Sziasztok.
Én új levelezőkent szeretnék csatlakozni hozzátok.
Érdeklődésem főleg a Titánium Chrono jellegű órákra korlátozódik, de nyitott vagyok minden "szép dologra". Jelenleg egy Citizen Titanium Champion órám van. Most egy Breitling Aerospace 661, vagy ebből a családból származó órát szeretnék, de a régi sorozatból (nem döntött számokkal). Ha tudtok hasonlót szívesen fogadom a lehetőségeket.
Hogy ez nekem nem jutott eszembe ! Pedig mennyit elmélkedtem azon, hogy hogyan oldható meg ez a súlyos probléma . Egyszerre több drága automata órát hordani egy kézen ugyan mutatós dolog, de fárasztó, és lehet, hogy vannak akik szerint ez felvágás. Igaz fel lehet venni alkalmazottakat is, hogy folyamatosan mozgásban tartsák az óragyüjteményemet, de a mai alkalmazottak olyan megbízhatatlanok. És most ez a találmány teljesen megoldja minden problémámat ! Az árát már meg sem néztem, ez nekem minden pénzt megér ! Köszönöm Neked prgprg ! És neked is Orbita ! És még a testhőmérsékletet is tartani tudja, hát ez fantasztikus !
Nem tudom láttatok-e már ilyet, egy amerikai magazinban találtam a hirdetést. Ferrárikat, Jeteket, magánszigeteket és hasonló létszükségleti cikkeket reklámoztak még.
Na lassan meglesz a tapasztalat a pontossággal kapcsolatban, mindenesetre a garanciális szerviz korrekt volt. Beállították a vekkert, kicserélték a szíjam (nem a tipushoz illő kapoccsal adták először), lenyomáspróbázták és mindezt ingyé, s mellesleg a cica is jó volt a pultnál. Mindez a POÉNnál.
A leesett, világítós háromszögem azonban két napos fordulót jelent, ezt majd legközelebb.
kösz a tippet, +fogom próbálni.
A leirt jelenség elég jellemzőnek mondható - sajna. Na mármint az utóbbi.
Lenne egy-két topicra való gyüjtésem.
Üdv,
novice
Az O+A Seamaster cronometer nek -0, -6mp a gyári specifikácioja. Szal késni semmit és sietni pedig 0-6mp ig megengedett. Az én O+A amikor megvettem késett napi 10-13mp et. Elvittem a szervizbe ott kinyitották és egy érdekes piezo elektromos bizbaszra feszerelték ami érzékelte az ora ház rezdülései és rögtön egy kis monitoron meg is jelenitette mint egy kis grafikont. A ficko5-10 percig büvölte és +3mp/nap ra állította. Kérdeztem miért nem pontosan állítja be a lengésszámot. Azt mondta, hogy a beállítás után egy kicsit lassulni fog majd. KB 2 honap mulva tényleg kb 3mp/nap ot lassult. Most tényleg nagyon pontosan jár napokig együtt megy a másodperc az igazi pontos idövel. Ha tényleg konzekvensen siet az orád akkor miért ne állíttatnád be pontosra. Vidd be a Baross u.20 ba. A fickonak mindenféle profi gépe van. Ez a szinkronizáló kütyü,ultrahangos moso,nyomásprodázo gép és egy csomo féle ora szervizelésérö certifikátja a falon. Lehet, hogy vsak ámitás az összes papir a falon de az viszont nem, hogy nekem ingyen csinálta meg a pontositást és a nagyszervizt ezen az orán 7-8 ezerért vállalná mig a hivatalos O+A szerviz tök ugyanezekkel a gépekkel felszerelve 25 ezerért válalta volna. Ja még egy érdekesség. Egyszer felhivtam a hivatalos O+A szervizt és érdeklödtem az orám karbantartásárol. Mennyi idönként kell és ez mit is jelent. Erre a szüz a telefonvonal végén az mondta, hogy nem nagyon kell foglalkozni vele csak 4 évente cseréljem ki az elemet. JA... éretem. Az a gond, hogy nekem egy 2892-2 es automata szerkezet van az orámban. Pedig a nönek már az elején mondtam, hogy automata az ora.
Tisztelt svájciorarajjjongók,
nem tudom, hogy egy TAG6000 chronometer valojában milyen szerkezettel van ellátva,
- olvasva a topic előzményeit itten vannak hozzá(bb)értők -
de tapasztalom, hogy stabilan és kiszámíthatóan siet napi 6 mp-t, ami a szertifikát
szerint még éppen megengedett. Háát, jo kis csalódás, de nem az egyetlen...
üdv,
novice
Tiszteletem,
olyan 20-40% között, de érdemes sietni, mert kb 3 hónapja kezdődött, nem tudom még mi maradt. A tulaj felszámolta egy üzletét és ami sector volt áthozta a Lurdyba. Automatára nem emlékszem, de lehet, hogy volt.
A zóramagazin meg csak arra jó, hogy az asszony rögvest kiválassza a legdrágábbat. Írjatok már valami alsó sanghajiról is...:-))))
Haho,
learazott Sectorok?? Mennyivel learazottak??
Egy automata 650-es nagyon teccene
Mas:
A het vege fele megjelenik 2. Ora Magazin, lokok egy kis izelitott a tartalmabol:
- Nivrel
- Neil Armstrong bacsi holdoraja
- Breitling Emergency
- Sector
- Festina
- HongKongi oraarveres
Ja akkor tényleg egyről beszélünk. Plusz még van rajta hónap meg nap jelölés..
A Lurdyban vettem egyébként, a földszinten van egy órás, elbaromkodtunk a haverommal egy jó ideig mire kikötöttem ennél, végignéztem az egész kollekciót (hogy az igazat megmondjam, eredetileg a leárazott sectorok miatt mentem oda). Az ár 125e volt fémszíjjal együtt, a bőr a ruppótlan régi tipusú volt, nem amit a HP-n láthat az ember, azé az új áron számították be, mondjuk kaptam egy 6e Ft-os ébresztőórát ajándékba, mert reklamáltam, hogy nincs benne ébresztő..:-) szóval a végeredmény korrekt volt.
USD800 volt valahol a neten, ehhez képest jó ár.
A fémfestés meg úgy tűnik ideiglenes volt, talán az oxidréteg jött le róla (valami porral mattítják) azóta nem szinez, s a fém színe sem változik.
Stone !
Itten valamely félreértés leledzik. Számold meg, a te órádon hány mutató van !? Mert én háromnak látom a képen, amit megadtál ! Nnna én is pont erről mondtam, hogy jobban tetszik...
Majd kíváncsi lennék, hogy a pontosítás-beszabályozás után milyen eredményeket ér el. Itt vetted mo-on ? Ha igen, és nem titok áruld el, hogy mennyibe került, a forint árára volnék kíváncsi.
Az a fémcsat még mindig fog ? A fémcsat belső felén nem látszik elszíneződés, mattulás ?
Ezt nem értem, az INDEX megette a linket, meg ami humorost még irogattam.
Itt van direktben a külseje, csak fémszíjjal:
http://www.fortiswatch.com/cdiversportblack.asp
Jól is néz ki a 3 mutatós, de én nem nagyon használom a stopper funkciót, ha meg igen, a fennmaradó 200e ft-ból veszek néhányat....:-)))
A pontosságról meg, egy atomszinkronos vekkerhez néztem hozzá, napi 8-9 mp között mozgott mindig a késés, az említett érték a 7 nap átlaga. Elég macera volt lesni a két vekker mutatóit, különösen, hogy a FORTISé 1/5 mp vel mozog...
A fémszíj ügy nekem nem teljesen tiszta, totál szellős a szíj, nem igazán ragadhat közé vagy rá semmi, ami később négeresít, megvárom a ma esti tapasztalatot is.
Minél eccerűbbet akartam, meg a büdzsé sem fekvő nyócas, ezért ez csak a szimpla 1 körös...:-)) A következő hatvan évben azért remélem nem kell elemet cserélnem...:-))
Stone!
Ha megfesti a kezed akkor az attól van hogy óraszíjad szemi közé berakódik a por meg a kosz és amikor sportolsz az izzadság kioldja és szétkeni a karodon. Ez szerintem minden fémszíjra érvényes, nem lehet tenni ellene semmit.
Stone !
Először is gratula az órádhoz ! Azt nem írtad, hogy milyen az órád, kronográfos, vagy 3 mutatós ? (nekem speciel az utóbbi tetszik inkább a Fortis-ok közül) A leírt problémáid bosszantóak, de gariban meg kell javítani a forgalmazónak . Azt a 8,71 mp-es eltérést hogy tudtad ilyen pontosan kimérni ? Az, hogy a fémszíj befogja a kezedet, nagyon érdekesen hangzik, a rozsdamentes acél ilyet nem tehet (-ne?). Lehet, hogy a bőröd ph értéke ilyen különleges ? :-)
Tisztelt svájcióra fanok, hosszas vivódas utan beruháztam egy olcsóbb FORTIS off. cosm. aut. 200m-be.
A tapasztalatok a következők:
Nehéz, mint az iszap.
Az üvege zseniálisan átlátszó minden irányból, bár trükkös. Azt mondják, 2 oldalon csiszolt zafír, azért nem tükröződik, de optikában jártas szemek észreveszik a kék réteget, ami ezt az effektet létrehozza, ua. mint az objektíveken. Nem tudom mennyire lesz tartós. A hatása mindenesetre olyan, mintha nem lenne üveg az órán, mindenki nekiáll böködni...
Egy hét múlva leesett a kereten lévő tritiumos háromszög. Ez azé bosszantó, viszem is vissza.
A láncszem csavarját elbarmolta az eladó, nem lehet kitekerni. Ezt csak otthon vettem észre, mikor még ki akartam rántani egy szemet, mert bő volt. Ez is para.
A fémszíj megfestette feketére a csuklóm futás közben, ez érdekes, meglátom a legközelebbi hosszabb távnál mit művel.
A vekker pontatlansága először zavart (8,71mp-/nap az atomvekkerhez képest, 1 héten keresztül, lerakva, felvéve ua.) de lévén pontosan annyit késik minden nap, ezért a közeljövőben elviszem beállítatni. Nincs crono bizonyítványa, úgyhogy eléggé elégedett lehetnék ezzel az értékkel is.
S végre világít éjjel nappal, ez a legszebb élmény, érdekes módon reggelre még világosabbak a jelek, lehet, hogy a meleg is gerjeszti a tritiumot?
Egyébként stabil jószágnak tűnik, már megjárta a szaunát, 1 óra több részletben+jeges víz percekig, mechanikai sérülés még nincs rajta (ez nagy szó nálam...:-)
Ez a tömitettségi dolog azért vigasztal egy kicsit, mert ugye manapság az orák jo részében azonos a szekezet. Nem nagyon lehet dumálni a szerkezet alapján, hogy mert ez O+A vagy Longines vagy Breitling... de a tok is nagyon fontos tud lenni. Pl az O+A Seamaster elgy elég drabális házu ora de viszont 3000 méterig 30bar ig garantáltan vizállló, és a felhuzojánál is háromszoros tömités van felvcsavarhato kupakkal. Asszem triplock nak hivják. Szal mégi csak jelent egy picit valamit az ora neve is mert nem biztos, hogy minden gyárto ad a ház tartosságára és vizállóságára annyit. Hiába van egy tuti szerkezet az orába ha mondjuk 10-15 év alatt elázott egy párszor akkor az élettartama biztos sokat rövidül.
Az én órám vízállósága 15 bar, és nyáron bementem vele a legmelegebb vizü medencébe is a strandon, igaz ez max negyvenegykét fokos. Ezt probléma nélkül viselte. Igaz közvetlen ezután nem mentem úszni a hidegvízbe ! Aki viszont a szaunában is használja, az már túl nagy kockázatot vállal . A sós víz valószínüleg csak nagyon hosszu távon okozhat problémát, és a gyártók is azt javasolják, hogy tengeri úszás után alaposan meg kell mosni az órát tiszta vízzel ! A csavaros rögzítések csak nagyon lassan engedik a gumitömítésig el a folyadékot, így oda a só talán el sem jut. Nem véletlen, hogy az igazi búvárórák koronája a szimeringeken kívül még csavarosan is rögzíthető, és vízben nem is szabad a rögzítést megoldani. Az alsó ée felső fedél tömítése pedig erre az esetre teljesen biztonságos.
Én is ugy tudom, hogy a nagy hökülömbségnél szoktak az orák beázni. pl: Ha van valaki olyan okos, hogy bemegy a szaunába 80 fokos a höség aztán meg beugrik a hideg vizbe az orájával együtt persze. Az orák nagy része ilyenkor szokott elvérezni. Szépen beszippant egy kis vizet és kész . Kifele már semmi pénzért nem akar a viz kijönni. Csak ha kinyitják az orát és kipárolog belöle. Szerintem a 3-5 bar minösítésü orák inkább csak a fröccsenö viz meg a kézmosás közbeni viz ellen védettek 100% -osan.
A vízállósághoz tennék hozzá egy adalékkal.
Eccer réges régen órásnál voltam, és amint vártam, az előttem lévő kuncsaftnak magyarázta a szaki hogy
"Nem úgy kell elképzelni a vízállóságát a karóráknak hogy beleülünk a forró kádba, meg a sós tangervízbe. Mert a nagy hőmérsékletkülönbségnél máshogy tágulnak az egyes alkatrészek és beszivárog a víz. Meg a só is teljesen tönkrevágja. Szóval ha vízbe akarunk menni akkor vegyünk oda búvárórát. A közönséges karóráknak a vízállósága ott jön jól, hogyha kibaszottul elázunk akkor ne menjen még az óránk is tönkre. Max még azt el tudja képzelni hogy a steril, 25-30 Cfokos strandokon használható."
Na ezen aztán elképedtem, majd elgondolkodtam és logikusnak is tartom. Csakhogy én nem értek az órákhoz, így ez lehet igazis meg nemis. De azóta szkeptikus vagyok.
Magam részéről hosszú mérlegelés után lemondtam az automatákról a kinetic javára.
Viszont itt egy érdekes gyártó, 7750essel épít es 500USD alatt is van szép órája.
http://www.limes-watches.com