Hát, ha becsapod és nem hozol neki, akkor nagyon hamar ki is lopod magad onnan :). Csúnya dolog ám az ilyen! :) Ezzel az én szívemnek a környékére sem kerülsz, plusz kardkikard, mer én megvédem a kicsi moeskát a bántások/csalódások tengersok áradatától!!! :)
Az elmúlt 30 napban 104 kilcsiig jutottam, de félek még átállni a napi 10-re, pedig ma reggel is simán ment volna, 5K után még annyi erő volt bennem, hogy... de abbahagytam, mert féltem a lábam (csonthártyagyuszival szoptam végig az utolsó egy évet...). Mondjuk holnap szerintem akkor is 10K lesz, meglátjuk...
Ma is kezdjük a napot egy Hajráááááááá-val, meg némi zajkeltéssel: dúúúdúúdúúúúúúú!!!!
(nekem személy szerint ésszel felfoghatatlan, amit ők ott csinálnak)
Tegnap végül nem a szigeten rohangásztam, hanem otthon a nagypályán, de valahogy nem ment túl jól, futottam szép egyenletesen, aztán eccercsak hatalmasat ugrott a pulzusom, én szanaszéjjel estem, és se gyaloglás se semmi nem segített, úgyhogy fél óra után hazafutottam. :(
Majd pénteken.
Az időjárás monnyon le!
Tapírnak meg gratulálok :) (csak hogy valami jó is legyen má' :)) )
Ultrafutó túl van a leghosszabb szakaszon, az utolsó ~20 kilométerét kísértem figyelemmel, szépen, folyamatosan futott, persze 100 fölött már minden lépésért meg kellett dolgoznia. Az idejét szégyenszemre nem is tudom, de ez csak annak a jele, hogy ez akkor és ott lényegtelen volt. Durván 18 kilométert futottunk sötétben.
Hatalmas gratuláció, bár tudom, hogy mindig a következő nap a legnehezebb, azért a mai után nagy baj már nem lehet.
Láttam Gabiékat és Pirit, utána futkoztam még kicsit Baloo-val. Kellőképpen sajnálom magam, hogy holnap dolgozni megyek, nem pedig a versenyre. Nem is értem, hogy lehettem ilyen hülye :-)
Hú mekkorát edzettem ma! 7×1000m résztávot kaptam 4:20-ba, köztük 2.5 perc pihi, 3-3 km bemelegítéssel és levezetéssel. Ehhez képest az időim ezek lettek: 4:20, 4:20, 4:28, 4:00, 4:10, 4:25, 4:15. Nem haltam bele, és még jobb is lett a tervezettnél. :-)
Képzeljétek, a retekklubon a híradó is beszámolt (bár elég röviden) a BBp-ről, és elmondták, hogy egy Irakból hazatért alakulat sivatagi menetfelszerelésben fut. :-) A metaurológia viszont direkt nekik szállítja a jó időt a nyugati országrészbe holnap!
A hétvégi "élmények" után először merészeltem felhúzni a futócipőmet a mai délutánon. Monnyuk időm se lett volna nagyon azóta, meg most fejben is úgy éreztem muszáj pihennem. Lehet kezd kicsit hosszúra nyúlni az ősz. Nemtom. Mindenesetre ma egy laza 6-ost kocogtam, jó előjelekkel, legalábbis a lábam teljesen rendbejött, és jól is esett a futás. Persze a kellemes idő is sokat javít kis lelkemen. De legalább újra érzhettem a hétköznapi futások utánis könnyűség-érzést! :)))
Tapírkutya!!! Gratula! :))
Urs! Neked pedig holnapra előre is boldog névnapot!!
koszonom a tanacsokat! azt hiszem az osszeset osszegyurom:) sajnos nem szeretek tarsasagban szaladni, mert akaratlanul is felveszem a masik ritmusat es szetesik a mozgasom.
Olvasom, hogy Shawn McDonald hogyan készül ultrákra:
Alapot építs-kezdi-ami egy bizonyos időtartam, sok-sok hét. Nem futott kilométerben, hanem futott órában számol, az alap számára, egy 100 mérföldes (~160 km) versenyhez 7-8 óra hetente. Ez változhat, attól függően, hogy mióta fut valaki hosszú távokat és hogy bírja a szervezete a lefutott mennyiséget.
Ha még nem futott valaki ultrát, kezdjen mondjuk két és fél óra futással, amihez adjon hozzá 15-30 percet minden második héten. Ő általában 4-5-ször fut hosszút egy hónapban, de érdemes havonta legalább kétszer futni. Próbáljunk eljutni az öt óra folyamatos futáshoz valamikor a verseny előtt, és az utolsó két hétben visszavenni a futott kilométerekből