Keresés

Részletes keresés

Lesliev Creative Commons License 1999.09.16 0 0 456
Tasztaltársak !
Megjelent az Óra Magazin ! Még nem olvastam, de a kivitelezés gyönyörü, és a tartalom is érdekesnek tünik. Lesz mit olvasnom !
Ruppy Creative Commons License 1999.09.15 0 0 455
Mennyi az idö?
Lesliev Creative Commons License 1999.09.08 0 0 454
highlander !
A kvarcóra is lehet analóg (mutatós) kijelzésü !
Bocs, ha félreértettelek, nem akartalak kioktatni !
Lesliev Creative Commons License 1999.09.08 0 0 453
highlander !
A Candino gyárt automata órákat is (mo-on én még nem láttam), ezek valamelyik ETA, vagy a kronográf verziók VALJOUX kaliberrel vannak szerelve. Neked milyen van, automata vagy kvarc ?
Ruppy Creative Commons License 1999.09.08 0 0 452
Zenizh=Zenith
Ruppy Creative Commons License 1999.09.07 0 0 451
Elnok ur

Egészen biztos, hogy nagyon értékes. A Zenizh kimagasloan minöségi mechanikákat használ. El ne add. A normál mostani orák közül a Zenith az egyik a nem tulsok közül amelyik 5 Hz es mechanikával készit orákat. Az El primero nevü mechanika egy nagyon tuti szuper minöségü 5Hz es mecha.

Elnok ur Creative Commons License 1999.09.07 0 0 450
Sziasztok.
Van egy Zenith zseboram lehajthato hatso lappal. A fedel alatt 1900 Grand Prix Paris felirat talalhato.
Tudtok valamit az ilyen orakrol? Letezik, hogy ilyen idos orarol van szo? Ha ilyen patinas az ora, akkor mennyit erhet ? :-)
Koszi
Elnok ur
Ruppy Creative Commons License 1999.09.07 0 0 449
bot

Egy érdekesség. Tudtad hogy a magyar vekker szónak van egy kis elöélete. Az egész a Wecker oramechanika gyár által készitett oráktól jött. Némelyik Tissot, Maurice Lacroix... orában is Wecker mecha. van

Egyébként az ETA mechanikák nagyon pengék. Van aki frászt kap. Hogy lehet, hogy egy csomo orának kb hasonlo szerkezete van. Ez az egész ETA dolog azért alakult ki mert amikor kitört a kvarv ora dömping egy csomo oraszerekezet gyár majdnem tönkrement. Ezek tömörültek egy nagy oraszerkezet gyárto konszernbe. Végül is egy ujabb eta fejlesztés ötvözete a sok kisebb oraszerkezet gyár ötleteinek is.

Ruppy Creative Commons License 1999.09.07 0 0 448
highlander

Mindegyik nagyon jo. A kvarc nagyon pontos az automata pedig nagyon tartos. Ha anyagilag megteheted automatát probálj meg venni. Ha válogatsz egy pár dolgot nem árt figyelembe cenni.
Lehetöleg polirozott acél tokja legyen. Mert a kromos ház egy két év mulva nagyon rondán levelesen megkophat. A felhuzot a ház jobbrol balrol egy kicsit védje. Menetes kupakos legyen a felhuzo->jobb a vizzárosága. Min5 de inkább 10 Bar nyomásprobája legyen. Zafirüveg->az egyáltalán nem karcolodik. Még öreg korábvan is az üvegje az orának ugy fog ragyogni mint a Salamontöke:) A szij feltétlen bika legyen mert az elég zavaro ha beruházol egy kalap pénzt az egysz csak.. hu vazze hova lett az órám? A jobb acélszijakon van egy kisebb diztonsági zár is. Nem feltétlen a második zár a fontos hanem tényleg tökéletesen zárjon és ne nyiljon ki ha például véletlen odavered a kezed valahova.
Az arany orák szépek de nem a hétköznapokra valo. Az egyik kollégám nem rég vett egy arany Rolex day date et. Az elején gyönyörüen ragyogott a ház polirozása de 4-5 honap után szembetünöen karcos volt az ora háza az ujszerü állapotához mérten. Pedig ö csak öltönyben jár semmi mácsós kerékcsere az auton, meg motorgenerál stb
Speciel nekem a mutatos ami szimpatikus mert azon könnyebben le tudom olvasni az idöt. Amikor ránézek a mutatók szögváltozása alpján valahogy "érezni" lehet az idöt. (na ez biztos hüjén hangzott)

Ruppy Creative Commons License 1999.09.07 0 0 447
Vito

Én csak jokat hallottam a Certinárol. Az ára is még megfizethetö. Sajna tipus történetet nem tudok rola, pedig biztosan van. Elég régi márka.

Vito Creative Commons License 1999.09.07 0 0 446
Hello!

Nemreg vasaroltam egy Certina DS Cascadeur cronot. Tud valaki errol az orarol bovebben meselni, esetleg tapasztalat?
A Neten szinte semmi info nincs rola, de annyira megtetszett, hogy megvettem :)

Bye

bot Creative Commons License 1999.09.07 0 0 445
Ruppy

Én is ezt tervezem..:) Bár a legjobb lenne addig pár évente venni (vagy kapni :)) egy ilyen komoly órát és egy egész gyüjteményt hagyományozni a fiatalokra..

Az órához kaptam egy kb 5cm vastag 99-es katalógust is. Hát nem mondom tudnék még egy párat választani.. Kicsit kiművelődtem azóta, szóval tudok az ORIS-ról technikai részleteket is mondani. ORIS 635-ös kaliber van benne, ami egy módosított ETA 2836-2 (25 kő, 28800 lengés/mp, kb 40 óra tartalék).

A Big Crown sorozatot egyébként még a világháborús pilótáknak fejlesztették ki, mert speciálisan nagy koronáját még kesztyűben is lehet tekerni óraegyeztetés végett (gondolom hideg volt a repülőn).

Nagyon beleszerettem különben. Azt hiszem ma ezzel is alszom..:)

ForgóMorgó Creative Commons License 1999.09.06 0 0 444
Köszike az információt.... egyébként az enyém mutatós. Melyik a jobb a kvarc vagy a mutatós ?
Ruppy Creative Commons License 1999.09.06 0 0 443
highlander

Elfogadhato ára van. Valszeg kvarc. Uj generácio terméke a svájci orák között. Ezek az orák ugy max 10-80 ezer között szoktak lenni és jó a dizájnjuk.
Nem vagyok benne biztos de mintha egyszer erröl az orárol mondták nekem, hogy svájci elktronikaájuak és valahol Spanyol országban rakják össze.

ForgóMorgó Creative Commons License 1999.09.06 0 0 442
Sziasztok !

Mit tudtok mondani a Candino órákról ? Kaptam egyet ajándékba de nem vagyok tisztába még az értékével....

Köszike

PROMPT Creative Commons License 1999.09.06 0 0 441
Hali!
Hétvégén kaptam egy svájci órát, a márkája: Actua.
Tudtok róla vmit? Állítólag a II. világháború előtti (évszám nincs rajta).
gvass1 Creative Commons License 1999.09.06 0 0 440
Ora Magazin ara:
500 penz alatt lesz.
Ruppy Creative Commons License 1999.09.06 0 0 439
gvass1

Én is nagyon várom a megjelenést. Kössz az infot.

Ruppy Creative Commons License 1999.09.06 0 0 438
bot

Nagyon komolynak néz ki. Jo egy ilyen rokon aki ilyen penge orát ad ajándékba. :)) Ahogyan látom ez automata mechanikus. Mosmár semmi gondod nincs vele csak megöregedni és amikor majdnem kimulsz a fiadnak lányodnak átadni az szintén igy tovább......:))
Valszeg ua. a szerkezet van benne mint az O+A -k egy részében. Nagyon minöségi darab, acéltok,zafirüveg,vizállo.....
Gratula.

Lesliev Creative Commons License 1999.09.06 0 0 437
Kösz az infot. Netán az árát is tudod ? :-)))
gvass1 Creative Commons License 1999.09.06 0 0 436
Az Ora Magazin 60 szines, A4 oldal lesz.
gvass1 Creative Commons License 1999.09.06 0 0 435
Haho,
az Ora magazin jovo heten jon ki a nyomdabol, tehat vagy a jovo het masodik feleben, vagy az azutani heten kell keresni.
A cimlap szelen fekete csik, a cimlapon egy Audemar Piquet Royal Oak ora lesz.
Errol lehet megismerni.
Lesliev Creative Commons License 1999.09.06 0 0 434
Tasztaltársak !
Ha valaki meglátja az újságárusoknál az Óramagazint, légyszi jelezzen, nem minden nap jutok el jobb újságosstand közelébe.
Köszi, Lesliev
watchman Creative Commons License 1999.09.04 0 0 433
Longines 3.612.3.326 Sport Wing sorozatba tartozik. Iden mar nem gyartjak.
bot Creative Commons License 1999.09.04 0 0 432
mármint azt akartam írni, hogy az _életben_ sokkal szebb...

ja és bőrszíjas.

bot Creative Commons License 1999.09.04 0 0 431
Sziasztok!

Eddig csak "irigykedve" olvastam ezt a topicot, de ma nagy örömömre megkaptam első komoly órámat. Mivel ajándék volt, nem tudtam róla részleteket kérdezni a boltban. ha valaki ismeri örülnék, ha tudna írni róla egy pár sor véleményt (jó-nem jó, pontos-nem p., van -e különlegessége, mire vigyázzak, stb.)

Az óra:

ORIS Big Crown BC3 635 7500 41 64, d=40mm

Itt megnézhetitek. Bár képen is jól néz ki, képen még sokkal szebb..:) A hátulja átlátszó.

Köszi

Lesliev Creative Commons License 1999.08.31 0 0 430
Ruppy !
A faxot megkaptam, köszi !
Az Óramagazint én is nagyon várom.
Bye, Lesliev
Ruppy Creative Commons License 1999.08.30 0 0 429
Lesliev

A faxot elküldtem.

Ruppy Creative Commons License 1999.08.30 0 0 428
Prof

Ez olyasmi lessz mint az Uhren Magazin?

Lesliev Creative Commons License 1999.08.30 0 0 427
Hello Ruppy !
Gondoltam, hogy szabi van a dologban, közben én is voltam egy kicsit, de mostmár újra itt vagyok.
Ha tudod, küldd el légyszi az általad említett kb 2 oldalas szerkezeti listát. A faxszámot lejjebb már írtam(faxhangot kérni kell, mert telefonként is használjuk), köszi előre is.
Más. Nekem is volt egy kis Victorinox bicskám (a fiam elkunyerálta, jelenleg nála van), több mint tíz évig haználtam, jópár dugót is kihúztam vele (igaz nem vagyok 140 kiló), de meg sem próbált kiegyenesedni, szerintem inkább eltörne. A pengék minősége arra amire kitalálták egészen jó. A szerszámok is használhatóak, csak nem szabad túlzásba esni, a 37 féle különböző kütyüvel ellátott verziók már a haználhatóság rovására mennek, és úgyis már csak a "mutogatás" kedvéért vannak. Egy-két penge, és max 3-4 szerszám az igazi szerintem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!