Keresés

Részletes keresés

Sfakutya Creative Commons License 2001.10.14 0 0 272
Feltétlenül írjál a párnáról. Kiváncsi vagyok rá. Ha már kipróbáltad, mi a véleményed neked -akinek nem fáj a dereka- , és majd számoljál be arról, hogy mit mondott a feleséged.
Előzmény: Thomas (271)
Thomas Creative Commons License 2001.10.14 0 0 271
Bocs de nekem azt mondtak, hogy a feriaknal ha a reggeli merevedes a derekban all be az a kor jele:-)))

Ismeri valamelyikotok az ELSA termekeket, ugyanis most jottem Bernbol es hoztam a felesegemnek egy uloparnat amin ulok, ez ket kulonbozo "szivacsbol" van, nyilvan az egyik a kulonleges, mivel jelezve van, hogy melyik a teteje. Ez elveszi a popo alakjat is. Az egesz mintegy ek alaku, elore lejt. Kint kollegak azt mondtak, hogy ez gerinceseknek lett kitalalva.
Tobfele termekuk van, de az internetes honlapjuk meg nem muxik. Kint az Aphotekakban mar lehet ezekkel talalkozni. Majd beszamolunk a tapasztalatokrol.
Udv, es ne fajjon egyikotoknek sem ebben a szep idoben.

Előzmény: Duda (270)
Duda Creative Commons License 2001.09.28 0 0 270
Gyakorlat kozben nem faj. A reggeli derekmerevsegnel meg nem tudom azonositani, hogy ez a szokasos, vagy a jogatol van. Ezert gondoltam, hogy megkerdezem jo-e. Vannak benne eleg meredek tekeresek is.
Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 269
Nem tudom, mert nem vagyok szakértő. De: ami fáj, az nem jó. Sokkal jobb a könnyű úszás. Éjszakára tegyél párnát a derekad alá, mert jólesik neki a meleg és a kényelem. A jogával a jó légzést egyébként jól meglehet tanulni. Ebben elismerem a hatékonyságát.
Előzmény: Duda (268)
Duda Creative Commons License 2001.09.26 0 0 268
Nekem is faj a derekem, meg kopott a porc, meg vigyaznom kell az emelessel.
Elkezdtem (hatha)jogara jarni. VAn nehany nyujtas ami gyanus, hogy nem kene a derekamnak.
A kerdesem: minden nyujtas haznal, vagy bizonyos gyakorlatokat ne vegezzek?
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 267
Gyerekek, tudtok valami olcsó uszodát, ahová a magunkfajtákat reggel beengedik? Én a Budaőrsin lakom, a Bocskai végén, valami közeli budai vagy pesti kellene.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.25 0 0 266
Értem. Ehhez nincs mit hozzátennem.

Adept

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.24 0 0 265
Csak néhány apró megjegyzés:
1. Sérves nyakat nem lehet tekergetni, mert nem tudod, hol okozol maradandó károsodást. Nekem minden egyes tekergetés növelte a sérvemet.
2. Műtött nyakat a kiropraktika alapszabályai szerint már nem is szabad tekergetni.
3. Két évet szenvedtem, nem mentem egyből a kés alá. A kiropraktikusok azzal segítettek, hogy növelték a bajt, s közben legomboltak rólam néhány százast (százezerre gondolok).
4. Ide a topikra még egy százaléka sem ír a nyaki műtötteknek. Ebből semmilyen következtetést sem lehet levonni.
5. Számos barátom van, aki nyaki porcműtét után vígan él már húsz éve és semmi baja a környéki csigolyáknak.

Szóval ugyanazt mondom: nyugi, lassú torna, kontúrpárna, nem emelés és higgadtság mindenek előtt. Mindenkinek van keresztje, nekünk az, hogy néha zsibbadunk, de azért nem kell öngyilkosnak lenni. Bátorság, sorstársaim!!!

A Kiss Balázs történet igaz.
De elég, ha a sportolókra gondolsz, olvass bele a Nemzeti Sportba. Kiss III: porckorongsérv, műtét, fél év múlva foci.

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.22 0 0 264
Kedves Hitman

Köszönöm a támogató szót:))

A manuálterápia, a kiropraktika, az oszteopátia, a csontkovácsolás, a yumeiho masszázs nagyábból egy és ugyanaz. Célja mindnek a csigolyák korrekciója, csak másképp hívják. Nincsenek uj modszerek, csak a körités más.

Azért megdöbbenek mikor ilyeneket olvasok, hogy a hátadra álltak... Sose csináltam ilyet. Nagy bátorság kell hozzá. Ne engedd többet!

MINDENKINEK
Még egyszer ismételném magam. Az orvosok között is vannak rosszak és jók. Hitman rossz orvost talált erre elment más orvosokhoz és az ő véleményüket fogadta el. Sajnos a csontkovácsokhoz nincs ekkora bizodalmunk. Nem a módszer rossz!!!!! Mindig az alkalmazó vagy a használó.

Adept

Előzmény: hitMan (263)
hitMan Creative Commons License 2001.09.22 0 0 263
Az az igazsag , hogy most Adeptnek adok igazat. Eleg sokat hallottam arrol, hogy mennyi felresikerult mutet van, vagy akit megmutottek , utana sem javult sokat az allapota. Arrol nem is beszelve , hogy nem egy ember van akit megmutenek gerincservvel es nemsokara ott all megint a sebesz ajtaja elott. En lattam ilyet , amikor tobb mint egy evvel ezelott a leletemmel a kezemben a doki ajtaja elott varakoztam. Egy biztos, ameddig lehet, kerulom a mutot. En voltam csontkovacsnal, Prof. Kiem -nel / o manual terapiat alkalmaz /, es probalom csonterositovel , es hasonlo cuccokkal javitani a helyzetem. Igaz, hogy nagyon meg kell nezni , hogy kire bizod az "eleted". Egy biztos , azert meg egyszer nem engednem ,hogy a hatamra alljanak, es vegig rugdossak a gerincemet. / Na, az kellemetlen volt. / Mar lassan 1 eve , hogy nem jartam csontkovacsnal , egyelore tartom magam. Tovabbra is erositek, futok, a rotalo, es gerincerolteto gyakorlatokat kerulom. Elmeletileg az lenne a helyes , hogy akinek gerincserve van , az ne futkarozzon, es ne kondizzon , nekik csak az uszas es a nyujtas jar osztalyreszul. Szerintem minden megengedett, ha esszeruen csinalja az ember, es belatja , hogy vannak korlatok, amit nem szabad figyelmen kivul hagyni. En ugy erzem , hogy a gerincserv legnagyobb ellensege , a hosszan tarto ules, nem pedig a mozgas. /Mert annak idejen amikor megmutattam a leletet egy orvosnak,egybol azt mondta: Vegleg abba kell hagyni mindenfele edzest, vagy magamra vessek. Szerencsere konzultaltam par orvossal, akik maskepp lattak a helyzetet. Speciel Prof. Kiem azt mondta , hogy maradjak inkabb csak az uszasnal, de aki allandoan edz , az tudja milyen erzes az, amikor azt mondjak, hogy vegleg alljon le. Igy sajat megerzeseimre hallgatok egyelore. Remelem nekem lesz igazam.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 262
Sajnálom hogy igy gondoljátok. Sajnos ez is tipikusan magyar mentalitás...
Szerencsére sokan vannak már akik mernek máshogy gondolkodni és nem fekszenek be rögtön a kés alá. Lehet hoyg nagyobb felelősség és egyéni döntés, de nem is értem hogy lehet megműtetni magad, ha szeliden is meg lehet oldani...

Másrészről a kiropraktörökkel is az a helyzet mint az orvosakkal. Vannak bénábbak és vannak ugyesebbek. CSak az a különbség hogy egy orvosnak meg van engedve a műhiba. Ha ő hibázik akkor az műtéti kockázat, ha a természetgyógyász hibázik akkor az foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és sitt.

Sok kiropraktőrt és mégtöbb pacienst ismerek, és látom hogy van létjogosultsága a módszernek. Szerencsére már sokan fel merik vállalni azt hogy nem az orvosok és a kés jelenti az egyetlen megoldást.
És sajnos azt is látom hogy a műtöttek közül nagyon kevés gyógyult eset van és sok a visszaeső. Csak nézzétek a hozzászólásokat. Ez nem gyanus egy kicsit senkinek? Ha a kiropraktöröknek ilyen eredményességi mutatoja lenne akkormár rég betiltották volna, mint kuruzslást...

Na ennyi egyszuszra...

Adept

Sfakutya Creative Commons License 2001.09.21 0 0 261
Joe Black
Nagyon tetszik az optimizmusod. Én sem vagyok pesszimista, bár néha nagyon fáj a nyakam és a vállam, de nagyon jó olvasni, amit írtál.
Tényleg igaz, amit Kiss Balázsról írsz?
Egyébként megerősítettél a csontkovácsokkal kapcsolatos véleményemben.
Előzmény: Törölt nick (259)
Kisflaska Creative Commons License 2001.09.21 0 0 260
Üdv mindenkinek!

Engem tavaly októberben műtöttek Pécsett gerincferdüléssel. Ha valaki érintett egy ilyen "betegségben", és kérdése van, forduljon hozzám bizalommal!!

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 259
Köszi. Engem már megműtöttek egyszer. Semmilyen plusztanácsot nem adtak, sőt a professzor azt mondta, hogy dolgozzak nyugodtan, semmi gond nem lesz. És nincs is nagyobb, csak apróbbak. Ha zsibbadok, kicsit mozgok és kész. Ennyi.

Nem kell mindig mindent helyrerakni, ha az helyre van rakva.

Megjegyzem: Kiss Balázst tavaly műtötték nyaki pockorongsérvvel és a múlt hónapban megnyerte a Jóakaratjátékok kalapácsvető számát.
A legfontosabb, hogy az ember pszichésen összeszedje magát. Ne stresszeljen, mert akkor feszül az izom. És ne higyjen a kiropraktikusoknak, akik engem a műtőig juttattak. Ha ügyesebbek, még a nyakcsigolyám is eltörik, de erre már nem adtam időt.

Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.20 0 0 258
Megint beleszólnék...

Bármilyen sport is jobb, mint az iróasztalnál ülni. A mozgás a lényeg. Csak az óvatosságot kell szem előtt tartani.

Joe Black

A tüneteid alapján a nyak 6-7 és a háti 1-3 környékét kellene helyrerakni. Huzamosabb terhelés után migrének fejfájások alakulhatnak ki és megindulhat a szem romlása. Sajnos a vállzsibbadás kiterjedhet az egész karra is rossz esetben.
Kérlek próbálj meg lassú nyakkörzéseket végezni, minden(!) irányban. Aztán Vegyél egy törülközőt a kezedbe ugy hogy mindkét kézzel megfogod kb 30-40 centire egymástól és végezz azzal páros karkörzést egyre szűkülő fogással. Huzodni fog a mellizmod és a hátad. Ha ropog ne ijedj meg.

Adept

Sfakutya Creative Commons License 2001.09.20 0 0 257
Szerintem a legrosszabb sportot űzöd. Ugrálsz és felfelé nézel hirtelen.
Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.20 0 0 256
Most láttam meg újra ezt a topikot.

Nekem lézeres műtétet csináltak. Alulról vettek ki porcot és titániumot kaptam.

A helyzet az, hogy ma is sokszor fáj a nyakam, ha sokat számítógépezek. Gyakran zsibbad a vállam is, de ha nem ülök gépnél nincs komolyabb baj. Időnként szédülök is, de meg lehet szokni. Kosarazni járok, mert az állítólag jót tesz.

Ami fontos még, hogy semmi nehezet nem emelek.

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 255
NAGYON nehéz kitörni az ember nyakát!! Ezt tudom, mert judoztam 16 évet és néha edzettem kommandósokkal...

A nyaki részt a legkönnyebb helyrerakni.
Nem gyözködni akarlak, csak nem szeretem ha tévképzetek élnek és terjednek "szegény" kiropraktőrőkről.:)))

Adept

Előzmény: Sfakutya (254)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 254
Én lehet, hogy azért félek jobban a kelleténél a csontkovácstól, mert nekem a nyaki gerincemmel van a probléma. És úgy gondolom, hogy a gerincnek ezt a felső szakaszát igen könnyen meg lehet rántani, amiből baj lehet. Ugye hallottad már azt, hogy régen az elítélt borravalót adott a hóhérnak, hogy ne csak akasszon, hanem közben egy picit fordítsa is meg a testet. :))))
Előzmény: Törölt nick (253)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 253
Gndolom azt tudod, hogy fázisai vannak a sérvnek aszerint hogy mennyire sérült a fibrotikus gyűrű. Eszerint vannak olyan állapotok amikor simán helyre lehet rakni, és olyanok amikor már télleg csak a szike segit. Csak az a baj hogy az emberek nem tudják hogy van választási lehetőségük.

Ne gondolj ugy a csontkovácsokra, mint valami képzetlen, lapátkezű erőbajnokokra! Ha annyi esze van mint egy normál embernek akkor megmondja, hogy sorry de ezen nem tudok segiteni és elküld máshová. De mondom: számos olyan probléma van amin az orvostudomáyn képtelen segiteni, mert helytelenül áll hozzá a gerinchez! Persze ez nem minden orvosra igaz, tisztelet a kivételnek!!!
De ők sem bujhatnak ki a bőrükből. Külföldön jobban elismerik, hiszen az egyetemen 4 évig képzik őket.

Adept

Előzmény: Sfakutya (252)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 252
Sejtettem, hogy közel állsz a dologhoz. Én, mint beteg őszintén megmondom, hogy tartok tőle. Én valóban úgy érzem, hogy bizonyos esetekben komoly bajt tud okozni a csontkovács.
Gondolj bele: mit tud csinálni a csontkovács egy kialakult gerincsérv esetén? " Helyre rakni " úgysem tudja, de sérülést okozhat.
Előzmény: Törölt nick (251)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 251
Hi-hi!! Ez a beugrató kérdés. Ha azt mondom igen, akkor leültetnek kuruzslásért, mivel magyarországon az orvosok elintézték hogy csak orvosi diplomával lehet kiropraktikát végezni.

Maradjunk annyiban hogy értek hozzá...:)))

Adept

Előzmény: Sfakutya (250)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 250
Te is csontkovács vagy?
Előzmény: Törölt nick (249)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 249
Szó sincs ilyesmiről. Ezt a magyar orvosok szeretik hiresztelni. De tudni kell hogy amerikában és néhány nyugateurópai orvosiegyetemen van kiropraktőr képzés.
Svájcban volt egy konferencia ahol a műhibákat vizsgálták (4végtagi, 2végtagi bénulás, törés stb) meg és sokkal kevesebb a műhiba a kiropraktőrök között mint a sebészeknél (néhány ezrelék). Nagyon ritka a baleset!!

A tapasztalatok azt mutatják hogy sok olyan esetet meg lehet oldani manuálterápival (lumbágó, isiász, lumbális, thorakális, cervikális, belszervi problémák, porckorong sérv bizonyos állapotai), amit a sebészek rögtön műtenek, vagy esetleg nem is tudnak vele mit kezdeni.

Adept

Előzmény: Sfakutya (246)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 248
A rheuma orvos indokolt esetben évente beutalhat un. nappali kórházba. Pl Hévíz, Balf, stb. Én a Gellért fürdőbe kaptam a beutalót, ahova három héten keresztül minden nap bejártam, és ott tartották a gyógytornát, az elektromos kezeléseket, masszirozást, úszást.
Előzmény: Gagarin (247)
Gagarin Creative Commons License 2001.09.16 0 0 247
Igen, olvastam, de abból nem derült ki, hogy milyen kezelésre jártál...
Tényleg: Milyen kezelésre? Mi van a Gellértben? Miért pont oda mentél?
Nekem az ötödik kerületi szakrendelőben zajló tornát és fizikoterápiát kellne látogatnom, de ha ezek is olyanok ott, mit a rendelő többi szekciója, akkor inkább keresek valami másik helyet. Van egyébként privát gyógytornászom, aki talp- és hátmasszázst is csinál, na, az nagyon jó, mert legalább személyreszabott, és hát lelkileg is sokat jelent, hogy van, aki bíztatgat.
Előzmény: Sfakutya (245)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 246
Adept
Én attól félnék, hogy a csontkovács valami olyat csinálna, aminek visszafordíthatatlan következménye lenne. Elismerem, hogy kisebb izületi ficamot helyre tud állítani, de komolyabb baj esetén kárt okozhat.
Előzmény: Törölt nick (243)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 245
Gagarin

Én a 237 hozzászólásomban írtam le a történetemet . Tehát többször is jártam kezelésre.

Előzmény: Gagarin (244)
Gagarin Creative Commons License 2001.09.16 0 0 244
Hát kösz, ettől függetlenül eléggé horrorisztikusan hangzik. Veled csinálták/ják már? Vagy csak hallottad, hogy milyen?
Lejjebb (234) elmeséltem röviden a történetemet.
Szóval, velem az a legnagyobb baj, hogy nekem a műtét után - legnagyobb fájdalmam elmúlt ugyan - de rövidesen új sérvem, új fájdalmam keletkezett, ráadásul van egy műtéti szövetesedésem is. Vagyis a műtét után egy hónapig gyönyörűen gyógyultam, azután visszaestem a közvetlen műtét utáni állapotba, s most már két hónapja változatlan (rossz) az állapotom. Némi túlzással (?), és dühhel azt mondom, hogy nyomorultul érzem magamat, és a legnagyobb baj, hogy tök elkeseredett vagyok, mert mások, akiket műtöttek, ilyenkor már szaladgálnak!
Előzmény: Sfakutya (240)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 243
Mitől félsz?
Előzmény: Sfakutya (242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!