Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.27 0 0 744
James, a '85-ös Aerospace-t a Milestones fejezetben találod, az időskála megfelelő szakaszán. Az ős-modell egyebek között az alsó LCD kijelző méretében, arányaiban tér el a mai modellektől. Éppen úgy mint a Tissot Seven Lady. Ami szerintem is lehetett volna Seven Gentleman. Üdv: slr
Előzmény: Törölt nick (743)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.27 0 0 743
slr

Pedig miután megláttam az elnevezést, megkérdeztem egy pár embertől - és óraboltban is- hogy ez ugye nem női óra, és kivétel nélkül mindenki engem igazolt. De ha nem akkor is, nekem tetszik és kész ( egyébként a TITANIUM sorozat - ami ugyanígy néz ki csak van csak analóg quartz, meg különféle dátumos - mindenhol >>MENS<< címszó alatt fut). Addig szemeztem az Breitlinggel, hogy a nemrég meglépett áremelés összegéért meg tudtam venni a Tissot-t :(. Azon meglepődtem , hogy az Aerospace 1985-ben jelent meg. A kép, amit említettél a Breitling hivatalos oldalán van, mert még nem találkoztam csak az aktuális kollekcióval (vagy nem voltam elég alapos).

Előzmény: Törölt nick (742)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.27 0 0 742
James, attol tartok, a Tissot szándékai szerint női órát hordasz. Mindenesetre megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül nemi eltévelyedésemmel, meg ahol láttam, ott is a férfi órák között volt kitéve. A Breitling oldalán iszonyú jó minőségű fotók vannak, azok szerint bizony ez a Tissot méreteiben tökéletesen megegyezik az ős-Aerospace-szel (leszámítva a tokozást, amit a Tissot szűkebbre szabott), és bár a Tissot oldalán elég gagyi fotók vannak, ott is felismerhető, hogy melyik modellről van szó. Kétlem, hogy ezt a kijelzőt (amely méretek tekintetében az összehasonlytás alapja volt) kisebb változatban is gyártanák.

Megjegyzem, a Tissot változatot kényelmesebb kezelni. Ha sok tekergetnivalód van, a Breitlingen feltöri az ujjadat a sok kiszögellés. Szerencsére / sajnos az én ujjamat egyik sem töri fel.

SLR

Előzmény: Törölt nick (741)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.26 0 0 741
Hello slr !

Én másfél hét óta vagyok tulajdonosa egy ilyen órának (kék számlapos), és én is megnéztem - utána - a Tissot oldalán. Szerintem már csak a méret miatt sem ugyanarra az órára gondoltak, létezik kisebb (csak nem női orát hordok :)). Egyébként az óra szuper, ugyanaz az ETA quartz szerkezet van benne, mint a Breitling-ben, zafir üveg, titánium, még a modellváltozatok is ugyanazok (szin, diszités, stb).
Asszem ez az utolsó quartz órám, a következő FORTIS lesz, amióta megláttam a POEN-ban, számomra a tökéletes órát jelentik.

Előzmény: Törölt nick (739)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.26 0 0 740
hát = ház
Előzmény: Törölt nick (739)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.26 0 0 739
Hello Breki!

Tegnap láttam az eredeti (1985-ös, nem dőlt számos) Breitling Aerospace-t vadonatúj kiszerelésben, Tissot név alatt. Kicsit kisebb a számlapja, mivel az üveg alatt nincs a számlappal egyező színű kúpos gyűrű. Titánium hát és csat, rögtön megtetszett. Hazamentem, megkerestem a neten és azonnal kétségbe estem, úgy látszik, nemi identitászavaraim vannak. Az ominózus Tissot órát úgy hívják, hogy Titanium Seven Lady.

Megtaláljátok a www.tissot.ch alatt.

SLR

Előzmény: BREKI (648)
Andrew T. Lester Creative Commons License 2000.01.25 0 0 738
Üdv mindenkinek!

Nem vagyok egy nagy óra szakértő, de imádom ezeket a fantasztikus cuccokat.
Egy kérdésem volna, aki tud legyen szíves segítsen! Kaptam egy régi svájci karórát, és a gyártási idejét szeretném megtudni. A márkája Allaine. Fekete számlap, piros másodpercmutató, aranyozott mutatók, aranyozott óratok. A számlapon a következők olvashatók: Water resist, Anti-magnetic, Incabloc, Swiss made.
Mechanikus, felhúzós óráról van szó. Az biztos, hogy az óra az 1939-es időkből származik.
Szerintetek hol tudnának kielégítő információt nyújtani?
Sorry mindenkitől, hogy a témától eltértem! IWC-Schaffhausen RULEZ!

jpmaster Creative Commons License 2000.01.25 0 0 737
Ja, és a Poen-ban va SINN óra, az se pite.

Ki, mit tud róla?

Ilyet találtam:
http://www.timezone.com/
http://members.linkonline.net/bobmc/
http://www.watchgallery.com.au/frame.htm

Ez meg főleg szakértőknek való, a "kedvencemről"
a ZENITH -ről:

http://www.timezone.com/WatchSchool/The%20Horologium/Zenith410/zenith410.shtml

JP

Előzmény: jpmaster (735)
jpmaster Creative Commons License 2000.01.25 0 0 736
Ja, és a Poen-ban va SINN óra, az se pite.

Ki, mit tud róla?

JP

Előzmény: jpmaster (735)
jpmaster Creative Commons License 2000.01.25 0 0 735
Haliho!

>Zenith will lose Rolex as a customer for their "El Primero" movement in the near future. A marketing manager from Zenith declares that they are trying to find a way to sell their watches in the USA.<

Ehhez mit szoltok?

JP

nacso Creative Commons License 2000.01.25 0 0 734
csá, SEGÍTSÉG
A www.poen.com-ot kb 2 órája nem tudom elérni, segítség én vagyok gagyi vagy télleg nem működik?
Ahogy napok óta olvasgatom a hozzászólásaitokat a végén még remény ébred bennem, hogy talán egyszer kiművelem magam. Nagyon tetszik a tartalom, igényes és részletes, csak így tovább ...

Előzmény: Piri (733)
Piri Creative Commons License 2000.01.24 0 0 733
Hol lehet olcsón Swatch Irony órát venni??
Mindenhol ugyanannyibe kerül??

Sydney 2000-t keresek kéket

jpmaster Creative Commons License 2000.01.24 0 0 732
Szasz!

Ismereteim szerint Seiko ill. Citizen quartz szek. van bennük. A Sector az design.

IMHO javithatónak kell lennie.

JP

Előzmény: nacso (729)
Thomas Creative Commons License 2000.01.24 0 0 731
Hali,
Ugye!! megvettetek es mar olvastatok a NAPI GAZDASAG mai szamat!?

Egyebkent meg van a velemenyem a svájciakrol, meghogy pontossag.?
Elkuldtem nekik az oram gyari szamat es nem tudtak megmondani, hogy mikor gyartottak?!!
Igaz elnezest kertek, hogy csak azt tudjak, hogy 1912 oktober vagy november volt a gyartasi ido. :-))))))))))) (ezust zseb, a hatuljan a fedel alatt ott az 1900-as vilagkiallitas nagydija erre a tipusra)

Egyebirant tisztelem es becsulom a mindenfele tudasu quartz orakat, de ha jol tudom akkor a holdon a Hasselblad fenykepezogep mellett is tsak egy hagyomanyos Omega volt. (ja a fenykepezogepeket fenn hagytak, egy arany es egy ezust szinu, barki elviheti !!)

Szoval szerintem ha ORA, es ha SVAJCI akkor az nem quartz...

Egyebirant a cikkben leirtak kisertetiesen egyeznek azzal amit a Margit hid pesti hidfojenel levo
oras emlitett a mult heten az orakkal, oravasarlassal kapcsolatban. (Falk Miksa u. 50m a villanyostol)
Udv
Thomas

gvass1 Creative Commons License 2000.01.24 0 0 730
Aszongyak nalam szagertobbek, hogy Sectorbol automatat erdemes venni, azokban turheto ETA szerkezet van. Es kozepes az arfekvesuk.
A kvarcszerkezeteik allitolag javithatatlanok. Es ahhoz meg dragak.
Előzmény: nacso (729)
nacso Creative Commons License 2000.01.24 0 0 729
Sziasztok,
Miután a tájékozottság alaposan hátba vágott és sikerült magamhoz térnem, rögtön kérek is egy kis segítséget!
Az érdekelne, hogy érdemes-e, szabad-e SECTOR típ. órát vásárolni? Előny, hátrány..., megbízható, gagyi??????
Nagyon köszönöm, nacso
Mákos Creative Commons License 2000.01.20 0 0 728
jpmaster !
Bizony Tőled ! Egy helybelit megpróbáltam meggyőzni arról, hogy márpedig a Liszt Ferenc téren van az órás. (40 éve lakik ott) Aztán amikor mondtam, hogy Császár, rögtön mondta a másik "zeneszerzőt". :))
Mégegyszer köszi a címet !
Mákos
Előzmény: jpmaster (726)
Alexa30 Creative Commons License 2000.01.19 0 0 727
Miskolciak és nem miskolciak, gyertek, nézzetek be a Miskolci kávéház c. topicba!
jpmaster Creative Commons License 2000.01.19 0 0 726
MÁKOS!!!

Ha a cimet itt olvastad, akkor tőlem kaptad!!!

(Liszt F.-Jókai térrel kapcsolatban bocs, ha átvertelek, ezt 2 festőművészt mindig keverem:)))))))))) )

JP

Előzmény: Mákos (725)
Mákos Creative Commons License 2000.01.19 0 0 725
HGyuri !
Tegnap vittem be Császár úrhoz a Jókai téren (a Liszt Ferenc térrel szemben) a régi Marvin órámat átnézésre. Jövő héten lesz kész.

ZaLa !
Nekem a kedvenc kvarcórám a Longines Oposition Chrono. Itthon még nem lehet kapni. http://www.oposition.ch, illetve http://www.ashford.com

Üdv: Mákos

jsipos Creative Commons License 2000.01.18 0 0 724
Böngészés közben találtam a következő címet:
http://www.ozdoba.net/swisswatch/watchaddress.html
Nagyon jó (bár még annyira friss, hogy nem teszteltem le teljesen); jónéhány svájci óragyár internetcímére lehet könnyedén eljutni + a földi címük telefonszámokkal stb.
Ja, találtam pár oldalt, ahol az órák szériaszáma van feltüntetve éves bontásban. Van, amelyik így szól: 1857 - 1000. Döbbenetes! (És azóta folyamatosan!)
jsipos Creative Commons License 2000.01.18 0 0 723
Sziasztok!
Valaki (bocs, nem lapoztam vissza a nevéért) írta, hogy az Omega koaxális szerkezetéről régebben volt egy anim. ott, ahonnan most JB köszön.
Az animáció letölthető most is; a cím: http://www.omega.ch/n2_bond.html ("See the Coaxial...").
Szépen ketyeg stb., de igazából a lényeget nem nagyon mutatja be. Pár másodperces mozi, amin egy halvány vázlatrajz mozog - ha jobban értenék hozzá, talán felfognám az elvet.
Üdv!
ZaLa Creative Commons License 2000.01.18 0 0 722
Üdv. azoknak, akik meg tudják különböztetni az órát az időmérő eszköztől!
Rögtön egy kérdés: létezik egyáltalán
-kvarc (bár állítólag ez már nem is óra)
-kis másodpercmutatós (a 6-osnál)
-naptáros (lehetőleg panoráma-ablakos)
-zafírüveges
-svájci
-vízhatlan
óra? Ha igen, köszönettel venném a nevét, elérhetőségét. Üdv.: ZaLa
HGyuri Creative Commons License 2000.01.18 0 0 721
Kösz Prof, bíztam bennetek :) Közben egészen kezdek kiművelodni óra ügyben, de sajna valakinek igaza volt valahol lejjebb abban, hogy minél jobban megismeri az ember az órákat (vagy bármit), annál jobbra törekszik. Nekem személy szerint a Jaeger-LeCoultre tetszik mint stílusban, mint kidolgozásban. A belsejével még biztosan kibékülnék, de az árával nem hiszem :)

Egyébként van egy eléggé rossz külso állapotban lévo arany Marvin örökség a családban, és mindenhonnan elküldtek, azzal, hogy nem érdemes felújításra szétszedni... (még a Poénban is ezt mondták :(
ANY ADVICE? (csak a számlapja kopott..)

Minden jót Mindenkinek!

Egy dilettáns rajongó :)

Prof Creative Commons License 2000.01.18 0 0 720
Haliho!

Most kezdek el egy brutális munkát, úgyhogy pár napig igencsak read-only fórumtag leszek.. :-/

Mindegy, gyűlik a péndz a Fortisra... :-)

HGyuri!

A Roamer-ről csupán annyit tudok, hogy nagyapámnak az volt. Svájcinak tudtommal svájci, bár ezzel a kijelentéssel a Bulovás baki óta eléggé óvatosan bánok. A Neten szinte semmi információ róla, a magyar forgalmazóról pedig semmit sem tudok. De kérdezgetek feszt. Türelem!

A fluoreszkálás/foszforeszkálás tárgykörben annó még általános iskolában elmondták a lényeget. Az egyik fénytárolás, a másik pedig, ahogy gvass is írta, kémiai reakció. Hogy melyik melyik, arról fogalmam sincs...

A tritiumos festés egyébként messze van az egészségkárosító hatástól. Az egyik lapon (majd megkeresem) elég alaposan felvázolták a T betűs jelzéssel ellátott órák mibenlétét. Ezt általában a Swiss Made felirat egyik vagy mindkét oldalán lehet látni, és azt jelöli, hogy az óra világító festése tritium alapot kapott. Az alapozó festés (a tritium) sugárzása szabvány szerint nem haladhatja meg a 25 milliCourie értéket. Ez töredéke az egészségre ártalmas szintnek.
Az óra tokozása és maga a zafírüveg is komoly sugárzásmegfogó tulajdonsággal bír, és bár maga a festés még elszopogatva sem okozna különösebb bajt, az ilyen jelzésű órák javítását kizárólag erre felkészült órásmesternél ajánlják.

No, ennyit mára...

Jólét!

Prof

jpmaster Creative Commons License 2000.01.17 0 0 719
Mákos!

Ha nekem órával kapcsolatban mennem kell akkor a V. Nádor-Arany J. u. sarkán a Hamvadtői mesterhez, vagy a Liszt F téren a Császár úrhoz megyek.

Gvass1!

off:
eladtam a Magnumot!!!
on:
A tritiumos festés bizony (enyhén) rádióaktiv!

Prof!

"Hali! Off, bocs. JP! Küdj egy Emilt a prof@mail.datanet.hu-ra kérlek, van egy private kérdésem."

mél az ment (Köszi a kép felrakást), de nem jött amit várok azóta is. {jpmaster1@yahoo.com}

JP

Előzmény: Mákos (715)
gvass1 Creative Commons License 2000.01.17 0 0 718
haho,
a triciumos "vilagito" festekek ugy mukodnek, hogy a radioaktiv bomlas szolgaltatta energia adja a hozzakevert (rafestett) kemiai anyag fenykibocsatasat (gerjesztett allapotat).

A foszforeszkalast okozza kemiai reakcio, gyakorlatilag ezek tulajdonkeppen lassu egesi folyamatok.

Előzmény: jpmaster (717)
jpmaster Creative Commons License 2000.01.17 0 0 717
Prof!

Az én órám csak akkor "világit" amikor előtte fény érte.

OFF:

Ugy emlékszem hiányos iskolai tanulmányaimból, hogy a flureszkálás vegyi folyamat rész, mig a lumineszkálás az elnyelt fény által gerjesztett fénykibocsátás IMHO a tritiumos festés ennek a továbbfejlesztett (javitott) változata.

Na erről kérdezzünk + valakit aki ért hozzá (Fizikus vagy vegyész)

JP

Előzmény: Prof (713)
HGyuri Creative Commons License 2000.01.17 0 0 716
Tisztelt Ti!
Élveztem olvasgatni a leveleiteket, jó érzés tudni, hogy van hozzáértő magyar ember :)
A minap kaptam egy Roamer Stingray órát, és nem tudok róla semmit. Hálásan venném, ha az óráról nem is, de a gyárról kaphatnék némi véleményt.
Köszönök mindent!
Gyuri
Mákos Creative Commons License 2000.01.17 0 0 715
Sziasztok !
Van egy kb. 50 éves Marvin karórám. Ki szeretném tisztíttatni, rendbetetetni. Az óra szépen megy, szerintem nem kell benne semmit cserélni. Régebben elvittem egy óráshoz, aki azt mondta, ha ilyen pontosan jár, akkor nem ajánlja a szétszedést, tisztítást stb... Azért biztosan ráfér egy rendbetétel. Melyik szervízbe vigyem ?
Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!