Keresés

Részletes keresés

No.9 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 878

Egesz evben erdemes menni, nincsenek nagy kilengesek az idojarasban. A teli honapokban 2-3 fokkal huvosebb van mint nyaron. Aprilis az esos es a szaraz evszak hataran van. Ez a csapadekmennyisegben, homersekletben es napsuteses orak szamaban is egyfajta kozeputat jelent. A paratartalom nyilvan magasabb a kontinentalis klimakhoz kepest de ha egyszer tropusi szigetre megy az ember akkor ez nem lehet visszatarto ero. Nem olyan veszelyes egyebkent, sokkal kellemesebb mint a Del-Kelet Azsiai tersegben mondjuk.

Előzmény: f'zsuzsa (877)
f'zsuzsa Creative Commons License 2012.11.27 0 0 877

Sziasztok

Olvastam az irományaitokat. Szeretném a segítségeteket kérni. Áprilisba szeretnénk menni Hawaii-ra. Érdemes e már ebben a hónapban menni? Milyen az időjárás? Nagyon durva a páratartalom? Előre is köszönöm segítségeteket. Várom válaszaitokat. Köszi:-)))

Steve1950 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 876

Sziasztok!

Honoluluban szeretném felvenni a kapcsolatot Szadovszky Zsolttal,aki egy kürtöskalács boltot üzemeltet.

Köszönöm a segítséget előre is.

Szép napot mindenkinek: 

                                          István

ancsy11 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 875

Üdvözlök mindenkit!
Munkával kapcsolatosan szeretnék egy kicsit érdeklődni.Párommal nézelődtünk a napokban, hogy milyen munka ajánlatok vannak kint.Találtunk az ő szakmájának megfelelőt az egyik hirdetésben.(IT support)   Jól beszéli az angolt, ezzel nincs probléma. A kérdésem az lenne hogy érdemes-e innen Mo.-ról pályázni egy ilyen munkára vagy ilyen távolról inkább ne álmodozzunk. :)A segítséget előre is köszönöm! Szép napot kívánok mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 874

Hello,

 

NY-ban en 2008-ban itt voltam, jo helyen Manhattanben es akkor jo aron a tobbi hotelhez kepest. 
http://www.tripadvisor.ca/Hotel_Review-g60763-d75698-Reviews-BEST_WESTERN_PLUS_Seaport_Inn_Downtown-New_York_City_New_York.html

 

Big Islandon kocsit szerintem a repteren, van szinte az osszes kolcsonzo ceg, foglald be elore, nekunk tavaly a Budget volt a legolcsobb, attol fugg milyen autot akarsz, mi kompaktot bereltunk. Kolcsonzoben szerintem erdemes kompaktot foglalni ha nincs olyan bent akkor ingyen felupgradelik nagyobbra de kompaktot fizetsz. Persze ha van bent kompakt akkor azt kapjatok :)

 

hotwire.com

kayak.com

expedia.com

 

oldalakat ajanlom mind szallas/kocsi kereseshez foglalashoz. Barhova. 

Előzmény: v_juci (873)
v_juci Creative Commons License 2012.07.13 0 0 873

Sziasztok és szia mlifregit! Sikerült a foglalás, várom a véleményeteket, ötleteket! Szeptemberben megyünk 4 nap New York - 10 nap Big Island - 3.5 nap Oahu - 2.5 nap New York lesz a program.

 

A new yorki és a honolului szállás hiányzik még, ha esetleg lenne ötletek ezzel kapcsolatban, szívesen fogadnánk!

 

A következő két hónapban összeírok egy programtervet, amiben ugyancsak szívesen venném a segítségeteket. Lenne két konkrét kérdésem is:

 

- Big Islanden hol, hogyan tudok autót bérelni? Említettétek ezt a felelősségbiztosítás dolgot. Tudtok adni esetleg egy cégnevet, ahol bérelhetek és akkor előre le tudnám ezt beszélni velük.

- Mivel a hotelben nem kapunk ételt, hogyan tudjuk leggazdaságosabban megoldani a kajálást? Vannak olcsóbb gyorséttermek, szendvicsek?

 

Még jelentkezem. Puszi,

 

J.

 

 

Előzmény: mlifregit (846)
csab1ka Creative Commons License 2012.06.22 0 0 872

Először amikor utaztam, a start utazási irodán keresztül tettem. Az ő oldalukon választottam szállodát, sok választásom egyébként nem volt.

4 hónappal az utazás előtt foglaltam le a szállást és a repülőjegyet.

 

Autót budget-től béreltem az árak megtalálhatóak a honlapjukon, folyamatosan változnak.

 

Általánosságban az emberek kedvesek, mosolyognak, de nem szólítanak le csak úgy, hacsak nem akarnak valamit megtudni tőled.

 

 

Annyira kell vigyázni az értékekre mint itthon.

 

Gyalog a város bejárható, de a sziget azért ha utána nézel a méretének... végülis ha van időd és nagy túrázó vagy... :D

 

 

Előzmény: kbetty83 (871)
kbetty83 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 871

Hello!

 

Köszi az infókat. Ezt a  Queen szállodát hol találtad? Mi a booking.com-on nézünk szállásokat. Vagy tudsz esetleg valami másikat is?

Mennyivel előtte érdemes lefoglalni  a szállást? Repcsijegyet még nem sok helyen lehet nézni, szeretnénk ott is valami olcsóbbat kifogni.

Te a foglalási időhöz képest mikor repültél?

Érdekesek a booking.com-on is a szállásfoglalások, mert van amikor már csak 3-4 szoba van abban a szállodában, rá következő héten elérhetőek a szobák. Biztos megvan mindennek a logikus magyarázata, csak félünk nehogy lemeradjunk róla...

Főzni nem sokat főznénk, de azért a napi egyszeri főtt kaja mindenképpen kell.

Milyenek az emberek arrafelé? Barátságosak , kedvesek, leszólítanak, stb.?

Mennyire kell vigyázni az értékeinkre?

Kocsibérlés kb. mennyibe kerül?

Gyalog mennyire bejárható a sziget?

Ha esetleg más is tud írni dolgokat a kérdéseimmel és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban, megköszönöm :)))

 

Üdv: Betty

Előzmény: csab1ka (867)
hau'oli Creative Commons License 2012.06.22 0 0 870

én ápr. közepétől május végéig voltam a nagyszigeten.

nem olyan misztikus dolog ott lenni, mint ahogy az utazás elött gondoltam.

tök normál minden, egyszerű emberek élnek ott is és minden ugyanúgy működik, mint bárhol másol a világon.

lehet dolgozni, lehet házat bérelni teljesen normál árakon, nincs semmi megoldhatatlan dolog. árak kicsit magasabbak mint az usa belső területein, de a walmart közel hasonló árakon kereskedik, nem olyan vészes.

 

egy dolog kérdéses, hogy ki milyen jogcímen tartózkodik az országban, nekem van zk-m ezért akár mikor oda tudok költözni, simán meg lehet élni.

de akinek nincs, az ne menjen szerintem, mert csak baja lehet belőle.

ennyi

No.9 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 869

Mintha ez ennyire egyszeru lenne…

Illegalisan fogsz tartozkodni (az ESTA 90 napig jo es nem hosszabbithato) illetve csakis illegalisan tudsz munkat vallalni. Ezzel remelem tisztaban vagy. Milyen munkara gondoltal? Mo-rol, meg ugy altalaban legalis munkat nem fogsz talalni, hacsak nincs valami uber-magas es/vagy specializalt vegzettseged.

Ferfikent meg talan jobban lehet ezt-azt talalni, haz koruli munkak, kerteszkedes, apro javitasok stb. de noknek max. takaritasra, gyerekvigyazasra tudok gondolni. Viszont ahhoz ido kell mire az ember felepit egy ugyfelkort akik folyamatos munkat es ezzel bevetelt biztositanak. Persze ez mind illegalis.

Repjegy megvetele + hetekig sot esetlegesen honapoking bevetel nelkul gyorsan elfogy a penz.

Szerintem tervezz egy par hetes turista latogatast, keresed a lehetosegeket aztan ha erdemes akkor maradj tovabb.

Előzmény: kklujzi (868)
kklujzi Creative Commons License 2012.06.21 0 0 868

Sziasztok!

 

A segítségét szeretném kérni azoknak, akik kint élnek Hawaii-on. Szerencsére összejött egy kis megtakarításom, angolul is jól beszélek, ezért úgy döntöttem, hogy egy-két évre kiköltöznék Hawaiira, 2013 januárjától. Munka oldalakat folyamatosan nézek, de jól jönne pár jó tanács ezzel kapcsolatban. Azok, akik Hawaii-on élnek, itthonról találtak munkát vagy megkockáztattátok és kint kerestetek magatoknak?

Előre is köszi a válaszokat.

 

Üdv.

 

Orsi

csab1ka Creative Commons License 2012.06.19 0 0 867

Szia!

 

Azt a szállodát nem ismerem, én a Queen Kapiolaniban szálltam meg, nagyon olcsó, és igényes tiszta volt.

 

A boltban az árak -gondolom magatoknak akartok főzni,- drágábbak kb 1.5 szerese az itthoninak, de ha van akció, általában van, akkor nem vészes. csirke 2500ft/kg kb, tojás 80/db, paradicsom 1 dollár/db asszem. De persze ha valaki pontosabb öszeget tud az írja meg, nekem így rémlik.

 

Viszont amit tanulságként tudok mondani, én tavaly direkt kihangsúlyoztam többször is az utazási irodámnak, hogy konyhás szobát kérek, mivel én is spórolni akartam, a kaján. Szerinted olyat kaptam? Persze hogy nem. És kb nincs is nagyon olyan szálloda, ahogy érdeklődtem, ahol konyhás szobák vannak... De persze tévedhetek, én nem találtam később se!

 

Repülővel kapcsolatban, nálam voltak itt korábban sokkal profibbak, repülő fajtája szerint kiválasztott ülések stb, keresd vissza. Én a vistán foglaltam jegyet, tök olcsó volt decemberben oda vissza illetékkel 200ezer plusz 10 ezer biztosítás, magas volt a dollár árfolyam, szóval ahhoz képest jó volt, nagyon örültem. Aztán megnéztem a társaság honlapján, hogy ha ott foglaltam volna mennyivel lett volna olcsóbb és ezer forinttal :) Szóval rendben volt.

 

http://repulojegy.vista.hu/repulojegy/

 

Remélem tudtam segíteni!

Aloha! :)

Előzmény: kbetty83 (866)
kbetty83 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 866

Sziasztok!

 

Mi jövő év májusára tervezünk a férjemmel OAHU szigetére egy kis pihenést.

Mi szállásra csak a legalapabbat szeretnénk. A Holiday Surf Hotelt néztük ki. Elég barátságosnak tűnik, meg igazán úgysem töltenénk el sok időt a szálláson. Van esetleg valakinek erről a hotelről  tapasztalata?

Illetve a másik kérdésem az az élelmiszer és alapszükségletek árai? Milyen árak vannak arrafelé? Próbáltam rákeresni a neten, de nem nagyon találok friss adatokat.

Melyik repülőjáratot ajánlanátok ?

 

Nagyon köszi előre is az infókat.

csab1ka Creative Commons License 2012.06.10 0 0 865

Üdvözlök mindenkit!

2001 óta megy ez a fórum, de csak most keveredtem ide, pedig tuti hasznos lett volna korábban...

 

Tavaly kétszer voltam hawaiion, májusban 1 hetet, majd télen 1 hónapot. Én csak honoluluban, oahun voltam. Egyetlen céllal mentem pihenni! :)

 

Olvasgattam itt a hozzászólásokat voltak érdekesek és helytállóak is. Többen azt írták hogy egyik látnivalótól rohannak a másikig, ami érthető is mivel korlátozott idő áll a rendelkezésre és ki tudja mikor jut vissza az ember.

 

Én más beállítottságú vagyok, májusban amikor először voltam teljesen egyedül mentem ki, először ültem repülőn, hagytam el a kontinest, mentem az usába stb

Az egy hét alatt waikikin voltam a strandon, illetve felmentem a diamond head-re és kész!

 

A második alkalommal már béreltem egy mustang cabriot, végig jártam a keleti partot a north shore-ig, majd vissza délre a pályán, az ananász földek között.

 

Egyetlen dolog zavar picit itt a hozzászólásoknál. Hogy sokan oahu-t teljesen beazonosítják honoluluval, pedig... van látni való ezen a szigeten is. nem mondom, hogy annyi mint a big island-en mert ahogy láttam képeken az izgalmasabb, de hagy osszak meg egy videót: 

egyik alkalommal részt vettem a lovaglós túrán.

 

De voltam hajókázni is, waikikiről indultunk, láttunk bálnát is, óriás teknőst....

 

Én nekem waikiki a minden, igen vannak csövesek, mint mindenhol, ezek legalább fürdenek :) az éjszaka abszolút nem veszélyes, sétálgattam hajnal 2kor egyedül, nyilván nem a legsötétebb sikátorokban, de azt a 8 kerben sem tenném.

 

A kiköltözést én is körbejártam itt az egy hónap alatt elhihetitek. Apropó minden szombat este 6kor magyar est a kapiolani parkban az akvárium közelében. kint élő magyarokkal tudtok beszélni!!!

 

Szóval. hogy rövid legyek: házasság a legegyszerűbb 3 évig zöldkártya, majd 3 év után állampolgárság. az öszinte házaság a legjobb, de vannak akik pénzért (havi 700 dollár kb) kaphatók.

 

Viszont beszéltem kint egy ausztrál csávóval, aki vett kint pár lakást, és mondta hogy így nagyobb eséllyel kap zöld kártyát!

 

Erről esetleg tud valaki valamit?

 

 

hau'oli Creative Commons License 2012.06.04 0 0 864

én nem vagyok és nem is leszek mérges:) sőt:)

 

jószándék vezérelt amikor azt írtam nézz utána annak, amit egy 5éves gyerek is tud!

az usa-nak nincs hivatalos bevándorlási politikája a klasszikus értelemben, mint kanadának vagy pl. ausztráliának.

az usa ad négy lehetőséget amelyek egyikével, -ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy rendelkezel az egyikkel- kaphatsz letelepedési engedélyt.

amerikai állampolgár családtag által, amerikai állampolgár vőlegény vagy menyasszony által, munkáltató által - de nem a kalsszikus értelemben - és zöldkártya lottó nyertesként!

 

ennyi

 

nem tudom érted e a dolgot, ha nem akkor jobban bele kéne ásnod magad:)

Előzmény: MaggyHUN (863)
MaggyHUN Creative Commons License 2012.06.04 0 0 863

OFF

Gondoltam megnézem a topic elejét is, basszus 2001-ben indították...

Lehet elolvasom az elejétől, ha lesz kb 1 óra szabadidőm, és akkor hau'oli barátunk sem fog mérgesen nézni maga elé a júniusi nyárban.. :)

Bár igen, értem én, hogy kicsit idegesítő, hogy kb. minden második ember aki ki akar utazni manapság az államokat szeretné, a többiek meg erdélyt akarják visszahódítani... Nem is tudom melyik a szánalmasabb...

A lényeg, mindenki az álmait szeretné megvalósítani.

 

 

“Ha tudtam volna, hogy ma ilyen szörnyű napom lesz, akkor tegnap boldog lettem volna.” (Andrew Matthews)

MaggyHUN Creative Commons License 2012.06.04 0 0 862

Épp azért írtam a fórumra, hogy információkat szerezzek... :)

kérlek

Ha ilyen tájékozott vagy akkor válaszolj léci a kérdésemre!

ja és igen, igen, még most "álmodozok/unk" miért akarod ezt elvenni tőlünk, csóró emberektől? 

 

köszi

 

“Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz.” (Tatiosz)

hau'oli Creative Commons License 2012.06.04 0 0 861

gyerekek a vízum nem csak pénz kérdése. pontosabban fogalmazva a pénz a legvégső fázis, amikor már fizetned kell a vízumért, akkor már boldog ember lehetsz, bár még akkor se 100%, hogy megkapod.

nagyon nehéz letelepedési engedélyhez jutni, vagy olyan vízumhoz, amivel munkát és szabad tartózkodást eszközölhetsz az usa-ban. picit nézzetek utána, mielött álmodoztok és ezt tényleg jószándékból mondom.

 

bocs

grobert1978 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 860
Szia!
Írtad, hogy utánanéztél a vízumnak, mennyibe kerül? Mindenképpen ki akarok menni, és csá ez a hely jöhet szóba!
Előzmény: MaggyHUN (859)
MaggyHUN Creative Commons License 2012.06.03 0 0 859

Aloha! :)

 

Nekem egy 3 éves kislányom van és egy férjem, most néztem utána a vízumnak, hát elég drága...

Nem gondoltam volna, de remélem lesz ez a zöld kártya lottó idén is, akkor én is jelentkezem.. Bár ha a z.kártya kézhezvételétől számított 6 hónapon belül kell belépni az USÁba akkor se lesz sokkal több pénzem.És min 6 hónapot kell ott tölteni a z.kártya megtartásához, ha jól tudom. De most ebbe még nem is gondolkodom...

 

Bár a 10 éves tervembe benne szerepel Hawaii ;)

Szóval szeretnénk mi is valamit kezdeni az életünkkel, és ha már elmegyünk és kivándorlunk, akkor persze hawaii elég jó célpont lenne. :) De németország is szóba jönne..

Szerintetek reálisan mennyi pénzből (és mennyi idő alatt) lehet egy ilyen letelepedést megvalósítani?

Egyébként van egy kis megtakarításunk, és gyűjtünk (házbővítésre) bár ha ezt a kivándorlást komolyan eldöntenénk, akkor nem fognánk bele a bővítésbe.

 

 

Sziasztok!

 

Akik utaznak, írjanak, hogy milyen az utazás! :)

grobert1978 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 858

Köszönöm a választ, amiket írtál, valamelyest megnyugtató számomra.

Jövő héttől ismét elkezdek angolul tanulni, nyelvismeret nélkül úgysem megyek semmire sem.

Tudsz esetleg olyan email címet ami kinn élő honfitársé?

A zöldkártya, illetve a vízum most mennyire esélyes szted?

 

hau'oli Creative Commons License 2012.05.31 0 0 857

grobert!

 

mi magyar barátainknál voltunk kint és megismertünk más magyarokat is, akik a szigeten élnek. a kérdéseidre válaszolva egyszerűen csak annyit tudok mondani, hogy  minden megoldható. simán lehet munkát találni, nagyon kellemes a légkör a szigeten, vannak olcsó szállások, sőt ingyenesek is, sőt 5ezer!!!!!!!!!!!!! dolcsitól lehet venni telkeket is és kb 15ezerből rá lehet építeni egy kis faházat. tehát 4-5millió forintból van hely, ahol lakjál, saját!!!!!

én sem gondoltam volna megérkezésünk elött, de minden egyszerűen és könnyedén megvalósítható a szigeten, nem csak a dúsgazdagoké a lehetőség.

viszont egy valamiben senki nem tud segíteni a tartózkodási engedélyben.

hawaii az usa 50.állama és ahhoz hogy ott lehess húzamosabb ideig, ahhoz valamilyen vízum vagy zöldkártya kell, ezt mindenki csak magának tudja elintézni, de nagyon nem egyszerű!:) nekünk zöldkártyánk van, mi lehet, hogy végleg oda fogunk költözni.

 

hát ennyi, kell a vízum:( bocsi

grobert1978 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 856

Szia!

 

Minden érdekel!

Emberek  hozzáállása a magyarokhoz, mennyi esélyt látsz arra, hogy egy talpraesett átlagember rövid idő alatt talál melót, milyen lakhatási lehetőség van, amit egy ilyen helyzetben tudok finanszírozni, és egyáltalán mennyiért, mennyire nehéz a papírokat elintézni, és mi a menete ennek az egésznek, egyedül , vagy inkább ketten -hárman érdemes kimenni?

Az az igazság, hogy elegem lett ebből az országból, itt semmi esély boldog jövőre, és el akarok menni végleg.

Viszont semmiképp nem Európában gondolkodom, csak Hawaii jöhet szóba.

Esetleg tudsz olyan magyarokat, akik kinn élnek, és van elérhetőségük?

Voltam ezen a fórumon régebben, azóta érlelődik bennem ez a dolog, tehát nem egy kóbor ötlet ez részemről, akkor olvastam ilyesmit, hogy hétvégente páran összejönnek, tudsz róluk valamit?

 

Köszi előre is a válaszokat

 

Robi

Előzmény: hau'oli (855)
hau'oli Creative Commons License 2012.05.30 0 0 855

én most jöttem haza, hat hetet töltöttem a nagy szigeten, ha van konkrét kérdésed szívesen próbálok segíteni benne!:)

grobert1978 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 854

Szia!

 

Mikor szeretnél kimenni, van már valami konkrét ötleted?

 

Robi

Előzmény: Bercso (850)
grobert1978 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 853

Sziasztok

Legutóbbi ittlétem óta változott némileg a helyzet, szeretnék végleg elköltözni Magyarországról.
Elsősorban Hawaii jöhet szóba, szeretném, ha pár kinn élő honfitárssal tudnék itt vagy email-ben kommunikálni!
Minden érdekel ami a kinti életetekkel kapcsolatos
Előre is köszönöm!

Bercso Creative Commons License 2012.05.06 0 0 852

Illetve írtam a hawaii kormánynak hogy elfogadhatják-e egyáltalán az europass vagy okj-hoz hasonló képzéseket, ebben nem bízom annyira, változott is a terv másfajta képzésre megyek nem gépkezelő, csak hogy tiszta legyen. Részemről megvan az infó kössz mindent még1x

 

Bercso Creative Commons License 2012.05.06 0 0 851
Bercso Creative Commons License 2012.05.03 0 0 850

Értem és köszönöm a gyors választ.

De...

Valahogy csak meg lehet oldani nem?

 

2 év múlva nem csak az iparban de a mezőgazdaságban is kereshetek gépkezelői állást.

(Kombájntól a 2vontatós traktorokig stb...)

Ha azt nézzük egy gazda befogadhat és alkalmazhat mint "jóismerőst" (feketén)

azt nem lehet bebizonyítani hogy fizet a munkámért...

(És még a szállás is megoldott :)  )

 

Ahogy ismerősünket is istápolták mikor 78 fele ment ki, egy farmon kezdte igaz nem Hawaii-n akkor még, de ma már jó ideje ott él ha sikerül vele újra felvenni a kapcsolatot tuti követelek tőle pár tanácsot, mást úgysem fogadnék el...

 

Úgy tudom hogy Amcsiba belehet nősülni is nem?

Tehát fizethetek egy Prostinak h eljátsza hogy a feleségem, vagy hasonló de ezt persze

még át kell dolgozni (  csak körültekintően választanék tervet és nőt is)

 

igazad lehet a papírokkal kapcsolatban rengeteget nézelődtem a neten az EU-s tagországokban elfogadják a magyar papírokat Europassal vagy anélkül, helyfüggő...

De hogy Amcsiról nem találtam semmit az is biztos, a nagykövetség a szokásós lerázós válasszal jött, kaptam egy linket ami már nem is működik hát kössz.

Írtam két amerikai cégnek is de azok nem válaszoltak, pedig megértetem magam angolul,

alapfokúm van igaz de boldogulok a nyelvel és szeretnék fejlődni is.

 

Feléd / Felétek az lenne a kérdésem hogy melyik a leggyorsabb/legbiztosabb módja az állampolgárság szerzésnek, letelepedésnek? ( akár feketén is amit írtam az kivitelezhető vagy van hasonló?) Szívesen fogadok privát üzenetet is...

 

Thanks

No.9 Creative Commons License 2012.05.01 0 0 849

Ahol az ingatlan olcso ott az elelmiszerek es a vasarlas lesz draga mert nincs Sam's Club, Wal-Mart meg Costco stb. Honolulu-ban megoldhato az elet auto nelkul de minden mas helyen auto nelkul nem tudsz letezni ami megint csak hozzaad a koltsegekhez.

Az egy dolog hogy vannak papirjaid, de jo esellyel nem fogadjak el a kulfoldon szerzett kepesiteseket. A masik hogy illegalisan nem sok esely van mert az epitoiparban gyakran ellenoriznek a hatosagok.

Japan lanyok vannak. De miert nem inkabb a Koreaiak? :) Ha angol nyelvtanfolyamra jarsz akkor a csoporttarsaid kb. fele japan lesz, 30% koreai, a maradek meg vegyes.

A helyi lakossag jelentos szazaleka is japan meg millios nagysagrendben erkeznek turistak evente. Rengeteg szemet gyonyorkodteto keveredes van: japan, koreai, polinez, fillipino es egyeb random naciok kozott :)

Kokusz nincs ingyen mert a legtobb helyen levagjak a termest mielott valakire raesne, elkerulve igy a pereskedest meg sulyos karteritesek fizeteset.

Előzmény: Bercso (848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!