Hm - a kezdoseggel nem vagy egyedul :))) Nem tudom mi a te meditaciod/mantrad amirol beszelsz de ugy erzem, hogy egy komplexebb rendszerrol beszelsz ugyogy nemigen tudok hozzaszolni ... De szerintem ahogy Te tokeletesedsz ugy a meditaciod is magatol fejlodik :) A csoportos meditacio is sokat segithet mert a kozos "mezo" mindenkit fonnebb emel ...
Igen, arra, hogy a mantra egy kapu, arra hamar rájöttem... Jó. Akkor mondjuk úgy inkább, hogy én az imát használom arra, hogy kinyissam azt a bizonyos kaput... A tapasztalatom azt bizonyitja, hogy szépen müködik és ôszintén szólva, nem is vágyom másra, se jobbra, tökéletesen elvagyok ezzel a meditációval. Az sem nagyon érdekel, hogy mi a a neve, és hová helyezhetô el a palettán. Fekszik nekem, és ez igy van jól. Kicsit tökéletesiteni szeretném, talán annyi. Kezdôként vagyok jelen a meditáció világában, és kénytelen vagyok egyedül boldogulni. Azért kerestelek meg titeket, kiváncsiságból...
A mantra az csak "kapu" (kapcsolat) valamilyen energiaminoseghez. Nem tudom ezt jobban szavakban leirni. Es nem csak egyetlen kapu letezik - mantrak nelkul is elerheto a "cel" - az csak az egyik lehetoseg :)
Egyebkent regen gyakori volt, hogy orulhetett ha egyet tudott valaki es azt az egyet hasznalta ... Ez persze jo is volt egyfelol mert nem folgalkoztak mellekutakkal vagy egyszerre tobb uttal :)))
Az én "mesterem", akitôl a meditációt tanultam, hatalomvágyó, elképesztôen hiú ember. Csúnyán összevesztünk... Sajnos, nem vagyok alkalmas a talpnyalásra...:-))) valamit ki kellett találnom... Most menjek oda egy másik hasonlóhoz, hogy ugyan, aggyá mán egy mantrát?! :-((( Soha! :-))
Én tudok egy jó mantrát, mindenkinek bátran merem ajánlani, nekem hihetetlenül bevált. Ne mondjátok rá egybôl, hogy hülyeség, lécci, elôször én is csak kipróbáltam. Magam is meglepôdtem a hatáson! Egy barátom szerint az lehet az oka, hogy kétezer év alatt hihetetlen hatásúvá vált attól, hogy több millió ember nap mint nap használja. Legnagyobb elônye, hogy nem titkos :-) Egy fillérbe sem kerül, nem kell hozzá hivônek lenni sem vallásosnak. Úgy kezdôdik, hogy "Mi atyánk, ki vagy a mennyekben..." Ismerôs? :-)) Lehet többször egymás után (én négyszer szoktam). És ha már igy elárultam, ezek után kiváncsi vagyok a véleményetekre. Hm?! Lehetôleg ne cikizzétek le nagyon, mert érzékeny a lelkem.... :-)) Elôre is a védelmében: nekem kinyitja a koronacsakrát...
sajnos a háttérben ami meghuzodik az ÉN legfontosabb szerszáma a PÉNZ. Az Önvaló legfontosabb szerszáma a felébreztés meditáció elmélkedés, által. E két téma ellentétes irányba huz, és ellentétesek a céljaik is. Az Ego célja a hatalom. Az Önvaló célja a létezés gyönyöre és harmoniája (a hatalom és mások megeröszakolása nélkül.)
Lázadjunk fel és szervezzünk ingyenes tanfolyamokat. :-)) A "tudás mindenkié" alapon... :-)) Nem, bocs: a "tudás hatalom" alapon.... izé... vagy hogy is van... A "hatalmat akarom" alapon... (?) :-)))) Na. mindegy. szóval valahogy igy megy ez. :-) ....
hát ez az, éppen errôl beszélek :-) Nincs semmi baj a TM-mel. A pénzzel van a baj. :-)) Ja, és a hatalommal. Fôleg a hatalommal :-)) Valahogy nem érzem, hogy elérték volna az "én nélküli önvalóval" való ôszinte kapcsolatot...
hiba: helyesen: ezenkivül még van sok meditációs technika amely által megszabadulhatsz a saját vagy mások gondolataitól aminek eredményeképpen hozzáférhetövé vállik az én-nélküli önvalód.
Minden vallásnál, amikor a pénz fontosabbá válik, mint az üzenet attól kezdve az a vallás üzlet, és amilyen mértékben üzlet olyan mértékben csökken az értéke, mint vallás. Sajnos a baj pl., mint például a szientologiánál hogy annyira, behálózza addigra a követőit, hogy azt képzelik a pénzért cserébe (csak ott és sehol máshol) lelki szabadságot kapnak, így bármilyen áldozatra képesek. Szomorú hogy gondolatokkal hogyan lehet rabszolgává, hivővé, vagy bármivé tenni embereket. Különben a TM. Egy igen jó meditációs rendszer csináld gyakorold pénzes tanfolyam nélkül és megtudod. Ezen kívül van még rengeteg jó gondolkodásos technika, amelyek által megszabadulhatsz a saját vagy mások gondolataitól. Amennyiben ezt eléred hozzáférhetővé, válik az én-nélküli önvalód, meglátod ez lesz a végeredménye minden meditációs iskolának, vagy gyakorlatnak. Béke minden lénynek hizlalda
Sziasztok, nekem tanitott valaki egy TM-hez hasonló meditációt, amit neki is egy mester adott át, keveréke a TM-nek és valami tibeti meditációnak, mindegy is, mert én ezt kaptam, ezzel kell kezdenem valamit :-)) Szóval, a lényeg, hogy tényleg nem egyértelmüen pozitiv a hatása! Vigyázni kell vele nagyon, hogy milyen irányba mész el! Mindenkinek melegen ajánlom (még annak is, aki nem hivô!!) hogy feltétlenül imádkozzon meditáció végén. És figyelni a SZIVRE, hogy nyitott maradjon! Ugyanis hajlamos bezárulni. Én igy csinálom, és együtt a kétféle technika nagyon beválik. (A tudatállapot szintje emelkedik, s ezen a magasabb szinten az ima érzésem szerint közvetlenebb kapcsolatot hoz létre azzal a felsôbb hatalommal, amiben hiszek.) A lényege a mondandómnak: nincs általános érvény?, mindenki számára egyértelm?en jó meditáció, ki kell alakitanod a sajátodat. Én is ismerem az AT, az is jó, Agykontrollt is tanultam, az is jó, mindkettôbôl használok 1-1 technikát, az atéból a pihenôhelyet, a AK-ból pedig az egy-kettô-három felébredôs technikát a meditáció végén. Szóval, szépen összegyúrtam... :-))) Bárkitôl tanulsz, használni kell a saját fejedet, a megérzéseidet, és semmit sem szabad kritikátlanul elfogadni semmilyen mestertôl! Fôleg, aki ennyi pénzt kér! Ahol a pénz, ott a sátán :-))) Bocs, hogy beledumáltam... :-))
Szerintem itt mar leirtuk, egy szot kell magadban ismetelgetned, amit az oktato ad. Ennyi erovel "Hare Krisnazhatsz" is. A tobbi napon pedig joreszt az kerdezi az oktato, hogy "ugye milyen jo", hat erre meg ugyan majd mit mondasz.. A neten talalhatsz par erdekes dolgot, pl. minet.org. Az hogy ez jo vagy rossz e nehez eldonteni, van akinel bevalik, mindenesetre nem ajanlott gyengebb idegzetuek, ha meg eros az idegrendszered akkor minek csinalni, csak oda lyukadunk ki, hogy az "elet" a legjobb jogaiskola.
Végigolvastam a "Transzcendentális Meditáció" című könyvet úgy, hogy a végére érve halvány fogalmam sem volt mi is történik a gyakorlatban. Volt ott szó az előnyös hatásairól, arról hogy ülve, állva, fekve is lehet, arról is hogy hol lehet jelentkezni rá, de hogy tartalmilag mi ez az egész (kell-e ez nekem?), arról nem. Olyan ez, mintha a katolikus miséről azt írnánk, hogy "az emberek bemennek egy házba, leülnek, énekelnek, aztán egy embert beszél, majd bort iszik de a többieknek nem ad .... aztán pénzt gyüjtenek ... stb" .... mert ez így kb annyi képet ad a mise lényegéről, mint a TM az említett könyvben önmagáról.
Sziasztok!
Én is olvastam már rengeteg mindent a TM-ről, de nem tudom, hogy minek higyjek igazán.
Valóban senki sem akarja leírni mi történik egy ilyen TM tanfolyamon?! Vagy annyi, hogy kapsz egy mantrát, és azt kell mondogatni folyamatosan. Ez lenne a "technika"?
Másrészről a negatív hatásokról is: mik ezek?
Már több ember is nyilatkozott róluk, erről mit tudtok, TI tanfolyamot végzettek?!
Hiszen olyat is olvastam, aki azt írta, hogy neki jó volt amíg gyakorolta, de miután abbahagyta, furcsa dolgokat "tett", nem volt tudatában mindennek, hiányolta a meditációt. Tényleg tud ez drogként hatni?
Meg hogy egyesek teljesen elvágták magukat a külvilágtól, nem tudtam már uralkodni magukon, csak ennek élnek...
Mit tudtok erről?
És még valami:
http://tau.hu/kellekek/pp-med.htm
Itt is leír egy meditációs folyamatot, miben különbözik ez a többitől?! És jobb ez, vagy miben más?
Nem tudom, hogy az első bekezdésben kritizálni akarja-e, vagy csak nem ért egyet a TM-mel.
Előre is kösz a segítségeteket!
Üdv.: wfang
Teljesen egyetértek. Az országban vannak néha pl. meditációs előadások és tréningek Sri Chinmoy útján, teljesen ingyenesen. A vérnyomáscsökkentésre kiváló még a jóga is, csak kell szerezni egy jó könyvet hozzá és naponta gyakorolni.
Megint az a kérdés: van-e ennek valami értelme? Nem keresem az értelmét egyelőre. szeretek felfedezni dolgokat, és ez olyan, ami új nekem. mint egy csillogó kis izéke, amit ha nem is tudok most mire használni, akkor is érdekes, és megcsodálom.
Az első dolog, amit tenned kell: rendezni a belső viharokat. tény, hogy az utóbbi időben hatalmas rúgásokat kaptam. remélhetőleg magától csillapodik a vihar, és vele rendeződik a vérnyomás.
Ne higyj az egyszerű megoldásoknak. abban viszont hiszek, hogy az ember sokszor kihagy kézenfekvő dolgokat, és nem zárkózom el előle, ha utólag rájövök, mondván, hogy á, ez nem lehet, ilyen nincs is. nem hajolnék le a földön az ötezresért, biztos nem jól látom, mert ha ott lenne, akkor már rég felvette volna valaki más. szóval attól, hogy egyszerű valami, nem feltétlenül hamis.
Ajánlom, hogy érezz rá a sajátodra, nem kell neked a TM-é. majd kitalálok valamit.
szeretném elhinni, hogy működik, mert nem lenne rossz. az autogén tréninget már kicsit ismerem. ott tényleg érdekes dolgokat észlelek. nem melegszik a kezem, hasam, nem hideg a homlokom, ezek nem jönnek be, biztos nem jól csinálom, viszont helyette el tudok jutni olyan állapotba, hogy ilyen tök erős energia/izgalom/bizsergés hullámok jönnek alulról felfelé a fejembe, pár másodperces ciklusokban, főleg, mikor ki akarok jönni belőle. de ez is egyszer van, máskor meg nincs. nem megbízható, mit produkál. mindenesetre nem megnyugszom tőle, hanem pont az ellenkezője. vérnyomást nem csökkent. nem vérnyomás miatt kezdtem el az AT-t se, csak most mértem többször, és látom, hogy a határán vagyok a magas vérnyomásnak. a TM meg úgy hirdeti magát, hogy arra milyen jó. ez a mantra ritmusos kell legyen? vagy rövid? vagy legyen jelentése, mint amit az AT-ban a végén kell mondani? vagy nem szabad, hogy jelentése legyen? sokszor a részletekben van a lényeg.
a tminfo.hu oldalon nézelődtem, még pénzért le is töltöttem pár előadást, amiben folyamatos tudományoskodó rizsázás folyik végeláthatatlanul, tört magyarsággal.
ezen a fórumon is rengeteg szöveg elhangzott, csak azt a pici apróságot felejti el mindenki elmondani, hogy mit kell akkor csinálni?
mi az, amit egy 3 éves kiscsoportos óvodás is meg tud tanulni? amihez nem kell erőfeszítés. amit 15 perces beszélgetés alatt elmond neked az oktatód, ha befizettél annyi nettó pénzt, amiért az átlag magyar két hónapot dolgozott, és közben nem fizetett rezsit, nem költött ruhára, nem adott enni a gyerekének, a villamoson is az ellenőrt leste, mert erre a 15 percre dugdosta a pénzt a családja elől.
nagy titok lehet. a tanfolyamon titoktartási nyilatkozatot is aláíratnak?
nekem vérnyomás csökkentésre kéne. szóval mi a technika? naaaaaa.......