Sziasztok!
Nálam a TAG Heuer az ász (remélem svájci, de asszem), de soha nem lesz, így csak egy Dugena SeaTech-re futotta, kevesebb mint a tizede, de inkánn huszada.
Jobb, ha eladod a Citroen-t, ha ily intenzíven szemezel ezzel a kütyüvel...
Hát gyerekek én csak lesek, nem is gondolnám, hogy ennyit lehet beszélni egy óráról ...
Ezek az általatok tárgyalt órák valami piszkos drágák ..., igaz műremekek..., de a pontosságuk az nekem csapnivalónak tűnnek. Én azt hittem, hogy ennyi pénzért már egy sokkal pontosabb órát lehet kapni.
Az a 3 mp/nap az katasztrófa ...ez tényleg így van ...???
Vah úr!
Az igazi etalon a Rolex Sea Dweller itt megtekinthető:
http://www.ashford.com/products/New_Watches/images/Rolex/b16600.jpg
Persze nekem talán sosem lesz ilyenem (3500 $ ), de valami ilyesmire törekszem ...
Vah úr !
Mivel lehetőségeim sajnos korlátozottak (vásárlás helyszíne, pénz :-( ), ezért konkrét típusról nincs szó, csak az alapelvekről (azt írtam, kezd kialakulni bennem a kép). Keresgélek, és a választékból tudom majd a konkrét órát kiválasztani. De ígérem, amint meglesz jelentkezem.
Ami biztos: acéltok és csat, három mutató (nem több) sötét számlap fehér mutatók és markerek, a tárgyalt automata szerkezetek valamelyike, lehetőleg zafírüveg, sportos külső. Márka tökmindegy.
Bocs, ha lehervasztottalak... Lesliev
azért egy képet vagy címet mutathatnál/mondhatnál, hogy hol kuksizhatjuk meg a nagy Ő-t. Oly' kíváncsi vagyok.
Vagy már mondtad/mutattad? csak nem figyeltem?
Elképzelhetö a megrendelés. Szerintem nagyon sokat fognak rátenni plussz költséget. Szerintem kössed össze a vásárlást egy Olasz országi kirándulással. Oranélkül ki aztán orával vissza.
Szerintem egyszerűbb venni a fáradtságot és felkeresni egy ismerőst, aki több-kevesebb rendszerességgel közlekedig megfelelően ellátott nyugat-európai országokba és nem okoz neki gondot esetleg két órával hazajönnie.
Ez természetesen anyagilag nem annyira kedvező (az osztrák árak például nagyon elszálltak minden tekintetben), viszont a szállítás biztos, és természetesen a vám, illeték ugrik. Elméletileg.
Nekem elmeletileg már több dolgot behoztak így, és elméletileg sikeres volt az akció, amiről elméletileg álmodtam, hogy se vámot, se áfát nem kellett fizetnem. Elméletileg.
Ruppy !
Legálisan nem lehet megrendelni ? Vagy ez nagyon zürös ? Nem várható el, hogy épségben megérkezik ? A vámolás bonyolult, drága ? Bocs,hogy ilyesmivel zaklatlak, de tényleg érdekel ! Mások véleményét is várom !
Hát itthon elég nehéz olcson jot venni. Talán használtan. Az egyik kollégám olasz országban vette a rolexét és ott nem sokkal volt drágább mint itthon a használt verzio.
offtopic on
Tasztaltársak !
Tudna valaki segíteni nekem, ha kinéztem egy nekem nagyon tetsző órát mondjuk az Ashford.com-on, és az nálunk nem kapható (milyen érdekes...), hogyan lehetne hozzájutni ?
Köszi, Lesliev
offtopic off
Hát elég fiatal cég, a net-es leírásuk szerint 1988-ban alapították. Sajnos semmit nem találtam arról, hogy milyen szerkezetet használnak.
Hol lehet eladni órákat? Van egy magasságmérős CASIO-m és attól akarok megszabadulni de nem tudom hová vigyem.
Az az igazság, hogy még nem hallottam rola. Ha valamelyik automata verziójával szemezel probáld meg kideriteni milyen szerkezet van benne. Majdnem biztos, hogy ETA vagy modositott ETA. Ha ETA van benne semmi gond meg lehet venni.
Nagy örömmel olvasom ezt a topicot és sokat tanultam belőle. Én eddig tájékozottság híjján csak külső alapján értékeltem az órákat. Ami nagyon tetszik az a Sector 255 sorozatának a sima mutatós órája (ezt még meg tudnám fizetni) de inkább a 650-es autómata, szintén az egyszerű mutatós.
Az ára alapján jobbfajta órának gondolnám de eddig még nem említette senki ezt a típust. A Sectort nem tartjátok említésre méltónak a svájci órák között? Ha valakinek van esetleg ilyen, örülnék ha leírná a tapasztalatait vele.
Köszi.
Igen Baross u.20. Velem tök rendes volt. Be állította, az O+A mat és leellenörizete +nyomáspróbázta 30 bar ig tök ingyen. Komoly müszerei vannak. Ua szinvonal müszerezettségben mint a Tempora nál.
A ficko neve Tóth Károly szervizvezetö.
Te ajánlottad az órásmanust a Baross utcában? Van még? Mert aktuális lenne elvinnem a kicsikém egy leápolásra.
Baross 20? vagy mi? Kérlek, ismételd meg, hadd ne kelljen lemásznom.
Köszönöm.:-)
Különben meg hülyeséget írtam a Raymond Weil-emről, mert van mp mutatója, viszont továbbra is úgy gondolom, hogy nem túl drága darab( hiába 18K gold), mert azoknak különböző fantázianevet adnak, ennek meg nincs.
Sajnos a zseborákat nem nagyon ismerem és nem is igyekszem venni egyet mert tudom magamrol, hogy ugyis elhagynám.:(
Valahol egyszer láttam Heuert is (ez nem Tag-heuer csak Heuer. Ez a két cég valamikor egyesült igy keletkezett a név)
Akkor ezekszerint van egy kis multja. A Valjoux szerkezet meg tényleg tuti. Én Valzsu nak szoktam mondani. Az ORA az svájci. Ha mechanikárol van szo nem nagyon nyomnám a a Japant. Lehetséges ,hogy a Seiko 5 -ös mechanika lehet benne. Ez egy elég régi kimustrált svájci alap. Nem rossz azért. Csak egy irányba tud huzni és valoszinüleg nem cronográf bizonylatos. A 7750 es mech. az ok.
A Playboy órákról: biztos úgy van, de az áruk... Nekem az Invicta pontosan az ára miatt keltette fel a figyelmemet.
Egyébként mi a véleményetek a japan automatic movement-ről ?
Ruppy !
Keresgéltem, és találtam valamit.
www.sectornolimits.com/watches/invicta/index.html oldalon egy rövid történeti leírásban azt írták, hogy az Invicta 1837-ben alakult La Chaux-De Fond nevü svájci kisvárosban. 1993-ban egyesült (beolvadt?) az Artime Group nevü csoportba, ami szerintük egyike a világ legnagyobb és legfontosabb cégeinek (?).
Itt csak gyártmánycsoportokat lehet megnézni (konkrét tipusok nincsenek), azt irták, hogy egyes kronográf tipusokba Valjoux 7750-es mechanikát szerelnek (ezek nyilván a drágábbak), az általam is kinézett olcsóbb tipusokat Japan automatic movement -tel szerelik. A drágább cuccok zafírüveggel készülnek, az olcsóbbak mineral christal
üveget kapnak.
Hát ennyit találtam. Továbbra is érdekelne, hogy forgalmazza-e valaki nálunk ezt a márkát ? És még egy nagyon láma kérdés, hogyan kell kiejteni azt a szót, hogy Valjoux ? Nem tudok "svájciul" ,és nem szeretném, ha kiröhögnének, mert valami nagy marhaságot mondok.
Lesliev
Elég jól hangzik. Próbáld kideriteni a szerkezet pontos azonositoját. Én eddig azt hittem, hogy az Invicta sportszereket gyárt csak. Egyébként a Playboy is gyárt tuti acéltokos,zafirüveg, automata, vizálo cronograph,orát.
Tasztaltársak, Ruppy !
Mint már említettem, szeretnék órát vásárolni magamnak. Nézegettem a NET-en az Ashford.com -ot, eleresztettem egy keresést olcsó automata órákra, és talált egy nagyon érdekes márkát. Úgy hívják, hogy INVICTA. Több modellt is mutatott 87.5 és 155 $ között, ami nagyon szimpatikus nekem. Acél tok és csat, automata szerkezet, fekete számlap, fehér mutatók és markerek, forgatható bezel, 50-200 m vízállóság. Egyedül az üvegről nem tesz említést, valszeg nem zafír :-( . Teljesen izgatott lettem ! Számomra ez a márka ismeretlen, mondjatok róla valamit, ha lehet. Egyáltalán milyen országban készül ? Vajon hozzá lehet jutni mo-on is ? Abból az árból kiindulva nálunk nem lehetne több, mint 40000 ft !
Írjatok légyszi, minden info érdekel !
Köszi, Lesliev
Én abszolut amatör vagyok. Régen gondoltam rá, hogy órásnak tanulnék de végül más lett. Mindig nagyon érdekelt a mechnika és az elektronika. Általában ha kiszurok magamnak egy témát azt rendesen próbálom megérteni. Ugy szar dumálni, hogy az embernek semmi elo képzettsége vagy legalább olvasottsága sincs a témárol. Mindig vonzott a precizitás, az élet minden dolgában.
Offtopic!!
2 nap alatt kitűnő napórát készítettem! Óránként kirohantam, berajzoltam az árnyékot, a 2. napon ellenőriztem, lefestettem.
Azért jöttem ebbe a topicba, hogy egy jó nevet adjak neki.
Holnap rápingálom: DOXA : )))
Ruppy. Köszönet az infóért. Alapvetően azért kell ilyen relative mácsós óra, mert sűrűn használom a legtöbb funkciót. Van egy-két sport, amit művelek, amelyben mind az előre- mind a visszaszámlálásnak van jelentősége.
Egyrészt igazat adok neked atekintetben, hogy mindenre a megfelelőt, de ha létezik, akkor már miért ne vegyem meg, ami szívem vágya?!
Viszont eddig nem vettem észre, de most kiszúrtam. Van ám megoldás a problémámra, méghozzá nem is rossz.
Breitling Professional B-1
MINDENT tud, amire szükségem van olyannyira, hogy NEM TUDOK BELEKÖTNI!!!
Írtam:
-- plusz egy zónaidő (GMT)
van.
-- dátum csak napra (esetleg hónapra is)
Évvel is, öröknaptárként.
-- stopper 1/2 mp lépésközzel, legalább 12 óra időtartamra
Századmásodperc (minek?!), részidőkkel
-- visszaszámláló funkció legalább 1 óra időtartamra
99 nap, 23 óra 59 perc 59 másodperc. Lassan 2000-es visszaszámlálóra mehet :-)
-- esetleg ébresztés (nem kulcskérdés)
Van. Külön zónaidőre.
A logarlécszerű forgatható (arányszámoló) keretről már lemondtam, bár nagyon nyerő lenne.
Van.
Sőt! A forgatható keretrészen lévő percbeosztás nem az óra beosztásával egyező, hanem ellentétes irányban van, így alkalmas valódi visszaszámlálásra.
Kib@szottul jó ez az óra.
De hogy szakmailag is legyen mihez mérni.
Kaliber: 9x19 mm Parab.... Ööööö. Bocs. Az másik topic. :-) Szóval. Breitling 68.
Most ennyi. Megyek, megnézem mit kérnek érte.
Ja! Ruppy! Te érdekelt vagy valamelyest a témában üzletileg is, vagy csak nagyon értesz hozzá?
A kvarc belsejüeket nem ismerem.
Nézd meg a Certina-t és a Tisso -t.
Ha automatát akarsz venni akor érdemes szerkezet alapján vadászi. Minimum 28800 lengésszámu legyen vagy még több. Lentebb irtam egy pár jó szerkezetet. Az ugymond olcso kategoriában próbálj ETA 2892-2 szerkezetüt. Az ETA gyár leg sikeresebb mechanikája.
2892-2 Kaliber:
Csak ici pici eltérésekkel.
Simm (soha sem hallottam rola)
Ebel
Maurice Lacroix
Omega
Hublot
Tiffany
Paul Picot
Forget
Longine
Ulisse Nardin
IWC Schaffhausen ingenieur (még ebbe is pedig ezt az ember végkpép nem gondolná)
A lényeg vagy ETA 2892-2 vagy Valjoux 7750
Valjoux 7750 es mechanikával:
Cronoswiss
Oris
Schwarz Etiente
Tissot ( a Tissot gyárt mindkét tipusu mechanikával)
Breitling
Bertolucci
Rolexbol Csak a Dajtona verzio! (a Rolexnek saját mechanika gyára van ezaz egy kivétel. A Rolex mechanikák a legjobbak)
Tudor Crono
Mesterek segitsetek. 100 e-t akarok elverni a héten órára. A lényeg svájci legyen. Nem akarok en sok mutatósat, mutassa az időt és a dátumot, legyen egyszinű titán vagy acél, a számlapja pedig sötét. Tudtok valami hasonlót, én eddig egy Marvint és egy Doxat találtam.
Pont az a baj, hogy sokat tud helyezkedni. Egyébként az óraszijam király, egyáltalán nem izzad alá, bár azt nem tudom, miért kerül 4000 schillingbe. :-((
Ha egy kicsit lazábra veszed a szijat akkor többet tud helyezkedni az óra, és nyáron nem izzadsz alá. Nekem inkább ezzel volt a bajom. Mindig elöbb vagy utóbb kikezdte a börömet a passzentos szij. Amiota lazább minden ok.
Akkor nem kupakos.
De dörzsöli a kezem, - mármint a felhúzó - egy kicsit, ha vékonyabb a csuklóm és az óra lecsúszik a kézfejemre, ezért a jobb kezemen kell hordjam az órát :-((
Ez alapvetöen egy Rolex szabadalom. De átvették egy páran. A felhuzóban belül menet van mint egy anyacsvarban. Ha be akarob állítani az idot vagy a dátumot elöször le kell csavarni a házrol egy pár menettel a felhuzot és csak utána lehet állítani. A Rolexnél lett elöször alkalmazva,"Triploc" a neve. Késöbb az Omega is átvette neg még egy páran. A tri azt jeleni, hogy három tömitést tartalmaz. Két szimeringet a tewngelynél és egy tömito gyürüt a kupaknál. Szal amikor rászorítod a kupakot a kupak önmagában is zár. Ez a tömitési rendszer már megfelel a 30 bar-os követelményeknek.
Megnéztem a linket.
Jo erös háza és szija van. Nekem az tetszik amikor egy orán a felhuzonál a ház betaker egy kicsit mint a képen. Igy nem lehet egörbiteni vagy etörni a felhuzót ill. beállítót. Ennek kupakos a felhuzója ?
Nekem is eleinte borzasztóan szinpatikusak voltak a TAG Heuerok,szépek és nem tul hivalkodóak,elegánsak, még az áruk is elfogadható. De amikorra összejött a pénz már tudtam a kollégám problémáiról a Tag al és Omega lett belole.
Nekem volt TAG Heuer-m, de nagyon sok baj volt vele, ezért inkább vettem egy Breitling-t az egyszerűbbek közé tartozó modellből. Igaz, ez quartz és nem automata, de bevált, csak ajánlani tudom.
Itt a link: http://www.breitling.com/eng/produits/catalogue/prof/aero/images/869z.jpg
OFF
Egy orosz ora már engem is meglepett. Lengyelpiacon vettem 3 éve 150 Ft-ert egy LCD kijelzos csunya ebresztoorat. Szeritem atomeromube vagy urallomasra valo kvarcot tehettek bele, mert evente 1-2 masodpercet kesik az ora.
ON
Általában a maga a szerkezet nem szokott túl vastag lenni. Ha a háza elég nagy bumszli acél az nem baj mer az is védi a pofonoktól. Egyébként a 2892 es szerkezet(kaliber) 2.26mm vastag. Egy kicsit szoktak modositani az alap ETA vagy Valjouxon. De az általában soha sem érinti komolyan az óra minoségét. Pl: belegravirozzák a cég nevét a lenditö kerekébe:Longines,Minerva,Omega... stb
Igen. Sterkezetet nem túl sok gyátó csinál de azért akadnak. Pl Rolex,Vacheron Constantin,Girard-Peregaux,Zenith,ETA,Valjoux.....stb
Nem ismerem a többit igazán.:(
Most Láttam egy Jaeger-LeCoulte Master Reveil nevü órát Ára:13400 DmmMark. Ami a felháborito , hogy ugyan az a szerkezet van benne mint az OMEGA Seamaster Prof.Diver ben ami max itthon magyarországon 340000 ezerbe kerül. ETA 2892-2 :(
Az az igazság, hogy nem ismerk ilyen órát. De lehetséges, hogy kvarcban talász. Én nem nagyon favorizálom a Nintendo stilusu mindentvisz izés-bigyós órákat. Azok nem olyan kigyensúlyozottan letisztultak. Úgy kell kitalálni az idöt rajta. Ha jobban megnézed lehet, hogy nem is fogod használni az a sok csecsás muttatót. Normál napi használatman elég az ora,perc és dátum. De amit most leirtam az csak az én véleményem. Szal ha neked tetszik a cronograf kinézet semmi gond. Ez egy más irányzat, megértheto. A lényeg, hogy automata legyen .
Nekem néhány éve egy Longines jelentette a non-plus-ultrát. nagyjából 3 mm astag, fehér számlapokkal, fekete számokkal, fekete mutatókkal. Rettenetesen szép volt. 86 ezer forintért vesztegették a Korona Szálló alján (1989 előtt).
Ruppy. Pár szakmai kérdéssel azért zaklatnálak.
1. A Longine híres a rendkívül lapos óráiról. Ezt saját szerkezettel, vagy egy bevált szerkezet módosításával érik el? Hogy oldhatják meg, hogy egy átvett szerkezetet ennyire lapos tokba építenek?
2. Az óraszerkezetek gyártása/tervezése gondolom egy viszonylag szűk kör privilégiuma. Ezeket veszik át a nagy cégek, és tervezik meg köré a saját órájukat. A design, plusz a felhasznált anyag adja az óra elsődleges értékét, ezért lehet a brutális különbség az árakban, igaz?
3. Mi a véleményed egy olyan szerkezetről, amelyet például a korábban általam említett Breitling Monbrillatn BP-be építettek?
4. Egy óravásárlási tanács. Létezik-e (most az árat és a designt ne nézzük) olyan mechanikus óra, amely a normál idő mutatásán kívül az alábbi szolgáltatásokkal bír:
-- plusz egy zónaidő (GMT)
-- dátum csak napra (esetleg hónapra is)
-- stopper 1/2 mp lépésközzel, legalább 12 óra időtartamra
-- visszaszámláló funkció legalább 1 óra időtartamra
-- esetleg ébresztés (nem kulcskérdés)
A logarlécszerű forgatható (arányszámoló) keretről már lemondtam, bár nagyon nyerő lenne.
Ezek egyáltalán nem OFF os orák. Mindegyikben egy koppintott régi svájci szerkezet ketyeg. Biztos emlékszel régen arra a dumára, hogy milyen tartósak és szuperek voltak az orosz órák. Hát nem azért voltak ilyen jók mert a Putyilov gyárban találták ki oket. Pl: a raketa orákban egy tuti inkablock os jo kis szerkezet van a Poljot órákban pedig 3133 ETA koppintás van. Ebben az ora témában nagyon kicsi a világ.
OK a szíj végül is bármilyen lehet de az óra legyen örök darab. A szijakkal vigyázni kell mert elég bosszantó ha pl megveszel egy orát xxxxxx ft ért és hoppá hola franca tünt az elöbb még meg volt az órám.
Nem nagyon szeretik publikálni az ilyen adatokat. Szerintem ciki nekik.
Pl:
Egy "TISSO cronograf PRX" be ugyan az a szerkezet van mint "Breitling cronomat" ba vagy a "Cronoswiss Schleppzeiger-Crono" ban. VALJOUX 7750
Az árak pedig márkában a következok.
TISSO Cronograf PRX :950 DM
Breitling cronomat :4250 DM
Cronoswiss s.c. : 9000 DM
Kb fél éve vettem egy OMEGA -t, és annak se találtam sehol a dobozán se a papirjai között, hogy milyen a szerkezete. (egyébként csak tesztként keresgéltem mert tudtam a szerkezet pontos tipusát) ETA 2892-2
Ha órát veszel és nem akarsz tul sokat kiadni de jó minoséget szeretnél. A Valjoux 7055 -t vagy az ETA 2892-2 érdemes hajtani.
Nézd meg a Mountexben, van nekik jópár fajta ethnotextilszalag/tépőzár, de a különleges erős népek inkább biztonsági övből buherálják maguknak, ami az órát is befedi. Szépségről szó ne essék, de csak ez a megoldás, ha védeni akarod kedvenced a legzorkóbb körülmények között is.
A titán az csak bevonat,vagy az egész tok abból készül ? Mert a bevonatokkal kapcsolatban nagyon rossz a tapasztalatom. Van egy régi noname órám, lekopott a krómozás róla néhány helyen, és így borzalmas !
...de tartós :-)))
Azt azért nem mondanám, hogy dizájn szépségversenyt nyernék a krómacél és tiritarka műanyag szövet összeházasításával, de azóta egyszer sem kellett órákig búvárkodni a leszakadt időmérőm után. Megnyugtatásul, civilizált környezetben felugrik a fémszíj.
Ruppy !
Ezt a szerkezet-tipust feltüntetik valaholaz órán, vagy máshol? Vagy csak az eladó szavában kell bízni (ha egyáltalán tudja)? Ugyanez a zaphire christal üvegre ?
A titán egy érdekes anyag állítólag hosszu évek alatti viselés után sem kopik és nagyon könnyü. Az ürkutatásbol vették át. A szibne nem szép atitán tokoknak. Olyan müanyag benyomást kelt.
Az a 20e forintos az elég gyanus. Ott valami nem stimmelhet.
Oraüveg: A zaphire kristály üveg elég kemény és karc álló. Ha a gyémánt keménységi fokát 10 nek vesszük akkor a zaphire -é 9. Szerintem a mineral crhristal puhább egy kicsivel.
A vizálóság tényleg fontos. Minimum ahogy irtad 5 bar legyen de inkább több.
Feltétlen automata, acélházas,nagy lengésszámu minimum 28800 vagy még több,cronométer,30 bar vizállóság,zafir üveges (a kopások miadt) órát vegyél. Nem feltétlen kell ragaszkodni az ora tipusához. Inkább a benne lévo szerkezet tipusához. Ha olcsó de jót akarsz valamilyen ETA 2892-2, vagy Valjoux 7750 szerkezetes legyen.
Tasztaltársak !
Új vagyok ebben a topicban, nem is igazán értek az órákhoz, viszont a közeljövőben szeretnék vásárolni magamnak egy karórát hosszabb távra.
Éppen ezért lenne néhány kérdésem.
1. Melyik a jobb tartósság és kopás szempontból, a nemesacél tokozás és csat, vagy a titánium ? Egyáltalán a titánium az csak bevonat, vagy az "egész" tok az ? Meglepődtem, de már láttam 20e huf környékén is titánium órát, igaz az Casio volt.
2. Az interneten keresgélve kétféle "jelzést" találtam óraüvegre, a "mineral christal" és a "zaphire christal" jelölést. Ezek különböző anyagot takarnak ? És, ha igen mi a különbség, melyik a jobb ?
3. A vízállóság számomra fontos szempont legalább 5 bar. Ha "elemes" órát vennék, ez nem vész el elemcsere után ? Egyáltalán szabad ilyen órát venni ?
Előre is köszi, Lesliev
Tissot vagy Certina orakat mar 30-40 kourul is lehet kapni. Ezek elemes, vizallo orak es csak az idot, esetleg datumot mutatjak es nagyon megbizhatoak.
Szerimtem nagyon elegáns és szép orák a Longine -k.
Általában az Eta 2824-2 es szerkezettelszerelik.Ez a szerkezet egy 4 Hz es mechanika , 25 köves,28800 A/h,38 óra járástartalék. Ugyan ez a szerkezet van a :Eterna,Gevril,Motochrom,Tag-Heuer,Ernest Borel,Glashütte,Fortis,Kienzle,Dugena,Jack Lemans órákban.
Szerintem is egy ilyen "világvevo nintendo,mindentvisz,még a halottat is feltámasztó órák nem tul informativak. Szerintem is egy egyszerü három mutatós +dátum az tökéletes.
Szerintem a TISSOT vagy a Certina jó vétel lenne. kb 100-150 ezertöl már lehet kapni. Szerintem a kronográf járásbizonylatos órák kb 200 ezertöl kezdodnek :(
A TAG -ok 350-650 ezerig. Általában.
Az egyik ismerosömnek van egy tag-heuer -ja és elég sok gondja van. Originál ujan vette és már az elso félévben a lünettája leesett. Visszavitte a szervizben igazitottak rajta. Ezekután egy honap alatt lesett megin. Egy évre rá késni kezdett egész sokat és néha megált. Ujra szerviz igazitás. Eközben garanciálisan cserélték az egész óraházat. Késöbb pedig a felhuzó rendszerével lett valami mert ha letette kb egy fél nap alatt megált. (normál 2-2.5 napig kéne járnia ha nem mozditod)
Tag. Szépek. Az adott modellek árát nem tudom pontosan. Pár hónapja nézegettem én is őket. Az alapmodellek 100 rugó körül vannak, de ezért inkább csak valami rém egyszerű női modellt lehet kapni. A komolyabbak általában 200-250 környékén vannak.
Brietling. Vágyálom, mint korábban írtam. A csúcsot 36000 dollárral a Montbrillant QP csúcsmodellje tartja. Full mechanika. A legtöbb inkább páncélszekrénybe, semmint pilótafülkébe való. Nekem a Twinsixty tetszik NAGYON, de az is fél milla fölött van idehaza.
A mechanikákról pedig voltak ékes hozzászólások már korábban. Érdemes, nagyon érdemes ezt is belevenni a dologba.
Viszont. Van nékem is egy kérdésem. Longines-hez mit szóltok?
Hát ha bízol a kereskedőben (rokon, ismerős, stb.), akkor olcsóbbat is találhatsz. (Sajnos az én garanciámat épp most szúrták el/le a Fő utcában, ezért nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükségem...)
Mas:
nem igaz, hogy nincs normalis, egyszeru 'komoly' ora, csak 20 bizgentyuvel, 23
mutatoval, vernyomasmerovel, kutyafulevel.....
Eddig alig nehany egyszeru, puritan orat lattam. A tobbi mind ora+hadmuveleti kozpont+ szamologep+naptar+Joisten tudja meg, mi akar lenni.
Miert, konyorgom, miert ? En ORAT akarok venni, ami ketyeg, mutatja az idot,
automata es ennyi. Kesz. Nincsenek kulonleges igenyeim.
egy TAG HEUER vagy egy BREITLING-en gondolkozok....persze ha nem
tul draga.
Breitling Nightflight Wings Automatic - mennyibe kerul ? (most nezem, hogy nem chronograph...)
Megneztem a Breitling site-on az osszes orat, de nincs olyan, ami egyszeru, nincs rajta 3+x kis szir-sz@r mutato, csak egyedul a Nighflight WA az egyetlen, de az meg nem chronograph....
Tudtok valami hasonlo Breitling-et ?
Újabban tépőzáras szíjra cserélem a vekkeren, ha extrémkedek, nem megy szét a víztől és remekül bírja a rázkódást is, állandó bajom volt a fémszíjjal(kirázódik a montin) a műanyag szakad, a bőr meghal gyorsan. Nagyon király, a kéz hamarabb szakad le, mint az óra...
Ha vesz az ember egy jó minoségü órát, az mindig egy "társa" az embernek. Társa amikor szakadó esoben sárban gumit cserélsz az utón és akkor is amikor repizel egy fogadáson és ha úszol...stb. Ja és a lefontosabb 40 év mulva is ugyanúgy megy.
Örülök hogy van egy ilyen topic, és csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy ha egy jó nevü patináns órát vásárol vki akkor annak előbb utóbb (valószínübb hogy utóbb) úgy felmegy az értéke mint egy jól megfestett festménynek :-)))) Tehát csak annyit, hogy vegyetek Patek-et és nem sok gondotok lesz vele :-)))
A börökkel az a baj, hogy nem igazán ajánlott bennük fürödni. Még igy is az izzadtság meg szokta enni egy pár év alatt. Én úgy hallottam, hogy a cápabor szíj az elég elenáló a vizzel szemben.
A probléma, hogy 80-100 ezer alatt nehéz automata órát találni.
utomata órák árai kb.
Tisso 80- 180 ezer
Certina 90- 200
Roamer 60-150
Omega 230 -500 vagy még több
Fortis 130- 200
Szerintem a Tisso elég jó és olcsó valjoux szerkezet van általában bennük.
Ugyan ezt a szerkezettel szerelik a :
Chronoswiss
Mauricie Lacoix
Oris
Breitling
Sinn
Próbáld szem elött tartani egy pár dolgot. Feltétlen zafir üveges legyen. Ezen semmiféle karc nem lessz soha. Acélszí+ acélházzal nagyon tartósak. Cronométer minosítés nem árt ezek talán pontossabban járnak. Minimum 5 Bar vizállósága legyen de az se gond ha 30 Bar-os. (pl: Omega Seamaster prof diver)
Vegyél egy használt mech.Doxát. Az új áruk a sima felhúzósoknak kb 43-45 ezer de használtan 20 körül is meg tudod venni. De ha a pontosságért vagy oda 5 mp/hó vegyél kvarcot.
Eleinte én is azt hittem ,hogy a TISSO gyanus minoség. De nem egy szer a köruton bemetem egy uj óraszalonba megnézni az OMEGÁKAT. A fönökkel elbeszélgettem és mutatott egy pár Tisso orát is és mesélt róluk. Ezknek is meglepöen régi a multjuk. Mostmár zafir üvegeseket is gyártanak. Szerintem tök jó vétel mert elég olcsó és kb 70000 Ft tól mát kapsz egy jó autómata zafirüvegest.
Szerintem a Tissot hordjad mindig. Ezek az órák már örök darabok. Minek spórolsz vele. Sokkal jobban néz ki mint az elektromos.
oke, sok fele szuper orarol irtatok mar, de a legfontosabb gyakran kimaradt:
mennyibe kerul ?
Mert ha mondjuk olyanom van, (ez a topic jo alapot ad ra), hogy a
Seiko 5 automatic -omat lecsereljem (majd) egy komolyabbra, akkor
jon a nagy kerdes, hogy mi mennyi....
Amig nem tudom beloni magamnak az arakat, addig meg hiaba.
Most nem M.o-n vagyok, szoval nem tudok leugrani a legkozelebbi Orex-ba, hogy tajekozodjak...
Szoval arakat, pliiiiiz. Monjuk 100eFt alatt, ha van olyan 'komolyabb' ora egyaltalan.
Szerintetek milyen órát érdemes venni úgy 20 ezer pénzig? Sima mutatós meg elemes kéne, semmi ébresztő meg telefonkönyv. Eddig egy Casio nevű gagyival próbáltam együtt élni, de 3 év alatt teljesen szétment, kéthavonta elfárad és megáll és a ránézéstől is összekarcolódik az üvege.
A TISSOT az eleg jo minoseg, jo orat kaptal. Ebben nyugodtan uszhatsz is, valoszinuleg felevente eleg beallitani amikor ugyis allitani kell a nyari-tali idoszamitast. Elemcserenel viszont ne valami gyagyi helyre menj, mert a tomitest is ki kell altalaban cserelni, kuonben nem lesz vizallo. Meg az sem art ha normalis elemet tesznek bele, ami nem hal be egy ev alatt. 20-30 evig nem hiszem, hogy gondod lesz vele.
Hat akkor jo neked. En a nagypapam Doxajat orokoltem. Mivel az oreg 59-ben meghalt, gondolom 45 elotti darab lehet. Mindenestre a Nagyi mindig mondta, hogy ujkora ota vacakolt a felhuzoja, sose lehetett jol megjavitani. Par evig meg probalkoztam vele, aztan ment szegeny a fiokba. Pedig szep, mert nincs rajta semmi extra, egyszeruen egy ora.
Az Omega viszont tenyleg mas kategoria. Meg a dednagyitol kerult hozzam egy arany, noi zsebora. Nem tudom mikori, de a nagymamam 1904-ben szuletett, szoval nem lehetett egy mai darab. Gyonyoru volt. Amig a nagyi huga elt, ezt hasznalta, pedig volt karoraja is. Mindig tokban volt, ettol kb. olyan volt, mint a vadonat uj. Raadasul ugy felevente kellett beallitani. Akkoriban vandormadar leven, inkabb a szuloknel tartottam megorzesen. Aztan, amikor kb. ot eve betortek a lakasba megszuntem oratulajdonos lenni. :-(
Csokis
Nálam a katalógusban csak olyan Speedmaster szerepel automatában aminek nincs dátumja ill. a dátumos az arabszámos ill. fenn van 12 óránál a dátum és a nap.(ez bisztos nem full lájn kat.)
A See- és a Speedmasternak is ua. a jele itt (valami vizi szörny) :))
JP
Nem, ezen nincsenek számok, csak vonások, illetve a vonások "alatt" a másodpercek. Nekem a Schumacher design kicsit zaklatott. A 3 sec-ben igazad van júniusban megy revízióra.
Szerintem egy ilyen óra értékét a kora csak növeli.
Ha már ilyen szép kort megért az Omegád érdemes egy rovancsra beadni a szervízbe. Az órások mindig azt mondják, hogy 6 évenként szét kéne szedni a szerkezeteket megtisztítani és friss olajal összerakni. Szerintem a 6 év egy kicsit púder (nekik is valamibol élni kell) de azé kb 50 év használat után ennyit megérdemel a szerkezet. A Baros u. 20 szám alatt van egy órás akinek van mindenféle eszköze és Omega certifikátja. Szóval nem kókler. A lényeg sokkal olcsóbb az ilyen jellegü karbantartás mint a hivatalos Omega szervízbe, pedig o is ugyanazokat a muszereket és gépeket használja. Voltam nála, a pontosság beszabályozásér nem kért pénzt. A teljes tisztítás és ujra olajozás csak 9600 Ft.(ellemben a hivatalos 25000 Ft al)Ugyan az az ultrahangos tisztítója és nyomáspróbázója ...van mint a hivatalosnak.
Ruppy,
elemmel megy a szentem és aranyból van, de nem olyan nagyon drága fajta, hanem tényleg hétköznapi(nix mp mutató, de dátum van ), itthon nem láttam ilyesmit, de meglepődnék, ha elérné a 100ezret. Még nem kukkantottam bele, félek, hogy elbarmolom a nagy tömpe ujjaimmal.Egyébként pontos, mint az atom.;-)
Az Omegám meg egy régi darab (40-es évek elejes), automatic jellegű, gyönyörű, jellel ellátott felhúzóval. Figyelmeztetett az órásom, hogy ne hordjam minden nap, mert puha az arany és az illesztések között beszivárog a por, ami ugyebár nem tesz jót annak a csodálatos szerkezetének ott belül.
Kissé késős, de leszarom.
Mint kiderült egyáltalán nem értek az órákhoz, csak ámulok a tökéletességükön.
A hétköznap használt RW -d autómata vagy elektronyos? Acél netán arany? Mennyire pontos? Milyen szerkezet van benne? (ETA vagy valami más?)
Milyen O+A -d van?
Érdemes jó minoségu szíjal hordani az O+A -t. Kár lenne érte ha elvesztenéd. Az unneplo órád milyen pontos? (s/nap)
Köszönet a topikgazdának, hogy van ez itt, ez a topik.
Raymond Weil betűkombinációval díszített órát hordok hétköznap, ünnep- és egyéb napokon pedig a régi-régi aranyos Omegámat, amihez nem oly' rég vettem új bőr szíjat( nem szeretem a fém szíjat) és csattot, mivel igazi, meg is kérték az árát, e két termék 25 ezer forintokba került, a k. anyukáját a bohócnak.
Ezzel a sok dumával csak annyit szerettem volna, hogy én is mániás vagyok.
Ja, ezüst Doxa zsebóra belefér a szeretett tárgyak körébe?
Levettem, asszongya:
Water Resistant MS 7526-6000 A0
Remélem ez az MS nem a PiciPuhát jelenti :-)
Szal akkor ha hajótörök az Atlanti ósönön, akkor úgy ússzak a part felé, hogy a bal kezemet kiemelem a vízből és akkor még az órám is megmenekül...
Ma voltam a Pólus centerben, és megnéztem az Orex standján az órádat.
Az egy szigorú darab 228k volt az ára ,Zafír üveg,acél,3mutató + 2 kisebb mutató. Egy ideig játszottam az eszemet az eladó csajnak aztán elkullogtam.(orült nagy képességei voltak elöl a csajnak és az arca is jól nézett ki)Tavasziofftopicbocs
Nem tudtam a csapágyazásról, az viszont tény, hogy tavaly 3,5k volt 1 db pótszem a szíjba.
A vízállóság nagyon érdekes, az enyém elvben nem vízálló, de a tengeri csikó rajta van a hátlapján. Az okosok azt mondják, hogy igazából nyugodtan lehet benne úszni, csak a gombokat nem szabad a vízben nyomogatni rajta. Én mindenesetre nem szoktam az uszodában levenni és nem nyomogatom a gombokat sem (mármint a vízben).
Vedd le a kezedröl és a hátlapon kell lenni a minősitésnek.
Water resistant -> x bar akkor annyiszor 10 m (10 bar=100m)
ha nincs feltüntetve érték csak a felirat akkor ki birja a tusolást, de az uszást azt nem !
Ruppy!
Ne tévedj el a Seiko 5 automatic a cég régi modellje, 6 éve volt 5.400,- kisker áron. N azóta ennyit "erősödött a $". :))
Egyébként jó óra, ha 1x pontosan beszabályozzák.
Ugy látom mehetek a levesbe az Omega Dynamicommal. :)))
Nekem is azt mondták, hogy az alap vízállóság 3-5 bar. Szerintem a legcikissebb rész a felhúzónál lévo szimering aztán az üveg és a hátlap.
Ha a hátlap pattintós akkor tényleg nem túlságosan vízáló a darab. Visszatérve a felhúzó szimeringjére, a jobb konstrukcióknál legalább dupla szimering van és még egy felcsavarós zárókupak. A nevében nem vagyok biztos talán triplock nak hívják az ilyen tömíto szisztémát. Általában a hátlap tömítése szokott a legbikább lenni. A legtöbb óránál menetes a hátlap és egy gumikarika tömít. De már hallottam, hogy a gumi karika helyett egy vékony kis ólom karika tömít. Szerintem az ólom sokkal komolyabban zár, viszont minden felnyitásnál cserebere.
A normál jó tömíto órák 10-15 Bar-ra vannak belove. De a búvár órák pl Omega Seamaster Pro. Diver 30 Bar.
A nagy nyomáskülömbség elviseléséhez még a jó "üveg" is szükséges. Általában szintetikus Zafírkristályt használnak. Az ilyen üveg eléggé vastag 3.5-4mm. A felmelegített acél házba úgy sajtolják be a lehutött zafírüveget. Ezekután jöhetnek a Bar -ok meg a mélyvíz.
Ha a Seikód tényleg mechanikus és autómata akkor irtó olcsón vetted.
Általában 60K alatt még nem láttam mech.autómata órát.
Szóval, ha ez a sok bizb@szt tudja az óra akkor rendesen vízáló.
Az automata órák vízállóságáról mit tudtok mondani? Nekem egy Seiko nemtommilyen tipus van (csak az van rajta, hogy Seiko, meg 5, meg hogy Automatic). Az eladó aszt monta, hogy csak cseppmentes (magyarul még csak ne is füröggyek vele). Igaz (ezt el se merem mondani) ez csak 11k HUF volt.
Ott van a szeren a darab.
Szerintem a 3mp normális, a gyár -0mp +6mp/nap ot specifikál .
Csak úgy érdekességnek:
Tudtad, hogy az Omega acélszíj izenként csapágyazott?
Egy OMEGA Speedmaster automatic, ahogy illik acél tokban, fekete számlap, fehér mutatók, dátum 3 óránál, zafírüveg és a három fekete kismutató titánszürke számlapon forog.
Imádom, pedig most kb 3 sec/napot siet.
Ruppy!
350k vót tavaj (óvassá lejeb).
Van belőle "sima", a kat. szerint 2 modell, de a kronosból vagy ~20, olyan full köcsög köves-arany BRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!
JP
Vilagitas. Szal ez úgy működik, hogy a festékbevonat alá raknak egy nagyon gyengén radioaktív izotópot (trícium izotópot), amelynek a sugárzása a fent lévő festékben látható fényt indukál. Ez folyamatosan világít, igaz, viszonylag gyenge fénnyel.
Van ezen kívül a foszforeszkáló bevonat, amely egy foszforvegyület (nemtommelyik) tartalmaz. Ez energiatárolás elvén működik, tehát a látható fényt raktározza el, illetve adja vissza (függetlenül attól, hogy sötét vagy világos van-e). Ennek a fénye a besugárzás idejétől függ, de általában nem tart tovább 6-8 óránál.
Hogyé adnak egy El-Primerot acéltokos verzióban. Semmi faxni semmi világvevo csak az alap 3 mutató + dátum acélban.
Vagy csak kronográf verzíó létezik?
Offtopic!
Amit a mélben irtál az a Seikóra vonatkozik ugye?
Mert akkor: az "életben" jó, nekem +felel.
Először sikerült a link, utáma néztem + a mélt.
Igy is köszi!
JP
On topic
Ruppy!
Hallottam róla, de nem vizsgáltam+ közelről, nekem a nagy , acél, sportos stb......(már 1x irtam) tetszik.
Igy nemis nagyon megyek utána ezeknek.....
A Rolexból is van jópár, ami nem érdekel, volt a kezemben 52 brill köves arany, olyan ronda, hogy nagykaliberű pisztolyt kellene a fejemhez szoritani, hogy azzal mutatkozzak társaságban.
Fénylő számlap:
Szerintem károsan radioaktiv a festék, de pl., ha sielni megyek akkor többszörösen jobban világit az én órám is.
JP
Az Omegán elég halványan de látszik egész éjel. A kollégám Rolexén, nemtom mér de pofátlanul világosan világítanak a pontok. Független a megvilágítástó, fix fényerovel fénylik. Azt hallottam, hogy enyhe rádióaktív sugárzással kezelik a festéket amivel festik a számlapon lévo beosztásokat, ezért mindig világít.
Királyok ezek a cuccosok, de volna egy spéci kérdésem. Mi a tapasztalatotok a tritiumos festésekkel, mennyi ideig világítanak pl. JP Zenith-jén? Halálra idegesít, amikor éjszaka ránézek az órámra és nem látom a számokat, innentol aztán lehet bármilyen kúl külseju és mechanikájú...
R!
Igen ez 1 El-primero !
Lehet, hogy ezt építették be annak idején ezekbe is, azóta nem lehetett rosszabb.
Nekem a mostani TAG-ok nem tetszenek, de régen (~83-85 körül) még láttam az akkori Óra-Ékszernél, az Éjjel-nappali melletti boltban 1 igazi Heuer-t, csak arra emlékszem, hogy nagyon tetszett, olyan Rol. Submariner stilusú volt, ami igen tetszene.
JP
Utána néztem a Zenith calibernek. A neve "El-primero 3019 PHC" Igen penge darab ugyanezt építik be a Breitling be a Heuerek-be (TAG nélkül).
" 1969, World First Automatic Chronograph"
Van ilyen márka, gyártanak most is. A Petőfi Sándor utca elején épp ma nézegettem pár ilyen órát. Egyszerűek megjelenésre, van egy-két nagyon igényesen megtervezett darabjuk. Árak 60-tól felfelé, a csúcsmodell semmiből sincs Magyarországon, de gyanítom, hogy fél milla alatt állnak meg.
A belükről semmit nem tudok, de meg tudom kérdezni. (?)
Ha már ott jártam, megnéztem pár Breitlinget is. Hát, az nincs, ami nekem kellene, viszont egy kettővel egyszerűbb modell már fél milla felett van... :-(
Hallott már valaki a BWC márkáról? Van egy ilyen órám, apámtól kaptam (ő meg az ő apjától) svájci, automata, gyönyörű, nagyon pontos, ráadásul arany. Kíváncsi vagyok, ismert márka-e?
Egeresz vitatars felvetese érdekes. Igaz, ami igaz, a legszebb óráknak valami ilyen leírása van. Van egy-két Bulova és Longines, ami annyira egyszerű, hogy már nem is lehet róla semmit lehagyni. És mégis olyan jóeső érzés nézegetni... :-)
Szal lehet, hogy nem is többfunkciós csodát veszek?! :-/
Hi,
Az en oramon van egy nagymutato. es egy kismutato. A szamlapjan percbeosztas, es az orak szammal kiirva. Hat masodpercenkent kattan egy nagyon halkat... A szele vagy 2 mm vastag, a kozepe van 4 mm is. Atmero ugy 3 cm. Kerek, diszites nelkuli+ bor szij. Nekem ez a szep... ja, OREX.
Szerintem óra vásárlásnál vigyázni kell arra, hogy ne kompromisszumot vegyél salyát magad számára. Minden alkalommal amikor ránézel az órádra ne az jusson eszedbe,hogy a fene a másik jobb lett volna. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy csak gyémántokkal kivert aranyóra az "ÓRA".
Tök jól néz ki a Zenith. A szija pont a legjobb. Látszik rajta, hogy rendes acél és ott ahol a zavaró kis karcok lennének a használatkor azt pont elfedi a szálrahúzott felület.
Itt a munkaido vége, legközelebb csak kedden leszek mert a hétfot szabinak vettem ki.
Prof!
Hát nagyon hasonlit, de:
a szij és gombok másak
a kis tárcsák is feketék
számok helyett világitó pöttyök,
de úgy pofára hasonlit
(10 perc és jövök)
JP
Végülis igen!
A Zenith linket +hesszelted?
Nekem nagyon tetszik, nem túl izé, nem túl bigyó, csak jó.
Vagy a Rolex Submariner.
Csá, még 1 órát vagyok, utána csak hetfün!
JP
Egyszer volt a kezemben egy titán tokos szíjas Seamaster.
Kifejezetten bóvli érzés járt át. Egy órának legyen kinézet és nem utolsó sorban egy kis súlya. Egy komoly órához szerintem két stílus passzol, az egyik a "tüzönvizenát" polírozott acél tok, a másik a repi arany. Az arany acél az mindig gyanus. Nem igazán harmónikus egységet sugall.
Hát igen, a legtöbb ETA-Valjoux integrátor. De azé mentségükre legyen, picit finomítgatnak, módosítgatnak az alap calibereken. Végül is többé-kevésbé egyedibb a szerkezet mint az alap ETA (pl ETA 2892-> OMEGA 1110)
"egy nagy konszern jellegü összefonódás"
Nemtom, de ha +nézed az ilyen óragyárakat (akkorák mint egy jobb budai villa) komoly óráskamara lehet ott.
De lennék ott bankár is! :)))
Én nem állitottam, hogy az ETA_Valjoux rossz, csak a régi nagy gyártók szinte a formatervező irodákra hasonlitanak.
Ezért maradok(nák) a Zenith Rainbow-nál.
ZENITH
"egy nagy konszern jellegü összefonódás"
Nemtom, de ha +nézed az ilyen óragyárakat (akkorák mint egy jobb budai villa) komoly óráskamara lehet ott.
De lennék ott bankár is! :)))
Én nem állitottam, hogy az ETA_Valjoux rossz, csak a régi nagy gyártók szinte a formatervező irodákra hasonlitanak.
Ezért maradok(nák) a Zenith Rainbow-nál.
1985 -tol a Valjou-ETA 7050 es caliberrel szerelik az összes IWC -t.
A 7050 Valjoux alapján elkészült egy modosított caliber a 2892-A2(megkapta a "the best ETA movement ever made" címet.Ezzel a szerkezettel gyártja az Omega a Speed és Seamastereket még a mai napig.
Szerintem ez az egész Óra témát más szemszögbol kell nézni. Ott Svájcban kb egy nagy konszern jellegü összefonódás az igazi minoségí óragyártás.
Érdekesség: Az ETA nak is van egy kis multja.
1793 ban alapította 2 testvérpár Isaac and David Benguerel és Julien és Franois Humbert-Droz mint óraszerkezet gyár. Késöbb FHF néven 1816. 1856 ban lett a gyár neve ETA.
Az ETA nak is már 1965 ben volt 5 Hz es mechanikája. Csak 50000 db ot készítettek. Nem sikerült túl jól, valami olaj al kapcs probléma lépett fel és levitték a lengésszámot 28K környékére.
Én még a Fortis ról hallottam, hogy 36 on jár valamelyik modelje.
Érdekes: a Blancpain ben is egy modosított ETA 7001 ketyeg.
Lehet, de én ugy tudom a Rol. és a Zen. tudja a 36k-t, és ők az ucsók akik nem álltak be a sorba, de lehet, rég foglalkoztam már vele és nem minden mod-be teszik be ezt.
A V. is "csak" 28.8-at tud!
Prof!
A S.-en van logar bezel ( ki tudja mi a hiv. neve???) rengeteg átszámitási dologgal pl.: km/mile, imp.gal/lit, feet/meter, lbs/kg tahymet., stb.
Montbrillant-nak az az előnye, hogy ha nem +felelő helyen vagy, akkor nem az órádat veszik el, hanem csuklóból vágják le a kezed érte. :))
A S.Nav. erre nagyon hasonlit ránézésre és quatz(7T34-6A00) 15 bar Water Res.: acél tok, fehér mutatók, fekete számlap, benne 4 körben fent a 30 min stopper, balra mp, jobbra dátum, lent a 2. idő/alarm, a főkörön a stopper 1/5-öd mp-es zöld mutatója.
91-ben kis szériában gyártották (500DM volt akkor). Állitólag hibás a széria (a dátum festése a 9. és a 23. forditva van) ezért a kis pl. szám.
Nekem állatira tetszik, és pontos. Bőven beleférne a COSC-ba !!!!!!!!!!!!!!
A Seiko (tudod ki volt?) muzeumban is csak 1 db van belőle, de az acél/arany.
Casio: órának és GPS-nek is vacak lehet mint a repülő tengeralattjáró, (IMHO) mindenből a megfelelő, legjobbat szeretem.
Óra : Zenith Rainbow
GPS: GII+, Eagle Exped. II
JP
Azé a Rolexekben sincs mindegyikben 36K mechanika. A Rolex Daytona is a Valjoux 7750 és 7760 mechanikárvette át és finomította egy kicsit.1992 óta a Cronoswiss-t és az IWC-t 7750es Valjoux mechanikával szerelik
jpmaster!
Namost arra már rágyöttem, hogy a Montbrillant QP (meg a többi Montbrillant) az páncélszekrény óra. Ez nem kérdés, évi egyszeri hordásra találtál ki őket, meg hogy a milliárdos úr a haverjainak mutogassa a vitrinben (baromság, de ez van).
A Seiko Navigatort nem találtam, mert a Seiko oldalain fantázianév (meg keresési lehetőség) nincs, a többi oldalon (óraforgalmazók) meg csak kamu szöveg van.
Hogy tetszett a kázió dzsípíesz? Kiru, mi? 3 órát működik, oszt cserélheted az elemet!!!
http://www.mannsjewelers.com/watches.htm
Ezt lessétek meg, érdemes. (Persze aki még nem ismeri...)
A:
"COSC: The Swiss Official Chronometer Control - 3 independent control offices. "
magyarul: Controle Officiel Suisse des Chronometres (COSC) Genf, Biel, Le Locle
kat. 1 férfi óra: max. -6,+8 sec/24 óra eltérés
kat. 2 női óra: max. -8,+10 sec/24 óra eltéré
Ennyit a COSC -ról.
Nálam ez a játékos:
http://www.zenith-watches.ch/rainb_e.htm
A vent.loga az bitang 2 éve szakértettem a Poen-ban.
Minden "rendes" óra acél, automata, fekete számlap, fehér mutató, stopper.
R:
Apám 57 éves Doxája még mindig műküdik, az újak + elég gyengék más szerint is.
Állitólag a gyártók szövetkeztek össze, hogy birják a versenyt a quarz órákkal meg a piaccal. Vagy lásd lentebb a Rolex Daytona sztorit.
Az "egyszerűbbe" megy az ETA 2824-2 a stopperosba a Valjoux 7750.
"Nekem azt mondták, hogy kb ua. mint a VW csapat az autóknál. (VW,Seat,Skoda) Persze azt hozzá kell tenni, hogy az ETA nagyon jó minoséget takar." Ja, de nem Porsche 911 Carrera 4.
Az a Rolex és a Zenith IMHO. (36k féllengés/óra, a többi 28,8 max.)
Prof:
Valószinű azért nem ismerik, mert a Blue Angels az F/A Hornet pilótáknak kiadott repi darab lehet.
"Breitling Montbrillant QP (elvileg csúcsmodell) 34000 dollár!!! 8 millió forint"
Ja, de ebből le kell vonni a ~25-30k$ értékű "üveg gyöngyöt" + aranyat.
Szerintem a Breitling-ből a lexebb a Chronomat Blackbird decens kis UTC modullal. (van 1 kamu ilyenem, fél m-ig mindenki megeszi annyira preciz copy)
"jpmaster ++ Most én kérdezem. :-) Mid van?"
Omega Dynamic, Seiko Navigator (pofára mint a Breitling Montbrillant QP, csak fekete/acél), meg a kamu Breitling és IWC.
Omega - La Rose des temps - full kézimunka kb. 9000 alkatrész, 10,000 munkaóra, 32 funkció az állatövi jegyektől a napéjegyenlőségig, a magasságméréstől a páratartalomig, nem is beszélve a hat kicsi harangról nehogy elaludj.
Ja, és mutatja a pontos időt is! :)
Én is azt hallottam, hogy nem egy nagy durranás és spec keletre gyártották. Nekem is van egy sima felhúzós, kis lengészámu, krómszínü dátumos Doxám. Nálam egész jól jár kb napi 15 mp et siet. A gyári szija elég fika, soha sem lehetek benne biztos, hogy nem kapcsolódik-e ki.(nyelvtanbó ötös)
AndreWWW felsorolásában nem szerepelt a Doxa.
Régi név de ne döljetek be! Hacsak nem tíz évvel ezelőtti vagy régebbi a modell. Én beugrottam egy automatára, - rendes üzletben vásároltam, eredeti a kicsi - és állandóan szívok vele. Kétszer küldték viszza a gyárba, - kb. 2-3 hét - először úgy napi két-három percet sietett, másodszor heti kb. 5 percet késett és ma is után kell állítanom úgy három naponta. Most ismét késik :-(
Egy keveset már hallottam az ETA szerkezetekrol. Egy picit hangulat romboló, hogy manapság a jobb felso közép kat. órákban ETA ketyeg. Nekem azt mondták, hogy kb ua. mint a VW csapat az autóknál.(VW,Seat,Skoda) Persze azt hozzá kell tenni, hogy az ETA nagyon jó minoséget takar.
Tegnap írtad, hogy gond van az eladokkal. Volam az Ülloi úton az Omega szervízben és kérdeztem az eladót, hogy egy Seamaster professional automata karbantartási intervallumairó. Erre a szuz: "évente egyszer cseréltessen benne elemet"
Baume et Mercier --- Nagyon szép.
Chronoswiss --- No, ez nem egyszerű :-)
Eberhard & Co. -- Ha látnék belőle valamit... A diver-style-t nem szeretem.
Zenith -- No, ez még inkább szép. Csakhát kompromisszum kompromisszum hátán.
Ventura -- ez még tetszene is, csakhogy sokminden hiányzik róla, és nem hiszem, hogy minden sarkon kapni. Meg a franc se tudja, hogy mit raktak a belibe.
Tissot -- ez jópofa ugyan, de mit kezdjek vele?
Köszi a linkeket. Ha közelebb nem is kerültem a megoldáshoz, majd jócskán körülnézek az oldalakon.
Szal ilyenre gondoltam a keret szempontjából:
http://www.fortiswatch.com/CPAGMTBLUE.html
Szal, itt fordítva van, egyszerűen lehet rajta viasszaszámolni. Amúgy az óra meg szerintem picinykét egyszerű.
Hát, nem tom. Nékem az kell(ene), hogy egy pillanat alatt lássam, azonosítsam és leolvassam a kis és nagy mutatót is. A többi rizsa. Pár Tag, ami például fehér számlap előtt arany szinű mutatókat vonultat fel, bizonyára nagyon szép, de nem olvasható. No, én ezekre gondoltam.
A Twinsixty határeset, ott az ezüst számlapok zavarnak csak be egy picit.
Már miért ne bíznék?! Ezek már normális szakemberek, persze az nem mindegy, hogy ugye melyik boltba megyek be.
Magyarhonnak más gondjai vannak, és ez az eladók iszonyatos tájékozatlansága. A Blue Angels Navihawk-ról egyetlen (!!!) magyar kereskedő sem hallot. Az amerikai haveromnak meg 1 napjába tellt találnia, ráadásul egészen elfogadható áron (a retek minőséghez képest).
Messze vagyunk mi még Európától!
Amúgy a korábban említett Váci utca/Vörösmarty tér sarkán lévő üzlet feltünően jól ellátott képzett emberkékkel. Három éve volt egy egész érdekes akciójuk: kifutó modellek 30-50 (!!!) százalékos engedménnyel. Longines 50 ezer forintért?! Bár most lenne ilyen! :-)
Ja. Tudom én. Nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy miért nem fordítva van?! Logikusabb lenne nem. Amikor csobbansz, beállítod a hátrelévő időt (mondjuk 40 perc), útközben meg végig látod, hogy mennyi időd van még hátra...
Mindegy.
Elhültem: Breitling Montbrillant QP (elvileg csúcsmodell) 34000 dollár!!! 8 millió forint. Ez túl van a hordhatósági küszöbön elég rendesen. Ebbő Twinsixty lesz, úgy látom. 650-800 rongy közt van, az még éppen határ.
Node, hogy körvonalazzam:
-- a fent említett órán is meglévő logarléc-szerű beosztás a kereten
-- naptár nem árt
-- stopper nem árt
-- lehetőleg jól olvasható legyen a fő számlap (a Tag-okban ez nem tetszik, meg pár Breitlingben sem), ezügyben tetszik a Citizen, amit korábban írtam
-- legyen hosszá bőr szíj
-- szerencsés, ha van rajta egy fix 12/24 órás független GMT számlap
Ha nem dátumváltáskor tekergeted vissza, akkor nyugodtan!
Megj.: Elvileg 2-3 évente el kellene vinni bevizsgáltatni az ilyen órákat, de hát mi már csak megmaradunk a jó magyar szokásnál, hogy csak ha gáz van! Valamiért nem bízunk a szervizes emberkékben ami a múlt rendszer maradványa!
Nem ötletek voltak, de ha körvonalazod mit szeretsz, ajánlok néhányat.
Az a "forgatható percbeosztás" két célt szolgál, egyszer védi az "üveget", másrészt, ha oxigénpalackkal alámerüléskor és ráálítod a nagymutatóra, mutatja mikor fogsz megfulladni! :-) (20 perc le, 20 fel, 20 tartalék)
Érdekes adat a Breitling oldalról (http://www.breitling.com/eng/produits/catalogue/navi/mtbqp/index.html)
Az egyik olyan gyártó a kevés közül, aki egy 500 (!!!) alkatrészből álló szerkezettel képes egyrészt viszonylag nagy pontosságra, másrészt arra, hogy akár egy évszázadon (!!!) keresztül ne kelljen a dátumbeállításhoz nyúlni.
Feltéve, hogy valaki éppen meg nem feledkezik féltett kincséről, és esetleg elfelejti felhúzni. No, akkor szerviz... :-/
Most viszont lenne egy kérdésem. Ha adott nékem egy dátumot is ismerő órám (hónapot is!), akkor hogy a túroban oldom meg a nyári/téi időszámítás átállását, hiszen az alapszabály ugye, hogy órát (mechanikusat) visszafelé nem szabad állítani. Vagy itt azért megoldható a dátumtól függetlenítés, és csak az idő állítása.
Francba. Kezdek rágerjedni erre a Brietlingra. Holnap be is megyek a Petőfi Sándor utcába, csodálni egy picinykét... :-)
Köszi az ötleteket. A kompromisszumot ezeknél a többi óránál a számlap körül lévő logarléc-szerű (egyébiránt arányosításra, szorzásra, osztásra, százalékszámításra stb. alkalmas) beosztás hiánya jelenti.
A Tag S/el sorozatból párszor prószálgattam a 1/10 és 1/100 kronográfokat, de csak a pulton néztek ki jól, a kezemen már nem... :-(
JJF kérdésére kiegészítésként. Az asszimetrikus súly egy kis dinamót hajt, amely természetesen jóval több áramot termel, mint amennyi az óra működéséhez folyamatosan kell. A töbletet szépen elrakosgatják egy megfelelő akkuba vagy nagy kapacitású kondenzátorba. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy még a legjobb minőségű kis méretű (értsd. órában elférő) akksik sem bírják 8-10 évnél tovább, tehát cserére szorulnak. És így mégiscsak sűrűbb a szervizintervallumuk, mint mondjuk egy Longines-nak vagy egy hasonlatos órának.
Más.
Corum?
Megint más.
Tud valaki magyarázatot adni arra, hogy az órák számlapja körüli, forgatható percbeosztás miért nem fordított irányban van? Így legalább egy pillantás alapján egyértelművé vála (számosítva is), hogy mennyi idő van még hátra. Vagy csak én szőrözök állandóan?
Ruppy, prgprg, jpmaster: --- a félreértések elkerülése végett ---
Chronometer: A watch that has obtained an official rating certificate from the COSC. In Switzerland, official rating certificates are issued only by the observatories at Geneva and Neuchatel and by Swiss Institutes for Official Watch Timekeeping Tests.
COSC: The Swiss Official Chronometer Control - 3 independent control offices.
Chronograph: Watch or other apparatus with two independent time systems: one indicates the time of day; the other measures brief intervals of time. Counters registering seconds, minutes and even hours can be started and stopped as desired. It is therefore possible to measure the exact duration an event.
Tachymeter: Common feature in chronograph watches. Measures the speed over a predefined distance. The wearer starts the chronograph when passing the starting point and stops it when passing the finish. The wearer can read the speed in units per hour off the tachymeter scale.
Mellesleg a chronograph és a chronometer angolul ugyanazt jelentik.
Jumpin Jack Flash: Az autoquartz az automata (egy félkör alakú súly lendül körbe) és a quartz (egy szilikon-dioxid kristály diktálja a tempót) keresztezése, magyarul a súly nem a rugót húzza, hanem áramot termel a kristálynak.
Nekem az erositom is hibrid, az oram is ilyenre sikerult.
Tissot PR 100 Autoquartz. Nem kell felhuzni, de megsem olyan mint a regebbiek, hanem valami kvarc cuccot tolt fel a mozgo suly hordas kozben.
Hat ennyi, ha valaki ert hozza, megkoszonnem ha elmagyarazna.
Udv
JJF
Ruppy! ++ NASA...??? Mindig is Omegájuk volt.
Egy holland haveromnak az az Omega órája van, amelyet Armstrong is viselt a Holdra szálláskor. Az órás elég szép summát (konkrétan egy használt autó árát) ajánlott érte... Szerintetek odaadta?! :-)
jpmaster ++ Most én kérdezem. :-) Mid van?
Hmmm. Franc fog itt egyesével kérdezgetni. Urak! Kinek mi van? (linkeket is, ha lehet... :-) )
Azon gondolkodom már vagy két éve, hogy mire költsem el a még meg sem keresett pénzemet. Szóval. Ami külsőre tetszik, de belsőre legszivesebben lehánynám, az a Citizen Blue Angels Navihawk [http://www.citizenwatch.com/setting/blue_angels.htm], merthogy repülős vagyok, vagy micsoda. Aztán nem árt az sem, ha jól bírja a gyűrődést (rázkódás stb.). Esetleg még szóba jöhetne valamelyik Breitling, mondjuk a Twinsixty vagy Montbraillant QP, de ennek közel egy millás ára már erősen a fájdalomküszöb fölött van... :-(
Esetleg egy Tag (Specialists Pilot), de ez nem igazán felel meg...
Ja. Életem eddigi legszebb óráját a Longines vitrinben láttam. 80 k HUF 1986-ban (!!!).
Az Omega tudása előtt fejet hajtok. A dizájnjával viszont gondom van... :-/
Szóval, mit mondtok?
Ja! jpmaster! Nézd meg ezt, de előtte ülj le! :-)
http://www.equipped.org/casio_gps.htm
Lehülyézve ugyan nem lettél, de igazad sem volt. A kronométer tanusítvány kizárólag az óra pontosságáról szól, nem kell, hogy stopper legyen. Az ún. stopperek a kronográfok, amelyeknél az idő kijelzésétől függetlenül el lehet indítani a másodpercek, percek és órák számlálását, az megállítható és nullázható. Általában a lünettán, vagy a számlap szélén egy távolságmérésre alkalmas osztás is van (tachymetre).
Amit Te írtál az egy precíziós kronográf definíciója, ha van hozzá papír is, akkor kronométer kronográf.
A holdon járt óra az Omega Speedmaster Professional "Moon Watch Spec.edition" volt, ami felhúzós. Létezik ebből "utcai" Apollo XI, Nasa, stb. és automata is, a Váci u.-i OREX boltban +tekinthető, szép darab. Van olyan változat, aminek a hátoldala is zafir kristály, 400k -tól indulnak.
"A chronometer, vagy kronométer mai szóhasználatban precíziós órát jelent."--- Én + majdnem le lettem hülyezve e miatt lentebb.
Az Omegánál jobb - a szakemberek szerint - a Zenith El Primero és a Rolex Daytona szerkezete, az utobbi a USAF és a RAF hivatalos órája. 2000 db-ot gyártanak belőle, az acél 8.800 CHF (ab werk). Ami nem kerül átadásra nekik az marad a kereskedőknek, innentől ~25k DM az ára, vagy megrendelhető kb. 2003-ra +van. Igy tartják mesterségesen fenn az árát. Az arany változat olcsóbb ~20k DM és azt lehet kapni azonnal.
További "irtó vacak és olcsó"órák:
http://www.ashford.com
Ja, a legtöbb svájci órában már ETA ill. Valjoux szerkezet van!!!
Na mára ennyi:
JP
"Omega Dynamic & IWC Owner"
Az az óra ami fent volt a holdon automata vagy fehúzós volt? Mert ha automata akkor nem igazán értem, hogy működik egy automata fehúzós a súlytalanságban.
Ez a www.atomtime.com tényleg jó dolog. Nálunk kábeltévén jön a net, úgyhogy ez most mindig beállítja pontosra az órát. Hasznos találmány, ajánlom mindenkinek!
Szerintem az az óra ami ketyeg. Ebből következik, a legszupibb órák a svájci automata órák. Közvetlen utána a zsebórák következnek. Egy kétfedeles 17 köves Doxa. (Na ilyenre vágyom ...)
Halihó!
Kicsit késve fedeztem fel a topicot, az eredeti témához visszakanyarodva nekem is van egy címem: Üllői út 21. hivatalos márkaszerviz. 3 és fél, 4 éve 5400 volt a nagyjavítás, azóta ment, most fogyott csak ki az elem. A javitás után tényleg sokkal pontosabb lett a kicsike (havi 2 mp helyett évi 2 mp). Persze most egy új szíj is kell neki, mert a bőr elöregszik, szakadozik néhány év alatt, de csak kellemesebb, mint a fémszíj.
Egyébként én is nagy rajongója vagyok az Omegáknak. Ha egyszer megfertőzi az embert ez a szenvedély, más órát nem visel szívesen a kezén. Szerintem egyszerűen jóleső érzés ránézni, birtokolni, hordani. A kedvéért tanultam meg ismét az analóg kijelzőt pillantással leolvasni a korábbi kvarcok után. Persze a milliós darab szerintem is túlzás, de egy alsó-közép kategóriás Omega akár egy egész életre tuti darab.
Art
A chronometer, vagy kronométer mai szóhasználatban precíziós órát jelent. Ez a minősítés azt takarja, hogy az adott óraszerkezet (mechanikus, vagy kvarc) egyedileg lett bevizsgálva, és egy nagyon kemény, kb 2 hetes nyúzópróba után hivatalos járásbizonylatot (WRC: Watch Rate Certificate) kapott egy független óraminősítő intézettől.
A NASA 1965 óta hivatalosan OMEGA órákat használ, mégpedig a Speedmaster Professional sorozatból. Amstrong is egy Speedmastert viselt a csuklóján amikor a Holdra lépett és a MIR-en is ugyanezt az órát használják. Van is az OMEGA-nak egy órája aminek a hátlapjába bele van vésve, hogy 365 napig működött a MIR-en. (Csak sajnos nem zafírüveges.)
A FORTIS 94-óta a Szojúz program hivatalos órája, minden orosz kozmonauta kap egy FORTIS COSMONAUTS CHRONOGRAPH set-et.
eMM
Persze, a műanyag kvarcóra is mutatja az időt, csak szerintem nem lehet szeretni. Minek a méregdrága svájci? Vagy felvágásból, vagy tényleg vonzódik az ember egy ilyen kis mechanikai csodához. Én legszivesebben még legalább 10-et vennék.
Éppen olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy miért festményeket akasztok a szobám falára és miért nem veszek egy keretének az árából tíz-tizenöt posztert, amit ugyanúgy kiakaszthatok a falra. Kb ugyanazt válaszolnám mindkét kérdésre, mert az egyik tetszik, a másik nem. Persze amíg nem engedhettem meg magamnak addig nekem is kvarcórám volt. De azért mutatós.
Minden óra cég szívesen beinvesztál az ilyen reklám lehetőségekbe. Ugy tudom , hogy a Breitling is egy csomó órát adott a légierőnek Amerikába.
Lóvé van mindenben.
Tényleg. Most, hogy mondod. Egyszer volt a kezemben egy kis könyvecske és mintha ott én is ezt láttam volna.
Talán még Gagarin is Fortist viselt. A fene tudja. A cég reklámszövege, hogy at első óra az űrben.
Seamaster professional owner
Más téma: nézzétek meg a :www.atimtime.com ot. Igazán nem értem pontosan de ha letöltessz egy kis progit, avval be tudod szinkronizálni a PC-d belső óráját egy atomórához.
Az izekre szedésről csak annyit, hogy ha nem karbantartod akkor is elmegy 15 évet simán csak megkophat egy kicsit. 15 év mulva csak arra emlékszel, hogy volt valamikor egy fain kis "müanyag" órám .
Érdekesség: a NASA ürhajósok hivatalos órája a világürben FORTIS ("vacak" mechanikus óra) Ha annyira szar lenne kiztos, hogy kárcorát alkalmaznának.
Igen , talán az idő a legjobb válasz.Ezek az órák még 30 év mulva is vidáman ketyegni fognak. A pontosságot pedig túlhangsúlyozni fölösleges mert általában az ember mindig előre kalkulál és egy pár percel mindig hamarabb megy egy megbeszélésre pl. és semmi jelentősége plussz vagy minusz 5 - 10 másodpercnek.
A legtökéletesebbet?
Ez azért sántít,mert az én órám is tökéletesen működik.
Egyébként értem én a csíziót,azt is megkérdezhettem volna,hogy minek az embernek Rolls-Royce! :-)
eMM
"Minek akkor méregdrága svájci óra??"
Mert az ember igyekszik mindenbol a legtokeletesebbet megszerezni. Legyen az lakas, auto, ora vagy eppen CPU. Persze mindenkinel mas a fontossagi sorrend...
Nalad ugy tunik majd csak kesobb lesz ez tema. Nezz vissza ebbe a topikba ugy 10-20 ev mulva! :-)
Én pedig a müanyag evőeszköz helyett inkább a rendes acéllal szeretek enni. vagy gyorsbüfé helyett rendes étterem KB valami ilyesmi a külömbség. Mindkét irányzatot meg lehet érteni szerintem. Az tény ,hogy a kvarcórák mindíg sokkal pontosabbak mint a mechanikusak , De A kvarcóra csak egy időmérő míg a mechaniku órák viszont ÓRÁK. (hát ez lehet, hogy nem vol túl meggyőző) Nehéz megfogalmazni de van külömbség...
Nekem meg CASIO kvarcórám van, 5 éve,pontos,még elemcsere se kellett.
1X kelett szíjat cserélni.
És nem mutatós, amit utálok.
Minek akkor méregdrága svájci óra??
Egyetértek A.triplaW-vel!
Példa: apám Doxája ('42-es mod.) 2 db üveg cs. több szíj cs. No javitás!
A barátom Tudor-ja (2nd class Rolex) 2x volt szervizben, (1x az Auto Fort-ban, 1x a Fiat Boldi.-ban) :))))
JP
Azért nem kell mindent elhinni a T. szerviznek, az olaj a szennyeződések miatt sürüsödik be, és kötve hiszem, hogy kopna a tengely a féldrágakő csapolásban, főleg nem 5-6 év alatt, elillanni pedig az olaj ritkán szokott, főleg szinte hermetikusan zárt térből.
Én is azt hittem , de felvilágosítottak a szervízben, hogy kb mint az autót karbantartani kell. Az Omegánál azt mondták, hogy 5-6 évenként az olaj a csapoknál besürüsödik és elkezd késni. Rosszabb esetben az a kis fingnyi olaj elillan és a csapok szárazan kezdenek járni -> erosen kopni kezd a mechanika.
Az ilyen karbantartások alkalmával szét szedik csavarjaira a szerkezetet és eg ultrahangos forgó szeszes fürdoben tisztítják 1-2 órán keresztül. Újra beszabályozzák a pontosságát, majd a lezárás után túlnyomással a tömítettségét is ellenörzik. Ez órától függ, hogy mekkora nyomással. Az Omegákat 10Bar -al szokták tesztelni
A Rolexeknél ez a procedúra kb 50000 Ft ba szokott kerülni.
Ruppy,
megdöbbentettél. Minek egy Omegát szervízeltetni? (Na jó úgy ötven évenként.) Azt hittem, az ember azért vesz svájci órát (nem Swatch vagy egyéb quartz bóvlit), mert nem akar szervízt látni egy jó ideig. Legalábbis én ezt hittem, az enyémet [nem Omega] az eladó szerint 5-6 évente be kell vinni szétszedetni az automatika miatt, de a papám "huzogatós" órája bő hatvan év alatt egyszer került szervízbe. (Igaz az egy zsebóra, robusztusabb a mechanikája, de "csak" 17 köves.)
Ruppy!
Omega szaküzlet: Andrássy ut (Operától a belv. felé)
Omega service(?): Bajcsy Zs. ut (Arany J.u.-Podmaniczky u. között) a Breitling-é ott van.
Jó orás még a Hamvadtői (órás kamara elnöke Nádor 20.)
Svájci butik szervize: Zuglóban van (irtó drága)
Cronometer egyszerűen: preciziós stopper min 1/5 sec-től
Egy profi műhely. Van nekik minden féle gépük PL. :túlnyomásos tömítés ellenörző, ultrakangos tisztító,computeres pontosság ellenörzö , demagnetízáló......
Hivatalos Omega szervíz certifikátja van. Az árai pedig nem túl drágák pl.egy teljes karbantartás (szétszereléssel, tisztítással,ujra olajozással, nyomáspróbával,pontossság beszabályozással csak 9600 Ft.
Úgy hallottam máshol 25000-35000 Ft szokott lenni.