Keresés

Részletes keresés

Ruppy Creative Commons License 1999.12.05 0 0 620
gvass1

Én is igy vagyok vele. Egy eléb béna hasonlat jut csak eszembe de valami ilyesmi az érzésem mintha egy hét pl. kirándulás alatt csak neszkávé ivás után iszik az ember egy rendes öröl fözött kávét. Végül is mind a kettö kávé meg drága meg szép is de valahogy egy kicsit másabb az érzés az "igazivaval".

Előzmény: gvass1 (618)
BREKI Creative Commons License 1999.12.03 0 0 619
Hello mindenki
Ha egy Chronoswiss Tora-t szeretnék venni az nagyon utopisztikus gondolat? Lásd óramagazin november.
gvass1 Creative Commons License 1999.12.03 0 0 618
haho,
itt vagyok ragyogok, csak eppen nem volt idom az elmult 24 oraban szamitogepentyu ele ele ulni.

Majd irok elozetest az Ora Magbol, ha mar en is tudom, hogy nagyjabol mi lesz benne...(amugyis, majd csak jan 10.-en lesz kinnt az ujsagarusoknal)

Viszont: kb egy hetig digitalis ora volt rajtam (kiproba), aztan milyen jo erzes utana visszarakni a jo kis mechanikus analogot.

Előzmény: Ruppy (614)
szucsr Creative Commons License 1999.12.03 0 0 617
Ruppy

gvass1 neven irt ide, csak en gvass-nak szoktam meg.

Udv, Robi

Előzmény: Ruppy (614)
Anthea Al-Nour Creative Commons License 1999.12.03 0 0 616
nem hiszem, hogy eltévesztettem volna, uis a Baross u. 20 alatt nincs órás, csak egy bőrgyógyászati rendelő ( ha valakit érdekel: dr Boer Ildiko rendel :-)))
Szóval átellenben van az órajavitó. A cég vezetőjét nem ismerem, nekem egy Szabó nevű alacsony , fiatal pasi vette át az órám....elég nagy a cég, többen is vannak hátul....ha mégis eltévesztettem, és tényleg van arrafelé egy magányos szuper órás, akkor felkötöm magam....mert ugyebár 7 és 30 ezer forint között óriási különbség van...:-)))))))
Előzmény: Ruppy (615)
Ruppy Creative Commons License 1999.12.02 0 0 615
Anthea Al-Nour

Elég közel van a két cég egymáshoz. Furcsa, hogy mindig az a cég a kedves és rugalmas meg szuper amelyiknek éppen sz@rul áll a szénája. Régebben amikor ott jártam a 20 szám alatt akkor ök még csak lobbyzhattak az O+A szerviz certifikátért. Abban az idöben a Tempora volt a tipikus nagy cég. Semmiröl senki nem tudott a cégnél tök lerázoak voltak a telefonon. Szal mindent megtettek, hogy az ember leirja öket. Most már ök is valszeg pedáloznak.

Előzmény: Anthea Al-Nour (610)
Ruppy Creative Commons License 1999.12.02 0 0 614
Hol a gvass? Én nem látom itt a sorban.
Előzmény: szucsr (609)
Ruppy Creative Commons License 1999.12.02 0 0 613
szucsr

Ugy tünik sajnos. Még egy évvel ezelött egy O+A Seamaster nagy karbantartása 7-8 ezer volt most 29ezer körül ját.

Előzmény: szucsr (608)
szucsr Creative Commons License 1999.12.02 0 0 612
Anthea Al-Nour

Meg egy idezet Ruppytol:

"... Baross u.20. ... Komoly müszerei vannak. Ua szinvonal müszerezettségben mint a Tempora nál. A ficko neve Tóth Károly szervizvezetö."

Szoval, szerintem nem ehhez a fazonhoz vitted az oradat.

Udv, Robi

szucsr Creative Commons License 1999.12.02 0 0 611
Anthea Al-Nour

Ez a szerviz biztosan az, amirol Ruppy irt? Mert, idezem:
"Felhivtam ahivatalos O+A szevizt. Érdekes de azt mondták nekem a sétálo utca elején lévö boltban, hogy a Tempo..a -tol megvonták a hivatalos O+A szerviz certifikátot. Mostantol a hivatalos szerviz a Baross u20."

meg mashol:

"Talán a Baross u. 20 ban. Hivd fel elötte öket. ... Akkor megkérdeztem, hogy egy teljes karbantartás szétszereléssel kimosással és ujra olajozással mennyi. A ficko 7-8 ezer forintot mondott. Ellentétben a Temporaval akaik 25-35 ezer forintot mondtak. Persze ua. a gépekkel csinálják mindkét cégnél a tisztitást."

Udv, Robi

Anthea Al-Nour Creative Commons License 1999.12.02 0 0 610
hello mindenkinek! Elmentem a Baross utcai oraszervizbe...egyébként a pontos cim: BAross u.21...tehát a másik oldal....elvittem a kis Cartier órám, és majdnem hanyatt estem. 30 000 Ft lesz a javitási költség ( tisztitja, kenegeti stb) egy év garanciát vállalnak...ha legközelebb visszamégy 10 %-ot elengednek a javitásból...másodjára 20 %-ot ( ez egy éven belül érvényes)
A hivatalos nevük: Tempora Órajavító Kereskedelmi Kft. Telefonszámuk: 215-4689. Egyébként nagyon rendesek.
Előzmény: Ruppy (604)
szucsr Creative Commons License 1999.12.01 0 0 609
Sziasztok

Hasznaljuk mar ki, hogy az Ora Magazin egyik iroja is koztunk van:

gvass

Lobbiznek nalad, hogy a kovetkezo temakban jelenjenek meg cikkek a magazinban:
Zenith orak
Blancpain orak
Oraszerkezetek fejlodese

Es adhatnal a kovetkezo magazinbol egy kis elozetest. Elore is koszi.

Udv, Robi

szucsr Creative Commons License 1999.12.01 0 0 608
Ruppy

Es akkor most mar a Baross utcaban is felmennek az arak?

Udv, Robi

Előzmény: Ruppy (604)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.30 0 0 607
hudeklever

Nagyon különleges orád van. Évente 1 másodperc ilyet még nem is hallottam. Általában havi 5-10 mp szokott a rendes érték lenni.

Előzmény: hudeklever (602)
stevie wonder Creative Commons License 1999.11.29 0 0 606
Koszonom a segitseget Swatch-ora temakorben. Megyek haza es merem az atlagsebessegemet! :-)
prgprg Creative Commons License 1999.11.29 0 0 605
Hi szucsr

Ajánlom a figyelmedbe a teljesen közönséges stabilo vagy pelikan alkoholos filcet. Az órás haverom azt mondja, hogy ők mindig azzal javítják a lünettákat, 1-2 hónapig is kibírja.

Üdv prgprg

PS: A 160K kfejezetten jó ár volt érte.

Előzmény: szucsr (597)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.29 0 0 604
Felhivtam ahivatalos O+A szevizt. Érdekes de azt mondták nekem a sétálo utca elején lévö boltban, hogy a Tempo..a -tol megvonták a hivatalos O+A szerviz certifikátot. Mostantol a hivatalos szerviz a Baross u20.

Egy lünetta a Seamasterre 29800Ft. Szal semmi sem lessz olcsobb ahogy mulnak az évek. :(

BREKI Creative Commons License 1999.11.29 0 0 603
Hi hudeklever
+-1 mp évente!!! ez biztos?
Egyébként ezt az órát mihez kell hasonlítani?
Előzmény: hudeklever (602)
hudeklever Creative Commons License 1999.11.29 0 0 602
Kedves Bavataim!

Casio 101A2 - V17
-brutto 2000 HUF
-evente +-1 mp difi
-ket evente elem,
-4 evente oraszij csere
-szep
-plasztik az egesz
-halkan ketyeg(mer' mutatos a draga)
-x meterig furdokadallo

Ja es mutassa az idot!!!

Hudek

Ruppy Creative Commons License 1999.11.29 0 0 601
Ki találja meg az ora magazinomat ebbe a kupiba?
Ha megtalálom megnézem.
Előzmény: szucsr (600)
szucsr Creative Commons License 1999.11.29 0 0 600
Sziasztok

Van egy hiba az egyik ora magazin cikkben: az Omega Dynamic-ot es a Breitling Premiere-t osszehasonlitoban. Ki talalja meg?

Udv, Robi

Ruppy Creative Commons License 1999.11.29 0 0 599
zvajo

Aránylag olcso pofás svájci orák: TISSOT,Certina,Roamer... A kvarc szerkezetüek olcsobbak, de inkább mechanikus 28800 A/h 4-Hz es szerkezetet vegyél. Egy 5Hz es szerkezet már nem jön ki ilyen olcson.

Már egy hete tesztelem az orámat és 1.5-2 másodpecet siet csak. Engem is meg lepett. Mielött bevittem a szervizbe 13mp/napot késett.

Előzmény: zvajo (594)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.29 0 0 598
szucsr

Az tök normális.

Előzmény: szucsr (589)
szucsr Creative Commons License 1999.11.29 0 0 597
prgprg

Mar rajottem a regi hozzaszolasodat elolvasva, hogy ugyanolyan orat vettem, mint a tied. A kopas ugy latszik tipushiba lehet, az uj festes nem volt tartos, a masodik nap vegere joforman semmi sem maradt belole. A csoka ajanlotta, hogy tud szerezni nekem abbol a festekbol. Meg jo, hogy nem kertem, nem sok mindenre tudnam hasznalni (ketnaponta csak nem festek).

A tipust illetoen: tok mazli, hogy olyan modell volt hasznaltan kaphato, ami tetszik. Ez az uzlet ugyanis nem foglalkozik hasznalt orakkal, ez az egy darab volt, a tulaj ismerosee, es szivessegbol arultak.

A szij arat nem kerdeztem, mert nincs biztositos szij hozza, ez meg jo allapotban van (es van harom potszemem).

Kosz a megnyugtatast a rotort illetoen.

Udv, Robi

Előzmény: prgprg (591)
BREKI Creative Commons License 1999.11.29 0 0 596
Hi Steve
A lunettán lévő számok átlagsebesség mérésére használhatók. Szerintem igen kevéssé használható ezért nem értem miért teszik rá olyan sok órára.
A Citizennel kapcsolatban: Szerintem jó órákat csinálnak és a titántokozást is ők vezették be. Nekem is van egy Titanium Champion (1500 van belőle) és az Omega mellett is sokat hordom (ha volt titán órád megérted miért)
Előzmény: stevie wonder (593)
Lesliev Creative Commons License 1999.11.29 0 0 595
Stevie !
Ezen a skálán átlagsebességet számolhatsz. A mérés kezdete akkor, amikor a másodperc mutató a 12 (60) -ason van. Amikor elhaladtál pontosan 1 km-t, a másodpercmutató állásánál lévő szám mutatja az átlagsebességéedet km/h -ban. Pl, ha pont egy perc alatt teszel meg 1 km-t, akkor 60km/h -s sebességgel mentél. A skála értelemszerüen a 60-1000 km/h sebességek mérésére alkalmas, és a nagyobb sebességek felé egyre pontatlanabb.
Előzmény: stevie wonder (593)
zvajo Creative Commons License 1999.11.29 0 0 594
Sziasztok !
Ruppy, ez az atomtime.com marha jo. Mar ki is probltam, es a PC-m meglepoen pontos, mar egy hete pontosan ugyanannyit ter el, mint amikor eloszor osszehasonlitottam. Talakozunk az E30 hullamhosszon.
Tudnatok egy szep, megbizhato automata svajci orat ajanlani, meg emberi aron (<80 e HUF) ? Jomagam a Raymond Weil hive vagyok, de persze mas is szoba jon. Koszi, sziasztok !
stevie wonder Creative Commons License 1999.11.28 0 0 593
Kedves emberek,

elnezest a kisse offtopicert, egy Swatch sorarol lenne szo, bar vegulis az is svajci ;-)

Szoval a szamlapjan mindenfele huje szamok szerepelnek, kis meretben. A 12-es helyen a 60, utana az 1-esnel az 1000, aztan csokken, a 3-as helyen a 250, a 6-os helyen a 120, a 9-esen pedig mar csak 80. A kozbeeso szamok kozul is fel van tuntetve nehany. Biztosan van valami celja, vagy legalabbis logikaja, de nem tudtam megfejteni. Segitsetek!

Es egyebkent egy Citizen nagyon ciki? A fo oram egy feltunoen lapos, naptaros, antracit-szin szamlapos, egyebkent matt arany szinu kvarcora, szep fekete borszijjal.

novice Creative Commons License 1999.11.28 0 0 592
szucsr,

vélhetően normális, nyilván nem lehet olyan halk mint egy digitalis kvarcora.
Van egy TAG6000-esem azon is lehet hallani ezeket a hangokat.
Legalábbis remélem, hogy nem rendellenes.
üdv,
novice

prgprg Creative Commons License 1999.11.28 0 0 591
Hi szucsr

Azt nem tudom, hogy normális-e, de az enyémen is hallani és érezni is.
Egyébiránt nekem is egy ugyan ilyen 3511.50-es O+A-m van. A pontossága + 2,1 sec/nap, és ennek a lünettájáról is szépen kopnak a számok ahol hozzáér az ing ujja.

Az enyém eredetiben kék cápabőr szijjal volt, az kb 13K most. A fém szíj árát nem tudom, de egy pótszem 3,5K volt bele 2 éve.

Üdv prgprg

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!