Keresés

Részletes keresés

szucsr Creative Commons License 2000.02.06 0 0 793
jpmaster

Hadd kotozkodjek egy kicsit a Zenitheddel :-)
Az en mezei Speedmasteremen van datumablak, meg otodmasodperces skala, de nincs zavaro interferencia kozottuk. Igaz, hogy telemetriai skala nincs rajta (annak a helyen van az otodmasodperces skala), de nem is baj, mert ugysem tudnam hasznalni, mivel nem tudom, mire valo :-)

Udv, Robi

Előzmény: jpmaster (792)
jpmaster Creative Commons License 2000.02.05 0 0 792
Roberto!

A dolog lényege: 2 mondatra egyben válaszolni.
Nem vagyok hajlando az én gyönyörű Zenithemet bántó -méghogy diszitő elem???- kérdést figyelemre méltatni.
:))))
És ezzel vége. OK?

De most már komolyan:
mi lehet a telemetriai skála 20 osztásban?

JP

Előzmény: szucsr (790)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.05 0 0 791
Ajjaj... megjelenek és máris egymásnak ugrasztom az embereket?

A dátum ablak funkcióját sejtettem. A kérdésem, miszerint funkcionális-e avagy díszítőelem, az egyötöd másodperces beosztású sávra vonatkozott, és azt hiszem, csak kekeckedés volt éppúgy, mint az Óra Magazin fikázása.

SLR

Előzmény: szucsr (790)
szucsr Creative Commons License 2000.02.05 0 0 790
jpmaster

Kedves toled, hogy megkesz, ne nyissunk vitat, majd meg abban a mondatban a sajat velemenyedet, mint megfellebezhetetlen dolgot allitod be. Engettessek meg nekem, hogy elmondjam, _IMHO_ a kerdes a masodperc beosztasrol szolt, ezert is reagaltam ra ilyen ertelemben.

A masodik mondatoddal teljesen egyetertek, es mivel a datumablaknak sokkal szembetunobb a funkcioja (mint azt mar irtam), ez is abba az iranyba mutat, hogy nem arra vonatkozott a kerdes.

Udv, Robi

Előzmény: jpmaster (786)
Rumic Creative Commons License 2000.02.05 0 0 789
beeppppp
h.a.t. Creative Commons License 2000.02.05 0 0 788
(nagyon rosszat szólhattam ezzel a Rolex-dologgal, bocs, ha így.)
ZaLa Creative Commons License 2000.02.05 0 0 787
Üdv. mindenkinek! Megismétlem a kb. 714. hozzászólásban feltett kérdésemet, hátha valaki azóta tudja a választ: létezik egyáltalán
-kvarc
-kis másodpercmutatós (a 6-osnál)
-naptáros (lehetőleg panoráma-ablakos a 12 alatt)
-zafír üveges
-svájci
-vízhatlan
óra? Ha igen, köszönettel veszem a nevét (mármint az órának), elérhetőségét (szintén az órának). Automata is lehet, mint az A. Lange & Söhne "Saxonia" modellje, csak ne 30.000 DEM-be kerüljön, hanem max. a huszadába.
A leginkább hasznosítható oldalak egyébként:
http://www.reschke.de/uhren/mechwerk.htm
http://www.watchbuys.com/index.html
http://www.wristwatch.com
http://www.ashford.com
http://www.timezone.com/Features/Guide/GuideChoosingBuyingWatch.html
Jelenleg nálam a No.1 az Eterna "1935" modellje (http://www.eterna.ch/ETERNA3/Defaulte.htm; sötét számlap, kis másodpercmutató), csak sajnos nem naptáros. Kicsit öreguras, de mint ilyen, kiállj/ta az idő próbáját. A No.2 pedig a Revue Thommen Aerospace (http://www.revue-thommen.ch/airspeedmechanical.html) fekete számlappal.
A magam részéről végigolvastam mind a 777 hozzászólást (a 714.-et még meg is írtam), és örülök annak, hogy nem csak én vagyok az órák rabja. Már csak olyan véleményre várok, amelyik a kvarcórák pontosságának szeretetéből átbillent az automaták felsőbbrendűségének elfogadásába. Előre is kösz.
Üdv.: ZaLa
jpmaster Creative Commons License 2000.02.05 0 0 786
Roberto!

PLZ ne nyissunk szemantikai vitát, a kérdes az a dátumablakról szólt.
Egy ilyen kaliberű óránál, főleg ilyen kiállásúnál, nem sok csingi-lingi van, ami ott van annak funkciója is, mint pl. a 1/5 mp-es osztás.

Na Gud nájt.

JP

Előzmény: szucsr (784)
vakwarju Creative Commons License 2000.02.05 0 0 785
Üdv Mindenkinek

Látom van itt egy-két órában jártas ember. Mit tudtok a Festina-ról? Nekem nagyon teccik,de
egy órás elkeserített miszerint a legtöbbnek szinte semmit se ér a szerkezete. Igaz ez?
Előre is kösz a válaszokért.

szucsr Creative Commons License 2000.02.04 0 0 784
slr irta:
"Vajon az egyötöd másodpercben skálázott sávnak funkciója van vagy csak díszítő elem?"

jpmaster valaszolta:
"A funkciója, hogy mutassa a dátumot."

Az otodmasodperces mutatonak? Nem hiszem... Hogy a datum ablak a datum mutatasara van, azt meg tudjuk :-)

A huszas skalara en is kivancsi lennek.

Udv, Robi

Előzmény: jpmaster (783)
jpmaster Creative Commons License 2000.02.04 0 0 783
slr:
A funkciója, hogy mutassa a dátumot.
Bizonnyára ott fért el. Ha igazán stopperolni kell valamit, akkor azt nem ilyennel mérik Szvsz.

breki:
Ha képet akarsz feltetetni, akkor prof urat kellene +környékezni, mert én nem vagyok spiller ebben a komputeres link-edit-pikcsör-bizbabszban.

for all:
Közvéleménykutatási céllal:

kinek miért/nem tetszik a lenti Zenith?
(Speciel nekem tökre bejön!)
Mert szerinten nem csak brutálisan jól néz ki, de a szakértők szerint is a világ egyik legjobb szerkezete van benne (El Primero).
A Rolex Daytonában is ez van/volt, de a hirek szerint nem szállitanak többet, saját modeljeik termelését fokozzák. More info:

http://www.zenith-watches.ch/prod_en.htm

Itt lehet +sasolni a többit.

prof:
mi lehet az a 20-as osztású telemetriai skála?

Hali:

JP

Flex Creative Commons License 2000.02.04 0 0 782
Igy 1 het utan, elorelepesekrol szamolhatok be a Seiko Kinetic Auto Relay oraval kapcsolatban (mar ha valakit erdekel :) )
Vegigbongesztem a netet, ugy tunik az ora igencsak kozkedvelt. A Seiko oldalain az ajanlott ar 595$, de talaltam olyan helyet is, ahol 320$-ert adtak. Mindenesetre nem bizok a kulfoldi behozatalban, ezert elmentem a Jokai terre az orasmesterhez, az o kirakataban van egy hatalmas Seiko felirat, gondoltam foglalkozik Seiko orakkal. A helyben nem csalodtam, a valasztott oram testveret meg is tudtak mutatni. Ez is fekete szamlapos, azonban a Breki altal emlitett masik modell, amelynek nincsen lunettaja, es mind a 4 negyed feliratozva van. Szep sulya van, a szija pedig igencsak elegans. Kicsit billegtetve erzi az ember, hogy mozog benne valami, az "huzza" fel az orat a kez mozgasara. Megrazogattam, es a nagymutato elkezdett korbe forogni, egeszen addig mig el nem erte a pontos idot, utana mozgott ahogy mozognia kell.
Szo ami szo, beleszerettem, az ara is elfogadhato, 87,000 Ft. Az en 'kivalasztottam' kicsit dragabb lesz, mert 200 meterig vizallo, de a mester szerint csak par ezer forinttal. Meg nem dontottem el, hogy megveszem-e, eloszor at kell gondolni az anyagi helyzetemet (tenyleg, nem kell valakinek egy Nomad MP3 lejatszo? Ket darab van csak az orszagban belole :) )
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.04 0 0 781
Szevasz Gvass1!

Én vagyok a vétkes, és persze elkövettem azt a hibát, amit az ember a szeretteivel tesz: felemlegeti ami nem tetszik, és szó nélkül hagyja azt a 99°-ot, ami több mint OK. Ráadásul tettem ezt úgy, hogy egyetlen számot vettem meg és másokat újságosnál böngésztem végig. Amit fikázásnak neveznek, az az Óra magazinnal kapcsolatban nagyon távol áll tőlem.

Dumálok itt Breitlingekről, mintha nem találnék haza gyémántberakásos pilótaóra nélkül, oszt' közbe' 7900 Ft-os lendkerekes Seiko-ban járok, és nem egy Óra magazint, de egy A4-es szórólapot is nehezemre esne összeállítani.

Modortalan beszólásomban csak azt az óhajomat szerettem volna kifejezésre juttatni mint olvasó, hogy a képekben is szeretnék minél több hű részletet kapni ezekről a szerkezetekről, ha már a karomon nem lóbálhatom őket. Részleteket kérek, de minél többet. Lehessen látni, hogy azt az 1 mm-es alkatrészt milyen precízen dolgozták ki, polírozták fel az éleit, mattították a lapjait, stb.

A Breitling site és 170 oldalas katalógusuk kivesézése jó móka volt. Hihetetlen éles képeik vannak, eszméletlen a nyomdatechnikájuk, a képeken tényleg látszik az órák kidolgozása, anyaguk szinte tapintható, a különböző technikával kezelt felületek nagyon szépen látszanak a fotókon, amihez agyas világítástechnikára is szükségük volt.

Szóval Gvass1 please relax, az óra magazin szeretve és elvárva van, és senki nem képzeli, hogy a kivitelezésre a Breitling céggel azonos összeget költhettek. Bízom benne, hogy nem bántottalak túlságosan. Szia SLR

Előzmény: gvass1 (780)
gvass1 Creative Commons License 2000.02.04 0 0 780
Hali,
na, mar vartam egy kis fikazast Ora Magazin ugyben.

"Most láttam csak.. Az Óra Magazin első (tavaly szeptemberi) számának 54. oldalán van egy hiba."

ha csak ennyi (1), hibat talalsz benne, akkor szerintem tok jo az ujsag.:-)) Egynel tobb hiba biztosan van benne, de imho egy sokkalta nagyobb koltsegvetessel keszulo ujsagnal is becsuszik ilyesmi.

Prof:
"Az Óra Magazin, ahogy a kiadó másik lapja, a Kaliber is szakmai szemmel nézve alapjaiban inog (sajnos). "

Prof kiadvanyszerkeszto (jol mondom?), szoval az o "szakmai szemmel" nezese ezt jelenti.
Az Ora grafikaja IMHo egesz turheto, a Kaliber szinosszeallitasaival/betutipusaival gyakran en sem vagyok elegedett. De remelhetoleg a Friss Hirek tiritarkasaga hamarosan eltunik (a betutipusok elterese mar megszunt).

(BTW: Prof sporttars oraberet nem birna a Kaliber/Ora Mag kikohogni IMHO)

"A képek viszonylag rossz minősége pedig annak tudható be (többek között), hogy egy részük az internetről van levéve. "
"Emergency-ről. Nincs ellőttem, de az az érzésem, hgy az ott megjelent képek gyengébb minőségűek voltak, mint ami a www.breitling.com-on látható. "

Cikk illusztralasara nem hasznalunk internetrol letoltott fotot. Tudnillik az totalisan hasznalhatatlan. Egy atlagos internetoldalon levo 80-100 k meretu jpg maximum 2x2 centis meretben elvezheto (lasd Kaliber gazpinyos arlista). Az ujsagok fotoi azok olyan 10-80 MEGAbyte meretuek.

"Nem akarom piszkálni őket, dicséretes, hogy egyáltalán van ilyen újság. Csak ha már az újság a világ legfinomabb technológiájával és a legnagyobb műgonddal előállított műszereiről szól, megjelenésében is tükrözhetne valamit ebből a szellemiségből. "

Probalunk igyekezni. Lehet egyebkent piszkalodni:-)) mindenfajta konstruktiv megjegyzest szivesen veszunk a kaliber@mail.matav.hu cimen.
Egyebkent van amikor a nyomda b@ssza el a dolgokat (sarga melyfekete, es kek szineknel erezheto ez, a masodik szam cimlapjat is elkurtak.). A nemet/svajci oraujsagokkal valo osszehasonlitaskor erdemes hozzavenni, hogy azok 12-18 DM-be kerulnek...

szucsr Creative Commons License 2000.02.04 0 0 779
slr

Funkcioja van, a masodpercmutato egyotod masodpercenkent ugrik (majdnem olyan, mintha folyamatosan menne). 20-25 kozott meg nem mersz pontosan :-(

Udv, Robi

Előzmény: Törölt nick (775)
BREKI Creative Commons License 2000.02.04 0 0 778
Erika
Én láttam egy igazán szép női órát. Ha nem ragaszkodsz a repülős órához ezt az omega constellation modellt javaslom. még lehet is kapni itthon.
JP
Küldök egy képet az omegáról tedd már fel légyszi
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.04 0 0 777
Erika, már hogy ne tudnám, hogy a gyémántokat jobban szereted a nyakadban mint a karodon hordani. Valójában csak a feministáktól való félelmemben tettem több helyre is könyvjelzőt érzékeltetve, hogy ha a változatok számában nem is, értékében feltétlenül a szebbik nem felé hajlik a mérleg. Szárnyaló üdvözlettel SLR
Előzmény: ErikaSzB (776)
ErikaSzB Creative Commons License 2000.02.04 0 0 776
slr,
Breitling katalógus az asztalomon, főnököm jön... Csak nem Breitling órát veszel? ... Miért felemelted a fizetésem?
Egyébként tudhatnád, hogy a gyémántos óra nem az én stílusom (tudod, hogy ez már nyolcadik év, hogy ismerjük egymást?), tehát Wings Lady, de a puritánabb változat :))
Erika
Előzmény: Törölt nick (775)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.04 0 0 775
Prof, JP Master, kérdésem lenne alábbi kedvenccel kapcsolatban. Vajon az egyötöd másodpercben skálázott sávnak funkciója van vagy csak díszítő elem? Ha funkciója van, nem baj, hogy 20 és 25 között kimetél belőle egy szakaszt a dátum ablak? Ha nincs funkciója, az nem ciki? slr
Előzmény: Prof (774)
Prof Creative Commons License 2000.02.04 0 0 774
Hali!

Itten volna JP Master kedvence. Zenith El Primero Fly-Back...

Szép, meg kell hagyni! :-)

Szép álmokat mindenkinek! :-)

Prof

Előzmény: jpmaster (771)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.04 0 0 773
Najó, a könyvjelzőt a női modelleknél találod. slr
Előzmény: ErikaSzB (768)
h.a.t. Creative Commons License 2000.02.04 0 0 772
Sziasztok!
Most láttam meg ezt a topicot és szenzációs. Nem volt időm - még - végig átböngészni, ezért bocs, ha olyat, ami már volt.
Szóval egy barátom papájának - egyébként kicsi gyerekkorom óta ismerem, nagyon normális tag - van egy Rolexe meg ő is óramániás, ("14208 Oyster Perpetual") és pár nap múlva lesz a szülinapja. Arra gondoltam, biztos nagyon örülne, ha tudnék neki egy-két érdekességet mondani az órájáról. Hát, ha nem nagy gond, köszi, ha tudtok valamit róla.
jpmaster Creative Commons License 2000.02.03 0 0 771
Prof!

Lécci dobd már fel ide a "kedvencemet".

Köszi:

JP

Előzmény: Prof (770)
Prof Creative Commons License 2000.02.03 0 0 770
OFF -- Erika! Nekem az összes eddig megjelent NGM megvan... :-) -- ON -- Prof
Prof Creative Commons License 2000.02.03 0 0 769
Sziasztok!

No, akkor lehull a lepel. Szóval azon az oldalon alul van egy csat. Aszongyák jó tartós. Igen, csakhogy egyik órán sincs az adott cikkben ilyen csatt, mivelhogy a biztonsági fülön a Fortis koronája díszeleg... Úgyhogy ezt egy kicsit odébb kellett volna rakni (egyébként én a Fortison kívül még nem találkoztam olyan órával, amelyen gyárilag (!!!) lett volna gyorshosszabbítási lehetőség).

SLR

Hidd el, kis hazánkban nem igazán a pénz határozza meg valaminek a minőségét. Az a legkevésbé. Ha van elhivatottság, lehet szépet alkotni, ha nincs, akkor sokkal nehezebb... Szépet kevés pénzből is ki lehet hozni, és rengetegből is lehet szutykot csinálni (lásd új magyar Playboy, összevetve az 5 évvel ezelőttivel). A fotók minősége nyomtatásban és képernyőn nem összevethető, ennek egyszerű technológiai okai vannak (magánban megtárgyalhatjuk), ezért nem szabad elhamarkodottan lehurrogni valamit. Egyébként ahogy fejlődik majd a lap (ahogy eddig is tette), időről időre jobb- és jobb anyagok fognak majd megjelenni benne (ahogy a Kaliber esetében is történt). Bízom benne, hogy idővel felfejlődik majd a svájci órák jelentette extra minőségre.

Erika!

Méghogy ne repüljőn! Dehogynem! Sőt! Még hogy ne vegyen repülős órát! Dehogynem! Sőt! Bár nem lesz egyszerű választani, az biztos.
Ha nagyon vékony a csuklód, a fém vagy bőrszíjjal bajaid lehetnek, de egy jó minőségű, teljesen körbefutó tépőzáras szíjjal (amely szélesebb mint az óra, és tulajdonképpen egy karkötőként funkcionál) tökéletesen hordhatóvá lehet tenni. Egyetlen hátránya, hogy nem illik egy igazán nívós svájci órához. :-(

Kezdetnek egyébként (csak hogy márkatársak legyünk) egy 38 mm-es Fortist ajánlanék. A Breitling egyrészt sokkal drágább, másrészt nem nyújt annyival többet, harmadrészt csak 40 mm-es tokokat használ. Esetleg szóba jöhetne még valamelyik Longines, viszont az kevéssé brutál replülős óra (sokkal inkább ékszeróra), esetleg valamelyik Omega, vagy végső megoldásként egy Tag (Kirium példul), esetleg egy Sector. Be kell menni órásboltba, próbálkozni kell. Nem lesz egyszerű feladat, de egy pilótaoverallban lévő, kezén mondjuk Fortist viselő hölgynél kevés dolog van, mi kedvesebb számomra... :-)
(U.i.: Kizárólag private megírhatnád, hogy hogyan is repülsz.)

No, nekem most pancsi, aztán alvás...

Prof

ErikaSzB Creative Commons License 2000.02.03 0 0 768
slr,
ahogy én téged ismerlek előbb utóbb meg fogom tudni...
Egyébként hogy állnak a női modellekkel? Én nem találtam ilyen kategóriát, vagy nő ne repkedjen, meg az ídőt se tudja? Mindjárt szólok a feminista topicnak, hogy ennek utána kellen nézniük!
Nameló :((
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.03 0 0 767
Szia Erika! És tetszett? Én megrovást kaptam, hogy bírtam kiválasztani a vacak, elektromos Aerospace-t e sok szép remekmű közül... :-) Tudod, mi motiválta az előző mondókámat? Kaptam egy Breitling katalógust nyomtatásban. Ne tudd meg...
Na, meló... SLR
Előzmény: ErikaSzB (766)
ErikaSzB Creative Commons License 2000.02.03 0 0 766
Kedves SLR!
Tisztelettel jelentem, megvizitáltam a Breitling.com-ot :))
Erika
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.03 0 0 765
Kedves Prof, azt hiszem, én csak a második számot láttam, már ha abban jelent meg a cikk az Emergency-ről. Nincs ellőttem, de az az érzésem, hgy az ott megjelent képek gyengébb minőségűek voltak, mint ami a www.breitling.com-on látható.

Nem akarom piszkálni őket, dicséretes, hogy egyáltalán van ilyen újság. Csak ha már az újság a világ legfinomabb technológiájával és a legnagyobb műgonddal előállított műszereiről szól, megjelenésében is tükrözhetne valamit ebből a szellemiségből. Csak visszaemlékezni tudok az újságra, de az emlék felidézi bennem a 60-as évekbeli Élet és Tudomány meg az Univerzum lapokat, amiket egyébként szerettem, fogyasztottam a maguk barnás, kicsit szellemképes fotóival is. Nem a zsozsóra gondolok, láttam már olcsó technikával, mégis nagyon szépen előállított újságot, akár fekete-fehérben is. Egyébként meg minek dumálok, én nem tudnám jobban megcsinálni... na bocs... slr

Előzmény: Prof (764)
Prof Creative Commons License 2000.02.03 0 0 764
Hali!

Robi! Akkor csak ketten találtuk meg. Adjunk még egy napot a többieknek, aztán fedjük fel a titkot! :-)

Az Óra Magazin, ahogy a kiadó másik lapja, a Kaliber is szakmai szemmel nézve alapjaiban inog (sajnos). Ha egyszer lesz egy kis időm, leülök majd az újságok tulajaival és megpróbálom rávenni őket egy kis „extra kiadás” fejében az újságok külalakjának erőteljes szépítésére.
Remélhetőleg sikerül.

A képek viszonylag rossz minősége pedig annak tudható be (többek között), hogy egy részük az internetről van levéve.

No, mára ennyit, meló van ismét.

DVC

Prof

Előzmény: szucsr (763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!