Igen, nekem is ez nyert. Ebből az első, amit korábban felsoroltam ilyen. viszont nehéz és nagy is. Vagyis nem tudom mennyire számít nagynak, de összecsukva nagy, merthogy nem lehet esernyőre csukni. viszont ülősnek is tökéletes. Városban nem nagyon tervezem az ügyintésézt, akkor max bedobom vmi hordozóba, vagy én arra a kendőre is gondoltam, amit árulnak otthon. Várostnézni meg tökéletes kirándulások alkalmával, csak ugye a bkv-tól kíméljen meg az ég.
Tényleg, azzal a kendővel kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Én barátkozom a gondolatával. nekem jobban tetszik, mint egy kenguru.
Nekem gyakorlatilag csak a gyerek sétáltatására, levegőztetésére kéne a kocsi. Nálunk nincs annyira nagyon hideg tél, de azért szél és eső van. (nem Mo.)
Viszont a sétáltató helyre is kocsival kell vinni a babakocsit és ott kell kiszedni. Én főleg a gyerek kényelmi szempontjait nézem. Viszont az elsőre csak úgy fogom tudni fölvinni, hogy fölviszem a gyereket és egy másik körben meg a kocsit. De ez majd mindegyikre igaz volt. VAgy már olyna izmos leszek, hogy meg se fog kottyanni?
nekünk Bebeconfort Trophy van, körülbelül 40xvoltam különböző bababoltokban mire megvettük. Nagyon borsos az ára, de ha több gyereket akarsz, biztos megszolgálja. Szerintem ha téli babád lesz/nem tudom/, akkor nagyon hasznos a mózes. Én 5 hónapon át abban altattam de. és du., csak kitettem a teraszra, és aludt mint a bunda.
Viszont nem könnyű, és elfoglalja az egész csomagtartónkat, kisebb autóba pl. nagyszülők Volksw. Polojába be sem fér. A sportrésznek van hátránya: a kar nem átfordítható, csak az ülés, és nyáron nagyon beleizzad a gyerek. Én nem napfénytetőt vettem hozzá, hanem eső ellen védőt, ami hülyeség volt, mert esőben nem viszem ki. Bár lehet, hogy ősszel és télen hasznos lesz ez a tető-szerű sátor fölötte. A mózes tetejét lehet lábzsáknak használni.
Mindenképpen nagyon jó szolgálatot tesz annak, aki autóval sokat hurcolja a gyereket, illetve aki macskaköves utcák környékén lakik.
én most a következőkben gondolkodom:
nem kell mózes, de lehessen vízszintesre fektetni, jól téliesíthető legyen, állítható izé (a fogóka, nemtommi a neve), két irányból tolható legyen, eső- és naptéma legyen, közepes nagyságú és bolygósítható kerekű legyen. ilyet egyébként már láttam. kérdés, hogy melyik márka nyeri el a tetszésünket (ár és küllem). szóval szerintem ez lesz a mi választásunk.
de ha ez nem mindennapi dolog lesz, akkor talán mégsem elsődleges a szempont. :-)
tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy egy gyerekhez lehetne venni úgy három-négy babakocsit, ezek így együtt minden igényt kiszolgálnának. csak hát ehhez túl hamar megnőnek a kiskrampók. :-)
nekunk erre az eladó hívta fel a figyelmunket. Szerintem ez alap dolog kell legyen, odaálltok a bolt elé és az eladóval egyutt kipróbáljátok hogy az összecsukott babakocsi hogy fér be. Nem szabad hogy ez probléma legyen. (szvsz)
egyébként mit szólnak a boltban, ha azt mondom, hadd vigyem ki megnézni, belefér-e a csomagtartóba? hagyják? jön velem az egyik eladó, vagy hogyan lehet ezt megoldani???
mi pl nehéz kocsit vettunk, viszont a mózesa nem a kemény, hanem a puhafalu, ui elobbi nem fért volna be a kocsiba.(azaz beférne, de akkor semmi más) Érdemes ezt is kipróbálni mielott vesztek valamit. A kemény mózes (van ennek valami neve??) ráadásul dög nehéz is szvsz.
újfent igazad van. bár csak sétálgatni akarok a babával, ha messzebb megyünk, úgyis kocsival megyünk, de a városban ilyen-olyan dolgokat ügyintézni... jaaaj... bizony kell. hmmm...
Sajnos az első emeletre valahoyg fel kell majd jutnom, de ahogy a házban látom itt a kisbabásokat lent szokták hagyni a földszinten, aztán amikor apuka haza ér, akkor gondolom felcipeli.
azt is figyeljétek, hogy akartok-e a gyerekkel nagyvárosban ügyintézni, bevásárolni, patikába járni. mert ha igen, akkor hiába, hogy nem tömegközlekedtek: egyszerűen a széles, nehéz kocsikkal Magyarországon (bármely rémségesen szomorú) ezeket a dolgokat nem lehet elintézni (mély tisztelettel annak a néhány helynek, ahol mégis). temérdek helyen van lépcső, szűk bejárat, dupla ajtó.
persze, megoldható, kivitelezhető nagy kocsikkal is a dolog, de csak sok bosszankodás és még több segítségkérés által.
ez a fontossági sorrend tényleg jó ötlet. igen, muszáj eldönteni, mi a fontosabb. én pl. időközben felfedeztem, hogy nálunk a lépcsőknél van rámpa, és ha a pincében tartom a kocsit, nem kell emelnem egy centit sem. tömegközlekedni úgysem fogunk, úgyhogy nem baj, ha nem pillekönnyű a mi babakocsink. legyen viszont télen jó meleg!
hát nemtom, nekünk egy kifejezetten szűk babakocsink van (örök hálám a tervezőjének tekintve a pesti parkolási morált) és az egy éves, nem vékonydongájú gyermekem lazánsimán elfér benne, jó, hát nyár van, de elférne bundazsákban is.
a gyerekek nem bánják, ha szűkön vannak ám.
nekem annyi tanácsom van, lányok, hogy állítsatok fel fontossági rangsort. és ha első helyre az kerül például, hogy városképes, közlekedő babakocsit szeretnétek, akkor adjatok fel mondjuk a széles, tágas, hipermasszív legyen!- igényeket. olyan babakocsi tényleg nem létezik, ami minden igényt kielégít, mert bizonyos igények egyszerűen ütik egymást.
Tunde, kisebbet ugyis venni fogsz kesobb, amikor mar ul a gyerkoc, szal szvsz kb egy evre kell az elso kocsi, aztan johet valami konnyu sport. Atforditos karfa: erdekes, en ugy tudtam, mindegyik kb atfordithato, tan a gracoknal kell az ulest mozgatni, na megen tanultam valamit:) Esetleg a peg peregokat nezzetek meg a Brendonban, en nem nagyon ismerem oket, de allitolag jok, birjak a strapat es jol eladhatoak a kesobbiekben. Igaz, aruk is van...:(
Abc: nekem a sportkocsim ilyen, en meg vagyok vele elegedve, bar nem a legkonnyebb. Nem tom, a kalvenault altal ajanlott hany killa...Nem neztem meg a linket mondjuk, lehet ott van, lusta vagyok:)
A képen, ha kimondottan erre kattintassz, sajna pont a fekvőssel van, merhogy magához a vázhoz 3 elemet lehet venni, de ebből én az ülőset akarom.
Itt is maga az ülés fordítható meg, nem pedig a karfa.
Egy hátránya, nem könnyű és nemtom, hogy pl egy kis autó csomagtartójába befér-e. Viszont nagyon masszívnak tűnik. És ez a legtéliesíthetőbb.
a másik:Chicco C1 volt, ami viszont könnyen összecsukható, viszonylag könnyű, szintén lehet hozzá venni fektetős részt és kocsiülést. karfa nem állítható, mivel két fogója van (csak ezek csukhatók esernyő szerűen). kevésbé tűnik masszívnak. Ülés asszem nem fordítható át, de talán igen. árban kb ua mint az előző.
a harmadik:
bébéconfort trophy, ami nagyon jól összecsukható, viszont csak úgy fektetheő vízszintesbe, hogy a lába is fölemelkedik. Tehát tulajdonképpen csak a hát része lesz vízszintes. a napvédő tető nyári, tehát eső beesik, nemlehet védeni, és átfúj rajta a szél is.árban ez is kb ua.
Én úgy terveztem, hogy nem veszek külön fekvős kocsit, hanem ilyen lehajthatósat, így ezt használom fekvősnek is. De ami tényleg védett, jelen esetben az 1. az nehéz is és nagy helyet foglal, tehát tuti kell venni egy kisebbet később. A másik kettőnél talán nem.
Remélem valaki tud nekem segíteni a választásban. Persze még a noném babakocsik hátra vannak, még azokat is meg akarom nézni, csak előbb szakboltba akartam menni, hogy milyen az amit ennyiért dobálnak. Sajna én nem kapok senkitől és nem nagyon akarok abba a hibába esni, hogy 1 hónap után legszívesebben kidobnám, mert útálom.
A Bergon valóban erősen megfizethetős kategória, de ... a súlya egy kicsit vaskos. Szóval ha csak néhány lépcsőt is kell cipelni, én már nem ajánlom. Utazni pedig szinte lehetetlen vele ... De valóban terepen nagyon jól megy, és sokáig kényelmesen jó a babának.
(Nem személyes tapasztalat, ismerősömnek van, az ő gondolatait közvetítettem).
Bergon: "ismerem". a múltkor voltam egy üzletben, tele volt ilyen márkájú kocsikkal. masszívak, erősek, nem túl nagyok, nagy a szín- és mintaválaszték, és valóban igényesen néz ki. tapasztalatom természetesen nincs vele kapcsolatban.:) de ebből van olyan, ami "nekünk" kell: változtatható a tolási irány, jól téliesíthető, a legtöbbje kétfunkciós, de van, amihez kapható mózes is. egyébként a Kismama magazinban szokták hirdetni magukat, egy egész oldalon. ár valóban 40-50 között.
Tudom, hoyg olyan kocsi nincsen, ami minden feltételnek megfelel, de azért nem lenne rossz:-))
Amúgy a Bergon kocsikat ismeri valaki? Így újságban nem néznek ki rosszul, de élőben nem láttam, viszont hallottam, hogy nem olyan vészes az áruk. Olyan 40 e Ft körül.
Szóljatok nekem is, ha megvan ez a kocsi, de nem PP milano, mert az nagyon tuti és tetszik, de nem bírom megfizetni:). Szóval szóljatok Nekem is. Én a 3.babakocsit nyűvöm, ez egy nagyobb esernyőkocsi, nagy gyerekkel nyáron OK, de amúgy eddig még melléfogtam mindig:(
kicsinap, még kiegészíteném:)
- jól téliesíthető legyen (téli baba érkezvén)
- teljesen vízszintesre fektethető legyen (ez is fontos újszülöttek esetében)