Keresés

Részletes keresés

szucsr Creative Commons License 1999.11.26 0 0 584
Sziasztok

Megvan a Speedmaster. A boltos csoka befestette a lunettan a hianyzo szamokat, azt mondta, van hozza speci festeke, a sajat Rolexet is mindig ezzel kozmetikazza. Igy nem is nagyon tunik hasznaltnak. A kalibere 1154, ami a Valjoux 7750-et takarja. A pontossagarol majd referalok.

Ruppy

Sajnos a Seamaster szijat elfelejtettem megkerdezni.

Udv, Robi

Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 583
Anthea Al-Nour

Probáld meg a Baross utca 20 alatti szervizt. Nem igazán márka szerviz de elég profik.

Azt hallottam, hogy ha az ember kap egy gyönyörü szép de igen öreg orát ami monjuk 10 évet ált a szekrényben akkor azt nem szabad csak ugy elkezdeni hordani mert tuti, hogy baj lessz vele. Elötte mindig egy karbantartás kell neki ahol szétszedik kimossák ujra olajozzák és összerakják, beszabályozzák. Ha csak ugy elkezdik hordani nagyon rövid idö után elkophatnak belül a csapok mert az olaj kiszáradt benne.

Előzmény: Anthea Al-Nour (582)
Anthea Al-Nour Creative Commons License 1999.11.25 0 0 582
Üdv az Uraknak!
Remélem nem kergettek el vasvillával, mert úgy vettem észre, hogy többnyire :-)) női hozzászólások nem igen voltak. Szóval régi Doxa tulajdonos vagyok ...ezzel nem is lenne baj...de most nyáron kaptam egy Cartiert (ezüst, nagyon egyszerű, de nagyon szép), hogy az előző tulajnál meddig állt, azt nem tudom, de a közel 3 hónapos órám felmondta a szolgálatot. Elmentem a Váci u-i SB-be, ott megadták az Edison u-i szervizük elérhetőségét.A hölgya váci u-i szalonban a lelkemre kötötte, hogy előtte hivjam öket fel, időpont megbeszélésre, és kérjek tőlük árajánlatot. Ezek után szörnyű gyanú merült fel bennem, hogy a javitási áron egy közepes árfekvésű órát is meg tudnék venni.Van-e valakinek ötlete, hogy hová vihetném, ahol nem azután kell fizetnem a javitási költségeket, hogy milyen márkájú órát viselek, hanem a tényleges költségekét.... Csak azt ne tanácsoljátok, hogy dobjam ki az órám...ahhoz túl szép.

előre is hálás köszönettel:Anthea

Előzmény: Borsos Roland (580)
szucsr Creative Commons License 1999.11.25 0 0 581
Ruppy

Ilyen celra a Tardis-t szoktam hasznalni. Most viszont csak a kvarcorammal akarom a Speedmastert osszehasonlitani, az eleg jo alap. Foleg, hogy a nehany masodperces elteres nem nagyon idegesitene, csak a nagyobb.

Udv, Robi

Előzmény: Ruppy (579)
Borsos Roland Creative Commons License 1999.11.25 0 0 580
Hahó Hahó üdvözlök minden svájci óra szerelmest és szakértőt!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Mivel 13 évi szolgálat után Swatch órám beadta a kulcsot egy új óra után kell néznem. Szeretem a svájci órákat (a családunkban is van egy-kettő), de a Swatchnál (mivel ez elég gyenge) kicsit (vagy inkább sokkal) jobbat szeretnék venni, olyat ami hátralevő életembe kiszolgál (márpedig remélem hosszú lesz a hátralevő életem - mivel még elméletileg közel 100 évig élhetek). Nem vagyok nagyon tájékozott a svájci órák körében, ezért ha valaki tudna ajánlani valami fiatalos, vagy sportos jellegűt, nagyon meg tudna örvendeztetni. Továbbá ha valaki ismer svájci órák importjával és nagykereskedelmével foglalkozó céget, akkor jó lenne ha megírná a címét vagy más elérhetőségét (mármint a cégnek) mert egy helyi órás barátomon keresztül igy be tudnám szerezni az óhajtott órát, és nem kéne Budapestre utaznom (elég távol van, és nagyon utálom azt a várost).
Mindenkinek köszi mindent.
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 579
szucsr

Házilag is elég jol tudod tesztelni. A következö helyröl töltsd le az ATOMTIME programot. Ezzel tök pontos idöt tudod kontrolálni.
http://www.atomtime.com/download.html
A Seamaster szijjal az a gond, hogy a csat részébe bele van irva :OMEGA Seamaster professional. Otthonrol már teszteltem és egészen meglepö de némelyik kábeltévés teletext orája tök pontosan jár.

Előzmény: szucsr (578)
szucsr Creative Commons License 1999.11.25 0 0 578
Ruppy

Majd ma megkerdezem a Seamaster szij arat, ugyis bemegyek a boltba.

Megkertem ugyanis a fazont, hogy huzza fel az orat, igazitsa az enyemhez, es megnezem, egy nap alatt mennyit ter el. Ugy gondolom, hogy ha a szerkezetnek valami alapveto hibaja lenne (mittudom en, foldozcsaptak, eltort benne valami, stb.), azt egy ilyen szedett-vedett jarasproba kihozhatja. Mi errol a velemenyed?

Udv, Robi

Előzmény: Ruppy (577)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 577
szucsr

Az nemtom, hogy passzol-e rá a Seamaster szija de az 100%, hogy atombiztos a szij. A seamaster szijának az izei egyenként külön csapágyazottak. Az ora házánál ahol a szij csatlakozik az külön tetszik, hogy nem egy U alakban meghajlitott lemez ami eltakarja a stiftet hanem egy anyag.
a biztosítos csat elég fonto. Milyen ciki, hogy vesz az ember egy rendes orát, és egy pl sörözés alatt lecsatolodik mert éppen nem figyeltél tulságosan rá. Kiváncsi lennék mennyibe kerül egy acél Seamaster szij. Ennek van az a buvárruha bövítöje.

Előzmény: szucsr (576)
szucsr Creative Commons License 1999.11.25 0 0 576
Ruppy

Meg mindig hasznalt Speedmaster: a csatja nem biztositos. Letezik biztositos csat hozza? Vagy akar masik tipushoz, aminek a szijat ra lehet tenni?

Udv, Robi

Előzmény: Ruppy (564)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 575
Ez még kimaradt:

Előzmény: Ruppy (574)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 574
ETA 2892-2 21 köves, 28800 A/h !Hz, 42 ora járástartalék 1983 ota
Előzmény: szucsr (573)
szucsr Creative Commons License 1999.11.25 0 0 573
Ruppy

Valamikor regebben irtad, hogy hany koves az ETA 2892-A2 (legalabbis ugy emlekszem, Te voltal). Ebben az irdatlan leveltomegben nem nagyon tudom elobanyaszni, megirnad megegyszer? Ez tudomasom szerint 25 koves (es kronograf).

Udv, Robi

Előzmény: Ruppy (568)
szucsr Creative Commons License 1999.11.25 0 0 572
A zafiron szerintem sem szabadna latszani semminek normalis hasznalat mellett (a gyemantozott koromreszelon kivul). En tobb, mint ket eve hordok egy zafiruveges orat, de semmi karcolas nincs az uvegen. Mellette a lunettan igen.

Udv, Robi

Előzmény: Lesliev (571)
Lesliev Creative Commons License 1999.11.25 0 0 571
Ha zafírnak vetted, akkor szerintem nem szabadna rajta karcolásnak lenni (feltételezem, hogy nem karcolászod direkt vídiával). Az én Seikom (bocs) üvege nem zafír, csak "hardlex cristal" , de ezen még semmi nyom nincs, pedig szó szerint éjjel nappal a kezemen van jó négy hónapja . Reklamálj !
Előzmény: Stone (570)
Stone Creative Commons License 1999.11.25 0 0 570
Itthon a Lurdyban van egy órás, nála. A katalógus szerint zafír, annak is vettem, így aztán elég nehéz kideríteni, mi a pálya. Karc az viszont van.
Előzmény: Lesliev (569)
Lesliev Creative Commons License 1999.11.25 0 0 569
Stone !
Hol vetted az órádat ? Az Óramagazin első számában a Fortis cikkben ez szerepel : "... az óra alapkivitele egyszerü ásványüveggel szerelt, Magyarországon szerencsére csak zafirüveggel kerül forgalomba..." . Valamint a neten is azt láttam valahol, hogy a zafírüveg külön rendelhető "extra" a Fortis órákhoz. Lehet, hogy te az alapkivitelt kaptad ? Ha hivatalosan vetted magyar üzletben, és neked zafírüvegesként adták el, akkor reklamálj ! A zafírüveg felára, ha jól emlékszem 80 dollár ! Ezért már érdemes reklamálni, neked meg szükséged van a kemény üvegre.
Előzmény: Stone (565)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 568
szucsr

Én ugy tudom, hogy a SEA és a SPEEDMASTERBAN ETA 2892-2 kaliber van. Elég nehéz a beazonosítás mert az O+A minden ETA szerkezetet amit felhasznál átnevezi és kap egy O+A kodot.

Előzmény: szucsr (566)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 567
Stone

Valszeg az sima üvegü lehet. A zafirost csak keményebb anyaggal lehet megkarcolni. De már volt olyan, hogy egy kollégám villogott az ismeröseinek, hogy milyen szuper a zafir üveg mert nem lehet megkarcolni és ezt demonstrálni akarta egy nöi körömreszelövel. A probléma az volt, hogy gyémánt port volt beleimpegnálva a felületébe a reszelönek és ezért tényleg egy elég látványos csikot reszelt bele az üvegbe. Milyen márkáju az orád?

Előzmény: Stone (565)
szucsr Creative Commons License 1999.11.25 0 0 566
Szoval alaposabban megszemleztem a hasznalt Speedmastert: 5,5 eves, 3511.50 a modellszama. Mi lehet a kalibere? Sehol nem talalom, de lehet, hogy csak nem jol keresem...

Megszemlelheto pl. itt (a kozepso):
http://vs1.channel1.com/users/marquis/Omega3.html

Udv, Robi

Stone Creative Commons License 1999.11.25 0 0 565
Figye Ruppy, szerinted a Fortist milyen üveggel szerelhetik? Mert nekem már most karcos....Pedig egyszer nem szereltem benne kocsit, nem másztam hegyet és zafírnak mondták. Kellemetlen.
Előzmény: Ruppy (560)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 564
szucsr

Az jo ár érte. Egyébkén a lünettát ki lehet cseréltetni ha zavar.kb 22-25 ezer az ára. (elég sok) Szerintem ha egy ora karcos az nem olyan problémás mert ugyis az üveg hibátlan mivel kvrc üveg .Szal az összképet nem rombolja. A kora pedig lényegtelen ugyis örökké fog tartani.

Előzmény: szucsr (557)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 563
tatamber

Én arra gondoltam ami kb a Kálvintérröl indul.

Előzmény: tatamber (558)
Ruppy Creative Commons License 1999.11.25 0 0 562
novice

Szerintem eléj cég. 1904 ota létezik. ETA szerkezeteket szokott beépíteni az oráiba. Általában kb 880-4500DM ig terjednek az ora áraik.
Nekem az LB 52010 a kedvencem közülük.

Előzmény: novice (561)
novice Creative Commons License 1999.11.24 0 0 561
és mi a véleménzetek az ORIS-ról?
üdv
novice
Ruppy Creative Commons License 1999.11.24 0 0 560
BREKI

Igen az O+a kvarc orák 230 tol indulnak. Szerintem az nagyon fontos, hogy ne kromozott legyen a ház hanem polirozott acél. Szinre kb azonos a hatás csak 4-5 év után a poliros acél ua. de a kromozott siralmas tud lenni. Nekem az acél jobban tetszik mint az arany(ha.ha mintha lenne pénzem aranyra....nincs) Az acél tok+szij egy örök darab. A zafir üveg meg azért érdekes mert azon egyáltalán nem látszik a kopás. a keménysége kb ha a gyémántot 10 nek vesszük akkor az 9 nek felel meg. Szal soho sem kopik meg és még egy mikro karc sem jelenik meg rajta.
szerintem azt kéne megtudni, hogy a mechanikája ennek a kvarc orának milyen preciz. Ha vannak benne rendesen rubin csapágyak akkor semmi gond.

Ha döntessz majd ird meg , hogy mi is a helyzet.

Előzmény: BREKI (554)
novice Creative Commons License 1999.11.24 0 0 559
BREKI,

YES, valoban nem a stilusom, ahogy azt ott elöadták.
Délben sem volt jobb.
Bazár jellegü, persze a börze az is.
Azért 1x +lehetetett nézni.
üdv,
novice

Előzmény: BREKI (551)
tatamber Creative Commons License 1999.11.24 0 0 558
Hali,

Vegre megvettem almaim orajat, ugyhogy most eleg jol erzem magam. (Egesz nap azt nezegetem)

Egy kerdesem lenne. (leginkabb Ruppy-hoz)
Melyik Baross u. 20 ban van az az oras. Ahogy neztem a bp terkepet tobb Baross utca is van.

Elore is koszonet,
Udv,
T.

szucsr Creative Commons License 1999.11.24 0 0 557
Sziasztok

Lattam egy hasznalt Omega Speedmastert, a lunettajan a szamok kopottak volt nehol, de egyebkent ujnak nez ki. Acel szijas. 160KHUF milyen ar erte? Ujonnan 350KHUF korul van.

Udv, Robi

Stone Creative Commons License 1999.11.24 0 0 556
Prof,

Tudom javasolni ezt a helyet, nagyon bazári a külseje, de ennyi különböző, igazi vekkert sosem láttam egy helyen. Jó hétvégét az átnézéshez!

http://capetowncorp.com/page1.shtml

Előzmény: Prof (553)
Lesliev Creative Commons License 1999.11.24 0 0 555
BREKI !
Egyetértek veled . Én is kinn voltam (életemben először) az órabörzén, és ugyanaz volt a benyomásom az egészről, mint neked. Én kb másfél óráig nézelődtem, vártam, és nem láttam egyetlen cserét, vásárlást sem (attól persze lehetett).
A Doxámmal kapcsolatban viszont kicsit megnyugodtam. A hivatásos értékbecslő kb négyszeresére értékelte, mint a korábbi "órásmester" ("magas áron vásárolok" címü hirdetés az Óramagazinban), és a placcon láttam egy ugyanolyat, igaz teljesen ép számlappal (az enyém meg van repedve, de egyben van és jár!) nyolcszoros áron ! Megnyugodtam, és úgy döntöttem, hogy megtartom, ennek az értéke mostmár csak emelkedhet szerintem (több, mint 80 éves). Azért nem bántam meg, hogy kimentem, de ha ezek a börzék mindig ilyenek, nemigen fogok többé programot lemondani miatta ...
Előzmény: BREKI (551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!