Keresés

Részletes keresés

robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 87209

Ment a körlevél 7.- ről. Gyere, és fogyasztunk utána valamit.;-)

Előzmény: Fricu1 (87206)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -3 3 87208

Egyet kell értenem veled (tudod: kényszerből, mert amúgy  útállak ;-) )! Attól, hogy elismerjük a másikról, hogy jobban ért valamihez, még nem leszünk kevesebbek. valaki valamiben biztosan jobb!

Olyan ez, mint a való életben: a vak embernek kifinomultabb a tapintása; a süketnek élesebb a szeme; akinek az egyik lába rövidebb, annak a másik lába hosszabb...

Előzmény: ZoliD65 (87201)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -3 0 87207

Miki! Ha miattad meg kell innom egy harmadik felest is, morcos leszek! Már a kólánál tartok, nem akarok estére visszatérni a kezdetekhez.;-))

És nem! Nem poénkodtam: tényleg betartottam a sorrendet! Csak a rekesz sörrel túloztam, mert egy árva doboz volt összesen.

Előzmény: szimizso1 (87196)
Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87206

Hát milyen alkoholista vagy te?

Akkor essen jól, amikor van! És kész. Befejeztem. Még ilyet!

:)

Előzmény: robertó69 (87205)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -2 0 87205

Mennyivel másabb? Sokkal!

Én nem kényszerből bulizom, hanem amikor jól esik.;-)

Aztán, ilyenkor elhagyjuk a Szilveszteri sallangokat, és kizárólag a lényegre koncentrálunk: jól berúgunk! :-DD

Előzmény: Fricu1 (87188)
Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87204

Na jó, elismerem:

az észbontók szórakoztat. Nem is annyira az idióták - hanem a kérdések összeállítása zseniális!

De nézem a Géniuszt is. Hogy egyensúly legyen.

Amúgy rég volt, amikor hasonlók mentek...

Egri, a Vágó..

Az Egrinek anno én terveztem, építettem az egyik gépet.  A játék nevére már nem emlékszem, de kellett bele valami visszaszámlálós kijelzős izé, de vagy 20-30 darab, egyformák. LED-es, 7 szegmenses kijelzők, TTL áramkörök - hú, de rég volt.

Előzmény: nyugi40 (87202)
bando53 Creative Commons License 2022.01.01 -3 1 87203

Lacikám! 

Légy kedves édesanyád elbeszéléséből az alábbi témát lejegyezni, mert biztosan olyat is tud, amit néhai Bálint Gazda sem tudhatott. Erre tudományra  bizony nagy szüksége van a mi generációnknak, mondhatom, hogy az utolsó mohikánoknak!

Vagy hogy melyik növényt melyik mellé kell ültetni a konyhakertben, hogy vegyszerek nélkül távol lehessen tartani pl. a pajort, meg más kártevőket.

Előzmény: nyugi40 (87202)
nyugi40 Creative Commons License 2022.01.01 -1 1 87202

Ezt én is tudom igazolni. Jóanyám 95 évesen ugyan így mondja a Toldit, meg a családi kört, meg a ... énekli a székely himnuszt akár latinul is. Épp tegnap előtt vettem fel a telefonnal, mert megtanulni azt nem tudtam, pedig jópárszor megtette már. Vagy pl. a családfát visszamenőleg név szerint 3 nemzetséget, távoli unokatestvéreket is, nem hogy a közvetleneket.

Vagy hogy melyik növényt melyik mellé kell ültetni a konyhakertben, hogy vegyszerek nélkül távol lehessen tartani pl. a pajort, meg más kártevőket. Sorolhatnám mi mindent tud még, amit én már csak rá mondom, hogy - ja tényleg- , mikor mondja. Ahogy te  mondtad én már csak felismerem. A gyerekeink ezt a tudást, kincset már ismerni sem ismerik.

A párom pl. az észbontókat nem is nézi, mert szerinte előre meg van beszélve, nem ilyen hülyék. Pedig de.

Előzmény: Fricu1 (87193)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.01.01 -2 0 87201

Ebben nincs semmi seggnyalás , Mint itt jó sokan, te sem ismersz-csak felületesen , senki seggét nem nyalom soha, Viszont karakkal ha vitánk is volt itt , az nem azt jelenti hogy nem értek vele-velük egyet bizonyos esetekben . 

Előzmény: szimizso1 (87200)
szimizso1 Creative Commons License 2022.01.01 -4 2 87200

Nálad opportunistább gyereket még nem láttam. Hol az én seggemet nyalod, hol másét. :-)

Előzmény: ZoliD65 (87199)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.01.01 -2 1 87199

Nem minden kutya tacskó , de minden tacskó  kutya ....
 ez igaz a téglalap/négyzet dologra is , reszelheted , de hiába . 
Mindig te ülsz háttal a lovon , Te nem tudsz pontosan lőni  furatlan csövű Hw-val , te vagy akinek "minden" jsb-t szór a puskája  , te vagy akinek az ősmagyar cucca felveszi a versenyt a németekkek -oszt mégse .. 
 csak néhány emlékezetesebb dolog  ...

Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87198

Tavaly óta nem szedek Cavintont!    :)

Előzmény: -remény- (87194)
Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 -1 1 87197

Már miért lenne tacskó?

Élőlény, állat, gerinces, elevenszülő, kutyaféle, kutya - és németjuhász.

Élőlény, állat, gerinces, elevenszülő, kutyaféle, kutya - és tacskó.

(lehet, hogy hiányos a sor, rég volt az érettségi)

De nem is jó a példád, mert ezek egymás melletti kategóriák. Amiről mi beszélünk ott meg egymásba vannak a kategóriák ágyazva.

Ahogy írták már minden négyzet téglalap, de nem minden téglalap négyzet.

De visszakérdezek: Mi a téglalap?

Keress, írj rá nekem definíciót!

(sorold fel a tulajdonságait)

szimizso1 Creative Commons License 2022.01.01 -3 1 87196

Akkor a kutyád egy tacskó! Kutyának, kutya, négy lába van, ugat, stb, stb. Nagyjából ennyi a különbség az egyenlő oldalú négyzet, és a téglalap között. Az egyik tacskó, a másik németjuhász. Egyébként mind a kettő kutya. ;-)

Előzmény: Fricu1 (87186)
TMK-s Creative Commons License 2022.01.01 0 2 87195

-remény- Creative Commons License 2022.01.01 -1 4 87194

Mindez csakis memória és szellemi frissesség kérdése.Lásd: én plédájul úgy emlékezem a 2021-es esztendőre,mintha tegnap lett volna!   ;-)

Előzmény: Fricu1 (87193)
Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87193

Mérnökként hamar megtanultam, hogy a jó válasz mindig úgy kezdődik: Az attól függ...

Talán valóban sose fogja használni, nem lesz rá szüksége.

Ahogy anno a latinnal, ógöröggel sem tudtak túl sokat kezdeni a gymnazisták.

De megtanultak tanulni, tréningezték az agyukat. Erre volt jó a sok memoriter. Az apósom, anyósom 80 felett még idézett a Toldiból mondjuk - egész énekeket. Én már csak felismerem (na jó, az előhang még menne).

Ahol meg a egy partyn ez kiverné a biztit - hát nem oda való vagyok, az tuti.

(amúgy megy a postás, átvették címre, nem kell a postára menned érte)

Előzmény: jkoenig (87190)
utálok írni Creative Commons License 2022.01.01 -3 5 87192

A mélyszegénységbe döntött polgártársak csak itt a környéken ez idő alatt fellőttek az égbe néhány millát . 

Azok biztosan nem.

Előzmény: picurgyu (87191)
picurgyu Creative Commons License 2022.01.01 -3 2 87191

Mindenkinek BUÉK . Békésen boldogan kezdődött az Új év . Már akinek . A Tűzoltóságnak nem . Több helyen égtek a kukák , bokrok , szeméttárolók . Egy ügyes rakétázó polgártársunk saját autója is az udvarán mert jól lőtte ki a tüzijátékot. Gondolom ez év végén nem durrogtat . A szomszédban Őrbottyánban egy nagy testű kutyát kellett a tűzoltóknak a kerítésről lementeni mert felakadt szegény . Itt a környéken a délutáni petárdázás után éjféltől pontosan 1/2 1 -ig tartott a rakétázás kb. mint Berlin ostroma . A mélyszegénységbe döntött polgártársak csak itt a környéken ez idő alatt fellőttek az égbe néhány millát . 

jkoenig Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87190

Ott volt a szmájli egyrészt!😄

Némileg ironizáltam, én is úgy gondolom hogy egy egyetemista ( sőt egy érettségizett)alapműveltségébe

ezeknek bele kellene férnie.

Más kérdés hogy az ezen szakmákat gyakorlóknak a mindennapi életükben lesz-e szükségük ilyen ismeretekre.

Meglepődnék ha az elegáns partykon fölmerülnének hasonló témák.😁

Előzmény: Fricu1 (87187)
picurgyu Creative Commons License 2022.01.01 -1 2 87189

JÁ! Lákátos Oliviero Szelim .

Előzmény: -remény- (87184)
Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87188

Hát egykor már durmoltam.

Most nézem, a pezsgő fele az üvegben - 3x1 kupicányi a hiány.

Mennyivel másabb egy pótszilveszter, mint az eredeti? Ha már ereszd el a hajam - hát akkor, amikor az ideje van.

Más a helyzet egy idült beutaltnál, mert neki csak alibi egy újabb bebaszáshoz - hiszen megvolt az eredeti is...

Ez nem olyan, mint eleve a pótvizsgára menni?

Persze a Te dolgod, nem akarok én belepofázni - biztos meg van az oka, hogy ez alakult.

Közben lőttem két sorozatot. Egy sziluettet (egy távon, lőlapra, 20 m): 35,

meg 25-öt 10 m-re ISSF - hát az gyalázatos. Gólyafing jeligére...

De, a fejemnek hasogatása kicsit tompult, szóval megérte.

Előzmény: robertó69 (87174)
Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87187

Aki érettségizett, vagy más középszintű képzést végzett, az nem mondhat(na) ilyet, mert tanult elemi fizikát. Még egy bölcsész sem.

Ami azt illeti, a bölcsészek sokkal (!) szakbarbárabbak, mint a mérnökök, műszakiak.

A múltkor említettem, hogy a Simonyinak (műszaki értelmiségi léte ellenére) volt az ELTE-n egy kurzusa, a "Fizika kultúrtörténete" címmel - ennek lett folyománya az azonos című kötet. Mi, mérnöktanoncok, átjártunk oda a tárgyat hallgatni. A Műegyetemen egy történészt se láttam, mikor nálunk ment. Ha én nem tudnám, mi az Aranybulla - suttyó mérnök lennék, ha ő nem tudja ki volt Tesla vagy Ampere és miről nevezetes - az bocsánatos, hacsak nem a szakterülete.

Előzmény: jkoenig (87179)
Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 87186

Pedig az!

Kicsit sajátos, de az.

MINDEN olyan tulajdonsággal rendelkezik amivel a téglalap is. Az persze igaz, hogy neki van egy további sajátossága (egyenlők az oldalak), de minden illik rá.

Menj végig a téglalap jellemzőin:

Négyszög? Pipa

A belső szögei 90 fokosak? Pipa

Egymással szemközti oldalai egyformák? Pipa

stb.

Bármilyen meghatározást keresel - illik rá.

Előzmény: szimizso1 (87177)
szimizso1 Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 87185

Arab-héber név. Béke a jelentése :-)

Előzmény: -remény- (87184)
-remény- Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 87184

Az új esztendő első újszülöttje egy miskolci kiskrapek lett.   Szelimnek hívják az istenadtát!  (?)

exhighand Creative Commons License 2022.01.01 -1 1 87183

Felnőtt egy generáció, akiket az amerikai filmek és az Üvegtigris arra tanított, hogy a "szivatás" az a  jófejség netovábbja és életcéljuk lett ebben a "szivatás"-ban a lehető legjobb helyezést elérni.

A "szivatás" az nem egy gonosz ember tevékenysége - hanem elfogadott, tolerálandó és cinkos nevetéssel jutalmazandó.

Ezért most már férfiakra(?) is igaz a szólás:

- ha nem ért valamit, akkor a biztoság kedvéért és a látszatért ( hogy igenis értette) 
- vagy nevet a dolgon ( hiszen akkor értette)
- vagy a biztonság kedvéért megsértődik ( hiszen ekkor se éri az a gyanú, hogy nem értette)

-remény- Creative Commons License 2022.01.01 -1 2 87182

Azééé figyellek ám benneteket.Pont egy éve vitáztok egy Exi szintű felvetésen.

Ez a srác tényleg tud valamit! ;-DDD

exDínó Creative Commons License 2022.01.01 -1 1 87181

A kulcsszó a "csoportosíthatjuk". A Te linkeden az oldalak hossza és a párhuzamosságuk alapján sorolgatják be őket. De ez NEM a definíciójuk, hanem egy-egy tulajdonságuk kiemelve. 
Fordítsuk meg: írd le, hogy szerinted mi a téglalap és a négyzet definíciója, hátha kiderül hol csúszunk szét.

De ugye nem csak szívatsz engem, én meg lelkesen beugrottam? :D

-remény- Creative Commons License 2022.01.01 -1 1 87180

Most leltem:Talán talál?

jkoenig Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87179

Közgáz- jog- bölcsész hallgatóknál ez még belefér ( ne légy túl szigorú)

Akkor kezdhetsz félni ha a müszaki karokon is így gondolják 😁

Előzmény: python 357 (87132)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 87178

Tudod, mit? Inkább kettőt! Egy idei körtével kezdek...

szimizso1 Creative Commons License 2022.01.01 -2 2 87177

Biztos készült egyenlő oldalú tégla Egyiptomban, ha már ennyire kötöd az ebet Kairóhoz. De el is olvastad a szöveget, hogy mi alapján különböztetjük meg ezeket a síkidomokat?

A négyszögeket csoportosíthatjuk az oldalak egyenlősége alapján. Minden oldala egyenlő: négyzet, rombusz. Két-két szemközti oldala egyenlő: téglalap, paralelogramma. Két-két szomszédos oldala egyenlő: deltoid. Két oldala egyenlő: szimmetrikus trapéz.

Én nem látom, hogy a négyzet az téglalap is egyben ;-)

Előzmény: exDínó (87172)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -2 0 87176

Jut eszembe, Miki: külön a kedvedért tolok arcba egy kis házi töményet is. De csak azért, hogy így, éhgyomorra felérjem ésszel a geometriai okfejtésedet! :-DD

Előzmény: robertó69 (87175)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -2 1 87175

Öntsünk! Ha már ilyen szerzetesi étrenddel kezded az Új Esztendőt! ;-)

Szóval : négyzet = 4x90°

négyszög belső szögei = 360°  

kör = 360°

Tehát a konklúzió: négyzet = kör! Hová akarod még ragozni a témát? ;-)

Előzmény: szimizso1 (87171)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -2 0 87174

Aki éjjel legény, legyen napközben is az!;-)

Meg aztán zavart a dolog! Vén szenilis vagyok ugyan, de ennyire talán még nem, így utána néztem...

Hagyományosan, régóta nem fogadok el Szilveszteri buli meghívást, és nem is szervezek hasonlót.

Pre, és after bulikat viszont igen! Szinte az elmúlt években kivétel nélkül mindig! :-)

A tiszta fejre meg régóta odafigyelek.

Más az, ha a kiterített malacka saját belébe visszatöltéséhez kell némi bátorságot nyerni jobbnál jobb, változatos alkohol tartalmú italok közös fogyasztása által, és más a Szilveszter.

Nem félek úgy a petárdától, hogy eszméletlenre igyam magamat.;-)

Most megyek, iszom egy pohár barrik vörösbort az egészségedre, kötelező jelleggel tolok pár juhbeles virslit az arcomba, utána pedig a sört kedvelő barátaim tiszteletére pár karton sört utána küldök.

Kis ásványvíz hidratálásnak, majd délben Bosi egészségére egy kis kv, az absztinensek egészségére meg délután iszom egy kis kólát.

A pezsgő már elfogyott.

"...Csokoládé nem is volt...".:-DDD

Előzmény: Fricu1 (87169)
exDínó Creative Commons License 2022.01.01 0 1 87173

Ehh, a kép lemaradt a szar fórummotor miatt (szerkesztőbe hagyja beszúrni, de nem jelenik meg, ezt mindig elfelejtem)

Előzmény: exDínó (87172)
exDínó Creative Commons License 2022.01.01 -3 1 87172

Még mindig nem értem mire akarsz kilyukadni:

Én azt írtam, hogy MINDEN négyzet egyben téglalap is, amit az összes eddigi linked alá is támaszt. Szerinted nem?

Előzmény: szimizso1 (87171)
szimizso1 Creative Commons License 2022.01.01 -1 2 87171
Előzmény: exDínó (87167)
szimizso1 Creative Commons License 2022.01.01 -1 2 87170

Érdekes, ha bukod a témát, mindig ez a szöveged! :-DDD BÚJJÉK! :-)

Előzmény: python 357 (87158)
Fricu1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 87169

Ú, de nagyon ráérsz, Robi Úr!

És a te fejed nagyon tiszta, ha ilyen mélyen szántó gondolatmenettel állsz elő kora reggel!

Az én fejem csak attól biztos, hogy a helyén áll, hogy hasogat, de rendesen! Mielőtt meggyanúsítanátok: egyetlen korty pezsgő ment belém tegnap egész este - éjfélkor. Se előtte, se azóta.

Legalább bebsztam volna azért fájna...

Gondolom a +12 visel meg.

Megyek, lődözök kicsit, hátha az segít - leköt.

Persze BUÉK, meg minden. Neked is, a fiaidnak is.

És köszönet az egész évi pátyolgatásért, ha megnövök, meghálálom.

Előzmény: robertó69 (87165)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -2 0 87168

Kicsit megkésve, de hátha valakinek még aktuális lesz! ;-))

És: Mire jó egy Szilveszteri buli? Hogy megismerd életed szerelmét!

exDínó Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 87167

Huhh, bevallom nem értem mi a problémád. Sosem írtam, hogy minden téglallap négyszög, hanm épp az ellenkezőjét:
" ráadásul a négyzet szerinted nem téglalap. (vö. minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár)"

Minden négyzet téglalap, de nem minden téglalap négyzet. És persze minden téglalap négyszög is (bár ebben korábban is egyetértettünk):
négyzet ⊂ téglalap ⊂ négyszög

Szerintem baromira túllihegtük már ezt.

Előzmény: szimizso1 (87154)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 0 1 87166

"...de most látom..."

Ha már most látsz bármit, akkor te is csak szolidan buliztál tavaly év végén! ;-)))

Mindenkinek B.Ú.É.K. 2022.!

Előzmény: exDínó (87164)
robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -2 2 87165

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160282592&t=9092082

Most komolyan: ne legyetek már ennyire jancsiszög!

Legalább az Újév tiszteletére használjátok már rendeltetésszerűen azt a bizonyos szürkeállományt!
Mondjuk, tökéletesen megértem, mert sok-sok embernél így működik mások politikai, egészségügyi, fórumos "életút" megítélése! Vagy Orwell 1984-e, bár ott direktben átírták a régi híreket, ma meg oda se figyelsz arra, mit mondott, írt a másik két nappal ezelőtt.:-(
Az új hír felülírja a régit, két hét után arra sem emlékszik a júzer, hogy a másik mit hazudott előtte!

Vettem a fáradtságot, és csak kíváncsiságképen  átlapoztam ezt a fórumot 2003-2013 között. És raktam pár + jelet , hogy teszteljem a semmit.
Találtam a tíz év alatt random elszórva 1-2 mínusz jelet (én ugye csak + jellel teszteltem), kizárólag Nedó, és Bandó írásainál. Igen! Vélelmezem, hogy gombnyomogatós barátunk a szárnyait próbálgatta visszamenőleg,
és már akkor is voltak kiemelt kedvencei ezek szerint. Ez csak feltételezés részemről...

Szóval: nem 2003-tól van gombnyomogatási lehetőség! Nem értek a honlap szerkesztéshez, de annyit még én is tudok, hogy amikor a régi fórumunkat átalakították, a gombnyomás funkció automatikusan visszamenőlegesen élesedett.
Kizártnak tartom, hogy ne lett volna pár + jel 10 akárhány év alatt olyan hirdetéseknél, ami előtt én is kalapot emeltem, vagy  pár - jel ott, ahol gyalulták utána a hirdetőt, annyira tré volt...

Leírtam már ezt is, de most újra... Amikor rátaláltam a fórumra, legalább két-három évig csak olvastam itt. Visszamenőleg, a régi ős fórum első bejegyzéseitől kezdve, időrendben. (ezért tudom, és emlékszem arra: régen ez a fórum másképp nézett ki!)
Mire a "végére" értem, már tisztában voltam azzal, hogy az akkori fórumozók közül kit, hova tudok "kategorizálni" emberileg, szakmailag, és kinek a véleményére adhatok, ha szakmai kérdéseket kell majd esetleg feltennem valamikor.
Úgy, hogy akkor személyesen senkit nem ismertem közületek!

Manapság ez nem divat! Az újonnan idelátogatók max. megnézik, hány éve nyomja az ipart a válaszoló, esetleg mennyi hsz.-a van.
Ha most kilépnék magamból, és idegenként kellene ilyen mintázat alapján döntenem felhasználók szakmai hozzáértéséről, érdekes dolgokat tapasztalnék!
Olyan emberek szavára adnék bizonyos kérdésekben, amikhez közük sincs! Merthogy például mást sem csináltak az elmúlt évek alatt, csak szét trollkodták a fórumot, mindenféle szecska hozzászólást produkáltak ( igen, magamat pont ide értve!), vagy csak egy adott, szűk szegmensben voltak hozzáértők. És vice versa: olyan emberek szavára nem mernék hallgatni, akik alig szólaltak meg 1-2 év fórumos múlt alatt...

Ha külső szemlélőként követném a leírt példámat, akkor tudnám azt, (Figyelem! Példák következnek, személyeskedés nélkül!) hogy tereplövészettel kapcsolatos kérdéssel nem Gyurihoz fordulnék; ha a 10 m légpuska Olimpiai száma érdekelne, nem
Zolitól kérek tanácsot; edzésprogramokkal nem Sutyit nyaggatnám! Pedig mindőjüknek megvan a vitathatatlan  erőssége adott területen, de a sok ezer hozzászólás nem azt jelenti, hogy az ember akkor mindenhez is ért.

Na, jól elkalandoztam az alap témától, de szerintem mégis csak kapcsolódnak több ponton. Hátha másokat is érdekelt.

Szebb jövőt, egészséget, és ingyen sört! :-)

exDínó Creative Commons License 2022.01.01 0 2 87164

BÚÉK mindenkinek!

Éjjel másssal voltam elfoglalva ;), de most látom "valaki" Szilveszterkor is ráért mínuszt osztogatni. Bevallom, kicsit kicsit csalódtam, hogy megállt 20 körül. 
Viszont Exhighand legalább annyira népszerű lett, mint amennyire mi nem.... hmm... :D

Előzmény: python 357 (87161)
bando53 Creative Commons License 2022.01.01 -4 2 87163

Kíváncsi vagyok, hogy a "beteg" meddig alszik!:-DDDD

Előzmény: python 357 (87161)
bando53 Creative Commons License 2022.01.01 -4 4 87162

Békés Boldog Új Esztendőt kívánok minden topiklakónak, a mínuszoló betegnek sikeres gyógyulást!

python 357 Creative Commons License 2022.01.01 -24 2 87161

🤣🤣..Mínusz tízzel jók vagyunk szerinted.?

Előzmény: exDínó (87137)
python 357 Creative Commons License 2022.01.01 -24 1 87160

Ja értem már...:)

Négyszög-négyzet!....Oké!...:)

python 357 Creative Commons License 2022.01.01 -23 2 87159

🤣🤣🤣☝️..Kaptál hat kövér mínuszt a BUÉK,-ra!...

Egy pluszt adtam neked,-hogy nehogy a Dunának menj!..;)🤣

Képzeld, ott görnyed a gép előtt,-és lázasan nyomkodja a mínuszokat ez a f..kalap,-és közben kielégül!...🤣

Ez nagyon beteg!...😂

Előzmény: nzsolt18 (87153)
python 357 Creative Commons License 2022.01.01 -25 0 87158

🤣🤣...Ebből már nem jössz ki jól Miki,-engedd el!...

bosijani Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 87157

szimizso1 Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 87156

A Zsuzsi, tökönrúg ezért! :-)

Előzmény: robertó69 (87152)
-remény- Creative Commons License 2022.01.01 0 1 87155

Urakok!   B.U.É.K. belétek is!

szimizso1 Creative Commons License 2022.01.01 -2 4 87154

Látom te sem tudsz olvasni :-) téglalap egy olyan négyszög, amelynek minden szöge derékszög. Tehát nem NÉGYZET!!! 

Előzmény: python 357 (87150)
nzsolt18 Creative Commons License 2022.01.01 -20 2 87153

BUÉK!

robertó69 Creative Commons License 2022.01.01 -2 0 87152

Az idei év eddigi legborzasztóbb szóvicce goes to...

python 357 Creative Commons License 2022.01.01 -24 0 87151

Okos és nagytudású.....

Szerintem tesztel minket!:-D

És elismerésre vágyik..

És figyelemre!..

És mi szórakozunk és ő is szórakozik!..:-D

Néha ugratjuk egymást,-savazzuk..

És közben tellik az idő.. 

A homok pedig egyre csak  pereg a homokóránkban az alsó gömbbe!..:)

Előzmény: exDínó (87145)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -23 0 87150

ExDínó azt állította, hogy a négyzet egy téglalap!

A " speciális"-t nem tette hozzá!.

Pont amit belinkektél,-az ad igazat neki!..;)

Előzmény: szimizso1 (87146)
nedolaci Creative Commons License 2021.12.31 -2 0 87149

A NÉGYZET a TÉGLALAP egy speciális típusa,amelynek MINDEN oldala EGYENLŐ    PONT         PONT EGYENLŐ!

python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -23 0 87148

Pedig igaza van!..:)

Előzmény: szimizso1 (87146)
-remény- Creative Commons License 2021.12.31 -1 5 87147

Témazáróként egy bölcselet: A fénynél csak a sötétség gyorsabb.

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.31 -2 1 87146

Mértanból 1-es :-) De, hogy okuljál ;-)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Téglalap

Előzmény: exDínó (87144)
exDínó Creative Commons License 2021.12.31 -18 2 87145

Biztos, hogy rengeteg dolog van, amiről jóval többet tud az itteni törzsközönségnél... nem értem, hogy miért pont akkor köti az ebet a karóhoz amikor téved.

Előzmény: python 357 (87142)
exDínó Creative Commons License 2021.12.31 -20 1 87144

Bocs, de a téglalap definíciójában nincs benne, hogy különbözőeknek KELL lenniük a szomszédos oldalainak. Emlékeim szerint csak annyi a feltétel, hogy minden szögének derékszögnek kell lennie.

Előzmény: szimizso1 (87141)
exDínó Creative Commons License 2021.12.31 -19 4 87143

Megtiszteltél... ja, nem... :D
Viszont számomra szórakoztató volt. :D

Előzmény: exhighand (87138)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -21 5 87142

:))...Engedd el!

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.31 -3 1 87141

ráadásul a négyzet szerinted nem téglalap. 

A négyzetnek minden párhuzamos szemben lévő oldala egyforma hosszú. A téglalapnak meg a két párhuzamos szemben lévő oldala meg nem. Gondolom, Te a négyszögű síkidomra gondoltál, mert abba sok minden belefér. ;-)

python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -23 0 87140

Köszi!...🥰

Banyek tényleg,- kék az alja..:)

Öregszem!..:)

Előzmény: szimizso1 (87139)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.31 -1 2 87139

Neked is Gyuri bácsi! De miért holland zászlót tettél ki a szöveg végére? :-I

Előzmény: python 357 (87129)
exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -6 19 87138

Elegedj meg azzal, hogy szilveszterre tekintettel szoba álltam veled. 

exDínó Creative Commons License 2021.12.31 -21 3 87137

Már bocs, de terelsz...  eddig azzal voltál elfoglalva, hogy SZERINTED középen rövidebb lehet a pálya mint a két szélén. Miután kiderült, hogy ez csacsiság nem azt mondod "bocs srácok, ezt benéztem", helyette másról kezdesz el beszélni és tovább fölényeskedsz.

Az meg külön gyönyörű, hogy a saját hozzászólásodban levőknek ellentmondva (" az oldalvonal hosszának nagyobbnak kell lennie a kapuvonal hosszánál") jössz a 90x90-es pályával... ráadásul a négyzet szerinted nem téglalap. (vö. minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár)
Ezután ugye nem baj, ha az osztályozgatásod hidegen hagy.... :D :D

Előzmény: exhighand (87121)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -22 1 87136

Igen,- pontosan ezt gondolom én is!..:)

Az oktatás magasabb színvonalú volt a mi fiatal korunkban szerintem..

Az általános műveltség ma kétségbeejtő!..

A fiatalok többsége töriből teljesen analfabéta!.. :(

Előzmény: Fricu1 (87135)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.31 -1 2 87135

Pont az zajlik, mint a társadalom egészében:

Széthúzódik a mezőny. Vannak olyan gyerekek (ismerek), akik már most okosabbak, mint mi valaha is voltunk (nem a tudásanyagot mondom, mert ott még van némi előny), de bizony nagyon sok a síkhülye.

Sokkal több, mint a mi korunkban.

Mintha ugyanannyi ész lenne most is szétosztva, de kevésbé egyenletesen.

Előzmény: python 357 (87132)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -23 0 87134

Úramisten!!

Miket írogattam én 2013-ban?..🤣🤣🤣🙏

python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -22 2 87133

Emberi ésszel felfoghatatlan dolgok ezek!..:)

A végtelent lehet-e értelmezni?

És hogy az idő mikortól kezte a perceket számolni?

A nagy bumm előtt volt-e?

És a nagy bumm előtt mi töltötte ki a teret?

Vagy a teret is a nagy  bumm hozta létre?..

A tudósok se tudják..Hipotézisek vannak csak,-amit vagy cáfolnak,-vagy kiállnak mellette!..

Előzmény: bosijani (87128)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -22 2 87132

😄😄😄🤣........ Egyetemistákat  kérdeztek pár éve,- hogy ha a holdon elengednek egy töltőtollat,akkor mi történik?

A legtöbben azt válaszolták hogy lebeg,-mert súlytalanság van!

A mi korosztályunk azért százszor műveltebb ,-mint a maiak!..

Előzmény: Fricu1 (87130)
-remény- Creative Commons License 2021.12.31 -3 1 87131

Kis unokaöcsköske Békéscsabai zseniképző iskola első osztályos korában(majd' 7évesen) feszegette ezt a témát.Igen erősen pislogtam ám!!!!!     Ezek után én már nem lepődök meg a "mi fiainkon" sem. Egyik sem zseniképzős.;-DDD

Előzmény: Fricu1 (87130)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.31 0 1 87130

Kész.

Vége(m).

Most megy az észbontók.

Kérdés: Hányadik évszázadban volt a honfoglalás?

Állítólag érettségizett lány válaszol:

XVI. század, törökök, háború, Kolumbusz Kristóf magyar király.

Előtte fél órával: Hacsek és Sajó a Hét vezér egyike, de ott volt még Baksony és Badacsony. Ja, és Tas kilépett közülük, mert nem akart a vérével fizetni (vérszerződés).

Ti meg itt jöttök a nagy Bumm-al, meg a kvantum-élmélettel, asztrofizikával.

python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -21 2 87129

Boldog Újévet Fiúk politikai nézetektől függetlenül mindenkinek...😊🇱🇺

bosijani Creative Commons License 2021.12.31 -4 11 87128

az is igaz,viszont mindig jönnek ujabb felfedezések,azaz gondolatok.majd elválik idővel mi a tuti.

Előzmény: exhighand (87126)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -21 3 87127

😃...És a "bumm"-nak a fényhatása hun volt?

Elvitte a kiscica?...

Feldobsz egy témát,-aztán páran válaszolnak,ezzel megfognak,.....erre közlöd,-hogy lezártad,és nincs időd erre!..

Szeretett hiány gyerekkorban..

Esetleg bántalmazás...stb.

Állandó bizonyítási kényszer.:)

Nárcisz jellemvonások....

Előzmény: exhighand (87122)
exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -5 19 87126

OK. Ez ellen nem tudok tenni. Valamikor a geocentrikus világnézetnek is bőséges irodalma volt.

Előzmény: bosijani (87125)
bosijani Creative Commons License 2021.12.31 -2 2 87125

nem én találtam ki,elég sok csillagászattal kapcsolatos ismeretterjesztő dolgokat nézek,olvasok.

Előzmény: exhighand (87124)
exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -5 14 87124

Jani szépen kérlek - ne. Én sem fejtek ki véleményt a zsebóra javításról.

Előzmény: bosijani (87123)
bosijani Creative Commons License 2021.12.31 -2 2 87123

hiába távolodsz fénysebességgel,a távolságok miatt ugyanúgy pöttyöket látnál,nem folynának csíkokba a csillagok.

Előzmény: exhighand (87122)
exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -7 15 87122

Azért mert 13 milliárd év alatt messze elment mellettünk az a fény, ami 300millió évvel a bumm után indult. Hacsak nem fénysebességgel távolodunk mi is a bumm helyétől - de akkor meg csíkokat látnánk az égen nem pontokat.

Én ezzel lezártam. Nincsen időm erre.

Buék 

Előzmény: jkoenig (87119)
exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -6 17 87121

Még igazad is lenne, ha a szabály nem engedné meg a hazai mérkőzéseken  a 90x90-es pályát. 

Máshol meg, letisztázza, hogy csak téglalap alakú lehet. Szóval azért csak hülyék...

De egy 3-ast kiérdemeltél.

Előzmény: exDínó (87118)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -21 1 87120

jkoenig Creative Commons License 2021.12.31 -1 3 87119

Figyelj az időrendre:

13,8 milliárd éve eldurran a Nagy Petárda

eltelik 0,3 mill év ( ez volt a szóbanforgó 13,5 mill. év): az univerzum anyaga már 300 millió éve tágul. Miért ne kaphatnánk egy pillanatképet erről az időpontról?

( ha arra hajtasz, hogy olyan szeretnének detektálni, ami még a Bigbang előtt volt, hát erről szó sincs)

A bigbang elmélet egyik bizonyítéka a vörösbe tolódott( tehát tőlünk  folyamatosan  távolodó)színképű távoli galaxisok. 

Ezeket már pár( sok )évtizede simán meg tudjuk figyelni. Most kb arról van szó hogy hogy egy minden eddiginél

érzékenyebb detektorunk van, amivel még távolabbra látunk. Ezt hívják fejlődésnek.

Előzmény: exhighand (87102)
exDínó Creative Commons License 2021.12.31 -3 3 87118

Ahh... kérlek mondd, hogy csak viccelsz, különben egy világ omlik össze bennem... :D

"A két hosszabb határoló vonalat oldalvonalnak nevezzük. A két rövidebb vonal a kapuvonal."

(A labdarúgás játékszabályai 2019/20, 35. oldal.)

És bassszus megint be lettem húzva a csőbe, 3 percet rááldoztam a dologra :D

Előzmény: exhighand (87112)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.31 -1 0 87117

Most olvasgatom a neten a cikkedre adott ellenpontokat.

Mindig mondom, hogy ne ítélkezz egy tv műsor, vagy híradós infó alapján! Egyrészt sík hülye bértollnokok mind, és aki véletlenül nem, az sem feltétlenül hazugságvizsgáló detektor! vagy az adott téma szakavatott szakértője.

Mindegy, ezek után nem is akarom megnézni a  teljes műsort...

Egy ember szakmai munkáját tiszteltem még az egy tévés korból: Friderikuszét.

Én már akkor útáltam, amikor mások nem is nagyon hallottak róla. Művházakban haknizott akkoriban, stb.

Viszont komoly apparátot megmozgatva tökéletesen felkészült az aktuális vendégéből, és nem csak jópofi kérdéseket tudott nekik feltenni.

Na, de elég a szófosásból, menni kell daueroltatni, sminkelni. Ha itt bambulok a gép előtt, sosem készülök el az esti bulira! Arról nem beszélve, hogy amíg kilenc újjal pötyögök, nem tudom mivel megfogni a sört.:-D;-)

Előzmény: szimizso1 (87047)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -21 2 87116

🤣🤣🤣...Te is így vagy vele?

Exhit nem szabad komolyan venni,mert az a célja,hogy éreztesse velünk,-hogy mennyire hülyék vagyunk hozzá képest!.😃

Még azt sem tudja,-hogy a nagy "bumm" előtt volt egy nagy "reccs" is!!!

És ez ciklikusan ismétlődik időtlen idők óta!..:)

Előzmény: exDínó (87109)
nedolaci Creative Commons License 2021.12.31 -1 0 87115

Biztos,hogy értesz magyarul?Nincsenek nyelvi nehézségeid?

Előzmény: exhighand (87112)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -21 0 87114

Lehet,-hogy perlik is,-mivel a napokban lett sajtóhír!..:)

Majd meglátjuk!..

Előzmény: mzoli02 (87101)
exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -1 0 87113

exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -3 11 87112

Mivel a kapuk vonalában lehet kisebb a pálya hossza, mint az oldalvonalaknál - ezért belátható, hogy négyszögnél több kell ennek megvalósításához. Amúgy a szabálykönyv máshol leírja ( szövegesen), hogy a pálya csak téglalap alakú lehet. Ehhez képest:

Más lenne a helyzet, ha a pálya szélességét adná meg a szabálykönyv. De a szabály méterben kifejezve a pálya hosszát adja meg a kapuvonalban és az oldalvonalban. És az a helyzet, hogy a téglalapnak csak egyféle hosszúsága lehetséges. Már úgy értem, itt Somogy megyében.  Sajnos azonban nem elég, hogy 2016-ig nem volt megtalálható az MLSZ honlapján a jétékszabály, most, hogy felkerült - ezt is hülyékre bízták.

robertó69 Creative Commons License 2021.12.31 0 0 87111

Ez is lopott volt, csak nem raktam idézőjel közé.:-) Tegnap mindent megfőztem, előkészítettem, ma már csak dőzsi van! Csak rohadt messze az a hűtő...;-)

Neked, és a többieknek - ismételten - Boldog Új Évet!

Aztán csak okosan: ha ügyesen csináljátok, és van elég anyag, már csak kettőt kell aludni Húsvétig!!! ;-)

Előzmény: szimizso1 (87097)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -21 0 87110
exDínó Creative Commons License 2021.12.31 -8 2 87109

Nem értem a problémád a matekkal, vannak ekkora "lakások".
Érdemes a véleménynyilvánítás előtt utánajárni a dolgoknak, bármilyen hihetetlennek is tűnnek azok elsőre. A csillagászat is ilyen gondolom. ;)

Mindenesetre az exhighand-féle "célozgatok valamire, de még azt sem vagyok hajlandó kifejteni, hogy valójában mire gondolok, nemhogy alátámasztani" dolgokat én már elengedtem, a tompa agyam úgysem képes az általa képviselt magasságokat megérteni.
Persze a korlátoltságom okán sajnos ezt bizonyos időközönként elfelejtem és ismét belesodródom a fejtegetéseibe, de aztán rendre beleütközöm a "nem kötelezően négyszög alakú focipálya" jellegű állításokba és gyorsan rájövök hol is a helyem a világegyetemben. :D

Előzmény: picurgyu (87105)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.31 0 0 87108

Ezek az aktuális árak Gyula bácsi! :-) Nem a matekkal van baj, hanem a fejekkel. Egyébként szerintem a budai ingatlan, inkább üzlet helység.

picurgyu Creative Commons License 2021.12.31 -17 0 87107

A fürdőszobám 6 négyzetméter . Nem egy táncterem.

Előzmény: picurgyu (87106)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.31 -18 0 87106

Egyébként a cikk címe : Majdnem 18 millióéért kelt elegy 9 négyzetméteres lakás a Budai várban .

picurgyu Creative Commons License 2021.12.31 -17 0 87105

Ha jól tudom régen az újságírók főiskolát végeztek . Ott biztos matekot is tanultak ami kell pl. terület kiszámoláshoz . Tegnap olvasom de ma reggel is fent volt a magyar ingatlanpiacról egy iromány Holló Bettina tollából az Index hírportálon . Bp. IV. -ker Bocskai u.-ban  15 négyzetméteres lakást 6,5 millió Forintért adtak el . Nem semmi tágas kégli . Következő : Budai várban 9 négyzetméteres lakást 17,9 millióért . Ez sem sámli méret ! . Harmadik : Bp. Dohány utcában 7 azaz Hét  négyzetméteres lakást 5,5 millióért . Hova költözött a Hét törpe ? 

exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -3 15 87104

Ez nem oldja fel a paradoxont.

Előzmény: Fricu1 (87103)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.31 0 1 87103

Az űrteleszkópok MINDEN irányból érzékelnek sugárzást. Nincs egy olyan kitüntetett irány, "ahol" a nagy bumm lehetett 14 M éve.

Ezért lehet az magyarázat, hogy bármerre nézel, valójában ugyan arra tekintesz. Kicsit olyan, mint amikor az északi sarkon állsz: bármerre nézel, valójában a déli sarkot nézed!

Előzmény: exhighand (87102)
exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -3 15 87102

Na jó. egyetlen mondatot adok.

- ha a nagy bumm kb. 13 milliárd évvel ezelőtt volt és most olyan fényt akarunk befogni, ami 13milliárd évvel ezőtt indult el arról a helyről ahol most majd látni fogjuk

- akkor hogyan került oda arra a helyre az a fényforrás 13 millárd évvel ezelőtt?

Ennyinek elégnek kellene lenni a paradoxon felismeréséhez. 

Előzmény: jkoenig (87098)
mzoli02 Creative Commons License 2021.12.31 -3 0 87101

Civilizált országban ezért a doktor úrról leperelnék a gatyát is, mer ugyi ha jól tudom van olyan hogy orvosi titoktartás. Pláne ha az általa megszellőztetett dolog nem is vet túl jó fényt a páciens jellemére.

Előzmény: python 357 (87060)
jkoenig Creative Commons License 2021.12.31 -1 0 87100

A 13,5 mill. év igencsak közel van a "KEZDET"-hez.

Előzmény: jkoenig (87098)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.31 -1 1 87099

A manó tudja!

Ha a világegyetem önmagába záródó zárt rendszer (Möbiusz szalag), akkor bizony a fény visszatérhet a kiindulási helyére. Úgy hogy sose változtat irányt. Tehát felfogható újra.

Van olyan elmélet amely szerint az egyre gyorsuló(nak látszó) tágulás oka sem más, mint, hogy a "túlvégen" valami vonzza, és ahhoz a egyre közelebb van. Ahogy a tömegvonzás is arányos a távolsággal.

Extrém következmény, hogy bármerre indulsz - ugyan oda érkezel. Ha jó távolba nézel - a saját tarkódat láthatod...

Érdekes dolgok ezek.

Előzmény: exhighand (87090)
jkoenig Creative Commons License 2021.12.31 -1 1 87098

A világegyetem kora a wiki szerint 13,8 pluszmínusz 0,2 milliárd év.

Tehát egy 13,5 milliárd fényévre lévő fényforrásból kilépő fénysugár pont 13,5 milliárd évig utazott az űrtávcsőig.

Amit a távcső detektál, az a 13,5 mill. évvel ezelőtti állapot.

Ezért mondják hogy az egyre érzékenyebb távcsövekkel egyre régebbi időkbe tekinthetünk vissza.

Mi a probléma?

Előzmény: exhighand (87094)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.31 -2 1 87097

Csak nem megégetted a kezed? :-( Én a műhelyben mindig kéznél tartom a féktisztító spray-t. Azzal szoktam lefújni az olajos kezem, ha megégetem. Lemosom vele a zsírt, meg az olajat, és így nem tud tovább égetni a szövetekben, és egyben hűt is párolgáskor. Az idősek otthonában kevertem egy fazékba ultraporos hideg vizet ilyen esetekre, hogy abban öblítsék le az égett részeket, majd "zsírtalanítás" után hideg vízben öblítsék le az ultrás vizet. Volt akinek egy órán belül már nem is fájt az égett része. Persze nem arra gondolok, akinek húsig égett a keze! Arra a felvert tojás fehérje habbal kell bevonni az égett felületet hűtés után. 

B.Ú.É.K! Mindenkinek! :-) 

Előzmény: robertó69 (87089)
-remény- Creative Commons License 2021.12.31 -1 1 87096

Na jó.Gondold át a dolgot,még legalább kétszer! Majd a letisztult elképzelésedet vezesd elő ;-)

Előzmény: exhighand (87094)
-remény- Creative Commons License 2021.12.31 -2 0 87095

Hm!Csak stílszerűen!A "kőkobaki" család  kőbe  véste örökös tulajdonjogát a GRÁNIT bank fölött.

Kőből lettél,kővé leszel! ;-)

exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -2 2 87094

Kimaradt egy szó, elnézést kérek:

Legfeljebb az lehetséges, hogy 13,5milliárd fényév távolságban elindult fénysugarakat tud majd befogni.

TMK-s Creative Commons License 2021.12.31 -1 0 87093

Egy kis összeállítás (Robitól koppintott technika)

nedolaci Creative Commons License 2021.12.31 0 0 87092

Mivel hullám és részecske módon is terjed,nem értem a problémádat.

Az egyetlen "gond" a világegyetem fénysebességgel való tágulása(?),de nem hinném,hogy nálad pont ez verte ki a biztit.

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.31 0 0 87091

Sőt!

A feszültség alatt álló drót is pont olyan szemre, mint a másik.

Csak a fogása más....

BUÉK Robi Úr,

neked és minden egyéb kezeltnek!

Előzmény: robertó69 (87089)
exhighand Creative Commons License 2021.12.31 -2 0 87090

Próbálok olvasgatni a James Webb-ről most, hogy aktuális. Azt veszem észre, hogy valahol valamikor bekerült a média sodrásba egy csúnya fordítási hiba - ugyanis az egyszerűen képtelenség, hogy 13,5 milliárd évvel ezelőtt elindult fénysugarakat tudna befogni. Ez fizikai képtelenség.

Legfeljebb az lehetséges, hogy 13,5 fényév távolságban elindult fénysugarakat tud majd befogni.

Ez borzasztóan nagy különbség. Belátom, hogy nagyon kevesen fogják megérteni miért lehetséges az egyik állítás és miért kizárt a másik - de ez van.

robertó69 Creative Commons License 2021.12.31 0 0 87089

Köszi,Miki!

Azt tudtad, hogy a tűzforró tepsi ugyanúgy néz ki, mint a hideg?

Nos, úgy döntöttem, idén már csak a hideg hűtőbe nyúlkálok sörért, és nem a forró sütőbe.

Előzmény: szimizso1 (87080)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -4 0 87088

Köszi:)

Nagyon egyetértek veled,amit írtál,pont én is úgy gondolom!..

Lett volna lehetőségem vadászni régebben,-de kihagytam,

nem az én világom!..😊

Előzmény: pistidiana48/52 (87087)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.31 0 0 87087

Nagyon szép a fegyvered,gratula.

Nem fordítanám sem állat sem ember ellen,csak ha családom vagy az én testi épségemet veszélyezetetti,EZ mindent tarol.

Előzmény: python 357 (87086)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -5 0 87086

🤣🤣☝️...Ki az erősebb  Pisti?

Egy Pittbul,vagy egy 357-es Mag?

Boldog újévet Mindenkinek)

Előzmény: pistidiana48/52 (87084)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -3 0 87085

Igen volt lélekjelenléte!..:)

Kockáztatott pár komoly harapást,de megmentette

a kutyája életét!..

Előzmény: njjana (87083)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.31 -1 0 87084
Előzmény: python 357 (87082)
njjana Creative Commons License 2021.12.31 0 1 87083

Azért, a kislánynak is jár egy elismerés. Megtett mindent, amit hirtelen tudott. 

Előzmény: python 357 (87082)
python 357 Creative Commons License 2021.12.31 -5 0 87082

https://www.facebook.com/58388190670/posts/10158288503830671/

Nem játék!...

Csak felelős gazdi tartsa!..☝️🙂

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.31 -2 0 87081

Minnyá kibakolok , berkenye-selyemfa szenvich , nyelezni marokba

eszte mög tógaparti ! :D

Mindenkiébe is  BUJJÉK ! :DDD

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.30 0 1 87080

Robi! Ma nagyon népszerű vagy :-) Én is küldök Neked Szilveszterre egy poént:

Kisfiú a rendőrnek:

- Jajj! Jajj! Rendőrbácsi. Apukám felakasztotta magát!

- Engem?....

TMK-s Creative Commons License 2021.12.30 -1 0 87079

Robi ezt tőlem - neked : ))

Előzmény: robertó69 (87068)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.30 0 1 87078

Előzmény: ZoliD65 (87076)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.30 0 0 87077

:-(

Előzmény: loksi-67 (87069)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.30 -7 0 87076

az enyém is pont ennyit csinált a roti keverékkel . csak 5 m + lendület volt benne . :) 

Előzmény: TMK-s (87072)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.30 0 1 87075

Valamint 2022 januártól már csak 24 év nyugdíjig : ))

python 357 Creative Commons License 2021.12.30 -3 0 87074

Tibeti Masztiffnál talán..:-D

A Kaunak talán 20 cm..

Az igaz,hogy a hosszú szőr ha lemegy a torkáig akkor kiváltja azt öklendezési  reflexet az ellenfélből.

Előzmény: Törölt nick (87071)
python 357 Creative Commons License 2021.12.30 -3 1 87073

Ott már megvolt az erősorrend!...:)

Előzmény: TMK-s (87072)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.30 -1 0 87072
Előzmény: python 357 (87070)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.30 -1 1 87071

30 centi  ;DDD

Előzmény: python 357 (87070)
python 357 Creative Commons License 2021.12.30 -4 2 87070

https://youtu.be/ss6U_E3lGYk

Ebben a videóban egy nyeszlett Coyote elkerget egy pittbullt!..

Ilyen is van..

Láttam olyan videót is hogy egy roti nagyon bealázott egy pittet!.

Szóval sok mindentől függ,-ki a nyerő!.

Itt egy vélemény valakitől aki kutyaviadalokat élőben nézett!..

Előzmény: pistidiana48/52 (87058)
loksi-67 Creative Commons License 2021.12.30 0 0 87069

Talabér Zoli is elment :-( 

robertó69 Creative Commons License 2021.12.30 -1 1 87068

Ugyan már! Mire nem gondolsz!

Természetesen...

:-)

Előzmény: bosijani (87067)
bosijani Creative Commons License 2021.12.30 -1 2 87067

wc-n ülsz? :-))

Előzmény: robertó69 (87066)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.30 -2 0 87066

Remélem, ez maradhat az év utolsó napjaira, és nem törölteti valami buzgómócsing!

robertó69 Creative Commons License 2021.12.30 -1 0 87065

Figyelem! Az átlagos közízlést  tényleg erősen felkvar/hat/ó kép-szóvicc következik!

Miki külön kérésére nagyban!

pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.30 0 0 87064

Mert erős,az idegrendszered!:-)))

Előzmény: robertó69 (87063)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.30 -1 0 87063

Félve néztem végig! De túléltem!:-))

Előzmény: pistidiana48/52 (87058)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.30 -2 0 87062

Nem bírtam végig nézni! Így ne is kérjél tőlem hosszabb véleményezést a szagomról! Nem vicc, fizikailag rosszullétet okoz, ha ilyen végtelenül kiszolgáltatott helyzetű emberek, állatok történetét kell

sokáig hallgatnom, látnom.:-( Az ilyen helyzetre épülő horrorfilmeket sem bírom végignézni. A belezős, agy föccsenős jöhet, túrtam már könyékig sok döglött disznóban...

Mivel az elején említették az úszó sportot, meg azt a nagy nevű, gyerekszerető szakembert, így erre kötök rá.

Még a suliban mesélt a sportpszichológus nekünk praxisából vett példákat. Az egyik az volt, amikor egy ifjú segédedző, aki a suliba jelentkezett, véleményt kért a tanárnőnktől.

Elmesélte az elhivatottságát a gyerekekkel való foglalkozás iránt.

Hogy rövid legyek: kapott egy egyértelmű figyelmeztetést arról, hogy ha meglátja edzősködni gyerekek közelében, rendőrségen tesz feljelentést, és kéri a hatósági "felülvizsgálatát".

Azt se tudta magáról csórikám, hogy konkrétan pedofil. Mi lesz az ilyenből, ha nem 20, hanem pár évvel idősebb lesz a gyerekek mellett eltöltött sok sok év után?

A másikat a sportorvos, docens tanárunk mesélte. Apuka kicsi fia növekedési rendellenességekkel született, így - a jéghoki sport mellett felírt a doki bizonyos növekedést elősegítő anyagot a srácnak.

Rendszeres felügyelet, és sűrű kontroll mellett lehetett szedni - főleg a gyerekeknek - ezt a gyógyszert, és csak egy meghatározott ideig.

Amikor találkozott egy idő után a gyerekkel újra egy meccsen ( klubváltás történt), döbbenten látta, hogy a gyerek minden, csak nem a korosztályához képest alulfejlett.

Amikor ott, és akkor rákérdezett az apukára, hogy mi a búbánat van, apuka a legőszintébb szent meggyőződéssel mondta el, hogy ismerőssel feíiratott ilyen vényköteles, szigorúan felügyelt szert, és

csuklás nélkül adta a gyerekének, mint a csibetápot. Merthogy úgy ítélte meg, hogy herpeszes Ödönke emiatt a három korosztállyal felette játszókat is könnyedén bodicsekelte le a pályán.

Ott konkrétan rendőrségi feljelentés lett belőle a doki részéről.

De mondhatnám edzői példának azokat a hónalj méretű felnőtt súlyemelőket is, akikkel tele van az adott súlycsoport.

Nem véletlenül tanítják profi szinten, több tantárgyi átfedéssel, és sportágtól függetlenül azt, hogy hogy egy gyereket mikortól, és hogyan lehet terhelni fizikálisan, mentálisan.

Nem véletlen az adott sportszövetség hivatalos ajánlási feltétele sem a sulihoz. Ezek nem 2 hónapos OKJ sulik, ahol egy kőművesből átképzett pék miatt max. pár fogad kitörik, ha ráharapsz egy kis sóderes kiflire...

Mégis, tele van a sport olyan szakemberekkel, akik az eredmény érdekében mindenre is képesek.:-(

Na, megyek, megkavarom a klasszikus lencsegulyás levesemet, amit hús nélkül, babból, és gombával csinálok Szilveszterre, Újévre. ;-))

Előzmény: szimizso1 (87047)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.30 -2 1 87061

Értjük egymást fél képekből is! ;-) Ezt még nem láttam! :-)) Lájkolom!

Egy észrevétel: általában semmi módon nem adok hitelt olyan infóknak, amik egy "harmadik kézen" mennek keresztül, legyen akár az egyik a tulajdon gyerekem.

(értem ezalatt azt, hogy "...a barátom mesélte, aki anyukájának a negyedik telekszomszédja fiával esett meg, hogy...")

Na most, amikor a sokadik barátodtól, rokonodtól első kézből hallod (ne adj isten: a te rokonoddal esett meg tavaly decemberben) a közvetlen infót bármilyen történetben, akkor egy értelmes ember legalább is elgondolkozik azon, kinek is higgyen!

Nyilvános fórumon nem mondok beazonosíthatóbb forrást, de pár hete egy családon belül két olyan eset is előfordult, amikor konkrétan pénzt ajánlott a kórház, ha a náluk elhunyt beteg/ek után azt írhatják a halottira, amit ők jónak tartanak.

(pontosítás: pár hete jutott csak a tudomásomra, az elhunytak maguk térben és időben nagyobb intervallumban távoztak egymáshoz képest)

Mivel ilyenről még nem hallottam, hogy az egyenletben pénzforgalom lehetősége akár csak felvetődött volna, aljas, indirekt módon körbekérdeztem az érintett hölgyet.

Nem sikerült önellentmondásba keverni, ráadásul vagy bemagolt vadidegen neveket, dátumokat, betegségeket, vagy tényleg a rokona volt, és ők intézték a papírmunkát családilag.

Az egész úgy bukott ki, hogy ügyvédekről beszélgettünk ( nekünk egy tökös ingatlanjogban jártas, neki meg egy új, polgári/orvosi peres kellett volna)

Merthogy azok a fránya biztosítók bizony megtagadják bizonyos haláleset típusoknál a perkálást! Így most "buktak" a két rokon után pár milla biztosítási zsét a töredékéért, merthogy jó vastag biztosításuk volt az elhunytaknak.

Ehhez kellett volna nekik egy "új" ügyvéd, mert az előző finoman körbe röhögte őket. Mondjuk, én is azt javasoltam, hogy minimalizálják a veszteségeket, és ne növeljék azokat ügyvédekkel...

Nem írok konkrétabbat, mert esetleg még valaki bele magyarázza az írásomba, hogy a pupillatágító szemcseppekről írtam, amit, és az hihetetlenül veszélyes a társadalom egészére! Lehet, az egész emberiség megvakulhat az ilyen szélsőséges eszméktől, mint amit én képviselek...

Előzmény: nyugi40 (87046)
python 357 Creative Commons License 2021.12.30 -5 0 87060

Nocsak!..☝️

https://www.vg.hu/kozelet/2021/12/kiderult-csollany-szilveszter-kapott-oltast?utm_source=ripost&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_k_01

Tehát nyomta ezerrel Szilveszter az oltásellenes propagandát,közben az orvosa elárulta,-hogy oltva volt Jansennel!..

Ettől függetlenül remélem túléli és felgyógyul!..

-remény- Creative Commons License 2021.12.30 -2 0 87059

Hm!Vannak dolgok,amikre magamtól sosem gondolnék.

Ma bámultam egy francia filmet Robert Kennedy rövidke életútjáról.Egy számomra teljes mekklepivel bíró infó:Az elnökválasztási kampány alatt  kisebesedett a tenyere  a rengeteg kézfogástól!!!! Nem vicc!

Hiába na!Veszélyes szakma az elnökjelöltség! Mondjuk-akkor még Covid sem volt!

pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.30 0 2 87058

https://www.youtube.com/watch?v=zS2cdfGkqs

erős idegekkel rendelkezőknek)))

karul Creative Commons License 2021.12.30 -1 2 87057

Hát lehetne erősebb is a forint. 

Előzmény: Törölt nick (87056)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.30 -1 3 87056

Majd azt figyeld meg , hogy a februári plusz nyugdíj menyit ér majd az elmútl augusztusihoz képest. meg a jövő februári kamatláb és elértéktelenedés a tavalyihoz mérten!

Hiába adnak ha sosem érjük utol magunkat és legfőképp a piaci morált , mert az egyik vonzata a másiknak.

Nem tudsz annyit félretenni tisztességesen ,hogy 3 évente cseréld a verdát.

A piac legjobb gazdasági mércéje az autóipar, mikor és mennyit és mennyiért fejlesztenek.

Előzmény: picurgyu (87053)
python 357 Creative Commons License 2021.12.30 -3 3 87055

A  "Meg nem értett Zseni esete" című fílmet  láttam róla!..:)

Nézhető.....

Előzmény: jkoenig (87054)
jkoenig Creative Commons License 2021.12.30 -1 3 87054

Rólad melyik film szól?

" Egy csodálatos elme" talán?😁

Előzmény: exhighand (87048)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.30 -2 2 87053

Most olvastam . Rettenetes a drágulás nálunk. Fel is sorolták melyik árucikkek az elsők a listán . Mind létfontosságú '. +-6 dioptriás műanyag szemüveglencse ,  2. Pall Mall cigaretta dohány , 3. 14 karátos arany , 4. babakocsi , 5. kerékpár . Ez tényleg borzasztó de lényeg az , hogy a ripacs Galla Miki megkapta a Karinthy gyűrűt .

python 357 Creative Commons License 2021.12.30 -3 0 87052

Köszönöm szépen!..😊

Boldog újévet kívánok Neked és a családodnak is!..

Előzmény: nyugi40 (87045)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.30 0 0 87051

: DD

Hála istennek nálunk megvannak az állatok egymással : )

Előzmény: nyugi40 (87044)
bosijani Creative Commons License 2021.12.30 -2 1 87050

Előzmény: nyugi40 (87046)
python 357 Creative Commons License 2021.12.30 -4 0 87049

:)....Láncfűrészgond!...

Érdekes topic!...🙏😄

Érdekes és olvasmányos!....;)

Előzmény: exhighand (87048)
exhighand Creative Commons License 2021.12.30 -5 1 87048

Drága topictársaim!

megnéztem a "Ne nézz fel" c.filmet. Életem legjobb filmje. Minden létező könyvélmény és filmélmény felett áll.

De ti ne nézzétek meg. Nem nektek való, mert   - rólatok szól.

Még ha meg is nézitek 5 perc múlva már nem is fogtok emlékezni rá. 

mert a kognitív disszonancia dolgozni fog.

Beszarás.

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.30 -1 0 87047

Megrázó videó! Robi! Te mint szagember. Mi a véleményed? Én az apukának, kéz és lábtörést kívánok :-)

https://www.youtube.com/watch?v=0Fqa8O4Ywbs

nyugi40 Creative Commons License 2021.12.29 -1 2 87046

Robi én meg akkor ezt a kutyás képet töltöm fel :-)

Előzmény: robertó69 (87033)
nyugi40 Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 87045

Csak most jutottam ideáig az olvasásban. A párodnak mielőbbi gyógyulást kívánok!!!

Előzmény: python 357 (87030)
nyugi40 Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 87044

a kutyusok és cicák kapcsolata nem mindig felhőtlen :-)

Előzmény: TMK-s (87032)
nyugi40 Creative Commons License 2021.12.29 -1 2 87043

Nem gondolom hogy mindenhol elcsalják, mert ahol nem ott nem ezek az adatok látnak napvilágot, mint nálunk.

Így pl. Ibériában 100% az oltottság, mégis szedi az áldozatait a vírus és hozzák a korlátozásokat. Akkor hogy is van ez?

Viszont azt tudom hogy itt nálunk biztos nem stimmel, hisz nem egy emberrel beszéltem, azt kérték tőle járuljon már hozzá hogy az elhunyt apukáját, lányát férjét nyilvánítsák kovidosnak (holott nem volt az).

Innentől hogy hány oltatlan van az intenzíven és hány oltott ki tudja. Egy biztos, a saját adatom nem azt mutatja és az nem a médiákból meg mit tudom én honnan származik, így aztán nem "szopom be" az oltás propagandát!

Még mielőtt félremagyaráznád nem vagyok se vírus ellenes, se oltásellenes, de nem is vagyok meggyőződve róla, hogy ez az oltás a tuti megoldás. Van olyan gyógyszertári anyag ami sokkal jobb hatékonysággal előzi meg a fertőzést mellékhatások nélkül, ezt orvosok el is mondták, csakhát az nem olyan nagy biznisz. Se az hogy az oltatlanul átesettek védettségi hatásfoka 98%-os az oltottaké oltóanyagtól függően 60-86 % és eddig 2 oltás kellett, de már kiderült az nem elég, már 3 is kell, meg hogy bizonyosakat nem szabad keverni, és ki tudja még mi fog kiderülni.

Maradjunk annyiban, hogy még mindig nagy a káosz, sok értelmetlen és ellentmondásos intézkedés lát napvilágot érdekektől függően. Kicsit már tisztul a kép, de ahhoz még igen messze állunk, hogy tiszta képet kapjunk.  Addig meg én hagy döntsem már el, hogy védem a saját testemet és szervezetemet.

Damu Roland is az oltásban bízott, de kevés volt a 2. Ha te túl vagy 3 oltáson, akkor elvileg nincs félni valód. Jó egészséget kívánok hozzá

Előzmény: python 357 (87008)
karul Creative Commons License 2021.12.29 -1 0 87042

Igazad volt.

Előzmény: bosijani (87041)
bosijani Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 87041

kb 1 hete már megírtam..

Előzmény: karul (87040)
karul Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 87040

Most olvastam hogy Csollány Szilveszter a Jannssen vakcinát vette fel a betegsége előtt.

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.29 0 1 87039

Mindenesetre vigyázz rá, ha kell vidd, küld orvoshoz. Ne hallgass rá...

Mielőbbi gyógyulást!

Előzmény: python 357 (87030)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.29 -1 0 87038

Marha egyszerű: kiváló neves, évtizedek óta a szakmában levő szakedzők, és heti 4-5 nap edzéslehetőség kulturált körülmények között.

Nem heti két edzés a nyitott léges lőtéren, a mínuszban, meg a sötétben, reflektor mellett, mint nálunk.

Syus, vagy Meyton gépek. Scatt gépek. De legalább gépi lőlap továbbítók minden lőállásban. Rendes egyesületi PCP fegyverek még a kezdőknek is.

Soroljam? ;-)

A két Dávidot ne keverd ide! Nem klasszikus pontlövészet, hanem Target Sprint! Itt az atlétikai edzési/edzői lehetőség a döntő, nem a lövészeté.

Mindkét Büki testvér kiváló sportoló. Saját 50 m lőtér, atlétika edzők, stb.

A Kohári fiúnak sincs sok köze a volt szakágvezetője bölcs iránymutatásához. Nem kommentálom, mert vállalhatatlan a fickó. Mármint nem a Dávid! ;-)

Dávid is saját atlétika edzővel erősödik, és a rendőr suliban is futhat kedvére.;-) Márpedig Miskolc rendelkezik kiváló atlétika edzőkkel, 400 m-es futópályákkal, és edzési lehetőségekkel. De futni terepen is lehet.;-)

Mindketten kiváló atléták. Nem degradálásból írtam, amit, de ez a szám inkább atlétika, mint sportlövészet! Sokan nem értjük, miért vonták be az MSSZ égisze alá e sportot.

A biatlon sem az, pedig ugyanaz, mint a Target Sprint. Csak sítalpakkal.;-))

Aki a megyénkből klasszikus puskás kerettag volt, ő is felköltözött középiskolás évei alatt Pestre, és az UTE-ban lőtt. Tippelj, milyen megterhelő lehet anyagilag ez az átlag szülőnek...

Egy szintig neki is saját otthoni lőtér, és ha nem is szakedzők, de sportlövészek segítették a fejlődését. Egy szintig...

Szóval, a megyénkben két fedett, 10 m-es lőtér van összesen, ami megfelel legalább alap szinten az edzésre. Kis jóindulattal. Az egyik a Miskolci Egyetemi, a másik Ózdon van.

Megyénkben egy ideig volt egy szem neves szakedző, Monostory Judit. Míg el nem ment jó messzire.:-(

Most két szakedző van a megyében. Egyikük sem a két említett lövészklubnál, és főleg nem heti 5 nap rendelkezésre állással.;-)

Így érthető a háttér probléma? :-)

Előzmény: exDínó (87036)
exDínó Creative Commons License 2021.12.29 0 0 87036

"Az elkallódásról: van annyi önkritikám, meg szakmai képzettségem, hogy tudjam: itt nálunk, Borsodban esélytelen Olimpikonná válni sportlövészetben!"

Mi az oka ennek?  Miben tud többet pld. Komárom vagy Szeged Miskolcnál? 
Egyébként jelenleg is van miskolci válogatott kerettag...

Előzmény: robertó69 (87003)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.29 -1 2 87035

Ezt csak úgy.

Kezd beütni nálam a bejgli kóma. Nehogy már csak én szenvedjek! ;-)

TMK-s Creative Commons License 2021.12.29 0 0 87034

: DDD

Ez ott van : ))

Előzmény: robertó69 (87031)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.29 -1 0 87033
TMK-s Creative Commons License 2021.12.29 0 1 87032

6kg körül. Ő nőstény cica Olga.

A hímek nagyobbak. Igy van 7-8kg körül is lehet.

Előzmény: python 357 (87029)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.29 -1 2 87031

Előzmény: TMK-s (87019)
python 357 Creative Commons License 2021.12.29 -3 0 87030

Hát remélem Janó,-hogy a párom is átveszeli viszonylag enyhe tünetekkel,egyenlőre kicsit köhög náthás és kötöhártya gyulladása van!..

Még 7 nap karantén... Most megyek vásárolni neki lencsét az újévre meg friss kovászos cipót!.:)

Köszi az infót!..:)

Előzmény: bosijani (87010)
python 357 Creative Commons License 2021.12.29 -3 1 87029

Szia!..Ezek baromi nagyra is nőhetnek ha jól emlékszem..

7-8 kilósra vagy még többre..

A tiédnek mennyi a súlya?.

Előzmény: TMK-s (87023)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.29 -6 0 87028

Gondoltam , "szegény" macska :D

Előzmény: TMK-s (87023)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.29 0 2 87027

Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!

Ami nekem azt mondja, szép dolog a hit, de tegyük meg amit lehet.

Előzmény: szimizso1 (87026)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.29 -3 0 87026

Szaud Arábiában az egyik nagy vallási vezető, kiadott egy fatvát. (parancsolatot)

Senki sem használhatja a biztonsági öveket, mert azzal beleszólnak Allah akaratába.

Tehát, aki nem kéri az oltást, az jó keresztény, mert nem akar a teremtő dolgába beleszólni! :-)

Előzmény: Fricu1 (87012)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 87025

;-)))

Előzmény: -remény- (87024)
-remény- Creative Commons License 2021.12.29 -1 0 87024
TMK-s Creative Commons License 2021.12.29 -1 2 87023

: )))

Csak a kép csalóka. Amerikai maine coon.

Előzmény: ZoliD65 (87022)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.29 -6 1 87022

Bocsi , biztos a kép tehet róla meg a fura szög de a tarka macs úgy néz ki így mint egy ágrólszakadt , folt elhelyezkedés is rátesz erre valószínű :D  holott látom hogy rendbe a bundája :)

Előzmény: TMK-s (87021)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.29 0 1 87021

Elvileg a laktóztól. Én sem adok az enyémeknek mert össze is fosnak mindent : DD

Előzmény: ZoliD65 (87020)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.29 -5 0 87020

na ezt Én is tudtam, 1x-1x Persze kap édeset , de az éves szinten 1-2 alkalom max . 
Olyan ez mint a Macska meg a tej tévhit. ott is van valami a tejben amit a szervezetük nem tud lebontani .  

Előzmény: TMK-s (87018)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.29 0 0 87019

Ez jó : DD

Két gyönyörű szép kangal.

Előzmény: robertó69 (87016)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.29 0 1 87018
Előzmény: -remény- (87017)
-remény- Creative Commons License 2021.12.29 -2 0 87017

Kutyaológus urakok!Segíjjetek!

Valahol olvastam(nemtom-lehet,hogy brit tudósok?),hogy az állatok,köztük az ember is buknak az édesre.Ebben megerősít a kutyám is,zabizza a gyümölcstortámat,csokimat,fahéjas földimogyorómat,stb,stb.

Na most:Tanácstalan vagyok.Ezentúl csak cukorbeteg dikmánt etessek az amstefemmel?

robertó69 Creative Commons License 2021.12.29 -1 2 87016
robertó69 Creative Commons License 2021.12.29 -2 1 87015

Hagyd el a témát! Tudod: Nyugi van! ;-) Még a végén törölik a hozzászólásaitokat, meg a szomszédasszonyodat! Is! ;-)))

Neked meg nincs mitől félned addig, míg meg nem prütykölészed a szomszéd nénidet, amikor még erősen köhög!

De amúgy se lenne sok félnivalód! Már az ősidőktől használja az emberiség a füstölést, mint hús tartósítási eljárást!;-))

Egyébként hagyd már el ezt a " ki nem kapta el" vonalat! Én már nem ismerek lassan olyat, aki nem kapta még el!

A lényeg nem ez. Hanem az, hogy mennyire betegedett le miatta, és mennyire. Olyanok is nagyon sokan vannak a közeli ismerősök, barátok között. Szerencsére most már mind jól vannak.

Mondok inkább egy nagyon jó hírt Felvidékről: Lacit 16 nap, Tatinkát 11 nap után hazaengedték a Kassai kórházból! Laci a "csúcson" már 40 L/perc zokszigényt kapott maszkon át. Neki is le kellett borotválni az unokák kedvéért növesztett kackiás arcszőrzetét

a maszk miatt, mint Böki barátomnak. Egyébként már ő is sokkal jobban van szerencsére. :-))

karul Creative Commons License 2021.12.29 -2 0 87014

Izraeli kutatók legfrissebb elemzése szerint a harmadik dózis által nyújtott védelem erősen csökkenni kezdett a 60 évnél idősebb korosztályban azoknál, akik már augusztusban, tehát négy hónappal ezelőtt felvették fel azt.

karul Creative Commons License 2021.12.29 -2 2 87013

Aki 2 oltás után is megkapja és és nagyon beteg az oltás nélkül lehet hogy elmenne.

Nem mindegy hogy hány hónapja kapta meg az utolsó oltást,és milyet vett fel.60 év fölött 5 hónap után már alacsony a védettség.

Tudom mert csináltattunk tesztet.Nekem volt de alacsony, a feleségemnek csak minimális.

T sejtes immunitásunk egyikünknek sem volt. Felvetttük a 3-at Pfizzert. Az első kettő Asztra volt.

Szóval 2 oltás után könnyen bajba kerülhet valaki ha már gyenge a védettsége és hajlamos rá. Sajnos nincs semilyen nyílvános statisztika,a T sejtes vizsgálat meg nagyon drága. Azt mondják ,hogy az elhalálozási esély kb. 1%-ék.Az oltás okozta súlyos mellékhatás meg 0.04 % .Lehet választani. 

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 87012

Hasonló példákat én is ismerek. Mintha mindegy lenne ki mit tesz - akinek menni kell, annak menni kell.

Kiszámíthatatlan.

Próbáljuk javítani az esélyeket, de...

Révkomárom Creative Commons License 2021.12.29 0 2 87011

Ezek cenzúrázatlan adatok, tehát nem 'jók'!

.)

Előzmény: nyugi40 (87006)
bosijani Creative Commons License 2021.12.29 -2 2 87010

a szembe szomszéd asszonya elkapta,ma jár le a karantén.a férje nem. Gyuri,covidos,orvos nuku,10 nap karantén,oszt meggyógyult,gondolom,minden durva tünet nélkül,mert láttam az udvarukon molyolni.

Előzmény: python 357 (87008)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.28 -4 0 87009

Na holnap megint beindítom a napi 20 fekvőtámaszt óránként 60 cm re felrakott lábakkal pluszba, 22-e óta megy a gyomorrontás folyamatosan.

Meg este éhgyomorra 400 hasprés

Javaslom mindenkinek ! :D

python 357 Creative Commons License 2021.12.28 -6 1 87008

Nyugi,-te sem gondolhatod komolyan,hogy a világon mindenhol

elcsalják az adatokat csak azért,-hogy az oltás maffia meggazdagodjon!..

A statisztikákkal valamennyire variálnak ez tuti,-de hogy az oltatlanok vannak 70-80 % felett  az intenzíven és hallnak meg,

az nemcsak nálunk állja meg a helyét,-hanem mindenhol..

A párom tegnap reggel óta karanténban van,-mert covidos lett!

Megrögzött oltásellenes,nem is oltatta be magát,-de most látom hogy nagyon aggódik!.

Remélem átvészeli gyenge tünetekkel,-de ha nem,-akkor csak  saját magát  okolhatja,-mert beszopta az oltásellenes propagandát!...

Én három oltáson vagyok túl,találkoztam vele többször a múlt héten(akkor már tuti fertőző volt),-eddig nincsenek tüneteim!..

Remélem nem is lesz!..:)

Előzmény: nyugi40 (87006)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.28 -4 0 87007

Amikor a pfeffer ko t összecseréled az axe val !

nyugi40 Creative Commons License 2021.12.28 -3 3 87006

Az apropó Covid. Ő is 2x volt oltva és meghalt.

Csináltam egy mini statisztikát a rokonság és szűk környezetben, hogy hogy alakult a Covid, ha már annyira titkolják az országos adatokat.

20 fő adatai a következő:

10 nő 10 férfi, 17-95 éves korig, oltottak/nem oltottak aránya 12/8. Ebből elkapta 7 fő, 4 oltott/3 oltatlan, ebből 2 súlyos oltott/1 súlyos oltatlan, meghalt 2 oltott.

Nem foglalnék állást, mindenki gondoljon amit akar.

Előzmény: Fricu1 (86979)
python 357 Creative Commons License 2021.12.28 -4 0 87005

https://fb.watch/abakzbzBa-/

Nóómálisak?..:)

robertó69 Creative Commons License 2021.12.28 -1 1 87004

Miki! Rólad sem feledkeztem ám meg! ;-)

robertó69 Creative Commons License 2021.12.28 -1 0 87003

Kevered az "automatizálást" a monotonitással. Az RSG - sek, vagy a tornászok is unalomig ismételnek tanuláskor egy-egy mozdulatot, de ez nem azonos pl. az úszók átlagos edzésével.

Ott lenyomsz 10-20 km.-t naponta az edzésen - jó esetben nem 25, hanem 50 m - es medencében. Ez utóbbi már inkább a szalagmunka kategória. Szalagmunkára a hazai lakosság kb. 6-7 %-a alkalmas mentálisan.

Úszónak sem alkalmas mindenki. Ahogy lövésznek sem.

Az elkallódásról: van annyi önkritikám, meg szakmai képzettségem, hogy tudjam: itt nálunk, Borsodban esélytelen Olimpikonná válni sportlövészetben!

Nem is erről beszéltem!

Idén összehoztunk Ferivel Junior korcsoportban két Országos Bajnokot, két különböző Szövetségnél.

Mégis: az elmúlt sok év alatt több olyan gyerekünk volt, akik született tehetségben sokkal előrébb jártak, mint a mostaniak valaha is lesznek.

Sőt: most is van olyan ifjúsági lövészem, aki bármennyire tehetséges, az elmúlt pár év alatt a közelébe sem jutott ilyen trófeának. És szerintem nem is fog. Mert a szív, és az agy hiányzik belőle.

Foghatnám a sz.r edzőire, de Feri, és én ég és föld különbség vagyunk személyiségben, így valamelyikünk már csak statisztikailag is tudná motiválni a gyerkőcöt.

Statisztikailag. De ez erőszakkal nem megy. Ahhoz fogadóképes partner is kell...

Az meg szerintem mindenkinek fájna - még ha tagadja is -, ha belefektet rengeteg munkát egy fiatalba sok éven át, látja a fejlődést, látja azt, hogy egy adott kereten belül mit érhetne el, és a pártfogoltja mégis

"megvadul" egy idő után...

Hát, nekem is fáj ilyenkor...

Előzmény: Fricu1 (87000)
nedolaci Creative Commons License 2021.12.28 -2 0 87002

A felsorolásodból igazán,csak a 380-asért kár.A világ egyik legjobb rigósa lett,de mire elkészült,addigra már "mindent vitt" az LGR.   A D75-ös pedig(szerintem) a szervíz hátteret igénylő műszaki szintjébe "halt bele"

Előzmény: Fricu1 (87001)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.28 0 0 87001

Fantomnak:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160257737&t=9092082

Ezt azért pontosítsuk!

Én sem tudom a magyarázatát, talán túl későn jött a D75, de sosem lett népszerű pontlövő versenyfegyver.

Sok nemzetközi versenyen lőttem akkoriban, 10 % körül volt az Anschütz 380, 40-40 % az FWB és az LGR, és 10 % az egyéb - köztük a D75. De a csúcson nemigen láttál!

A helyi, körzeti versenyeken mentek, oda sokat eladtak, de feljebb nem.

Valamiért nem volt népszerű.

Ahogy a Diana 100-as sem lett befutó.

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.28 0 3 87000

Dolgoztam egy nyáron szalagmunkán, diák koromban. Minden nap kínszenvedés volt. Ráadásul 3 műszak. A műszak végére úgy éreztem magam, mint egy robot. Rosszul tűröm a monotóniát.

DE a lövészetet sose tudtam megunni. Pedig voltak olyan - alapozó - edzőtáborok, ahol pont az volt a cél, robottá válj, gondolkodás nélkül, automatikusan cselekedj. Napi többszáz lövés, amíg gépiessé nem válik a mozdulatsor, amíg a tested cselekszik helyetted. Van ennek értelme persze, de szenvedés - kéne hogy legyen - én szerettem.

Csak azért, mert fejben úgy álltam hozzá. Elmondta előtte az edző, hogy mit miért csinálunk, hogy ez az ára, hogy figyelni tudjunk a finomabb dolgokra. Ahogy vezetni se tud, aki szemmel keresi, hogy melyik pedált kell épp nyomni.

Amúgy meg ha "elkallódik", és?

Nem lesz olimpikon? Na bumm. Mi vagyunk többen. Kapott egy életre szóló hobbit, addig se a kocsmát, az éjszakát járta, ha most el is hagyja a pályát - majd visszakanyarodik. Lehet csak hobbistaként, de ettől nem szabadul.

Aki a csúcsra akar érni, annak mindent oda kell tenni. Néha nem örömünnep - hát ez van.

Előzmény: robertó69 (86999)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.28 -1 1 86999

Igazad van, elkanászodtunk a másikban! Mea culpa!

Szóval:

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160255279&t=9092082

Most én voltam félre érthető!

Az egész edzős dolgot kihagynám most. Nyilvánvaló, hogy egy szint felett már képtelenség nélkülük tovább fejlődni, de nem erre céloztam!

Ismerek több olyan fiatalt - nem, nem mind az én tanítványom volt! - aki fejben, vagy fizikálisan nem voltak ott.

Egyikük verte Pénit, kerettag volt egy ideig, de a gerince nem bírta. Pedig ritka szorgalmas volt, és megvolt a családi háttér is! (Borsodból Pesti albérlet, meg suli, hogy meglegyen a heti 5 edzés egy neves klubban, neves edzőkkel)

De azok voltak többen, akik fejben nem voltak ott! Nekifutásból kallódtak el! Nem csak tehetség, szerencse, meg fizikai adottságok kellenek az élsporthoz! Fejben is ott kell lenni!

Jó példa erre az úszás. Sok tehetséges gyerek van, akiknek jók a fizikai adottságaik. Izomszerkezet, ízületi adottságok. Mellé még a szorgalom se hiányzik. Mégis: hiányzik a monotonitás tűrő képesség.

Ami adottság, és csak bizonyos fokig fejleszthető.

A lövészethez, és minden más sporthoz is kellenek a megfelelő fizikai, és mentális tulajdonság párosítások. Én erre céloztam.

Ja, meg egy jó légpuska! Lehetőleg hosszú csövű, és csőletöréses működésű! :-))))

Előzmény: Fricu1 (86998)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.28 -1 1 86998

Gyulának a fejben dől el-re:

A német versenyfegyver kapcsán írtam már, hogy nekem (s)nem sznobságból kellenek, hanem azért mert azokban 100%-ban megbízok. Meg sem fordul a fejemben, hogy a technikával van gond, ha félresiklik valami, hanem TUDOM, hogy én hibáztam. És az jó! Mert akkor kijavíthatom, fejlődhetek.

Ha nem bízom a fegyverben, akkor - gyarló az ember - akaratlanul is felmentem magam, és rákenem a puskára.

Ez érvényes a csőtörősre is. Az eszemmel TUDOM, hogy nem az a hibás amikor nem megy, de mégis az LGR-ért nyúlok, ha tétje van a dolognak.

ÉN teljesítek jobban vele, és lehet akármilyen jó az LGV, valahol mélyen csak dolgozik bennem, hogy "csak" csőletörős.

Talán ha rögtön azzal kezdhetek anno, és nem egy logó csövű Slavia-val, vagy lefittyenő FÉG-gel, akkor nem rögzül ez bennem. De nem ezt dobta a sors itt keleten.

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.27 -4 0 86997

Robi! A jobb képeket nagyban is feltehetnéd! ;-) (tudod! megjelenítés nagyban)

Előzmény: robertó69 (86996)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.27 -3 3 86996

Én szóltam!;-)

Előzmény: szimizso1 (86982)
python 357 Creative Commons License 2021.12.27 -9 3 86995

python 357 Creative Commons License 2021.12.27 -7 0 86994

Igen,sokat szinkronizált kellemes baritonja volt..

Előzmény: Fricu1 (86992)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.27 0 2 86993

Hát csodafegyver ez sem lett sajna. A napokban is kértek covidon átesett véradókat - hallottam.

Előzmény: exhighand (86988)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.27 -2 1 86992

Nem vagyok se nyomozó sem bíró.

Kapott amit kapott. Voltak nem tiszta részei a történetnek az bizonyos. Hogy a csaj nem egy maszületett bárányka, az is esélyes.

Leülte. A többivel számoljon el magával, és most már az égiekkel.

A szinkronhangját szerettem.

Előzmény: python 357 (86989)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.27 -6 2 86991

Na, ebben nincs semmi különleges , ebben sincs csak olvasott tapasztalatod :DDD

Előzmény: exhighand (86990)
exhighand Creative Commons License 2021.12.27 -6 5 86990

Egy átlag ember fiatal korában sem adatik meg, hogy állva dughasson egy lépcsőfordulóban. De aki próbálta, az tudja, hogy nagyon hosszú farok kell hozzá és nagyon sovány nő. Főleg akkor, ha az a nő tényleg áll a lábain és nem mondjuk felkapaszkodik átkulcsolja a derekadat a lábaival - mert ő is akarja.

namost ha nem akarja és áll a lábain, akkor min 35cm kell ehhez...

python 357 Creative Commons License 2021.12.27 -7 1 86989

No ebben van valami,-de tudod Feri,nem zörög a haraszt..

Látlelet volt, bántalmazási nyomok feljelentés...és beindult a gépezet!..három évet ült le a négyből..

Akkortól nem kapott munkát a színész szakmában.

Előzmény: Fricu1 (86987)
exhighand Creative Commons License 2021.12.27 0 0 86988

Tudja valaki, hogy mi lett a COVID-on átesettek vérének gyógyhatású szerként való felhasználásával? Egy éve nagy felhajtás volt ekörül.

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.27 -4 0 86987

A fene tudja mi volt ott az igazság.

Megkapta amit, le is ülte, de láttunk már furcsa dolgokat, ha valakinek egy milliomos a "sógora".

Előzmény: python 357 (86986)
python 357 Creative Commons License 2021.12.27 -7 0 86986

Ja a Palácsik Timea...

Előzmény: picurgyu (86985)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.27 -5 0 86985

De volt asszony ma milliomos k ...a .

Előzmény: python 357 (86980)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.27 0 0 86984

Igen, azt hiszem én is.

Előzmény: python 357 (86980)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.27 -6 0 86983

Méteres lesz az , Úton minden héten az assszonyáválás küszöbén :DDDDD

Előzmény: szimizso1 (86982)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.27 -3 0 86982

Az első poénról azt vízualizáltam, hogy Gergőnk egy egy méteres feldíszített fenyőfa mellett áll :-) 

Előzmény: robertó69 (86981)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.27 -3 0 86981

Miki! Korán örültél! Még nincs vége! :-DD

És arról még szó sem esett, hogy közeleg Szilveszter éjszakája! ;-)

python 357 Creative Commons License 2021.12.27 -8 0 86980

Nemcsak a teste adta fel Feri,hanem a lelke is!..

Kilátástalan lett az élete,-nem igazán akart élni már!..

Előzmény: Fricu1 (86977)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.27 0 0 86979

Igen, talán.

De ha egy fiatal meghal, az nem jó. 47 volt csak.

Előzmény: bando53 (86978)
bando53 Creative Commons License 2021.12.27 -5 0 86978

Neki eddig volt megírva! :-(

Előzmény: Fricu1 (86977)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.27 0 1 86977

Damu Roland szervezete feladta.

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.27 0 0 86976

Bizony, bizony!

Szép, nemes név. Boldog névnapot a viselőinek.

Kicsit utólag az Istvánoknak is!

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.27 0 2 86975

Az én eredeti példányomat elkérte egy ismerős. Majd egy bő év után rákérdeztem, hogy sikerült-e belelapoznia, azt válaszolta, hogy nála már nincs, rég visszaadta. Miután a helye üresen állt a polcon, ez kizárt (akkor még emlékeztem mindenre) - innentől lopás a szememben.

Az még előfordulhat, hogy elfelejti, elveszti, továbbadja (ez már necces, de reparálható), de ha simán lódít, letagadja, ott vége. Nincs miről beszélni. Én kerülöm a cikis helyzeteket.

Én tudom, hogy ő is tudja, hogy tudom: hazudott (ez jó), innentől kerülöm, mert kényelmetlen a szituáció. Nem az érték miatt, a helyzet szar.

Előzmény: exhighand (86970)
bosijani Creative Commons License 2021.12.27 -4 0 86974

köszi!

Előzmény: nedolaci (86973)
nedolaci Creative Commons License 2021.12.27 -2 0 86973

Hapsikáim!Boldogságos Janku napot! ;-)

python 357 Creative Commons License 2021.12.27 -8 1 86972
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.26 -3 2 86971

Kámaszutra likvidátor :DDDDD

exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -3 0 86970

Egyszer én is elloptam egy könyvtári könyvet. Évtizedeken át resteltem, de nem volt bátorságom visszavinni. Azután elteltek az évtizedek és megtudtam: az összes többi példányt kidobták. Így lettem tolvajból archivátor.

Előzmény: Fricu1 (86964)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.26 -3 0 86969

Nosztalgiázom-millennium , a művészetért :D

Tessék alkotni!

Műcsarnok

Nem én voltam :D

robertó69 Creative Commons License 2021.12.26 -2 0 86968

Tudod: a rutin, meg az évek! De azért már érzem, hogy öregszem! Most itt huhogok, mert túlpihentem a tegnapi sörmustrát, nem bírok alukálni...

Előzmény: ZoliD65 (86952)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86967

RE.... a napisten :DDDDDD

Előzmény: -remény- (86962)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -2 3 86966

Miért?

Nem szégyen egy Tőled hülyébbel szóba állni.

Veled is szóba állt egy nagyon okos ember, pedig az elméleti villamosságtan professzora volt. ( Te írtad, hogy tőle hülyébb vagy) :-)

Azt viszont sajnálom, hogy nem díjazod azt a feltételezésemet, hogy a világ egyik legrangosabb tudományos folyóirata közölte, a beszélgetésetek. (!)

Előzmény: exhighand (86960)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -2 1 86965

Az lehet, de elfogadni se nagyon akarod, ha helytálló is.

Előzmény: exhighand (86961)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86964

Nincs azzal baj, hogy te más arcát (is) ismerted. Emberből volt, könnyen hihető, hogy egyfajta szerepet játszott itt is - máshol is.

Én nem tudok róla rosszat mondani, az biztos.

Dedikálta nekem (is) a "Fizika kultúrtörténete" című könyvét. Nagyon restellem, de ellopták. Kölcsönkérték, és én marha oda adtam - nem került vissza. Megvettem újra, egy későbbi kiadást, de az ajánlása már pótolhatatlan.

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 1 86963

Ezzel sajnos nem lehet vitatkozni. Ráadásul a jó részét fel is veszik!

Külsősként, ipari konzulensként bíráltam pár végzős szakdolgozatot. Hát láttam olyanokat, amikre fájdalmas lett volna még elégségest is javasolni. De beszéltem az egyetemi-főiskolai témavezetővel, aki meg el volt alélva. (Így hármast javasoltam), az egyetem meg csillagos hatost adott rá.

Esküszöm egy évközi feladatban több spiritusz volt, mint ezekben. Googli bajnokok, önálló munka szinte nincs. Az ellenőrzés legfőbb kritériuma az volt, hogy ne bukjon meg a eredetiség-vizsgálaton, tehát jelölje meg precízen, mit honnan idéz.

Nem bánom, hogy lassan kikerülök a körből.

Előzmény: exhighand (86954)
-remény- Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86962

Ámen!

exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -2 0 86961

Nekem nem feladatom, hogy bárki meggyőződését megváltoztassam.

Előzmény: Fricu1 (86958)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86960

Nem tudom ezt miért írtad - se füle, se farka. Cikizésnek harmat gyenge. Kár volt veled szóba állni.

Előzmény: huta50 (86959)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -2 2 86959

Az nem hiszem, hogy lenne, de a világ egyik legrangosabb folyóirata a brit Nature, titkos felvételek alapján közölte a beszélgetést. (!) :-)

Előzmény: exhighand (86957)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 1 86958

Én csak egy voltam a tanítványai sorában. Még csak nem is a legjobb. Hogy amúgy milyen ember volt nem tudom, nem tudhatom, de velünk végtelenül türelmes és segítőkész volt.

Egy epizód:

Mi voltunk az utolsó évfolyam akit még végig vitt. Volt köztünk egy srác, aki egyháziból jött (mert akkoriban annyira üldözték...), és ő tudott latinul. Szerkesztett egy pergamenre írt "oklevelet", amiben megköszönjük a munkáját. Elől kicsit öregítve, itt-ott megégetve, mintha 1000 éves lenne. Iníciálé, stb. ahogy kell. A hátoldalán meg a teljes évfolyam aláírta.

Öten elvittük hozzá a Stocek-be, ott volt irodája (másodmagával...), hogy átadjuk.

Azt mondta: Nem úgy van az, hívjunk oda mindenkit akit elérünk, mert kezet akar fogni velünk.

6 nm volt az egész iroda, szóval mi öten bent, ő az ajtóban, libasorban, kézfogás, és pár szó a gyereknek.

Kiderült, hogy szinte mindenkit névről ismer. Odaér az egyik gyerek, rászól: Maga fiam kihagyta az utolsó három előadást!

Erre a haverjai röhögni kezdenek. Rájuk szól: Maga Tkalecz csak ne röhögjön, mert maga ötöt hagyott ki!

Gyakorlatot már nem tartott, csak az évfolyam előadásokat - 200 gyereknek. És ismerte őket, szinte mindet.

De nem ő volt az egyetlen aki előadóként és szakmailag is nagy volt.

Géher Károly, Valkó Iván Péter, Szittya Ottó, és még sokan. Élveztük az előadásaikat, pedig kutya nehéz téma volt némelyik.

Előzmény: exhighand (86948)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -1 1 86957

Nocsak, hallottad a sztorit? Van közös ismerősünk, akinek én ezt elmeséltem? Mert azt nem hiszem...

Előzmény: huta50 (86955)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -2 0 86956

Bocs a "hogy " helyett, ha a jó.

Előzmény: huta50 (86955)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -2 4 86955

El is hiszem, hogy nem volt türelmes.

Minden ember elveszíti a türelmét, egy idő után, hogy tudja, hogy a tőle hülyébb ( Te írtad ) okoskodik.

" Nem mindegy ám , hogy az okos ember hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik."

No de szerintem eleget okoskodtam, vagy hülyéskedtem, és dönts el Te , hogy a fenti szólás-mondásból mi vonatkozik rám. Én elfogadom a döntésed. 

Előzmény: exhighand (86948)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86954

"30 évvel ezelőtt nagyítóval sem lehetett találni olyan ostoba embereket, akik ma villamosmérnök képzésre jelentkeznek" Orosz lászló

-remény- Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86953

Pestabrácsi!Galád vagy!;-)

Előzmény: huta50 (86945)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86952

Jól bírtad a nem kevés keverését? 😃

Előzmény: robertó69 (86951)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.26 -2 0 86951

Igazad van! Én többre értékelem a jól megszokott (mondhatni kommerszebb), mindig, és elérhető áron megvehető söröket.

A gyerkőcök kívánsága volt ez Karácsonyra. Amúgy is hagyomány nekünk, hogy keveset, de sokfélét kóstolunk. Mondjuk, ez most nem volt olyan kevés...;-)

Hájasat most sütöttem először. Sok vele a macera. Mivel diós, mákos, szilvalekváros töltelékkel operáltam, biztonságra mentem, és nem a klasszikus külalakra.

Előzmény: huta50 (86936)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 1 86950

Lehet, hogy még él, de a büdös életben nem láthatjuk! :-)

Előzmény: exhighand (86949)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86949

A legenda és a valóság. Tessék, a ma élő legértelmesebb és még aktív tudományos fizika előadó:

https://www.youtube.com/watch?v=nGUpVIg3e8

exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -1 1 86948

Én még azt is elmondhatom magamról, hogy négyszemközt vitatkozhattam vele. Hát cseppet sem volt türelmes - velem a hozzá képest hülyével. Az előadás - az szó szerint előadás, egy begyakorlott mű. 

Négyszemközt egy más ember volt - és nem csak velem volt más, hanem mindenkivel.

Előzmény: Fricu1 (86944)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 0 1 86947

Látod ezzel a posttal igazoltad az elméletet.

Előzmény: huta50 (86945)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -1 1 86946

Na ez az.

Még azokkal is megtalálta a közös hangot akik, nem a százból egy kategóriába tartoztak.

Előzmény: Fricu1 (86944)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -1 3 86945

Mondjuk a Te életrajzodat, még nem olvastam, de majd azt is meg kell valakinek írni.

Remélem megírod magadnak, és nem egy tudatlan újságíróra lesz bízva, vagy egy városi legendából kell megismerni az utókornak.

Előzmény: exhighand (86941)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 3 86944

Azért van kivétel.

Nekem volt olyan szerencsém, hogy néhány olyan nagy egyéniség tanított, aki nem csak tudósnak, de előadónak is kiváló volt.  Az egyik ilyen Simonyi Károly volt. Gondolom nem kell bemutatnom neked.

Aki nem szakmabeli: az ő elméleti fizika, atomfizika, stb. tárgyú könyveiből tanul a világ mérnökeinek zöme. Moszkvától az MIT-ig.

Az "űrhajós" Simonyi apja.

Miközben nekünk a műegyetemen adott elő - az szemközti ELTE-n, a történészeket is az első padba tudta csábítani a tudománytörténet előadásaival.

Olyan tudása volt ami párját ritkítja, és mindezt elő is tudta adni úgy, hogy aki nem szerette a tárgyat, még azt is lebilincselte. Életem nagy szerencséje, hogy ismerhettem.

Előzmény: exhighand (86941)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -2 2 86943

A 2016-os év ország tortája az "őrség zöld aranya" nevet kapta, és az itteni Kézműves cukrászdában készült.

Most is lehet kapni, nincs egészen 800 Ft egy szelet.

Finomnak valóban finom, de ha kiraknák elém hájas kalácsot meg a diós hókifli, akkor az utóbbi kettőt választanám.

Persze ha eltelnék vele akkor jöhetne az őrség aranya is. :-)

Előzmény: chato0078 (86938)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 1 86942

Ezt nem értem, de biztos igazad van.

A lényeg, hogy hangzatos a cím, de nincs mögötte semmi, amit használni lehetne.

Ettől még lehet, hogy tényleg feltalálták a meleg vizet. Csak mi nem tudhatjuk...

Előzmény: szimizso1 (86932)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -4 1 86941

Meg a nagy büdös lófaszt. Nem újságírókon és városi legendákon keresztül kell ám megismerni a "nagy egyéniségeket"  - hanem a saját életrajzukból.

Előzmény: huta50 (86940)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -2 5 86940

Nem tudom, hogy vagy ezzel, de az igazán nagy egyéniségek, száz emberből százzal tudnak kommunikálni, megtalálva mindenkivel a közös témát, nem pedig százból eggyel. 

Előzmény: exhighand (86931)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.26 -1 2 86939

Erre való a tükör és máris barátkozhatsz humanoiddal  :D

chato0078 Creative Commons License 2021.12.26 -1 2 86938

Én ettem az ország tortájából.Egy francia krémesnek,vagy ahogy mondtad,egy szilvalekváros hájas sütinek a nyomába nem léphet.Imádom a süteményeket,a sós stanglitól a somlói galuskáig,de ez az ország tortája a legszarabb sütemény volt amit valaha ettem.Főleg ahhoz képest,

hogy 1200.-ba került egy szelet.

Előzmény: huta50 (86936)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86937

Tök igazad van. Baráti körben néha elmegyünk fogyasztási versenyre és pont így mérjük a fogyasztást. Még annyival pontosítva, hogy 2 kattanás teletankról indulunk és a 200-300km-es kör után, ugyanazon a töltőoszlopon megint két kattanásig tankolunk.

Előzmény: ZoliD65 (86935)
huta50 Creative Commons License 2021.12.26 -1 4 86936

Egészségetekre Robi.

Azokért amik az üvegekben voltak, nem sok mindet adnék. ( MÁR)

A hájas kalácsért azért odaadnám a volt szomszédomat, ütvefúróstól sarokcsiszolóstól. :-DD

Az ország tortája is nagyon finom, de egy tál, házi szilvalekváros hájas kalácsnak nincs párja. ( csak még egy tálra való, de az már lehet diós is).

Előzmény: robertó69 (86912)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.26 -6 2 86935

Ezt a manipulációt meg lehet kerülni a napi számláló nullázásával, kattanásig tankolva 2x egymás után, ugyanazon kúton és kútfejen. Ezután tök 8 ki mit ír az autók fogyasztásáról cikkekben, könyvekben, promó anyagban 

Előzmény: exhighand (86926)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86934

A többség oldalára állni, az is hőstett ám - nyilván.

Előzmény: szimizso1 (86933)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86933

Hát, Don Quijote is tette a dolgát! Sok sikert kívánok!

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -2 0 86932

Tudod volt egy elszólás, talán a Sas kabaréban:

"Nem zörög a paraszt, ha leáll a Trabant!"

Ebben sem mondtak semmi konkrétumot, mégis sokszor előfordult akkor :-)

Előzmény: Fricu1 (86930)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 -3 2 86931

Őszintén: magasról leszarom az idióta, kisebbrendűségű érzéstől saját torkába szorult tanulatlan barmokat. Ha 500 emberből csak egy értelmestől értelmes választ kapok az már megéri.

Az én meglátásom szerint 100 emberből 99 az egész - egyszeri - életét végighazudja és akként tart egyensúlyt a többi marhával, hogy elnézik egymásnak a hazugságaikat - cserébe azért, ha többiek is elnézik neki ugyanezt. 

Én ezt látom és van kitartásom megtalálni azt az egyet, akivel tudok kommunikálni.

Tudod Egri Csillagok Dobó István: "Inkább száz oroszlán, mint ezer nyúl"  nem googleztam ( mert nem szoktam, én fejből dolgozom) de kb helyes az idézet így 50 év távlatából.

Előzmény: szimizso1 (86929)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 2 86930

Adatok, Miki, adatok.

Egy "tudományos" cikk adatokkal operál, és közli azokat.

Tehát olyat várnék, hogy a C limfocitaszám a veszélyeztetett csoportnál 3 volt az átlaggal szemben, ami csak 1,5.

A vérük ph értéke -17 az átlagos 4,4-el szemben (ismerem a Ph skálát, nehogy azzal gyertek, hogy olyan nincs - tudom).

De SEMMI ilyet nem közöl.

Nesze semmi, fogd meg jól!

Előzmény: szimizso1 (86928)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86929

Beleolvastam az első oldal felébe.....Őszintén! Megéri ez Neked? :-)

Előzmény: exhighand (86926)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -2 0 86928

Tudod Feri bácsi, ezzel csak az a baj, hogy csípőből megoldod a kérdést, ahelyett, hogy elgondolkodtál volna egy kicsit az idáig történteken. Az is meghal, aki nincs oltva, meg az is, aki háromszor is. Nem furcsa ez? A citokin viharról már a puruttya elején is cikkeztek, hogy az ellenanyag nyírja ki az embereket tüdőileg. Most meg azt írod, hogy faszság az egész! :-) 

Előzmény: Fricu1 (86924)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -3 1 86927

Gyárilag a skoda roomsterre 195/55 R15-ös gumi van. Helyette 185/60 R15-ös gumit veszek, ami prémium kategóriában is olcsóbb, és kevesebbet fogyaszt a kocsi. De asszem most nem fogom megúszni az 5.5 literes fogyasztást, mert akarok venni egy 2.8 literes Toyota Hiluxot. Persze a terepgumikat rögtön eladom róla. Illetve lehet, hogy nem, mert a motorcsónakot, ha olyan partról kell ki-be sólyázni, akkor még jól jöhet :-)

Előzmény: exhighand (86922)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86926

Félreérted. Nyilvánvaló volt, hogy a nagy homlokfelületű és magas, nagy kerekű SUV-ok sokkal többet fogyasztanak. Csak éppen az autós újságírás azt sugallta, hogy nem is annyival többet. Pillants rá erre a topicra:

Miért hazudik mindenki a fogyasztásról? - Index Fórum

Előzmény: ZoliD65 (86925)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.26 -7 1 86925

ezt már tesztekben is elmondják PL Jeep wrangler rubicon tesz vályival ...  vagy Ford F150 raptor -  de egyik se a takarékosság miatt épült , ezért akkor és ott nem újság , meglepő hogy ilyenen pont te fenn akadsz és 10 évezel pedig ez rémeccerű fizika amihez még autós tesztet se kell nézni.

Előzmény: exhighand (86922)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 2 86924

Kisfiú a szórakozott bácsinak a buszon:

Bácsi, tetszik tudni mennyi az idő?

Szórakozott az órájára pillant és válaszol: Tudom.

Pont ennyi a haszna a cikkednek.

Se a cikk, se a forrása SEMMIT nem közöl, ami hasznos lenne, lehetne.

Ők állítólag tudják. Remek.

Előzmény: szimizso1 (86918)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2021.12.26 0 1 86923

Semmi gond! :)

Szilveszterkor is így lesz nagy puff. Hagyományőrző 1g-os puskatöltet, filc fojtás, startpatron. Nagyot szól és látványos!

Előzmény: szimizso1 (86921)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86922

Ééééééééééééééééééééés

Megszületett végre a cikk arról, hogy a SUV divat és a nagy kerekek őrületesen növelik a fogyasztást. Alig 10 év kellett az idióta újságíróknak ehhez.

10 év

Totalcar - Magazin - Tudnának tényleg takarékos autót gyártani, csak senki nem venné meg

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86921

Elnézést! Összekevertelek valakivel. :-) Én voltam egy pár éve a fészkesfehérvári Ikarus lőtéren egy feketelőporos versenyen. Hát, volt hangzavar a tűzparancs után! :-) Érdekes, hogy a fekete lőpor, inkább tompát puffan, de nagyot! :-)

Előzmény: Blekk Rájgó (86919)
exhighand Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86920

Újságírók

Valóban így van, az NSU szivar alakú rekordjavító motorkerékpárjának az alaktényezője (németül cW, angolul cD érték) alig 0,11 volt, és a menetszél ellenében feszülő homlokfelülete sem volt nagyobb 0,4 méternél. 

totálcar

Blekk Rájgó Creative Commons License 2021.12.26 0 1 86919

Pont a másik irány, Sztálingrád azaz Dunaújváros. Itt a szomszédban a lőtér, csak épp lőport meg csappantyút nem tartanak. Amúgy lehetne a füstöst használni, automatikusan megkapta az összes olyan lőtér az engedélyt, amelyiken .22LR-nél nagyobb kaliberű lőfegyver használható.

A legközelebbi "fekás" hely most Ballószög, Dorog. Jövőre csak az engedélyt kell megkérnem lőszerelem tartására, minden más feltétel adott hozzá!

A vadásztanfolyam árának harmadából-feléből meg vehetek egy kafa revolvert.

Előzmény: szimizso1 (86915)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -2 1 86918

Fricu bácsinak!

Ebből a cikkből kiderül, hogy kinek kell parázni a covidtól. Mivel nem a vírus nyírja ki az egyént, hanem a vírus leküzdése közben, az ember saját magát. 

https://index.hu/techtud/2021/12/22/covid-koronavirus-vervizsgalat-citokin-vihar-halalos-kimenetel-triazs/

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86917

És el is fogják ásni, nehogy illetéktelenek ki tudják majd ásni ....  dakota közmondások kézienciklopédiája.

Előzmény: szimizso1 (86916)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86916
Előzmény: bando53 (86906)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86915

Lehet, hogy közelebb is leszünk majd egymáshoz, ha Heves megyébe költözök ;-) Akkor a füstössel is lőhetünk párat. Persze nem kényszerből! :-)

Előzmény: Blekk Rájgó (86913)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86914

Direkt nem raktam fel a képet, nehogy Gyuri bátyánk még jobban elkámpicsorodjon így karácsony táján ;-)

Egyébként nem vagyok oda az As-Uh szabványú házi söröknek. Nagyon drágák, és mindent rá lehet fogni, hogy az most miért ilyen-olyan. A P.U. az közel azonos minőség. Más nem is nagyon folyik le a torkomon, és újabban már házi pálinkát sem iszom! Vodkát leginkább, de egy kis whiskey is jöhet hébe-hóba :-) 

Előzmény: robertó69 (86912)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86913

Egyetértek, csak szórakozásból lövök, jó móka! No meg tetszik a technika, még ha csak replika, akkor is! Léggel, elöltöltővel nincs kényszer, sportorvosi, rajtengedély stb. sem. 

Jövőre meg pár dolog egyszerűbb lesz, nem kell átutaznom a fél országot, amikor két buszmegállónyira van a helyi lőtér. 

Előzmény: szimizso1 (86909)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.26 -1 2 86912

Amatőr! Mi sokkal jobb szórást lőttünk a fiaimmal! Ráadásul nemcsak bemondásra, mint te! ;-)

Tájkép csata után!;-)

Számolgass! Nincs két egyforma közöttük, és 98% - ban kézműves magyar termékek.Na, ez egy valódi, és igen jó "szórás" volt! :-DDD

Előzmény: szimizso1 (86902)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86911

Biztos sokat fogok ott lőni, de nem leszek betege, ha nem lövök egy hétig :-)

Előzmény: Fricu1 (86910)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86910

Pedig egy akkora telken már lehet(ne) gyakorolni!

Van annyi féle szakág, hogy aki ebből nem tud választani, az már telhetetlen.

Nyílt irányzék, zárt, kukker, 10 m-től 42-ig. Szabad kézből, feltámasztva, egy fa törzséhez tolva, lőtéren, a sárban fetrengve - amit csak akarsz. Mind a tiéd - csak akarnod kell.

Hogy teher alatt, ellenfelek között mit találsz el - az számít igazán.

A három havonta 10 lövés még szintfenntartásra is kevés.

Ha csak műszaki kihívást keresel - építs örökmozgót    :)

Előzmény: szimizso1 (86909)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 2 86909

Minek gyakoroljak? Nem járok versenyekre! :-) Néha előveszem, aztán csak eltalálok valamit. Most néztem ki magamnak egy szép telket. Tavasszal remélhetőleg meg is tudom venni. 73m hosszú rét...

Előzmény: Fricu1 (86908)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.26 0 1 86908

Rosszul tetted Miklós!

Jó alkalom - idő lett volna kicsit gyakorolni. Mit ér a remek fegyver, ha nem használod (ki)?

Kicsit összevakarom magam, én is megyek kicsit gyakorolni.

Két versenyen voltam csak tavaly sziluett szakágban, sehol se vagyok a listán.

Mondja Laci: Tessék elolvasni a szabályzatot, három alkalommal kell meglőni a szintet. A kettő olyan csak mint a kapufa: Majdnem...

Előzmény: szimizso1 (86902)
bando53 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86907

Teljesen egyetértek veled!

Előzmény: mzoli02 (86905)
bando53 Creative Commons License 2021.12.26 -1 3 86906

Jól kapisgálod a témát! Azért a Bánát volt a legnagyobb és legjobb gabonatermő területünk trianon előtt. A jelenlegi 93.000.-m2 km-es kishazánkban étkezési búzából a szükségletünk kétszeresét termeljük ezzel nagyon találó "komótosan" megfogalmazásoddal. Jelenleg sertésből, tejből túltermelés van, mert a múltik a saját nyugati szemetükkel töltik fel az áruház láncaikat és nem a jó minőségű hazai termékeinkel. Egyedül a LIDL áruházakban látok egyre több hazai előállítású terméket, de ez vajmi kevés az egész áru kínálathoz viszonyítva. A bio élelmiszer termékekre egyre inkább szükség van, mert ebben az irányba tolódik az egészségesebb élelmiszer vásárlási igény hazánkban és Európában is. A kormány, azonbelül a mezőgazdasági tárca a jővő évtől a multikkal fog egyezkedni a magyar hús és tejipari termékek nagyobb volumenű forgalmazását illetően. Látom és hallom az élelmiszer boltokban, hogy a külföldről behozott  hiper-szuper tarós tej szinte alig fogy mert annyira rosz minőségű. Most már nagyon hiányzik a sok külföldinek eladott-átjátszott húsipari feldolgozó és konzervipari üzem. 

A napelemek ésszerűtlen telepítésével én sem értek egyet. 

Előzmény: nedolaci (86899)
mzoli02 Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86905

Nagyon igazad van. Soha nem értettem miért a legjobb termő területre kell hatalmas gyárakat és napelemet telepíteni. ( mondjuk az értékes termőréteg kárba nem vész, mert gondosan elszállítják külföldre ) Napelemre meg ott van az összes parkoló meg autó pálya, fölé lehetne akármennyit telepíteni !

Előzmény: nedolaci (86899)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86904

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86903

Gedeon bácsi

Van jobb ?  :D

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86902

Tegnap előhúztam a tokjából a CZ200-ast. 19.5 méterre, tíz lövésből 6mm-es szórást lőttem. El is raktam rögtön, mert jó az úgy! ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.26 -1 0 86901

Jól van már, egyik fülemen be a másik, danke  :DDD

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86900

Isten éltesse az Istvánokat, és a Jánosokat! :-)

nedolaci Creative Commons License 2021.12.26 -1 2 86899

A "dolog" érdekessége",hogy már a Hunyadiak idejében is úgy írtak "talián tudósítók" Magyarországról,mint olyan földről,ami kettő ország élelmét is képes megtermelni.

Írták pedig ezt egy zűrzavaros politikai és katonai időkben.Azt ugye tudjuk,hogy a háborúskodások nem igazán tesznek jót a mezőgazdaságnak,de ennek ellenére is....Jó mondhatjuk,hogy az az ország,méretileg nem ez az ország volt,de Trianon nem igazán az alföldi részeket csatolta el.Én szerintem a mi mezőgazdaságunk kicsit a kényelembe halt bele.A hollandok,akiknek nincs földjük(csak uszodájuk)mindent kitaláltak,hogy valahogy meg tudják termelni a betevőt,míg mondjuk az olasz,meg a magyar mezőgazdaság szépen komótosan ...el volt.

Szerintem nem lenne szükségünk égig érő biokertre,meg aqakultúrákra,ha pl.a fekete földjeinkbe magot és palántát nempedig napelemet és bevásárló központot. ültetnénk-vetnénk.A meglévő föld észszerű kihasználásával (szerintem)megint lehetne Hofi mintájú mezőgazdaságunk.

Előzmény: bando53 (86896)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.26 0 0 86898
bando53 Creative Commons License 2021.12.26 -1 1 86897

ISTVÁNOKNAK, JÁNOSOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

bando53 Creative Commons License 2021.12.26 -1 1 86896

De Miki! Szerinted szántás nélkül is lehet bio kapásnövényt termeszteni?:-)

Nem pénzöntést akarnak, a nagygazdaságok földalapú támogatás helyett, csak fejlesztésre kapnak pénzt a kis és közép gazdaságok a földalapú támogatáson kívül fejlesztési hitelre jogosultak.

Muszáj a sógorokat és a buzi hollandokat valamennyire utánozni, de a lengyelek is már így csinálják.

Előzmény: szimizso1 (86895)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.25 -1 1 86895

Hát, ez nagyon szép, és jó! Hollandiában, Németországban, és esetleg a sógoréknál működik is az ilyen gazdálkodás. De azért kíváncsi lennék, miért kellett az egyetlen biogazdaságunkat beszántani. Aztán meg európa szemetét miért mi esszük. A másik ami még nagyon zavar, hogy "önteni kell a pénzt" a mezőgazdaságba, meg a feldolgozó iparba.

Előzmény: bando53 (86883)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.25 -3 0 86894

43:00  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (86892)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.25 0 1 86893

Jani,

én azt tanultam, hogy a nád tövében vannak a legnagyobbak!

Bár lehet, hogy nem erre gondoltak...

Előzmény: -remény- (86886)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.25 -4 0 86892

Van 1 adam sandler pokoli poronty film, abban tessék megnézni miként csicsikál az englisbulldob :DDDDDDDDDDDDDDDD

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.25 -4 0 86891

Ammen 3cent, újratervezés , új jah 3  12 éves ammen :D

Előzmény: -remény- (86889)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.25 -4 0 86890

Akinek van fölös ideje két gyomorrontás közt , annak ajánlom az onlinefilmek. meee t , van miből  kapirgálni.

Gallér mögé dö rendesen lálálá :D

-remény- Creative Commons License 2021.12.25 -1 0 86889

https://www.youtube.com/watch?v=eRBJsAX6vbM

Penitenciából,tán a legkellemesebb.

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.25 -3 0 86888

Bizony!  Rájadásul se külön mérő se külön vezetékelés és biztosíték, mert a többi udvari bohócnak is ugyanazok szerelték , ugyanolyan készülékeket....

Csak úgy neki a rendszernek pluszba, had olvadjon a 16A   a többi háztartási meg egyébbel.

Nyáron meg a hűst és annak fölös költségeit is élvezhetik a naptól átmelegedett vegyes falazaton keresztül .  :D

Én is kóválygok rendesen de más vérkeringő miatt , tudod aki nem rendszeres zugivó az úgy járkál mint én alkalomadtán~:D

Előzmény: python 357 (86881)
bosijani Creative Commons License 2021.12.25 -2 0 86887

jájjj,ez egy marha nagy hal. :-))

Előzmény: -remény- (86886)
-remény- Creative Commons License 2021.12.25 -2 0 86886

Janku! Azt esző,amit fogtá?Viigyázzá ám!Változnak az idők.

Előzmény: bosijani (86885)
bosijani Creative Commons License 2021.12.25 -1 1 86885

nyugger vagy,már ne túlórázz...   :-)))

Előzmény: -remény- (86882)
bando53 Creative Commons License 2021.12.25 0 0 86884

Laci-Laci! Ha csak ennyi bűnöd lenne!:-DDD 

Előzmény: -remény- (86882)
bando53 Creative Commons License 2021.12.25 -1 2 86883

Miki!

A közelmúltban a magyar mezőgazdasági szereplőkkel kapcsolatosan eltérő vélemények voltak, ezért ajánlanám az alábbi link anyagát megnézni. Nagyon tanúságos, hogy hová kell felfejlődni a mai magyar mezőgazdaságnak ahhoz, hogy versenyképes szereplője legyen amai és az elkövetkező évek élelmiszer piacának.

https://www.youtube.com/watch?v=-7J4E5-UfjQ

Előzmény: szimizso1 (86834)
-remény- Creative Commons License 2021.12.25 -2 1 86882

Nagy lehetett valamellik ez évi bűnöm.Jézuska jól kibakott velem!Összefogott a zindexel és az összes letiltott pali hozzászólása itt ugrál előttem.;-(

Megyek tenklomba (!)gyónni.Hátha az ottani penitenciám kevésbé lesz gyalázatos.;-D

python 357 Creative Commons License 2021.12.25 -31 2 86881

😀....Hát nem voltak valami okosak,-dehát a vérkeringésüknek jót tesz az a favágás!...

Nyáron viszont komfortos az a 22-23 C° a 30 fokos melegben..

Előzmény: Törölt nick (86878)
python 357 Creative Commons License 2021.12.25 -30 1 86880

Ez az Bandi:

Előzmény: bando53 (86874)
python 357 Creative Commons License 2021.12.25 -33 2 86879

😂😂😂☝️....Minyúsz 25-öt mikor kaptál utoljára Bandi?.

Igencsak bepipult a barátunk,-hogy így osztogatja!..;)

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.25 -4 0 86878

Másfél hónapja a szomszész felszereltetett két hűtő-fűtő ventit, ( gondolom 7KW együtt, meee azzz occóbb ) gondolván majd az jó meleget csinál a szigeteletlen kéróban......

gáz nuku

2 hete már az asszony is vágja a fát, éppen most is  :D

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.25 -2 0 86877

Még az egérutak is stimmelnek, csak haránt :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: huta50 (86876)
huta50 Creative Commons License 2021.12.25 -1 2 86876
-remény- Creative Commons License 2021.12.25 -1 28 86875

Békés Karácsonyt Urakok!  Így is kell azt! ;-DDD

Hát fijjúg!

bando53 Creative Commons License 2021.12.25 -30 3 86874

Gyurika aki a köszöntőmre így reagál, az egy aberrált, bunkó, magára maradt, személyiségzavaros jellemtelen f@sz!

Azt hiszem, egyre gondoltunk!:-)))

Előzmény: python 357 (86873)
python 357 Creative Commons License 2021.12.25 -27 2 86873

😂😂...Ki az az idióta Bandi,-aki erre a köszöntésedre egy mínuszt rak rád?....

Beteg lehet nagyon!...De van sejtésem!..;)

Előzmény: bando53 (86869)
python 357 Creative Commons License 2021.12.25 -28 1 86872

bepi2 Creative Commons License 2021.12.25 0 0 86871

Békés, boldog, Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek! 

bepi2 Creative Commons License 2021.12.25 0 0 86870

Szép szép, de én jobb szeretem jó házi készítésű barack lekvárral. 😋😄

Előzmény: -remény- (86856)
bando53 Creative Commons License 2021.12.25 -29 4 86869

Szeretetteljes, békés, boldog, Karácsonyi Ünnepet kívánok minden topiklakónak! 

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.25 0 0 86868

Még évekkel később is felismerik a kölykök hangját!

Betettük a videóba egy 10 évvel korábban készült felvételt róla és a kölykökről, ahogy vakkantgatnak, nyüszögnek.

Bejött, kereste őket.

Ha elutaztunk a hét végére, látványosan elvonult, megsértődött. Persze amikor megjöttünk, már meg volt bocsájtva.

Előzmény: exhighand (86864)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.25 0 0 86867

Munkás Otthon, Árpád utca

Előzmény: -remény- (86863)
python 357 Creative Commons License 2021.12.24 -27 0 86866

Szia Miki!.:)

Shermann már öregecske!

Előre tervezek csak.

A lőfegyverek miatt szükséges a hatékony védelem.

Ha otthon vagyok nincs gond,de ha hosszabb időre elmegyek,-

akkor a külső rácsot is bezárom..Azon két soproni zár van...Úgy csak elég!.:)

De a legnagyobb védelem az,-hogy egy 8 emeletes házból 20 méterről rálátnak az udvaromra,az ajtót is látni,-tehát ha erőszakkal akarnának bemenni,-azt nem kockáztatnák talán.

Ha itthon vagyok nincs gond, a vahur a kertben nagyon védi a területét!...

Boldog karácsonyt neked és minden topictársnak..."pártállástól függetlenül"!.....🍬🌲🇱🇺😊

Előzmény: szimizso1 (86799)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 -2 1 86865

Megnéztem a mátrix4 újragondolva részét, olyan tejfel, van némi poen de inkább az 1 rész szexodusa. Azoknak ajánlom akik szerették Petrocsellit :D

exhighand Creative Commons License 2021.12.24 -2 2 86864

A kutyák agyában .zip állományok vannak, amik kicsomagolódnak. Tudnak olyat, amit nem tudhatnak. Tv előtt felismeri a leopárdot és megmorogja, stb. Rengeteg minden van az agyukban, amit nem tanulhattak, hiszen pár hetes koruk óta tudjuk mi történik velük. És ember lakik mindben. Vannak érzéseik, van bűntudatuk és mindenek felett meg akarnak felelni az elvárásnak. A kutya akkor szomorú, ha nem közöljük velük az elvárásainkat és így találgatássá válik az életük. Mindegyikük számára létezik az EGY ember, akit védeniük kell - akár a családdal szemben is. na ezt kell tudni kezelni, de ahhoz a gazdinak is embernek kellene lennie.

Előzmény: Fricu1 (86858)
-remény- Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86863

Csepel-merre?  Én a Gubacsi híd lábánál lakom.(régi "kis Merkúr")

Előzmény: Fricu1 (86861)
-remény- Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86862

A szúnyoghálót és az ajtót a "mi lányunk" is kinyitja,de belülről becsukni már nem hajlandó!Azonban fene nagy előrelépés nála,hogy szól valamelyikünknek(többnyire nekem)-"csicska hopp!Lehet becsukni utánam ajtót,ha nem akarod befagyasztani a segged!"  (ide jön és hozzám nyomja a hideg orrát)

Ilyenkor én NAGY-NAGY türelemmel viselem a dolgokat és nyolc-huszadszor is elvégzem szolgálói feladatomat!;-)

Nem mondom-néha fogvicsorgatás közepette mélyen a szemébe nézek.De kettőnk közül csak én leszek izgatott.Flegma nyugalommal kezeli az ügyet.Mondhatnám,le se xar.

Előzmény: Fricu1 (86858)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86861

Jó ez a Karácsony (a mai):

Pomáz Csepel 35 perc oda, 35 perc vissza. Mamafutár.

Vannak kocsik, nem üres a város, de lehet menni normálisan.

Előzmény: -remény- (86860)
-remény- Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86860

Na!Fontossági sorrend:Apuka mentős-szoliban.Anyuka 3 gyerekkel otthon.Cirkó bedöglött. Szenteste,telefon,távgyógyászat.Úgy tűnik nem jártam sikerrel.------indulok javítani. Miért nem lettem én mentős?!

Van Isten!Legalább Karácsonykor. Jött a telefon:Mégis sikerült "Törpe"unokát távirányítással beüzemelni.

Telefondoktorkodós műtét volt. De legalább nem kellett hozzá bemosakodnom.;-)

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86859

Minden kedves barátomnak és leendő barátomnak Békés Ünnepet!

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.24 0 3 86858

Nekünk most pusztult el Zeusz, németjuhász. Nem szégyellem : megsirattuk. Több szeretet, hűség, értelem van bennük, mint az emberek jó részében.

Most ősszel kaptunk egy kölyköt, 5 hónapos. Kinyitja az ajtót ha nincs kulcsra zárva, kinyitja a gyerek-sorompót, amit azért szereltem fel, hogy a lépcsőre ne jöjjön fel. Pedig azt emelni és húzni kell egyidejűleg. Megoldja.

Ha nem érünk rá játszani vele, lop egy krumplit, eldobja magának és utána fut elkapni, majd elölről kezdi. Ha elunja - megeszi. A nyers krumplit. De nem ám elnyeli, hanem rágcsálja, mint egy ínyenc. A 60 kilós szomszéd kaukázusinak szemrebbenés nélkül nekimegy. Ha nem lenne köztük a kerítés, már nem élne (a kicsi).

Előzmény: nedolaci (86842)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86857

-remény- Creative Commons License 2021.12.24 -1 1 86856

Urakok!

Így túl a díszítgetésen,meg a vacsin:BOLDOGSÁGOSAT!

Viccőtem,nem is ez vót.

nyugi40 Creative Commons License 2021.12.24 -1 2 86855

"Cseszheted a zárat mert manapság az ajtót vágják szét!:)"

Dehogy vágják, egyikkel sem bajlódnak. A keresztlányomnak nem kinlódtak a megerősített ajtajával, hanem kibontották mellette a falat úgy törtek be.

Előzmény: bigyusz3 (86832)
bku Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86854

Békés, boldog karácsonyt mindenkinek. 🎄

Blekk Rájgó Creative Commons License 2021.12.24 0 1 86853

Nektek és mindenkinek itt köszi, viszont!

Előzmény: bosijani (86852)
bosijani Creative Commons License 2021.12.24 0 1 86852

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 -1 0 86851

Ja BÚÉK :D

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 -4 0 86850

viccen kívül

Előzmény: Törölt nick (86849)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 -7 0 86849

Nagyon tévedésbe vagy, egy 20kg. kutyával szemben!  esélye sincs , és tök mindegy milyen környezetben.

De addig örülj amíg nem tudod mire képesek a valóságban , mert sírnál a kutyádat látván , mert viccen ez a realitás!

Főleg ha tudatosan épített az eb!

Előzmény: ZoliD65 (86838)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 -3 1 86848

A Soprpóonit ha nem mágneses , bármelyiket kinyitom 1 percen belül két dróttal, de van mechanikus és motoros zárnyitó is fillérekért a kínjánál! :D

Előzmény: -remény- (86822)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86847

Köszönjük szépen, viszont kívánjuk.

Előzmény: Gyümölcsfás (86846)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2021.12.24 0 4 86846

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket minden Fórumtársnak és Családjának.

pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.24 -4 0 86845

Jagterier vadászkutya,2 Jagi leülteti a vaddisznót mert gyorsak és szétharabdálják a lábait.Kaukázusira és a Jagikra nem térnék ki...............

Előzmény: TMK-s (86839)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.24 -3 1 86844

Én aszt írtam amit láttam(vagy 40-éve),és higgyél nekem nincs ellenfelük,viadalra(sajnos)lettek tenyésztve,mindegy hogy ketrecben vagy nagyobb távolságról engeded össze,1,5 tonnát harapnak,kegyetlen gyorsak,nem is folytettom.........

Volt Staffordom,házi kedvenc volt,eszembe nem jutott volna kutyára engedni.

Volt tacsi keverék is,aszt is szerettük,és más kutyák.

Most van két Jagterier,házi kedvencek.Nekünk a kutyák hááát kicsit család tagok:)

Előzmény: ZoliD65 (86838)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86843

Köszi. Vizuális típus vagyok - előttem van a képsor : ))

Előzmény: nedolaci (86842)
nedolaci Creative Commons License 2021.12.24 -1 0 86842

Németgyuhász orrával felhajtja a retyó tetejét,belepisll nagyfiúsan,majd dolga végeztével lehajtja a tetőt és lehúzza a vizet.;-)

Előzmény: TMK-s (86841)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86841

Ebből a körből kimaradok, nincs facebook-om.

Előzmény: -remény- (86840)
-remény- Creative Commons License 2021.12.24 -1 0 86840
TMK-s Creative Commons License 2021.12.24 0 2 86839

Nekem ha játszanak a jack russelt lábbal úgy lenyomja- letapossa mint a sz.rt. Pedig a jack idegből megy és elég fürge : )

Előzmény: pistidiana48/52 (86837)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.24 -7 0 86838

helyzeti- lendületi előnyből  indul meg akkor csinálhatnak akármit az említettek, a leírt sorrendben lerendezi őket , fellők, nyakra megy reccs .  5 m korben ketrecben ami tilos 1000 éve  már  más a dolog .

Előzmény: pistidiana48/52 (86837)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.24 -2 0 86837

Staffordnak/Pitnek ne enged neki,mert rongyá tépik,sőt,2 Jagterier leülteti mint a vaddisznót,szétharabdálják a lábait a kis gyors 10 kilós kutyák.

Láttam ilyent fiatalon Jugoszláviában.

arra jó amire tenyésztették,ház őrzésre is....

Előzmény: ZoliD65 (86833)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.24 -1 1 86836

Tudom miről beszélsz ; ))

Előzmény: ZoliD65 (86833)
powerfet Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86835

Kellemes ünnepeket.

Keresnék a 2250 crosman-hoz csendesitőt, vagy valakit, Pl fegyverdoktor- aki legyártaná 10,05 a cső átmérője . Esetleg 4,5 mm re csövet, és átalakitást. T:30 2469060.

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86834

Boldogságos ünnepeket kívánok, minden kedves topiklakónak! :-) Megyek eloltom a hallé alatt a tüzet.

ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.24 -9 2 86833

egy Kau meg ha úgy támad mint az enyém anno a másik kutyára : Szügyével fellöki aztán nyakon fogja, na az már valódi védelem ,
engem 1x játékból, még nem teljes súlyában 15 m nekifutásból úgy döntött fel derék tájt ütközve mint egy teli zsákot mikor megborul , én voltam 72 kg 
+ mikor oltásra vittem , a 43as bakancsom roszogott a murván haránt terpeszben , csak akkorát húzott :D

Előzmény: chato0078 (86829)
bigyusz3 Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86832

Cseszheted a zárat mert manapság az ajtót vágják szét!:)

Előzmény: szimizso1 (86827)
-remény- Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86831

Nemám!Amellik horkol,azt vissza ajándékozzuk(ztuk) a tenyésztőnek!Csak egy maradhat(ott)!A csendesebbik tesó! ;-(

Előzmény: chato0078 (86829)
-remény- Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86830

Nekem a legesebb betörési kedvencem a valamilyenfény utcai piacon volt.Dohánybolt pavilon.Reggel telefon:jajjjajj betörés jajj jajj.   Munkalap,usgyi.Zárról cimke legányolva,lakat levágva.Lakatszem alatt fém fűrészpor precíz kis halmocskában.    Colegámmal összenéztünk,elröhögtem magam.Eladó sráctól megkérdeztem:Biztos,hogy kihívjuk a rendőrséget?Biztos,hogy nem "önbetörés" volt?;-)

Úgy gondolta,elég lesz,ha rendbe hozzuk a zárat,válasszunk magunknak cigit, Ő majd hoz másik lakatot.;-)

Beléd is BOLDOGSÁGOS Karácsonykát!

chato0078 Creative Commons License 2021.12.24 -1 3 86829

Egy Bulldog,maximum a horkolásával ijeszt el egy betörőt.

Előzmény: szimizso1 (86799)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86828

Ismerősöm valami szuper biztonsági zárat rakatott a míanyag ajtóba,ba+ egy kézzel kitépem belőle a zárat míanyagostól,akkor meg mi értelme?

Pincéknél láttam nem az ajtón lopták a bort,hanem leszedték a cserepeket,és ott suhantak be:)))utána cserép vissza,jó mi?:DDD.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok neked,és minden fórumtársamnak!

Előzmény: -remény- (86825)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.24 -2 0 86827

Emlékeim szerint az ilyen zárakat letapogatás, savfúrás, henger fúrás, és zártörésre garantálják, hogy nem lehet kinyitni az ajtót. Spéci kulcsra nem garantálnak semmit.

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.24 0 0 86826

Merakkormindenjobbvót!

De igazad van.

A 80-as években kint dolgozódtam agy barátommal németben, a nyugati félen. És német rendszámú autónk volt.

A Kálvin téren törtem fel a barátom Audiját fényes nappal, mert bezárta a kulcsait. Az utcai ablakokból az öreg mamikák végignézték, hogy megállunk egy magyar rendszámú autóval a D-s Audi mellett, kipakoljuk a járdára a szerszámokat, és feltörjük. Nem vagyok profi, szóval matattam vagy fél órát mire leszusszakoltam annyira az egyik ablakot, hogy a kampót be tudjam dugni.

Még egy rendőrautó is elment mellettünk. Na, mondom végünk, a srác papírja is a kocsiban...

De meg se állt.

Mikor sikerült kinyitni beült és ment a dolgára...

A kutya nem szólt hozzánk. Fel se tételezte senki, hogy a tilosban járunk (ahogy nem is).

Mondjuk ma tudnák, hogy lopom a kocsit, de akkor is inkább félrenéznének, csak tanúskodni nem kelljen. A tolvaj előbb hazaér, mint aki bejelenti.

-remény- Creative Commons License 2021.12.24 0 1 86825

Te itten most direkt mosod össze a tartósságot a feltörhetőséggel?Jól teleqr gépzsírral,lamellák rigóerő hiányában összetapadnak és lőn nyithatóság.Trafikok szerte vesztek el a csajok(boltvezetők) kulcscsomói.  Gyakorta kellett "betörni" a boltokba. A "legesebb" történetem a NOV7 téri házasságkötő melletti trafik pontban DÉLI "feltörése" volt. A kutya nem kérdezte meg,hogy mifrancot mívelek.Igaz-ez még '974 magasságában történt.Akkor még nem volt "divat" a betörés.;-)

Előzmény: szimizso1 (86823)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2021.12.24 -1 1 86824

Egy 5-6 csapos hengerzárnál még működik, de egy 2-3 csapsoros betétnél már nem igazán. 

A zárak finom nyitása az állami titkosszolgálatok kiváltsága. A magán hivatásos zárnyitók pedig roncsolnak, törnek, fúrnak, pont emiatt. Náluk nem az észrevétlenség és az idő a fő szempont, hanem a felnyitás utáni újbóli zárhatóvá tétel. 

Előzmény: szimizso1 (86821)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.24 -1 1 86823

Súlyzáras mechanikája volt. A lamellák vén levő súly húzta vissza a lamellákat, és nem a rugóerő. Egy élet, meg két hónap az élettartama ennek a zárnak, ha karban van tartva. Mert ugye egy házat nehéz felfordítani :-)

Előzmény: -remény- (86822)
-remény- Creative Commons License 2021.12.24 -1 2 86822

Én nemtom mit tudott  Lálity amit a többiek nem,de hogy a"Fővárosi Dohánybolt Vállalati"karbantartó koromban a záraihoz egy 9darabos kulcssorozatot és egy doboz gépzsírt használtunk,arra emlékezem.(nem volt a lamellákon rigó)Azt pedig csak a legendákból tudom,(vagy tudni vélem)hogy a "Toldi"páncélszekrényekben lévő Lálityt "markos brigádok" törték fel.A mackó fejre állítása esetén a lamellák rigó hiányában leestek,ezzel nyithatóvá téve a szerkezetetet

(az idő tájt ,ha bajuk lett,már cserélgettük le őket  "Soproni"-ra.)

Előzmény: szimizso1 (86821)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.24 -1 1 86821

Nem adnék senkinek se tippeket, vannak hivatásos zárnyitók, és azoknak is vannak célszerszámaik.

De működik! A szomszédom zárja ragadt meg. A saját kulcsával nem nyílott a zár. Vittem a kis kalapácsom, két három koppintás, és nyílt az ajtó. Aztán kapott egy kis zárolajozót a zár. A régi Lálity zárakkal nem lehetett mit kezdeni. Azt ott is hagyta minden betörő :-)

Előzmény: Blekk Rájgó (86820)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2021.12.24 -2 1 86820

Gyakorlatban is kipróbáltad vagy csak a youtube videók alapján mondod? 

Előzmény: szimizso1 (86815)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2021.12.24 -2 1 86819

Pedig van. Feltörhetetlen páncélszekrény, kinyithatatlan zár, ellophatatlan autó nincs! Az a nem mindegy, mennyi időbe kerül, illetve mekkora zajt csapsz. Az illetéktelen behatoló két fő ellensége. 

Előzmény: exhighand (86812)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 -2 0 86818

Szeretem amikor minden stabil és megbízható , mint a hírközlés  :D

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -3 0 86817

Erre nem értem ma rá

Kan dűrcili

Vs.

Lö spaniel

Vs.

Mihálybá :D

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.23 -2 0 86816

Nagyon sok muszlim élt Szerbiában, és kinézésre még földiének is nézhette a gyereket a migráns. Valószínű, hogy ezért is "engedték" el az ügyet, és ezért kell még egy tárgyalás, hogy ítéletet hozzanak. Persze nem tudjuk mi történt, és azt sem, hogy egyáltalán igaz-e ez az újságcikk! Vagyok annyira szkeptikus ;-)

Előzmény: exhighand (86814)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.23 -1 0 86815

A záraknak már amúgy sincsen értelme, amióta lehet venni gázpalackos hegesztőt, meg akkus flex-et.

Pedig én azt hittem, hogy tartod az iramot a korral. :-) A kopogtatós módszer nem ismered? :-)

Előzmény: exhighand (86812)
exhighand Creative Commons License 2021.12.23 -1 1 86814

Látom senki sem szólt hozzá. Feltételezve, hogy a hír igaz a szerb nemzetiség határozottan rossz választás volt. A 90-es évek elején én a munkám miatt találkoztam és időt töltöttam szerbekkel. Határozottan állítom, hogy az ügynek nincsen vége, sőt ha 20 évet kell várnia egy szerbnek a számla rendezéshez - hát ezek tudnak 20 évet várni...

Előzmény: Fricu1 (86788)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.23 -9 0 86813

A realitás már csak ilyen , ha sokat foglakozol a "hibákkal" belesajdul a fejed . :) - Lehet nem is ez a szmájli kéne oda hanem a szomorú ... mert sok a fuck logic. 

Előzmény: Fricu1 (86802)
exhighand Creative Commons License 2021.12.23 0 1 86812

Ezekkel a drága zárakkal az a baj, hogy elég bele egy kis finomra őrölt szódabikarbóna, meg utána egy fröccs az IS-ből. A záraknak már amúgy sincsen értelme, amióta lehet venni gázpalackos hegesztőt, meg akkus flex-et.

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.23 -2 0 86811

Remélem az őzike után még egy kis szarvasgombás libamáj pástétom is kerül az asztalra, némi vörös kaviárral, és füstölt lazaccal! De tudom ajánlani ezt a fogást is! ;-)

Előzmény: robertó69 (86810)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.23 -2 0 86810

Engedd el a témát! Közbiztonságra különösen veszélyes leszel, mint én, osz't törlik a "más" véleményed!

S ha már a tested: tudod, milyen a legjobb sex így, karácsony előtt? Elárulom: a hájas süti készítése!

Többször is leszo..am magam, mire sikerült kismilliószor hajtogatni-nyújtani! ;-))

Kicsit edzettem előtte egy kis hajtogatott töpörtyűs pogival, de így is megfáradtam nap végére!

Holnap már csak a borókás sült őzgerinc, meg az őzragu van hátra, és jöhetnek a gyerekek! :-)

Előzmény: szimizso1 (86793)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -4 0 86809

Nézzétek!

Vég kifej-lett a főzőshovban

Én is csinyálok mán 2 ű.közt    kocsonyát  denevércsülökből  :D

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -4 0 86808

Szerencsére kezünk is kettő van , mert mindig kell a fogódzkodó :-)

Lehet náluk más a világ, talán a karácsony is a nyaki láncát nézve, de illyen méreteknél már az is mind1

ammen :)

Előzmény: Fricu1 (86806)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -5 0 86807

A mossberg 500 is :D

A mútkor összekevertem olyan vegyigyümit, valami abszintződet ami kilyukasztotta a macska rozsdamentes etetőjét :D

Előzmény: python 357 (86798)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 0 0 86806

Már miért lenne ritka?

Kettő is van neki!    :)

Ilyenkor - meg Karácsony is jön - mi mást lehetne mondani?

Istennek legyen érte hála!

Előzmény: Törölt nick (86803)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -2 0 86805

A pfízer 2075 ig

Előzmény: -remény- (86792)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -2 0 86804

Persze ,  van még róla kép, ott viszont már aktabb  :-)

Előzmény: nyugi40 (86790)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -2 0 86803

Ritka áldás!

Előzmény: Fricu1 (86782)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 0 3 86802

Már miért járnék én bíróságra?

Mit kell tanúsítanom?

Az állításom fenn tartom. Elég egy bármilyen párti híradót meghallgatni. A fele azzal megy el, hogy kitépte a nyakláncot egy idős nő nyakából, akit fellökött és súlyosan megsérült. Az elkövető ellen n (n>3) büntetőeljárás van folyamatban, m x feltételest kapott, de szabadlábon védekezhet. Miért is?

A szegénység nem menlevél semmire. És ez amúgy is értékrend kérdése. A nej tanítványai alig várják, hogy hétfő legyen, mert bent kapnak ingyen reggelit, ebédet. De a harmadikos kölyök már Iphone-al nyomatja, ki se tudja mondani, (nem hogy leírni) de 50 ezres Bluetooth-os fejhallgató lóg a nyakában, fülében, miközben eszi a másik gyerek tízóraiját.

Ha te lopsz, vagy csak tilosban parkolsz úgy megbsznak, hogy ketté áll a füled. (persze csak elméleti a példa)

Aki meg lopott kocsival összetör másokat - azt eltiltják a vezetéstől. Max. Mert eddig is annyira zavarta...

De hagyjuk, jön a Karácsony, jönnek az unokák, ezért megyek fát díszíteni, reggelre kész kell legyen.

Előzmény: karul (86791)
nyugi40 Creative Commons License 2021.12.23 -1 0 86801
nyugi40 Creative Commons License 2021.12.23 -2 1 86800

Pista ez már az X. fúzió, volt már FHB meg TB meg TKB meg MKB, meg MTB  ...

Előzmény: huta50 (86795)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.23 -1 2 86799

Beteg a Sherman? :-( De nálad, ha a kis ablakot benyomják, akkor a gombbal ki tudják nyitni az ajtót. Egyébként meg mitől félsz Gyuri bácsi? ;-)

python 357 Creative Commons License 2021.12.23 -7 1 86798

https://zardepo.hu/spd/abus_bravus_3500_mx_manget-30-30/ABUS-BRAVUS-3500-MX-MAGNET-Premium-biztonsagi-zarb

Srácok!..Akinek fontos a biztonság !!!

Vettem egyet,- nem óccso de minden illetéktelen nyitás ellen véd!

A belső oldalra gombot tettetem egyszerűbb a nyitás zárás!..:)

Gyümölcsfás Creative Commons License 2021.12.23 -1 2 86797

Ezt.

Gusztustalan és törvênytelen.

De persze semmi retorzió nem lesz.

Előzmény: -remény- (86796)
-remény- Creative Commons License 2021.12.23 -1 1 86796

Én igazán nem vagyok egy tőzsdeguru.Sosenemis vót egyetlen árva részvényem sem.De!Hagy kérdezzek már értőket:Ezt hívják bennfentes kereskedésnek?

Előzmény: huta50 (86794)
huta50 Creative Commons License 2021.12.23 -1 1 86795

Ezt meg már nem is mertem az előbbihez kapcsolni, mert akkor rám is érvényes lenne a mondóka, hogy "nem kap rétest estére." :-)

https://www.portfolio.hu/bank/20211117/harom-bankbol-egy-negyedik-lesz-magyarorszagon-2025-re-a-legjobbak-lennenek-511244

Előzmény: huta50 (86794)
huta50 Creative Commons License 2021.12.23 -1 2 86794

Van itten más is a vérekben. :-)

Hiába no, nagy előrelátó ez a Csányi. :-)

https://privatbankar.hu/cikkek/vallalat/oriasi-osszeget-kapott-csanyi-sandor-az-otp-reszvenyeiert.html

https://alfahir.hu/2021/12/22/orban_viktor_otp_bank_tozsde_bux_csanyi_sandor?fbclid=IwAR0i-eW4hAWJowarxOPzXO4p_XaPhmCQyYuHphPJNGzm9tC0Tf7azisICz0

Azt mondja a szomszéd Bözsi néni :

Te szomszéd, ebben a focis Vipes székekben mindent lehet látni előre ? :-DDD

Előzmény: -remény- (86792)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.23 -1 2 86793

Alapvető emberi jog, hogy én rendelkezhetem a testemmel. Én meg azt akarom, hogy semmilyen indokkal telebasszanak valami szarral, amiért senki sem vállal felelősséget. Egyébként is átestem a puruttyán. Rusvai szerint annál nagyobb védelem nincs! Azért remélem, hogy lesz idő, hogy ezeket a csibészeket majd felelősségre vonják valamikor! ;-) Aki meg beoltatta magát, egészségére! :-)

Előzmény: -remény- (86781)
-remény- Creative Commons License 2021.12.23 -2 1 86792

Én meg még(;-D) ollanról is hallottam,hogy ha valaki vérében van a ez+az,akkor 80 évre titkosítjuk.Namostakkó mellik is a jobbik?;-D

Előzmény: Fricu1 (86784)
karul Creative Commons License 2021.12.23 -2 1 86791

Hát úgy hogy eladja. Tőlünk magyarok szoktak lopni.Ők is így születtek?

Sajnos nagyon sok esetben jól öltözött magyar emberek lopnak,csak ezek nem kerülnek nyilvánosságra,bünti itt sincs,jobb ha elengeded,másként járhatsz tanukénk a bíróságra. Volt benne részem.

nyugi40 Creative Commons License 2021.12.23 -2 2 86790

Ezt nem fogják cenzúrázni, mert fátyol/fejkendő van rajta :-))

Előzmény: Törölt nick (86773)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.23 -8 0 86789

Tudnom kéne csípőből ha meglátom hogy az a fegyvernek látszó tárgy airsoft , vagy kattogó vacak ??Na ugye hogy nem!!!  Tehát! Számítok a legrosszabbra , hogy valamit kilőHET!!!
Egyszerű alaposság ez , Ne kötekedj tovább  ... 
Korábban pont te írtad hogy ellőtted az ujjad ... mert nem voltál alapos .
És te kekeckedsz azzal aki semmi rossznak nem ad esélyt ? ez eléggé visszás ... 

Előzmény: nedolaci (86762)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 0 1 86788

Én egy másik ügyre emlékszem, ott lány volt az áldozat.

Ebben egy 10 éves osztrák kisfiú:

https://www.magyaridok.hu/kulfold/nem-tudta-hogy-kisfiu-nem-akarta-hogy-megeroszakolja-1122370/

Előzmény: nyugi40 (86786)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 0 1 86787

A részletekre nem emlékszem, de egy nyugateurópai bíróság ezen a jogcímen enyhítette egy birkabaszó büntetését, aki nekiment egy lánynak - gondolom, ahogy szokta volt otthon is. NEM értette, hogy ezzel mi a baj.

És neki volt igaza! A bíróság is osztotta, hogy rá más szabályok érvényesek.

Előzmény: nyugi40 (86786)
nyugi40 Creative Commons License 2021.12.23 0 1 86786

Ahogy mondod, megélhetési bűnözés.

Az egyik ismerősöm az Aldiban dolgozott biztonsági őrként.  Végül otthagyta, mert semmi értelmét nem látta a munkájának. Az elkapott delikvens a szemébe röhögött, mert a rendőrség már nem is nagyon foglalkozott velük, mondták nekik, hogy engedjék el, nincs értelme bevinni, mert hamarabb otthon lesz, mint ahogy ő visszaér az üzletbe.

Viszont ezt a "szexuális vészhelyzet" dolgot én sem ismertem, nagyon durva.

nyugi40 Creative Commons License 2021.12.23 0 0 86785

Szerintem a Tungsram nem 2018 óta létező cég, a Hajdúnánási volt Tungsram 10 hektáros telepe már régebben az enyészeté (min. 2013 óta), és hol az évtizedes felvirágzás korszaka akkor?

De már kezd kibontakozni kinek volt az érdeke a leamortizálás. Nem is tudom miért nem vagyok meglepődve.

Előzmény: picurgyu (86769)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 -1 1 86784

Pontosan!

A libsik kitalálták anno a megélhetési bűnözést. Enyhébben büntetik ma is aki "szegény".

Hogy a mobiltelefon, márkás parfüm, Gucci táska lopása mióta enyhíti az éhezést nem tudom, de az elkövetőt igenis a vérében lévő hajlam alapján (?) - enyhébben ítélik meg.

Ahogy a migráns esetében sem sima nemi erőszak, ha meghágja a fehér nőt - hiszen szexuális vészhelyzet állt fenn. Régóta nem volt kit megdugnia, ja akkor ok. (Bírósági döntésből a fogalom, én eddig nem tudtam, hogy ilyen is van)

Előzmény: -remény- (86781)
nyugi40 Creative Commons License 2021.12.23 0 0 86783

Nekem is volt ilyen "töltetlen fegyver nincs" élményem.

Pisztoly lövészeten voltunk, mi végeztünk és körben állva beszélgettünk erről arról, míg a többiek még lőttek. Egyszer az egyik kolléga csak úgy viccesen kérdezte becarnátok mi, ha ide a földbe lőnék? És ezt imitálva elővette a pisztolyát és a kör közepére mutatott az elvileg töltetlen fegyverével. Na amikor az elsült lefehéredett, de nem kicsit. Egy félpercig néma csend volt és mindenki csak nézett, majd az első szó akinek kitört a száján a bazdmeg volt. Aztán sokáig elcsendesedett a társaság, nem nagyon volt kedvünk beszélgetni.

Előzmény: bando53 (86760)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 0 1 86782

Hogy ennek a lánynak milyen szép a szeme!

-remény- Creative Commons License 2021.12.23 0 1 86781

Miért ?Ha mondjuk a lopás van a véredben,akkor rád más törvények vonatkoznak? ;-)

Előzmény: szimizso1 (86770)
nyugi40 Creative Commons License 2021.12.23 0 0 86780

Ott megyek el minden héten előtte. Az enyészeté, mert "szennyezett terület"-nek van kikiáltva, nem lehet hasznosítani (addig meg ott dolgoztak emberek nap mint nap). Gondolom fáj a foga rá valakinek  és hogy az övé lehessen.

Előzmény: Fricu1 (86765)
python 357 Creative Commons License 2021.12.23 -7 0 86779
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -5 0 86778

:D

Most nincs nagyon időm kibontakozni miként akciózok néha, de majd leírom miként terelem-tem igába alkalmanként az arra érdemest.

Vénuszdombi mesék folyt.köv

( egyébként hasonszőrű indokokkal szoktam csöcsörészni, rátapintani a lényegre :D )

Előzmény: szimizso1 (86777)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.23 -2 1 86777

Én is szeretem, ha rendesen ki van térdesedve a pólója a nőknek. Múltkor el is sütöttem egy szexista poént.

- Milyen szép teveszőr pulcsid van!

- Miből gondolod, hogy teveszőrből van?

- Hát' ott vannak a rajta púpok..... :-)

Előzmény: Törölt nick (86776)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -4 0 86776

Én mindig csodálattal vagyok a női idomok ilyenformán torzult dombocskái láttán !

Szerencsére van ISTEN  :D

Előzmény: szimizso1 (86775)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.23 -2 0 86775

Tolnám, mint a lopott biciklit! :-)

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 0 2 86774

Robi pont így jár.

Saját pénzen csináltatott ellenanyag szint mérést, magas volt, kapott is kártyát - de az már lejárt.

A mostani rendelet meg taxatíve előírja az oltás felvételét. Semmilyen "előélet" nem számít. Se igazolt átesés a covidon, sem semmi más.

Persze nem a kormány írja elő - ezt a balhét vigye el a munkáltató. Ő csak a jogi keretet teremti meg (sztem még azt is szarul), és átadja a munkáltatónak a jogot az elrendelésre.

Pedagógus esetén pl. a KLIK döntött, hogy kötelező.

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.23 -3 0 86773

Ha már újfent ól-tás KÓR-OS,   Ki milyen szándékkal ól-ta-naná!?   Vagy csak sí-mán bécsúsztatná  :D

A nane-k-nak tessék odaképzelni a barnulatlan részre a rávalót és máris megnyugszanak a CENZÚROZOTTSÁGTÓL   :D

BUÉK!

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 -1 0 86772

Igen

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 -1 0 86771

Miért a Camping sajt az?

Költői a kérdés, mert nem az.

Holland tulajdonos, saját gyártás nincs, 8-10 ember egy irodában. Ennyi maradt belőle.

Megvették a nevet, kilóra, bagóért. Emberek a lapátra.

A Tungsram legalább még valóban gyárt itt égőket.

Előzmény: picurgyu (86769)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.23 -1 1 86770

És, ha a véremben van ellenanyag akkor is köteleznek az oltásra?

Előzmény: Fricu1 (86768)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.23 -1 1 86769

Az a Tungsram nem a régi magyar cég . Egy külföldi cégcsoport ami 2018 óta mikor megvette a General Electric -től a magyarországi üzemeket Tungsram néven fut . Bp , Győr , Nagykanizsa , Kisvárda , Zalaegerszeg és Hajduböszörmény telephelyeken .

Előzmény: bando53 (86764)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.23 0 1 86768

Nem gyilkosság, kormányrendelet.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211028/megerkezett-a-rendelet-a-kotelezo-oltas-lehetosegenek-bevezeteserol-507758

Az (1) bekezdés szerinti kötelezettség alól mentesül az a foglalkoztatott, aki részére egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele, és ezt a (4) bekezdés szerinti orvosi szakvélemény is alátámasztja.

Magyarra fordítva az oltás alól CSAK az orvosi igazolás ad mentességet. És azt is csak az üzemorvos adhatja ki. A te szakorvosod pl. nem.

November 1.-ével hatályba lépett.

Előzmény: PEPPI-9 (86766)
PEPPI-9 Creative Commons License 2021.12.23 -3 1 86767

Mi vagy te? Értelmező szótár? :-) Nem az 1700-as évekre gondoltam, hanem arra, hogy valahogyan meg kell különböztetni az ótást' az mRNS kísérleti kutyulékoktól, ezért is írtam, hogy az előbbi az ótás' utóbbi a vakcina, de csak azért, hogy ne keverjük a kettőt, mert igencsak másról szólnak.

Előzmény: Törölt nick (86706)
PEPPI-9 Creative Commons License 2021.12.23 -3 2 86766

"Csakhogy a rendelet nem teszi lehetővé sem a teszteléssel való kivételt, sem az ellenanyagszinttel való kimentést." EZ MOST KOMOLY? AMENNYIBEN EZ ÍGY VAN, AZ GYILKOSSÁG. Átböngészem én is azt a rendeletet, hátha félreértelmezted, és ha nem, akkor megteszek minden tőlem telhetőt, hogy terjesszem, a gyilkosság az bűn.

Előzmény: Fricu1 (86737)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.22 0 1 86765

Hajdúnánáson is volt.

Az volt az izzógyár szál-üzeme.

Lézerrel kifúrt gyémánton húzták át a wolfram szálat, azt spirálozták fel és szabtál méretre.

Kétévente jött egy zsidó partner, a zsebéből halászta ki a gyémánt darabkákat. Ez akkoriban nagy szó volt, embargó, meg minden. Az meg beállított mint a Mikulás, teli a zsebe gyémánttal. Persze ne a Koohinorra gondoljatok, pár mm-es darabok....

Hogy boltolták le - ki tudja, de így volt.

Már felverte a gaz. Semmiből semmi.

Ott megyek el előtte, ha megyek a Robiékhoz.

Előzmény: bando53 (86764)
bando53 Creative Commons License 2021.12.22 -1 0 86764

Hajdúböszörményben mai is működik a TUNGSRAM egyik üzeme!

Előzmény: -remény- (86763)
-remény- Creative Commons License 2021.12.22 -2 0 86763

Urakok!Segíjjetek!

A debreceni kosárlabda csapatnál mit keres a TUNGSRAM? Volt ott is üzeme az izzónak?Vagy???

nedolaci Creative Commons License 2021.12.22 -2 1 86762

játékfegyvert(NERFpuskát,                 kattogó vacakot ami nem lő ki semmit)

Akkóóó mi is az amitől úgy aggódsz,hogy kiviszi a "szemecskédet"!? ;-)  Engemet ne tessék összezavarni!

Előzmény: ZoliD65 (86761)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.22 -8 2 86761

Az sújosabb horderejű dolog, ezt értem, de szememből csak 1 pár van nem több. Nem pótolható, így továbbra is a lentebb írtak szerint viselkedem ha ilyen helyzetben les2ek, szerencsére ritka de az ilyenekből 1 is sok. 

Előzmény: picurgyu (86749)
bando53 Creative Commons License 2021.12.22 -1 1 86760

Van egy örök igazság szlogen: Töltetlen fegyver nincs!

Úgy 60 évvel ezelőtt, amikor az édesapám által egyedileg készített  légpuskámat (lámpagyári cső + 30-s dugattyú) megkaptam, akkor belém súlykolta ezt a szlogent.

Mindig betartottam, mert láttam szomszédot a középujját szétlőni, meg gurulatból lövedéket testbe csapódni.

Zászlóalj 1.lőgyakorlatát vezettem, amikor a katona a tűzvonalból (fekvő helyzet) felpattanva rám fordította az AMD-t, hogy akadálya van, szar érzés volt.  

Az őrség töltő - ürítő helyén de sokszor megszólalt a fegyver, mert az ürítő fogás előtt éppen nem vetette ki a tárat......

Előzmény: picurgyu (86754)
bosijani Creative Commons License 2021.12.22 -2 2 86759

vót,biza! :-))

Előzmény: huta50 (86758)
huta50 Creative Commons License 2021.12.22 -2 1 86758

Van ott még közös telepályás tánc is. :-)

De mi az, az  MK ? Ott is kell a légpuskára távcső? :-DDDDDDD

Számomra  az MK is családias.

Előzmény: bosijani (86756)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.22 0 2 86757

Hatalmas a felelősség. Börtönbe kerül - és jogosan.

A lőtér nem játszótér.

Nem ott kell demokráciásat játszani. Parancs és utasítás.

Nincs vita, apelláta. Ez csak így működhet biztonságosan.

Előzmény: picurgyu (86751)
bosijani Creative Commons License 2021.12.22 -2 2 86756

MK-n figyelembe is vesszük,családias klubversenyen azé lazább a játék. és sztem így van jól.

Előzmény: huta50 (86755)
huta50 Creative Commons License 2021.12.22 -1 2 86755

A HFT szabályzat az éppen nem lövő versenyzőket is megfigyelőként említi, és azokra is az alábbi vonatkozik.

8.2.7. Megfigyelők is elkísérhetik a versenyzőket, de nem mehetnek 2 /kettő/ méternél közelebb a tüzelési ponthoz. A megfigyelők nem mérhetnek távolságot, és nem lőhetnek az éppen szabad pályákon, illetve semmilyen módon nem zavarhatják a versenyzőket. Ha a szabályokat megszegik, a megfigyelők kitilthatók a pályákról. Ha a megfigyelő egyben versenyző is, kizárható.

Előzmény: picurgyu (86753)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.22 -2 0 86754

Nincsen rutinos fegyveres illetve van . Az egyik aki azt hiszi , hogy már harminc éve lő és nem téveszt a másik amelyik tényleg nem ! Nekem ellőtte a mutató  ujjamat a haverom aki többszörös magyar és nemzetközi bajnok volt csak el baxta a röppályát.

Előzmény: Fricu1 (86750)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.22 -2 0 86753

FT HFT versenyeken is be lehetne vezetni ezt a nemzetközi MSSZ szabályt , hogy beszólásokkal ne zavarjuk a versenyzőket . 

Előzmény: picurgyu (86752)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.22 -2 0 86752

A lövészet vezetőnek kiabálni kell alap hangon lövészet közben és előtte elmagyarázni a szabályokat . Nincs légy szives meg stb. Versenyen már mint normális versenyen van sárga lap mint a futballnál szabálysértésnél vagy csak verseny közben pofázás miatt is rendes lövész versenyen és utána kiállítás a lőállásból csak ezt a FT HFT-sek nm ismerik 

Előzmény: Fricu1 (86750)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.22 -2 0 86751

Nehéz a lövészet vezetők élete . A BKV lőtéren ahol te is voltál egy lövészetnél az egyik csákó a halántékához tartotta a csőre töltött FÉG 9x19-est mikor rászóltam , hogy vegye fel a fülvédőt . Kissé ideges voltam .

Előzmény: picurgyu (86749)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.22 0 4 86750

Alapvetés - kellene, hogy legyen.

Két esetben szokott bukni a dolog:

Az abszolút amatőr. Neki fingja nincs épp mit miért csinál vagy nem...

Rá lehet ügyelni, külön figyelni rá.

De talán rosszabb az a "profi", aki épp a rutin miatt válik kicsit hanyaggá. Neki a kisujjában van már minden, ezért hajlamos pont a legalapvetőbb szabályokat áthágni. Fegyverrel a kézben bóklászni, tárral matatni, mikor jelzés van.

Egy 7,5-ös is tud bajt okozni, de ma már olyan kaliberek is megfordulnak a lőtereken, ami hanyatt löki a lövőt.

Én ugyan fegyverbuzi vagyok, de túlzásnak gondolom, amilyen fegyvereket - legálisan - tarthatnak, tartanak kollégák.

"Sport" célra. Ott egy hiba - és nincs feje a csórónak.

Akár milyen öreg is vagyok, nem veszem zokon, amikor határozott parancsot kapok: Tüzet szüntess! Fegyvert nem kezel!

Rövid, célratörő, hatékony.

Halálom, mikor udvariaskodnak a kollégák, hogy: nem-e lehetne-e, meg ha üres vagy Feri bátyám...

A pályán kívül legyen udvarias, de a lőállásban nem. Ott adjon határozott utasítást, parancsot. A lövészetvezető azért van ott.

Akinek nem tetszik: kívül tágasabb.

Előzmény: ZoliD65 (86744)
picurgyu Creative Commons License 2021.12.22 -1 0 86749

Zolika . Ne legyél ideges mikor egy légpuskát feléd fordítanak . Kérdezd meg N. Zsoltit , hogy milyen élmény volt mikor az Üllői lőtéren egy korodbeli kis srác befordult a 12/76-os slugra töltött pumpás sörétessel , hogy apa akadály van mert az apja puskájával lőtt és felénk fordította kétszer is  . Na kicsit kiabáltam a gyerekkel és az apjával is .

ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.22 -8 1 86748

Az hogy nem lehet elég óvatosnak lenni, az airsoft meg nerf xar is ha szembe talál minimum xar érzés, kösz de kösz nem rizikózok, 

Mindig őszinte vagyok. 

Előzmény: -remény- (86747)
-remény- Creative Commons License 2021.12.22 -3 0 86747

És igazán őszinte pillanataidban mi a véleményed magadról és az e fajta becsípődésedről?;-(

Egy majdnem unokaöcsém:Hatástalanított PA-t mutogattam neki,még nem az agyonhegesztett időből,mikor még el is csettent egy hatástalanított fegyó.Itt ordíjja nekem,hogy hama-hama rakjam el és ne fordíjjam senki,de legfőképpen ő felé! Mondjuk mellette feltudok hozni egy enyhítő körülményt ,hogy alkoholos béfolyásoltság hatására volt hülye.

Előzmény: ZoliD65 (86745)
nedolaci Creative Commons License 2021.12.22 -1 1 86746

Most mééé!?Ismerünk mi párat,aki már a lakását is lelőtte! (Á nem is.Csak az ajtót,válaszfalat,plafonyt.Ki mit. nemám Raikkönent;-DDD)

ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.22 -8 2 86745

Sok mindennt elviselek, de a játékfegyvert(nerf puskát, kattogó kacatot ami nem lő ki semmit) is ha rám fognak ideges vagyok 

Előzmény: Fricu1 (86743)
ZoliD65 Creative Commons License 2021.12.22 -7 2 86744

Alapvetés, 😂

Én jártam már úgy mint james woods a Specialistában(képébe toltak egy shootgunt) , egy 2. Versenyes azóta eltűnt suttyó hantaboy próbálgatott egy A380-ast... Aminek torkolatát kereszteztem volna fejjel  a következő lőállásba menet, megálltam,

Suttyókám :nincs töltve... Mondom nem érdekel emeld már fel azt a csövet míg elhaladok előtted!...

Ez volt kb 4-5 éve, de azóta is megesik (pl idén) hogy le kell baxni valakit mert elvileg üres puskát forgat felém

Ez utóbbi elvileg tapasztalt, felnőtt ember volt testileg -csak fejben nem..... 

Előzmény: Fricu1 (86743)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.22 0 0 86743

Laci, én már láttam sporit a Slavia végén belenézni, mikor kérdeztem, hogy töltött-e? Nem emlékezett...

Próbáltam vele megértetni, hogy töltött! Akkor is, ha nem töltötte meg.

Előzmény: nedolaci (86741)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.22 -1 2 86742

A múltkor leírtam - első kézből - hogy milyen állapotok vannak egy átlagosnak tekinthető vidéki iskolában.

Hamar letörölték, mert politikának tekintette a moderátor.

Pedig politika akkor lett volna, ha arra is kitérek, hogy mi és miért van úgy, ahogy.

Már persze az én értelmezésem szerint...

Ráadásul teljesen pártsemleges a dolog, 30 éve mindegyik felelt már érte, de egyik se felelős érte.

De ez van minden területen. Egy "élménybeszámoló" a covid kórházból, intenzívről már önmagában politika, így aztán be se engednek senkit.

Előzmény: karul (86740)
nedolaci Creative Commons License 2021.12.22 -2 2 86741

Csak hogy a témánál maradjunk.                                                         Ezt is tudod tükrözni? ;-(  Naaa!Légyszilégyszilégyszi!

Előzmény: laziga (86698)
karul Creative Commons License 2021.12.22 -1 0 86740

Pedig sokan szurkolnak,hogy semmi se változzon.

Előzmény: Fricu1 (86737)
TMK-s Creative Commons License 2021.12.22 -3 0 86739
bepi2 Creative Commons License 2021.12.22 0 2 86738

Kire veszélyesebb egy oltatlan, mint egy oltott? Saját magára.

Mindkettő ugyanúgy megfertőződhet és terjeszheti a puruttyát. 

Előzmény: nzsolt18 (86734)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.22 -1 3 86737

A tanárok zöme felelősségteljes, józan ember. Sokat ismerek.

90 %-k feletti köztük az átoltottság. Talán még az egészségügyben van hasonló, de még az se biztos.

Aki nem oltatja magát, annak oka van. Pl. átesett rajta nem régiben, és magas az ellenanyag szintje.

Csakhogy a rendelet nem teszi lehetővé sem a teszteléssel való kivételt, sem az ellenanyagszinttel való kimentést. Csak és kizárólag az orvosi igazolás - miszerint neki nem lehet oltása a bajai miatt - ad felmentést.

Megint belekényszerítik az embereket a sumákba. Okosban kell orvosi papírt szerezni. Merthogy nekik is jön a számla ezután is. És a fizetés nélküliről nem tud elmenni dolgozni sem - csak feketén. Vagy - veszi a kalapját és elmegy francba. És marad a gyerek hülye, mert a maradók között osztják szét az órákat. Tettem fel ide tavaly olyan órabeosztást, miszerint a nejemnek egy időben három (3!) különböző osztályban, eltérő helyen kellett tanítania. És az még "béke év" volt, a vírus előtt. Azóta csak rosszabb lett a helyzet. Gyermekmegőrző, nem több.

Tartok tőle, hogy ráadásul törvénytelenül teszik ezt. A munkajog nem ismer olyat, hogy a munkáltató által elrendelt fizetés nélküli távollét. Azt a munkavállalónak kell kérnie, és a munkáltató, a feltételek megléte esetén engedélyezheti azt. Hoztak most ugyan egy rendeletet ezzel kapcsolatban, de senki munkaszerződése nem tartalmazza, mint munkaköri előírást.

Az orvosokkal megcsinálták ezt, mindenkinek új papírokat, munkaszerződést kellett (volna) aláírnia. A lányom is ezért mondott fel. Illetve nem kellett felmondani, a törvény erejénél fogva szűnt meg a jogviszonya annak, aki nem vállalta az új feltételeket. Mehetett isten hírével.

A pedagógust még ennyire sem veszik komolyan. A nemzet napszámosai. Ahogy régen is hívták őket. Nem változott semmi.

Előzmény: nzsolt18 (86732)
nzsolt18 Creative Commons License 2021.12.22 -3 0 86734

És az ilyenek akik otthon maradnak mert nem oltakoznak, fizethetnének A főiskolásoknak egy óradíjat zsebből hogy helyettük ott vannak fizikálisan meg kezelik az eszközöket meg Vigyáznak a kölykökre meg beírják az 1 est ötöst és ezzel azt érezném nem azzal hogy bevétel nélkül hagyom őket

Vagy legyünk tökösek és akkor basszunk oda mindenkinek aki nincs beoltva. 

Egy oltatlan buszsofőr ugyanúgy veszélyes mint egy oltatlan tanár.

A franciák kemények voltak ezt tisztelem is most 24 órán belül életbe lépett az a rendelet hogy nagy britanniába Franciból se ki se be se turista se üzleti módon csak alapos indokkal.

Kíváncsi vagyok mondjuk a kamionokkal mit csinálnak. De mondjuk Hollandiából is lehet menni Angliába komppal.

Előzmény: nzsolt18 (86732)
bando53 Creative Commons License 2021.12.22 -4 0 86731

Vagy csak álmodozik róla, de nem jut a közelébe sem!:-DDD

Előzmény: szimizso1 (86728)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.21 -4 0 86729

Tudod énis megtükrözném az ilyet, aztán véletlenül jó valagba rúgnám, hogy egy hétig szednék ki belőle a szilánkokat. ;-)

Előzmény: python 357 (86727)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.21 -5 0 86728

Akkor nem tudom kinek csíphette a szemét az a szép kis csigatalpas! Vagy nő volt, vagy érintve érzi magát, mert nincs olyan neki, vagy csak irigy, hogy ne lássa más is! ;-)

Előzmény: robertó69 (86720)
python 357 Creative Commons License 2021.12.21 -6 0 86726

😅😅...Most tettem rád egy pluszt lacus😅☝️🥰❤🤣

Előzmény: -remény- (86721)
exhighand Creative Commons License 2021.12.21 -1 1 86725

Mindeki tudja, hogy én elismerem a teljesítményt legyen az bárkié.

Ez óriási ötlet volt a karaktergyilkosság részeként, hogy megfordították a képet. zseniális. lehet magyarázkodni.

Előzmény: Fricu1 (86689)
karul Creative Commons License 2021.12.21 -1 0 86724

Igen,baromi hosszan.

Előzmény: Fricu1 (86712)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.21 -1 0 86723

Hátha Mózes és a Biblia az volt - akkor ne csodálkozz!

Előzmény: szimizso1 (86717)
-remény- Creative Commons License 2021.12.21 -3 0 86722

Robertó történetkéjéről fejembe jutott valami!

A "komoly" sajtóorgánumokat figyelve,egyre többször látom,hogy jönnek a Földre,mindenféle UFOk,és megszállási célzattal osonkodó földönkívüliek.Én teljesen nyugodt vagyok ez ügyben!Az én életemben,már nem tudnak itt teret hódítani!Nincs fülük!  Nem tudnak maszkot "húzni",a' nélkül pedig sehova se tudnak szétszéledni "."

-remény- Creative Commons License 2021.12.21 -4 2 86721

Jajj millenkis galád ötletem támadt elfigyelve eme rengeteg "-"jelet!Tartsunk állapotfelmérést!

A köcsögök,csírák,ferde hajlamúak sietve tegyék ide névjegyüket egy-egy mínusszal!  Ha valaki többet is tud prezentálni---nosza! Nem vagyok én irigy .De!Hogy lássátok kivel álltok háttal,az idióták bejelentkezését is akceptálom!

Előzmény: -remény- (86695)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.21 -2 2 86720

Az utolsó pillanatban még át tudtam nyálazni ( Figyelem! Szándékos ziccer helyzetbe hozás! ) a képedet!

Hogy mi benne a politika? Hát, a nagy bádogos mesterünk biztos nem volt benne! ;-)))

Előzmény: szimizso1 (86717)
robertó69 Creative Commons License 2021.12.21 -2 2 86719

Ha már ilyen műszaki alfabétának lettél kikiáltva, terelek kicsit más témára.;-)

Lehet kovidolni, politizálni, meg bele láttatni bármi mást, de nem ez lesz a veleje, ígérem!

Szóval: nemrég értem haza a szokásos (a tavalyi év kihagyását nem számítva immár sok-sok éve megrendezett) Díjátadó Gáláról, a Művészetek Házából.

Miskolc Megyejogú Város Önkormányzata kedveskedik ezzel a sportban erre érdemesnek találtatottaknak.

Az előző években az volt a módi, hogy a műsor után név szerint felszólították a színpadra a delikvenseket, ezután az éppen aktuális Polgi, Alpolgi egy szívélyes kézfogás után átadta a díjakat.

Ezután vissza a popódra, majd megint egy kis műsor, és utána állófogadás a résztvevőknek a Galérián.

Mivel egy héttel a program előtt már jött a körlevél, hogy a maszk kötelező lesz a Gálán, felkészültem a legrosszabbra ( Tokiói Olimpia, álszent fa..kalap japók, stb. ) , hogy valami hasonló lesz most is.

Lelki szemeim előtt lepergett a forgatókönyv: felmégy a színpadra, ott lefúj egy eü. dolgozó háti permetezővel valami vegyszerrel, majd a Polgi feléd rúgja a földön a díjadat. Ezután felkapod, majd pánikszerű menekülés a

helyszínről. Ezzel szemben nagyon korrekt tájékoztatást kaptunk a helyszínen a menetrendről: szólítanak, felmégy a színpadra, ahol eldöntheted, maszkban, vagy anélkül fotóznak le a hivatásosok. Átveszed a díjadat, majd vissza a helyedre.

A műsor/ok ugyanolyan színvonalas volt, mint előző években....

Majd ahogy kezdték felszólítani az embereket, a Polgi, meg a Jegyző mindenkivel kivétel nélkül lepacsizott, és személyesen adták át a díjakat.

( Megjegyzés: az oklevélért is kár lett volna, de ha a szokatlanul nagy méretű, nehéz, és tömör, gravírozott üveg díjat az A, verzió szerint adták volna át, nem igazán örültem volna! :-)) )

Ezután a közel 80 ember - szintén maszk nélkül - felment egyszerre a színpadra, ahol erősen egymást hőmérőzve készült egy csoportkép rólunk.

A Galérián, az állófogadáson nem volt most dőzsi, csak gyorsan felkapható szendvicsek, és sütemény volt. Gondolom, a járványkezelés miatt, amit meg is értettem...

Szóval, ebben a mindmeghalunkazonnal időszakban is lehet ésszel kulturáltan, rettegés keltése nélkül rendezvényt csinálni!

Szándékosan nem keverek most ide semmi más privát véleményt, meglátást, csak a pozitív történéseket prezentálom.

Kivételesen jó példának raktam ki ezt a kis szösszenetet a rendezvényről!

Szóval, lehet kulturáltan is!

Előzmény: Fricu1 (86699)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2021.12.21 0 0 86718

Rendőrök is!

Előzmény: -remény- (86686)
szimizso1 Creative Commons License 2021.12.21 -2 0 86717

Namost abba punciba mi volt a politika? 

Fricu1 Creative Commons License 2021.12.21 -1 0 86716

Hú, de gyors a radír!

-remény- Creative Commons License 2021.12.21 -2 0 86715

Valahol azt olvastam,hogy soha nem volt ellene vakcina.192-valahányban,már teljesen besimult a szezonális influba.

Ezzel szemben 2000 körül,valami Jurassicista bacitudós a konzervált bacik dns-éből újraherkelte a törzset és fenenagy hasonlóságot lelt az Atipusos H5N1 című bűnözővel.(számomra ez is csak madárinflu)

Előzmény: karul (86705)
jkoenig Creative Commons License 2021.12.21 -2 1 86714

Pedig az médiamogul már vette a lendületet hogy vonogassa a párhuzamokat a Covid- oltási mizéria és a nem létező 

spanyolnátha- oltás között....

huta50 Creative Commons License 2021.12.21 -2 1 86713

Há' tarcsá magad elé tükröt, osztan, minden világoslessz ! :-)

Énmá mek vatyok világosodva. :-)))

Előzmény: -remény- (86709)
Fricu1 Creative Commons License 2021.12.21 0 1 86712

Jól elhúzódott az a háború....

Előzmény: karul (86705)
-remény- Creative Commons License 2021.12.21 -2 2 86709

Téllleg?Phúúú!Dejokos vagy!Hogy erre mink itten ménem gyüttünk rá?!  ;-DDD

szimizso1 Creative Commons License 2021.12.21 -2 0 86708

Ezt a fegyverpénzt kaliberre fogják majd kimatekolni? :-) Tüzérek, vizérek, meg a bokorugrók.

Előzmény: -remény- (86686)
nzsolt18 Creative Commons License 2021.12.21 -2 2 86707

hallod a tükörrel is így van? 

sosem értettem ezt, segícccs lécci. 

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.21 -1 3 86706

"igen, vakcinázottak, nem oltottak, mert a vakcina és az oltás között nagy a különbség"

Naja, az egyik latinul, a másik magyarul jelenti ugyanazt. A vakcina egyébként a vacca - tehén szóbol származik, az 1700-as években már tudták, hogy aki egy tehénpestises tehén tejéből iszik, elkapja a tehénpestist, ami viszont jóval enyhébb lefolyású, mint az emberi pestis, de utána immunis lesz az illető az emberi pestisre is ( gondolom, a tehén és az emberi pestist okozó kórolozó közeli "rokonságban" állt )

Ez volt az első tudatos aktív immunizálási módszer.  

Előzmény: PEPPI-9 (86430)
karul Creative Commons License 2021.12.21 -2 1 86705

Az 1930-as években az Egyesült Államokban hozták létre a spanyonátha elleni védőoltást. 

Előzmény: karul (86703)
PEPPI-9 Creative Commons License 2021.12.21 -4 2 86704

Kissé sarkítasz, én meg nem voltam eléggé részletes. Amit vastag betűkkel írtam, az reakció volt a 86560-as bejegyzésre, úgyhogy azzal együtt értelmezendő. Olvasd el továbbá FRICU-1 - 86658-as válaszát, az is ad némi támpontot. TV-m nincs, legalábbis az én körzetemben, Laptopom sincs mert stabil gépről netezek és újságokat meg főleg nem olvasok. No, és most jön a csavar, hogy magam is egy média tulajdonosa vagyok, de hát nem olyané, amire te gondolsz, merthogy média és média között nagy a különbség. Én főleg a fősodratúakra' gondoltam,.....gondolhatod....., úgyhogy ne kötözködj! :-) Persze, össze azért nem veszünk...

Előzmény: python 357 (86657)
karul Creative Commons License 2021.12.21 -1 1 86703

A spanyolnátha 1918-19-ben volt jelen.

Akkor még nem volt ellene védőoltás.

Előzmény: PEPPI-9 (86702)
PEPPI-9 Creative Commons License 2021.12.21 -3 1 86702

Nem volt ellene védőoltás. Mi ellen? A spanyolnáthának nevezett kór ellen leoltották a katonákat, ne kérdezd, hogy mivel, de te valószínűleg éltél akkor és jobban tudod, vagy valamelyikünk nem hisz (vagy hisz) a médiának.

Előzmény: karul (86681)
PEPPI-9 Creative Commons License 2021.12.21 -3 1 86701

Hogy mi ellen voltak oltva? Elvileg a spanyolnáthának nevezett kór ellen.

Előzmény: jkoenig (86668)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!