és megint k***va sötét, ahogy az egyszeri parasztember mondaná mikor ufot látott :) de őket nem érdekli a fogyasztás....

Notes Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21102
Két dolgot mondanék el.

A Kia szóba sem került, teljes mértékben az új Lancer vásárlásában gondolkodtam. Már minden el volt döntve (felszereltség, szín), de azért gondoltam biztos ami biztos elmegyek egy próbaútra a Mitsubishihez. A Lancer élőben még jobban néz ki mint képeken/videón. De! A próbaúton semmi extrát nem éreztem, kissé csalódottan szálltam ki az ötmilliós csodaverdából. A Kia szalon ott van 200 méterre. Menjünk át tesztvezetni! Ég és föld volt a két élmény. A Lancer a cee'd-hez képest szűkös, nagyon zajos, és a futóműve is csalódás volt. Onnantól nem volt kérdés, hogy melyiket veszem.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy bár a Lancer qrva jól néz ki, de egyszerűen a cee'd egy jobb autó szerintem. Így hogy 15 perc eltéréssel próbáltam ki őket nagyon kijött a különbség.

A másik a végsebesség. Hol szoktatok/akartok Ti 190-eket menni?? Én ha csak 130-at megyek már nem győzöm előzgetni a kamionokat. Ráadásul ha pl. 130-at megyek a belső sávban akkor az egymást előzgető csigalassú teherautók állandóan kivágnak elém. Teljesen veszélyes. Ilyenkor 130-nál is nagyon észen kell lenni. 170-190-ről nem tudom hogyan tudnék fékezni...
gszarkatat Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21101
Persze, tudom: most mindenki rohan, hogy meg tudjon tankolni az emelés előtt...Isten barmai/majmai...stb.
Előzmény: gszarkatat (21100)
gszarkatat Creative Commons License 2008.05.14 0 0 21100
Miért "Brutális" ez? Tudod, hol van az olaj világpiaci ára? (Más kérdés, miért van ott.) A brutális a 40-50 forint lenne. Persze, akkor kitörne a II. taxisblokád, nem hülye a MOL sem...:-)))
De akinek autóra telik, annak telik üzemanyagra is, egyébként meg nem kell sírni, le kell tenni az autót, azt ott a békávé. A dízel meg kevesebbet fogyaszt, vagy nem??
Előzmény: Doki50 (21095)
Robi73 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21099
Részvétem! :(

A csere autó csak a biztosító által megállapított javítási időre jár. pl: A szervizben javítják a kocsidat 2-3 hétig, a biztosító pedig megállapítja, hogy a javítás elvégezhető ideális esetben 3 nap alatt, akkor csak 3 napra fizeti a bérkocsit. :(
Előzmény: tom7cat2 (21090)
G4b0 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21098

Szia!

Azt elfelejtetted hogy 3 hónaposan belémjöttek hátulról és még most sincs megcsinálva (hátsó ajtó + lökhárító fényezése), mert az "ellenfélnek" nem volt kötelezője, így ment a MABISZ-hoz az ügy..., de a többi stimt. :) Az ellopot kocsiról semmi hír, sztem nem is lesz. Másfél héttel az ellopás után csak annyit tett a rendőrség hogy köröztette. De a nyomozó akihez került nem is foglalkozott az üggyel addig. Nesze neked forró nyom... 1 hónap telt el azóta, most fogják lezárni, sztem eredménytelenül...

Előzmény: solarys (21082)
kekjobbszem Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21097
Én is SW-s leszek néhány nap múlva. Nekem az üzembehelyezést átvállalta a dunaújvárosi szalon, igaz más engedményt nem tudtam kiharcolni.
GregHozta Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21096
Összességében nem volt rossz, csak az zavart, hogy 2600 forinttal többet fizettem a beharangozott árnál. Amikor rákérdeztem, a munkafelvevő sem tudott választ adni, miért is a többlet.
Sajnos nem kérdeztem a tatabányai szervizárakat, hiszen pestre naponta járok, és Szabó úr nagyon korrektnek tűnt/tűnik a hozzáállása alapján.
A kormány nyikorgására én vittem a megoldást, és valóban segített.
Előzmény: drq (21094)
Doki50 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21095
Brutális üzemanyagáremelés jön

2008.05.13. 16:20

szöveg: Baka Gábor

Címkék: üzemanyagár, áremelés, gázolaj, benzin

Piaci információk szerint a héten újra jelentős üzemanyagáremelés következik. A dízelek lassan a garázsban maradhatnak, a gázolaj 8 forinttal lehet drágább csütörtöktől.

www.vezess.hu cikke
drq Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21094
Mindent összevetve ez korrektül hangzik.
Szóval a kormányburkolat nyekergést is ők javították meg.
A tatabányai kereskedésben mennyiért csinálták volna az olajcserét?
Előzmény: GregHozta (21088)
neho Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21093
Ez jó vic!

bocs:)

De inkább helyeztesd forgalomba a szokásos 80 egy-két ezerért,

szerintem
Előzmény: Menyus72 (21070)
Doki50 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21092
Nekem a 10 éves, 110 ezer km-t futozz Lanos 1,5 SE-vel sok bajom nem volt, annyi hibája volt, hogy nem volt benne ABS meg légzsák, ESP.

A kipufogó dobot, katalizátort garanciálisan kellett cserélni, illetve egy 1200 Ft-os tömítést a kipufogó galériánál.

Az Cee'd vásárlása után, kb. 6 ezer km-es bejáratásig, vissza sírtam, egyáltalán nem volt rossz kocsi, még ha kissé imbolygott is. Éreztem a kocsi, illetve saját vezetési képességem határát is, így jól kijöttünk.

190-el pedig nem mentem még, nem is szándékozom, csak repülővel, mint utas.

Üdv.
Előzmény: ProgiBee (21091)
ProgiBee Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21091

Elhiszem, hogy bosszant engem is idegesítene! Csak azért írtam a Lanceres dolgot, mert valamikor mondtad, hogy lehet eladó lesz a Cee'd-ed, és benevezel egy Lancerre. Meg a hozzászólásaidból arra következtetek mostanában, hogy nem lett a szíved csücske a Cee'd. (igaz meg is értem a hibák miatt) Anno amikor a Kalosomban 3 ezer km volt és nekiállt rángatni, füstölni, majd felrobbantam. (szelepeket kellett csiszolni) Hiába csinálták meg és lett jó, én már nem bíztam benne, meg is utáltam rendesen, a vége az lett, hogy eladtam. A végső lökést az adta meg, hogy olajcsere után égett szaga volt állandóan. Elvittem szervízbe, mondtam, hogy mi a baj. Kicserélték az olajszűrőt, meg ráhúztak egy anyára. Mondanom sem kell, hogy továbbra is csepegett (annak ellenére, hogy kértem cseréljenek alátétet is) és égett szaga volt. Ezután elköszöntem tőle és a szervíztől.

A lényeg, hogy azért a Lancer sem egy olyan penge verda, igaz nem vezettem, csak az A2 tesztjét olvastam!

Mondjuk ha most vennék gépet, lehet hogy Fiat Bravo lenne. Mert valahogy keveslem már ezt a teljesítményt. Alapban nem, csak amikor egy Renault Kangoo is 190-nel repeszt előttem, akkor gondolkodóba esem, hogy most mi van.

Előzmény: Doki50 (21089)
tom7cat2 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21090
Én is csatlakoznék a törött Cee'd-ek sorához :(
Egy állat belénk jött hátulról, mikor álltunk az elsobbség adás kötelező táblánál, ő még megkérdezte, hogy miért állok. HÁT .nyád , szerinted, amúgy meg miért ne állhatnék, ha rosszul vagyok...
Lökhárító kampó, hátsó ajtó is, de ami a gázosabb, hogy pont az orra sarkával jött belénk igy kb 20cm-en fogta fel a Cee'd a 1,5tonnás accord ütését, ennek következtében az egész hátsó rész beljebb ment, a csomagtér alját nem tudom felemelni, kb 1-2cmrel beljebb csúszott a hátsó fal, ahol belejött.
Még ő volt felháborodva, de legalább van biztosítása /igaz tegnap kötötte/

Az ilyen sérülést hogyan javítják?

Egészben az a bosszantó , hogy el vagyunk átkozva, mert előző autót is ugyaníg 3 hetesen az M7esen hátulról seggbe taszajtotta egy wartburg...
Illetve, hogy az én időmból megy el az időveszteség

Ha igazolom, munkáltató által, hogy a kocsi nélkülözhetetlen a munkámhoz,. akkor a kötelezője a másik félnek álllja a csere kocsit?

:((
Doki50 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21089
"Látod vazze, vettél volna Lancert a Kia helyett "

Ki tudja, lehet jobban jártam volna Lancerrel. Nem túl nagy öröm, hogy 15 ezernél már kell stabilizátor rudat cserélni, még ha garanciális cseréről van szó!

Az utána járás, idő vesztesség azért elég bosszantó, ezt senki sem fizeti, csak én.

Különben a Lancer és a Kia Cerato közt vaciláltam valamikor, akkor még a Cee'd a magzatvízben úszkált.
Előzmény: ProgiBee (21087)
GregHozta Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21088
Megtörtént a 15ezer kilométeres kötelező szervizem a KIA Szabónál, amire 10-ből 9 pontot adok. Az 1 pont levonás azért van, mert
1. Nem kaptam meg az ajándék bögrét (én is elfelejtettem, de ők sem mondták)
2. A végösszeg, a meghirdetett 25227 forint helyett, 27830 forint lett.
Gondolkodtam, vajon minek is köszönhető 2600 forintos többlet, de nem jöttem rá.

Az olaj, a meghirdetett 9310 forint helyett, csak 8084, de a munkadíj 6970 helyett 10800 forint lett. Tény, hogy a kötelező dolgokon kívül, pár garanciális javítást is elvégeztek, de nem gondolom, hogy a gyárban hibásan elvégzett munkát, nekem (fogyasztónak) kéne kifizetnem. Véleményem szerint a gyáron kéne behajtani ezeket a többletköltséget.

Egyébként a kiszolgálás minőségével, illetve a szerelő, Fodor József hozzáállásával és szakértelmével, maximálisan meg vagyok elégedve. Csak ajánlani tudom. Végig ott állhattam az autónál, és készségesen megmutatta, mit hogyan kell cserélni. A kormányom nyüszögését, gépháztető zörgését, és rádió problémáját is sikerül megszüntetnie. Ami még nagyon szimpatikus volt, a fizetés utáni autóátadás, ahová a szerelő kísért el, és jó utat kívánva átadta a kulcsokat.
ProgiBee Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21087
Látod vazze, vettél volna Lancert a Kia helyett :D Elég szépen leszakadt az első lökös, meg a motorháztető sem gyári helyzetű, ahogy látom. Igaz a sajátomon is kellett állítani. Amúgy érdemes a hozzászólásokat elolvasni, lebilincselőek! :o) 
Előzmény: Doki50 (21079)
drq Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21086
Részvétem.
Ez az autó még javítható, vagy totálkár?
Előzmény: Pepa74 (21017)
drq Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21085
Nekem is beszámolták, kifizettem rá az eredetiség vizsgálatot, de így is csak 90 körül volt.
Sok.
Előzmény: Menyus72 (21075)
Menyus72 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21084

Szőnyeget, meg kresz csomagot adnak! :-)

Ma egyébként elfogadta a bank a hitelkérelmemet. Az autó amit kinéztem van itt mo-on, elvileg 10 munkanapon belül a kereskedésben lesz, aztán intézik a papírokat. 2-3 hét múlva Kia Ceed SW tulaj leszek! :-)

Előzmény: Ham1979 (21081)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21083
mi az hogy kérjen bele szőnyeget? miért az még ebben nincs benne? nekem 95ezer volt és volt minden kresz csomag, szőnyeg, a sz*rtól a repülőig minden :) olyan állapotban volt a kocsi, hogy tankolni kellett + pályamatrica aztán goo!
Előzmény: Ham1979 (21081)
solarys Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21082

Még viszonylag szerencsésen megúsztad a helyzetet. Manapság sok erőszakos barom van az utakon, sajnos.

Mostanában pechetek van: egy hónapja a szüleid kocsija tűnt el, most majdnem lezúzták a kocsidat. Ez már több mint sokk!! Az eltűnt(lopott) kocsiról van vmi hír?

Előzmény: G4b0 (21034)
ngyulus Creative Commons License 2008.05.13 0 0 21080
Én speciel az üzembehelyezési költséget tettem le foglalóként megrendeléskor, ami nálam 80kHUF volt Jberényben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!