Keresés

Részletes keresés

Thappa Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20895

Képek az esküvőről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thappa Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20894

ANGAGA

 

Szállás

Angaga egy pici sziget, 15 perc alatt körbe lehet sétálni (Kuredun ez kb. 45 perc volt és csak egyszer vállalkoztunk rá)

A sziget lagúna felőli oldalán szerettünk volna szállást a szép stand miatt, de a house-reef felőli oldalán kaptunk, és utólag jöttünk rá, hogy ez sokkal jobb volt. Szép homokos part volt előttünk így is, de a vízben pár méter homok után már kezdődtek a korallok és pár méter után már a house-reefnél voltunk. Snorkellingre nem is lehetne jobb. A Beach bungalók egyszerű, rattan bútor berendezésűek, nyitott fürdőszobával, a célnak megfelelnek, nekünk tetszett.

 

Étkezés

Kuredu valóban nagyon magasra tette a mércét... Választék itt is volt bőven, bár szinte minden nap ugyanabból lehetett választani, így a végére kicsit unalmas lett, de a minőséggel nem volt gond. A desszertek viszont nagyon egyszerűek voltak, Kureduval összehasonlítva. Ami viszont tetszett, hogy náluk a seafood nem merült ki halakban, hanem volt kagyló, rák, tintahal karikák. Ez utóbbi elég gyakran, többféle változatban.

A szigetnek van 2 cicája, akik mindig az asztalok körül ólálkodnak étkezési időben, ha jól értettem a szakácsot, a Tsunami-kor érkeztek a szigetre.

Itt teljes panziót vettünk igénybe, mert az AI-nak magas volt a felára, és mivel nem iszunk alkoholt, nem érte volna meg. Egy üveg ásványvíz 3,85 USD-ba került, ugyanennyi volt 3 dl gyümölcslé vagy egy fél literes üdítő is.

 

Programok

Külön programon nem vettünk részt, mert az esküvői csomagunk tartalmazott párat. Erről külön írok.

Itt is volt egy fitnesz terem, bár kevésbé jól felszerelt, de a célnak megfelelt.

 

Időjárás:

Itt is nagyon szép idő volt, rengeteg napsütéssel, de több felhővel.

Egy délután készülődött vihar, és lett nagyon szeles az idő, ez épp az esküvői szertartásunk délutánja volt… De szerencsére nem szakadt le az ég.

Az utolsó másfél napban viszont megállás nélkül esett.

Esténként nagyon gyakran lehetett látni a távolban villámlásokat, gyönyörű volt, órákig tudtunk feküdni a csillagok alatt a parton, és néztük őket.

 

Élővilág, snorkelling

Angagán rengeteg hangya van, óriásiak. De itt viszont egyáltalán nem voltak rajtunk csípések, Kureduval ellentétben.

Mivel Kuredu első snorkelling élményünk volt, tetszett, amit láttunk, de utólag azt mondjuk, hogy össze sem hasonlítható Angagával. Angaga víz alatti világa lenyűgözött minket. És aminek örültem, hogy itt csak ritkán láttunk Titan triggerfish-t. :-)

A Búvár központ tevékenysége itt inkább merülésekre korlátozódik. Itt is németek dolgoznak legfőképpen.

 

Esküvő

Hááát, az esküvői csomag szerintem hagyott némi kívánnivalót maga után, vagyis a megvalósítás, de így is szép emlék marad.

Ezek voltak a csomagban (1540 USD):

Esküvői szertartás

Faültetés

SPA: 1,5 órás csokoládé kezelés

Seafood vacsora

Tengerparti gyertyafényes vacsora

Hajókirándulás naplementében Angaga körül

Fél napos lakatlan szigeteki kirándulás

    A házasulandó vendégek üdvözlése a szigetre érkezéskor speciális, a személyzet nagy része várt minket a mólónál, néhányan dobbal felszerelkezve, és hangos dobkísérettel sétáltak el velünk a szállásunkig (persze hogy a zajra a fél sziget összegyűlt és minket nézett :-)).

    A szertatás 16:30-kor kezdődött volna, mondták, hogy jönnek értünk a bungalóhoz, 16 órára készüljünk el. Végül 17 óra lett mire oda értek, már tűkön ültünk, főleg, mivel egyre jobban támadt fel a szél, és borult be az ég. Szerencsére végül megúsztuk az esőt. Az összegyűlt személyzettel sétáltunk el, szintén dobkísérettel, a ceremónia helyszínére. Sajnos Angagán nincs az a fehér sátruk (nem tudom van-e speciális neve), amire számítottam, és amit Kuredun is láttunk, hogy ott tartották az esküvőket. Így hatalmas pálmalevelekből készítettek helyszínt az esküvőnek a strandon, ahol egy asztal körül ültünk a párom és én, a 2 tanú, a „pap” és a tolmács, aki arabról fordította angolra a szertartás szövegét.

    A szertartás után elültettük a pálmánkat. Készítettek egy táblát, amit leszúrtunk a fa mellé, a nevünk és az esküvő dátuma van rajta. Ezen nagyot mosolyogtunk, mert Mr. és Mrs. Thomas van rajta, csak hát a Thomas a párom keresztneve. :-)

    Utána azonnal indultunk a naplementés hajókirándulásra, ahová szintén a fél személyzet jött velünk, az úton végig doboltak és zenéltek nekünk, nagyon édesek voltak.

     

    A SPA kezelést még a szertartás délelőttjén vettük igénybe. Ez egy órás csokoládé masszázs és testpeeling volt, majd fél óra csokoládés fürdő az udvari kádban, miközben kaptunk csokis kekszet és forró csokit. :-) Ez is a felejthetetlen élmények egyike.

     

    A hajókirándulás után volt a tengerparti vacsoránk, ugyanott terítettek meg nekünk a vízparton, a pálmalevelek között, ahol a szertartás is volt. Sajnos borzasztóan szeles volt az idő, így elég viccesre sikerült a vacsora.

    A seafood vacsora másnap csalódás volt, mert úgy kezdődött, hogy krumpli saláta, brokkolikrém leves, spagetti… A főétel pedig egyszerű hal volt, mellette 3 kis garnélával. Én ettől picit különlegesebbre számítottam, főleg, hogy néha a büféasztalon is többféle seafood-ot láttunk.

     

    A lakatlan szigetes kirándulás szintén picit csalódás volt, bár jól éreztük magunkat, de szerintem többet ki lehetne hozni belőle.

    Hajóval elvittek minket egy szomszédos szigetre. Értem én, hogy lakatlan, de hogy senki nincs a szomszéd szigetek közül, aki figyelne rá… Tele volt szeméttel a partja. L Szerencsére találtunk egy olyan részt, ahol tiszta volt, és ott töltöttük a délutánt. Én itt is vártam volna, hogy bekészítenek nekünk egy kis piknik kosarat, legalább vízzel és gyümölcsökkel, de semmi ilyen nem volt. Ráadásul az ott töltött 4 órából az utolsó órában már nem is voltunk egyedül, mert jött egy hajó, akik végül megálltak a szigeten, és ott maradtak fürödni egyet, kb. 4-en voltak.

     

    Nénány kép:

     

    1. Gyönyörű naplementék voltak

    2. Napfelkelte

    3. A bungalónk előtti part

    7. A bár terasza

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Thappa Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20893
    Sziasztok!

     

    3 hét után nem könnyű visszatérni a szürke hétköznapokba, de végre volt időm írni egy beszámolót. (előre is elnézést, ha hosszú vagyok, illetve sok helyen meghagytam az angol elnevezéseket, de bizonyos dolgok lefordítva valahogy olyan furcsán hangzanak…)

    Március 23.-án indultunk nászútra, Kuredun 12, Angagán pedig 8 éjszakát töltöttünk, a 21. éjszakán pedig Malén szálltunk meg.

    A repülőjegyet magunknak intéztük, Emiratessel utaztunk, Dubai-ban átszállással, a szállást pedig Németországban a Meier’s-nél foglaltuk.

     

    Nagyon nehéz a 2 szigetet összehasonlítani, mert alapvetően különböznek, de mi mindkettőt nagyon szerettük, szerintem a 2 nagyon jó párosítás együtt, ami az egyiken hiányzott, az megvolt a másikon, és nem is tudom megmondani, hogy melyiket választanám, ha most hirtelen visszamehetnék. Mindkettőnek vannak pozitívumai, igazi negatívumot nem igazán tudnék mondani.

     

    KUREDU

     

    Szállás

    Beach Villát foglaltunk, ami a sziget északi és déli oldalán is található.

    E-mailben jeleztük előre, hogy szeretnénk, ha a sziget déli oldalán lenne a villánk (Koamas Beach Villa), vissza is jeleztek, hogy rendben, de végül az érkezésünkkor az északi oldalon kaptunk O Beach Villát. Azt mondták, hogy a déli oldali Beach Villákat elsősorban családoknak adják ki, hogy a gyerekeket így valamennyire elkülönítsék (és ott éppen telt ház volt). Ha ezt tudjuk előre, akkor biztosra megyünk és Jacuzzi BV-t foglalunk, ami csak a déli oldalon van, de se a sziget, se az iroda nem szólt erről a szokásról. Így az első 1-2 napban picit csalódott voltam emiatt, mert bár maga a villánk gyönyörű volt, de az északi oldalon a tengerpart nekem nem annyira tetszett. Azért, mint a kép mutatja, gyönyörű volt, de a part ott nem az a nagyon finom, puha homokos, amire én vágytam, hanem nagyon pici korall törmelékes.

    Emellett pár méterre a parttól beton hullámtörők voltak, ami picit rontott a szép látványon. Még dagálykor is olyan sekély volt a víz ezen a részen, hogy úszni szinte egyáltalán nem lehetett, így snorkellingre sem volt igazán alkalmas. Mélyebb részig pedig begyalogolni nem lehetett, mert az a korallok letaposásával járt volna, és elég hosszú táv lett volna.

    A sziget déli oldala kb. 15 perces sétát jelentett innen.

    A másik, ami miatt csalódott voltam, mert elfelejtették, hogy nászutasok vagyunk. 2 nap múlva találkoztunk a Meier’s képviselőjével, és megemlítettük neki. 2 óra múlva már ott volt a gyümölcskosár és egy üveg pezsgő a szobában, de így az ágydekoráció lemaradt.

    Ahogy írtam, maguk az O Beach Villák gyönyörűek. 2007-ben építették őket, nagyon újak, nagyon modern berendezésűek, nagyon tiszták, és hatalmas, fantasztikus nyitott fürdőszobájuk van. Imádtam.

    Aztán mire megszoktuk volna a tengerpartot is, 5 éjszaka után szólt a recepciós, hogy a maradék 7 éjszakára, felár nélkül átköltözhetünk Jacuzzi BV-ba, vagy Water villába, ha szeretnénk. Az utóbbi választottuk.

    A Water villa is nagyszerű volt, és sokkal könnyebben megközelíthető volt minden a szigetnek erről a részéről.

    Közel volt a sziget DNY-i oldalán messze kinyúló homokpad. Még apálykor is a hosszú kinyúló rész bizonyos részei víz alatt maradnak kis homokszigeteket alkotva, közöttük bokáig-térdig érő víz. Délelőtt volt a legalacsonyabb a vízállás, ilyenkor messze-messze be lehetett sétálni az óceánba. Voltak reggelek, mikor teljesen egyedül feküdtem a semmi közepén az egyik kis homokszigeten (míg a párom elment az edzőterembe, hogy fusson egyet), valami fantasztikus az a nyugalom.

     

    Étkezés

    AI ellátásunk volt, úgy gondolom, hogy megérte, mert nagyon sok folyadékot ittunk, bár alkoholt szinte egyáltalán nem fogyasztottunk. A koktélok nincsenek benne az alap AI ellátásban.

    Míg az O Beach Villában laktunk, addig az O Restaurant-ban étkeztünk, ami azt kell, mondjam, felülmúlhatatlan, és nagyon magasra tette a mércét. Hatalmas választék, elképesztő desszertek, kiváló minőség.

    A Water Villákhoz a Sangu Restaurant tartozott, ami szintén alig maradt el az előbb említettől, talán desszertekben, és a választék bőségében voltak valamivel kevesebbek. Amit hiányoltam egy ilyen helyen, az a seafood volt, halak voltak minden mennyiségben, de semmi egyéb.

     

    Programok

    Az AI ellátáshoz jár egy ingyenes sunset trip, ahol találkoztunk 2 delfinnel is, nagyon sokáig a hajó körül úszkáltak. Ezután voltunk delfin szafarin is (32 USD/fő), ahol viszont nem igazán láttunk delfineket… (találtunk egy 3 főből álló csoportot, de csak pár percig voltak a hajó közelében, és alig-alig bújtak ki a vízből). De a speedboat-os élmény miatt végül nem bántam, hogy befizettünk rá, mert élveztük az 1 órás száguldozást. Ahogy utólag most olvasom a Tripadvisor-os tapasztalatokat, a delfin szafarin nem nagyon látott még senki delfint, viszont az ingyenes sunset trip-en annál többen.

    Nekünk ez volt az első snorkelling élményünk, felszerelést vittünk magunkkal. Részt vettünk az ingyenes snorkelling intro/info-n is a Búvár központban, ahol ismertetik a szervezett snorkelling programokat, és szükség esetén megmutatják az eszközök használatát a vízben. Ide mindenképpen érdemes elmenni az első napokban.

    Sok fajta snorkelling programjuk van, a párom volt egy éjszakai snorkellingen a house- reefnél (25 USD/fő), nagyon élvezte, és részt vette egy free-diving tanfolyamon (25 USD/fő) is. A Búvár központban elsősorban németek dolgoznak, nagyon segítőkészek, nagyon jól működik minden.

    Szintén az AI ellátáshoz jár ingyenesen egy 15 perces welcome masszás a SPA-ban. Ez nagyon megfelel a célnak, hogy felkeltsék az emberekben a vágyat, hogy utána visszamenjenek, mert isteni… Bár horror árak vannak, de mi sem bírtunk ellenállni. Egy 2 órás nászutas kezelésre csábultunk el (298 USD/pár). Az elején volt egy fantasztikus lábfürdő, lábradírozással, aztán egy fej-talp- és teljes testmasszás, majd teljes testpeeling, a végén pedig egy 15 perces fürdő a SPA teraszán egy óceánra néző jacuzziban, koktéllal a kézben. Felejthetetlen… A végén még egy testápoló kezelés. Masszázs közben lehetett nézni az óceánt és az arra úszkáló halakat a szoba padlóján lévő üvegablakon keresztül.

    Van egy nagyon jól felszerelt fitneszterem is a szigeten, amit a párom rendszeresen látogatott reggelente, neki nagyobb a mozgásigénye, mint nekem. J

     

    Időjárás

    Végig ragyogó napsütés volt, egy reggelen volt egy kisebb vihar, de inkább csak széllel járt, eső csak kevés esett.

     

    Élővilág, snorkelling

    Van sok denevér, rengeteg nagyon jópofa helmet crab, órákon át lehet őket nézegetni, hogy mit csinálnak.

    Bár az okozókat soha nem láttuk (sand fly), de rengeteg csípést begyűjtöttem. Fenistil gélt mindenképpen ajánlok vinni!

    Vízben 3 állat volt, amiből rengeteget láttunk: baby reef shark, stingray, és hát kedvencem, a titan triggerfish… ;-) Ez utóbbitól elég paranoiás lettem a végére, mert lépten-nyomon találkozni lehetett velük, és elég agresszíven is viselkedtek, a búvár központban mondták, hogy valószínűleg fészekrakási időszakuk van.

    A house-reefnél én nem voltam Kuredun, a párom is csak az éjszakai programon, mert a Water villák körül is láttunk eleget (gondoltuk addig, míg Angagára nem mentünk…).

     

    O Beach Villa előtti part

     

     

     

    SPA

     

     

    Szigettakarítás

     

     

     

    Sangu étterem

     

    Koamas medence

     

     

    A hosszú homokpad

     

     

    avandi Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20892

    Már csak azért is érdekes ez a "visszafizetem- nem fizetem vissza" dolog, mert az álatalam már sokszor említett angol irodák az első naptól kezdve kiírták a kezdőlapjukra, hogy aki most nem tudott a vulkán mizéria miatt velük elutazni az

    a., átfoglalhat bármi másra mindenféle levonás nélkül

    b., kérdés nélkül visszakérheti az útra befizetett összeget

     

    Nem tudom, van -e olyan magyar iroda amelyik így járt el....

    Előzmény: Törölt nick (20887)
    Ami-da Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20891
    Szia szabinyo78!
    Mi "csak" Kuredun jártunk, épp december legelején. Az ott töltött két hét alatt 20 perces zuhi volt az első reggelünkön, ezután végig szuper volt az idő. Nekünk nagyon tetszett a sziget, bármikor visszamennénk ha úgy alakul. A sziget különlegességét nekünk a hosszú homokpad adta, ahol mindig élvezetes volt sétálgatni (pl. naplementében), fürdeni, snorizni.
    Ha van még kérdésed nyugodtan írj. Addig is ajánlom a http://malongo.uw.hu/ oldalt, mert sok kérdésedre megadhatja a választ.

    Üdv.
    Ami
    Előzmény: szabinyo78 (20881)
    resistance! Creative Commons License 2010.04.24 0 0 20890
    Ha bárki bármit tud a maldív-szigeteki letelepedés menetéről, kérem ossza meg...
    Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.23 0 0 20889
    hehe :) maganszemelyeknel en is ellene vagyok. 
    Előzmény: KissP83 (20886)
    Bee-GP Creative Commons License 2010.04.23 0 0 20888
    Azért ez nem teljesen így van! Az egész reptér munkában volt, /bérköltség/, működtetnek mindent /közüzem/, és egy ekkora cégnél ez egy hét alatt nem kis költség. Egyedül talán az üzemanyag ára maradt meg. A szigeteken is munkában volt mindenki, /u.a. mint az elöbb - bér, ételek/, és jóval kevesebb ember ment el nyaralni, szinte egész Európa kiesett. Nem véletlen, hogy összesen euro milliókat buktak ezen a kis vulkán kitörésen. ;)
    Előzmény: Törölt nick (20887)
    KissP83 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 20886
    A biztosítók csak beszedni szeretik a pénzt! Én teljesen biztosító ellenes vagyok!
    Előzmény: Zambian Lion (20883)
    Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.22 0 0 20885

    :(

     

    van valami hir?

    Előzmény: Bandos (20884)
    Bandos Creative Commons License 2010.04.22 0 0 20884

    ...és azért sem fizet ilyen vis major esetben a Biztosító, mert ez a kockázat a biztosítási szerződésben sem volt benne, és a biztosítási díjban ezt a kockázatot nem is kalkulálta. Egyébként elég valószínű, hogy a jövőben megjelennek majd azok az utazási biztosítások is, amelyek hasonló esetekre is nyújtanak majd fedezetet, de az áruk is valószínűleg többszöröse lesz, mert a biztosítók ezt követően nyilván nagyobb valószínűséggel számolják majd az ebből eredő kockázatokat, mint korábban.

    (Mi pedig majd eldönthetjük, hogy egy 2 hetes nyaralásra 10eFt-ért kötünk majd utazási (baleset, betegség, poggyász) biztosítást, és/vagy váratlan betegség esetére szóló útlemondási biztosítást (tudtommal az útlemondási biztosítás is csak váratlan betegség esetén fizet általában), amely ilyen esetben természetesen nem fizeti ki a kárunkat, vagy pedig 40eFt-ért, ami már esetleg akkor is fizet kártérítést, ha pl. a vulkáni hamu miatti leállt légiforgalom miatt ért minket kár.)

    Előzmény: Zambian Lion (20883)
    Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.22 0 0 20883

    azer tnem fizet az ilyenre a biztosito, mert csak egyszer legyen ilyen nagysagrendu vis majeure, es tonkremennek, garantaltan. 

    Senkinek sem jo ez. 

    Előzmény: KissP83 (20880)
    gumigida Creative Commons License 2010.04.22 0 0 20882
    Szia Bandos!

    Nagyon sajnálom, hogy nem jutottál el. :(
    Remélem én is, hogy azért jól jössz ki belőle.

    Én is lógok valóban egy beszámolóval, megírom előbb-utóbb. :)
    szabinyo78 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 20881

    Sziasztok!

     

    Új fórumozó vagyok, idén decemberben tervezzük a nászútunkat Maldív-szigetekre. Olvasgatva a fórumot és mások élménybeszámolóját Sun Islandre vagy Kuredura szeretnénk menni. Van olyan szerencsés aki mindkettőn járt már? :)

    Utazott már valaki december elején, akkor már nincs esős "évszak"?

     

    Köszi előre is a segítséget, mindenkinek szép napot!

    Szab.

    KissP83 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 20880

    Szia Zambian Lion!

    Én is csatlakozom igazad van, csak valahol érthető a Maldívok részéről is....ők úgy vannak vele, hogy nem tehetnek róla, nekik profit kiesés, csak hát az sem tehet róla aki a vulkán miatt nem tudott menni, mint pl Bandos...sajnos ilyen világban élünk....csak a legrosszabb, hogy a biztosítók sem fizetnek erre....pedig pont az ilyenre illene.. szerintem.

    Előzmény: Zambian Lion (20877)
    Angelico Creative Commons License 2010.04.21 0 0 20879

    Szia Bandos!

     

    Annyira nagyon sajnálunk! Remélem jó vége lesz az egésznek! Én biztos az őrület határán lennék!

    Izgulunk értetek!

    Angelico

    jmp Creative Commons License 2010.04.21 0 0 20878
    Re :)

    Igazad van... dehat ez van.... remeljuk Bandos vissza kapja a penzt... szurkoljunk neki...
    Előzmény: Zambian Lion (20877)
    Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.21 0 0 20877

    de mikor ilyen katasztrofa van, pont arrol van szo, hogy pl ez a maldives nyaralo masnak ugysem tudna kiadni, mert senki nem tud berepulni, legalabbis sok orszagbol nem tudnak... egy pici odafigyeles kellene a cegek reszerol, probalni egy kis egyutterzest mindenhol... meg mas emberek reszerol is... nem csak arra menni, hogy ebbol nekem hogy lehet a legtobb hasznom.

     

    az mas, ha lefoglalod, aztan magad miatt nem tudsz menni...

     

     

    Előzmény: jmp (20876)
    jmp Creative Commons License 2010.04.21 0 0 20876
    Szia Lion!

    Igen az... dehat ok csak elmeletileg a szabalyukat alkalmazzak, amivel Te egyet ertesz mikor kifizeted a szallas koltseget... soha senkinnem tudhatja, hogy kozbe jon e valami.. es azert azt is bele kell szamolni, hogyha Te lemondod a szallast az utolso pillanatban akkor o se tudja ki adni masnak egybol, hogy addig a pillanatig foglalt volt az a aszoba.
    Régen vol olyan, hogy ilyenkor ha mondjuk lefoglaltal 10 ejszakat, de kozben eljottel mert nem tetszett vagy valami kozbe jott, vagy nem is erkeztel meg, akkor 3 napot nem teritettek vissza a tobbit pedig vissza teritettek a szallodak.
    Seychellen en utoljara igy voltam mikor esett az eso 2 napot egyfolytaban elmentem Victoriarol egy masik szigetre a Denisre es ott is meg tudzunk ebben allapodni, mivel ott 2 ejszakat toltottunk ezert csak +1 ejszakat kellet kifizetni.. Lehet ez a szabaly el Bandos, erdemes utana jarni..

    JMP
    Előzmény: Zambian Lion (20873)
    jmp Creative Commons License 2010.04.21 0 0 20875
    Szia SirLancy!

    Meg kell, hogy mondjam nem emlekszem mar ra, hogy mi mennyibe kerult, de nem volt feltunoen dragabb a kaja, mert azt megjegyeztem volna!

    Amugy mi csak ala nature sima szimpla reggelivel szoktunk foglalni, mert neha nem vacsizunk vagy nem ebedelunk... inkabb az adott pillanatban eldontjuk, hogy eszunk e vagy nem, sokszor a reggelit is ki hagyjuk es csak ebedeleunk, vagy reggelizunk es delutan csak nassolunk, es nem vacsizunk, vagy mind a harom egyszerr, reggeli ebed vacsora... ez nalunk kedvtol fugg... Mivel inni alkoholt ritkan iszunk ezert se szoktunk All Inclusive-t befizetni soha... A hideaway amugy se bufetes csak reggelinel, delben este etlapos valasztas van... illetve van bufet is, amikor epp tartanak valamit, ami altalaban minden szigeten van kipakolos party szeruseg :))

    Udv:
    JMP
    Előzmény: sirLancy (20871)
    jmp Creative Commons License 2010.04.21 0 0 20874
    Szia Bandos!

    Elméletileg szerintem vissza fogjatok kapni, az ilyen szallodak mint a Hideaway vagy a Conrad nem igen szereti ha ebbol neki baja lesz... csakhat ez ugye Maldivon van ami azert masabb mint itthon vagy europaban..

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/04/21/szallodaszovetseg_vissza_kell_fizetni_a_befizetett_elolegeket_a_vulkankitores_miatt/

    Dehat ez mindig benne van a pakliban... csakhat igen 1.000.000-bol egyszer :) a kovetkezo 999.000 utazasodnal nem fog elo jonni :))

    Ha mesz szoljal... hogy mikor...

    JMP
    Előzmény: Bandos (20872)
    Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.21 0 0 20873

    20%... szornyu.. . mindenki cashin in a masik ember szerencsetlensegen...

    Kenyaban pl nagyon megsinylettek a gyumolcstermelok, hogy a romlando arut nem tudtak az egyesult kiralysagba szallitani... eredmeny?  fillerekert vasaroljak fel az arut mas orszagok (az eredeti ar huszadaert, harmincadaert), mert tudjak hogy amugy a nyakukon maradna.. hanyok az ilyentol.

    Előzmény: Bandos (20872)
    Bandos Creative Commons License 2010.04.20 0 0 20872

    Szia jmp,

     

    Köszi az együttérzést és a felajánlott segítséget.

    Az Admiral Travel már erőteljesen dolgozik az ügyön. Eddig azt derítette ki, hogy a Qatarral egyszerűbbnek tűnik a helyzet, "normál" utasként a repjegy 15 napon belül átfoglalható, de nekünk ezüst kártyás törzsutasként máj 31 előtti indulásra is átfoglalható, állítólag költségmentesen. A május első fele biztosan nem jó, a május vége talán esélyes lehet.

     

    A szállás kicsit bonyolultabb, azt a Meiers-en keresztül intézte az Admiral. Előszőr azt mondták, hogy a szabályaik szerint "fel nem használt" szállás esetén, illetve lemondás nélkül, vagy 3 napon belüli lemondás esetén nem jár vissza semmi. Majd annyi "engedményt" tettek, hogy a rajtunk is kívül álló helyzetre tekintettel, méltányosságból 20%-ot térítenek vissza. Ezt követően az Admiral rákérdezett az átfoglalás feltételeire, most még ezen gondolkozik a Meiers, majd meglátjuk.

    Bizakodó vagyok.

     

    Csak azért is maldív!

     

    Bandos

     

    Előzmény: jmp (20858)
    sirLancy Creative Commons License 2010.04.20 0 0 20871
    szia!

    Esetleg arakra emlekszel ettermekben, vagy ti milyen ellatassal voltatok?

    thx
    Előzmény: jmp (20869)
    Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.20 0 0 20870

    jol van na...... :))

     

    koszonom.... :)))

     

    en meg a hideaway palacet szeretnem kiprobalni, sogornommel, ferjevel...

    Előzmény: jmp (20869)
    jmp Creative Commons License 2010.04.20 0 0 20869
    Szia :)

    Egyem azt a lusta lelked :))

    Hideaway Palace 3-bedroom complexes on the
    sandbank (1,420 m²) (2 units)
    4 persons 2 adults and 2 children

    Hideaway Water Suite
    (235 m²) (2 units)
    2 persons 1 adult or 2 children

    Jasmine Garden Villa on the beach - ezt szeretnem kiprobalni!!
    with 9.5m by 4m private pools
    (705 m²) (5 units)
    2 persons 1 adult or 2 children

    Dhonakulhi Residence on the beach
    with ocean view
    4m by 2.5m Jacuzzi
    Splash Pools (550 m²) (20 units)
    2 persons 1 adult or 2 children

    Raamba Retreat on the beach
    (385 m²) (7 units)
    2 persons 1 adult or 2 children

    Funa Pavilion on the beach
    (176 m²) (7 units)
    2 persons 1 adult or 2 children
    Előzmény: Zambian Lion (20868)
    Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.20 0 0 20868
    hello jmp :) oooo koszonom szepen, igy mar hallottam rola, hogy dhona khuli... :)  tenyleg szep, a villak hany szemelyesek, ketto?  koszi a sok infot!!! :)
    Előzmény: jmp (20867)
    jmp Creative Commons License 2010.04.20 0 0 20867
    Szia Lion!

    Itt vannak kepek, nem is keves!: http://www.mondomaldive.it/Foto_Maldive/Dhonakulhi/foto/Island_Hideaway_Dhonakulhi.html
    http://www.mondomaldive.it/Foto_Maldive/Dhonakulhi/foto/Island_Hideaway_Dhonakulhi.html

    5 csillagos amugy a szalloda, tobb fele szoba tipusuk van!
    Mi ebben voltunk csak errol tudok irni a tobbibe nem mentem be:
    Dhonakulhi Residence with 8
    m² Jacuzzi Splash Pools (550
    m²) - 20 units

    Itt vannak az arak:
    http://www.island-hideaway.com/PDF/ISLAND%20HIDEAWAY%20PUBLISHED%20RATES%2022%20DEC%2009%20-%2021%20DEC%2010.pdf

    Árak

    És itt egy pár kép is ha lusta vagy megnezni az első linket :)))









    Nem irom oda melyik melyik :) kitalalod...
    1 - fürdő
    2- háló
    3- nappali
    4- Dhonakulhi Residence kivulrol
    5- Dhonakulhi Residence kivulrol
    6- Dhonakulhi Residence kivulrol
    7- Dhonakulhi Residence kivulrol es a halo

    Udv, barmi kerdes vagyok :))

    JMP
    Előzmény: Zambian Lion (20866)
    Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.20 0 0 20866
    tetszik1  tetszik hogy nagy es nincs rajta sok villa, es a vizi villak sem ronditjak a latkepet (azokat nem szeretem).  Milyen a villak belseje, hany csillagosnak felel meg?  Milyenek az arak? 
    Előzmény: jmp (20865)
    jmp Creative Commons License 2010.04.20 0 0 20865
    Szia Lion!

    Nagy :) 1500x500 méteres.. kb 1 ora kellemes seta bungalotol bungaloig.. nem erdemes egyszerre korbe jarni, mi megtettuk, de majdnem kiszaradtunk mire korbe ertunk... kicsit meg is egtunk, de azert meg usztuk.. a bungiktol indultunk es korbe mentunk a harom negyedenel, mar a kiszaradas veszelye fenyegetett, olyan szinten, hogy mar azthittem, hogy egyik bungihoz oda megyek es megiszom masok vizet, de eszembe jutott, hogy a kozepen vagy a nagy pool, es oda szabadultunk be a vizbe, es megittunk 1-1 liter tat fejenkent :)

    Szoval szep nagy sziget.. 3 vagy 4 étterme van, mi haromba jartunk... lehet, hogy csak ennyi van.. mar nem emlekszem pontosan...

    Udv :)
    Előzmény: Zambian Lion (20863)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!