Keresés

Részletes keresés

hniko Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20928
Szia Thappa!
Én is szeretnék gratulálni! (korábban elmaradt...) Nagyon köszi az észrevételt, nagyon hasznos tud lenni, én a képek alapján azt gondolnám, hogy pl. inkább a másik irányba jobb az elhelyezkedésük, mert a vízivillák "bezavarnak" a kilátásba. De ott meg akkor közelebb van a szebb part.... A karkötőkre is megkaptuk a választ :-).
Üdv.
Előzmény: Thappa (20910)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20927
Hehe ez is mukodik...  Ha az uj hiltonban szeretnek letelepedni (Waldorf astoria, most nyilt meg, fel ev mulva oda megyunk... yay), akkor az az £1250-es napi arral szamolva csupan felmillio fontba kerulne! :D:D
Előzmény: Törölt nick (20916)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20926
Ott nem lehet letelepedni.  Ideiglenesen is csak nagyon nehezen.
Előzmény: resistance! (20915)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20925
Orulok hogy megoldodott / megoldodik :)  sok sikert!
Előzmény: Bandos (20913)
Thappa Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20924

Jujjj, nagyon szerencsések vagytok!

Én annyira szerettem volna látni őket, de ez nem nagyon sikerült.

Az a pár darab (akit a naplementés hajókiránduláson, majd a szafarin láttunk) sem nagyon mutatta meg magát, nem ugrottak ilyeneket, mint a képeden, épp, hogy a hátuk és farkuk kilátszott néha a vízből.

Nem baj, legközelebb. :-) Vannak dolgok, amiért vissza kell menni... Ez is egy olyan dolog. :-)

Előzmény: Törölt nick (20918)
Thappa Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20923

Szia Őszibarack!

 

Nagyon köszönöm, köszönjük! :-)

 

Örülök, hogy a fényképezőgépem az utolsó hétre kicsit meggyógyult a beázás után, és még tudtunk képeket készíteni vele a víz alatt. Bár a fejemben minden ott látott dolog kitörölhetetlenül benne van, de azért olyan jó nézegetni a fotókat.

Tegnap elvittem a fényképezőgépet az Olympus szervízbe, mert hát nem normális, hogy lezárt fedél mellett belefolyt a víz...

Féltem, hogy majd hosszan problémáznak, és bizonygatnom kell, hogy már pedig én jól lezártam a fedelet, de egyelőre nagyon-nagyon elégedett vagyok velük, minden problémázás és kérdések nélkül átvették garanciában a gépet, és mondták, hogy majd még hívnak, de több, mint valószínű, hogy kicserélik. Bízom benne, hogy így is lesz.

 

Üdv., A.

 

Előzmény: OSZIBARACK (20914)
Thappa Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20922

Köszönöm!

Akkor viszont még inkább úgy érzem, hogy a szállás típusa nem annyira számít.

Az elsődleges, és legfontosabb, hogy ott legyen az ember!

Aztán persze pénztárcától függően lehet ezt még fokozni a szállással és ellátással, de a legfontosabb akor is, hogy ott lehetsz ezen a csodás helyen.

Előzmény: moonwalkr (20912)
Thappa Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20921

Szia Bandos!

 

Bizony alakul... :-)

Nálam az utazást valahogy nem előzte meg olyan fokozott izgalom, mert nagyon hamar le volt fixálva az utunk (a repülőjegyünk már tavaly júliusban, a szállásunk pedig augusztusban le volt foglalva), és mivel még utána nagyon sok idő volt az útig, szándékosan elnyomtam magamban az érzéseket, nem akartam szenvedni a várakozástól több, mint fél éven keresztül.

Így a fokozott várakozás elmaradt előtte (persze azért készültem nagyon, bújtam a fórumokat és internetet folyamatosan), valahogy olyan természetes volt, hogy megyünk, és az is, hogy ott vagyunk... (bárcsak az lenne...) 

Viszont mióta haza jöttünk, folyamatosan túlcsordulnak az érzelmeim, mikor visszagondolok az útra vagy a képeket nézem... Szavakkal ki sem lehet fejezni mit érzek.

És bár egyelőre konkrétan nem, mert más utakat tervezünk, de távoli tervben benne van, hogy visszamenjünk, nem ezekre, hanem valószínűleg más szigetre-szigetekre, és mivel már tudni fogom, hogy mi vár ott rám, nagyon izgatott leszek előtte. :-)

 

Nagyon örülök, hogy sikerül megoldani a problémátokat és utaztok! :-)

 

Üdv., A.

Előzmény: Bandos (20911)
Magic11 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20920

Szia Bandos !

 

Ez igazán jó hír. Nagyon sok sikert az utazáshoz, és nagyon várjuk a beszámolót.

 

Magic

Előzmény: Bandos (20913)
resistance! Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20919
Nos... kérdésemre találtam végre komoly választ.
http://www.immigration.gov.mv/index.php/stay-in-maldives.html
Tulajdonképpen a fejlett államokéhoz hasonló bevándorlási feltételek vannak itt is... és nem kell hozzá tőkésnek lenni. (Gondoltam, megosztom ha már ilyen tévhitek terjengtek.)
resistance! Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20915
Nincs letelepedés, mert tiltják, vagy nincs menete mert nem kötik feltételekhez? Illetve honnan származnak ezek az információk?
Előzmény: Zambian Lion (20904)
OSZIBARACK Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20914

Szia Thappa!

 

Nagyon örülök a beszámolótoknak..annnyira jó volt olvasni!

Gyönyörűek a képek tényleg!!!!hááát, szívből gratulálok még egyszer, nagy élmény lehetett! Szépek vagytok a képeken!

és nagyon klasszak a víz alatti fotók! istenem, de jó lehetett Angagán snorizni...mi csak 1-1,5 órát voltunk ott, de ki se tudtam jönni a vízből, amikor láttam, mi van ott.

 

Szuper a reefje tényleg.

 

Köszönjük a Malongósok nevében is a részletes beszámolót!nagyon hasznos infokat adtatok!

 

Üdv,

Őszibarack

 

 

ui.: háát nem tudom mikor, de én is szeretném átélni ezt az esküvősdi dolgot...

olyan klassz lehet...ennél romantikusabb hely nincs szerintem!:)

Előzmény: Thappa (20899)
Bandos Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20913

Szia jmp,

 

Az Admiral Travel már pénteken délután hívott, és ma írásban is visszaigazolta, hogy sikerült átfoglalnia a Qatar repülőjegyet is, és a Meiers-nél az Island Hideaway szállást is május végére, 9 éjszakára! (Korábban nekem nem lett volna megfelelő az időpont.)

 

Semmit nem kell ráfizetnem, sem a repjegyre, sem a szállásra, és nem is vonnak le semmit, sőt, a szállásköltségből még vissza is kapok valamennyit, mert bár most 1 nappal hosszabb időszakra szól a foglalás, de sikerült az általam jobban preferált, de olcsóbb Raamba Retreat villába foglalni. Korábban ide nem volt hely, így eredetileg a drágább Dhonakulhi Residence villába szólt a foglalásunk. Igaz, hogy ez a villatipus "csak" 385m2, míg a másik 550m2 lenne, de azt hiszem ebben is elférünk majd.

 

Az összesen 7 db. Raamba Retreat szoba ( http://www.island-hideaway.com/guest_villas/RR.html  ) a sziget korallzátony felöli oldalán van, a Tripadvisor-os élménybeszámolók alapján itt a legszélesebb, és talán a legszebb a fehér homokos part, és viszonylag közel van a medence és a bár is.

 

Szóval ez a helyzet. Azért persze most is izgulni kell, hogy addig ne jöjjön közbe semmi, se a melóhelyemen, se földrajzi/éghajlati/geológiai váratlan helyzet, és se más rendkívüli esemény. Most már egy kicsit babonás vagyok, csak akkor lesz biztos ez a maldív út, ha már ott leszünk a szigeten.

 

Azért az kicsit furcsa, hogy már véget is ért volna a nyaralásunk, és kb. éppen most landolnánk Ferihegyen, ha nem jön a vulkán, így meg kezdődhet újra az izgalom, és a visszaszámlálás!

 

Csak azért is maldív!

 

Bandos

 

 

Előzmény: jmp (20907)
moonwalkr Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20912
A karszalagokat mindig ellátás jelzésére szokták alkalmazni.
Előzmény: Thappa (20910)
Bandos Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20911

Szia Thappa,

 

Köszönjük a nagyon klassz beszámolót, és a sok, szép fényképet!

Alakul már a MESZ?

 

Bandos

Előzmény: Thappa (20898)
Thappa Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20910

Szia hniko!

 

A tapasztaltak alapján az a saját véleményem Kureduval kapcsolatban, hogy nem is igazán a szállás típusa számíthat, hanem az elhelyezkedése.

Kívülről a bungik is aranyosak voltak, és a célnak biztosan megfelelnek.

Viszont írtam azzal kapcsolatban, hogy maga a part különböző a sziget különböző részein.

Így erre is azt mondhatom, hogy annál jobb lehet a bungi, minél nyugatabbra van, legalábbis part szempontjából, mert annál könnyebben elérhető a déli, dnyi-i rész, a szép fehér, puha homokjával. Vannak bungik közvetlenül a vizivillákkal szemben is, azok tűntek a legjobbnak.

De őszintén szólva nem tudom, hogy melyik étterem tartozik a bungikhoz, így lehet, hogy egyben ez azt is jelenti, hogy távolabb vagy az étteremtől.

 

Sokan panaszkodnak a Tripadvisoron a rendszerre, hogy hogyan osztályozzák a vendégeket, és milyen különbséget jelent, ha valakinek kék vagy sárga karkötője van. Természetesen általában ezt azok teszik szóvá, akik sárgát kapnak, mert az jelenti az alacsonyabb kategóriát. Mivel nekünk kék karkötőnk volt, nem tudom, hogy mi a különbség, sőt az sem, hogy mi alapján van az osztályozás - szállás típus (bungi, villa, vízivilla) vagy ellátás (AI, teljes- vagy félpanzió) alapján.

Tudja ezt valaki?

 

Üdv., A.

Előzmény: hniko (20903)
Thappa Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20909

Sziasztok!

 

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a gratulációt és a jókívánságokat!

Én pedig mindenkinek azt kívánom, aki már volt, hogy legyen lehetősége visszamenni, ha szeretne (létezik, hogy valaki nem??), aki pedig nem volt még, de ez az álma, kívánom, hogy teljesüljön.

 

Mióta haza jöttünk, és telnek a napok, minden nappal egyre mélyebb érzésekkel gondolok vissza az egész utazásra.

 

Ha kérdés van, nagyon szívesen válaszolok!

Üdv., A.

Schíel Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20908

Helló Thappa!

 

Köszönjük a beszámolót! Nagyon hasznos minden tapasztalat és élmény. Ilyenkor aki volt újra áttéli az érzést és ez nagyon klassz! Aki meg nem annak is nagyon jól jön minden info. (figyeljétek a fórumot mert hamarosan jön két jó beszámoló :gumigida és maldívszerelem)

A képeket is köszönjük - nagyon jók lettek!

Sok boldogságot az ifjú párnak!!!

Sziaszok!

Schíel

 

 

Előzmény: Thappa (20898)
jmp Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20907
BANDOOOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!! :))

Mentek ki valamikor??? (az elmaradt ut helyett?)


JMP
jmp Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20906
Szia Thappa!

Thnx a beszamolot, nagyon szep elmenyben lehette reszetek es GRATULA az eskuvohoz :))

JMP
Előzmény: Thappa (20898)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20905
Nagyon szepek a kepeid, gratulalok az eskuvohoz :)
Előzmény: Thappa (20896)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20904
Az ugy megy, hogy olyan nincs. :D
Előzmény: resistance! (20890)
hniko Creative Commons License 2010.04.26 0 0 20903
Kedves Thappa!
Nagyon köszönöm a beszámolót, igen, elég kimerítő volt, bár én sokkal többet is bírtam volna még olvasni! :) A képek is szuperek! A beach bungikról mi a véleményed Kuredun? Üdv.
Előzmény: Thappa (20898)
Ami-da Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20902
Az első pillanatban nem esett le, hogy mi van... :))) Nagy szeretettel várunk az élő élménybeszámolóval benneteket -majd keressetek.
Előzmény: szabinyo78 (20901)
szabinyo78 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20901

Szia Ami,

 

Anita üzeni, hogy esküvő után mindenképpen elmegyünk megnézni a képeket :)

 

Szab.

Előzmény: Ami-da (20891)
Magic11 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20900

Szia Thappa !

 

Elöször is gratulálok házasságkötésedhez. Sok boldogságot !

 

Másodszor köszönjük a kimerítő, részletes, és szép hosszú beszámolód. Nagyon jó érzés volt olvasni. Ismét Kuredun éreztem magam.

Nagyon szépek a képek is.

 

Magic

Előzmény: Thappa (20898)
Thappa Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20899

Szia Őszibarack!

Megtettem mindent, amit kértél. :-)

Üdv., A.

Előzmény: OSZIBARACK (20847)
Thappa Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20898

Hát remélem elég kimerítő voltam, hiányoltátok a beszámolókat. :-)

 

Összességében azt mondhatom, hogy Kuredu egy paradicsom, látszik, hogy 600 fős személyzete van, gyönyörű, tiszta a sziget, fantasztikus az étterem, sokféle program van, nagyszerű a búvár központ.

Ezzel szemben Angaga inkább az alap dolgokat nyújtja (szállás, étterem, búvár központ), viszont víz alatt felülmúlta Kuredut.

 

Üdv., A.

 

 

Bandos!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtatok elmenni! Ha velünk történik, biztos idegösszeomlásom lenne. :-( Remélem, sikerül átfoglalni!

Nekünk szerencsénk volt, hogy haza tudtunk jönni, épp szerdán repültünk, amikor kitört a vulkán.

Thappa Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20897
MALE

 

Mivel reggel 9:55-kor indult a gépünk Maléról Dubaiba, és 3 órával hamarabb kinn kellett lenni a repülőtéren, így nem kockáztattunk, az utolsó éjszakára Malén foglaltunk szállást a reptéri hotelben (Hulhule)

Gondoltuk, hogy ez azért is jó lesz, mert lesz időnk megnézni Malét. Sajnos ez nem egészen így alakult. A hidroplánunk csak 14:30-kor indult Angagáról Maléra, de még késtünk is, mert nem találták a japánokat, akik velünk utaztak volna. Gyors bejelentkezés a szállodába, és végül a 17 órás hajóval tudtunk átmenni Maléra, így kb. 2 óránk maradt sötétedésig, hogy szétnézzünk. (a szállodának van ingyenes hajójárata kb. óránként)

Úgy történt, ahogy olvastam valahol, egy helybeli rögtön „felszedett” minket. Jól jött, hogy hozzánk csapódott, mert kevés időnk volt, de így a segítségével végül meg tudtuk nézni azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna, ennyi idő alatt is. Malén fő közlekedési eszköz a motorbicikli, és életveszélyesen közlekednek. J Voltunk a gyümölcs-, majd a halpiacon. Megnéztük a mecsetet, új ismerősünk elvitt minket egy hatalmas ajándékboltba, majd beültünk egy étterembe, ahol megvacsoráztunk. (a végén adtunk neki 20 USD-t az idegenvezetésért, tényleg nagyon kedves volt, és sok érdekességet mesélt)

A Hulhule hotel nagyon szép, de éjszaka is nagy a jövés-menés, én alig aludtam. Viszomt reggel nagyon gyorsan kiértünk a repülőtérre.

 

 

 

 

Thappa Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20896

És még néhány kép Angagáról, azokról, akikkel a víz alatt találkoztunk. Kezdve kedvencemmel, a Titan Triggerfish-sel. :-)

(sajnos 1 hét után tönkrement még Kuredun a fényképezőgépem, lezárt fedél mellett belefolyt a víz. L Nagyon boldogtalan voltam miatta, de 1 hét alatt kiszáradt, így Angagán ismét tudtunk fényképezni)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!