Keresés

Részletes keresés

roobini Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1425
Szia látom te érted mit irtam nem szeretném a mókust tenyészteni vagy szaporitani ,csak a gyermekem  nyaggat már eggy éve kb hogy vegyek neki és nekem is tetszenek mivel rendszeresen járok a madarak miatt Monorra a börzére és tavaly a galambász barátom 6000ft ér vette szintén a börzén gondoltam ott veszekmajd a gyereknek mivel elözöleg nézelödtem a neten meg döbbentem hogy van aki elkér értük18-20e ft ot csak tudnám miért ??? kicsit furcsálom hogy még 2e ft ot sem adna eggy kanáriért de arra van esze hogy a mókusért 20e ft ot kérjen üdv
Előzmény: crested 2 (1424)
crested 2 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1424

Sziasztok!

 

Szerintem nem jó,hogy vitatkoztok egymással,de mivel én is kanárikat tenyésztek és mókusokkal is foglalkozom egy néhány gondolattal hozzászólnék.A kanárit is legalább annyian szereretik,és tartják,mint a mókusokat.Én  több mint 20 éve tenyésztek kanárikat,mára elég jó állományom van.Sikerült olaszországból hoznom egy fajtát,amely talán a világ legszebb alakkanári fajtája,a crested kanári.Ez a név Nektek gondolom nem mond sokat,de az biztos hogy ez a fajta ritkaságnak számit hazánkban,nekem és szegeden egy tenyésztőnek van csak egyenlőre belőlük.Ezt az egészet azért mondtam csak el,mert ennek a kanárinak az ára a tenyésztett mókikénál is magasabb 100 és 200 euró között mozog darabja.A magyar árát 100 euró körül lehet reálisan belőni.Egy biztos nagyon sokan szeretnének ebből a különleges óriásbóbitás fajtából vásárolni,nem győzöm az érdeklődőket finoman,megköszönve az érdeklődésüket elküldeni,mert jelenleg még csak egy fiókát sikerült nevelnem a két pártól,mert még túl fiatalok.Tehát egy kanáriért sem sokallják többen a 25000,vagy akár több pénz kifizetését,úgyhogy szerintem nem érdemes hasonlitgatásokba kezdeni.Mindenki annyi pénzt szán a mókusokra is,amennyit gondol,és vagy megtalálja a számitását,vagy nem.

Előzmény: roobini (1422)
Bzmot241 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1423
Ahogy érzed. Aki mókust vesz felelősséget vesz, és ha a mókusra nincs 20 ezred honnan lesz a ketrecre még a legszerényebben otthon elkészíthető darabra is plusz 20 ezer? Mert azon alul ha csak nem a kertkarókat húzod ki nemigen úszod meg.
De kinek mi a hozzáállása...a madarak nem tartoznak a kedvenceim közé de még ezen felül sem hinném hogy egy mókussal össze lehetne hasonlítani. Egy mókusnak egy olyen kalitka amiben a pintyeket az átlagember tartja kb börtön magánzárka.

Az hogy ki mennyire olcsójános és mennyire megy utána...én spec nem autózok el pár ezernyi benzint azért hogy a város másik felén 500 helyett 60 ért vegyem a napraforgót. Hozzáállás kérdése. Szerintem maradj a madaraknál.
roobini Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1422

Szia tudom neked az a jó ha egy kismókust 20e ft ért megvesznek töled nem mindenki engedheti meg magának aki szeretne tartani hobbiból egy mókust hogy ennyi pénzt kiadjon érte a kanárik árába ne menjünk bele szerintem mert eggy szépen énekelö him kanári nem kis munkába van üdv

Előzmény: Bzmot241 (1419)
roobini Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1421
szia bocsánnat ha valakit megsértenék csak egyszerüen sokallom a 20e ft os árat egy fiatal mókusért egyépként én szerintem akitöl vettem a mókust simán szaporitó volt elöször a móki csak kizárólag csikos szotyit és almát evett mert a gazdája szerintem csak azzal etette vettünk neki minden féle spéci kaját a lisztkukac a kedvence a kezemböl eszi apropó óbudán stop-shop fresnapf állati áruház 1kg fekete naprafórgo 500ft mig a terményesnél 60ft ezért is irtam hogy némely ember kicsit elvan szállva az árakkal bármilyen'( tenyésztönek mondja magát) ja a móki kislány mennyi idösen vállik ivar éretté? üdv mindenkinek
Előzmény: Pépépe (1420)
Pépépe Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1420
Ha visszaolvasol egy keveset, akkor rájössz, hogy többen megszívták a monori állatbörzén olcsón vásárolt mókusokkal (és más állatokkal is)
Ez nem jelenti azt, hogy a budapesti és környéki plázák mellett található kisállatkereskedések polcain méregdrágán árult mókusok mindenképpen jobb vételnek számítanak, de egy neves és hozzáértő tenyésztőtől vásárolt kisállat biztos, hogy megéri a pénzét!
Más allatokhoz hasonlóan itt is megtalálhatók a piacon a TENYÉSZTŐK akik szem előtt tartják az állat javait is, és ki is elégítik az adott állat tartására, tenyésztésére vonatkozó minimális követelményeket. Aztán vannak a SZAPORÍTÓK, akik a minél gyorsabb pénzszerzés lehetőségét tartják szem előtt, háttérbe szorítva az állat igényeit (ami ugye pénzbe kerül).
A másik jó megoldás az otthon hobbiként tartott mókusok kölykei, amikhez viszonylag olcsón hozzá lehet jutni, és túl nagy kockázatot sem jelentenek (bár ott sem lehet tudni, hogy mivel táplálták a szülőket, és a csemetéket)
Előzmény: roobini (1418)
Bzmot241 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1419

Alapvetően nem a pénzért tenyéztjük a mókusokat szerintem.

De ha már bíbelődünk vele nem adjuk oda ennyiért.

Én legalábbis tuti nem , és ha ezt árgerjesztésnek hívod akkor árgerjesztés. Egy kanáriért én sem adnék 2 ezernél többet de lehet hogy még annyit sem. Vadon befogott az országba illegálisan behozott csíkos mókusért meg adjon csak aki amennyit akar. A vámolást és mindent megúszott a csempészéssel ami vélhetőleg a moszkvai állatpiacnál indult. Ezek az állatok ugyanis vadon innen elég messze élnek.  Jelenleg az Orosz Föderációban is tervezik a védettét tételüket, hamarosan várható a CITES egyezményben való felbukkanásuk. Utána már börtön jár a csempészéséért. Emellett pl behozhatsz vele betegségeket ,egyebeket a hazai tenyészállományba ha valakihez elviszed stb...ergo az ilyen 'bevizsgálatlan' 'olcsó mókus' szerintem egyértelműen negatív. Az 'állat-ÁNTSZ' is megbírságolhat téged is és az eladót is csak reklámozd nyugodtan...

roobini Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1418
Szia rakok fel képet a mókiról ha tudok egyépként a börzén volt eggy illetönél 8-10 móki ö 7 e ft ért adta öket csak nagyon vadak voltak az enyém kezes türi hogy az asszony simogassa kézbe is lehet venni javaslom aki reális áron szeretne fiatal mókust venni Május 13. án látogasson ki Monorra a börzére .én kanárikat tenyésztem lehet szép kanárit venni 2000ft ért de ugyan azt meg lehet 8000ft ért is venni vannak akik szándékosan gerjesztik az árakat én ezt nagyon nem szeretem!!!!
Előzmény: Bzmot241 (1417)
Bzmot241 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1417

Szia

 

Szerintem akkor ormótlan nagy mázlid volt, vagy nem csíkos mókust vettél:)

Budapesten pl nem lehet kapni 12-14 ezer alatt és a kölyköket én sem adom el ennyi alatt. Ez nem aranyhörcsög hogy bagórt meg lehessen venni, nem is degu vagy patkány. Ez csíkos mókus ahogy egy kedves ismerősöm fogalmaz: " A kisemlősök arisztokratája". Ezenfelül a hely amit a nevelésére fordítunk, a gond amivel mindennap hozzányúlsz és gondozod csak komoly embertől várható el. Ha úgy tetszik a komolyságod bizonyítod azzal hogy magas árat megadsz a mókusért, cserébe mi garanciát vállalunk hogy az  mókus egészséges és szelíd. Elképzelhetőnek tartom hogy valaki 8e ért adott el mókust de igencsak meg lehet szorulva. Ezenkívül szerintem a  magas ára miatt sem lesz divatállat amilyenek ugye tudjuk milyen sorssal vannak sújtva...nézz meg egy nyulat....a mókushoz képest negyedakkora hely is elég neki, olcsó mint a bontott tégla, mindent megzabál, és ha megunod vagy átveszi az állatkert vagy a tepsiben is végezheti...mennyire egyszerű nem? Itt volt a húsvét ezernyi anyátlan nyúl volt szanszét. Én magam pl láttam embereket csapatostul kivinni a nyulat a határba és elengedni hogy nézd fiam szabad a nyuszi...de ezek sem gondolnak bele hogy a szabadon engedett házinyúl max egy órát él vad környezetben (ha szerencséje van). Az ilyeneket elkerülendő szerintem a mókus ára a "Mókustartó klubba" ha úgy tetszik a belépő. Nekem egy hím van és két nőstény együttesen 60 ezerbe kerültek, de minden alkalommal ahogy rájuk nézek tudom hogy megérte. Amellett pedig pár ezer forint nem fog számítani annak aki tényleg helyesen akarja tartani odahaza. Mert hogy a ketrec és a többi cucc ára a mókusénak minima a duplája abban biztos lehetsz.

roobini Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1416
Sziasztok! Áprilisban a Monori börzén a lány mókusomat, 8000 ft-ért vettem. Köszöni jól van. Akitől vettem, kb 10 db-ot árult és pillanatok alatt elvitték őket.  Szerintem a 20-25 e ft irreálisan sok értük, de még a 12 e is. Volt a börzén 20 e ft-ért is és vitte is haza az illető.
crested 2 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1415

 

 Sziasztok!

 

 2 db 2007-es,4 hónapos szibériai csikos mókus fiúka eladó.

 

12000 Ft/db

 

Érd:0620-9787187,vagy kanari2@gmail.com

aaacsikoska Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1414

csíkos mókus sztem min 20 e, ahol én vettem ott ennyi volt a fiú, az én lánymókusom pedig 25e...

 

más: ti hova viszitek orvoshoz őket és milyen sűrűn??

 

Bady5 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1413

Hello mindenkinek!!

Mennyibe kerül egy csíkos mókus??

Lászy Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1412
szia!

Idén született kismókust tudok mondani, azt hiszem 5 hetesek. Három napja voltam náluk, kézbe lehet venni őket, simizni, meg minden. Érdeklődni a lacikati@vipmail.hu címen tudsz.

Nekünk két napja fütyült az egyik lányunk. Hallotatok még ilyet! A csajszi éjjel egykor kezdett bele :) Tavaly is ezt tette velünk a kis piszok. Megvolt a szerelem, most várjuk a fejleményeket...
Előzmény: kisszs (1406)
berni1981 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1411

 Sziasztok !

 

 Eladó egy fehér csíkos mókus ( lány ) 2 éves, nagyon szép.

 Rendkívül szelíd, kézhez szokott, a szobában kiengedhető.

 Felszereléssel együtt ( ketrec, etető-itató, mókuskerék, stb. )

 eladó.  Ha valakit érdekel, hívjon: 0620 / 5336788

  Ladányi Rolandné

aaacsikoska Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1410

köszi a válaszokat :) 

amúgy meg hálisten nem hullik még szegénynek a szőre, de hormonpótló injekcióval állítólag az megakadályozható...

ja és gyertek iwiwen a mókustartók klubbjába, csak képet kérnek hozzá a mókusainkról, ugyh hajrá-hajrá :)

Bzmot241 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1409
Nálam most dömping van. Az egyik lány 3 napja fütyül a másik csak most kezdte...hihetetlen hangzavar:)
Mintha fel lennének húzva...MP3 lejátszóval a fülemben alszom:D
Csak a fiúnk még nem ivarérett...így nincs lehetőség a vágyait kelégíteni...
Pépépe Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1408
Nem kell csainálni semmit, viseld el a füttyögését, és kész!
(sajnos) a mókusokat nem lehet ivartalanítani, mert kinyitják a sebet, és élvéreznek :-(
Pedig ez is jó lenne az egyedül tartott lányoknál jelenkező hormonális problémákra .
Előzmény: aaacsikoska (1407)
aaacsikoska Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1407

Üdv mindenkinek! :)

Az én mókusomnak (lány) most van párzási ideje, ilyenkor ha nem akarom, h kölykei legyenek, mi a teendőm, h gondoskodjak róla, h elviselhetőbb legyen neki most az élete?? Asszem már volt erről valahol szó, csak most nem találom a sok hozzászólás között...

szóval szüksége van e ilyenkor vmi külön gondoskodásra, v pont ellenkezőleg, v vigyem e orvoshoz, ha azt akarom h soha ne legyenek kölykei, v az nagyon rossz egy lánymókusnak, ilyenek.... Nagyon visít szegény :((

Köszi a válaszokat :)

kisszs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1406

Sziasztok!

 

Érdeklődöm, hogy nincs-e még véletllenül vkinek eladó mókusa? Nagyon szeretnék egyet, de állatkereskedésben nem nagyon merem beszerezni, mert nem tudhatom milyen állapotban van. Már volt mókusom, csak ő sajnos elpusztult (daganata volt). Szóval ha tud valaki, segítsen. köszi

Bzmot241 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1405
Igen Mihály névre keresztelődött. Jól van, mászkál, nem zavarja ha az ember megfogja mindennap elvagyok velük vagy egy órát...hálistennek nem egyszerre vannak ébren.
Misi még eléggé szokja a placcot, néha fütyül gondolom anyu vagy a cimborák után. Inni még nem láttam. Nálad is golyós itató volt? Bár ha még szopott akkor ezt is meg kell tanulni...mindenesetre el van látva lédús gyümölccsel. A tejet/tejterméket/tápszert még nemtom hogy adagolom bele. Magokat kajál meg gyümölcsöt.Érdekes dolog látni hogy feleakkora mint a másik kettő...

Kicsit mintha letargiában lenne de lehet hogy csak képzelődöm. Hawaii élete van nincs cseszegetve...na mindegy csak mexokja a placcot előbbutóbb.
Előzmény: krizso007 (1403)
fiúmóki Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1404
nyugi, én is abbahagyom, csak a véleményem közöltem! Ja amúgy nem nőszemély vok, és nincs olyan szerencséd! és nem tom mi bajod, de tök 100 ugyanis, ez már gáz, és én nem csinálom
Előzmény: Bzmot241 (1400)
krizso007 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1403
Szerintem az odu elhamarkodott dolog volt ráért volna 2-3 hónap múlva, ha tudod vedd el tőle , tegyél be helyette réti szénát, ill. apró rongydarabokat majd abból épít magának fészket. Igy te is jobban láthatod ill. a mókus is jobban érinkezik a külvilággal, jobban szokja a külső mozgást.
Szelidíteni szinte csak élelemmel lehet , keresd meg a kedvencét próbálkozz pl a liszkukaccal vagy mogyoróval, dióval ezek a legtöbb mókus kedvencei.
Előzmény: roobini (1391)
krizso007 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1402
Örülök hogy jól van az ifijonc mókus, már akartalak kérdezni felőle, de megelőztél.
Előzmény: Bzmot241 (1400)
krizso007 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1401
Nem biztos hogy vadon befogott példány , a vadon befogott példányok szinte mind fiúk.
Előzmény: flugi (1395)
Bzmot241 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1400
Részemről befejeztem:)
A nőszemély meg főjön csak a levében.

Nálunk a junior nőstényre vonatkoztatható amit írtál. Ő csinálja ezt. De érdekes hogy a 'téli álom' előtt nagyon vad volt. Azóta megint nem. Az ifjonc meg szokja a placcot.
Már mászkál nem csak gubbaszt.
flugi Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1399
jaj, hagyjátok már abba. beszéljétek meg emailben, erre a cívódásra szvsz senki sem kiváncsi.
fiúmóki Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1398
amúgy elég gyerekes vagy, de hajrá! mennyi idős is vagy? Minek akartál amúgy mókust? őszintén sajnálom szegényeket! elég GÁZ a gazdijuk!
Előzmény: Bzmot241 (1394)
fiúmóki Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1397
nem gondolom, hogy hisztis volnék! csak mondjuk nem hívnék így egy mókust egy fórumon! na mindegy! hát ezt megtiszteltetésnek veszem, és ...... mindegy!
Előzmény: Bzmot241 (1394)
flugi Creative Commons License 2007.04.09 0 0 1396
ja és abból tudjuk, hogy mennyire van megijedve, hogy egy, vagy pedig két ugrással van otthon, amikor bejövünk a szobába :)
Előzmény: flugi (1395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!