Figyelem! Hozzászólás csak legalább 100 fórumos hozzászólással rendelkező nickeknek! Elkerülendő bármilyen automatikus tiltás és törlés, célszerű a Sportmoderációs topikban érdeklődni először. Mivel a topik nem áll 24 órás felügyelet alatt, kéretik a kétesnek tűnő, újonc nickeket a Sportmoderációs topikban jelezni, különben magatokra vethettek...
Nekem inkább Vlahovic a választásom. Hojlundért nyilván sokat kérnek az angolok, hiszen 70 millió euróért vették. Az külön megérne egy misét, ahogy az angol klubok szórják a 70-80-100 milliókat ilyen közepes játékosokért. Egy vicc ami abban a ligában zajlik. Szerintem azt hozzák akit Allegri kér. Nyilván Vlahovic lesz, hiszen dolgoztak már együtt. Zárójelben inkább azon gondolkodnék, hogy az utánpótlásunkból miért nem lehet épkézláb csatárt felhozni. Ha nem termelődik ki 3-4 évente egy ilyen Hojlund kaliberű csatár, akkor vagy a kiválasztással van a baj, vagy a képzéssel.
Egyébként én azt mondom mind a 2 elférne, nyilván Gimenez kárára, de egy valamire való csapatnál 3 csatár azért semmiképpen sem a bőség zavara.
Vlaho- szerződést bont a bundásokkal és jönne ingyen, élhető(6milla/év) fizuval
Hojlund- jönne kölcsön+30millás opcióval, aztán majd eldöntjük,h megtartjuk v sem
Ha mindenképpen választani kell, akkor én hiába idősebb,de Vlahora voksolok. Ligából jönne, voltak jó szezonjai, utóbbi 2 évben sem volt azért teljesen kuka, plussz ismeri MA.
A Milan két új középpályása, Ardon Jashari és Samuele Ricci, bár pozíciójuk alapján hasonlónak tűnhetnek, játékszemléletük és stílusuk jelentősen eltér, ami alapján elvileg kiegészíthetik egymást a pályán.
Összehasonlítás –
Jashari vs. Ricci
Jellemző: Ardon Jashari - Samuele Ricci
Pozíció: Védekező középpályás (6-os) ----- Mélyen játszó irányító (regista)
Védekezés: Tapasztalt, de lassul ----- Intenzív pressing
Ricci – Jashari – Modrić
Labdabirtokláson alapuló stílus
Tapasztalat, kreativitás
Kevésbé fizikális
Ricci – Jashari – Fofana
Dinamikus, vertikális stílus
Sok futás, fizikalitás
Kevesebb kreatív megoldás
Végső értékelés:
Modrić akkor, ha kontrollt és tapasztalatot keresnek.
Fofana akkor, ha hosszú távra építenének egy intenzív, energikus középpályát.
👉 Összességében: Fofana stílusban jobban illik Ricci és Jashari mellé, míg Modrić magasabb szintű kreativitást hoz, de inkább rövid távon és kiegészítőként.
Most már kimásolhatod ezt a szöveget a vágólapra. Ha szeretnél belőle PDF-et, Word-dokumentumot vagy bármi mást, csak szólj!
Nagyjából már csak a középcsatár kérdés maradt kérdőjel Jashari érkezésével, illetve hogy Thiawot egy szép kövér tőkenyereség mellett lecseréljük-e Leonira. Simán lehet hogy Saelemaekers lesz a jobb bekk, és a frissen érkező 9-10M eurós fiatal gyerek. Azt sem tartom kizártnak hogy Okafort megtartják Leao cseréjének, és Chukut meg Pulisic cseréjének.
Musah úgy látszik marad, és akkor megvan a 6 kezdő erősségű középpályás is.
Jelenleg egyébként - Jasharit már beleszámolva - 32M EUR pluszban vagyunk a mercaton, és még Morata (Como), Bennacer, Adli, Chuku?, és Thiaw (Newcastle) is itt vannak. Igaz, még nem vettünk középcsatárt, ahol én nem tartom kizártnak hogy egy kölcsön+ opciós vételes megoldás lesz valamelyik kiszemelttel, ahol pl. egy BL indulás bekapcsolja a kötelező vételt.
Amúgy nagyon rendezett és tudatos a mercato, Tare elég komoly munkát végez.
Itt van a beszélgetésed egy másolásra kész, rendezett szöveges formában:
Kérdésed:
Mi a játéksztilusban a különbség a Milan két új középpályása, Jashari és Ricci között? Tudnak együtt játszani?
Válasz:
A Milan két új középpályása, Ardon Jashari és Samuele Ricci, bár pozíciójuk alapján hasonlónak tűnhetnek, játékszemléletük és stílusuk jelentősen eltér, ami alapján elvileg kiegészíthetik egymást a pályán.
Összehasonlítás – Jashari vs. RicciJellemzőArdon JashariSamuele RicciPozícióVédekező középpályás (6-os)Mélyen játszó irányító (regista)StílusFizikális, harcosTechnikai, passzorientáltErősségekIntercepciók, pressingLabdakihozatal, passzpontosságGyengeségekKevésbé kreatívKevésbé fizikálisHasonlóságMindketten mélyebben játszanakTudnak-e együtt játszani?
Igen, tudnak.
Ricci lehet a mélységi irányító, aki diktálja a játék tempóját.
Jashari inkább pressingelő, védekezőbb szerepet kaphat.
Ideális lehet 4-3-3 vagy 4-2-3-1 rendszerben.
Következő kérdésed:
És Modrić vagy Fofana illik hozzájuk jobban egy 3 fős középpályára?
Válasz:
Modrić vs. FofanaJátékosModrićFofanaStílusKreatív irányítóFizikális box-to-boxErősségekPasszjáték, ritmusváltásFutómennyiség, ütközésekVédekezésTapasztalt, de lassulIntenzív pressingRicci – Jashari – Modrić
Labdabirtokláson alapuló stílus
Tapasztalat, kreativitás
Kevésbé fizikális
Ricci – Jashari – Fofana
Dinamikus, vertikális stílus
Sok futás, fizikalitás
Kevesebb kreatív megoldás
Végső értékelés:
Modrić akkor, ha kontrollt és tapasztalatot keresnek.
Fofana akkor, ha hosszú távra építenének egy intenzív, energikus középpályát.
👉 Összességében: Fofana stílusban jobban illik Ricci és Jashari mellé, míg Modrić magasabb szintű kreativitást hoz, de inkább rövid távon és kiegészítőként.
Jashari mozgása kicsit Bennacerre hasonlít nekem a videók alapján. Ricci nem ügyetlen. Ami Reijnderst illeti, én már az évek alatt megtanultam elengedni a játékosokat. Tonali távozása jobban megérintett mint az övé. De ahogy Tonali után is volt élet mert jött Reijnders, a holland után is lesz.
Jashari holnap orvosira érkezik. A hétvégi brit túrán ott lehet a csapattal. Remélem nem lesz akkora floppy, mint CdK, ha már ennyire ragaszkodtunk hozzá.
Ez a klubvezetés... Megegyeznek, hogy a nagy tehetségnek mondott Liberali elmegy ingyen a Catanzarohoz, 50 % részesedéssel a továbbértékesítésből. A játékos odautazik, átesik az orvosin. Erre befut a Torino 1 milliós ajánlata, ami miatt leáll a folyamat. 1 millióért csinálnak ... a szájukból. Közben ilyen Musah szerű középpályások meg 20-25 milliókért jönnek. Akkor ez a Liberali mégsem akkora tehetség, vagy itt valami rohadtul el van cseszve.
Na a Jashari deal végül összejön a hírek szerint, bónuszokkal együtt 39-re jön ki a matek. Egy misit spóroltak rajta, mintha 1 hónappal ezelőtt kicsengették volna a 40et.. és akkor jöhet a jobb oldalra ez a full ismeretlen gyerek, gondolom azért nem a kezdőbe akarjuk
Hát ja, megint mindenféle új pletykák mennek, pláne hogy a Jashari-Vlhao-Doue vonalon is tovább folyik a kötélhúzás....
Én a pletykák közül Chiesa-nak örülnék a legjobban. Most biztos marha olcsó lenne (persze a fizu is egy téma), és hátha nálunk megtáltosodna. Elől sokat tudna a gyorsasága, ügyessége, lövőképessége segíteni, hogy ne legyünk annyira kiismerhetőek.