Ahogy korábban is írtam inkább 5 irányító és egy nem támadó átlövő, szép remények, oké, h Nenadics és Lauge tudnak átlövőt is játszani, de az eb bebizonyította, h Laugénak is mi az eredeti posztja, habár a 3. helyért nem láttam, csak annyit csíptem el, h ő vitte a hátán a csapatot MH helyett, mit játszott, átlövőt? És mit fog csinálni Lékai, Mahé és az új egyiptomi gyerek? Lehet tetszi, nem tetsztik Mahé balszélső lesz.
A Győr azért egy kicsit más. Messze a legvonzóbb klub a női mezőnyben, akit kinéz gond nélkül leigazolja és nem is biztos, hogy nagyobb fizut kell adnia a játékosnak, mert a siker részesei akarnak lenni mind.
egyértelműen különválasztanám Laci játékos és menedzseri karrierjét.
amíg nálunk volt, mindent megtett a klubért, világklasszis volt, szerintem neki és Momónak az utolsó éveit Vranjes tette gallyra a heti négy edzéssel - utána már nem lehetett "visszahozni" őket a korábbi szintre.
amit azóta csinál, az nem annyira jó. állítólag Csík is lenéz néha edzésre - képzeljük el ugyanezt mondjuk Kielcében Talanttal, vagy Kielben, esetleg Párizsban...
azt is bevallotta, hogy Szita leigazolását elrontotta, még egyszer nem lesz ilyen engedékeny - mondjuk az Eb-n látott Szitával sokkal beljebb nem lennénk...
de azt lenyilatkozni, hogy nem lesz másik jobbátlövő, nincs még meg a másik balszélső, de lesz 4 beállónk, meg 3 irányítónk meg 3 balátlövőnk, az azért nem vet jó fényt a munkájára...
Jobbátlövő nem lesz, ezt megmondta Laci decemberben ( az EB-n láthattuk, hogy azért van merítés). De tovább megyek, szintén a decemberi interjújában megemlíti, hogy azért nem kell a Nikolaj Laeso-ől hasra esni, csak jelzem következő szezontól a Porto-ban játszik ( ergo mozdítható volt), mialatt mi El Deraa-val operálunk. Persze majd a következő szezon eldönti, de egyelőre nem szól semmi amellett, hogy mi döntöttünk jól a nemzetközi szinten rutintalan egyiptomival. Most itt van ez a balszélső kérdés is. Csak remélni merem, hogy annak nyomán merült fel a neve, hogy rájöttek Mahét nem játszatni irányítóban BŰN ( hess, nem leszek naiv, naná, hogy nem jöttek rá, azzal igazolnák az eddigi hibáikat)
De mégjobban vissza lehet menni az időben. Gajicnak nem adjuk meg a 2 éves szerződést, amit szeretett volna, hogy maradjon, fiatalítunk Shiskarevvel. Ennek eredményeként Gasi a második szezonját hozza le tök egyedül. De ugye Gajo már túl öreg lett volna, hogy itt maradjon még 2 szezont. Hát igen a francia bajnokságban látjuk, hogy mennyire túl öreg... :)
az a baj lecsúszunk mindenről szerintem ez Laci elég sok pozíciójához is visszavezethető és arra is ,hogy nem biztos ,hogy ő szakmailag is a megfelelő ember lenne ha nem lenne másik 2 pozíciója ..Mert a mai világban ha valaki nem gyors és naprakész egy játékos igazolás terén az akkor elég sokszor hoppon marad.Lásd a mai világban már előre megkötődnek a szerződések akár 1 vagy 2 szezonnal előre is és le kötik a játékost.És itt nem lehet várni még vége lesz a válogatott összetartásnak vagy egy világ vagy eb bajnokságnak vagy más MKSZ feladatok elvégzése után cselekedni hanem pl ahogy régen Hajnal is csinálta mikor volt rá lehetősége ment ütötte a vasat és akár elment a helyszínre is tárgyalni egy játékkossal és a menedzserével .Ide teljes ember kell akinek ez a pozíció van elsődleges helyen és semmi más! és még akkor is elég dörzsöltnek és rátermetnek kell lenni -e téren!.
Én már azt várom ,hogy tudatos döntések legyenek a klub körül ...Ebbe beletartozik az igazolás politika is pl Győrben elég tudatos és megalapozott döntések születnek igazolás terén amiből lenne mit tanulni a klub vezetőiek is...
ha 32 akkor annyi, igazolhatunk 22 évest is 3 évre, amiből másfél mire beilleszkedik megszokja a közeget aztán egymegy a Bundesligába, mert egy fiatal sosem fog itt maradni 10 évig...
én mérget nem vennék azért erre a srácra bár Markussenek meg Shiskarevek után már a fene sem tudja milyen elképzelések vannak a klubnál meg Lacikáék kobakjában ....
A gondolat biztos jó, és lehet, hogy az irány is, ez az unortodox játékospolitikia, mert akkor ez már tendencia és direktnek látszik, az okokat meg ne firtassuk, és remélem ennek tényleg nincs köze a presztizshez meg a többihez, pusztán csak okosba-ügyesbe jót olcsón?!
Nagy László játékoskarrierje és általában a pályán mutatott teljesítménye önmagáért beszél, ezen felesleges vitatkozni. Ráadásul játékosként az a fajta volt aki ésszel játszott, érti a játékot tökéletesen. Ez is biztos. Viszont az egyre inkább kérdőjeles, hogy a felvállalt pozicióinak megfelelő szintű ellátását meg tudja-e oldani. Most úgy látszik sok neki. Kíváncsi lennék, hogy a nemzetközi kézilabdavilág háttérkulisszái között milyen is az Ő személyes megítélése? Mennyire képes vonzóvá tenni a klubját, egyáltalán mennyi energiát képes ebbe fektetni a többi feladata mellett?
Csak annyit mondok Szilágyi Zoltán vs. Nagy Laci. Mindketten játékosok voltak a klubbjukban és most vezetők is, de SZZ valósznűleg nem azért kapta meg azt az állást, mert ez is a deal része volt, hanem mert megérdemli az ebbéli képességei rátermetsége, felkészültsége, tudása alapján és jól is csinálja, különben nem lehetne ott, ez a különbség-
Talán a népszerűségvesztés a legnagyobb kár, hiszen így megint eltelik sok év mire ezt visszaépítjük (ha egyáltalán). Ezzel együtt még kérdéses lesz a meglévő keret motivációja összességében. Mind a válogatott mind a Veszprém egy one man show, ez azért elég egyértelmű. Látjuk az eredményét.
Milyen vélemények oszlanak a játékos karrierjéről? Valószínűleg minden idők 5 legjobb jobbátlövőjének egyike volt. A Veszprémnek is addig volt magas szintű védekezése, amíg vissza nem vonult.
Én elhiszem, hogy most Veszprémben a válogatottnál mindenért is NL a felelős, de hülyeségeket ne írogassunk már.
Ahhoz meg, hogy karrierje végén a pénz a legfontosabb: 1. ezzel szerintem a legtöbb játékos így van 2. így is a csapat egyik legjobbja volt 3. nagyon bírom az ilyen pénzező szurkolókat, mintha ők x ajánlat közül soha nem azt a melót választják, ahol a legtöbbet fizetnek.
Ha összeségében nézzük az elmúlt 10 évet, akkor több kárt okozott a Veszprémnek, mint amennyi haszon származott a jelenlétéből. Leginkább csak a botrány, a celeb viselkedés, a szakmai nihil, amit kapunk tőle. Most a válogatottnál is megmutatta mennyit ér a neve a nemzetközi mezőnyben.
Már bocsánat,de az,hogy milyen játékos volt,arról azért megoszlanak a vélemények és nem mindenki osztja azt,hogy az utolsó 5 évben nem az volt a legfontosabb,hogy mennyi zsé jön be.Illetve ha már itt tartunk abban,hogy Veszprém nem vonzó a nyugati játékosoknál részint az ő hozzáállása is benne van,de még ha lenne eredmény akkor ezt el lehetne nézni.De nincs....Mint ahogy idén sem lesz bajnokság.
Azért szerintem szerintem ne essünk át a ló túloldalára sem! Tény hogy Csík szerintem is vállalhatatlan figura,egy bunkó! Laci munkája is megkérdőjelezhető,viszont minden idők egyik legjobb magyar játékosáról beszélünk,kicsivel több tiszteletet szerintem.
Veszprém még mindig top klubb és az is lesz (Azért nem a másodvonal játszik nálunk!!!)Ahhoz viszont hogy ott is
maradjon,sőt hogy mindneki számára vonzó hely legyen Csikot kellene elzavarni Laciban én még bízom (bár ahogy Bembi írta én is azt hittem a neve és a sportágban elért teljesítménye miatt játékosfronton is megnyílnak a lehetőségek).