Diagnosztika nélkül megvan a hiba, most szóltak a szervizből. Az egyik porlasztófej tart ki, a szerelő azt mondta, keressünk porlasztó tisztító-, javító szett-et, stb. Nektek vélemény? Esetleg hallottatok hasonló hibáról, javítási módról?
akkor csinál ilyet ha nem jó valamelyik izzítógyertya, vezérlőelektronika hibával még nem találkoztam. akkusarud nem laza? izzítógyertyák 10A/db áramfelvételűek általában, holnap ha nem feledem el megmérek egyet. ez megint csak olyan dolog amit a diag egyértelműen kiír.
Az en kerdesemre nincs valamilyen jo otleted? Szerintem itt nem gond a direktreklam, en legalabbis ugy gondolom, a segitseg az segitseg, es nem szeretnem megszabni a tobbi kommentelonek hogy mit irjon vagy gondoljon. Mondjuk a tobbi kommentelo kritikaja kevesbe, inkabb a hasznalhato infok, tapasztalatok erdekelnek. Meg persze a porul jart esetek.. Sok sikert a diagnosztikahoz! Ird meg kerlek, kedves miskolci kollega, hogy mi lett a dolog vege! Lehet hogy teljesen a zavarosban voltunk a hozzaszolasokkal, kivancsi leszek!
Miskolci vagyok, így majd itt helyben próbálom meg a diagnosztikát! Köszönöm a válaszokat, mi is az üzemanyag eljuttatásának akadályát gondoltuk az ügy hibájaként. Csak furcsa volt. Megálltunk vele, nagyiéknál, majd hazafele már nem akart beindulni. Üzemanyagszűrő most volt benne cserélve, ma a légszűrőt is megpucoltam, ellenőriztük az injektorok csatlakozását, lehúztuk, visszadugtuk, látszólag semmi baj velük, az injektorok előtti szűrő előtti csöveken lehet kicsit érezni, mikor gyújtásnál nyomja a dieselt a tankból. Szóval utána lehet valami. Köszi szépen még egyszer mindent, megy diagnosztikára... Mást nem tudunk.
nem kell ehhez smartcentrum, ahol mercedeszt javítanak, és van stardiagnose ugyanúgy kiolvassák. sőt olyat is tudok aki házhoz megy és ott megcsinálja a diagnosztikát, de szándékosan nem is írom be ide, mert látod vannak itt olyanok akik ráordítják az emberre hogy direktreklámot csinál majd 10 hsz.el később névvel, címmel teszi ugyanezt.
szokták szivattyúnak hívni a nagynyomású pumpát is. Bár valóban nem precíz a megfogalmazás, igazad van. Indításkor alacsony a motorfordulatszám, ilyenkor előfordulhat hogy a szállított mennyiség elszivárog a rugóterhelésű nyomáshatároló szelep (ami a 600 bar-t állítja be) tömítése mellett, akár annak koszos volta miatt. (hiába zár a rugó)
Ha van lehetőség diagnosztikára, nyilvánvalóan azt kell csinálni, viszont nem kell rögtön a legdrágább(an javítható) horror hibákra gondolni.
A diagnosztika egyébként szintén a "találomra" módszer, hiszen ott is bizonyos hibák valószínűségének vagy létének kizárásáról van szó.
Személy szerint nem tartom egyedül üdvözítőnek az elektronikus diagnosztikai rendszereket, mert ha kiír valamit az jó, de ha nem ír ki semmit, attól még lehet hiba, és a szerelő gondolkodását nem helyettesíti, csak segíti. Márkaszervizeknél sokszor injektor hiba jelzésekor injektor cserére gondolnak, célszerűen az összesre, holott lehet hogy csak csatlakozó részleges kontakthibájáról van szó ami miatt a tűlöket visszajelzése nem megfelelő az ECU számára és emiatt nem érzékeli az injektor mozgási állapotát. De ez persze más téma..
A szelepek réseinél elszivárgó üzemanyagot indítási fordulatszámokon semmilyen elektronikus rendszer nem érzékeli, ahhoz már nagyobb szeleplöket kell amit az elektronika érzékelni tud.
Szerintem nem írtam elképesztő hülyeséget, és akkor jogosnak érezném a felháborodásodat ha az általam leírt módszer kárt tenne a motorban, mert annyit a "találomra" módszer nem ér, de személy szerint még az olcsóbb módszerek pártján állok. Nem mindenki tud felugrani az ország egyetlen SmartCentrumába hogy rácsatlakozhasson a diagnosztikai műszerre. Persze ha a panaszosunk mondjuk az osztrák határ mellett él akkor én is ajánlom pl az eisenstadt-i SmartCentrumot ahol 40 EUR ért kiolvassák az ECU-t, és rácsatlakoznak az autóra. De valahogy el is kell jutni odáig és produkálni is kell a hibát, ami nem mindig egyszerű.
mint írtam a hibakeresést diagnosztikával érdemes kezdeni, és nem találomra. lehet hogy egyszerűen csak a fordulatszámszenzor a hibás de a nyomásszenzor és (vagy) nyomásszabályzó szelep hibája is lehet, de a diag azt is kiírja. adagoló szivattyú??? a nagynyomású pumpáról beszélsz? az nem szivattyú, ezért "eteti" egy alapnyomást biztosító elektromos pumpa a tankból. ha annak tömítéshibája van, akkor folyik orrán száján.
A nyomáshatárolóban lévő tömités hibája is okozhatja a nyomás felépülésének hiányát. Hideginditó spray vel adhatsz annyi inditólöketet (fordulatszamot) a motornak amivel van egy kis esély. Ha igy inditva beindul és hidegen is jól jár, valamint nem füstöl akkor érdemes az adagoló (szivattyú) tömitéseivel kezdeni a hibakeresést. Gyors kezdeti analizisnek olcsó megoldás, és mivel láncos a motor, annyira a vezérmű ugrásától sem kell tartani.
diagnosztika! abból kiderül felépül e a Railnyomás. sajnos a CDI rendszer sajátossága hogy ha egy befecskendező-porlasztó tönkremegy, leáll az egész rendszer. ez már nem az az autó amelyik akkor is megy ha egy henger nem kap üzemanyagot. mikor volt üzemanyagszűrőd cserélve?
Nekem is Smart fortwo CDI, 2001-es. Az önindító forog, új akksit kapott a kocsi. Azonban a motor az istenért sem röffen be. Az üzemanyag szivattyút hallani, izzítani izzít, csak nem röffen be. Nem jut diesel az égéstérbe? Nem megfelelő a nyomás? Ötlet van?
kövezkező kérdésem lenne egy 2002 es CDI fortwo val kapcsolatban, a német fórum kétféle opcióval is szolgál:
rövid izzitás után rendesen beindul a motor, de az izzitás visszajelzője újra felgyullad és ilyenkor kb 20 másodpercig ég, mig inditás előtt kb 5 másodperc elég volt neki. A motor alapjárata egyenletes, szinte mintaszerű, füst nincs. Pár perces városi futam után ha leállitom és azonnal újrainditom, az izzitásjelző járó motornál már nem jön vissza, pedig akkor is izzít inditás előtt, kicsit hosszabb állás után viszont már újra előjön. A német fórum válaszai közül az egyik szerint három közül az egyik izzitógertya hibája lehet, egy másik beiró arra tippelt (nekem is volt ilyen érzésem) hogy inditózás közben újraindult az izzitást vezérlő elektronika az ideiglenesen alacson akkufeszültség illetve a hirtelen beinduló generátorgerjesztés miatt és emiatt gyulladt fel megint a lámpa.
Jártatok e már igy, illetve mik a smart 800 CDI gyári gyertyák névleges ellenállásértékei?
Sziasztok. Meg szabad kérdeznem kellő udvariassággal, hogy a Smart Pure-ban hol lehet az aksit megtalálni, és kicserélni? Barátnőmnek van kisautója, és rámbízta a dolgot :O :D
A váltóval ahogy olvasgattam a fórumot, többször előfordulhat hiba. A nagy gázadás fura, próbálj nem padló gázzal indulni, nem tesz jót a kuplungnak, ha váltás után, induláskor lepadlózod. Mivel szekvenciális, ezért külön motor mozgatja a kuplungtárcsákat ha jól sejtem, ha odalépsz neki, rögtön egymáshoz zárja őket, ekkor ránt is nagyokat, váltás közben, induláskor megfigyelheted. Talán ez a motor hibázhat, ha lefullad induláskor? A lassúsággal pedig ne törődj, a kis smart nem versenyautó, eleinte nekem is feltűnt, de most már megszoktam. Ahogy a mondás tartja: Lassan járj, tovább élsz. Ilyen sebességű a váltója, szokj hozzá.
Heelo! Egy kis segítség kéne.... Nemrég vettem a kis Smartocskám, 200es évj. 800 cdi. Indulásnál nagyobb gázadásnál lefullad, meg néha mintha kiugrana sebességből és a váltás is lassúnak tűnik nekem (bár még nem volt ezelőtt soha automata, jobban mondva félautomata váltós autóm). Ez kuplung lesz, vagy az egész váltó szar ahogy van?
2001-es Smart CDI 60km/h sebesség felett erősödő buggó hang jelentkezik hátulról.Mi lehet?Tavaly összel csinálták az autót mert csúnyán összetörtem.Elvileg teljes hátsó futómű csere volt,felnik is.Kerékcsapágy lehet?Motor nem sérült.. Van valakinek 5lete?
sam modullal mar semmi gond. amiota megcsinaltad. 700 ezer ft-os bekat kell lenyelni. gaz a story ugy ahogy van. most a body paneleket hozzak rendbe eppen amiket osszecsesztek... beszeljunk privatban elmondom a reszleteket. hivtalak ma,mert van egy 3 vonalas autonk es vinnenk,de dolgoztal eppen.
mert ha igen, te voltal az egyetlen akihez vittunk autot szervizre es mindig tokeletes lett a vegeredmeny...
es sose volt olyan,hogy keseru szajizzel hoztam volna el autot.
most szivok a 700as motorgeneraljaval nem alapszinten. valakinek az eredmeny,hogy jar a motor megy az auto. de kb 26 helyen basztak ossze a body paneleket...
amikor ráépítik az olajhűtő-hőcserélő egységet. ennyit számít. +a motor injektortérképe is más. ettől és a nagyobb kipuffogó rendszertől, valamint a "tágasabb" helytől ahová betuszkolták jobb a hőháztartása, aminek ez a tartósabb üzemelés a végeredménye.
figyeljenek a 3 vonalasok! Sajnos ezt a hibajelzést tényleg sok minden okozhatja. Alapvetően a váltó, vagy a kuplung rendszer meghibásodására utal. Ezen belül lehet mechanikus, vagy elektromos hiba. Most regisztráltam be a fórumba, ás látom, sokan tanácstalanok, mérgesek. Felesleges. Akárki akármit mond, én szerelő fejjel leemelem a kalapom a tervezők előtt. Viszont azt alá kell írnom, hogy nem egyszerű rendszer, és vannak hibái is. Én a hibakeresést mindenképp műszeres vizsgálattal kezdeném. Ha van hibakód, azt szisztematikusan végig kell vizsgálni. Legtöbbször egyszerű vezeték hiba van. De lehet a kuplung, vagy valamelyik váltóalkatrész hibája is. Ha ilyen hibával küzdesz, legyél türelmes, mert nem minden szerelő "szemét, lehúzós". Viszont sajnos vannak ilyenek is. Néha ég is a pofám a szakmabéliek trehánysága, és jellemtelensége miatt, de szerintem nincs tévedhetetlen szerelő. Tudom, hogy rólam is mondják néha a véleményüket egyesek, de én inkább azt szeretném, ha itthon is elterjedne, hogy ha valakinek nem tetszik a munka, akkor megmondja a "szakembernek" (szakmától függetlenül) Most pl. a Jani hozott egy Brabus-t hasonló hibával, csak ott nem 3 vonal van, hanem eltűnik minden a kijelzőről, és nem vált( mondjuk ez mindig 1-ben van). 3szor volt nálam, de elküldtem, mert ezzel a hibával még nem találkoztam, és ha lesz olyan nap, amikor több időm van, visszahívom. Ezt Ö megérti, de lehet hogy ha valaki "beesik" az utcáról, kiakad, hogy miért nem akarom megcsinálni a kocsiját, pedig csak nem akarom hitegetni. Na mindegy. Ha valakinek tudok segíteni, írjon nyugodtan, de nem biztos, hogy azonnal válaszolok, mert kevés időm van.
Sajnálom, hogy ilyen rossz véleményed van a smartosokról. Pedig nem mindenki ilyen szerelők réme...
Megvan az okom arra amit írtam, de senkit sem akarok a sztori részleteivel untatni. Félreértések elkerülése végett, nem az a gond hogy mennyibe kerül, vagy hogy mennyi idő alatt készül el... csak akkor legyen tényleg megcsinálva. Ezzel azt hiszem mindenki így van...
A smartok állapotával egyébként teljesen egyetértek... maga az típus is rossz, a külföldiek meg...
Amennyire vágytam anno egy smartra most legalább annyira várom h eladjam...
nekem volt 5-6 db makulatlan,amit tudom annyit futott amennyit mutatott. mindegyik 80-100nal motorgeneralos lett. ahoz hogy egy motor tisztessegesen meglegyen csinalva 500 ezer ft kell kb. a tobbi taknyolas.
sot volt zsir uj is,ami uj kora ota van nalam. az a rekorder. 200 ezer km van benne.most fizetek ki ra 800 ezret a generalra... ez 700as., a tobbi 5-6 db 600as volt. 600asok semmit nem birnak 700as egy fokkal jobb.
de en mindig legjobb olajat,gyari gyertyat hasznalom.
Új akkuval próbálva, nem indul. Tippünk van az üzemanyag szivattyúra, stb., szervíz lesz a vége. Ha érdekel titeket majd a tapasztalatokat megosztom, ha kész.
pontosan. a smartot 80-100 ezer km-re terveztek es pont. amit behoznak kintrol az mind 100 ezer felett futott peppe huggya hajtott rommatort fostaliga. aminek az oraja lehet 30 ezret mutat es mesekonyv is van hozza. de ez nem igy van.
a magyar atlag smartra nyugodtan ralehet 3-400at kolteni,hogy napi hasznalatra alkalmas legyen.
nekem volt 5-6 db makulatlan,amit tudom annyit futott amennyit mutatott. mindegyik 80-100nal motorgeneralos lett. ahoz hogy egy motor tisztessegesen meglegyen csinalva 500 ezer ft kell kb. a tobbi taknyolas.
Felettem pedig már jellemezték a magyar smart autópark állapotát. 90% külföldről behozott törött, lehasznált, szervizeletlen időzített bomba.
A "másik oldalról" vizsgálni a legegyszerűbb: Amíg nem jó az autó nem fizetek egy fillért sem. Leírtad helyettem amit eddig ide nem mertem. Nem véletlen kerülik a smartosokat, nehéz úgy autót javítani, ha ott lihegnek az ember nyakán és megmondják mi a baja, mit kell csinálni, mennyibe kerülhet és mikorra legyen kész.
Felettem pedig már jellemezték a magyar smart autópark állapotát. 90% külföldről behozott törött, lehasznált, szervizeletlen időzített bomba.
de a smart egy fostenger. autonak nem nevezheto hibaforras. ez teny. en ennyire beteges autot nem lattam. ezek 80-100 ezer km magassagaban elpusztulnak kivetel nelkul.
Senki sem fogja úgy felkeresni! De nézd a másik oldalról is. Már elég volt hogy többszázezret gombolt le rólam az "ismerős ismerőse szerelő" és még mindig nem megy az autó. Szóval ilyen helyzetben nagyon örül az ember ha talál valakit aki megjavítja, lehetőleg jól és talán még megfizethető áron is! Ha volt már hasonló problémád, Te is tapasztalhattad hogy a smartokat sok helyen el sem vállalják. Azt hiszem egy fórum pont erre való, hogy ilyen tapasztalatok cseréljenek gazdát...
Bocs, nem akarom újra felkavarni a port, de azért ez a "3 vonalas hiba" stb. műszaki általánosítgatás elég sok problémához vezetett már eddig is. Egyik szervizes sem szereti, ha úgy keresik fel, hogy "üdv ,xy ajánlott, az autómnak ez a baja, máshol n összegért javítják és te mennyiért csinálod?" Aztán a végén kiderül nem is az a probléma a kezdődik a cirkusz. Nem bonyolult autók, de a rendszer sajátosságai miatt vannak buktatók.
köszi! Csak ennyi baja lenne? akkor nem kisebb tünetek lennének? -Most nem forog az önindtó, -Villog a műszerfal és csipog ha indítanál -Nem rakja sebességbe a kocsit Ezt egy új akksi megoldja? Nem hinném, de veszek bele, hátha igazad lesz... :-)
Gondoltam, hogy nem itthoni probléma... A vilko nem tudom mi, amit sejtek, hogy pesti kötődés, én meg miskolci vagyok. Konkrétan arra kérdeznék rá, hogy mi csinálhatja a hibát, szerinted, szerintetek mi a baja? Peti
multkor a hova ne kerdesbol hatalmas botrany lett. igy most megprobaljuk a hova igen temakort:)))
1211 Bp. Ady Endre út 110/B Tel: 276-2568 Szervizvezető: Simon Tibor Mobil: 70-367-8216 H-P: 8-17h 3 vonal,egyeb elektronikai hibak, nem indul a smart kerdesben o volt az aki idaig mindent megcsinalta gyorsan es jol es viszonylag olcson.
A segítségetek szeretném kérni. Nálam is előjött a 3 csík probléma. Azóta kisebb vagyont költöttünk javításokra és közel 2 hónapot töltött szerelőnél az autó néhány napos megszakításokkal. És ami a legbosszantóbb, hogy ismét előjött a probléma. :/
Tudja valaki mi okozza pontosan a 3 csík hibát? Már szinte minden ki lett cserélve (állítólag) a váltó környékén és mégsem működik.
Tudnátok ajánlani megbízható szerelőt? Kárpát utcába érdemes elvinni?
Kérdésem a következő lenne: Mit csináljak, mit javasoltok? Az autó anyukám elmondása szerint önindítózott, de nem indult be. Hazajött busszal, ráfogtuk, hogy már rossz az aksija, cserélni kell. Azonban másnap vittünk töltőt, felnyomattuk az aksit, és 83. önindítózásra sem akart beröffenni a 2001-es diesel fortwo-nk. :( Haza lett húzva a másik kocsinkkal, most kimentem én is a kicsikéhez megvizslatni mi lehet vele, kulcs bele, izzítás, eddig nem volt semmi, csak már az önindító sem forgott most nekem meg, ráadásul ezek után kigyulladt a sárga felkiáltójel is, és a műszerfaltól kezdve minden világító test villogni kezdett, mintha ingadozna egy alacsony feszültség. A lámpát felkapcsolva is ingadozik a fénye, maximumra téve a levegőfújást elindul, majd visszaesik alacsony fordulatra és az is cseszekszik. Sebességbe sem engedi rakni magát. Ötlet, tipp? Önindító baja van? Akkumulátor? elektronika? számtógépes vezérlés? Előre is köszi! Petivicc
Mi tettünk feljelentést mindkét esetben (kb 4-5 óra ügyintézés, ebből 2 óra ácsorgás a hidegben). Azt mondták, hogy tudják, hogy egy banda garázdálkodik, de mit tegyenek, mikor a II. kerületben 2 járőr van összesen.
sajnos ilyen világban élünk. én készítettem egy "védelmi" felszerelést a Roadsteremre ami megnehezíti a csavarokhoz hozzáférést. csak nem hord magával egy egész műhelynyi szerszámot.
Ez is Budán történt, I. kerület MTI oldala (Orvos utca). Holnap délelőtt találkozom a biztonsági emberrel, mert úgy láttam, hogy van egy kamerájuk, ami láthatott. Azért hihetetlen ez a világ, hogy kamerák előtt, -15 fokban és méteres hóban valaki lefekszik és szétszereli a kocsit...
az ok,hogy kodlampat,kodlampa racsot,kormanyt,cd radiot,hatso lokost stb kivesznek. ezt mar lassan megszokjuk. de a kuplung motort megis hogyan szedik le egy parkolo autorol? mondjuk logikaja van,iden telen 10bol 6 smart ezzel sziv...
meg szerencse,hogy amiota feltortek a mercit,elvittek a smartbol a kodlampat es racsot azota hazamon elol hatul biztonsagi kamera van ami nagy reszben az utcat is veszi,ugyhogy ha megegyszer eltunik vmi vegig kell csak nezni... ide nem hinnem gyalog jonnek, egy rendszam meg kiindulasnak eleg...
Sajnálattal olvasom, ez rossz hír. az idén már kb. 4.-5. eset ez amiről hallunk, és mind Budán történt. ez az eset hová köthető helyileg? javaslom hogy menj és tegyél feljelentést a kerületi rendőrségen, előbb-utóbb csak foglalkoznak ezzel is.
en annyit szeretnek elerni,hogyha mar ez az egesz smart,smart kozosseg es tarsai ennyire melyre lett 3 ev alatt sullyesztve, akkor legalabb ezt a topicot kimeljuk meg a direkt es indirekt reklamtol. es ne arrol szoljon ez a topic,hogy a smartklubot dicsoitjuk es tarsai. arra ott van a www.smartklub.hu privatban barkit barmerre lehet iranyitani.
sajnos 3 ev alatt ami tortent a smart korul az nagyon szomoru. egy jol mukodo kozosseg lett szetverve,egy uzleti vallalkozas miatt... nincs 2007 augusztusi pappas talalkozo ota normalis talalkozo,normalis smart kozosseg,normalis klub. van par ember es ennyi. ez teny. a tobbit hagyjuk. kimeljuk meg ezt a topicot a felesleges vitatol reklamtol es tarsai. Upe probalkozik rendbehozni. de az, hogy "smartklub" nagyon sok embernel voros poszto.
ahogy sokan mondjak "a smart klubnak a smartosokat kene szolgalni, nem egy uzleti vallalkozast es par ember megelheteset."
rg9 írta: Sziasztok! Még október végén kerestem Smart szervízt itt a fórumon Forfour kuplung hiba miatt, és gondoltam, a tapasztalataim hasznosak lehetnek másnak is.
Első körben a K. u-ban voltam, ahol kaptam egy 120eFt-os árajánlatot x javításra. Ezután beszéltem Janival, aki biztosra állította, hogy a tünetek alapján nem erről a hibáról van szó. Át is vittem hozzá az autót, ahol elvégeztek rajta egy y típusú javítást, 80eFt-ért. Utólag kiderült, hogy ugyanezt a javítást más szervízek 30-35eFt körül végzik (több szervízzel is beszéltem). Ezek után felhívtam Janit, hogy tisztázzam, mi is történt pontosan. (Első körben nem vette fel, csak pár másodperccel később, számtiltással...) A "beszélgetés" eredménye az volt, hogy Jani szerint örüljek, hogy kevesebbet fizettem nekik (y-ért), mint amennyit a K. u-ban számláztak volna (x-ért). Az már teljesen mellékes apróság, hogy az egyik ablaktörlőm nem működött, miután elhoztam az autót tőlük, tehát mehettem vissza, hogy ezt korrigálják...
Hát, ennyit a bizalomról... Részemről ez a szervíz kihúzva a listáról...
ha lehet a direkt reklamot hagyjuk... ha nem gond. es na adjunk olyan tanacsot ami nem biztos,hogy jo lesz az illetonek...
visszaterve a 3 csik problemara. sokan szivnak ezzel mostanaban. idaig egy szervizt tudunk aki gyorsan,hatekonyan,szakszeruen, es nem tul dragan csinalja. privatban irok cimet. akku saru le utana elvileg ha nem azott szet teljesen kis idore valoszinuleg eszhez ter.
lehet ha kiteszi magát üresbe, de ebben az esetben nem biztos. ráadásul ilyen időben nem ajánlom, vagy belecsúszol a téged vontatóba, vagy szénné égeted a féked félelmedben, szóval...... jobb oldalon a lábszőnyeg alatt az akkufedélben kellene lenni egy becsavarható vonószemnek. De ha már itt nyúlkálsz akkor próbáljátok levenni az akksisarut fél percre, ettől időnként helyreáll a rendszer. egyszerűbb ha felhívod a Smart Klubot a szállításban is segítenek.
Ez nagy baj? Vajon meg tudja csinélni egy szerelő a helyszínen, ha odahívom? vagy megint tréler? Elnézést a tudatlanságomért, de nő vagyok és épp nincs férfi, aki segíteni tudna ebben. Nem akarom fölöslegesen elszállíttatni.
de az is lehet hogy a motor melege által megolvadt az összetolt latyak alatta és beszivárgott a csatlakozásba. mindenképpen ott kell keresni a hibát bár ha eleinte még volt sebességfokozat? (a sárga háromszög az egyik kerék túlpörgését jelzi) akkor inkább az előbbi variációra voksolnék.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Tegnapelőtt a munkahelyem környékén még iszonyatosan magas volt a hó, majdnem feladtam, hogy be tudok állni bárhova is, végül szerencsére kiállt egy autó előttem, aminek szó szerint beszánkóztam a helyére. Tudtam, hogy hazafelé nehéz lesz kiállni, természetesen nem is sikerült, otthagytam éjszakára. Másnap amikor eltakarítottam körülötte az havat és megpróbáltam kiállni jött a baj... A kocsi beindul ugyan, de folyamatosan világít a sárga felkiáltójel a kijelzőn. Amikor tolatásba vagy egyesbe raktam a kocsi elkezdett öklendezni (nem áll le, csak ütemesen felhörög) , majd pár másodperc múlva megjelenik a kijelzőn az R helyett a három csík. Megint hagytam aludni egy éjszakát, hátha kiheveri, de sajnos ma este is eljátszotta ugyanezt. Mi lehet a gondja szerintetek?
igen. gyakori hisztijük ez. Váltóhibát jelez. Vedd le az akkusarut fél percre, valószínűleg el fog tűnni, de tárolt hibaként előhívható. ettől még ne nyugodj meg a hiba jelen van és lehet hogy 1x csak nem kapcsolja a sebességet semerre. minél előbb fel kellene rakni diagra, hogy a kiváltó ok kiderüljön és orvosolni.
A családban van egy 2005 évjáratú 698 cm3-is, automata benzines Smart. Egy olyan gondom van vele, hogy a sebesség váltónak a kis visszajelzője nem mutatja a betűket/számokat. Csak 3csik villog állandóan. A váltó működik normálisan, gond nélkül, csak a kijelző nem mutatja az adatokat. Érdekes módon viszont az imobilaisernek a kis kulcsát megjeleníti. Valaki tud segíteni? Vagy valaki találkozott már ilyen gonddal?
Mi is a II. kerületben laktunk, nálunk egy hűtőrács, egy szett visszapillantó és a váltóvezérlés bánta...
Plusz tegnap a bölcsi előtt még fel is törték.
A www.smartbonto.com-tól vettem új oldalsó üveget. Senkinek nem ajánlom a helyet, inkorrekt banda.
Egyébként ahogy nézegetem a II. kerületi 2003 utáni Smartokban általában nincs hűtőrács - én se veszek még egyet, csak azért hogy pár hét múlva lelopják újra.
Hú, ezt a kérdést mi is körbejártuk anno, most 3 éves a kisfiam.
Mi kikapcsoltattuk mindkét légzsákot, külön-külön nem lehetett megoldani. Mikor már tudott ülni a baba biztonsággal (10-12 hónaposan)akkor lecseréltük a hordozót egy 9-18 kg-os gyereklüésre és onnnantól nincs gond!
Egyébként nekünk 3 kerekű Quinny Speedi babakocsink van, a mai napig használjuk és simán befér a Smartba összecsukva, még a kerekeit se kell leszerelni. pedig nem kisdarab. Lapjára csukom és oldalra állítva egyszerűen beemelem a csomagtartóba.
Ha jól tudom az isofix üléseknél van olyan lehetőség, hogy rögzítéskor kikapcsol a légzsák, de szerintem a Smartnál nincs ilyen funkció, ha jól emlékszem ezt is körbekérdeztem anno.
Először is köszi, hogy vetted a fáradságot, és utánanéztél.Monjuk erre utalót már én is találtam igaz német oldalon.De.
Sajnos ez még nekem nem jó.Ez már akkor kell amikor a gyerek ülni tud, szerintem úgy 1-1.5 éves kortól.Addig hova tegyem?Nem igaz hogy a fortwo nem alkalmas pici baba (2-3 hónapos) szállítására.....Hogy a csudába kapcsoljam ki a jobb oldali légzsákot, hogy a kresz szabályai szerint biztonságosan, és szabályszerűen háttal a menetiránynak szállíthassam.??????
Már a csomagtartó méretéből adódóan sem egyszerű babakocsit venni, nem gondoltam, hogy ez is ekkora gondot okoz.De annyira a szívemhez nőt a kis Smart, hogy ezért nem szívesen vállnék meg tőle.Egyébként ez az ülés amiről küldtél elérhetőséget mennyiben másabb, ha másabb mint a szokványos gyerekülések? Ez ugye már menetiránnyal szemben van, ennél már nem követelmény a kikapcsolt légzsák? Vagy most hogyis van ez?
Van köztetetek olyan aki fortwo-val kisbabát szállít?(0évestől)
Hogyan lehet az utasoldali légzsákot inaktívá tenni?Tudja valaki hol kapható direkt fortwo-ba biztonsági gyerekülés, ami automatikusan kapcsolja a légzsákot?
A kocsi "használati könyvében" utal erre, de eddig nem találtam sehol.
Szasztok, skacok! Megbízható, elfogadható áron dolgozó smartjavítót keresek budapesten. Van némi kompressziós porbléma, meg valami ékszíjas, meg avtomataváltós, szóval kehes a drága eléggé.
Haveromnak is lelopták a lökhárítót ködlámpástól és a xenon fényszőrőkat, mondjuk ez egy megan rs volt, először hagyta kint az utcán, meg szerintem utoljára is.
Ma ismét lelopták az egyik autónkról az első rácsot, a másikról már csak a ködlámpa dugókat, mert becsavaroztam a rácsot... Kezdődik megint, hogy 2-3 havonta lerabolják az autókat??? A múltkor is két rács és két pár ködlámpa bánta az éjszakai portyázást. Kicsit ideges vagyok :( ÁÁááááááááááááá
Barátnőm fortwo-jának lámpája (2004-es) túlságosan felfele világít, a belső "tekerővel" nem tudom eléggé állítani. Van valami olyan állítási lehetőség a fényszórónál, mint pl a ködlámpánál? Gondolom ha igen ahhoz is le kell bontani az elejét!?
én nem szeretném tele offolni itt,bár nemtom pontosan mit jelent csak sejthető :D én nem vagyok se nagy se régi forumozo. de lényegében mire valo ez az egéssz ha nem lehet irni benne?????
cábrio :o) nagyon olyat akartam... de jot cak nagyon drágán tudtam volna. de ennek full panoráma tető és legalább gond mentes. és baaaaromira bejön a fekete a smartnál.
tele offoljuk a topicot azert kerdeztem. de mind1 ugyse ir ide senki. en szinte mindent kicsereltem mar 1-szer vagy 2szer rajta. most megcsinaljak a motort,futomuvet,1-2 elem ujrafujas,polir, karpittakaritas stb.
2003. pulse azt hiszem :) 1.3M de makulátlan.... nagyon szép kivül belül! és le lett rendesen szervizelve, plussz jobb a biztos alapon szij csere meg ilyenek... van pár extra, üvegtető meg ford. ora,klima meg köd... de még van egy hajszál hijja sajna.... a bank :( arra várunk. igazából meg kéne hogy feleljek de a mai világban....
kiveszik szetszedik,megcsinaljak a motort mondjuk 250ert. kihagyod a vizpumpat,vezerles cseret,nem nyulsz ahoz ami most meg jo. sporoltal 200at mondjuk. elmesz 3 honapot vagy fel evet. vmi a motorban amihez nem nyultak hozza elpusztul kezdheted elolrol... egyik ismerosom megcsinaltatta teljesen a motorjat,gepmuhelyben elszurtak vmit. 2 honap utan megallt a motor. lerakta es megcsinaltak gariban ujra. garanciat csak a teljes munkara adnak.
nekem munkaeszkoz. evi 100 ezret fut kb. most igy 3-4 hetet all. valszeg kerek toluk csereautot is. a hobbi autom 20at eszik varosban ha sietek 23. 1 honap alatt beletankolom a normalis javitas arat, ha elviszem valakihez aki olcsobb es nincs csere auto. biztos jo lesz,Janiek ertenek hozza. milyet vettel mennyiert?
Van ugy hogy ott nem javitják meg jol és kisebb szervizben igen. ez hogy lehet? Van egy aranykezü mester, aki mercinél dolgozik. mindent tud az autorol. egy nap azt mondja! most inditok egy vállalkozást és teszek mindent ugy ahogy én gondolom. nem fognak engem olyanra utasitani,hogy tegyem meg, amiben nem hiszek.
Lesz egy pici szerviz a város széllén ahol jobban dolgoznak mint a mercinél. Mind addig pici, mig sok év kemény munkával el nem éri a nagyobb szerviz állapotot :) ha gyorsan érné el akkor nem szivből csinálná hanem üzlezi alapon...
már rég megmondták... minden relativ! Persze szerencse és körülszimatolás és persze bizalommal lehet olcsobban jot csinálni.
de tény... a tul olcso utolag mindeig drága. mert büntettlenül nem lehet olcson vásárolni :)
Igen, veled értek 1et.... Deee kell hozzá fél millio forint... ami nem mindenkinek van. Igy belül én is azt gondolom amit te,de kifele ugy indoklom és azt mutatom.... gyerekek, 1x élünk ALL-INN! pont most keresztezte a merkur a plutot, tuti jo lesz a kicsi kocsim! Tudod, tökéletesen igazad van, de én is csak igazat tudok neked adni de 500e ft-ért nem viszem oda. ez biztos!
en mondjuk 5 ev smartozas utan most jutottam el oda,hogy csak es kizarolag mercedes szakszervizbe viszem. vagy becsbe vagy az itthoniba. nekem most allt meg az egyik 700as benzines smartomban a motor 200 ezret ment el. vagy 10 helyen kerdeztem megoldhato-e, mindenki megakarta oldani. garancia nelkul. atlag ar erre a muveletre netto 250 ezer lett volna (mielott valaki azt mondana nekem,hogy a felebol megoldhato,igen ganyolassal, de ha szetvan a motor szedve,gyuruzni kell,gepmuhely,tomitesek szelepek,vizpumpa,olajon,folyadekok,szijak,gyertyak,vezerles ha ezt osszeadja az ember kompletten maris keves a 250). bevittem a mercedeshez. mondtak kb. fel milliot,garanciaval mindennel. atnezve az arajanlatot es,hogy mit cserelnek nagyjabol ugyanaz jott ki mint amit mashol mondtak,bizonyos alkatreszek olcsobbak valamiert. nekem ennyit a nyugalmam meger.
A lehető legszerencsésebb döntésem volt, hogy elmentem a smartklubba és feltettem a kérdéseimet! Minden bugyuta kérdésemre válaszoltak és kocsit is tudtam ott venni. Gondoltam,minek kockáztassak?! ott csak értenek hozzá... Ahogy átvettem uj játékszerem, csatlakozom a klubhoz és buliiiii...bulliiiiii...bulliiii :D
szinte mind1... szine ne nőies legyen,max 100e km. normál állapot és törés mentes. kábrio (szándékosan irom igy) lenne a legjobb a lelkemnek de ha jo állapotu és olcso akkor az is rendben.
kor is teljesen mind1.... ill. a pénztárcám a max 3 évesig fér bele,vagy az eladó enged többet :)
Segitséget azért szeretnék kérni mert találtam 1et egy kereskedésben de naaagyon gyanus az nekem!!! tulságosan passzol ott minden.. egy 9 éves auto nem szokott enyire rendben lenni,de ha mégis akkor nem olcsobb a társainál 400e forintal!
Mennyi időset, és benzinest vagy dizelt szeretnél? Kabriót nem javasolnám nagyon sok gond van a tetőmozgató mechanikáikkal, és nagyon drágán javítható. mail megy.
mennyi km? kuplungmozgato motor es annak a csatlakozoja kabelei, gepen megnezni hibakodot es a kuplung allapotat mennyire kopott. valtoolajat megnezni. valszeg kuplung csere lesz.
Üdv. Minden Smartosnak! Csatlakoztam körötökhöz egy Fortwo-val 2000-es évj. 800cdi Quattromen! Hozzád lenne kérdésem,esetleg valami telefonos elérhetőség is jó lenne mailben. Váltó gondom van..nem vált csak ha pofozgatom és akkor is eléggé rángatva. pláne elindulásnál. Autómata funkció nem működik..nem tudom milyennek kell lenni,mert most vettem. előtte nem volt ilyen autóm. Minden segítséget előre is köszönök! Sp.
Üdv. Mindenkinek! Még mindig van egy garnitúra rendkívül akciós 4 db smart lezezfelni,95%-os téligumival szerelve. 48e ft-ért ha kell felrakva vihető. Árpád hidnál mindennap megtekinthető és elvihető 20 3 283 227-on bármikor. kösz. Attila.
Sziasztok! Cabrióhoz van egy eladó vászontetőm! Hibátlan, fekete, és nagyon olcsó! 15eFt-ot kérek érte! Ha valakit érdekel hívjon a 06-30/50-98-474-en!
elmeleti sikon -nekem xenonos mind3 smartom es nem emlexem pontosan- de ha nincs gyujtas egy egyet vagy kettot kattintasz a vilagitas kapcsolon,helyzetjelzon kivul semmi nem eg. ha gyujtast adsz es elinditod es tompitott fenyre kapcsolsz akkor eg minden. nekem ilyen. de pl a xenon trafo gyujtas nelkul nem is mukodik.
barmilyen izzocserehez egyszerubb az elejet leszedni. rutinosoknak 10 perc. halkan jegyzem meg,hogy sokkal celszerubb es logikusabb 1*15 ezer ft-ert xenont tenni bele, mint evente izzot cserelni.
még1x a váltóról, a Pure kivitelnél nem működik a csak szoftveres verzió, hanem kulissza csere és egy szoftver felülírás (kódot kell kérni a gyártótól) is kell Pulse modellnél átállítható a már előzőleg leírt módon, ill. másik kulisszával teljesértékű Softtouch váltód lesz. 20-60pénz a tól-ig.
"Bonyolult, házilag kivitelezhető vagy le kell bontani a fél elejét?" nem lebontós, vannak szerelőnyílások a szélvédő alatt. nem ismerem a képességeidet, kézügyesség, rejtvényfejtő képesség..... mindkettőre szükséged lesz hozzá:( mikori modell? a Faceliftes az elég x@r még annak is aki tudja hová nyúljon.
ezek szerint a tied nem softtuch váltós? át tudjuk állítani a szoftvert úgy hogy beindítás után automata üzemmódban megy mindaddig amíg nem avatkozol közbe kézzel. ha váltasz utána csak újraindítás után automata újból. de ha cserélünk váltókulisszát rajt onnantól teljesen softtuch lesz.
A váltó szoftveres átalakítását nem tudom, meglehet-e oldani, majd más hátha hozzászól ehhez.
Ha helyzetjelzőre kapcsolsz, helyzetjelzőnek kell világítani elől. :) 3 állás van ugye: helyzetjelző, tompított, reflektor. Mindegyik alkalommla világít elől a lámpa mint minden más kocsinál is. :) Ha semmi nem világít helyzetjelzőre kapcsoláskor elől, ki kell cserélni az izzókat! Persze ne feledd, hátul is világítani kell mind3 esetben a lámpának. :) Érdemes még a féklámpát is megnézni.
A váltó megszokása szerintem elég könnyű, a gázról sem muszáj levenned a lábad, szépen szabályozza a gázt. A sebességbe rakás csak fékkel együtt, ez az, ami érdekesebb, szokatlanabb lehet. :)
Üdv. Mindenkinek! Van rendkívül akciósan 4 db smart lezezfelni,95%-os téligumival szerelve. 48e ft-ért ha kell felrakva vihető. Árpád hidnál mindennap megtekinthető és elvihető 20 3 283 227-on bármikor. kösz. Attia.
Elbírja, szélesebb felületen fekszik, ennek vannak jó és rossz hatásai is. Nekünk ilyen méret volt rajta mikor használtan megvettük, ha van, tedd rá. De ha újat feszel, akkor 175/55 R15 :)
Sziasztok. Gondom van a smartommal. 2002-es 600ccm-es az auto és tönkre ment a váltó,mit érdemes kezdeni vele? Vegyek bontottat vagy felujitottat? Van-e valakinek bontott elado? stb. Várok minden megoldást ha lehet árat is kéárnék mi mennyibe kerűl.Köszi
Who wants to sell some of her/his stuff from the brand smart. At smart times 09 a flea market will take place. On Sunday 23 August 2009 at 11 :00 am, bring any smart gear you no longer use to the outdoor stage, where you can sell or exchange your goods.
We are looking forward to meet you in Zell am See/Austria.
We have received some enquiries for rallies to smart times with the target Zell am See, from all over Europe. Who wants to participate? We want to find as much people as possible who want to drive to smart times 09 together. Wherever you are from just send us your travel planning. (The biggest rally will win a price). Just send an email to: info@smarttimes.at with the following information: place and time of departure and a phone number. All the information will be published on www.smarttimes.at.
Nem is tudtam lemérni, egy hónapja most látom először a kocsit, tréler vitte ki a szervízbe, én nem is voltam ott. Hát ezért, sajnos.
Szóval nem a kuplungkiemelő volt a ludas, hanem valami kapcsoló, amit meg lehetett barkácsolni (amikor telefonban leírtam a hibát, egyből rávágta, hogy kuplungkiemelő motor, de pár nap után hívott, hogy szerencsére mégsem kellett cserélni). Nem tudtam beriasztani, azt is megszerelték (hátsó alsó ajtó záródási gond volt). Amikor megvettük, telibefújattam (nem velük), és szarul tették vissza az első szélvédőt, azt is megcsinálták. Ezekért, plusz zöldkártyáért fizettem szumma 10ezret.
Nagyon jó ez a szerelő, meint bejött, hogy a gyorsan-jól-olcsón hármasból mindig csak kettő érvényesül: az én szerelőm jó és olcsó.
British pop newcomer Steve Appleton provides the music to the current smart campaign with his song: "Inner City Lover". Steve will cause the walls to rumble during his live gig at the smart Party in Burg Kaprun!
Parts Flea Market
Bring any smart gear you no longer use to smart times 09 where you can sell or exchange your goods on sunday at the Outdoor stage.
5 eve smartokkal foglalkozom leirtam. 5 ev tapasztalata mutatja. elkell olvasni a nepiteleteket. aki foglalkozott smartal,szereles stb. annak ez lesz a velemenye.
valamelyik kabel nincs a helyen. probald meg,hogy akku saru levesz 20-30 percre es utana eltunik-e. ha nem allandosult,csak tarolt hiba elfog tunni.
Nem tudom mik ezek a negatív tapasztalatok, nekünk Németországból behozott 800-as dízel smartunk van, 2001-es. Nem eszi az olajat, stb. Túl van már több mint 10-20 ezerrel a 100,000-en, és ugyanúgy megy mint előtte. A fogyasztása mindig 4 alatt van. Balesetünk volt vele, oldal-ütközés, azóta jelez motor hibát, muszáj leszünk Pestre vinni kiolvastatni mert helyben nem tudják (Miskolc). Illetve kiolvassák, de nem tudják a hibakód jelentését. Erre fel, hogy motorhiba, semmi baja. Fogyasztás ugyan az, menetdinamika ugyan az, olajat nem eszi, váltással sincs semmi. Lehet, hogy te egy rossz állapotú autót fogtál ki, nekünk mégegyszer hangsúlyozom, semmi bajunk az autóval. Én tudom ajánlani a dízel smartot, nem kell tőle félni, jó kis autó.
Köszönöm a válaszokat! Elég különbözőek. Nektek még van Smartotok egyébként? Gianni a 2003-as évjártból a benzines vagy a dízel motort javaslod? Már olvastam máshol is, hogy a méretéhez képest a benzines motor elég sokat fogyaszt. Mennyi ez valójában, tapasztalat alapján?
NEM NEM ES NEM. onszantatbol ne vegyel ekkora gondot a nyakadba. a keveset fogyaszt cimu mese delutant hagyjuk.
Smartrol egyet kell tudni. varosi auto. 100 ezer km-re tervezve. ha a 100 ezer km-hez kozel van tul lepte. akkor kb olyan a dolog mint amikor a rakos beteget a vegso stadiumban lelegezteto gepre kotik es mestersegesen eletben tartjak.
2003 elotti butalampas 600-as es dizel motorral szerelt smartot tapasztalatbol mondom NE VEGYEL! nincs belole normalis allapotu. mind millio km-es nem szervizelt torogetett kintrol behozott szemetkupac. kivetelek vannak. de azok aranyarban. kuplungmotor meg nem akkora gond a tobbihez kepest. pl.: turbo,motor,futomu,elektronika,zabalja az olajat. de tapasztalatbol estig tudnam sorolni mi minden tud szar lenni bennuk. es mielott belekot valaki ezt nem egy auto produkalta,hanem ez 5 eves tapasztalat a smartrol.
ha nagyon smartot akarsz 2003 utani uj lampas 700ast vegyel. azzal se lesz keves gond, de egy fokkal jobb mint amit elotte csinaltak. torekedni kell az ORIGINAL keves km-re,az ellenorizheto szervizre,hogy nem volt szetrobbantva elotte,hogy nem okadja orra szajan az olajat.
nem ok nelkul folytat a smartok ara lassan fel eve olyan melyrepulest,hogy az leirhatatlan. gyakorlatilag eladhatatlan. en ugy mondom 2003-ig gyartott 600as vagy dizel smartert max 1 milliot erdemes adni ha szep. tobbet nem er. annyit se ezt hagyjuk. 2003 utani 700asert 1-1,5 kozott. allapottol fuggoen.
a 450es smartot a mercedes ugy elkurta amennyire birta. a 451-es 2007 utan gyartott ujnal halisten ezeket rendbe hoztak. azt sikerult jol megcsinalni.
miért ne lenne szabad? légy körültekintő, nézd (nézesd) át, és ha ár, állapot megfelelő ......... kuplungmotor probléma eltúlzott, de gyakori hiba valóban. nem feltétlen köthető futásteljesítményhez.
Az lenne a kérdésem régi, tapasztalt smartosokhoz, hogy meg szabad-e venni egy 1999-es, 2000-es, vagy 2001-es autót. Én egy nagyon kis fogyasztású autót akarok venni, kimondottan a városban való közlekedésre. Olvastam többször a kuplungmotor problémát. Mennyire gyakori ez és az autók milyen idős korában fordul elő leggyakrabban.
A segítségeteket szeretném kérni... Éppen életem első Smart megvásárlása előtt állok... Mennyire ajánljátok a Cabrio-t ? Beázás, tető hiba...stb. ? Hol tudok utánanézni hogy az írt km. óra állás valós-e ? Hova vigyem átnézetni az autót ? Miket nézzenek át rajta ? Ajánlottak nekem egy smart szerelőt Csepelen, a neve Attila... Tudja esetleg valaki hogy merre található, és az elérhetőségét ?
Köszi!!=) szerintem megyek az egyik ismerösünk roadsterével egy probakört,és akkor tudom véglegesiteni hogy mi a helyzet!aztis hallottam a roadsterről hogy annyira alacsonyan van hoy szétmegy a popo a göröngyösebb uton meg aztis hogy hiperszuper...dehát szerintem amig nem vezettem addig ugysem fogok rájönni!=) de köszönöm szépen mégegyszer:)
Hello! Szerintem nyugodtan vehetsz automatát is mert azt használhatod félautomata funkcioban isn Nekünk is ilyen van igy hangulat kérdése hogy hogyan vezetem, ha dinamikussabban akarok menni akkor váltok ha nyugodtan akkor nem , plusz könnyebb telefonálni de persze ezt nem szabad:-))
Kérdés1: H7 Kérdés2: nem annyira, ha kényelmesen befér a kezed, ha nem, akkor bontós az eleje. Ha csak az ujjaid végével tudod piszkálgatni és nem vágod, hogy a rugót honnan pattintsd ki és csere után hová vissza, akkor + pláne bontós. Alulról mondjuk ha van úgy kb. 4 helyen hajló 120-130cm a karod:)
Segítség kéne... Valamikor januárban kiégett a bal oldali lámpa a smartban, de hát többnyire csak világosban jár vele a Drágám, erre ma kiégett a másik fele is...Szóval nagyon ki kéne cserélni... Kérdés 1: 2006-os fortwo cdi-s..milyen izzó kellhet bele? jól emléxem,hogy H4? Kérdés 2: Tényleg annyira furfangos kicserélni, hogy bontani kell hozzá az elejét?
Visszanéztem a topicot, és láttam egy teljesen lebontott elejű autót....a kezem nem nagyon fér bele a lukba, valahogy alulról nem lehet?
hát a Mercinél bármennyi lehet, nem tudom az árakat, de 20-30 körül már vehetsz bontott kuplungmotort. igen előfordul hogy meghibásodik. mint minden más autónál is lehetnek hibák. "ami elromolhat az el is romlik" (Murphy)
Köszönöm szépen,mostmár azthiszem kezdek képbe kerülni:) akkor ez a kuplungmicsoda megszokott hibásodni?:S vagy előfordulhat hogy meghibásodik? csak mert én erről csak annyit hallottam hogy 6kiló a javítása?!! ez lehetséges? köszönömköszönöm nagyon köszönöm ! :)
mint írtam már, nincs különbség a félautomata és az automata közt. ugyanaz a váltó, csak az egyiknél van automata opció. ezek a váltók nem keverendők az igazi automata váltóval! minden Smartnál egy robotizált mechanikus váltó teszi a dolgát, amit vagy a vezető kapcsolgat elektromosan (félautomata mód), vagy a kocsi kompjutere (automata mód). maga a váltó nem sokszor hibásodik meg, viszont a kuplungmotor elég kényes pontja, ez viszont mindegyikben van
5,5 x 15-ös felnire kellene. Hátul elfér a 185/60 R 15, de félek, elöl berugózáskor beleérne valamibe, amit szeretnék elkerülni, ezért keresek legalább előre 175/55-öt. A 195/50 nem alternatíva, mert túl széles.
Milyen más méret jöhet szóba, ami gyakoribb és kisebb átmérőjű, de nem szélesebb, mint a 185/60 R 15? Esetleg valami extraperes (/45, vagy /50) 185-ös? Esetleg ilyet tudnál szerezni?
Szóval nincs valakinek két hazsnált 175/55 R-15-ös nyárigumija? Keveset használt hobbiautóra menne, így a 4-5 mm-es profilmélység nekem bőven elég lenne, ha nem túl korosak az abroncsok...
Nagyon-nagyon szépen köszönöm,sokat segítettetek!:) szerintem mindeképpen a csak félautomata melett fogok dönteni a teljesen automata nemnagyon szimpatikus:D már csak annyi kérdésem lenne,hogy közültek/ismerőseitek közül volt valaki akinek elromlott a váltója és ha igen akkor kb mennyi volt a javitási költség?=/ Kösziköszi
megnéztem neked amire kiváncsi vagy, bármit csinálsz Max. 210 cm amit eltudsz benne helyezni. azt viszont úgy is hogy még az ülést sem kell ledönteni. (természetesen 1 bot esetén) átlósan sem jobb a helyzet mert olyankor a jobb kerékdob elvesz annyit amennyi az átló miatti nyereség lenne.
Alapon a váltó szekvenciális, ami azt jelenti, hogy nincs az autóban kuplung, lassításkor magától váltogat lefele, viszont gyorsításkor neked kell a kis váltókart felfele lökni 1 sebességgel való felváltáshoz. Elindulsz az autóval, az alapon 1-esbe van, és gyorsításkor 1-1 sebességi fok váltásához 1-et 1-et löksz a karon. Lefele vált magától, de ha te hátrafele löksz rajta 1-et, akkor úgy is visszább vált. Amelyiken van gomb, annak megnyomása után az autó teljesen automatizálttá válik váltás szempontjából, neked csak a gázzal fékkel kell törődnöd. Újbóli megnyomásával kikapcsolod az automata módot és újra szekvenciális váltóhelyzetbe kerül, vagyis neked kell felfele lökdösnöd a felváltásokhoz, de lefele már vált magától.
vagyis amennyit én tudok, az az hogy a softtouch az automata+kézi szoval ha kézire álitom akkor a kuplung helyett azt a kis gombocskát kell nyomogatni váltáskor ugye? vagy valami ilyesmi :)
Aha,hát a legtöbbnek ilyen! igazábol még nemis láttam olyat ami nemilyen! És ez pontosan mit jelent?Mármint ha egy nőnek magyarázod akkor mit jelent :D Kösziköszi
umm hát nem lettem sokkal okosabbb,de végig böngészem az oldalt hátha megtudok pár okos dolgot!:) remélem valahol rálelek az infora hogy létezik-e egyáltalán nem automata roadsterből,mert ez az egyetlen dolog ami elválaszt a drágaság megkaparintásától=/ de köszönöm szépen a segitséget
mindegyik váltó ugyanolyan felépítésű, egy robotizált mechanikus váltó, csak az autó elektronikája van úgy kialakítva hogy tudjon automatán váltani. ezt természetesen nem olcsó utólag installálni a smartklub.hu-n többet is megtudhatsz.
Sziasztok! Most szeretnék smart roadstert venni,németországbóól és van egy elég nagy problémám!A németeknél elég sok smarthoz csak schaltgetriebe van irva, én viszont sajnos nemtudom eldönteni hogy csak hanyagok betenni az automatik-hoz vagy létezik roadsterből hagyományos manuális váltós?Illetve még ha esetleg valaki eltudná nekem röviden magyarázni hogy hogy müködnek a csak félautomata smartok, mert azt tudom hogy van a kombinált amit váltogathatsz hogy automata vagy félautomatába menyjen,de a félautomata használatáról nemsokat tudok! Előre is köszönöm a segítséget és elnézést ha most tettem fel a legbanálisabb kérdéseket! :D
Remélem csak viccelsz.!: D Max. 2 méter talán ha elfér. Gondolj bele, hogy a jobb első lábtér előtt ott van még a lábtámasz, az akku, a tridion, a lámpák, kb. 70cm.
"Na kinyer?" Karika biztos nem... (o: Végül is azt igérte, hogy megméri és nem azt, hogy ide is írja... (o: A jobb oldalon rövidebb a hely(aksi?), amit mondtál az szerintem akkor igaz, ha a bal első sarokba rakom a bot egyik végét... Én meg mondjuk nem mondtam, hogy el akarok indulni az autókával... (o: Ha elfér 2 méter, az már elég... Nincs valahol a neten egy beméretezett rajz a Smart-ról?
Kérek valakit, hogy vigyen mán oda egy colostokot az ótóhoz, oszt mérje meg! Nekem még nincs Smart, de a kabáthoz a gombot(horgászbot) meg kell vennem, de nem tudom mekkora fér bele. LÉCCIKE MÁN NO!!!
Nem akarok én vitatkozni veled, de nyilvánvaló, hogy ha a kocsid valóban 2007-es, akkor még ma is garanciában lehetne javíttatni. Nem én vagyok a Smartklub tulaja, de ezt a topicot én nyitottam, és elég jól ismerem. Minden információm innen származik. Pontosabban tőled. A Vilko javítás után , márciusban panaszkodtál, hogy a kocsinak megint baja van, holott már cseréltek rajta kuplung motort. Mindegy, hagyjuk. Örülök ha most jó a kocsid, és ez a lényeg.
Azért az érdekelne, hogy hol néztél utána... 2007-es üzembehelyezés, és azóta, mióta Csepelen megcsinálták, nem látott szervízt belülről...Annyi bajom volt vele, hogy le akarta venni 2 suhanc a kerekeit Békásmegyeren... Én nem vádaskodom, és nem járatok le műhelyeket...Ha ez lett volna a cél, akkor tavaly az eset után tele írkáltam volna itt mindent....ÉS nemcsak itt... most felvetődött valakinek egy kérdése, én arra válaszoltam... De ha már itt tartunk, akkor hogy van az ingyenes szállítás? Mert akkor annak is utánanéztél remélem... Állítólag bontott kuplungmotort tettek bele a vilkóban, amit a smartbontós vitt át... Ezért lett 60 a vége... Komolyan tagozzuk ezt a kérdést még egy kicsit? Smartklub számla, meg ilyenek...erről ugye nem kell beszélnem...Nyilván azért nem mentem vissza reklamálni, mert szó sem volt arról, hogy kaptam számlát, amiben tudom, hogy én is hibás vagyok...de mondom...én már akkor leszartam az egészet, csak most kezdesz felidegesíteni...Te vagy a smartklub tulaja? Vagy hogy jössz a képbe? ÉS tényleg...hol van olyan nyilvántartás, ahol megmondják, hogy én mikor hova viszem, vagy nem viszem szereltetni az autót... Hangsúlyozom...Rossz a nyilvántartás, mert azóta nem jártam servicében sehol, majd most tervezem...de csak olajcsere ügyében...
1. A kocsid 2006 februári, tehát tavaly augusztusban nem egyéves volt, hanem 2 és fél éves. Ezek után lehet hogy nem is 20 000 volt benne?
2. A vilko féle javítás után még többször voltak hasonló problémáid, ami azt jelenti, hogy a Vilkonál sem találták meg a hiba okát? Viszont állítólag cserélték a kuplung motort 60 ezerért, ami nem túl drága, tekintve a motor új ára 97 000+ áfa forint.
3. Megvádolsz embereket, lejáratsz műhelyeket, közben kiderül hogy finoman fogalmazva éveket, pénzt és esetleg pár km-t tévedsz?
4. Közel ezer Smartot fogadtak a műhelyeink az országban,- elsőnek a Vilko - és nem állítom, hogy nem hibáztunk, sőt a mai napig tanuljuk a Smartnál a hibakeresést, és javítást, de a hibáinkat soha nem terheltük az ügyfelekre, mégha sokba is került néha.
5. A Te magyarázatod a hiba okára, meglehetősen rosszindulatú, és persze valótlan is.
Tavaly augusztusról beszélek...Akkor volt a story...És annál is inkább úgy gondolom, hogy ott voltam, mert a tanknyílással szembeni fekete körre ráragasztottak egy smartklub matricát.... Szóval ez a saját költségen szállítás annyira nem állja meg a helyét... ...Egy fekete ezüst smart for two...megvan a képlet? Délben odamentem, semmi baj...16óra 20 kor nem megy az autó...ÉS egy hét szöszögés után derül ki, hogy mi is a gond...de a gond nem javul meg, csak épp akkor pillanatnyilag nem jelentkezik a tünet, egészen 12km távolságig, konkrétan az Asztalosból, hazamentem Békásra, és mikor megálltam, másnap reggel nem ment sehova az autó... Hogy őszinte legyek, már nem tudom milyen számon beszéltem velük, de nem gondolnám, hogy szeretnék még egyszer... Egyébként, ha van rá normális magyarázat, hogy egy egy éves, 19700 km-es autón, aminek nincs semmi baja előtte, hogy megy tönkre az olajcsere, légszűrőcsere közben a kuplung kiemelő motor....Akkor érdekelne...Én sajnos, csak egyféle magyarázatot tudok elképzelni.....
Sajnos Te nem Smartklub műhelyben voltál. Az Asztalos Sándor utcában már nincs klub műhely, még ha ott találtál is Smartokat. A szerződött műhelyek soha nem küldenek tovább kocsikat, és ha valami probléma adódik javítás után akkor mindig saját költségre hozzák vissza a kocsikat.
A Vilko műhely is ajánlott, és örülök, hogy meg vagytok vele elégedve.
A Smartklub telefonszáma 70-2673416. Ezzel a számmal beszéltél?
tomekka en tudom mivan. hidd el. princeygor@hotmail.com tobbit priviben.
a tisztan latas vegett. van smartklub muhely ami most soroksaron van. regen a vilkoban voltak. eljottek onnan nem veletlen. atkerultek az asztalosba. a bonto mellett rendeltek. onnan is eljottek. nem ez az elso es nem is 10-ik ilyen story amit hallok. lehet hulyeseget irni. a smartklub tart fennt sajat muhelyt. es az nem fiok muhely es bedolgozo szervizek voltak... hanem a smartklub sajat muhelye.
Ok, én nem is lázadok a sorsom ellen...Hülye voltam, aztán kultúrált, mert nem mentem vissza, nem magyaráztam el az embernek, hogy ez nem volt korrekt...Levontam a konzekvenciát, nem megyek többet smartklubbos műhelybe, mert azért azt lássuk be, ha egy cég hagyja, hogy így működjön egy fióktelepe, akkor azért ott nincs rendben valami.... MEgtaláltam a Vilkó féle csapatot, és ez itt nem a reklám helye, de korrektek, normálisak, jól dolgoznak, engedd meg nekem, hogy Őket ajánljam, egy ilyen kérdésben....
Mindenkinek a maga ügye, hogy hová viszi,de egy megjegyzést tennék, hogy tisztán lássatok!
A smartklub az egy klub aminek több "bedolgozó" szervize van! Javaslom megtekinteni a weblapon, ha nem vagytok képben. Nos az egyik ilyen volt az asztalos. A múlt idő nem véletlen! Tehát volt egy szerviz az asztalosban ami ha üzemel még akkor sem smartklub.
Ok, csak amikor bemész az Asztalosba, akkor örülsz, hogy megtalálsz valakit...Konkrétan ott állt 3-4 smartocska, és én örvendeztem, hogy ez az, megjöttem... Ez a story a mai napig misztikus nekem, hogy amikor odavittem egy 20ezres szervízre, semmi baja nem volt, aztán mikor délután érte mentem, már nem volt működőképes...NA mindegy... Az volt a felháborító, hogy elmondták, hogy mi a baja, de az mégsem lehet, úgyhogy nem azt csináljuk, aztán mégis azt, de nem változott, aztán az volt a duma, hogy kicserélték, de nincs alkatrész.... Aztán amikor azt mondták hogy kész van, érte mentem, azt sem mondták, hogy bocs, hülyék vagyunk...nem értünk hozzá... Aztán mire hazaértem megint elkezdte a szarakodást....Felhívtam őket, hogy megint gáz van,,,, Erre az volt a válasz, hogy vigyem be...Mondom nem tudom, mert nem megy az autó...Jó, akkor küldünk autómentőt...Pár nap múlva reggel jött autómentő, elvitte a kisautót csepelre...Másnap kész volt...Mentem érte, próbakör, tök rendben van minden, ok, akkor mennyi? 12 000 az autómentő...mondom????? Miért is? Hááát, hogy Ők fizették ki, hogy odavitte az autót...+ alkatrész+ szerelés... Felhívtam smartklubbot, mondom mi van ilyenkor...Háááát, biztos szar volt, mikor odavittem, csak nem vettem észre....Na mindegy, én oda a lábam nem teszem be többet.... Ennyit a Smartklub ról, okulás reményében mindenkinek ajánlom... JAh, és amikor ott voltam 20 000 volt az autóban, szerinted mennyire valószínű, hogy beszarik a kuplungmotor..???
HA rám hallgatsz, csepelre vidd.... Nekem úgy jött ki a hiba, hogy az Asztalosban volt szervízen...Előtte semmi, mikor kijöttem, csinálta...szervízbe vissza, egy hét baszakodás, szétszed-összerak, majd visszaadták, hogy semmi baj..egészen hazáig eljutottam vele, amikor kezdte elölről...És utána már nem is indult el, úgyhogy autómentő, Csepel, és ott nagyon korrrektül megcsinálták... Jah, ugyanez Kárpát utcában 183 000 az ajánlat...
Nekem egyszer csinált ilyet...Kuplung kiemelő motor csere...Nálam rángatott, néha ugrott, mint egy lowrider..Vicces volt, de nem annyira, mert 60 000 volt a jav..:-(
Banyek. :-( Képzeljétek, bedöglött a kispiros. Gyanútlanul jöttünk haza az autópályán, (párom gyakorolja a vezetést, ezért mentünk vele), amikor egyszercsak kidobta sebességből, a fokozatmutató helyén három vízszintes vonal kezdett villogni, és leállt.
Újraindítom, semmi. Várok öt percet, újraindítom, semmi. Megint indítom, valami durva fémes hang hátulról, magára talál, és elindulunk haza. Egészen a VI. kerültetig beértünk, ahol negyed óra alatt ugyanezt még kétszer megcsinálta, így értünk haza. Jövő héten viszem doktorbácsihoz, addig már nem használom.
Maris lehet az év legizgalmasabb smart-versenyen online jelentkezni. Büszkék vagyunk, hogy a hivatalos Jury-Partnerünknek 2009 ben az E.M.M.A-at (European Mobile Media Association) sikerült megnyerni! Ebben az évben négy versenykategória közül lehet választani több információt és a részvétel feltételeit itt találjátok.
Az új hírlevél 2009
Ahogy már bejelentettük, az utolsó hétekben a hírlevelet ujra átdolgoztuk. Hogy jobb technikával tudjunk dolgozni kerjük újra a jelentkezéseteket: www.smarttimes.at-ba bemenni és Nesletter alatt bejelentkezni!
A régi bejelntés ezen keresztül automatikussan kitörlödik és rögtön egy új hírlevelet kaptok. Az új hírlevél persze díjmentes és kivánság szerint bármikor kijelenthetö.
Nevezés a rendezvényekre és Csillagutazásra
A smart times bejelentése most onlinen nagyon egyszerü. Biztosítst magadnak már most a smart times Welcome bag-et sok nagyszerü melepetésekkel. Itt bejelentkezni.
Mindenki, aki nem akkar egyedül Zell am Seere utazni, jelentkezhet egy mailben 2009-07-30-ig egy csillagutazás kivánságpartnerért. Mi szivessen összegyüjtjük a kérdéseket és minden információt megadunk a 09 csillagutazásokhoz.
Keresnék megvételre 2 db használt lehetőleg Continental PremiumContact gumit 175/55 R 15-ös méretben. Úgy tudom ez Smart méret, nincs valakinek két fölösleegs darab belőle?
Keresnék megvételre 2 db használt lehetőleg Continental PremiumContact gumit 175/55 R 15-ös méretben. Úgy tudom ez Smart méret, nincs valakinek két fölösleges darab belőle?
Keresnék megvételre 2 db használt lehetőleg Continental PremiumContact gumit 175/55 R 15-ös méretben. Úgy tudom ez Smart méret, nincs valakinek két fölösleegs darab belőle?
Végre a smart times oldal www.smarttimes.at online!
Itt minden info megtalálhato a világ legnagyobb smart találkozásárol. Egy pár héten belül nektek is lesz lehetöségetek a smart times 09 oldalon magatokat regisztráltatni és az új hírlevélben bejelentkezni. Egy technikai bövités alapján, a már regisztrált hírlevél bérelöknek egy új bejelentés szükséges, hogy mindig a legfrissebb újdonságokról lehessen informálodni. Nagy örömmel kinálunk nektek egy külön ajánlatot szálloda igengybevételnél.
A többi információt www.smarttimes.at alatt találjátok.
Sajnos a környékbeli szerelők nem sokat értenek hozzá,annyit sikerült kideríteni,hogy a kuplung motor hibátlanul működik.A szerelő kipucolta a kipufogó rendszert,valamivel könnyebben jár a motor és szebb lett a hangja.De a hiba ugyanaz,viszont annyit észre vettem amikor hoztam haza,ha nagyobbat döccenik a kocsi akkor vált egy darabig normálisan.Amikor másnap reggel hidegen mentem vele tökéletesen működött a váltó.2-3 km után viszont 3 tól már nem váltott fel és 50-nél jobban nem ment,mintha leszabályzott volna.Lehet csatlakozási hiba?Valahol?A computer körül? A diagnosztikai műszer vezérlő egység és füstgáz visszavezető szelep hibát írt ki.Kellene egy szerelő aki ért hozzá.
Én a dizelt ajánlom,nekem az van.Csak dicsérni és ajánlani tudom,rendszeres karbantartás fontos de ezt meghálálja az autó. Eladó ha érdekel most raktam be egy kereskedésbe mert már otthon "útban" volt..
A dieselt nehezebb eladni, hangosabban sistereg, mint a benzines. Én a benzinest ajánlom. Nekem most van a 2. smartom benzines, és semmi bajom vele. Az üzemanyag mellett sok mindent figyelembe kell venni.
nem értem az összefüggést. allergiás valaki a benzinszagra? gondolom használtat vennél, tehát előbb utóbb cserélni kell dolgokat benne, és pont azok az alkatrészei amik nem egyeznek meg a benzinessel jóval drágábbak.
Kis segítséget kérnék tőletek.2002-es cabrio 800-as dízel 85.000km-el.gyorsításkor és lassításkor nem mindig vált fel illetve le.Felpörög a motor,és nem vált "automatán,és nem mindig csinálja.Ha manuálisan használom sem működik jól.Mi lehet a hiba?
szép napot mindenkinek előjött egy olyan problémám for two cabrio ha a tetőt lenyetom viszi a motor végig semmi baj de amikor ledobja a tetőt és kiakasztja a két kis biztositó fület recsegő hangot ad ki a motor részénél ha beakasztom és húzom visszafele a tetőt a teljesen bezárt álapotban még a leállás előtt amikor kifesziti a tetőt megint kattog a motor résznél mi lehet a baj vagy kopás valahol olvastam itt a forumon hogy műanyag fokaskerek vannak benne és szokták cserélni ez igaz ? és hogy pár ezer forint vagy csak kenés probléma esetleg zsirozás a tetőbowdwn meg a sin kapott wd40 -et köszönöm a válaszokat vagy a tapasztalatokat ha valakinek van ilyen vagy hasonló gondja volt már sziasztok
pedig annyi. mas 2005 8. havi hatuljan enyhen serult (jav. ktg. kb. 120 ezer ft). smart fortwo pure elado. fekete-kek karpit, gyari radio, xenon. 1,3 millio ft.
ezt ne nekem címezd, én tudom mennyi a munka vele hisz csináltam párat:) az ár az nagyon érdekes, de nem tűnik reálisnak, kár vele kecsegtetned hisz nem fog sehol ennyiért venni. 9db elem 60k-ért ingyen lenne, ezek szerint nekünk is tőled kell vásárolnunk:DDD
Nem érdemes. ill ha a zsebed engedi megteheted. Az elemeket tetszőleges színre fényezik ha akarod. (az sem olcsó) Mennyit nézel ki hátrafelé? Kabriót azért veszel hogy kinyisd, akkor nincs hátul ablak, ami azért műanyag hogy összehajtsd mikor nyitott a tető.
Fontolgtom egy használt Smart ForTwo cabrio beszerzését, s ennek kapcsán felmerült pár kérdésem: - A fehér tetszik a legjobban, de nem biztos, hogy kapok ilyet. Érdemes lehet az összes karosszéria panelt kicserélni? Nagy munka lenne? Ára esetleg (anyag+szerelés)? - Eddig egy hátrányát láttam a cabrionak, a hátsó nejlon ablakot. Ki lehet ezen megfelelően látni? Esetleg kicserélhető ez üvegre?
Egy motordiagnosztika sokat elárulna! Szerintem lehet eltérő kopreszió, elkoszolódott porlasztó csúcs. Kérdés az, hogy motorolaj, vagy gázolaj folyik, és hogy honnan?
Sziasztok. Kéne nekem egy kis segitség. Vettem egy diesel smartot minden szép és jó volt kb. egy hétig. Utána elkezdett hidegen kicsit füstölni meg rázni,majd melegen a füst elmarad de a rázás megmarad csak alapjáraton. Végképp akkor keseredtem el amikor alánéztem minden hot merö olaj.De megy mint a meszes. Kérlek segitsetek!!!
Üdv.! Megtudná valaki írni, hogy hol találom meg a festék számát (roadster) mert, a forgalmi csak annyit ír, hogy szürke! Na, de milyen szürke? :-D Mert inkább fekete. A kasznin kellene írni a festék kódot de, nem lelem! Előre is köszi!
Nekem volt kb. 60ezer km környékén 2x is olyan anno 2006ban, hogy kettesben maradt a váltó és kúszott az autó, nem tudta kivenni fokozatból. 1nap volt 2x is. Azthittem már szarakszik. Aztán mostmár 100ezer km és soha nem csinálta azóta sem... :)
Keresek 2002-es de még butalámpás for two-hoz, első lökhárítóba való, ezüst színű, ködlámpa nélküli rácsot. A bontókban a 12-15 ezres árakat sokallom kicsit az enyhén sérült darabokért, és az új sem éppen jutányos 18-ért, ha ahhoz viszonyítok, hogy az autón létező összes műanyagot meg lehet venni 200 euróért...
Érdekes eset, ha 126000 km lenne benne, még érthető is lenne, de 26000- nél nem lenne szabad ilyen hibáknak lenni, az még annyira új! Szerelő látta már? Tényleges a 26000 km?
Azt csinálja a Nejem Smartja, hogy sípol szaggatottan, mikor sebességbe rakjuk, és visszarakja nulla állásba a váltót... Ha elindul az autóval, akkor megy...legalábbis eddig.. Van valakinek valami tippje, hogy mi a fax lehet? 26000 km van benne, egy kuplung kiemelő motort már cseréltek benne...
A váltógombot valóban csak felfelé kell húzni. Arra vigyázz, hogy a gombot ne nyomd be közben, mert törni fog belül.
A Smart motor ritkán áll le, ha mégis, az kuplung probléma. Valószínűleg nem emel ki eléggé a visszaváltás, és megállás után. A váltómotoron lehet állítani. Négy csavar a váltó oldalán, majd koppanásig rátolni a kinyomóvillára. Ha már nincs holtjátéka, akkor kuplung csere.
hali! a segítségeteket kérem,olyan problémám van,hogy a smartunk(99-es 600-as turbós benzines)olyat csinál,hogy amikor lassítunk vele vált vissza maganak és amikor majdnem megálluk egyszercsak fogja magát és leáll,akár egy kereszteződés közepén!
ha valakinek van valami tapasztalata hogy mi lehet vele, és tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
Kiválasztod a szövegmező alatt az új kép fülnél a tallózást, majd a képet kiválasztod, és a mellette levő füllel feltöltöd. Majd a feltöltés után lent megjelenik kicsibe, és lesz mellett olyan, hoyg beillesztés. Ha ezt megnyomtad, csak utána szúrja be a képet. Remélem érthető.
Hello az írással együtt feltöltöttem 5 képet,de eltűntek nem találom őket.E-mailban szívesen elküldöm a képeket,vagy ha tudod hogy kell megjeleníteni kérlek segíts.
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni egy -remélhetőleg- aprócska javításhoz. A Smartom váltóján az automatára váltó gomb egyik napról a másikra feladta a harcot. Melyik szervízt ajánljátok mostanában?
TecDoc alkatrészes szoftver szerint a klímakompresszorhoz 3PK 850-es szíj kell (szervizek, alkatrésznagykerek fogják tudni...), míg a generátorhoz 5PK 768-as.
Én csak Bosch cikkszámokat tudok mondani, mert azt látok (de ezek a gyári minőséggel megegyező, Contitech vagy Gates szíjak)
3PK 850: 1987 947 854, ajánlott nettó listaára 2,000 Ft
5PK 768: 1987 948 489 ajánlott nettó listaára 3,500 Ft
Honnan? Unix, Bárdi, Láng országos hálózatok -> Internet -> ügyfélszolgálat kp-i telefonszám (nemtom hol vagy helyileg)
Van egy 2001-es Smart Pure kiskocsink itthon, nagyon szeretem, csak egy kis karambol után most helyreraktuk, örültünk, hogy sikerült megcsináltatni. Ez kb. 1 hónapja volt. Erre most hazafele sajnálatos módon elszakadt az ékszíj, vízfőzéssel, de hazaértünk.
Nem tudja valaki, hogy az ilyen 2001-es Smart Pure (800 cm3diesel)-ba milyen ékszíj kell? Vagy honnan lehet beszerezni?
Ha tudtok segíteni, érdekelne magyar nyelvű kézikönyv is ehhez a tipushoz, mert a mi kocsink Németországból lett behozva, német leírással. Letölthető változata van valahol?
szia ,én azt hittem hogy neked fehér számlapos kell ,szürkéből van eladó a smartbontóba is ,egyébként és 116 euro-ért két müszert óra+ford.mérőt vettem 245ft-os euro áron ,és belevaló fehér számlaposak ,szerintem mivel fehér nincs is ezért jó ár volt üdv
Látom pár kommenttel ezelőtti izzócsere procedúrát... Jót mosolyogtam, erre ma reggel látom, a miénknek sem világít a baloldali lámpája... Kérdés: Vane valaki, aki utángyártott xenon szettet rakatott bele a hagyományos helyre? Jó-e, érdemes-e? Nekem a peugeotban van, 2 évet bírt ki az egyik izzó, most égett ki januárban, és tök jól látok vele...Viszont a Smart lámpája is jó hatásfokkal dolgozik...bizsonytalan vagyok kissé...
Először is mindenkinek (GianniVersace, Quattroman, mezga7373 is) köszönöm a válaszokat!
Az autó egy 2002 decemberi, benzines Smart I Pulse, 45 kW.
Pisztácia-sárga. -> Feleségemé. ;-D
Szürke számlapos a fordulatszámmérője, pisztáciasárga gyűrűvel (de az nem érdekes...!). Ehhez keresek órát.
A Pappas-tól már van egy bruttó 28,000 Ft-os árajánlatom (+ külön 1,000 Ft a színes gyűrű... ;-P ) és 2-3 munkanap alatt megérkezik - ez most jobban hangzik, mint az e-bay 100+ (főleg a jelenlegi árfolyamon...)
Mindenesetre köszönöm a tippeket is.
Ha valkinek van ilyen paraméterekkel eladó, a fentinél jutányosabb áron, akkor várom a válaszát!
Jó példa, hogy én anno kerestem fortwo feliratot, mert nekem le volt véve és akartam az autóra. Mindenhol keresgéltem aztán a Pappasnál meg volt 600 Forintért.... :)
Igen, kilehet cserélni de, venned kell hozzá egy új burkolatot! http://cgi.ebay.at/Smart-Roadster-Radioblende-Radio-Rahmen-Blende-178-9_W0QQitemZ160313885790QQcmdZViewItemQQptZKonsolen_Halter?hash=item160313885790&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
szia nekem is fehér kellet itthon senki nem tudott szerezni 6 hónapig a fehér ritka mint a fehérholló mindenki csak igérgetett az e-bay -en vettem óra+ford mérő 116 euro postával együtt de ez 8 hónapja volt és ott is csak ez z egy azért vettem meg ,mindenki azt mondta hogy a számlapot matricáztassam át dekorossal vagy vegyek matricákat a számlapokhoz és ragasszam át fehérre ,vagy a km órát szürkére és akkor találok mert szürke az van itthon nem tallász csak újjat nekem 168 e ft-ért akartak hozni a két műszert a mercedesnél üdv
Segítséget szeretnék kérni, hogy tudja-e valaki, hogy a roadsterben a beépített rádió fejegységét ki lehet-e cserélni? Már nem egy másik gyári Smart rádióra, hanem egy normál fejegységre? Nem igazán láttam még a műszerfalat szétszedve és nem tudom meg lehet-e valahogy oldani. Természetesen kapna új hangfalakat is a rendszer.
2002 pulse feher szamlapos smartba valo fordszammero es ora ritka. ha az van benne nem lesz. azert kerdeztem benzin dizel mert nekem van parban. de az o fordszammerojet visszaszamolom. ergo csak egy orta vesz.
Ott már kérdeztem, de egyrészt azt a válasz kaptam, hogy jelenleg nincs + azt is mondták, hogy ha van, akkor is a fordulatszámmérővel együtt, párban szokták keresni / eladni...ez van.
Van arra ötlete valakinek, hogy Turbónyomásmérő órához (amit előre szeretnék a műszerfalra) merre vigyek kis levegőcsövet a motortérből ahol mondjuk a cső nem rongálódik? Mert ugye a motortető összenyomná.
elado smart felni: elol 195/45/15 dunlop sp sport 60% gumival hatul 195/50/15 good year eagle f1 70% gumival. ar: 125 ezer ft kjo fortwo es roadsterre. gyari felnit gumival beszamitok. szlavybulcsu@gmail.com
Ne gondoljàtok, hogy nem az volt az elso, hogy a nyilàson keresztul probàltam volna meg, épp csak nem jott le a stekker az izzorol és nem volt hajlando kiakadni a rugo. Tovàbbà pàrszor ugy beszorult a kézfejem, hogy majdnem eltortem néhàny csontomat és ezutàn dontottem az auto orrészének az eltàvolitàsa mellett... hiszen kozlekedésgépész lennék eredetileg, nagyobb problémàt is megoldottam màr, nomeg azt sem mondhattam a nejemnek, hogy "ugyanmàr menj be izzot cseréltetni a szervizbe". ;)))
Igen, ugyanugy, ahogy kulcslyukon keresztul ki lehet tapétàzni egy szobàt! :)))
Még a fényszoro kiszedett àllapotàban sem volt egyszeru kiakasztani az izzo feszitorugojàt, szerintem évek ota nem volt cserélve és osszerohadt az egész. Az irànyjelzo izzo ugy nézett ki, mintha a harmincas években raktàk volna be.
Köszi! Pont az volt a gondom, hogy a reflektor nem egyforma erősségű, de sajna a helyzetjelző sem működik...így jár az aki a lányaira bízza a vásárlást :):) szerencsére ez a legnagyobb gondunk!!
Az ok, kell egy nagyobb autó és nem tudok kettőt fizetni.
Állapota őszintén: jó, a gázpotméter cseréje után semmi gond vele, kipufogó használtra lett cserélve 8000Km ezelőtt, akkor csináltattam olajleeresztő csavart és cseréltettem a hat gyertyát. Az abroncsokat lassan cserélni kell.
Sajnos nekem sem adtak hozzá semmi tartozékot. Buta voltam, mikor vettem, így mentődoboz és elakadás háromszög lett pótolva, meg a defekt spray.
Megítélésem szerint teljesen jól működik, jobban, mint mikor egy éve vettem, soha nem indult nehezen és nem állt meg útközben.
Én 950.000Ft hirdettem meg a hasznaltauto.hu -n de persze az nagyon irányár, ha itt érdekel valakit, akkor megbeszéljük. Olcsón sem akarom feltüntetni, mert azt hiszik, valami nincs rendben.
Az autó nem volt törött és még is beázott. Mint írtam, lehet, hogy csak én fogtam ki. Szerintem egy 110 ps-s, kétszemélyes kis kocsi, 10 literes fogyasztása kissé soknak mondható. De, ez is csak nézőpont kérdése. http://www.berlin-tuning.com/highperformance-sport-kupplung-roadster-p-878.html Miután ezt a szerelők beépítették, egy kicsit másabb a váltás. Előtte is kézzel váltottam és így a váltás ideje sokkal gyorsabb mint automatában. Az esp kikapcsolható a legtöbb roadsterben felszereltség függő. Olyankor egy kicsinyke, sárga háromszög figyelmeztet. Mint írtam, hamarosan elhozom az új autómat. Ami jóval primitívebb a smartnál, ahogy te írod. Kézzel kell feltekerni az ablakokat, kicsinyke a rádió ami benne van. Semmi extra. Alu és műanyag belső. Hónapok óta válogatok és próbálgatom, hogy milyen. De, talán egy sport kocsi és egy roadster ilyen jellemzőkkel az igazi. A japánok a mazdánál, inkább a kényelemre és a női vevőkre mentek rá és így az MX-5 és RX-8 elvesztették a filinget. Az pedig arról szó mint egy zippo öngyújtó. A sznobok fapadosnak titulálják az ilyen kocsikat mert nincs mivel villogni belül. Ha, elhozom az Elise-t akkor sem fogom eladni a roadstert. Pedig sokkal fapadosabb, igénytelenebb a Lotus ;-)). http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=97471389&__lp=6&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=15900&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=2
adalékként a csatátokhoz: lehethogy én olvasom félte de rnie 1,6os focusíról írt te pedig az 1,8 adataira hivatkozol. minden gyártó katalógusaiban kb 10%-al magasabb a fogyasztása az automata váltós verzióknak a Handschaltung-hoz képest. ami az un. szlip rovására írható. akkor most hogy is van ez a kézről meg az automatikáról? ja és az én öreg ('95) A6 2,5TDI Avantom 7,5-8 város 5,7-6,4 autópálya szóval igenis lábfüggő a dolog
az édes mind1, ha Te váltogatod se lesz kevesebb. Ha előbb felváltasz, szenved a motor, ha később, akkor meg túlpörög feleslegesen. ez nekem 70ezer km tapasztalat, nekem a dízel smart 3-4 között evett a városban.
Neked van egy tapasztalatod, miszerint a 2.0 Ford 9et eszik városban, az az alap, mindent abból indítasz el. Az mind1, hogy másiknak az 1.3as Fiesta eszik 10et, az a hülyeség. Abba bele se gondolsz, hogy talán város és város között is van különbség.
Dani,
lehet nem fogalmaztam elég érthetően: a Fiestával én mentem több tízezer kilométert, a legrosszabb fogyasztás a következő útvonalon volt, szinte csak itt ment: reggel: üllői út, erzsébet híd-krisztina körút, este vissza. Ennél városabb már nemigen van. Az, h valakinek 10-et eszik egy 1.3-s, az sztem balfasz használat, vagy műszaki hiba. A kétliteres focus az előző tulajnak 10-et evett, ő sportosan ment. Nekem 9-et. Lehet, h CSAK dugóban járok vele, az több lenne, de ha nem hagyom el BP-et, és nappal, 1-10 kerületben használom, az nekem város. Biztos többet enne ha csak araszolnék vele, de az sem városi fogyasztás. Mindent összevetve, Bp-en autóztam már pár tízezer kilométert, soha, semmi nem evett 10 felett, csak az M3.
Mindegy, bárhogy csavarjuk, az 1.6 MX-5 városi hivatalos adata is több, mint egy 1.8 focusé (ami erősebb, nehezebb, nagyobb), és ezek szerint a tapasztalati adata is több, tehát az eredeti felvetés, h sokat fogyaszt, állja a helyét. a focus ráadásul nem különösebben takarékos autó, néhány japán azonos teljesítményt 10-20%-al kevesebből is megold. És 10 liter egy 1tonnás 1.6-os 110lovas autótól SOK:)
Egy ML63 meg 20 liter. 2.3 tonna és kb. 500lóerő. Akkor az M3 is rossz. Úgyhogy ez hülyeség, 1 bizonyos pont után 1 autó nem fogyaszt többet, mivel nem lehet kihasználni az erejét.
Amúgy meg ezzel az erővel a Smart lesz a legrosszabb, mert 7-8alatt az sem eszik és 82 lóerős 700 köbcentis autóról van szó, ami 800kg :DDD
Látszik amúgy, hogy nem jól gondolod ezt a fogyasztás dolgot. Neked van egy tapasztalatod, miszerint a 2.0 Ford 9et eszik városban, az az alap, mindent abból indítasz el. Az mind1, hogy másiknak az 1.3as Fiesta eszik 10et, az a hülyeség. Abba bele se gondolsz, hogy talán város és város között is van különbség.
Az 1.6os Mazdak fogyasztása 8,71 liter / 100 km 3,234,276 km adata alapján (www.spritmonitor.de)
Ez városban jelent kb. 10 litert, országúton 6-7 liter körül.
Bármit is mondasz, városban 10 liter egy 100+ lovas benzines autótól átlagos érték. Az mondjuk nem rossz, hogy a 160 lovas MX-5ösöm is ekörül fogyaszt (+1liter kb), de ez azért modernebb fejlesztés.
10 liter egy 1,6 MX-5-östől SOSEM lesz jó érték:) max annyit jelez, h sportosan mentek vele, vagy nincs rendben valami... de ugye a városi racsing stilusnak semmi köze a normál városi fogyasztáshoz.
Mondjuk az érdekes, h a Mazda városi fogyi adata 1.6-os motor, 110le 10,8liter Focus 1.6 100 le 10 alatt fogyaszt, 1.8 116le 10,2 , 2.0 130le 11,6
Szóval lehet, h mégsem fasza az a Mazda motor:)) 1.6, 110le, 1000kg. E36 M3: 3,2, 321le, 1525kg, 15 liter belvárosban dugóban, 13 külvárosban, átlag meg 12,5 volt, 24.000km alatt.
Ezek alapján vagy a Mazda motor szar, mert kis súly, kis teljesítmény mellett is zabál, vagy sportosan kell vezetni ehhez az értékhez:)
1km-t ha 20 perc alatt teszel meg, akkor az 3km/h átlag.
És így eszik 9et a kocsi?
3km/h átlagnál nem fog egy 2.0 benzines autó enni 9 litert. Aztán lehet, hogy 1 óra dugózás után mész 50 km-t hatosban 90nel. :)
Elhiszem amúgy, hogy 8-10 literrel el lehet járni egy Focussal is, de gondolom azért lassabban autóztál vele, mint egy MX-5össel. A sok hideg út pedig rendesen megdobja a fogyasztást!
"persze CSAK dugóban, sportosan, lehet, h 11 litert is el lehet érni"
Fogyasztáson amúgy tök kár vitázni, mert 1000 féle paraméter van. Mikor vált az ember, megy e a klíma, milyen motor van benne, mennyi a dugó, használom e a motorféket vagy gurulok, meleg garázsból indul e az autó, milyen gumi van rajta, guminyomás rendben van e, stb... Milliónyi oka lehet. Úgyhogy akkor ÉN ELISMEREM, hogy 8-9literrel elgurulsz városban is a Fordokkal.
De remélem Te is elismered, hogy adott esetben 1 sportosabb pörgős autóval a 10liter körüli átlag városban teljesen jó!
X-kerületből belvárosba, etc. Külváros már, de még dugó van, tőéünk 1km-re van egy Shell, amerre jártam dolgozni, az reggel 20-25perc. ez belvárosi forgalom, nem?:)
Az autós tapasztalatodról sokat olvastam már, biztos így tapasztaltad, elhiszem, de ennek ellenére jobban hiszek annak, amit magam tankolok:) Az 1.6 focussal csak városban (8 ker és beljebb) télen ment 8,5-9 környékéra, nyáron klímával is kevesebb volt. A 2 literessel mondjuk több a külváros, de 17.000km alatt sosem volt 9 litert meghaladó átlag két tankolás között, ezzel már nem gyorsulgattam. A tempóm általában a forgalomnak megfelelő, esetleg gyorsabb. A stílusom meg minél kevesebb gáz és fék használata, egyenletes haladás, nulla versenyzés. A fogyasztás kérdés különben egyénfüggő is, van egy 1.3-as fiestánk, mentem vele kb 40.000km-ert, Nagyvárad tér-Krisztina krt reggel este főleg, 6,5-7,5liter, évszaktól függően. Ugyanez az autó, ugyanezzel a motorral a fórumosok szerint 10-et eszik...más szerint meg 5-öt országúton (azt sem sikerült elérnem).
persze CSAK dugóban, sportosan, lehet, h 11 litert is el lehet érni, de ez extrém eset...
Ha Neked 2 literes motorral városban 9 liter alatt fogyaszt, akkor vagy nem Budapestről beszélünk, vagy sok elővárosról, vagy hétvégéről, éjszakáról, esetleg nagyon lassú autózásról.
Nekem saját vezetéssemel 180-190 ezer km tapasztalatom van, 95%uk mai autókkal. És olyan 70 ezer ebből Smarttal! :)
idén eljössz velem1 autócross ob-re ott majd megnézhetsz jó pár konstrukciós megoldást. Jelinek Zsoltinakaz oldala mellett ferdén volt beépítve az M5 motor-váltó hogy a rövid kardán ne nagy szögtöréssel menjen a diffire. az én agymenésem 2 FJR blokk az X1/9be:DDDD fejben teljesen kész, van Bertoném és 1+blokkom is ;)
Quattro: azért nekem még mozgatja a fantáziám egy projekt... Lehet, ebben tudnál segíteni, ha lesz egy kis pénzem:)) http://www.youtube.com/watch?v=oPQIizRp9ck
Bár az igazi az lenne, ha bele lehetne gyömöszölni egy hathengeres blokkot az anyósülésre, mint a gyorsulós kispolskinál. Van is ötletem, melyik soros, hathengeres blokkot látnám ott szívesen, de alapból a gyári blokk helyére is megtenné egy GSXR, Busa vagy ha már háromhenger, Triumph 1050 blokk, a motor szekvenciális váltójával:)
Szerintem már az elnevezés sem jó! Bár az autó szép. Roadster a klasszikus építésű orrmotor-hátsóhajtás ahol az ülés vonala majdnem a hátsótengely fölé esik. jellemzően Cabrió kivitelben. a zárt az Coupe itt is:) Pl: Caterham, vagy manapság BMW Z sorozat Közép vagy farmotoros autókat nem szokás és nem illő Roadster-nek nevezni még akkor sem ha ebben az esetben a gyártó így nevezte el. mint ahogy nem roadster az MR2 vagy az X1/9 Bertone sem, ezek sportkocsik.
A klasszikus roadsterek sosem voltak technikailag szofisztikált járművek, ebben az MX-5 új volt, más megközelítés. Pl. az MG-k ősrégi Mini motorral mentek (Midget, A-series motorral) és a futóművek sem voltak jellemzően olyan szinten, mint a korabeli sportkupékon.
Amúgy egy átlag 1.6os autó városban 9-10 körül eszik, egy 2.0 meg 11-13 körül, erre nincs nagyon kivétel. Ha benzinesről van szó.
Ezzel csak egy baj van. A tapasztalat:) Dugóban jártam dolgozni az 1.6-al, azt még hajtottam is valamennyire, de 10-et csak autópályán evett, városban sosem. A 2.0-ast nem hajtottam, annak 9 liter felett sosem volt a fogyasztása. de ugye óvatosan. mindkettő benzines. Az 1.8-as karbis BMW-m sem eszik 10-et városban. A Smart eddig a legjobb, ugyanúgy használom, mint a többit, kicsivel vagyok 6 alatt.
"A régi roadsterek az egyszerűségről szóltak így nem para az egyszerű hátsó futómű"
Az egyszerűség nem jelenti a buta, csatolt lengőkaros futóművet. Az egyszerűség azt jelenti, hogy nincs benne mondjuk navigáció, elektromos ülés, stb..., hanem puritánabb, sportos a belseje. De nem azt jelenti, hogy lemezfelni van rajta.
Meg igazából a 700cm3 motor sem a sportosság mintapéldája, még ha magas nyomáson akár 100lóerő is lehet, akkor sem.
A tartósságról nem is beszélek. Az MX-5 több 100ezer kilómétereket futnak, 1 Roadster az amúgy is érzékeny nagynyomású turboval felszerelt viszont picit motorjával közel sem fog annyit, pláne ha sportosan használjá.
OK, de valószínű egy MX5öst nem úgy használnak mint Te a Focust.
:)
Amúgy egy átlag 1.6os autó városban 9-10 körül eszik, egy 2.0 meg 11-13 körül, erre nincs nagyon kivétel. Ha benzinesről van szó.
Nálam mikor hajtottam a Roadstert, az is 11.3 litert evette. De az tényleg hajtás volt, meg is van a teljes videós anyag. :) Majd felrakom a Youtubera. :)
A régi roadsterek az egyszerűségről szóltak így nem para az egyszerű hátsó futómű. Az én szememet csak a váltó meg a kikapcsolhatatlan ESP szúrja, különben megfelel a kategóriának...
"9-11liter között evett" ez szerintem teljesen normális egy 110 lóerős benzines autótl, gondolom városban. Nekem is ennyit eszik a kocsi. IGaz ez 160ló.
Akkor másképp vagyunk összerakva, nekem a 100 lovas focus nem evett 9 felett, és a kétliteres 130le-s is csak 9 körül, sőt, az 1.8-as karbis 518 sem eszik többet. Mindegyik nehezebb az MX-5-nél... Persze padlógázon lehet 11, de ha nem folyamatos boyracer üzemmód van, akkor sok az egy 1.6-os kisautótól, még télen is..
" tetőm, folyamatosan beázott és kétszer hagyott cserben télen"
Akkor tut nagyon törött volt az autó. MX-5ből a 15-20 évesek sem áznak be, a vászontető hibátlan konstrukció.
"9-11liter között evett" ez szerintem teljesen normális egy 110 lóerős benzines autótl, gondolom városban. Nekem is ennyit eszik a kocsi. IGaz ez 160ló.
"Sőt egyenesen klafa de, nincs az a élmény benne mint a roadsterben." Hmm... Az MX-5 pont a feelingről szól. A hátsókerékhajtás, a sperr diffi, a sportos manuális váltó, a kemény kuplung, teljesen kikapcsolható ESP, pontos kormány, 50-50% súlyelosztás, gyors váltások, pörgős motor.
Ebből a Roadsterben megvan a hátsókerékhajtás ÉS a pontos kormány. De ennyi.
"Ám, tuniggal komoly vetélytársa az országutakon."
Egy tuningolt Roadster talán egy gyengébb régi MX-5nek... De ezzel a váltási idővel és futóművel a Roadster nem fog beérni egy MX-5öst.
"Hisz mind két autó a maga nemében nagyon jó" De hisz mind2 autó u.az kategória. Roadster.
Csak szerintem a Smartban vannak olyan dolgok, ami nem fér bele a Roadsterségbe. A kis gyenge motor, a primitív hátsó futómű, a Fortwoból vett alkatrészek tömkelege (motor, futómű, váltó, ...). Ami 1 városi kisautóban jó és elfogadható, az 1 Roadster nevű autóban nekem nem. A lassú váltó és a visszakapcsoló ESP pláne nem. Ettől függetlenül szerintem is 1 feelinges kis autóról van szó, ami ma már elég olcsó.
Amúgy megnézném valamikor szívesen az autódat és megmutatnám az enyémet is, pláne ha nyár lesz! ;)
Baal-k igaza van! Nagy hely van benne de, először magadra kell húznod! :-)) Hetven év felett életveszélyes a beszállás és a kiszállás segítség nélkül! Szegény Édesanyámat hurcolásztam legutóbb aki, hetvenhat éves. Istenkém.... Szó ami, szó egy kétméteres ember kényelmesen elfér benne mert szinte fekszik. A legjobb lenne ha, kimennél egy próbavezetésre!
Elnézést, hogy később válaszolok mint, ígértem. Egy 2005/6 MX-5-l ültem át. 81 KW-110PS metál szürke. Nagyon nehéz tudtam eladni mert, annyi van a használt autó piacon mint égen a csillag. Egy évig roptam vele az utcákat és ebből félévet árultam. A tetőm, folyamatosan beázott és kétszer hagyott cserben télen. 9-11liter között evett. De, amúgy tényleg jó kis kocsi. Lehet, hogy csak az enyém volt ilyen. Most a roadsterem két éve megvan és egyszer sem hagyott cserben. Pöcre indul a mínusz 15-20 fokban is. Személy szerint nekem jobban is tetszik de, a Mazda végsebessége nagyobb volt amíg fel nem tuningoltam a smartot. Az ülések kényelmesebbek és strapásabb anyagokból vannak. A nejem húga vett most egy vadi új MX-5-t és az már igen! Nagyon szép kis dög. Mentem vele és nem mondom nem rossz. Sőt egyenesen klafa de, nincs az a élmény benne mint a roadsterben. Vezetési élményre gondoltam. :-)) Az tuti, hogy az Smartot nem szeretik a szerelők mert mindent bontaniuk kell és ebben talán sokkal egyszerűbb a Mazda. Bár ezekhez én, mér nem értek. Az új MX-5-l tényleg nem veheti fel a versenyt tuning nélkül. Ám, tuniggal komoly vetélytársa az országutakon. A vetélytárs nem is a megfelelő szó erre! Hisz mind két autó a maga nemében nagyon jó és az is értelemszerű, hogy mindenki (én is) a saját autójával elfogultabb.
Szasztok! Nagyon beleestem a roadsterbe, sokat ámulok bámulok a használtautók és a vidik között, de nem találtam még arra a kérdésre választ, hogy egy 190-193 centi magas emberke elfér e benne kényelmesen, persze csukott tetővel is akár, úgy h a feje ne súrolja a tetőt, vagy a lábaim ne a nyakamba legyenek? másik kérdésem, hogy az autó mennyire szervíz igényes, milyen minőségű anyagok találhatóak benne megbízható e, pl lenyomok vele 2 év alatt 50 ezret és h bírni fogja e meg ilyenek! Köszönöm szépen előre is a tapasztalt hozzászólok válaszait! hali
Hát, meg kell szokni a bezártságot. :-)) A kilátás, valóban az aszfalt felvessétek mögé kényszerít a lámpáknál. De, még az útszéli alacsonyított kijelzőknél is hajolgatni kell!:-/ Ilyenkor télen, a szélvédők vonzzák a sarat és bepárásodnak. Úgy, hogy még jobban szűkül a tér. :-) Még egy pér mondatban a csilli-billi autósokról! Olyanok mit, a török ifjak. Hitelek garmadájából megveszik a vidi új BMW-t, hogy évente egyszer három hétre, amikor szabadságukon hazautaznak vele, nagyot mutathassanak a sivatagi rokonaiknak. Elmondhassák, hogy mennyire nagy és fontos emberek. Majd amikor visszajönnek a pince lakásukba (szociális segélyként a várostól kapják) és másnap megjelennek az építkezésen mint segédmunkások, megnyugszanak és újra gyűjtögetnek a következő évre. A hasonlóság a vezetési kultúrában rejlik. Záróvonal a dupláról nem is beszélve jelentéktelen a számukra. Index, a negyvenezer euró feletti autókban nincs vagy, legalább nem kell használni. Parkolni, bárhol bármilyen körülmények között lehet. A gyalogosok elsőbbsége csak a vicclapokban létezik, hiába áznak és fáznak, cipekednek. A legjobb a meleg autóból egy pillantást vetni rájuk és eljátszani a nagyon menő manót! A parkolókban, iskolák, bevásárlócentrumok, szórakozó helyek előtt, harmincas zónákban...stb., száguldozni az igazi! A magyar csilli-billi tuningos ifjak is ilyenek! Decemberben hazautaztam a édesanyámékhoz. Győr után, Pest irányában egy sport gt xxlhkcq Suzuki, a belső sávban 110 körül araszolt és éppen egy másik VW golf-l osztotta meg hatalmas tapasztalatait. Egy darabig tűrtem majd, rávillantottam. Így mind a kettő sport tuning autó lelassított és még egy pár kilométeren át dumáltak. Mögöttünk egy szép kis dugó alakult ki. Többször is villogtattam amire kiment a külső sávba. Komárom környékén van egy Mecki a pályán, ott szoktam egy kis kéveszünetet tartani. Beálltam a parkolóba a Meckivel szemben és észrevettem, hogy a piros Szuzuki sport a másik oldalon a bejárattól néhány méterre áll. Elindultam a bejárat felé és majdnem elgázoltak úgy, hogy anyámat emlegették. Egy héten át voltam otthon és naponta találtak meg az ilyen kemény alakok. Piros lámpáknál, parkolókban, benzinkutakon. Persze egyik sem áll meg a gyalogosoknak, pedig a kényelmes kocsikban ülnek és nem az út szélén fagyoskodnak. Engem meg leanyáznak ha, megállok és úgy húznak el mellettem (záróvonalon), hogy majdnem elsodorják a zebrán az embereket. Majd a következő lámpánál várnak és bőg a motor. A külső tuning nem mindig előnyös. Mi is kw fizetünk és ha a rendőr észrevesz valamit, felállíthat a padra. Akkor viszont bukik a belső tuning, biztosíttási csalás, szabálysértés... stb.! Így a legtöbben natur kocsikkal rohangásznak (kaszni).
Korábban írtam egy meghibásodásról (tövig benyomott, vagy finom gázadásra nem reagál az autó). Potméter hiba volt. Ki lett cserélve és szuper. Volt hibakiolvasás, a szerelő azt mondta csak egy hibát jelzett, és a potméter volt az. Most meg vagyok nyugodva, mert a szerelő azt mondta, jó a motor, jó a váltó, nincs mitől aggódni.
Már csak a csomagtartó fedél teleszkópokat kellene megjavíttatni. Van valakinek ötlete?
Sziasztok! Még nem írtam ebbe a fórumba, bár már két éve vagyunk boldog Smart tulajdonosok. Egészen mostanáig. Bár ez nem műszaki hibára vezethető vissza, hanem kibaszott tolvajokra. Nemrég egyik éjjel lelpoták a hűtőmaszkunkat és kitörték a ködlámpákat is a helyéről. (az idióta ezzel csak nekünk okozott kárt, magának hasznot nem). És mostanában sajnálatos módon egyre több hasonló cipőben "száj" nélkül járó Smartot látok. Úgy látszik ez lett most a sláger. Ha valaki tudja vagy van sejtése arról, hogy ki vagy kik csinálják ezeket, ossza meg velem. Ennek meg kellene próbálni véget vetni, bár tudom hogy magyarországon élek és ez lehetetlen... Úgyhogy ezek mellett vigyázzatok a ködlámpáitokra és a hűtőmaszkjaitokra is! Üdv!
Ez a mostani autóm! Az első párszáz kilométeren volt baja, aztán 2500km-en keresztül semmi, egy pillanatnyi kihagyás sem. Az első 500km autópálya volt, 5-6-ban, akkor javult meg a váltás, és a fordulatszám, utána mentem vele 100km-ert országúton, városban, és megjavult az alapjárat. Gondolom a lámpa meg attól, h többször volt fel-le kapcsolva. Nekem az egészről olyan benyomásom van, h sokat állhatott az autó, mielőtt elhoztam. Műszakija nem volt, akkor kapott frisset, adó sem volt rá fizetve, illetve vakrozsda volt a kerekeken. A tulaj egy autószervíz/kereskedő fia, de ő már fél éve egy Saab-bal járt...
Váltáskor a kuplungnak volt karcos hangja, elinduláskor, 3-4-es között. Volt, h elinduláskor nagy gázra csak lefulladt, vagy nem váltott kettesbe, hanem 5000 felett forgott, kis gázra is. majd amikor félreálltam, alapjáraton lefulladt pár másodperc után. "
Hát ez az autó tuti váltóhibás volt, ne ebből indulj ki. Én használtam 70+ezret a saját Smartomat, használtam másét, facelift előttit is, új modellt is és soha ilyet nem tapasztaltam. Lefulladás, karcos hang, stb... nek jele sem volt....
Vezettem már korábban is Smartot, kb 1 óra alatt átszoktam mindig.. Váltáskor a kuplungnak volt karcos hangja, elinduláskor, 3-4-es között. Volt, h elinduláskor nagy gázra csak lefulladt, vagy nem váltott kettesbe, hanem 5000 felett forgott, kis gázra is, majd amikor félreálltam, alapjáraton lefulladt pár másodperc után. Vagy autópályán nem forgott 3000 fölé, sőt elkezdett lassulni 80-ról, és leállt. Az első 100km horror volt, 500km-rel később már csak az alapjárat volt gond, aztán ahogy elhagytam angliát már csak a hátsó lámpa nem kapcsolt fel elsőre, mire hazaértem, az is működik, az alapjárat stabil, egyenletes, szépn húz, nem zajos, nem karcos:) 129200 körüli km-rel vettem, 129700-nál jött kb rendbe, most 132200 van benne, az utolsó 2500km alatt hibátlan, 5-6 között eszik, terheléstől, forgalomtól függetlenül városban és autópályán is. Bár az is igaz, h éjszaka, nagyon óvatos vezetéssel még nem próbáltam..
"Hazafelé angliából sokat jöttem esőben, nulla fok körül, és folyamatosan villogott egy sárga valami, elég ideges voltam, amíg rájöttem, h az a Trust, de úthibákon itthon is villog, pl. ha a Hungáriát keresztezem a nyomvájúkban, illetve tempós kanyarodáskor deres úton - főleg a kopott nyárigumik miatt:)"
Az a kipörségátló lesz. Gondolom felúszott az esőben az autó a vízre és visszavette a gázt. A bukkanókon meg elpattog. Ahogy sokszor a könnyű orr miatt kis gödrökön is bekattog az ABS.
http://www.totalsmart.hu/ Elérhetőség: 1087 Budapest, Asztalos Sándor utca 5-7. Ottman Peter Telefon: 06/20/410-00-60, 06/70/212-31-75 hivatkozz Zolira, hogy tolem van a szam.
Mértem városi téli fogyit, 5,9 lett, lendületes, de nem padlógázas közlekedéssel. Javarészt 5km-ek + egy szentendre. Érdekes, h egyre jobb az autó, finomabb a váltás, nem érezni annyira a kuplungolást, mint az elején. Mivel elvileg kell műszakiztatni (volt, akinek simán átírták a német vizsgát!), raknom kell fel két hátsógumit és cserélni az első fényszóró üveget, túl sok minta van rajta, tuti feltűnik:9
Szóval keresek legalább 3-4 mm-es hátsógumit, ha lemezfelnin van, az még jobb, főleg, ha kis pénzért az én lemezfelnim beszámítódik:) Majd tavasszal veszek rá normálisat, addig úgyis keveset megyek vele.
Nekem mintha 185-ös lenne rajta, de ahogy olvasom, 175/55 a gyári méret, 55le-s az autó.
Keresek ezenkívül jobb oldali ajtóhoz kék borítást, is, az enyémen van egy pici szakadás.
Az olajcserét sem akarom húzni, 132.000 van benne, 120. után cserélték. A motor beindítása után mennyi idővel kell kialudni a motorhibát jelző lednek? nekem 2-3 secet vár, minden más azonnal kialszik.
Hazafelé angliából sokat jöttem esőben, nulla fok körül, és folyamatosan villogott egy sárga valami, elég ideges voltam, amíg rájöttem, h az a Trust, de úthibákon itthon is villog, pl. ha a Hungáriát keresztezem a nyomvájúkban, illetve tempós kanyarodáskor deres úton - főleg a kopott nyárigumik miatt:)
Nekem ilyenkor el volt koszolódva a fej. Vegyél olyan CD-t amit X számhoz tekerve 1 kis kefe letakarítja az olvasót. Nekem megjavította. Nekem gyári CD-vel ment még mikor ezt elkezdte...
Sokat mentem Roadsterrel is, hát szerintem is összehasonlíthatatlan a 2 autó. :D
A Roadsternek egész jó a futóműve, lassú tempónál jól húz fokozatokban, de visszakapcsol az ESP, borzalmasan lassú a váltó 1 Roadsterhez képest, a fék kifárad. Az üléspozíció jó. Dehát mégiscsak egy 80, max 100 lovas autóról beszélünk, 700 cm3 motorral. :) Ahhoz képest viszont határozottan jó, de nem tudom milyen MX5ösöd volt, de egy hasonló, akár automataváltós u.olyan évjáratú MX-5tel összehasonlítanád, neadjisten a legújabbal, hát nem sokáig gondolkodnál :D
"Alig nyolcszáz kilójával igen csak repked kétszáz környékén." "Viszont, csak azt nem szeretem, hogy a sok csilli-billi tuningos megtalál az utcán és provokál ha, magyarban járok. Olyankor lehet odapörkölni egy picit, hogy megnézzék a hátsólámpákat is. :-))"
Érdekes milyen kémiai folyamatokat indít be a roadster látványa más autósokban. Vizsgáljuk piros lámpánál és Mo-on. Asszem az mellékes, h a roadster ér mellé vagy ő a roadster mellé, sokkal fontosabb, h a roadster eleve hátrább áll a másik kocsinál.
Két ok miatt jön ez így létre: 1, a roadster nem tud a piros lámpa alá állni, mert akkor nem látja, (kivéve nyitott tető) 2, a mások kocsi, előbbre áll meg a roadsternél, h megnézhesse az elejét is.
Az zökkenti ki őket először, h látják, h van ott valami, de jóval szemmagasság alá kell vinniük a tekintetüket.
És a sóvár tekintet beindítja a kémiát: de gyönyörű segge van, -nézd apa, ez meg milyen autó, de milyen lapos, és milyen kicsi, hova fér el ebbe ember, és az i-re a pontot felteszi a feleség: na ilyet még Te se láttál. Tehát 1 vigasza marad, majd jól lehagyom ezt a kis pökedlit és már táncol is a lába kuplungon, bőg a motor, ugrál az autó.
És eddig tart, mert gondolom a befejezés már unásig ismert.
A roadster rágyújt 1 cigire, -nem piros-sárgára, hanem- zöldre indul és az egyes közepénél hallja amint mögötte a másik kocsi kettesbe vált, ami miatt végleg megfosztotta magát a győzelemtől. :-))
De én tudok azért vigasztalót mondani nekik, talán még lehet venni roadstert!
Az tény, hogy a roadster, inkább csak sportos mint, sport kocsi. Szerintem, nem is annak tervezték és nem is használható annak. Alig nyolcszáz kilójával igen csak repked kétszáz környékén. De, annyival meg nem szeretek hajtanai és mint írtam nem is arra van. A legjobb az országutakat ropni egy kényelmes tempóval, szerpentinezni, élvezni a szabadságot, nyitott tetővel. Viszont, csak azt nem szeretem, hogy a sok csilli-billi tuningos megtalál az utcán és provokál ha, magyarban járok. Olyankor lehet odapörkölni egy picit, hogy megnézzék a hátsólámpákat is. :-)) De, tényleg nem erre van ez kitalálva és magam sem szeretem ezt. Itt, kint van tisztelete, talán mert jobban ismerik az emberek. Ezekre viszont a legalkalmasabb, már csak a vezetési élménye miatt is. Volt egy pár kocsim és ezt bizton kijelenthetem. Mint ha, egy gokartban ülnél amit utcára terveztek. Az anyag minősége is felülmúlja a kotrásait, kategóriájában. Egy MX5-l ültem át és ehhez képes a Mazda sehol sincs, persze az sem rossz autó és ezzel nem ezt akarom kihozni. Összességében nézem. Talán az a szerencse, hogy nem mindennapi jószág, nem találkozni vele úton-útfélen. Lassacskán ritkaságnak mondható mert, elég hamar leálltak a gyártásával amikor tulajváltás volt. Hagy fényezzem még egy cseppet a Smart céget. Jelenleg, a legelfogadottabb városi autók a többi vetélytársakhoz képest. A cégemnél, különböző autómárkák vannak a kis Smart kategóriában. Magam is sokfélét vezetek és egy kis Peugeot, Toyota vagy C1 nem veszi fel a versenyt a smártokkal.
Jók lehetnek ezek a roadsterek, csak ha azt vesszük, hogy "sportkocsi", szal nekem egy kicsit könnyű sportkocsinak. Ahhoz is kell egy tömeg, mert lefúj a szél az útról.
Sajnos én azért válok meg tőle for2-től, mert örülök, ha a céges kocsit ki tudom fizetni. Amúgy legszívesebben tutira megjavíttatnám és használnám. Egyébként nem rossz a motorja, szerintem korához és futott km képest jobb az átlagnál, de szétszedetném, megnézetném és csak akkor ülnék be nyugodtan.
Rikko! Tavaly télen, nekem is mosás után fagyott le az ajtónyitóm. Nekem egy 2004 roadster cupém van és úgy látszik, hogy ez egy smart betegség. :-) Persze én, felboncoltam és összeraktam mert, a bovden kiugrott a helyéről. Egyébként, én is fogtam harminc kilométeren át! :-DD Szar ügy! :-DD
Naponta, negyven kilométert vezetek autópályán és egy húszast, a városban. A fogyasztásom, ahogy méregettem nekem is közel hasonló mint a tied ha, úriasan vezetek. Ha, nyomon neki... hamar leszívja a kártyámat. A maximálisra pöcköltettem ez én kis muttyomat. A gyorsulását próbálgattuk mérni, és nem hivatalosan 7.3 alatt fut fel százra de, ez inkább pluszos egy másodperccel mint, minuszos. Persze nem automatán! Úgy volna még egy kettes szorzó is mellé! :-)) A tengely távokat megnyújtottuk 2X50mm-l, B&N telók, K&N 57i levegő rendszer kisebb kiegészítőkkel, alumínium sport kuplung, csip megbuherálva AMG által, a turbón is szarakodtak a szerelők de, hogy mit azt nem tudom, állítólag most jobb. Meg még sok picinyke apróság. Szívemhez nőt ez a kis kocsi. Most szeretnék egy másikat de, ezt nem akarom eladni! Megtartom amíg csak lehet. http://www.youtube.com/watch?v=O1lCdjv_-TM Soha többet nem vezetek kamerával a kezemben! :-DDD
Látom szorgalmasan írtok fogyasztás adatokat. Az én tapasztalatom Smart 599cc benzin/2000 Télen Budapest 6 liter Télen 1/3 Budapest, 1/6 országút, többi autópálya 5 liter Nyáron Budapest 5-5,5 Nyáron 1/3 Budapest, 1/6 országút, többi autópálya 4-4,8 lelkiállapottól függően
Sebesség: Autópálya 140Km/óra akadásik sík terepen M3 szemét emelkedő Gödöllő és Mogyoród között 5-ös fokozatban 110Km/óra
Gyorsulás: Nekem az 1.2-es Skoda Fábiát lenyomta 60Km/óráig, utána no chance :(
Viszont, ha valakinek van ötlete az én két problémámmal kapcsolatban. Évjárat: 2000 / Motor: 599cc benzin / Pure / pöckölős váltó
Kedden viszem a gépet szervizbe, találtam egy jó szerelőt, de hátha tudok neki ötletet adni.
Az egyik hiba pár hónapja jött elő. Először csak hátramenetben éreztem, majd egyes fokozatban álló helyzetben elinduláskor, később felsőbb fokozatokban és üresben is megtorpan a motor. Finom gázadásra a kocsi el sem indul, egy határozottabb gázt kell adni, de akkor meg meglódul. Finomkodni egyáltalán nem lehet vele. Mikor mély gázt adok, olyan, mintha visszafulladna. A gyertyák 5000Km ezelőtt lettek cserélve, mind a hat, a javasolt NGK gyertyákra. Levegőszűrő tiszta. Egyébként ha nem finoman nyomok gázt, vagy nem túl mélyen, akkor jól húz, nem úgy mint gyertyacsere után, mert akkor ment, mint az állat, de azért megy. Emelkedőben gyenge. Gyanakodom gázbovdenre, benzinszűrőre, gyújtásra, kuplungra, de lehet, hogy valaki ráismer a hibára és tud tanácsot adni.
A másik, hogy nehezen melegszik fel az autó, zárt utasfűtés mellett is. A probléma még akkor kezdődött, mikor fagy sehol nem volt, de az elmúlt télen sokkal jobban viselkedett. Második bogyónál nem megy följebb, csak 40Km után és ha utasfűtést kapcsolok akkor vissza megy. Kérdés, termosztát? Tényleg ki kell emelni a motort a cseréhez? Be szoktátok takarni papírral a hűtőt ilyen hidegben? Normális működés ez? Egyébként gyanakszom, mert a turbóhűtés motorleállítás után csak 1 percig se ment nyáron, lehet hogy akkor is hidegebb volt a motor?
Milyen mikor a turbó tönkre megy? Gyengébb a verda, vagy hangosan visít? Igazából szerintem azzal nincs baj, de érdekelne, mert 113.000Km már előjöhet.
Sajnos nekem is el kell adnom a tütkét, mert eddig munkavállalóként el voltam vele :), de most hogy vállalkozó lettem kell egy kombi és nem bírom el a két autót :(.
Én egyszer tavaly télen lemostam a Smart fortwo-mat (2000/599cc), másnap befagyott a zár. Ki tudtam nyitni, aztán végig fognom kellett az ajtót, elég tré dolog. Már kezdtem volna szétszedni, aztán elkeseredni, mikor megjavult. Reggel nem akartam szétszedni, mert hideg, fagyos idő volt, vártam délutánig, hogy jobb idő legyen és addigra ki is olvadt. Tök olyan érzés, mintha eltört volna valami, de nem. Ha ez két napon belül nem javult meg, azt is elhiszem, mert mínusz van folyamatosan.
Köszi a sok infót. Tuti bovdenes mert nem vettem volna meg és programban néztük a merci szervízben is. Lehet a külső borítást kéne teljesen levenni. Anno de jó volt a zsigát szerelni :-)!Csavar mindenütt:-) Sjanius bevinném a szervízedbe ha tudnám hogy közel van e. Én szeged mellett lakom. Ha 100 km-en belül van a szervízed akkor jelentkezek nálad tutira. Írj fórumba vagy email-be. Köszi. Sziasztok
Szerintem nem szakadhatott el a bovden, egyrészt mert a bovdenek baromi erosek, màsrészt mert még nem làttam bovdenes ajtonyito mechanikàt. Tudtommal fémpàlcàkkal van megoldva. Tehàt vagy kiugrott az egyik pàlca, vagy kitort a muanyag àgyazat. A kàrpittal kapcsolatban - ha jol olvastam for four-rol van szo - pedig Mitsubishi szervizben érdeklodj, mert ez a fajta auto félig az.
Sziasztok és BUÉK mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni! Van 1 smart for four-om és a bal első ajtó, belső ajtó nyító bovdenja elszakadt. Na ezt a merci szervízben megrendeltem de azt mondták nem szakértők a smarthoz így saját magam vagyok kénytelen megoldani ezt a problámát. A gondom az, hogy nem tudom levenni a kárpitot. Feszegetni nem akartam nehogy sérüljön a kárpit, csavart nem láttam és nem tudom a patentolás,hogy van megoldva. Ha valaki tudna bővebb infót adni erre az apró gondomra akkor megköszönném!
Sziasztok, 1 M körül keresnék smartot. Ha tudtok segíteni megköszönnénk. Erre az e-mail címre tudtok üzenni, minden megoldás érdekel. jakaboszkar@gmail.com Azért a telefonszámomat is leírom: 06-30-569-6284 Előre is köszi a segítséget. Ja, és mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk.
Hazaért az autó, 2000km ugrott bele hirtelen, de most egy darabig nem akarom látni, közel 24 órát töltöttem benne folyamatosan:)) Németországban ácsorogtunk majd 3 órát egy baleset miatt éjszaka. Az elején a minél ritkább tankolás érdekében 100-110 között jöttem, 5,5-öt evett (nagy szél, eső, etc). utána kipróbáltam 120-130-al, mivel hatodikban csak 3500 alatt forog, így nem erőlködik, akkor evett 5,7-et, hátszélben 5,2-t. Kétszeméllyel, teli csomagtartóval, bár szerintem ennél az autónál csak a légellenállás számít:)
Az autó elég sokat állt, mielőtt elhoztam, az első km-eken nem forgott 4000 fölé mindig, alapjáraton időnként lefulladt, és nem akart felváltani időben, de ez kb 150km után nyomtalanul eltűnt, és semmiféle hibát nem produkált, ma reggel beindítva sem:). A hátsó lámpa a műszerfal világítással együtt eddig kétszer nem kapcsolódott fel, csak miután mentem vele egy keveset. a vezető ülésen látszik, h használt, a két hátsófelniről le kell szednem némi vakrozsdát, meg gumit is kell cserélni, kopásjelzőn van hátul, ezeket leszámítva viszont úgy néz ki, egyben van. Olajat nem ette, törésnyomot nem találtam felületesen átnézve, a kereskedő, akitől vettem pedig öreg Rolls-tól modern autókig mindent forgalmaz és javít. Ami pozitív meglepetés, h üvegtetős, kapcsolható manuálisan és automata is(vagy mindegyik az?:))) van fordulatszámmérő, óra, távirányítós központizár, belülről is zárható, elektromos ablak. Nem tudom, ebből mi extra, mi nem:) A lényeg, h minden működik benne:) A szervzkönyv is meg van a számlákkal, sokáig Smart Centrumos, az utolsó 2-3 specialista magánszervíz Aminek nem örültem: az autó 2000-es, németeknél helyezték forgalomba, az angoloknál újként adták el, szállítási km-rel, de már 2001-ben lett forgalomba helyezve. Nincs benne klíma (bár ezt tudtam), és a hátsó lámpa megviccelt a kompról lefelé, izgultam is, h a belga rendőr átengedjen a ködlámpával:) a határtól 5kmre viszont már működött, és onnantól végig...
tetszik annyira, hnem fog zavarni, ha nem megy el hamar:) januárban elkezdem forgalomba helyezni, addig van biztosításom rajta.
ha annyira zavar., minek cserelned a belsejet amikor 20 ezer/darab van lampa. ezt meg felbaszod hasznaltautora ugyanannyiert es kesz. de nincs nagy elteres,
szopni fogsz mint a kismalac ha megveszel egy ilyet. es nem alapszinten. amelyik smartban halott a motor ott halott mas is. turbo szamolj 90ezret a felujitasra. ha mar kint van a motor erdemes kuplungot cserelni, mert ugyis beszarik rajta. anyag koltsege 100 ezer. motorfelujitas? olyan 3 kilo. (mondjuk en nem ujitok fel, hanem veszek ebayen egy felujitottat 1000-1300 euroert). futomu, fek, lengescsillapito is ellesz faradva az meg 100-150. sorolhatnam, de veszel egy szart es allandoan takolni es atkozni fogod.
mas. angol smart lampajaval nem kell semmit tenni. nem veszik eszre muszakin, csak hajnalban kell a mozaikba vinni:))))
Egy targonca forgalmazó és javitó cégnél dolgozom, az új gépeket már itt sem lehet laptop nélkül javítani és beállitani tehát ez sem áll távol tőlem. Gondolom a hozzávaló programokat meg lehet" venni "hozzá. Szólj ha sok vagyok, csak a páromnak szeretnék autót és körbenézek mielőtt veszek egyet.
rosszul tudod:) egyet adtam el a nyáron, most árulok egy másikat ami benzines de azt csak azért, mert találtam egy CDI-t amit megtartunk. ehhez az autóhoz kicsit több kell mint sima autószerelő tudás, elég innovatív konstrukció .kuplung,váltó minden elektronikával vezérelt, számítógép nélkül nem sokat tudsz vele kezdeni.
Természetesen gondoltam a többi alkatrészre is, az autót komoly átvizsgálás után venném. Egyébbként autószerelő a szakmám csak még Smarttal nem talákoztam, és az ismerősi körben sincs. Az alkatrészek miatt nem aggódom napi kapcsolatban vagyok a cégnél több elektromos beszállitóval,stb.
tudom te sok smartot eladtál már ezért érdekelne a véleményed ha megosztod velem.
-a kocsit a páromnak venném tehát női tujdonosa lessz. -második autóként használnánk. -a heti használat kb 60-80km gyereket vinni úszni tornára stb. -automata váltós kell és benzines relatív olcsó fenntarthatósággal.
Nem gondolkodsz hülyén , csak nem gondolsz arra , hogy egy motor nem csak hengerből, csapágyból meg turbóból áll...
Amikorra a főbb elemek haldokolni kezdenek , akkorra általában már néhány kisebb dolgot is cserélni kényszerült az előző tulaj... vagy ha nem ,akkor ezek is szépen megérettek a cserére , illetve a felújításra , és az általad említett cserbenhagyásért inkább a kisebb dolgok a felelősek... A lista végtelen lehet : szelepek , generátor , vízpumpa , hűtőrendszer , önindító , gyújtás-elektronika , sebességváltó, katalizátor , kipufogó , stb...
Azután az autó nem csak motorból áll , hanem többek között futóműből és karosszériából is , ahol szintén jöhet egy lista kezdve a lengéscsillapítóval , kerékcsapággyal, kormányművel , fékekkel , stb...
Alkatrészt még nem kellett beszereznem , de mielőtt megvettem a Smartot , elég ijesztő árakat találtam , ami részben a " Mercedes-ségnek " részben gondolom a viszonylag kis darabszámú gyártásnak köszönhető...
ez jó kérdés, Sjanius bizti tudja mert hozogat onnan. én vettem FJR fényszórót angolból és úgy balrahajts-os hogy a H4 izzó kissé elfordítva áll a fészekben. Némi reszelgetéssel megoldom:DDD
főleg az olcsóbbakra igaz, hogy a legjobbat kell megvenni, mert a javítás aránytalanul drága az autó árához képest.
Viszont van egy kérdésem: a Smart lámpájában lehet belsejét külön cserélni, vagy átállítani, ha eddig fordított közlekedésben futott, vagy lőnöm kell az ebayről egy komplett lámpaszettet?
Uraim segitségre lenne szükségem mennyiből lehetne felújitani egy Smart 600ccm motort(hengerfej,blokk,turbó)?Vásárlás előtt állunk és érdekelne,hogy érdemesebb megvásárolni a kocsit.Még egy kérdés az üzembehelyezés költségei(regadó,müszaki vizsga,átiratás,stb)?A válaszokat előre is köszi Zs.
Kérdésem lenne. egy 1999-es évjáratú 600-as motorral szerelt autóm van. A bal oldali féltengely belső gumiharmonikáján van egy kis repedés. Tudnátok-e abban segíteni, milyen sorrendben lehet hozzáférni a cseréjéhez?
Köszi, mindenkinek további gondtalan autózást, jó utat.
Ezuttal is kösz mindenkinek, hogy ennyi jótanáccsal ellátott.
A kis dugó most jött ki az n-dik szervizből (most azt a bizonyos kipufogógáz mérő kütyüt cserélték..), amit már írtam. Még nem teszteltem, de nagyon kíváncsi vagyok.
Most végigolvastam az elejétől, amit írtatok a fogyasztási gondjaimra.
Úgy tűnik, hogy ha átlagot vonnék, akkor az én vezetési stílusommal (és útvonalaimmal) 4-4,5 között kellene fogyasszon. Eddig nem így volt, most meglátjuk.
Majd beszámolok, hogy milyen lett. Hátha más is okul ezekből a dolgokból.
Tudom, hogy jó vele parkolni (bár megjegyzem ez a birkózós kormány elég gyatra, pedig 110 kiló vagyok...), azt a rohadt szervót még beledughatták volna valahogy.
Városi fogyasztás: Budapest is város és Mórahalom is az. Amikor Pesten csúcsidőben + két három jó helyen elhelyezett karambol miatt az átlagsebesség 5km/h alá csökken, mérjen valaki fogyasztást. A jó kis mórahalmi 4.4 literes fogyasztás Pesten felszalad 7.5-re is. Ezzel nincs mit tenni. Amikor a gyári 135-ös gumikat 175-re, a 175-öst 195-re cserélik, + félévenként nézik a gumiban a nyomást, könnyen összejön még egy két liter túlfogyasztás. Amikor 6 éves korában derül ki, hogy nem 3 hanem 6 gyertya van a Smartban... És akkor az igen eltérő vezetési szokásokról nem is beszéltünk. Ha biztonsággal meg akarom járni a Győr-Bp-Győr útvonalat, (250 km) mindig vigyázok, hogy legyen legalább 7 liter a tankban. :)
A kanadai fórumokból kiderül, hogy ugyanezek az autók félmillió km-t mennek el nagyjavítás nélkül, és 4 liter körül marad a fogyasztásuk. A titok nyitja az aránylag nagy távolságok miatt a motor arányaiban többet jár melegen így nem kopik, és persze jó marad a fogyasztás is, pedig ott bio-izével járnak, mert az nem szennyez.
A dízel télen nem melegszik: Miután némelyik (az enyém is) hibátlan télen is, ezért lehet, hogy termosztát hiba mintsem tervezési. Kicsit ósdi de hatásos ha télen a hűtő egy részét - a felét nyugodtan - letakarjátok hullámpapírral. Senki nem látja, viszont asszony és a motor is melegben utazhat. :)
HA a város egyik végéből, konkrétan Békásról megyek a Soroksárira, akkor a két pötty... Ezzel lehet valamit csinálni? Biztos egyébként, hogy a hideg sem tesz jót a fogyasztásnak..Ráadásul Asszony nyüszög, hogy fázik..:-(
A sajátom 2001 diesel 140.000km, átlag 4-4.5 liter télen-nyáron (nyáron klima,télen melegités)Én nem hajtok lassan.Legjobb fogyasztás 3.8 Budapest-Bécs oda vissza végig autópálya átlag 120-130 tempo.Rendesen felmelegszik az autó?Nálam állandó gond a téli üzem szinte soha nem megy fel állandó 80fokra a hütöviz (3 pötty) ha megy a a fütés szinte csak 2 pöttyig melegszik fel.. ez is befolyásolhatja a fogyasztást..
üdv egy 2001 -moi szervizkönyves 64 e km -es kocsi volt a diesel odaáltam a kúthoz és teletankoltam 480 km-re 21 liter volt és tényleg ennyi volt nem egyszer hanem 4-szer tankoltam bele és mindig ennyi volt , a mostani 700 ccm -es 2002 -es 74 e km-es 75 le-s brabus 310 km-re 16 liter evo kell neki normál rugalmas közlekedéshez nekem ennyit eszik de ha úgy mész vele 6-7 liter t is képes megenni de sokmindentől függ hogy kinek mennyit eszik nem csak a kocsitól üdv
A 600-as benzinesek mennyit esznek városon kívül? mondjuk 100-nál és 120-nál? 2200km-ert kell mennem, kiváncsi vagyok, érdemes-e spórolni a tempóval...:)
NYáron esetleg megy a 3 liter, ha kézzel váltogatsz, nem automatával... A nejem elmegy vele ilyenkor is 4, 2-4, 3 körül, nekem nyáron 4, télen 5 liter kb...pedig nem gyorsulgatok, próbálgatok lendületből autózni... Én is átéltem ezt az időszakot, amikor idegesített, mi egy éve ilyenkor vettük... Aztán beletörődsz..Mondjuk idegesít hogy ugyanannyiért vettük, mint a másik autónk, egy 307-es HDI peugeuot , és azért az egy "kicsit" kényelmesebb hosszú úton, szóval azzal is elmegyek átlag 4,5-5 liter között... Vigasztald Magad, hogy parkolni sokkal jobb vele ilyenkor karácsony táján a westendben, mint egy nagy autóval..:-) MEg ha már megvan, akkor kissé késő bánat...NEkem is mondták annak idején, hogy akkor adjam el, stb...de nem adtam, megmaradt, és most már szeretem...bulis kis autó, a városban zseniális szerintem... NE idegeskedj...
Amit írtam (5-5,5 liter) kimondottan vegyes használat. NEM Budapest. Kb. fele -fele. Most útvonalakat nem írok, de M0 északi szektor, Szentendrei, Váci külső egyebek, meg vidék. Azért ez nem II. kerület. Persze arra is járok néha, de nem naponta.
Egyszer kipróbáltam csak tiszta pályán is. 90-100 km átlag, semmi előzés, külső sáv, klíma kikapcsol. Akkor volt 4 liter. A 3-tól ez rohadt messze van.
Ha egy golf 7-helyett 8-at eszik, akkor nem is veszed észre. De ha 11-12-t (7 helyett), akkor azonnal szervízbe mész, mert kilyukadt a tank...:-)))).
Az arány szerintem ugyanaz. Vagy rosszul számolok..?
Persze most mit rinyálok, most 1 liter ide vagy oda nem mindegy? Szerintem nem. Ezt az autót pont úgy hirdetik, hogy majdnemhogy termeli a gázolajat. Ehez képest én mást látok.
gianni...köszi (a vidd vissza tanácsot). Egyébként már jártam náluk (szervíz).
Naná, hogy földugták a komputyerre, oszt közölték: minden OK.
Meg is köszöntem széken.
Aztán volt egy kis váltógond (nem váltott 1-3 között). Azt megcsinálták. Aztán nem váltott 4-6 között). Azt is megcsinálták.
Most megint nem váltott 4-6 között. Most jó a váltó (mondták), de a kipufogó gáz érzékelő (vagy mia fene, nemtom) romlott el. Az okozta.
Na, véletlenül vettem is egyet ebayen, pedig nem akartam, így eladó:))) Licitáltam rá, meg egy csomó másik autóra, amivel haza tudok majd jönni, de ez nyert
130.000km, sárga, félautomata, szervízkönyv+számlák (Mercedestől). 22-én hozom haza Angliából, balkormányos, van fordszámmérő meg óra is, annyira rossz nem lehet. Kék a belseje.. Látatlanban 600.000ft az ára, forgalombahelyezhető természetesen, akkor kb 850-900.000, nem tudom mennyi ennek a költsége most.
nekem 6-ot evett a dizel, h semmi mast nem csinaltam, csak tartottam a lépést az előttem levő autóval. Igaz ez kölcsönzős autó volt, még az egyeurós korszakból, ki tudja milyen állapotban. Benzinessel mentem egy telet, azt kevésbé kellett hajtani, és 6-7ből el volt városban... A vicc az, h a 25 éves, karbis 1.8-as 5-ös BMW és a 2 literes focus is csak 9-et evett hasonló használatnál. bár manapság már a liter különbség is számít:)
"én ezért vettem benzinest 2 hétig jértam egy for two diesel-el 4-4,5 evett ,de egy 800 kg-os 800 ccm -s kiskocsi ha sportosan mész nem fog 3 litert enni , a mostani benzinesem 4.5-5 litert eszik 1 literrel többet mint a diesel "
Ez 100%, hogy nem lehet igaz, hogy a benzines 4.5-5 litert eszik ÚGY, ahogy a dízel 4-4.5 litert.
A benzines fogyija inkább 6-7 liter tolósan lehet 8-9is legvégső esetben, a dízel pedig 3.5-4.5 literből van el, tolósan 5 liter. Ha viszont az ember használja a motorféketés nem minden lámpa előtt 10 méterrel még a gázt nyomja majd FÉK akkor 3.5 is reális. Úgy mondjuk a benzines is lehet 5, de az azért +40% fogyasztás...
Nagyon köszi az infót. Sajnos a dolog közel sem ennyire egyszerű. Ez a fogyasztás kimondottan nyári időszakra érvényes, a több havi tankolásaimról komoly nyilvántartást vezetek. Nem vagyok egy fogyasztásmérő buzi, egyszerűen csak sokkoló, hogy 22 liter diesellel nem tudok 400 km-t menni.
Egyébként is meglehetősen kímélő üzemmódban használom, nem nyomulok vele különösebben. Egy ilyen járgányt az ember 2 dologért vesz: 1. kis méret, 2. kis fogyasztás. Ebből csak az 1. teljesül. Ehhez drága ez az autó. Komolyan fontolgatom, hogy reklamálok.
Van erről tapasztalata valakinek?
Ide tartozik az is, hogy normális ember nem a gyári adatokat várja az autótól. De a 3,5-4 literhez képest az 5-5,5 szerintem nagy különbség.
Ha veszek egy TV-t, és azt mondják róla, hogy átmérő 100cm, akkor a 96 cm-rel megbékélek, de a 70 cm-rel nem. Lehet, hogy butaság egy ilyen példa, hiszen a geometriai adat más, mint egy fogyasztás. Most ez jutott eszmbe.
üdv , persze 800 cdi és for two-ról van szó ,lábtól is függ de a 3 liter az csak álom vagyis 90-100 km/h országut ,én ezért vettem benzinest 2 hétig jértam egy for two diesel-el 4-4,5 evett ,de egy 800 kg-os 800 ccm -s kiskocsi ha sportosan mész nem fog 3 litert enni , a mostani benzinesem 4.5-5 litert eszik 1 literrel többet mint a diesel és jobban megy olcsób a javitása ezért benzines melett döntöttem ,de próbáld meg egy kicsit takarékosabban vezetni kevesebb gáz több motorfék, de még tél is van ezt is kalkuláld bele ez is lehet akár 0.5-1 liter plussz is , de mindenki 3-4 liter között mond hogy annyit eszik nem tudom kinek hogy ,üdv
Egy diesel CDI 2006-os modellel járunk egy ideje. A fogyasztási adatok 30-40%-al nagyobbak, mint a gyáriak. Például vegyes használat esetén a fogyasztást lehetetlen 5,1 liter/100 km alá tolni.
Más Smartosoktól várnék visszajelzést, hogy nekik milyen a tapasztalatuk? Mindegyik ilyen rosszul fogyaszt, vagy csak a mienk egy elfuserált példány?
Végre Smart tulaj vagyok én is ! Élvezetes autó, egy 2005-ös piros-fekete forfour-ra sikerült szert tennem, 1.1-es motorral, nagyon-nagyon megkímélt állapotban.
Lenne pár kérdésem, hátha tudtok segíteni:
- hol érdemes szervizeltetni ?
- a könyve szerint majd jelezni fogja, hogy kb. mikor lesz szüksége szervizre, méág mennyi km. van addig, gondolom ha egy ismerős autószerelő kicseréli nekem benne az olajat mindenütt, légszűrőket, akkor a jelzés nem fog eltűnni a műszerfalról igaz ?
- aluffelnit hol lehet hozzá venni ?
- az ebayon találtam rengeteg dolgot hozzá, nem is drágát, valaki vett már így cuccot a smartjához ?
üdv , a kulcsban elemet simán lehet cserélni csak kiveszem és beteszem utánna működik ? nem kell betanitani ? a pótkulcsot hogy tudom betanitani ? köszi a választ