Keresés

Részletes keresés

vrobee Creative Commons License 2003.04.15 0 0 80
Hat te milyen egy onzetlen ember vagy!
Nem eleg, hogy kifizeted a sajat viteldijad, hozzasegited a tobbieket a logashoz, ami altal az o viteldijuk egy reszet is te fogod fizetni :-)))
Előzmény: nebula (77)
vrobee Creative Commons License 2003.04.15 0 0 79
xgaddalf, Sics : qrvara igazatok van!
Mindenkinek maganak kell eldonteni. Az nalam lopas, ha mas emberekkel fizettetem meg, amit en hasznalok. Pl. bizonyos adok kijatszasat nem feltetlenul erzem ezert annak. /Pl. az ilyen ajandekozasi illetekek, ilyenek/

Ha nem mukodik az automata, akkor viszont ugy kell a BKV-nak. Onnantol nem szoktak lelkiismereti aggalyaim lenni...

greg5
Ha ilyen a szolgaltatas, akkor nem fizetsz... Probald meg ezt egy vendegloben! Utolag!
Tudod, elore kell eldonteni. Es ha eldontotted, hogy nem felel meg, akkor nem csak a fizetest kell elfelejteni, hanem az igenybevetelt is.

Lehet, hogy BKV monopolium van, de ha nem lenne, akkor is kotve hiszem, hogy ennyiert kapnal ennel magasabb szinvonalu szolgaltatast.

OFF
Mi a különbség az ellenőr és a viziló között????
AZ ELLENŐRNEK BÜDÖS A SZÁJA...

hogy lehet igy elsz*rni egy viccet?

A vizilo is nagy allat, es budos a szaja, megse mondja azt, hogy "jegyeket, berleteket".

Előzmény: greg5 (50)
Laslow Creative Commons License 2003.04.15 0 0 78
.
nebula Creative Commons License 2001.09.02 0 0 77
Én a következőképpen szoktam az ellenőröket idegelni: teljesen korrekt bérletem van, de sajnos nem találom, lelkesen keresgélek. Volt már olyan, hogy két megállót keresgéltem a piros 7-esen, közben két ellenőr dekkolt mellettem, már hegyezték a tollukat, de sajna előkerült a bérlet. Véleményem szerint ezzel a lassító tevékenységgel nagyon meg lehetne nehezíteni a dolgukat!

Előre fel, Ti is keresgéljétek sokáig a bérletet, jegyet!!!

Epoilacoda Creative Commons License 2000.01.20 0 0 76
Irokez,
Nem vagyok apacs, hogy azert kotekedjek veled, akinek mondod magad - de pontositanek azon, amit mondtal.
Az ellenor kerheti a szemelyidet - persze, en is kerhetem, mi kenyszerit, hogy odaadd ? Ha mondasz egy cimet, vagy elfogadja, vagy nem. Hivhat rendort - de hogyan vesz ra, hogy megvard, mig odaer ? Ha keznel van a rendor, innentol erdekes. Ha civil, igazolja magat az igazolvanyaval, amit elolvasasra meg kell mutasson, akkor pedig jo kor megjegyezni a nevet, rendfokozatot es/vagy a szamot. Utana oda kell adni neki a szemelyit. Ha siman megmondja az ellenornek az adatokat, akkor fel kell jelenteni utobb. Ha nem adja ki, akkor felirhatja, utobb a BKV hivatalos uton kikerheti a Rendorsegtol - itt meg meg lehet jatszani az elvesztett szemelyi figurajat, csak nem biztos, hogy erdemes... Vagy pedig vegezhet u.n. "kolcsonos igazoltatast", amikoris az ellenor adatait is kiadja neked (nev, lakcim): ellenor legyen a talpan, aki ezt felvallalja !!! :-) Utana csak oda kell menni muszak vege fele, es baratsagos mosollyal szembesetalni vele nehanyszor, mondjuk 2-3 oles meretu cimbora kisereteben, vagy valami hasonlo... ;-)
Előzmény: irokéz (55)
Járaszája Creative Commons License 2000.01.04 0 0 75
Az RTL klub szilveszteri musoraban Markos es Boncz bemutatta, hogy hogyan kell az ellenorrel banni (az IK412 a Fust garazs belteruleten kozlekedett):
- Karszalagos emberek latvanyara elenk arab-halanzsda parbeszedbe fogni, szeles gesztikulacioval
- Miutan az ellenor feladta leszallni, es magyarul elkuldeni az ellenort (hagyomanyos kezjeleket alkalmazva) meleg egtajakra
Ghanima Creative Commons License 2000.01.04 0 0 74
vidmar, galambom!
Offocska on:
Nem tudnád pontosabban megközelíteni, hogy mikor voltak ilyen feliratok a buszokon? Nem kekeckedésből kérdem, hanem kíváncsi vagyok, mert a magam 46-jával én nem emlékszem ilyen feliratokra. Mivel olvasott emlékeim cca. 1960/61-től vannak, azt gyanítom, hogy előtte lehetett, de tényleg érdekelne! Lehetséges, hogy talán a kalauz nélküli korszak kezdetén volt ilyesmi?? Bár az meg, cca. a 70-es évek közepe tájától kezdődött. Akkorról olyan feliratokra emlékszem, hogy mutassuk fel bérletünket az utastársaknak... hehe! A szocialista embertípus!!
offocska off,
üdv,
Ghanima
Előzmény: vidmar (65)
harm Creative Commons License 2000.01.04 0 0 73
Sziasztok!

Be kell vallanom, hogy én notórius bliccelő voltam egy időben (90-es évek elején). Hogy miért? Nem akarom megideologizálni, de úgy magyaráztam meg magamnak, hogy nekem _volt_ bérletem, amikor egy vidéki város tömegközlekedési vállalatának dolgozói sztrájkoltak. Ba*-hattam a bérletemet, a péznemert egyszerűen semmit nem kaptam, mehettem gyalog. ONNANTOL(!!) kezdve kb. 2-3 evig blicceltem, és qrvara szartam rá; egyszerűen erkölcsileg "felhatalmazva" éreztem magam, hogy megtegyem. (Ha ők szartak a bérletemre, hát én meg szarok rajuk és kész.)

Ellenőr nem kapott el, mert mindig a busz közepén voltam; vagy elölről jött vagy a hátsó ajtónál szált fel az ellenőr, és mire hozzam ért, addigra mindig kikasztottam egy jegyet.

Ami még _aktív_ bérletes koromban nagyon zavart, hogy _tőlem_ (jólszituált fiatalembertől) _mindig_ kérte az ellenőr a bérletet, míg a buszon tartózkodó, (khm... hogy is fejezzem ki magam) nálam sötétebb bőrszínű, valószínűleg etnikai kisebbségű hangoskodók mellett úgy ment el, mint ha ott sem lettek volna!!

A blicceleésnek úgy lett vége, hogy kb. a 90-es évek közepétől biciklivel járok a városon belül mindenhova, nyártól nyárig.

Harm

FotexZoli Creative Commons License 2000.01.04 0 0 72
nos, legalább kiderült ezekből, hogy Te lány vagy
Előzmény: AstorA (71)
AstorA Creative Commons License 2000.01.04 0 0 71
Hát, ha fiú volt az illető akkor - gondolom - elkezdtek verekedni vagy szidalmazni egymást csúnyán, de ha lány...? Tényleg, el ne felejtsem ma megkérdezni tőle este...!!!!
Előzmény: FotexZoli (68)
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.03 0 0 70
teljes mértékben megértelek

nekünk legalább annyi szerencsénk volt, hogy az automata az irta (tegnap), hogy "üzemen kivül" hehe, akkor b.....ák meg

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.03 0 0 69
Karácsony előtt vásárolni indultunk. A Népligetnél mentünk az autómatához jegyet venni - 180Ft-ot elnyelt, se jegy, se pénz vissza. Természetesen az állomás személyzete semmiről sem tehetett, adtak egy (állítólag) ingyen hívható számot, mert külső vállalkozó alvállalkozójának a fiának az öccse üzemelteti a gépet, nekik semmi közük hozzá. Természetesen a számot bárhonnan hívtam "a telefonszám az ön körzetéből nem kapcsolható" üzenet jött. Szóval, aznap "lógtunk", és ha találkoztam volna egy ellenőrrel, nem átverem, hanem dühömben levertem volna. Nem a 180 Ft fáj, ennyiért ma már semmit sem kapsz; hanem ez a mód, és hogy már korán reggel felidegesíti az embert a BKV (és dolgozói) színvonala. Tisztelet a kivételnek.
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.03 0 0 68
és amikor a kedvesed nem veled, hanem egy jó ismerősével utazott, akkor mi történhetett???!!!
Előzmény: AstorA (67)
AstorA Creative Commons License 1999.12.28 0 0 67
Hogy visszatérjünk az eredeti témához: mióta rendszeresen járok BKV-val, mindig veszek bérletet (ki lehet röhögni, de én félek az ellenőröktől - illetve attól, ahogy bámul rám a többi utas ha elkapnak). Bohó ifjúi koromban azonban pár méterre volt egymástól a lakásom és a munkahelyem, így rendszerint gyalog mentem s nem volt szükség bérletre. Amikor mégis rákényszerültem a BKV-ra, jegyeztem. A kedvesem viszont soha. Egyszer aztán jött az ellenőr, s a srác se szó, se bocs derékon kapott és szenvedélyes csókolózásba merített. Melyik ellenőr lett volna képes ezt megszakítván esetleg vállonkopogtatni, hogy: "Jegyeket, bérleteket kérem ellenőrzésre felmutatni"?
FotexZoli Creative Commons License 1999.12.27 0 0 66
az ötlet nem rossz, de van egy pár buktatója:
- a Picurka Viktor nem akarja támogatni sem közvetlenül, sem közvetve (önkormányzati szja-rész)a BKV-t
- legalább 400-zal több munkanélküli lenne bp-en
- ja, és az autósok lázadnának (joggal), mivel őket egyátalán nem érdekli a BKV

ezen buktatók ellenére én támogatlak, amennyiben interpellációra kerülne sor valahol

Előzmény: NpL (62)
vidmar Creative Commons License 1999.12.21 0 0 65

Tulajdonképpen csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az előző rendszerben általános "szégyellem, hogy jegy nélkül utaztam" feliratok a buszok hátuljáról ma már nem véletlenül hiányoznak...
vidmar Creative Commons License 1999.12.21 0 0 64
Elnézést, ráadásul nem is 6x95 Ft, hanem 8x, ugyanis a járatok egyike Budapest határait is túllépi.
vidmar Creative Commons License 1999.12.21 0 0 63
2000. január 1-től a BKV éjszakai járatain nem érvényesek az általános bérletek.
Ehelyett mindenki köteles 2 darab 95 Ft-os jegyet kezelni.
Az ilyesmihez aztán tényleg csak gratulálni tudok, mert ezek után biztos, hogy nem veszek bérletet.

Az otromba megoldások szemléltetéséhez említenék még egy példát:
Kutyámmal mondjuk hetente kirándulnék a hegyekbe. A legális utazás költségei:
- bérlet nekem (havi háromezervalahányszáz)
- kutyának jegy (három BKV járat - oda-vissza 6 x 95 = 580 Ft), illetve vehetek bérletet is (teljes árút)
Olcsó kiruccanás...

Ezzel szemben:
- A Volánbusznál egységes 70 Ft-os kutyajegy van bizonyos kilométerszámig
- A MÁV-nál nemhogy nem teljes árú, hanem NEGYEDÁRÚ a jegy!

Kérdem én: miért kell nekem milliókat fizetni, mikor a kutyám szájkosárral az ülés alatt (tehát nem külön helyet foglalva) szenvedi végig az emberek rugdosását?

És mi van akkor, neadjisten, ha éjszaka szottyan kedvem egy kis kirándulásra az ebemmel?
- a meglévő bérletem mellet nekem és a kutyámnak is 2-2 95 Ft-os jegyet kell érvényesítenem. Köszönöm szépen, jó kis szolgáltatás.

Az ellenőrökről meg annyit: addig tényleg emberszámba kell venni őket, amig nem fiatal ordibáló skinheadeken látja az ember - egyik éjjel a metróval hazafelé - a karszalagot.

NpL Creative Commons License 1999.12.21 0 0 62
Nem tudom jó dolog-e átverni őket. Részben a kialakult állapotokról nem ők tehetnek. Az durva, amikor az ellenőrök úgy beállnak a mozgólépcső szájába, hogy átesnek egymáson letaposva gyerekeket, nyugdíjasokat az emberek, mert NEM szólnak, hogy ellenőrzés van, előtted állnak kotorásznak bérletek után, mögötted rád löki az embereket a mozgólépcső... Enyhén balesetveszélyes, és kicsit a vágóhídra hasonlít a dolog...
Egyébként egy kollegám találta ki, hogy NINCS szükség ellenőrökre ha:
MINDEN Budapesti lakhelyű polgár adójából havi 1000 Ft-ot a T.Kormány BKV-ra költ. Ezután nem kellene bérletre, jegyre előállítási költséget fizetni. Nem kellene feleslegesen közutálatot keltő szakmában foglalkoztatni embereket. Viszont innentől kezdve "ingyen" utazhatna mindenki a BKV-n. Túristák, vidékiek is. Ennek jó hatása lenne az idegenforgalomra is, és a "kocsival" közlekedők is inkább a BKV-t használnák - ha nem lenne muszáj autózniuk -. Vidéken is lehetne hasonló a helyzet, vidéki városokban az ott élők "dobnák össze" a "manit", és "Pestiek" meg ott nem fizetnének az utazásért. Az ellenőrök meg mehetnének hasonló kvalitású helyekre dolgozni.

NpL

_pt Creative Commons License 1999.12.21 0 0 61
Szerintem sem kell fizetni/jegyet venni a BKV-n. Minek azt....
Neked sem kell munkabert adni a melodert, minek azt.

_pt

Előzmény: irokéz (55)
mogyka Creative Commons License 1999.12.21 0 0 60
Sziasztok!

Vidéki gyerek lévén nincs tengernyi tapasztalatom BKV terén, de azért nem is teljesen vagyok "szűz". :)
Szóval, szerintem az utolsó néhány hozzászólásban is el vagyon hantolva némi valami. Azaz, az önkormányzatnak valóban nagyon sok pénzébe kerül a BKV. Ezt a nagyon sok pénzt valóban a mi/ti SZJA x%-ból fedezik. Azt azonban mostantól vegyétek figyelembe, hogy pártunk és kormányunk a "polgárokra" való tekintettel jelentősen csökkenteni fogja pl. jövőre a fővárosi önkormányzatnak juttatott SZJA x%-ot. Szóval, ha nem akarjátok, hogy tovább romoljon az általatok nagyon gyengének minősített BKV, akkor tessék kevesebbet bliccelni.

Egyébként bevallom töredelmesen, hogy én is szoktam néha bliccelni. Ezt a luxust azonban csak a fővárosban engedhetem meg magamnak, mivel itten vidéken csak az első ajtón lehet felszálni a buszra és a sofőr csekkolja a bérleteket és a jegykezelést. Igaz, lehet nála jegyet kapni! (Tiszta Amerika!) Persze, némileg drágábban, mint máshol. Máshol viszont alig lehet kapni. Mindegy, ez egy másik történet.

Egyébként meg, biztosan van olyan BKV által lefedett terület, ahol nem valami fényes a közlekedés színvonala, de azért az elégedetleneknek figyelmébe ajánlom, hogy Budapest világviszonylatban híres a külföldiek által ár/szolgáltatás arány szempontjából is színvonalasnak minősített tömegközlekedéséről!
Arra már nem is merek utalni, hogy pl. vidéken az szinte elképzelhetetlen, hogy 5-10 percenként járjon a busz. Itt örülhetsz, ha csúcsidőben 15 percenként jön. Ha meg kimarad, akkor ott fagysz meg a megállóban. És nincs bliccelés, mert már említettem az első ajtózást...
Itt csak a volán bliccelhet el egy-egy járatot mindenféle okokra hivatkozva. Te, mint utazó kökeményen fizetsz. Ha jön a busz, ha nem.

Ja és mindemellett még nálunk is vannak ellenőrök a buszon, mert ugye a sofőr is lehet figyelmetlen. És sík bunkók is tudnak ám lenni! :(

mogyka

FotexZoli Creative Commons License 1999.12.20 0 0 59
frissítiés
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.21 0 0 58
Kérem szépen, itt van az eb elhantolva!
Az önkormányzatnál kellene keresgélni a hibaforrás után. Valóban, ők azok akik a BKV-t, mint önkormányzati tulajdonban lévő céget úgymond "pénzelik" (alig), és ráadásul még bele is szólnak szakmai dolgokba (dilettánsok). Így nagyon nehéz jó tömegközlekedést csinálni, és akkor ismét kijelenteném, hogy ez még egészen jó.
Előzmény: ojabun (57)
ojabun Creative Commons License 1999.04.21 0 0 57
Először szólok hozzá egy topichoz, úgyhogy elnézést, de lehet, hogy off leszek.
Itt sokszor nem arról van szó, hogy át akarod-e vágni az ellenőrt(BKV-t), hanem megteheted-e azt, hogy becsületes vagy és hónap végén becsületesen döglesz éhen.Én sokáig nem vettem bérletet, mert én tartom el az egyetemista barátnőmet, albérletben(!), így nem voltam hajlando 2500-3000 Ft-ot kifizetni egy szutyok bérletért. Viszont amikor sikerült egy diákigazoványt szereznem, minden hónapban megvettem a diákbérletet.Na, most én kétszeresen vagyok bűnös, vagy csak egyszeresen? Csak "sima" hirtelen felindultságból vagy aljas indokból, különös kegyetlenséggel ölő gyilkos leszek???
Más: a világon egy országban sem nyereséges a városi tömegközlekedés-ezt bizony az önkormányzatnak kell kiköhögnie mindenhol hiszen nem ezért (is) kapja meg a szja-k x %-t??? Nem kelllene lenyelni ellopni , hatalmas fizetéseket felvenni, és akkor több jutna a bkv-nak is!
irokéz Creative Commons License 1999.04.20 0 0 56
Elnézést, természetesen anyagi romlást akartam írni. Csak megcsúszott a virtuális tollam a fegyverolajon.
irokéz Creative Commons License 1999.04.20 0 0 55
Hé, nyárspógárok! Én direkt azért bliccelek, hogy anyagi csődbe taszítsam azt a becsületes fajtátokat. És aki közületek nem hal éhen, azt majd jól legyilkolászom, mert rövidesen elérem a Labrador által megszabott életkort (igen, már 14 évesen is blicceltem!) és akkor aztán gyilkossá válok, amint arra a fentebb jelzett T.asztaltárs nagyon bölcsen rámutatott. Reszkessetek! (már fenem a skalpkésem...)
A rendőrről meg annyit, hogy valóban hívhatja az ellenőr, de senki nem köteles megvárni, ha meg egyből kéznél van, akkor sincs joga kiszolgáltatni a személyes adataidat. Egyet tehet: kizárhat az utazásból. És magára valamit is adó úriember és leendő tömeggyilkos nem fog odáig süllyedni, hogy egy bakterrel dulakodjon, tehát le is száll. Csak a következő járaton figyelni kell, hogy nem szállnak-e fel arra is a kis kék hiénák.
eMM-nek tökéletesen igaza van: adva van egy monopólium, mely elképesztően alacsony szolgáltatásért meglehetősen magas árat kér, mert megteheti. Kényelmes dolog kifizetni, aztán az irigyelt nem-fizetőket leendő gyilkosoknak nevezni. Suxxx.
zkt Creative Commons License 1999.04.20 0 0 54
Na, ismét rengetek igen kúltárált megnyilvánulást olvastam az általam mélységesen tisztelt és nagyrabecsült uraktól/hölgyektől. (azért hál istennek vannak még gondolkodásra képesek is)

Hogy ez csalás/átverés/lopás? És a kormány mit csinál? vagy a vállalkozók?
A gyilkosság és a lógás között meg aztán tényleg nem is érdemes különbséget keresni. Miért nem lövünk le 4 milliárd embert? (a többi még kisgyerek, de szerintem öljük meg őket is, mivel egy csokival többet ettek ebéd előtt,mint azt az anyukájuk megengedte)

Arról nem is beszélve, hogy egy csoró középiskolásnak drága a bérlet, és nem mindenkinek a szülei loptak annyit, hogy tiszteséges állampolgárnak számítsanak.

ks Creative Commons License 1999.04.20 0 0 53
offtopic on
rusnya 1999-04-19 05:31:14
...Nyíltan cserélgetitek a tippeket pl. a tévéadások dekódolásáról, vagy....
Ha nem tudod miről van szó, akkor légyszíves ne szólj bele, szó sem volt az HBO-ról. javaslom hogy olvasd át mégegyszer a vonatkozó topicot és utána mondj marhaságokat
üdv:
ks
ks
Planney Creative Commons License 1999.04.20 0 0 52
En tenyleg mazlista vagyok. Mar egy honapja nincs berletem, s ma olyan erzes fogott el, hogy ellenor lesz a buszon. Vettem egy (draga) berletet, felszallok a buszra, amin meg ellenor se jar. S lass csodat: Ellenorzes!!!!!
Hahaha. Mar masodszorra jarok ilyen mazlival!

Planney

Art Mooney Creative Commons License 1999.04.20 0 0 51
Tényleg büdös a szájuk. Ma elkapott egy, mert otthon hagytam a bérletem. Évekig gyakran blicceltem, sohasem kaptak el, most van bérletem, csak otthonhagyom, erre elkap egy köcsög. Pedig a 7-es Buszon a Kosztolányitól Dél-Buda felé még sosem láttam. Olyan büdös volt, ahogy a képembe lihegett, hogy alig bírtam, amíg bevési a személyi adataimat, hogy mehessek holnap az Akácfa uccába. Imádom a köcsögöket. Most bosszúból megint bliccelek pár hónapot.
Art

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!