Size of island (m): 1400x250 Total room: 43 Resort category: 5 sup Distance from Male Airport (km): 300 Time of transfer internal flight (min.): 50 Time of transfer by boat after int. flight (min.): 15 www.island-hideaway.com
GOOGLE MAP link: http://maps.google.com/maps?t=h&hl=hu&ie=UTF8&ll=6.842238,73.048868&spn=0.023521,0.038581&z=15
Ohhh bocsi ne mmaki volt hanem Burger King tudom az se jó de viszont éjjel 3-kor az volt az első hely ahol hirtelenjébe enni tudtam. Ne mvolt hangulatom valahova úgy rendesen beülni már olyankor. Ettem egy gyorsat aztán megpróbáltam aludni:) Ilyen minden evő vagyok a családom egy része vegán (semmilyen állati eredetű) és így mindi hihetetlen gasztronomiai élményekben van részem:) Egyszóval nem vagyok az a csak a gyors kaja 150 kg típusú ember csak ott épp az volt a kézenfekvő hirtelen:D
Despite recent criticism (45), the dramatic circumstances surrounding our patient's history, as well as increasingly frequent reports of human rabies contracted in North America, support the current Canadian guidelines which state that RPEP [PEP] is appropriate in cases where a significant contact with a bat cannot be excluded (45). The notion that a bite or an overt break in the skin needs to be seen or felt for rabies to be transmitted by a bat is a myth in many cases
afrikaban harap neha.... nem tudom a reszleteket, nem vagyok otthon a temaban kulonosebben, csak annyit tudok, amilyen felvilagositast kaptam az orvistol. Eszak afrikaban ebola virust hordoz, ssa-ben rabiest hordozhat, a seychelles-i, maldiviak valoszinuleg nem hordoznak semmit, mert akkor lenne ellenuk figyelmeztetes.
De hol harap? Én Seychelles-en láttam a legtöbbet, az emberek közelébe sem mennek, egyszerűen azért nem csípik őket, mert megzabálják a gyümölcsöket...mint nálunk a seregélyek.
nem tudom, miert harap meg, de megharap... a betegsegrol annyit tudok, hogy az egyik legkegyetlenebb halal, az idegrendszeredet teszi tonkre.. rabies, ugy hivjak. HA megkapod, van ra ellenszer, ha gyorsan cselekszel... kutya harapas, karmolas, ilyenek is terjeszthetik... nem tudom hogy van magyarul, valaki segitsen....
van ellene vedo oltas, de rossz mellekhatasai vannak igy akinek nem szukseges az nem oltat. amugy is csak ket evig jo az oltas, utana ujra kell...
Fogalmam sincs mi ez a betegség, de miért is harapna meg bármikor is? Ők keresik a kaját a gyümölcsfákon/cserjéken, közük nincs hozzánk. Az a gáz, hogy sokan vadásszák és tenyésztik őket kajának :o(
én pedig nem tudok mit tenni, nagyon szeretem az igazi amerikai marshmallowt, nyáááámmmi, pedig azt sem hiszem, hogy egészséges ételek közé sorohatjuk :) egyik este a Royal Islanden is volt a desszertek között 3 szinű belőle, azért azzal nálam nagyon bevágódtak :)
ssa-ben rabiest terjesztenek.. es ejszaka ugy is megharaphat, hogy eszre sem veszed, ezrert van ra a szabaly, hogy ha reggel batet talalsz a szobadban, akkor is orvos, ha jol erzes magad ...
de ettol meg nem lennenek felelmetesek, csak en valahogy felek toluk.. van ilyen, mas a darazsaktol fel meg kutyaktol meg ilyenek..
mas az izpaletta, enyem is nagyon "angol" volt, mielott elkezdtem utazni... amugy a londoniake fejlettebb :) nem ahhoz szoksz hozza, hogy tele legyen fuszerrel az etel. Aztan az elso libanoni salatad utan uj vilag nyilik ki elotted. En a szokasos sunday roaston nottem fel, sok parolt zoldseg, fuszerezetlen hus, thick levesek... szeretem is az ilyet, de sokszor inkabb azsiai, olasz, kozep keleti etterembe megyek, mert az izesebb. Magyar etelt (pl paprikas csirke) csak ugy eszek, hogy elotte egy napig csak gyumolcs, utana egy napig csak gyumolcs, mert nagyon nehez es fuszeres szamomra (hiaba finom). sokban szamit, hogy min nosz fel.
hehe nekem a diet coke a gyengem, de csak ugy iszom, ha elotte/utana 2 pohar tiszta viz. A hatasat valamennyire enyhiti... de aki ezen el, hat az nem jo.