Háááááát... Ha már rákérdeztél... Szóval úgy voltam, mint az egyszeri lány a mesében, futottam is meg nem is. A baj az volt, hogy reggel siettem. Össze voltam törve a vasárnapi harmincas után. Az összes cuccom ki kellett mosni, vizes volt minden. Össze kellett volna keresgélni egy másik futócuccot, de nem volt hozzá lelkierőm. Pakson 1 körül végeztem a munkával, kimentem a vasútállomásnál a gátra. Ragyogó napsütés, lenge szellő, a hatalmas fák ezer színben pompáztak. Néha-néha megvillant a fák között a folyó fodros vize. Sétáltam 2 km-t a gáton, meg bementem az erdőbe is egy kicsit. Megbántam nagyon, hogy nem vittem cuccot. Ismered ott a gátat? Persze Neked valószínűleg nincs közel. Vagy van még hasonló szépségű útvonal arrafelé? Ha legközelebb egyedül megyek, biztos kipróbálom.
A gáton km jelzések 200 méterenként, jól futható, teljesen sík terep, túristajelzés.
Más. Hozzatok vasalót a Futóbolondságra, és akkor lehet egy nagy nick-vasalást rendezni a helyszínen. Egy perc alatt megvan. Én nem merek hozni, nehogy otthon kiderüljön, hogy tudom kezelni :)
Igen :), moes is látott és megsúgta, ki köszönt ilyen szépen nekünk :). Azt nem ígérem, hogy tudlak ezután azonosítani :), ahhoz elég futó találkozás volt :))).
Szerintem vegyél vissza a sebességból, ha hosszabbat akarsz futni és biztosan túl tudod tenni magad a 2 órán.
Egyébként meg edzéseken csak nagyon ritkán kell 2 óránál hosszabbakat futni ( persze ezzel nem mindenki ért egyet ), szóval ha terveid vannak a hosszabb távokkal, akkor versenyen, vagy teljesítmény túrán ezt megteheted, nyílván itt is érdemes kezdetben lassabban futni.
A futónagymesterek majd megmondják a technikai részleteket, nekem egy pszichológiai megközelítés jutott eszembe: keress valakit, akivel közösen futhatsz ennyit, közben beszélgetni fogtok, lassabban mentek, és nem veszed észre, hogy eltelt 2 óra.
jóreggelt Bécs-Budapestesek és itthonmaradottak (és távolba szakadtak :)!
az itthonmaradóktól kérdezem, hogy nem akartok-e inkább holnap este topikfutni? én már ma reggel voltam Nemisbékával, és vidékre indulok mindjárt. estére nem nagyon tudnék jönni (ha akarnék se :-))
Én nem vagyok futóguru, de szerintem próbálhatsz mindig csak egy picit többet. Első két hétben csak 2 óra 5 percet futsz, majd 2 óra 10 percet... azután, ahogy megy.
Szoktál enni-inni alatta? Ennyi ideig tartó futás már kíván vmi pótlást, ha nem teszed, jól bele lehet halni közben.
Tényleg köszönöm a sok bíztatást, meg vigasztalást, tegnap már szóltunk is egymáshoz, igaz, szigorúan munkaügyben :)) Most két napig az anyacégnél lesznek, remélem, jól sülnek el a dolgai, és kicsit vidámabban jön haza :)
Most egy kis OFF
De azért hogy ne legyen nekem olyan nagyon jó: tegnap a főfőnök egész nap egy naaaagy naaaagy ppt-t csinált, amit majd ma jól bemutatnak az anyánál. Már délelőtt is szurkáltam bele grafikonokat meg miegyéb, még du 4-kor lett kész egy anyag, amit szintén be kéne....odaülök a laptopjához, beszúrom az elsőt, aszondja, nem tudnám-é mégiscsakinkább a saját gépemnél. Mondok jó. Nyomok egy mentést, és.......................teljes halál. (hozzátenném, hogy kb 6 alkalmazás nyitva, némelyik 3-4 ablakkal, és akkor már qrva nagy volt a ppt, és a laptop azért ennyire nem profi). Még a feladatkezelő is. Jó, hát akkor reset. Filét kirakom valami olyan helyre, amit én is elérek, beszurkálom, amit kell, majd nézegetem, hogy hm, nincs benne, amit de csináltam. Megyek főnök, mondok: lehetséges, hogy ez a file eccersem volt elmentve a mai nap folyamán?
Na, mit gondoltok??? :(
Mert hogy mentei olyan macerás, mert sok ablak van nyitva, és figyelni, hogy most mit, hova, hát mire való az automatikus mentés???
Szomorú tény: 1 db temp sem volt seholsemnem. Helyreállítási ajánlat sem, ugyebár. Mintha 1 automatikus mentés sem lett volna egész nap. Elszállt az egész napos munkája. És persze "miattam", mert én nyomtam meg azt a gombot. Megpróbáltam rávezetni az automatikus mentés lényegére, de nem hiszem, hogy megértette.....bár lehet, hogy óvatosabb lesz ezután. Nade ki hallott már ilyen dolgot, hogy egész nap eccersem ment.....biztos jó éjszakája volt. Egyébként egy nagyon kedves idősödő úr, csak valahogy a számítógéppel nincs nagyon jóban (bár néha szereti azt hinni, hogy igen :) )
Megjött, majd mesél biztos :)
Hm, ezt át kéne másolni a cikis topikba is :)
És itt az ON :)
Mindenesetre ma kimegyek a szigetre, akár találok ott topikfutót, akár nem, és mérgemben jóóól körbeszaladom (mármint a szigetet, nem az esetleges topikfutót :) ). Ha nagyon mérges leszek, másfélszer is! :))) Időjárást ugye már nem hozhatok fel mentségül, valahogy a vasárnap után nem állna meg :)))
Végezetül álljon itt még, hogy HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!
Sok újat nem tudok mondani, voltam kinnt Sopronnál - sok eszemmel az útlevelem otthon hagytam, ezért - a zöldhatár innenső oldalán szurkoltam. Tök jó volt, hogy a legtöbb futó megköszönte a bíztatást. Aztán a célban találkoztam sok FB-al, meg másokkal is. Nagy élmény egy ilyen. Szurkolva is.
Némi info a Dunapack csapatáról (ganki, Rozita, tomator + 2 fő): Ganki 23,4 km-t 2:06 alatt, tomator 30,4 km-t 2:24 alatt tett meg. A csapat jelenleg 130 csapatból a 71. helyen áll.
meg tudna nekem valaki mondani milyen edzessel tudok azon segiteni, hogy tobbet tudjak szaladni, mint 2 ora? nem tudom masnak is volt-e ilyen problemaja. ket orat szepen leszaladok, meg csak nem is halok bele, de 2 ora elteltevel minden percben tiltakozik a szervezetem a futas ellen. a mozgasom szetesik, es kinszenvedes minden meter. nem hiszem, hogy a fizikummal lenne baj, mert utana lazan lepcsozok fel orat.
Nos Andi "Este ráérünk" azt mondta, hogy nagyon jól ment nekik a futás, bár Ő nagyon szenvedett a 30 kilis szakaszon, mert nagyon erős szembe szél volt. 8:57 körüli idővel teljesítették az első napot. Mindenki jól van. Hát sajnos TÉZÉ-ről igazak a hírek. Később még a kocsiból is kiszállt, hogy lazítson, mert annyira görcsölt a lába. Holnap valszeg azért fut még versenyen kívül, kiséri valamelyik lányt.
Volt a maratonról 20% kedvezményem a Hervisben, most vettem egy Asics cipőt, valami T betűvel kezdődik a neve, és terepre jó. 17e Ft az ára. Azt vedd meg, ami teljesen kényelmes. Pár ezer forintot megér néhány körmöd, nem? Mindjárt 30-on próbáltam ki. Jól vizsgázott, bár sáros úton a Saucony Grid TR5 egy picit jobb.
Nem lehet összevetni. Nyilván. Összehasonlítani sem lehet, mert nincs értelme. De árnyaljuk azzal a képet, hogy általában egy profi nem valami mellett csinálja amit csinál és jobbára csapatban. Nagyon nem mindegy (bár a csapat sokszor az amatőr változatban is adott, bár nehezebben szervezhető).
Azt pedig _tudom_ (legalábbis saját tapasztalat), hogy mennyivel nehezebb egy amatőrnek rávennie magát, hogy elkezdje vagy akár csak folytassa, amit csinál (ez utóbbi nyilván egyre könnyebb).
"Profik: Sokkal keményebben, rengeteg szenvedés és akaraterő" - ezt sem hiszem, hogy ez az amatőröknél néha ne játszana be.
Mindkettőt csináltam. Nálam az 'amatőr' verzió a nehezebb út, de ezen tényleg kár moralizálni. Lényeg, hogy ne essünk olyan hibába ami itt a kiindulási alap volt.
Írd majd meg, hogy a Dobogókő bejárást mikorra tervezitek, bár nem valószínű, hogy tudok menni. Én ezt a versenyt még csak "bejáratósra" tervezem, majd csak jövőre hajtok bele nagyon...
Tatabánya 30-on én is voltam, gratulálok nektek a teljesítéshez. Kár, hogy nem találkoztunk. Kár, hogy nem is tudtam, hogy van sorsolás. Kár, hogy nem tudtam, hogy jutalmazzák az első beérkezőt...
A rajtnál óriási kísértés volt, amikor megtudtam, hogy van 20-as táv is. 9:20 körül indultam, végig esett az eső, a hőmérséklet 6,5 C volt. A végén elhibáztam a Mária-szurdokot, és tettem bele figyelmetlenségből az utolsó km-n még kettőt. Könnyű futást terveztem, de jól kikészültem a végére. 4:06 az összidő. Most már egyértelmű, hogy tavaly sokkal jobban ment a futás, mint most. Most már nem futok hosszút Dobogókőig.
- a komoly futók valsz profik, nem munka mellett csinálják, a munkahelyünkön mi is (majdnem mindig) keményen dolgozunk! és mellette futunk!!! néhányan nem is akárhogy!!!
- a komoly futók szednek is ezt-azt, ugye-ugye... tisztelet a kivételnek, már ha van... mi max banánt futás után :-)))
- mi annó amatőrként is vertünk le profi csapatokat (rögbi), akkor mennyi is az annyi? Sőt, Kamerun labdarúgó-válogatottja Roger Milla idejében... hülyét csináltak a baromi keményen készülő profikból :-)))
színesebb a kép, sok indok itt is, ott is, de azért én maradok amatőr :-))))