Keresés

Részletes keresés

vizinikk Creative Commons License 2008.04.15 0 0 2446
vagy, ha a saját nyolcéves gyerekét látja, aki magzatként jelen volt a gyilkosságnál.
Előzmény: Törölt nick (2444)
vizinikk Creative Commons License 2008.04.15 0 0 2445

Pösö: A védőügyvéd az ügyvéd,az a dolga,hogy védjen,ez nem lelkiismeret kérdése.

védjen. vegye számba az összes enyhítő körülményt. de ne segítse hozzá a bűnöst, hogy teljesen megússza  büntetést.

még emlékszem, milyen szöveggel vállalta el Bárándy Péter az igazságügyminiszterséget: az igazságszolgáltatásban tapasztalt elképesztő történetek miatt akarta helyreállítani az igazságsazolgáltatásba vetett hitet.

hogy ő ehhez mennyiben járult hozzá, azt már nem tette hozzá.

VAJON MEKKORA VAGYON KELL AHHOZ, HOGY EGY VÉDŐÜGYVÉD ELUTASÍTSON EGY ETIKA SZERINT VÉDHETETLEN FELKÉRÉST?

Előzmény: Zolady (2440)
ZöPö Creative Commons License 2008.04.15 0 0 2443

"És az áldozatok? Vagy ők már meghaltak, ne törődjünk velük?"

Majdnem pontosan így érvelt ifj. Báránygyík az első fokún. Nem szó szerint, persze, de ez volt az értelme.

(És a kronológia kedvééert: az első fok idején még dr. Dávid "nem értek a focihoz" Ibolya volt a miniszter, az első fok után kb. 2-3 héttel lett ifj. Báránygyík.)

Előzmény: renegade (2442)
renegade Creative Commons License 2008.04.15 0 0 2442
Politikamentesen... ki is volt akkor az igazságügyi miniszter???

Az elhagyás 2001-ben volt (vagy még 2000-ben?), úgyhogy Dávid Ibolya lehetett. De ennek mi köze a témához? Ez az ügyvédek és az illetékes bíróság dolga volt.

Pösö: A védőügyvéd az ügyvéd,az a dolga,hogy védjen,ez nem lelkiismeret kérdése.

Ez az az érvelés, amit ebben a formában nem tudok elfogadni. Nézzük csak a maga konkrétságában ezt az ügyet. Az ügyvéd "úr" kiadta fordításra a dokumentumot a saját lányának. Nyilván tudta, hogy az összeférhetetlenség miatt halasztani kell a tárgyalást. Kapásból etikai vétség. Számomra az is nyilvánvaló, hogy az ügyvéd úr tudta, ha Mr. Tobin visszakapja az útlevelét, akkor le fog lépni. Márpedig szerintem az ügyvéd dolga nem az, hogy ha valaki bűnös, akkor megússza, hanem az, korrekt eljárás során tárja fel azokat a körülményeket, amelyek alapján esetleg mégsem bűnös, ha pedig mégis, akkor minden enyhítő körülményt feltárjanak, és ezeket az ítéletbe megfelelően beszámítsák.

Itt erről szó sem volt. Az ügyvéd húzta az időt -- ami még belefér --, nem megengedett módszert használt erre -- ami már nem fér bele --, és a bírósági kapcsolataival elősegítette, hogy a fickó legálisan megléphessen innen, ami egyszerűen undorító. Ez az ügy csak az írhez hasonló gátlástalan alakoknak jó ajánlólevél, nekik megfelel, hogy van ügyvéd, aki pénzért egy ilyen ügyben is képes megmenteni a börtöntől.

És az áldozatok? Vagy ők már meghaltak, ne törődjünk velük?
Előzmény: Zolady (2440)
hoppaaa Creative Commons License 2008.04.15 0 0 2441
Hát, asszem ez a legkevesebb...
Előzmény: vizinikk (2435)
Zolady Creative Commons License 2008.04.14 0 0 2440

Egy lagzi az lagzi;)

Na utána kellett volna visszafutnia ide!  /gyalog!!/

Egyre inkább azt érzem /illetve tudom/,hogy a kedves magyar hatóságok szúrták el az egészet.

Kár az íreket basztatni! Illetve hát nem..

De mi magyarok tehetünk róla,hogy ez a szemét elhagyhatta kicsiny hazánkat.

Politikamentesen... ki is volt akkor az igazságügyi miniszter???

Előzmény: vizinikk (2439)
vizinikk Creative Commons License 2008.04.14 0 0 2439

én nem vagyok hajlandó azt mérlegelni, mennyire rázta meg két kisgyerek gyilkosát a saját tette. nem vagyok hajlandó azt mérlegelni hogy ő is ember.... tudjuk, hogy az, de ő él, két ártatlan gyerek meg miatta nem.

és őszintén szólva azon gondolkodom, hogyan tudják a védőügyvédei összeegyeztetni a lelkiismeretükkel (?!) azt, hogy az ő közreműködésükkel egy országúti gyilkosság büntetlen maradt. mert igaz, hogy az összes mentőkörülményt fel kell hozni a védőnek az ügyfele érdekében, de ha hozzásegíti ahhoz, hogy büntetlen maradjon a gyilkosság, akkor társtettes lesz maga is.

azt meg végképpen nem értem, hogy a hatóságok miért nem irattak alá az ír gyilkossal egy olyan nyilatkozatot, hogy az útlevelet a visszatérésekor köteles újra leadni - ha már egy családi lagzin bulizni méltányolható kérés, hogy egy országúti gyilkost futni engedjenek.

remélem, az a két kisgyerek minden este ott áll majd  - babakocsistól - Tobin ágya végében.

Előzmény: gligeti (2436)
renegade Creative Commons License 2008.04.14 0 0 2438
Azért feltehető, hogy egy nem végletekig elvetemült ember azért minimum szarul alszik egy ilyen eset után.

Meddig? Az emberi tudat védekezik, 1-2 hónapig talán tényleg rosszul aludt, de azóta legfeljebb akkor, amikor éppen egy újabb forduló volt a kiadatási ügyében.

Rohadjon meg. Az ügyével nyíltan belevágta az arcunkba, hogy vannak, akik egy babakocsiban ülő kicsit is büntetlenül ölhetnek meg a járdán. Azt mindenki tudja, hogy a gazdagokkal a világ minden pontján elnézőbbek a hatóságok, ezt valamilyen szintig tudomásul is veszi az ember, de ez, hát ez már túlmegy minden határon... Nagykövet állt ki mellette, ügyvédek tartották a lelkiismeretükkel összeegyeztethetőnek, hogy ez a féreg ne egyszerűen fair eljárásban részesüljön, hanem megússza az egészet. És Írország nemcsak nem adta ki -- amit megértek --, de nem is csukták le. Pedig minden ír illetékes tudja, hogy a járdán ölt meg két gyereket -- de ha nem írek az áldozatok, akkor nem számítanak.

Míg én itt tornázom fel a vérnyomásomat, Mr. Tobin valószínűleg egy pohár whiskyvel a kézben terpeszkedik a luxuskérójában a tévé előtt. Magyar és ír ügyvédei is jól érzik magukat, a magyar bíró is, aki kiengedte, meg az írek is, akik azt is kizárták, hogy otthon ülje le a büntetését. Példát kellene vennem róluk. Ők csinálják jól. Nem lázonganak a világ rendje ellen, éppen ellenkezőleg, hasznot húznak belőle.
Előzmény: gligeti (2436)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.04.14 0 0 2437
Nagyon sok boldogtalan alvászavart kívánok neki. Az talán még a börtönnél is jobb büntetés, ha soká tart.
gligeti Creative Commons License 2008.04.14 0 0 2436

Azért feltehető, hogy egy nem végletekig elvetemült ember azért minimum szarul alszik egy ilyen eset után. Ha másért nem, a börtöntől és a következményektől való félelem miatt, de olyan ember, akiben a normalitás és az erkölcs szikrája megvan, az maga az esemény miatt is. Szóval ennek valószínűleg van alapja. Enyhítő körülménynek azonban baromság, hogy az ügyvéd mindent felhoz, az egy dolog, de a bíró feltehetően ezt nem nagyon vette figyelembe (azon túl, hogy nyilván nem szándékosan tette és nyilván megbánta, de ez egy ilyen esetben lényegében adott).

"képzettségének" megfelelő munkát meg azért nem kapott, mert a cége nem fogja egy vezető állásba beinvesztálni, ha egyszercsak elvihetik 3 évre.

Persze ettől még mindent elkövet a börtön elkerüléséért, mert gondolom a családja is anyagi romlásba esne, ha kiesne a karrierjéből.

Az, hogy a diplomácia lobbizott érte, és hogy vannak kapcsolatai (lásd a nagykövet levelét), az sejthető volt, de jó tudni konkrétan.

Ja, és az origonak piros pont, hogy hozzáértővel utánaásott az ügynek. Index felköthetné a gatyát. Mondjuk javaslom Mr. Jim Flavin megkeresését az ügyben, hogy nem gondolja-e, hogy az ő hitelességét is alaposan lejáratta Tobin...

vizinikk Creative Commons License 2008.04.14 0 0 2435

hát én ettől robbantam fel:

Ügyvédei szerint ilyen a történtek miatti lelki sérülés, amely miatt munkajogi és anyagi hátrány érte, hiszen a baleset után egy időre romlott a munkaképessége, Írországba való visszatérése után pedig fél évig nem jutott képzettségének és képességeinek megfelelő munkához. Mindennek alátámasztására becsatolták egy pszichiáter szakvéleményét is, amely szerint az önvádlással, alvászavarokkal küzdő Tobinnál trauma utáni depresszív reakciókat diagnosztizáltak.

inkább nem írom ide, mit gondolok erről.

:-(

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (2433)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.04.14 0 0 2434
Már vezető cikk a freemail kilépőoldalán.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (2433)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.04.14 0 0 2433
sensei47 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 2432
Mikor jelent meg a cikk, melyik számban?
Előzmény: yenoee (2431)
yenoee Creative Commons License 2008.04.11 0 0 2431
Nagyon örülök a Nők Lapja cikknek, remélem nem marad hatástalanul...
Előzmény: MGPB (2375)
renegade Creative Commons License 2008.04.11 0 0 2429
Rengeteg gépbe belecsap. Egyáltalán nem ritka esemény. És általában semmilyen bajt nem okoz.
Előzmény: Törölt nick (2428)
garrincha765 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 2427

Kedves ZöPö,

nem, ellenkezőleg: megtisztelő.

Üdv,

Berci apó

Előzmény: ZöPö (2426)
ZöPö Creative Commons License 2008.04.10 0 0 2426

OFF

Utólagos engedelmeddel, feltettem a blogomra:

http://route66.blog.hu/2008/04/10/kedves_marci_es_petra 

Ha akaratod ellen voltam, szólj, azonnal leveszem.

Péter

Előzmény: garrincha765 (2422)
krr Creative Commons License 2008.04.10 0 0 2425

szia Szultán,

Ír zászlót mi sem találtunk, érdekes helyen van a nagykövetség. Bankokkal övezve. Mi lehettünk a pár padon, a feleségemmel voltunk ott. Jó, hogy jöttél te is, így felváltva volt ott vki, őrizte a kis lángokat.

szép napot mindenkinek.

Szultán. Creative Commons License 2008.04.10 0 0 2424

Üdv!

Még nyolc után pár perccel is égtek, vigyáztam rájuk.

Nem sokkal hét után értem én is oda, inkább az épületeket néztem, valamiért ír zászlót kerestem, láttam egy fiatal párt a padon ülni, gondolom ti voltatok, körbenéztem, de mire visszaértem már nem volt senki ott, de a mécseseket és a virágokat megtaláltam, ott gyujtottam gyertyát én is, aztán – mivel a vonatindulásig az időmből kitellett – üldögéltem egy kicsit.

Előzmény: krr (2421)
tama_i Creative Commons License 2008.04.10 0 0 2423
Munkahelyem szégyenének nem kellene, mert most nekik is éghet a pofájuk miatta. Pótólhatatlan ember nincs.
Előzmény: Törölt nick (2165)
garrincha765 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 2422

Kedves Marci és Petra,

ma van 8 éve. Százszor voltam már a fátoknál. Szépen nő, szép fa, biztos nektek is tetszene.  De azért, bár kedves kis 8 éves fa, azért nagyon nem jó, hogy ott van.

De ha már ott van, ígérem nektek, a hétvégén viszek rá virágot. Szépen fog sütni a nap. Mint akkor nektek, vasárnap.  Két kis lánykámmal megyek, akik nem sokkal utánatok születtek. Ha rájuk nézek, egy picit mindig rátok is gondolok. (Tudom, nem ismertük egymást, de remélem, nem baj.)  És azóta is, ha a fátokat látom, sírok.

Még az is lehet, hogy sokan eljönnek majd, most vasárnap.

Nem adjuk fel.  A Magyar Köztársaság polgárai voltatok, a legkevesebb, amit ez az ország köteles értetek megtenni, hogy kikényszeríti a jog győzelmét! Éjjeliőrtől miniszterig mindenki ezen kell, hogy dolgozzon. Méltósággal, és ha máshogy nem megy, lassan, ha kell száz éven át, de sosem feladva. Ennyivel tartozunk nektek, nem kevesebbel.  De hisszük, a jog győzni fog, és így, a végén, ti is. Nincs más megoldás.

Még egy dolgot tudnotok kell. Nagyon sokat jót tesztek velünk, apukákkal, anyukákkal, kistestvérekkel: összefogni, büszkének lenni, gyereket jóra nevelni.  Igazunkért kiállni, sosem feladni, a jogban hinni, az embereket, az életet szeretni.

És minden olyan nap, ami úgy telik el, hogy az az ember, aki bántott titeket, aki semmibe vett titeket, nem ott van, ahol lennie kellene, mi felnőttek - éjjeliőrök és miniszterek, írek és magyarok, kékek és zöldek, héberek és éberek, poroszok és indiánok, apák és anyák - szégyeljük magunkat, és szégyelhetjük magunkat! Előttetek. 

Nem ezt ígértük, amikor megszülettetek, nem ezt érdemeltétek tőlünk, felnőttektől.  De nem hagyunk, nem hagyhatunk titeket cserben.  Az a fa, a ti fátok, egyben a jog fája is. És az erős fa. Elmondjuk mindenkinek százszor, ezerszer, ha kell. Lassan, hogy a miniszterek, bírák, jogászok, politikusok is értsék, tengeren innen, tengeren túl. (Az éjjeliőrök már régen értik, olyan pofonegyszerű az egész, így azokat most kihagytam.)

Na mostmár megyek. Késő van. Aludjatok jól. Győzzön a jog, győzzetek ti. Segítünk nektek, szátok leszünk szátok helyett, ha kell száz éven át.

Budapest, 2008. április 9.

Berci apa

Ui. Üdv. apukátoknak, anyukátoknak! Klassz fejek.

krr Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2421
sziasztok, hét előtt kicsivel értünk oda, a bank center előtt van egy nagy fa, annak tövébe tettük le a virágot és a mécsest, egy darabig ültünk még a padon aztán hét után pár perccel eljöttünk. azért jó, hogy még fél nyolckor is égtek a mécsesek. nem nyúltak hozzá mások. ez most nem lett az a nagy demo, de így is szép volt. Vagy még talán most is az.
vizinikk Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2420

néhány szál fehér rózsa, néhány égő mécses..... ez volt a helyzet ma, este fél nyolckor.

krr Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2417
mi is megyünk, 7 körül érünk oda.
vizinikk Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2416
hát én megyek. 7-kor ott leszek.
Előzmény: ZöPö (2413)
krr Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2415

sziasztok, akkor vmi olyasmit szétszórhatunk, hogy aki együtt érez az menjen ápr 9én 19.00 után az ír nagyköv elé (1054 Budapest, Szabadság tér 7-9 Bank Center) és gyújtson két mécsest (sztem ez praktikusabb mint a gyertya, mert nem fújja el olyan könnyen a szél) a járdán?

Szultán. Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2414

Éppen ilyesmi kérdésen törtem a ceruzám (billentyü) hegyét...

Nem szerettem volna senki (ügyének) ellenére tenni.

De szeretnék gyertyát gyujtani...

Előzmény: vizinikk (2412)
ZöPö Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2413
Nem hiszem, hogy bárkit elzavarnának. (Miért is?)
Előzmény: vizinikk (2412)
vizinikk Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2412

és akkor mi lesz?

mehetünk, egyenként, vagy elkurgatnak minket onnan?

Előzmény: ZöPö (2411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!