Királyok ezek a cuccosok, de volna egy spéci kérdésem. Mi a tapasztalatotok a tritiumos festésekkel, mennyi ideig világítanak pl. JP Zenith-jén? Halálra idegesít, amikor éjszaka ránézek az órámra és nem látom a számokat, innentol aztán lehet bármilyen kúl külseju és mechanikájú...
R!
Igen ez 1 El-primero !
Lehet, hogy ezt építették be annak idején ezekbe is, azóta nem lehetett rosszabb.
Nekem a mostani TAG-ok nem tetszenek, de régen (~83-85 körül) még láttam az akkori Óra-Ékszernél, az Éjjel-nappali melletti boltban 1 igazi Heuer-t, csak arra emlékszem, hogy nagyon tetszett, olyan Rol. Submariner stilusú volt, ami igen tetszene.
JP
Utána néztem a Zenith calibernek. A neve "El-primero 3019 PHC" Igen penge darab ugyanezt építik be a Breitling be a Heuerek-be (TAG nélkül).
" 1969, World First Automatic Chronograph"
Van ilyen márka, gyártanak most is. A Petőfi Sándor utca elején épp ma nézegettem pár ilyen órát. Egyszerűek megjelenésre, van egy-két nagyon igényesen megtervezett darabjuk. Árak 60-tól felfelé, a csúcsmodell semmiből sincs Magyarországon, de gyanítom, hogy fél milla alatt állnak meg.
A belükről semmit nem tudok, de meg tudom kérdezni. (?)
Ha már ott jártam, megnéztem pár Breitlinget is. Hát, az nincs, ami nekem kellene, viszont egy kettővel egyszerűbb modell már fél milla felett van... :-(
Hallott már valaki a BWC márkáról? Van egy ilyen órám, apámtól kaptam (ő meg az ő apjától) svájci, automata, gyönyörű, nagyon pontos, ráadásul arany. Kíváncsi vagyok, ismert márka-e?
Egeresz vitatars felvetese érdekes. Igaz, ami igaz, a legszebb óráknak valami ilyen leírása van. Van egy-két Bulova és Longines, ami annyira egyszerű, hogy már nem is lehet róla semmit lehagyni. És mégis olyan jóeső érzés nézegetni... :-)
Szal lehet, hogy nem is többfunkciós csodát veszek?! :-/
Hi,
Az en oramon van egy nagymutato. es egy kismutato. A szamlapjan percbeosztas, es az orak szammal kiirva. Hat masodpercenkent kattan egy nagyon halkat... A szele vagy 2 mm vastag, a kozepe van 4 mm is. Atmero ugy 3 cm. Kerek, diszites nelkuli+ bor szij. Nekem ez a szep... ja, OREX.
Szerintem óra vásárlásnál vigyázni kell arra, hogy ne kompromisszumot vegyél salyát magad számára. Minden alkalommal amikor ránézel az órádra ne az jusson eszedbe,hogy a fene a másik jobb lett volna. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy csak gyémántokkal kivert aranyóra az "ÓRA".
Tök jól néz ki a Zenith. A szija pont a legjobb. Látszik rajta, hogy rendes acél és ott ahol a zavaró kis karcok lennének a használatkor azt pont elfedi a szálrahúzott felület.
Itt a munkaido vége, legközelebb csak kedden leszek mert a hétfot szabinak vettem ki.
Prof!
Hát nagyon hasonlit, de:
a szij és gombok másak
a kis tárcsák is feketék
számok helyett világitó pöttyök,
de úgy pofára hasonlit
(10 perc és jövök)
JP
Végülis igen!
A Zenith linket +hesszelted?
Nekem nagyon tetszik, nem túl izé, nem túl bigyó, csak jó.
Vagy a Rolex Submariner.
Csá, még 1 órát vagyok, utána csak hetfün!
JP
Egyszer volt a kezemben egy titán tokos szíjas Seamaster.
Kifejezetten bóvli érzés járt át. Egy órának legyen kinézet és nem utolsó sorban egy kis súlya. Egy komoly órához szerintem két stílus passzol, az egyik a "tüzönvizenát" polírozott acél tok, a másik a repi arany. Az arany acél az mindig gyanus. Nem igazán harmónikus egységet sugall.
Hát igen, a legtöbb ETA-Valjoux integrátor. De azé mentségükre legyen, picit finomítgatnak, módosítgatnak az alap calibereken. Végül is többé-kevésbé egyedibb a szerkezet mint az alap ETA (pl ETA 2892-> OMEGA 1110)
"egy nagy konszern jellegü összefonódás"
Nemtom, de ha +nézed az ilyen óragyárakat (akkorák mint egy jobb budai villa) komoly óráskamara lehet ott.
De lennék ott bankár is! :)))
Én nem állitottam, hogy az ETA_Valjoux rossz, csak a régi nagy gyártók szinte a formatervező irodákra hasonlitanak.
Ezért maradok(nák) a Zenith Rainbow-nál.
ZENITH
"egy nagy konszern jellegü összefonódás"
Nemtom, de ha +nézed az ilyen óragyárakat (akkorák mint egy jobb budai villa) komoly óráskamara lehet ott.
De lennék ott bankár is! :)))
Én nem állitottam, hogy az ETA_Valjoux rossz, csak a régi nagy gyártók szinte a formatervező irodákra hasonlitanak.
Ezért maradok(nák) a Zenith Rainbow-nál.
1985 -tol a Valjou-ETA 7050 es caliberrel szerelik az összes IWC -t.
A 7050 Valjoux alapján elkészült egy modosított caliber a 2892-A2(megkapta a "the best ETA movement ever made" címet.Ezzel a szerkezettel gyártja az Omega a Speed és Seamastereket még a mai napig.
Szerintem ez az egész Óra témát más szemszögbol kell nézni. Ott Svájcban kb egy nagy konszern jellegü összefonódás az igazi minoségí óragyártás.
Érdekesség: Az ETA nak is van egy kis multja.
1793 ban alapította 2 testvérpár Isaac and David Benguerel és Julien és Franois Humbert-Droz mint óraszerkezet gyár. Késöbb FHF néven 1816. 1856 ban lett a gyár neve ETA.