Gotm-17, no-reload. Befejeztem a hétvégén, valószínűleg nem utoljára, de most pihentetem egy kicsit... rosszul esett...
pedig milyen jól indult, végig vezettem technológiában, manipuláltam a világot, ahogy akartam.
1340-ben már beléptem a modernkorba
1640-ről egy kis heyzetjelentés: tech. előny, starship majdnem kész, 25k pénz a kincstárban, kiszámoltam max tíz kör múlva, azaz 1700előtt meglesz a victory "somebody stop me!! :-D"
1645-Németország váratlanul hadat üzen 3 védtelen városom esik el ezurázsiában
1645-A bosszúra éhes tábornokaim elkövetik a játékom egyetlen és egyben végzetes hibáját: ICBM-t dobunk Berlinre.... Amre nem számoltam: mindenki hadat üzent :( (eddig nem igazán játszottam olyan sokáig a játékkal, hogy atomot kelljen bevetnem, nem tudtam milyen hatása van...)
1650-1705-Kétségbeesett háború... csak a fővárosom 4 atomot kapott, de más várost is lőttek. Több tucatnyi destroyer bombázta szét a még megmaradt úthálózatott. A kutatás és termelés töredékére esett vissza. Ennek ellenére végül összeszedtem magam. Hála az anyagi tartalékaimnak én is szétbombáztam jópár városukat. Amikro a háború véget ért gyorsan helyreráztam a gazdaságot és visszaállítottam a gyors kutatást.
1750-minden szükséges találmány megvan, 6-7 kör múlva elkészül az utsó alkatrész...de ez már nem történt meg:Kína beelőzött.
:((((
:((((
Csak egyszer kellett volna visszatöltenem, egy nyílvánvaló ostoba lépés után. Németo. semmit se tudott volna kezdeni velem ausztráliában, különbenis ráuszítottam volna mindenkit....
Szar érzés volt így veszíteni no :) végig úgy éreztem profin játszok, az 1600-as évek végén elkészülő spaceship szerintem jó eredmény
A vége nem volt túl izgi, bár egyszer-egyszer nekem jött Kína, majd Amerika, de még csak a kontinensemig sem jutottak el, flottám feltartotta őket az óceániai hm... óceánon :)
A modern kör elején tudtam még tech-et cserélgetni, de a végén már magamnak kellett araszolnom a célig. Igaz, Amerika is ráhajtott az Űrhajóra, el is jutott 9 részig (!), de techben kicsit előrébb voltam a végén.
Most lett kész az Evolution. Fővárosom 9 kör múlva szállítja a Hoover-t... :) Noha nincsenek egyéb csodáim, szükségem sincs rájuk, a német bor, az orosz prém és az indiai elefántcsont piacaimon elég boldogságot kínál a hazai fűszer, festék és drágakő mellett. Nem lesz gond talán az Űrversennyel, hiszen ahhoz nem kell olaj, háborúzni pedig éppenséggel nem vágyom.
A gazdaság, mondhatni, rendben: 13-14k a kincstárban, jön hozzá körönként 700+, mindez úgy, hogy 100%-ön pörög a tudomány. A főváros 72/shielden termel, mögötte 16-on cammog a következő, na de majd felhozom a vidéket, mire eljön a modern kor...
Különben nagyon jó ez a játék így visszatöltés nélkül :) Kellett hozni néhány izgalmas döntést
-Átváltsak a women suffrage-ról a sciencetific method-ra vagy próbáljam megépíteni mind a kettőt? (meglett mindkettő :) )
-Elég csapatot vittem Egyiptomba a háború megkezdéséhez? (no itt elszámoltam a dolgot meg kellett volna várni, hogy a többi szövetségesünk meggyengítse és csak utána támadni.)
-vajon ha nem teljesítem a követelését hadatüzen? (1-2 alkalom kivételével mindig odaadtam, amit kértek...nem voltam az a harcos nemzet)
2 ázsiában (ebből egy csaknem a volt indiai főváros melett (kiirtották őket) és pont el tudja halászni a dye luxuscikket :) )
Usa nálam nagyon erős és rengetek tech-et követelt és kapott tőlem :(. De nem volt választásom: ha nem adom oda tuti hadat üzen, mert nincs erős army-m - és akkor elveszítem azt a 2-300 aranyat amit körönként fizet nekem...
Csaknem átgotmoztam az éjszakát :). Nagykönyvtár nem lett meg, de néhány egyébb csoda igen. Legutóbb a Hoover Dam. Mint látható nagyon gyorsan haladtam, bőven lehetett volna még optimalizálni pl. a városokon, de inkább csak nyomattam a turn-öket.
Volt pár nagyon kellemetlen pillanat a játékban pl.:
amerikai ijjász egy szigeten lévő városom mellett. Legyártottam benne 130 pénzért egy med infantryt,( emellett is volt egy endiku(?) warrior védelmem) és felszólítottam távozásra (gondoltam nem baj, ha hadat üzen, úgyis 23 pénzt fizetek neki körönként... :)
köv kör: város elveszik.... ez egy 6-os város volt, drága pénzen felfejlesztve :((((
A másik nagy hadi kudarc mostanában ért: megrökönyülve látom, hogy nincs olajunk... nosza szerezzünk egy kicsit Egyiptomtól 17 hadi egységet-(infantry-k és cavalryk vegyesen) sorakoztattam fel 3 városuk mellé (right of passage). Erre használtam a golden age-emet... :((.
Eredmény két kör alatt 3 egységem maradt és szegényebb lettem vagy 2000 pénzzel. Mert elfoglalgattam a városokat- volt amit 3x is-,de mindig visszavették. Az olaj végülis meglett, de semmi több. Egyébként kb. mindenkit ráuszítottam egyiptomra, de együtt se tudtuk megtörni.
Nem törekszem nagy hódításra, de ha bejönnek a tankok (körök kérdése), akkor nény stratégiailag fontos poziciót megszerzek.
Techben egyszinten vagyok az Usa-val, kínával és a németekkel. Pontszám valahol az alsó félben, de amire büszke vagyok, hogy a fővárosom a No.1. :)
370: Vége a Könyvtár-korszaknak, van helyette sok kicsi könyvtáram :) Astronomy lesz meg 13 kör múlva, és akkor majd vagy a Sistine, vagy a Kopernikusz...
Beindult a kereskedelem is, immár 5 luxuscikk boldogít... Egyiptomtól sikerült jó pénzt zabrálni a Printing-ért, momentán élen haladok vele a tech-ben!
Diplomácia: voltam már 70%-on is, de most megint 59... :( (miért?)
Asszem Európában dúl valami háború, de "itt lenn" ez engem nem izgat...
/Elsőre nem jött össze a Nagy Könyvtár, úgyhogy restart :)/
Na de most jól állok: BC 110-ben áll a Könyvár, középkor elején vagyunk. Kontinensemen 5 városom van, de Polinézián mindjárt lesz még 3, és ami fontos, az ottani két luxus is enyém, csak még nincs "aktiválva". Új-Zélandon is van természetesen 2 város. Az annyi mint 10. jelenleg épülnek a kikötők, aztán majd könyvtárazok...
Igyekszem nagggyon kedves lenni, mindenkivel követség és RoP. Ezzel együtt jelenleg csak 58% az elfogadottságom, amivel 9. vagyok... A nemzetgazdaságom amúgy 8. teljesítményben...
Az amerikai népek már némiképp emaradtak tech-ben, Németország és Egyiptom a két nagykutya...
A következő dolgok teszik még izgalmasabbá a játékot:
Új egységek széles palettája jelenik meg, igaz bele kell építeni a saját játékunkba: aki a c3 verziók valamelyikével nyomul(1.29f,PTW,Conquests), végig kisérve a történelmi korokat, egyedi egységek lehet szerepeltetni a játékban, így az ókorban az északi civek ha eljutnak arra a szintre hogy hajókat építsenek, nem gályával kezdenek, mert ugye ezt csak, a mediterrán tenger vidékén használták, hanem egy északi hajótípussal(a viking hajóhoz hasonlóval):
Izgi lesz, no reloaddal! :) Pillanatra meginogtam, hogy legyen-e scientific leader avagy ne, de egyrészt senki nem mondta, hogy ne legyen (tehát van!), másrészt mivel nincs reload, így nagyobb az öröm, ha beköszönt egy-egy... :)