Míg a fényszórósra vártok elárulom , nem egyet szedtem szét. (igaz képeim csak F10-ről van)
Ezt is lehet a sütőbe rakni, csak nem érdemes.. Ez nem a régi fajta rágógumi ragasztóval van összerakva!
Ez ha úgy tetszik rá van vulkanizálva. (szélvédőragasztó)
Próbáltátok berakni a sütőbe egy bicikli gumit ami utánna csak meleg lessz , nem pedig nyúlós..
Így képzeljétek el azt a ragasztót is amivel összerakták a mienket.
Csak 2ből lehet 1et csinálni!
A plexi rész a háznak az U alaku vájatába van beleragasztva, tehát ha sniccerrel próbálod meg a külső felét be is vágni (ami kő kemény) addig nem tudsz mit kezdeni ami belülről van.
Remélem érthetően írtam.
Sajnos ez van!
Kell szerezni egy másik lámpát ami máshol van sérülve.
A kivitelezés úgy néz ki (volt egy Lagunám, annak is így szedte le egy szaki), hogy pl. egy hőpisztollyal meglágyítja a ragasztót, utána már könnyen lejön. Visszafelé meg ugyanez fordítva.
Most nem láttam a vaterán /e-bayen sem ilyen plexit,de tudom hogy volt régebben még képet is tettem fel ide...Gondolom akkor lehet cserélni..Az e39ét is lehet azt pl:sütőbe kell tenni megvan hány fokon és meddig hogy kilágyuljon a ragasztó,majd levehető..valahogy ezt is csak rátették,persze jobb volna valami sérült akármilyen amit szét lehet buherálni,megnézni milyen ragasztó hogy lágyul,illesztések hogy vannak...nem reménytelen de kell alkatrész plussz egy lámpa is vész esetére ha nem jönne össze:)..(Ha te csinálod)De egy fényszórós biztos hozzá tud szólni nagyjából egy kaptafára készülnek már ezek a lámpák (szerintem)..
Az enyém is dettó...Elvileg lehet venni külön plexit,gondolom ha betörik akkor ne kelljen az egész lámpatestet cserélni..10enpárezer ft volt anno,csak én még a technikai kivitelezésről nem hallottam hogy veszik le...Bár fényszóró felújítós talán hozzá tud szólni,mi van ha pl pont betörik és cserés..szerintem az a kb 20-30ezer anyag+munkadíj jobban megérné a cserét mint a lakk/polír de kinek hogy..Régebben láttm a vaterán is ilyen lámpa plexit,most ránéztem nincs,talán e-bayen...
Belépés után egyébként a VIN (alvázszám utolsó 7 karaketere) megadása után még a kocsi felszereltsége is lekérdezhető a felső szürke sáv "Options" menüpotjából, bár ezt nehéz észrevenni, mert nagyon kis betűkkel van felírva :)
Sziasztok!
Elektromos kérdésem lenne, mekkora akksit kellene tenni az autómba hogy egy hét állás alatt ne merüljön le totál? 90 Ah?pajzs van benne, a régi 3asomban is zabálta a gps az akksit :-(
Mondjuk indításgátlóként a lemerült akksi is jó :-) Milyet érdemes venni(márka) és mibe fáj egy akksi? Regisztrálni kell?
Előre is kösz
ssik
Szerintem észre veszed ha regenerál,mondjuk városi forgalomban (autópályán vagy kcsit gyorsabb menetben már nem hallod) kicsit megnő a kipufogó hang mélyebb búgósabb kb 10-15 percig tart majd ismét elcsendesül..Én szinte mindig észreveszem ha elkezd regenerálni,ilyenkor le sem állítom ha tehetem.Ha ilyenre felfigyeltél akkor már regenerált.A kipufogó nálam is chrom tiszta,füst mentes.Nálam egy tank üzemanyaggal 2-szer biztos reegenerál..
Régen jártam erre, most viszont egy érdekes dologban szeretném a segítségeteket kérni. Valakinek van esetleg infója arról, hogy a szívósor előtt található "szelep", amely elvileg a részecskeszűrő regenerálásakor kap szerepet (több üzemanyagot enged át kiégetéshez?!) milyen árkategóriában mozog illetve mennyire fontos a megfelelő működése (2004.06 E60 525D) ? Ez egy a csőbe épített szelep, amelynél oldalt van egy kis motor elektronikával, ami vezérli. Elvileg a computer ad neki jelet ha szükségesnek látja a regenerációt, hogy nyisson jobban aztán zárjon. Most voltam szervízben izzító elektronika csere miatt és mikor gépre került az autó akkor hozta ezt ki hibának (a szerelő a számítógépén adott ki neki jelet, hogy csináljon egy regenerálást, de sikertelen volt). Mondtam, hogy nem emlékszem rá csinált-e már ilyet mióta nálam az autó! Szóval számítógépről nem működött a szelep, csak kézzel tudta állítgatni...azt mondjuk érdekesnek találtam, hogy közben a motor nem járt úgy próbálta vezérelni csak gyújtással... Az nem volt kiolvasható, hogy mikor volt utoljára regeneráció (bár ezt különösnek tartom, a szerelő sem értette) szóval lehet mióta nálam van a gép nem is működött. Jelenleg nincs gondom az autó teljesítményével, nem érzem, hogy a szűrő lefojtaná és visszafelé is még 45.000 km-t mutat az I-driveban. Megnézték a gépen a nyomást a kipofogórendszerben részecskeszűrőnél és 3-5 mBar-t mutatott. A szervizes azt mondta kb 7 a normális és 50 az már sok... Szóval elég érdekes, nem hinném, hogy ki lenne ütve belőle a DPF, mert nincs semmi kormosodás a kipufogócsonkon és környékén sem, füstölni nem szokott. Nem tudom, van e ennek jelentősége a későbbiekben, mert elég húzós árat mondott rá, viszont ha nem szükséges annyira nem cserélném! Bocs ha egy kicsit hosszúra sikeredett!
Ha már ülés és bőr, szeretném a vezetőoldali oldaltámasz kopását eltüntetni. Van rá elfogadható megoldás? A ki-beszállástól megkopott, de gondolom sokaknak ismerős.
Szia Sztip,
Nekem 535d-Ben nincs bőr így is kerestem mivel nem csipem a csuszkálást és hogy nyáron hozzátapadunk. Bőr nélküli 535 ritka mint a fehér holló de megéri felkutatni. Csodálatos autó sok sikert ha veszel
Üdv
Nem tudjátok, hogy németországban nem létezik valamilyen oldal ahol VIN vagy rendszám alapján le lehetne kérdezni a km-t?
Szlovákiában ez szépen működik, minden vizsgakor beleírják a km-t és neten elérhető (ezt is át lehet verni, de azért ad egy biztonságot + van eredetiségvizsga behozatalkor, ami szintén elérhető a neten -> km->képek elérhetőek). A kettővel együtt szépen lehet szűrni, hogy miket nem megyek el eleve megnézni (nem egy tekertet találtam már).
Beszéltem a sráccal. Az x5-ét javasolta, mert az strapabíróbb és negyed annyi idő alatt emel.
Neked meg találtam valamit, bár mikor elmentem érte kicsit elkeseredtem.
Rács. Van egy durván 50x150cm-es darab nekem. A baj csak az vele, hogy ha oda akarod bevágni, akkor a rombusz formák állítva lesznek. :( Amúgy nagyon pöpec anyag szürkére porfestett. Anyaga valószínű fémháló mert van tartása, mégis könnyen hajlik és megmunkálható. Zsír új.
Hát ennyi. De nagyon szívesen neked adom, ha még is kellene. 0ft-os pénzért.
Nekem látszott, hogy az elvezető a motortérben teljesen el van tömődve. Kipucolták, kiszárították a kocsit, vettem bele új DD vezérlőt meg mélynyomót és kész.
nem megyek a Tiszának miatta.... :)) csak ahogy öregszem (36) egyre több ilyen pici emlitésre se méltó dolgot veszek észre.....bakker....nem vénnek való dolog ez... :))
gyertyákat most cserélték 2 hete de nem voltak a régiek se rosszak...üzemanyag az lehet.... saját kutam van de a mol csak sima adalék nélküli üzemanyagot hoz nekünk.. már panaszkodtak többen hogy "csörög" a motorjuk tőle...
Akkor csak egyenetlenül jár a motorod, nincs köze a wandlerhez. Lehet falsot szív, vagy régiek a gyertyák, rossz lambda szonda, rossz üzemanyag, ezerféle dolog lehet...
Használtat verd ki a fejedből,(ha ingyen kapod akkor is)mivel ez egy nagy kb 60cm-es alkatrész a hőtől el van deformálódva.Mihelyt felrakod a tiérde ráhúzod,már meg is feszűl,melegedik rázkódik reped,és ugyanott tartasz ahol most...Én amikor vettem az enyémet,nekem is megrepedt utánna kb fél évvel.Levetettem látszott már heggesztették javították,nem lett jó..És a bizonyiték,máshol repedt meg nem ott ahol javítva volt pont azért mert deformálódott lehetett..Újat kell venni,vagy E39 de azt nemtudom hogy lehet ráfaragni...
Szerintem is a szélvédő előtti vízelvezető lesz a ludas. Én is jártam így, amikor megvettem a kocsit. El is ázott a DD vezérlő meg az ülés alatti mélynyomó...
Srácok! Kéne egy kis segitség,nagy gondban vagyok.Esőzés után egy,két nappal lettem figyelmes arra,hogy csöpög a jobb első ajtómból a viz. Ez még mind semmi,ma meg látom hogy ugyan ezen a felén beázott a padló,de elég rendesen.Találkozott már valaki hasonlóval?Mi a megoldás?lehet az ajtónak köze a padlóhoz?Én a szélvédő alatti vizelvezetőkre gyanakszom ,nemelehetnek eldugulva,és valahogy bevezeti a vizet? Mostanában elég fákkal teli helyen állok.
Szia! Hogy érted azt hogy bejön a füst?Látható is vagy csak olyan fura égett olajszagot érzel?Mert nálam az utóbbi van jelen ha tovább állok a kocsival beszivárog valami fura égett szag.
Ki akarom cserélni a lökősömben az alsó rácsot, Szerintem szebb az M5 egybefüggője. (és elhagytam az egyik disztakarót)
Hol tudok szerintetek venni ilyet? (műanyagból lenne a legjobb de szerintem csak aluból fogok találni) Nem akarom autós vagy tuning oldalról... Hátha látott már valaki fémkereskedésben vagy valami barkács boltban.
Akkor már úgy is mindegy alapon szétszedem. Elagyalok , megfigyelem a felhasznált anyagokat. Persze beszerzek egy másikat. A rosszat megkísérlem megjavítani. Ha véletlen összehoznék valamit , közzéteszem mindenki számára.
Most este megfigyeltem mit is csinál a szintszabályzó. Búg-búg, lehelletnyit emel, ( érezhetően gyengén) majd mikor pisszent visszaereszkedik a kaszni azt a 2-3 cm-t.
Ilyenkor mi van? Hol lehet a gond?
Nemrég levettem alóla a burkolatot és láttam , hogy a szívócsöve el volt repedve több helyen is. Kijavítottam. Most halkabban is működik, de erőtlen. Nameg mint írtam , visszaengedi a kasznit.
Ne nagyon gondolkozz javításon. Nehézkes és ha még megfelelő hozaganyaggal is hegesztik meg nemsoká újra elreped. Főleg a hegesztések mellett. A másik, mikor veszed le a csonkot ( márha te csinálod) érezhetően feszül. Ez azt jelenti, hogy el is deformálódott a hőigénybevétel miatt. Pláne megkapja a hegesztés hőjét, háát... deformálódhat még egy kicsit. A megoldás egy régebbi modell öntöttvas leömlője, pl. e39 530d. bontóból. Na az örök élet.
A vicc, hogy én rendeltem gyári újat, ami természetesen saválló ötvözet lemez. Én balga most lesem mikor fog újra elrottyanni.
nem kaptam semmit...próbáld már meg mégegyszer elküldeni, csak jobb az írott forma mint a telefon mert azt elfelejtem :) mondok egy másik mailt kertpont kukacgímél.kom
gyári gumiszőnyegszett, és gyári bőrápoló is érdekelne!! :)
Segítség kellene. Ha az izzításvezérlő beszarik, akkor az előfordul, hogy folyamatosan izzítja a gyertyákat (1235) és a márciusban beszerelt komplett garnitúrából azóta hazavágta őket?
Most cserélem a vezérlőt , nem akarok kétszer nekiesni a kocsinak.
Másik. Szintszabályzó (e61 , 2004.09. havi 525D) nem működik. Foglalkozik valaki a felújítással, vagy csere?
Amúgy megértelek, a base klímáért vkit máglyára kéne küldeni Münchenben, cseréje 180-200.
A business navi cseréje is 200 körül van, bár talán (talán...) el lehet adni a fejegységet meg a kis kijelzőt valamennyiért.
Ha LCI navit akarsz ( a + 8 gombbal), akkor inkább 300, ha nem CIC-est (2009 utáni, ahol már HDD-ről megy navi, és van 7 gomb az iDrive környékén), akkor 400.
Ülésfűtést meg tolatóradart lehet házilagosan kreálni pár tízezezerért, a gyári mindkettőben egyértelműen nem éri meg.
Én a nem fűthető alapülés helyett vennék egy szép színű, fűthető, combtámaszos ülés garnitúrát vagy 150-ért (színtől erősen függ, a fekete olcsóbb, a vaj drágább - de szebb), PDC helyett meg egy utólagos tolatókamerát a csomagtérzárhoz, az nem kelt gagyi benyomást.
Helo.Mennyivel van a max. folott?Esedekes a reszecskeszuro csereje,vagy teljes kiiktatasa.Ha csak rovid tavokon hasznalod sok nyug lesz meg vele.Rengeteg diesel partikelfilteres auto maszkal felhigult olajjal,amirol nem is tudnak,ilyenkor szoktam mondani,hogy ertelmetlen a sok vita,hogy melyik a jobb olaj Mobil,Castro,Valvoline stb.,mert ugye ezek a kulombsegek kb.970000km-nel jelentkeznenek esetleg minimalisan,ugyanis gondoljunk bele,hogy annak a 8l olajnak milyen a kenese amihez belecsorog meg 0.5,1liter gazolaj es siman mennek tobbtizezreket ugy.
Szoval ha max.1 cm-rel van a max. folott,(igy maszkaltam ezreket,mivel 1honapon belul 3olajcseret csinaltam)vidd be a laban nyugodtan,de ha a pumpanal nincs gond,surgosen csereld vagy utsd ki a dpf-et.
530d Kiírta hogy kicsi az olajnyomás, megnéztem az olajszintet ami jóval magasabb volt a normálisnál! Ilyenkor mi van? Valaki esetleg tapasztalt már hasonlót? Holnap kellene vinnem szervízbe, de nem tudom hogy lábon elvihetem e mert gondolom az olajam felhígult a gázolajtól és attól félek nincs meg a kellő kenés. Írjatok már valamit, már 4 éve járok ezzel a kocsival de szívem szerint már felgyújtanám! Az összes típushiba megvolt(szívósor,turbo stb.) már, és most tartok 200e km-nél.
Mi a legtutibb jele hogy a wandlerem kezd rossz lenni???? Nemrég cseréltem váltóolajat szűrőt...viszont a fordulatszámmérőm alapjáraton 1-2 mm -t mozog fel le....mit kell figyelni???
Ha csak a menetstabilizáló gomb van a középkonzol alsó részén, akkor nincs PDC-d. Se első, se hátsó. Szerintem ez az autó nem ér annyit, amennyitért hirdetik. Fapad és a km sem biztos, hogy frankó, mivel ezért a kereskedőért sem tenném tűzbe a kezem. Mióta egy fórumtárs azt mesélte, hogy volt olyan eset, hogy egy km óra állás szerint 60 ezret mutató 2 éves X3-nál derült ki, hogy 350e van benne, már semmit sem hiszek el. :) Ha nem érdekel Téged, hogy fapad, akkor is gépre tenném a helyedben Maszinál.
Sziasztok tudna nekem valaki abban segíteni kellene egy 2002 E53 x5 jobbos motorosan behajló elektrocrhm külső tükőr eladó vagy csak valami cím vagy telefonsz.
A tükőr vázra lenne leginkább szükség a boritások és a tükőrlap van .
nekem E46-ban és most a 61-ben is bőr van, az 5ösben komfort üléssel: én maximálisan elégedett vagyok, ha tehetem csak bőröst veszek később is....szóval szvsz, bátran vedd a bőröset.
Tudna vki segíteni? Hogyan lehet kivenni az első hamuzót úgy mindenestől? Vmi pontos leírás vagy rajz? Amúgy is eltörtem a szivargyújtót meg be is ejtettem egy kis vackot alá. E60 - 2006.
Amelyik ülésben van szellőztető funkció azok vékonyabb sérülékenyebb bőrök. Amúgy kizárólag a tulaj odafigyelésétől, gondoskodásától függ a bőr állapota. Szerintem nagyon jó minőségű az anyagválasztás a gyár részéről. Ha teheted, komfortülést válassz, nem fogod megbánni.
Szia Steeef! Valószínűleg most is igazad lesz mint mindig :D A hátsó ajtók azért nem nyíltak a kp zárral mert annyit próbálgattam a csomagtér nyitást hogy kilőtte a biztosítékot. Kicseréltem azóta azzal nincs gond , gondolom egy körön vannak. Ez kábeltörés is esélyes mivel néha kinyílik néha nem távirányítóval. Nem tudom otthon mennyire kell megbontani a dolgokat. Ha nagy meló szólj légyszi. Kösz!
Valakinek van tapasztalata ezzel az adalékkal kapcsolatban? Az egyik autóboltos ismerősöm ajánlotta, ő nagyon jónak tartja, igaz vw-ben használja. Érdekelne, hogy valaki ismeri-e mert meghallgatnék több véleményt. Köszi.
Vasárnapi SOS help kellene! Se távirányítóval se kézzel a kulcssal nyitva nem nyilik a csomagtartó(sedan). A zárban rendesen elfordítható a kulcs de semmi. Googliztam de semmi jó ötlet nem volt. Valaki?
Hello! A computerben a hibavisszajelzőn ez a hiba látható " Ölstandsensor gestört" vajon ez egy olajgomba segítségével orvosolható vagy esetleg valami más a hiba oka? Üdv.
Nekem 30d van kézi váltóval. Szerintem sokkal élvezetesebb vezetni mint az automatát. A fogyasztás kb 1-1,5 literrel jobb mint az automatáé, és sosem romlik el.
Elsősorban szakik véleményét kérném ki 30dezső esetében a coolercsőből rendesen folyik az olaj ahogy megy be a coolerbe de a turbo látszatra nem olajos nem log stb. vajon mi lehet a gond? előre is köszi a segitséget.
Az miért lehet, hogy a cd-olvasó azt írja egy újraírható mp3 cd-re, hogy nem támogatott formátum, miközben a navi dvd-olvasója simán olvassa. Koszos lenne a fej?
A turbó geometria szabályzó elektronika gyárilag illesztve van a turbóhoz (próbapadon) azonban én már tettem át többet is,szerencsére nem volt probléma.Az egy kanál olaj nem vészes,az új turbó is hordja fel az olajat minimálisan az illesztések miatt.
Elsősorban valamelyik erősen hozzáértő véleményét kérném.
Belefutottam egy ilyen hírdetésbe:
"Felújított (teljes belseje, csapágyak...minden új!), kifogástalan mechanikai állapotban lévő, elektronikailag hibás turbó! (90.000.-ért lett felújítva, nem használt) Ha van egy olyan turbód ami nyomja az olajat, de a vezérlése jó, akkor csak át kell erre tenni és használhatod is! stbstb"
A kérdésem az lenne hogy ez tényleg ennyire egyszerűen és olcsón megvalósítható?
A turbóm még jó szerintem de a múltkori nagyszervíz alkalmával mikor levették a turbóról a levegőszűrővel összekötő csövet volt benne szétkenve max egy teáskanálnyi olaj. Egyből belémtették az ideget a turbócserével. A levegőszűrő nagyon mocskos volt és azt hallottam hogy ilyenkor is lehet olaj a szívócsőben. A csere óta viszont nem mentem annyit hogy érdemes legyen levenni és megnézni hogy újra folyt-e.
Szia! A kályha még csak részletkérdés,szükséges az üzemanyag ellátás kiépítése (tank modul pumpa,üzemanyag csövek) kályha kábelezés,kipufogó,ttartó,segédvízpumpa,átváltó szelep a vízkörbe,vízcsövek. Nagy munka és programozás.
Egy 2004-es 530d-be mennyibe kerülne állófűtést szerelni? Ebay-en nézegettem, 500eurókért vannak webasto E60 állófűtések, de az az érzésem, az még kevés. :)
A hideg beálltával az alábi hibajelneséget vettem észre:
530d /2004/ Szóval, ha még nincs túl hideg és nem kell az alapjáratot a normális 550-600körülről felemelnie DE még a fordulatszám mérő körül a kis rovátkolt gyűrű nem megy fel 4500 fölé /akár csak 1 mm-el/ akkor dadog és egyenetlenül jár a motor.
Szia! Az izzító elektronikád lesz a gond,lehetséges már februárban is azzal volt a baj. Többször cserélek elektronikát mint gyertyákat.
kipufogó gáz hőmérséklet jeladót érdemes megnézni mert a DPF szűrő helyes működését befolyásolhatja.A beszívott levegő hőmérséklet a légtömegmérőben van.
Tiszteletem minden fórumtagnak, a kérdezőknek és a hozzáértő válaszolóknak is!
Segítséget szeretnék kérni. Egy 2004.09. havi e61 , 525d-vel rendelkezem és egy leolvasás alkalmával az alábbi hibákat dobta ki a gép:
-izzítógyertyák (1,2,3,5) rosszak
-kipuf.gáz hőm. szenzor
-légtömegmérő
-szívott levegő hőmérő
Idén februárban gépre lett rakva, ugyancsak izzítógyertyák voltak rosszak, talán még ebben a sorrendben is. Ki lett mind a 6 cserélve NGK-ra. Most megint ez lehet a baj??? Nem lehetséges, hogy az izzításvezérlő rossz csak gépen az adott izzítógyertyákat jelzi??
A többivel nincs is bajom. Légtömegmérőt magamnak köszönhetem valószínű, mert 25ért vettem egy utángyártottat. Senki ne tegye! :)
Viszont a szívott levegő hőmérsékletét nem a légtömegmérő érzékeli?
Nincs mit, rásegít 6 fok alatt a motor és utastér bemelegítésére. Baromi jó dolog szerintem, kár hogy nem alap ketyere minden autónál. Menet közben is bekapcsol ha nagyon lehül a motor, pl. -20 fokban tötymörögsz az útviszonyok miatt. Csak be ne dögöljön : ) valakinek ha volt állófűtéssel problémája megoszthatná velünk.
Volna egy kérdésem a tapasztaltabb tulajokhoz. Tavasszal vásároltam egy 2003-as 530D-t, amiben van állófűtés is. Amióta hidegebbre fordult az idő reggelente azt vettem észre, hogy reggel az első indítás után beindul az állófűtés is, és a motor leállítása után még kb. megy 10 másodpercig, majd leáll. Ez természetes dolog, mindenkinél így működik, vagy nálam van valami elkötve? Most cseréltem izzító relét is, ezért nem tudom behatárolni, hogy a hideg miatt csinálja, vagy az új relé miatt. Válaszotokat előre is köszönöm!
Ha véletlenül összefutunk, azonnal lefújt volna gázspray-vel, mondta a tolvaj, miután elkapták. De milyen autóból lopnak ma a legtöbbet, és miért nem nyilatkozhat az autóvadász? Tovább »
Na ez igazán jó hír. Már nem az, hogy egy szemétláda lopni próbál, hanem az, hogy nem sikerült neki!
Gondolom Neked is Steeef építette ki az OBD blokollást, ami kiválóan vizsgázott. Most kicsit megnyugodtam mert nekem is ilyen OBD blokkolást épített ki egy pár éve, bár szerencsére az enyémet eddig még nem tesztelték:-)
Tegnap először lusta voltam betenni az autót a mélygarázsba, ezért pár órára a XI. hagytam parkolni közterületen.
Mikor este mentem nyitottam az autót (én úgy gondolom hallottam felcsattani a gombokat) de mikor beültem feltűnt, hogy az ODB csati ajtaja nyitva, a dugó meg fityeg.... :(
Beindítva az autót, a "Navigation system is ready" szöveg fogadott és az equalizer is alap beállításokon ment.
Ekkor döbbentem rá, hogy valaki megpróbálta elvinni...ami nem baj, csak nem voltam ott :)
Mert viszek mindenkit egy kört, ha hajtja a kíváncsiság :)
Szóval, zártörés nélkül valaki kinyitotta, bejutott a komputerbe és egy szimpla 40.000Ft-os, de jó helyre és blokkolásra beépített rablásgátló állította meg :)
Vagy mert gyújtáson látta, hogy 231.000Km van benne és hagyta a f@szba :)
A szeművegemet elvitte a kesztyűtartóból, de a lényeg a chippet meghagyta benne.... :))))
Hétvégén megyek Steeef-hez megnézi nekem, hogy tanított-e kulcsot a maradék 8 helyre :)
Tenyleg jo diesel motorokat gyart a Bmw,de nem szabad osszehasonlitani a 6h. benzineseivel.
Sokat tartozkodtam kint Svajcban,ill. Belgium-Holland-ba laktam,ott a kicsit is elfogultabb Bmw kedvelok 100%-a,szoval kivetel nelkul mind benzinest hasznal,nem veletlenul.De en senki es semmi masert nem szeretem jobban a benzineseit,csakis azert a durva elmenyert es biztonsagert amit nyujtanak (nyujtottak) nekem.(de egyebkent a 3 kis orszag is bizonyit minoseg/biztonsag/divatban a mai napig).
Senki nem piszkalna itt a dieseleket ha nem egy lapon emlegetnek a benzinesekkel,+lefikazva azokat.Bar aki azt teszi,sokmindent nem tudhat a Bmw-rol,meg egyebkent a motorokrol.
Ez a kijelentés nem igaz. Semmivel nem rosszabb egy szervizelt karbantartott dízel egy benzinesnél csak azért mert dízel. Mellesleg a BMW és dr. Anisits Ferenc munkássága hozta az áttörést a dízel autók piacán. A BMW kifejezetten jó dizelmotorokat készít. Az más kérdés, hogy a sok leharcolt visszatekert kinti auók között több a dízel és így nagyobb eséllyel vesz valaki igazi "szopórollert" magának. De ettől még a dízel motor nem rosszabb mint a benzines. Nem kell általánosítani, szerintem.
Én is hetek óta vacilálok a benzin, diesel közt. Ráadásul a faceliftes benzineseknek annyira kedvező a fogyasztása, hogy erre hajlok jobban. Nem beszélve arról, hogy kevesebb futott példányokat találok, mint dieselesekből.
523i (190 ps) - 10.4 / 5.8 / 7.5 0-100kmh 8.2s
525d (197 ps) - 8.2 / 5.0 / 6.2 - 0-100kmh 7.6s
Ez a különbség nem sok, legalábbis én annyit nem mennék vele, hogy ez számítana.
A dízeles mellett még az szól, hogy nagyobb a nyomatéka, de mit jelent ez a mindennapokban? OFF benzines autómat pörgetni kell, hogy haladjak, de ez az autózás 20%-a (se). 0-100 szinte ugyanannyi, ezért sem értem. Mikor számít a nagyobb nyomaték (megpakolva?)?
Ha valakinek lenne ilyen 523i-je az jelentkezzen, lenne egy két kérdésem!
Légyszi töröltesd a hozzászólásod, mert a keresőrobotok összeszedik az emailcímemet, és ömlik a spam. Ezért szoktam így kiírni: bmwcucc kukac gmail.com
Sziasztok szakik! 2004es 30Dezsőmben kezdi magát megadni az önindítóm:S néha csak 2-3kisérlletre indít...kihez tudok fordulni esetleg felújítottra önindító cserélésre? válaszotokat köszönöm!!
Nekem barátom renault scenic-el járt így. Francia csodák. 50 euro-ért is van kód, de ha lettünk volna vagy 5-10-en ez alá is be lehetne menni. Majd a 2014-esnél eljátszunk egy ilyen összefogásos felállást.
Jól saccolsz: 61295 HUF (Szeptember 7-én)... Ahhoz képest, hogy láttam hirdetést 40-ért, jó, ahhoz meg, hogy €59-ért lehet kódot kérni Litvániából, drága... Csak előtte hallottam, hogy egy kollégám a C5 (C6?) Citroenjét okosba' laptoppal 500-ért megfrissíttette, azt elment neki a központi kijelző, olyan hiba lett benne, hogy cserélni kell 600-ért.
Így talán lehetséges. Tehát akinek 2008, 2009, 2010-es navija van , elméletileg fog kódot kérni az elején, a s anélkül nem is fog elindulni. Mennyit kért a márkaszervíz kóddal együtt? 50-60e?
Leszedtem a 2013-as CIC térképfrissítést (https://www.google.hu/search?q=Road+Map+Europe+PREMIUM+2013.torrent&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a), feltettem a 2012-re, és FSC nélkül működik. (E61 LCI, 2009/01, 7-gombos iDrive-val)
Most, hogy mondod, csak úgy néztem, hogy a 2. elfordításig: a monitor és a zene már megy, de a töltő még nem.... bakker ezt jól benéztem.
Mondjuk az e46-ban ment simán kivett kulcsal is, ami elég hasznos dolog, ha tölteni akarszt valamit a csomagtartóban /pl. laptop/, amíg elkóborolsz a kocsitól.
Ilyet találtam: Front airbag disable is an option but can also be retrofitted part number 61310409985 and 51168268260. Comes with a key in the glovebox to turn the airbag off and a headliner mounted indicator to show that it is off. Note : Only front passenger's airbag can be turned off.
nincs valakinek véletlenül egy e65 facelift cd tár? ami a müszerfalon van, nem baj ha fej hibás és nem műkődik mert nekem csak nem adja ki a lemezt mert letörtek a végálások a kis ajtorol.
Eladó egy komplett E60 2007-es belső..... fél elektromos első sportülések kihúzható combtámasszal, könyöklő (bőr), ajtóbelsők kompletten (bőr) (légzsák nélkül) b oszlop borítások, hátsó ülések, teljes szövetboritás ami a gumiszőnyeg alatt van...minden fekete az ülések szövetek
Fogalmazzunk úgy, hogy az automata váltó kuplungja. Persze ez közel sem így van, de talán így tudom legjobban szemlélteni ha nem vagy szakmabeli. Drága dolog, főleg mert le kell szedni a váltót is hozzá. Még ha felújíttatod is, az összköltség közel 150e lesz.
A 2. kérdésem pedig az volna az E60-sal kapcsolatban, hogy a fordulatszámláló mutatója kismértékben fel-le mozog nem marad fix állapotban pedig a gyertyák és üzemanyag szabályzó kütyű amin mikro nagyságú lyukak vannak a végén ki lettek cserélva. Normális ? 1 hete vettem a gépet 520 D !
Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy az természetes dolog a E60-nál, hogyha lassítok és benyomom a kuplungot akkor a pillanatnyi fogyasztásmérő mutató felmegy 15-20 literesre és utána megy le szinte nullára?
Ja és a prof navisoknak egy trükk, hogy ne kelljen váni 5 percet:
DVD csere: A hangerő szabályzó gombot, a dvd, és cd lemez kiadó gombot (összesen 3gomb) nyomd be egyszerre és tartsd addig nyomva, amíg kitolja a lemezeket és visszahúzza.
Mert ami a BMW szerint friss és up to date minden tekintetben az egy Garmin vagy iGo (ki mit szeret) szerint már nem annyira:)
vagy inkább:(
Az E90-ben BMW Portable Navigation Pro van élettartam frissítéssel, lényegesen jobb a térkép adatbázisa (és milyen érdekes, hogy még 2Gb-ot sem használ fel, nemhogy három DVD-t...) mint az E91-ben lévő prof navié az aktuális térképlemezekkel.
Arról nem beszélve, hogy pl a héten egy Zalakaros-Riegersburg útvonalat Szlovénián keresztül gyakorlatilag meg sem lehetett volna normálisan tervezni a Prof navival:(
Sajnos igen, ahogy a többiek is írták. Ez sok más embernek se tetszett, így lett a CIC : ) viszont nézd a jó oldalát gyakorlatilag potom áron minden évben a legújabb térkép software-t tudod használni.
BMW Navigation DVD Road Map Europe PROFESSIONAL 2012
DVD1, Western Europe Andorra, Belgium, France, Gibraltar, UK, Ireland, Luxemburg, Monaco, Netherlands Portugal (incl. Madeira), Spain (incl. Canary Isles)
DVD2, Middle Europe / Central Europe Austria, Belgium, Germany, Croatia, Denmark, Italy, Liechtenstein, Luxemburg, Netherlands, San Marino, Switzerland, Slovenia, Czech Republic, Vatican City
Igen cserélni kell lemezt ha olyan országba érsz ami nincs azon a lemezen ami éppen benne van. Pl. ha Nickelsdorfnál lépsz be Mo-ra akkor cserélni kell lemezt.
E39-es bmw-hez megy a Road Map Europe High 2012 (Ebből létezik 2 féle is)
Ha az MK-IV-es navigációdon V32 firmware van rajta akkor olvassa a DVD9 DL lemezeket, de ha már kicsit is rosszabb a fej, akkor az a DVD-s megoldás marad.
E60-as bmw CCC-s alap navinál Road Map Europe Business 2012
DVD1, Dual Layer (8,5gb) Andorra, Belgium, Denmark, Germany, Finland, France, Gibraltar, Greece, Great Britain, Ireland, Italy, Lichtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Norway, Austria, Portugal (including Madeira), San Marino, Sweden, Switzerland, Slovakia, Spain (including Canary Islands), Vatican city
DVD2, Single Layer (4,7gb) Denmark, Finland, Germany, Greece, Italy, Croatia, Liechtenstein, Norway, Austria, Poland, San Marino, Sweden, Switzerland, Slovakia, Slovenia, Czech, Hungary, Vatican City
E60-as bmw CCC-s nagy navinál Road Map Professional 2012
BMW Navigation DVD Road Map Europe Professional 2012 DVD1 | 3.89 GB
Western Europe: Andorra, Belgium, France, Gibraltar, UK, Ireland, Luxemburg, Monaco, Netherlands, Portugal (incl. Madeira), Spain (incl. Canary Isles)
BMW Navigation DVD Road Map Europe Professional 2012 DVD2 | 3.9 GB
Central Europe: Austria, Belgium, Germany, Croatia, Denmark, Italy, Liechtenstein, Luxemburg, Netherlands, San Marino, Switzerland, Slovenia, Czech Republic, Vatican City
BMW Navigation DVD Road Map Europe Professional 2012 DVD3 | 2.68 GB
E60-as bmw CIC-es navi: Road Map Europe Premium 2013 (3 db kétrétegű lemez kb. 23 giga a 2013-as) /itt feloldókód megadást a telepítés elején kéri (ez egy 20 karakteres betűsor 2-3 számmal (alvázszám alapján), utána kb. 3 órácska alatt feltelepül a HDD-re.
Minden esetben legalább Verbatim minőségű lemez javaslok, s az a biztos, ha 2 x esen írjátok meg!
Vásároltam egy E65 730i-t faceliftes 2005.10 havi,és szükségem lenne egy jobb első kanyarkövetős xenon lámpára.Ma végig hívtam szinte az összes bontót de nem találtam.Kérem szépen ha tud vki SOS-ben várom az elérhetőségét.Köszönöm szépen.
Ui.:most már értem a benzines tulajokat,gyönyörű hangja van a sor6nak:-)))
Ahhoz asszem le kéne venned. De ha könnyen ki tudod venni, érdemes le ellenőrizned..
Oldalt a dobbetétnél 8as fejü lemezcsavarok a tetelyén a porfogó alatt torx csavarok, a lökős legcsücskénél felfele 10es fejü lemezcsavar. Még lehet a rendszám alatt valahol ill. a dobbetét legalján. (ezek már nincsenek annyira eldugva)
Segítséget szeretnék kérni hátha valakinek van ötlete mi lehet a probléma oka .A tipús 2006 530ix amerikai model "törés mentes"
Indítás után megjelenik egy hiba üzenet ami figyelmeztet az utasoldalon az öv hibásan műkődik .A hibatároló átlet nézve és tőrőlve lett el is múlt a híba jelzés .az övek működnek a törlés után párorával késöbb visszatért a a hiba kód. lehete az ülés foglaltság jelző a híba ?
Nagyon kíváncsi vagyok majd várom az eseményeket. Köszi mindenkinek a hozzászólást! Komolyan mondom ez a legsegítőkészebb BMW-s fórum amit ismerek. Sajnos én még csak kérdezgetni tudok mivel nemrég sikerült az E60-as táborba kerülni:)
Nagyon macera, plusz ne felejtsétek el, a navi frissítését feloldó kóddal lehet csak megoldani, ami minimum 15-20 ezer Ft. Ezt ugye alvázszám alapján adják, egy ilyen tákolt esetben nem is tudom, ez hogyan valósulna meg.
Én egy hónapja cseréltem a business navimat egy proffra, de nagy dilemmaban voltam, hogy ccc vagy cic legyen. A srac, aki a beszerelést és a programozast csinalta, fejtette ki, hogy az egy dolog, hogy megveszed a cic egyseget x osszegert, de utana vagy veszel egy konzolt, ami ami kozepen van a sebvaltó mögött plusz egy új kartámaszt, hogy beférjen az uj idrive gomb, vagy elkezded a meglévőt faragcsálni. Utana a programozas kb 3 óra, és ezek utan lehet h kocsi szoftvere nem is engedélyezi. Ergo a végére ott leszel, hogy drágább a hús, mint a leves. De aki feltétlenül szeretne internetezni a kocsijában vagy hddrol filmet nezni és van ezekre kb fél millioja annak egészségére. Sztem a ccc is teljesen elég.
Nekem állóhelyzetben tekergetve vagy parkolásnál ad hangot. Nem ilyen nyöszörgő hang mint a videon hanem inkább ropogás szerű.
Most cseréltettem jobb oldali kormány összekötőt , más minden rendeben volt az első kerekeknél. Reggel voltam futóműállításon is teljesen rendben van minden értéke. Egyedül azért állítottak rajta mert az összekötő cserélése miatt a kormányvilla nem középen állt egyenesben. Szóval tanácstalan vagyok mert nem vágom mi lehet. Tudsz valami tippet adni? Kösz!
ja és ha külföldön megáll akkor mi lesz ? még itthon is macerás lesz a hozzáértőt szombat hajnalban kihívni ,szerintem 2 ember van aki ezt tudja intézni ,szervízben csak bután néznének hogy mi van.
Csak konzisztencia lesz rossz, de ettől függetlenül ugyanúgy lehet később szoftverezni is a kocsit, csak nem márkaszervizben hanem annál profibb helyen. Pl. Maszi.:)
Értem. A lamellákat nem szedettem ki, a dpf-et még végképp nem szeretném kiiktatni. :) Marad a 60-80ezrenkénti csere. Amúgy ezt az intervallumot befolyásolja valami, hogy csak a vak szerencse, hogy 60-nál, vagy a gyári adat 120-nál kell cserélni?
Kulonosen erzekeny pontja az e60-nak.
Ugy nez ki,sajnos olyan tapasztalatok vannak,hogy a lamellak kivetele csak reszecskeszuro kiiktatasaval mukodik hosszutavon sikeresen.
De irjanak a,szakik errol jobbat/biztosabbat.....
Szaiasztok ,mostanában azt hallottam hogy az e60-osoknál 2007-es évjárattól volt már rá példa hogy a vezérműlánc elszakadt (alu.blokkos),sót olyan embert is ismerek szemelyesen aki ugyan ilyen hiba miatt pereskedik a márka kereskedővel mert hogy még a garancia ideje alatt történt a baj.
Van valakinek erről bővebb infója,vagy mikor érdemes cserélni a láncot hogy a baj ne következzenbe?
én is úgy tudtam, hogy még csak a CIC-es hozzáférhető
de ebben az aukcióban azt írják:
"Dieses DVD Set ist ausschließlich für das BMW Navigationssystem Professional (SA 609) in Verbindung mit einem CCC (Car Communication Computer) zu verwenden"
Sajnos E60-ban az elején szinte SEMMI értelmes extra nem volt alap, kábé a multifunkciós szervokormány, elektromos ablak, központi zár.....
Még 530-ban sem volt alap sem a navi, ülésfűtés, tempomat, high klíma, meg ilyenek.
Amúgy azért nem annyira vészes, Schmidt520 kolléga megcsinálta, és megtaláltuk Maszi német fórumokon tett hozzászólását a pontos listával, cikkszámokkal.
de kell ,ez csak a bemenet de ettől még nem működik! és sajnos ha jó hangot akarsz akkor kell még egy állítható RCA erősítő is mert sokkal halkabb mint a gyári rádió hangja
Én az 530i-ről tudok nyilatkozni, vegyesben a 10-11liter teljesen reális adat, vidéki kisvárosban. Budapesten vagy más, forgalmasabb városban szerintem több. Nekem jelenleg 10,2 mutat fedkomp. 60-40-ben a város javára.
A BT nem olyan fontos /külön sim a kocsi telóban szépen működik :) /, az MP3 aktiválás viszont jó lenne. A gond, hogy békéscsabai vagyok /gyakorlatilag a világ vége/ szóval vagy a környéken (Békéscsaba,Kecskemét, Szeged) vagy végső esetben Pesten kit ajánlasz, kit keressek ezzel a dologgal? Publikus a mailem, szóval priviben nyugodtan.
Szivesen vinném hozzátok is de kicsit húzós a távolság :(
MP3 engedélyezés programozásával foglalkozó szakit nem tudsz ajánlani Győr 100 km-s körzetében? Nekem Ti is azon belül vagytok de ahogy néztem a tevékenységi kört a honlapon nem szerepelt benne:)
Programozással aktiválható az Mp3,az Auxod valószínűleg nincs felkódolva azért sem látod a menüben. A Te autód BT-n Mp3-at nem tud lejátszani,azt csak az újabb szériás autók tudják (F széria,E széria CIC-cel) a telefon problémádra lehetőség egy diagnosztika de esélyes a Mulf hiba.
2007-es e60-on az elsőfékre berakta a piros szervíz ikont. Le fog tíltani míg a szerelőm hajlandó lesz rámérni, vagy "ésszel" még kibír egy 300 km-es utat? Kösz a segítséget előre is.
Pár hete vagyok tagja a "klub"-nak /vettem egy 2004/06 E61 530D-t/ és mondanom sem kell, hogy brutál tetszik (egy 320d E46-ból ültem át /ami szintén szuper járgány).
Szóval a szitu (bocs ha pongyola lenne az egyes elemek megnevezése):
- a kompjúter CCC, a nagyobbik (16:9) képernyő van a kocsiban, 1cd és 1 dvd player /a navinak/, van a kesztyűtartóban egy AUX csati de nincs USB sem cd-tár
- a kocsi nem játszik MP3-at /sem cd sem dvd lemezről/ és az AUX-ot sem látom a monitoron, hogy kiválasszam mint media source-t
Kérdés:
- Valahol olvastam, hogy csak a szoftvert butította vissza a BMW 2006-ig, valami stabilitás gondok miatt és egyébként a hardware alkalmas lenne az MP3-ra, szóval: hogy tudok MP3-at hallgatni a kocsi audio rendszerével /fm transmitteres válasz nem ér, különben is az gagyi/
- az istennek nem kommunikál a bluethoot a telefonjaimmal: párosítani tudom de aztán semmi, csak ott csücsülnek mint "paired phone" a képernyőn /nokia 5230, LG 4X, Sony Ericsson K610/ gondoltam majd ezekről tolom az mp3-at bluethooton...aha....nagy frászt :(
- az aux csati csak dísz?
Nagyon bosszant a dolog, a 320-ba lcd-s fejegységet tettem ami dvd-ről tolta az mp3-at (1000 szám/lemez) és a 15trackes cd-k cserélgetése legalábbis frusztráló!
Milyen megoldást javasoltok, értelmes emberi áron?
Én se úgy gondoltam, hogy otthon domesztosszal, csak van olyan klímás, aki ezt a vacak sprét ajánlotta, van aki lecsapolná a gázt és vissza, valaki rá akart csatlakozni és ... nem is tudom... szóval nem tudom
Sziasztok.
Szereltem az autómba egy canbus rendszerű riasztót,aminek a bekötése egyszerű volt,azonban azt a vezetéket ami a komfort elektronikának adja 15másodpercig a testet azt nem tudom hová kössem.Nem tudom,hogy a comfort modulnak melyik az erre szolgáló bemenő vezetéke.Ha valaki tud segíteni szóljon.
Köszi.
Ha kiszeded a lámpa felöl nézve bal oldali pollenszűrőtartót kompletten, akkor látod a
radiátor tűzfal felöli oldalát. Na oda kell befújni a habot, és a v.motor átszívja a lamellák között és megpusztulnak a bacik. A spray nekem nem használt.
Én is ilyen periódusban cserélek le mindent,de szerintem elég ha tavasszal kitisztíttatod a klímát rendesen.Én úgy gondolom,elég neki évi egy tisztítás..
Persze majd rámcáfol az ,akinek más a véleménye...
Nekem 2hete volt esedékes az olajcserém,és most először nem cseréltem a pollenszűrőket.Meg is bántam,mert észrevehetően jobban párásodik az ablak.Többet ilyent nem csinálok:))
már az gyanus ami a dobozra van írva : " nincs jobb a mobil 1 -nél " nem is hagyták annyiba:
So when I hear claims that nothing outperforms Mobil 1, I have to say "wrong!". They may have good slogans and marketing hype, but when it comes to superior performance, I say nothing beats AMSOIL!"
Egyebkent jobb oldalt a nivo palca vezeto tove kornyeken jelentkezik az olaj ha a szivosor szorja.A lamella kivetelt tomitessel, max egy tizesert megcsinaljak,az uj meg 130e korul all meg,ami ismerosomnel 30e utan ujbol szorta,es nem csereltek ki nekei,a tobbiek meg a (herelttel),300e korul tartanak....
Vetesd ki profin tomitve a lamellakat a szivosorbol,soha tobbe nem lesz bajod vele.
Rakjal fel uj softwert,es megszunhet a valto utes,ha nem,cserelj olajat is.SZERINTEM.
Hello az új szivósor 140 e Ft körül van én is most cseréltem. HA érdekel tudok egy bontottat 50-ért. A szivósor cserénél új tömitéseket kell berakni és azzal jó lesz. Az automatához nem végok, de én abba is először olajat cserélnék hátha csak az a baja.
Sziasztok szakik! Problémám már tart egy ideje és egyre roszabb a helyzet: indításkor "tekerés" helyett zúgást hallok(talán az önindító) és 1 kicsi tekerést a végén,a következő próbálozásra már általában teker rendesen és indul az autó. 2004 30D köszönöm segítségeteket!
Szívósor ügyben DemeterJR topiktársunkat keresd meg nekem Őt Steeef ajánlotta, nagyon gyorsan és korrekt áron segített. Nyugodt szívvel merem ajánlani Őt.
Sziasztok.
Sajnos nálam is előjött a szívósor probléma 2004 év végi 2.5d e60.
Az lenne a kérdésem ilyenkor hol szokta az olajat nyomni?
Lehet e tömítést cserélni, vagy milyen megoldás létezik és mennyi magyar forintba fáj? :-(
Illetve reggelente hidegen váltásnál (automata) nagyot ránt melegen is néha de nem olyan vészes.
Van e valami ötletetek mi lehet a gáz?
Jobb későn mint ...:) Jövő héten amíg jó idő lesz megpróbálom megnézni/csinálni. Majd írok ha van valami eredmény.
Bár szűrőket rendeltem meg a héten azok lesznek cserélve és az izzításvezérlőm vagy az izzítógyertyáim szarakodnak ezeket kell orvosolni mert amióta hideg van reggel kicsit morcosan jár indításkor.
Az antenna erősítőt nem kell az autóhoz illeszteni,95Ah gyári akku nincs ezért ezt nem is lehet beregisztrálni!Csak diaggal tudod kiolvasni illetve regisztrálni az akkut.
Nemrégiben léptem be a BMW-s táborba, egy E61 535d személyében. Imádom :)
Egy pár apró problémám, kérdésem viszont lenne:
-Sajnos nem működik a kulcsok távirányítója. Márkaszervizben megnézettem, a csomagtérajtón lévő spoiler alatti antennaerősítő hibás, a gyári ára elég horror. Van-e esetleg valakinek elfekvő/bontott ilyenből? Illetve kell-e valami computeres mágia a cseréjéhez, vagy elég egyszerűen kicserélni? (az, ha jól láttam, nem igényel atomfizikusi képesítést :) )
-Az autóban egy 95Ah-s Exide akkumulátor van, nem AGM-es, ha jól láttam. A múltkor úgy jártam, hogy autó takarítás közben kb 2 óra alatt lemerült annyira, hogy nem indult be. Okozhatja-e ezt az, hogy esetleg a kocsi rendszere úgy tudja, hogy AGM akku van benne? (olvastam valahol, hogy annak más a töltési módja). Azt meg lehet-e nézni valahol, hogy mire van programozva az autó elektronikája, vagy ehhez már diagnosztikai cucc kell? Persze a legegyszerűbb lenne kicserélni az akkut, de elég újnak néz ki, ezért nem vagyok biztos benne, hogy annak van baja. Ha cserélni kell, mi a javaslatotok, érdemes-e kifizetni az AGM akku felárát? Eredeti BMW akkut 60 ezer körül láttam AGM-eset, Exide-ból ugyanez 45, az Exide Premium nem AGM-es pedig kb 36 ezer...
Ennek az alvázszáma valszeg ugyanúgy mint a többinek a jobb első toronyban van. Ahogy nézem az megsemmisült, ugyanis aluminiumból van, ami elcsöppent.:)
De tény, hogy a papírokért árulnak ilyen kocsikat. Biztos van olyan profi vésnök aki szebb számokat tud kopácsolni mint a gyárban...
Pár éve porrá törtem egy M3-at és azt is úgy vitték el Ukrajnába, hogy veszekedni kellett velük, hogy ne nálam flexezzék ki a számot, hanem vigyék el az egészet, ahogy van. A többi nem érdekelt, mert rendes adás-vételit kaptam róla!
Tényleg csak attól függ a fogyi, mennyire sietsz. Pálya 180-200 utazó 12 körül, város ugyanennyi, ha rúgod neki úgy 15-16. Az első kupèm kèzi volt, de lecseréltem automatára mert nem szerettem. Nehezen lehet vele igazán finoman menni, ha eltolod rendesen az egyest, 7000nèl alig tudod betenni kettőbe. Ebben teljesen más az automata mint egy dízelben, nem gondolkodik, és sokkal gyorsabban vált. Ha meg állatkodni akarsz, akkor a kormányon is válthatsz a fülekkel. Sztem próbálj ki majd ilyet is meg olyat is, meg fogsz lepődni...
Azt sem banom ha navi/kijelzo nelkuli,de mindenkepp manualis valtoval legyen,fekete,sotett ill. vilagos szurke-barna/bordo borrel+ulesfutes+m-pakk..
A 25-30i eloben sokkal vekonyabb teljesitmenyben-motorhang-nyomatek,megbizhatossag stb..
Ennel az automnal tenyleg nem erdekes a fogyasztas,mert keveset is fogom hasznalni,de megis mennyit eszik normal hasznalat mellet (140-150,idonkent meghuzva)atlagban a 35i automata/manual
Jól emlékszel. Nem tudok rosszat mondani róla, két ilyenem is volt/van igaz keveset futottak. A nagynyomású benzinpumpa ment tönkre összesen, meg egy vákuumcső. Gyári teljesítménnyel több mint 3 éve mentem utoljára, így sokat nem tudok mondani róla, annál többet, hogy milyen amikor 400.:)
Van most itt kettő is ami a közeljövőben eladó lesz. Mindkettő automata, M-pakk, harman/kardon hifi, fekete bőr, prof navi, USB, stb. Egyik grafit, másik lakkfekete.
Off.jol emlekszem neked volt/van 335 i e92 306le?
Azt szeretnek most behozni,es igazabol nem sokat tudok a konkret motorrol.
Irnal par sort rola?
Bocss a tobbiektol az offert..
Kis segítséget kérnék. e60 2003-as nem navis, a rádióm elég rossz. Bekapcsolás után nem sokkal elkezd erősebb adó után keresgélni, pedig hallhatóan nem rossz az adás. Elég sokszor recseg, mintha mindig elhangolódna magától. Nem lehet ezt a funkciót kikapcsolni? Vagy antennaerősítő kellene nem tudom. Néha teljesen elhallgat és csak ismételt állomáskereséssel jön vissza amit addig hallgattam. Nagyon idegesítő, soha nem tökéletes. Beszéltem már e60 tulajjal, sőt hallottam is, neki teljesen jó. Mi lehet ennek az oka?
Hogyan lehet leszűkíteni , h ne zsákbamacska legyen a megvárárolt kinti autó ? Mert hiába viszek szerelőt, ő nem szedheti szét az eladó udvarában? Alvázszámot küldenek mail-ben! Abból talán vmit le lehet csekkolni?! Kint bevinni vhova szervizbe és feldugni, ás úgy?
Hali! Kb.40e km-t már futottam vele, semmi gongja, csak füstöl mint egy állat! Mivel nincs benne sebesség korlátozás, kikerekedtek a szemei a750i-s nek mikor elkerültem 260-nal! Most ennyi a vége.
Az tény hogy a E60/61 3L egy sportlimuzin. Olyanokra képes amire más autó nem, vagy rosszabb komfortkörülmények között. Ebből következően más átlag típusnál nem is tólják neki mind "barom", mert úgy is darabokra esik vagy elszál az útról. A terhelés és egyéb "száguldozással" járó anyagkopás fáradást, kategóriájába a legjobban tűri, de nem a végletekig.Ha nem autósorokat akarsz egyszerre megelőzni, vagy mint Bazsa vagy Jocika nem akarsz külön sávot az autópályán, akkor semmi félnivalód.
Természetesen a vásárlásnál kell először észnél lenni.Szarból elég nehéz és költséges várat építeni.Itt a teljes átvizsgálás mondja meg a tutit / Pl. Steeef-el, Maszi-val/ nem a tulaj. Szerintem az elterjedése miatt ennyi használtalkatrészutánpótlás, szervízháttér nincs egyetlen típushoz sem.Csak tudd kiválasztani a megfelelő forrást.
Ígértem beszámolok a LUBRIZOL adalékról. Az előírásnek megfelelően, a szervóolajat emelt fordulaton kormány végkitérésig való tekergetésével 70-75 C-ra felmelegítettem. Adalék beleönt. Ismét tekergetés még 10 percig, olaj 104 C fokos. Miután a kezeim majd leszakadtak abbahagytam a műveletet. A kormány elcsendesedett, szinte semmi hangja. Másnap reggel, síri csnd, minden ok. Napközben ismét rázendített egy kicsit, gondoltam lehet nem volt elég a 10 perc kormánytekergetés, ugyanis adalék nélkül 15 perc után is elhallgat egy darabig (kb.2 hónap). Aznap 2X100km-es utam volt, gondoltam nemet kozben elér az anyag minden nyekergő porcikájába. Nem igazán akarta teljesen abbahagyni, de a nap végére javulni látszott. Ma reggel tökéletes, semmi hangja, lehet hogy így is marad.Remélem. Néhány hónap múlva kiderül. Ja, és hangyányit, könnyebb lett a kormányom. Úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, legalábbis ez az első lépés amit meg kell tenni.
218-ról 268LE-re sikerült felhúzni. Azért megjegyzem, kézi váltós a gép, az automata lehet megsínyli a mutatványt. Egyébként a tuning, e laptopból és egy szoftverből állt. Teljesítménymérés, nyomatékgörbe mérés előtte és utána. A dologhoz hozzátartozik, ha nyomom elég rendesen füstöl, koromszűrőm nincs hála istennek. Cím:autokorbel.hu
Ha E60-ról beszélünk,akkor PDC modul hátul csomiban,kell hátsó bizti tábláról táp,valahonnan test,egy K-can (MPM modul vagy elől találsz) kódolás, programozás,grafikusan is kijelzi!
Mint minden autóral, erre is figyelmet kell fordítani.
Tehát nem megvárni amíg széthullik,és akkor majd valami "occsó" megoldással javítani,hanem normális alkatrésszel cserélni.
Semmivel sincs több elégedettlen E60-61 tulaj itt,mint bármilyen más márkánál.(szerintem)
Ha nem kinti agyontekert órás autót veszel,hanem olyant ,amit nem csak használtak,hanem fordítottak is a szervizelésére,akkor te is egy q...a elégedett E60tulaj leszel:);)
olvasva a sok tanácsot, hozzászólást, stb, nem tudom hogy öröm lenne-e , ha vennék E 60 at, mint ahogy terveb van......... (remélem ) csak azért tűnik nekem túl vészesnek a helyzet a sok meghibásodás miatt, mert itt csak azok gyűlnek össze akiknek vmi gondja van az e 60 al, ezért túl tömény itt az egy karakterre jutó hibák száma............ kellene nyitni egy " qrva elégedett vagyok az E60 -ammal" topikot ;)
Köszi!
Esetleg jó/normális áron dolgozó automata váltóst tudsz ajánlani. 200e van mindjárt az enyèmben és már nèha kicsit "nyúlosnak" èrzem a hajtást, néha pedig " lökve" vált. Gondolom nem érdemes megvárni, míg komolyabb baja lenne.
Hallott valaki olyan hibáról, hogy az utastérbe (a hűtő/fűtő rendszeren keresztül) bejön a kipufogógáz? A szerelőm nem talált hibát, de nekem gyanús, hogy mindig dízeles kocsi áll előttem a lámpánál:) Csak álló helyzetben létezik a jelenség, menetközben sosem.
2004-es hátsókerekes E60-asomra szeretnék felniket venni. Miben különbözik az összkerekes felni a hátsókerék meghajtásútól? Milyen paramétert kell figyelni?
525i-ből érdemes FL előttieket is nézni (2005+), vagy inkább Fl utánit (annyi minden nem változott, árban viszont van különbség) megbízhatóság szempontjából?
No igen, a dízel rövidebb fordulatszám tartománya miatt célszerűbb bele az automata, és ha sokat nem is, de mondjuk egy plusz litert kér.
A benzinesnek van egy utanozhatatlan filingje amit a Bmw durvan megfuszerez +-ba.
Én úgy szeretek vezetni városban, hogy dinamikusan kigyorsítok 1-esben és 2-esben, majd 5-ösbe teszem (E39 lévén 6-os sajnos nincs), és onnantól kényelmesen poroszkálok.
Ez se benzines automatával, se semmilyen dízellel nem tudom megtenni.
Ezért mondom mindig, hogy mindenki mérje fel, hogy neki mi kell, és olyat vegyen.
Igen ott van lejebb ahol az osszetoldas van es itt emelkedik fel az ablak ha csak bukora nyitod.
Ami gazosabb hogy nem a teljes szelessegben van lejebb az uveg. Csak kb 20cm- en magasabb/puposabb a teto sikja. Szerinted igy is kilehet tekergetni? Bocs az ekezetekert mar mobilrol toltam lefekves elott:) Yo ejszakat!
Az össze eresztés hátul van az azt jelenti ,hogy a hátsó fix üveg van lejjebb , mint a tető síkja?!
A minap csináltunk egy X1-et és ott a fix üveget állítani csak a teljes tetőkárpit, levétele után lehet. Az állítócsavar (amivel lehet az üveget állítani) maga az "alátét" amin a rögzítőcsavar átmegy. (és rögzül a tetőhöz a tálca)
Az első (mozgatható) tetőt 3-3 torx csavarral lehet állítani két oldalról.
Nézegettem már , talán a tető síkja a a tetőablak közepénél (ott ahol a gumitömítés is toldva van) talán pár miliméterrel magasabb az üvegnél. Ezzel tudok valamit csinálni?
Tetőablakomnál halkan de biztosan kicsit besuttog a szél. Olyan sustorgós főleg 130 felett. Néztem az ablakot körbefogó gumit a tetőkivágásnál. (7-es tétel szerintem) A gumi összetoldásánál van kb 1mm hézag. Próbáltam egy szigetelőszalag darabbal orvosolni pillanatnyilag a problémát. Talán halkabb lett de nem számottevően. Esetleg valami ötlet a problémára? Én megvenném az új gumit is csak nem akarok hiába bajlódni vele ha ez nem segít vagy más a megoldás. Köszi!
Én egy 535d-t hajtok 1 éve. 147000 km volt benne amikor vettem. Minden amit kellett cseréltem Szíj, feszítő ami hozzá tartozik szivosor lengőkar. Ennyi. 15000kmet tettem bele. Pest mellett lakom ezzel járok ha otthon vagyok. A fogyasztás 7,5-8,5 saját mérés. Sokszor megküldöm van mikor 250ig de az átlag így sem ment 8,7 fölé télen nyáron. Én benzines párti voltam mindig is de a nyomaték 560 NM és 272LE hozzá, az élmény mint egy benzinesé. Ezeknek az autóknak megkell adni amit kérnek amit kívánnakmindegy hogy benyás vagy dízel. Költeni kell rájuk sajnos akinek autója van ezzel tisztában kell lennie. Én ha cserélnék csakis 535-ben gondolkodnék és fiatalbbat. Ha valaki e60 bán gondolkodik az 535d jó:)
Helo.nekem a reszecskeszuro tisztitas,ill. az omv-s gazolaj lehuzte 9 l/100km atlagra.(525da 2005)
Automataval akinek kevesebbet hoz ki 8.5-nel vegyesen,az szamoljon utana.
Egy biztos,dieseljeivel sem maradt szegyenbe a Bmw,sot talan a legjobbakat gyartja(nem veletlen veszi a Toyota a sajatjaiba),viszont automataval sokat is esznek.
A benzinesnek van egy utanozhatatlan filingje amit a Bmw durvan megfuszerez +-ba.
Sok ismeros megsporolja mashol,hogy egy 25,30,35i-t hasznalhasson,amit en 2db e60d utan ertettem meg igazabol.Mindketto garantalt 100e koruli km-el kerult hozzam szalon allapotban,idovel megis felelmet,feszultseget keltettek a hetkoznapjainkba a sok legendas tipushibaikkal,allando apro de rossz elojelekkel.Pedig hala az Urnak ,igen jo hatterrel biztonsagban vettem oket,de feleslegesen akkor sem dolgozok.Tudom,150e-ig alom/hibatlan,meg ugye a facelift tovabb is az,de eleg,vissza a 6h benzinhez.Szoval en is odanezek a fogyasztasnak,de jol atgondolva evi 15-20e km-ig, nem munkahoz,csak hobbi+kirandulas+szorakozas+kikapcsolodas celra nekem benzines kell.
Üdv, nekem 2005 525d és 8,8 alá még az életben nem ment a fogyasztás.Az is csak úgy, hogy journey comp reset indulásnál és no város csak pálya és közút 140 tempomat pálya és 90-110 főút kisebb előzések stb.). 3000 km alatt 9,7 a computer átlag...EGR termosztát cserélve lett, izzítógyertyákat kell majd cserélni, mit érdemes megnézni mert ennél még egy benzines is jobb átlagot produkálna (e90 325i-m volt 7,9 átlag 15000 km-en pedig szerettem hallani a sorhatot :-) ). A legrégebbi gyári szoftver van rajta, szoftver frissítés javítana valamit?
Bocsánat, ott lemaradt, hogy az az E91 autómata egy 20d volt (163le), bár a a további szövegből rá lehetett jönni.
Szóval egy kicsit nehezebb , aútomata de 4! hengeres motort hasonlítottam 25i hez. És itt is max 3 liter a difi, és ugye a 30d ami hasonlóan 6hengeres már szinte alig fogyasztott kevesebbet. Nem fikázni akarom a dízeleket, mert jó autó volt mindkettő nálam!!, de személyes tapasztalatom, hogy a benzinest jobban élveztem, szerettem azzal együtt, hogy a tankolás többe volt. Valószínüleg nem lesz több dízelem. Egy 20d-be E91be majdem beleültem megint itteni tanácsokra, -mivel azért is ment a 25i mert kombira volt szükségem, (már bánom kicsit, hogy eladtam) de egyszerűen abból csak dízel van itthon- , de aztán mégsem, inkább várok egy jó e61/e91 benyásra, úgy alakult, hogy igazán sos tavasszal lesz a dolog, addig meg beeshet egy jó...
akkor ne gyertek a 8,9 országút, 11 város szöveggel.
Város és város közt is tud ég és föld különbség lenni.
Teljesen más az, ha valaki agglomerációból reggel bearaszol, és este vissza; vagy ha külvárosban vagy pl. a rakparton poroszkál.
Az ilyen etap mérések csak az átlagsebességgel együtt lehetnének összehasonlíthatók, ezért mindenkinek óvatosan kell bánni a fórumtársak - amúgy jószándékú, és nem feltételezem, hogy ferdített leírt adataival.
A féknyereg és a feszítőrugó Ok. Egyszerűen a fékbetetét egy hajszálnyival rövidebbre van vágva, és kicsit képes elmozdulni fékezéskor. Esküszöm kalapálok rajta, tuti jó lesz. Megírom az eredményt, kb. 5 nap múlva.
Nekem 530d-m van, egy kis tuninggal, így 268 le. Nagyon jó és nyomatékos. Mégis azt mondom, az igazi BMW motor az S6 benzin. Sajnos a régi dízeljeivel nagyon leégette magát a márka. Majdnem benzines szinten pörögtek, és ha egyszer tönkrement soha tobbé nem lett jó. Főtengelytörés , hengerfejrepedés-csavarodás, vízforralás volt állandó terítéken.Üdv.
Az enyémben 80ekm van, és még van belőle kb.25ekm-re való. Arra gondoltam, a fékállványba illeszkedő részénél kalapáccsal a fékbetét fém anyagát megnyújtom egy pár ütéssel. Elég neki néhány tized mm (nehogy szoruljon) és kész a javítás. Kicsit kontárnak hangzik, dehát mit tehetnénk, ha a gyári is csattog. Felheggeszteni is lehetne, majd méretre visszaköszörülni, de ez macerásabb. Nevetséges, hogy ilyenekkel kell foglalkozni egy ilyen kategóriájú autónál.
Most egy szedán-manuálist hasonlítasz egy nehezebb kombi-automatához (ami eleve többet fogyaszt, mint egy manuális), ez azért nem stimmel. :)
Szerintem meg ne nézzétek, hogy benzin vagy dízel ÁTLAGOS felhasználásnál (évi 10-20 ezer km), inkább az állapot alapján válasszatok. Ebből is, abból is ki lehet fogni rossz példányokat. Én mindkettővel elégedett lennék.
Dieselnel miert mindig a palyas aljat,benzinesnel meg a varosi tetejet hozzatok fel egyebkent?
Persze tobbet eszik 1.5,2.5 literrel kb. nagy atlagban,de eg es a fold minden tekintetben.Kit erdekel h egy ismert ember mit hasznal ,haver is vehetne minden szeriabol M-t ,megis egy otromba diesel gt-t hasznal,mert nincs stilusa/erzeke mint ahogy itt sincs sokaknak,csak bmw legyen mert masnak is tetszik.
Mier olyan k_rva nehez elfogadni/beismerni,hogy fogyasztason kivul mindenben jobb a benzines Bmw utosebb,disznobb,elvezhetobb,elhetobb stb.
Amennyire én nézem a fórumot inkább a dízelesek szoktak hihetetlen fogyasztásokkal jönni, nem a benzinesek. Saját tapasztalatom alapján meg kell hogy cáfoljalak. Ugyanazon az útvonalon, vezetési szokással az alábbi fogyasztások jöttek ki BMW -vel (ez dinamikus vezetés, BP külkerületből belváros és vissza 90%ban) E46 330d touring manuális 9,8-10,2 !!!, E90 325i manuális 9,8-10,7 !!! E91 autómata 7,9-8,7. Nem hogy 2x annyit fogyaszt de alig fogyaszt többet. Ja és a párom csak Budapest dugózás 1,5 nissan almera benzin, a plafon eddig 7,9 volt. Az összes érték mért és nem board alapján van.
Nem vagyok dízel ellenes, (bár egy huszon milliós gyönyörű autónál kiábrándító hallani a kerregést szerintem...) de arra amire én használom baromság lenne dízelt venni, főleg nem egy modernebbet amivel (fórumos leírások alapján) félórákat kocsikázok a dpf miatt nulláson körbe-körbe... És osztom itt az egyik kolléga véleményét, hogy 20d után 25i más dimenzió hangban, élményben, mindenben. A 30d nem volt rossz mondjuk és annak egész baráti volt a hangja is , kevésbé kerreget...:)
Látom megint elkanyarodott a téma a benzin vs diesel vitában a fogyasztás felé.... holott több más szempontok is döntenek pro és kontra is. Én egy német oldalt szoktam használni, ahol a kocsi tulajok töltik fel autóik és a megtett út/utak adatait, s igy igen pontos képet kaphatunk azok fogyasztásairól. Elég jó szűrőrendszere van az oldalnak, könnyű, egyértelmű a használata. És igen beszédes adatok...:-))
azért szerintem nem lehet így összehasonlítani egy sportkocsit egy hétköznapi autóval
ezt te is tudod :)
főleg nem egy F10M5 -t egy e60 530d vel
ha olcsóbb lenne a benzin senki nem járna D kocsival sőt nem is gyártanának ez 100%
én még nem hallottam hogy gazdag ember akár nálunk vagy külföldön azzal hencegett volna hogy D kocsija van ,legyen az akár panamera vagy X5M D ,ezeket csak a technikai megoldásokért és a verseny miatt csinálják hogy ne maradjanak ki a sorból ,azért lesz elsőkerekes olcsó BMW is hogy növeljék az eladásokat ,ez üzlet és nem más.
akkor azt is prémium autónak fogják mondani ? olcsó lesz ,egyszerű, 3 hengeres de BMW ! és ez a lényeg
Nekem Ate volt benne gyárilag, most ferodo-t vettem bele, nem csattog, nem nyikorog de valahogy mégse olyan mint a gyári : ) (Biztos csak bebeszélem magamnak.)
Ha csak 1-2 liter lenne biztosan nem gondolkodnék rajta. Mindenféle vita nélkül saját tapasztalatom, ugyanazzal a vezetési stílussal 530D 7,5 lötyi, Z4 3,5i 12 lötyi. (Adja magát melyik a munkaautó.) Ha nem lenne az üzemanyag ilyen rohadt adóforma, mint amilyen biztos nem gondolkodnék. Sajnos ezekkel a kocsikkal jó száguldozni, majd 80 évesen 80-al fogok menni (ha megérem), egyszerűen irritál, ha valaki megy előttem, márpedig mindig utolérek valakit : )
Münchenben vezettünk az új F10 M5-t. Több mint 150 km-t tettünk bele, 2 óra alatt. Kb olyan bánásmódban részesült, amilyet még az ellenségem anyósának autójának sem kíván az ember. Erre nem vagyok büszke, de életre szóló élmény.
Első "piros" lámpánál leállt a motor, start-stop rendszer... egy ilyen autóban :-))))) No kikapcsoltam, és onnantól tűzfal jobb lábbal.
A 150 km után a következő leltár jött ki: 1 liter olaj minusz, és 29 liter/100 km átlagfogyasztás :-) Erre mondta Joci fórumtársunk, hogy ha nem kapcsolom ki a start-stop rendszert, lehet kijöttünk volna 28 literes átlaggal is :-))))
Egy dologban megegyeztünk: ez olyan mint a zsiráf... szép-szép, de otthonra nem kéne.
Ha valóban jó érzéseket akarsz kicsalni egy benzinesből, amire hivatkoztok, akkor azt gazdagon etetni kell. Nekem is volt V8-as BMW-m benyás, de 17 liter/100 km. Tegyétek a szivetekre a kezeteket, ha élvezetből vezeted a benzinest, akkor ne gyertek a 8,9 országút, 11 város szöveggel. Nekem van egy 700-as Smart-om. És igen, bevallom városban 8 liter alatt nem eszik!!!!!! Aki mást mond hazudik.
Szóval ha kihozod a benzines értékét, a pörgetést, a gyönyörű hangot, akkor 2szer annyit fogyaszt mint egy dízel.
Nekem a 3lityis dízel 7-8 között eszik, bármit teszek vele, és IMÁDOM (igaz 99.000 km van benne :-) )
És egy mondat erejéig a színészlegendához. Bátyám egy elég nagy nevű szájsebész, és fogszakorvos. Neki csak dízel, és csak 4 kerék hajtás. Sok VW és Audi után, a második duplaturbós dízel bömije. És imádja, min. hetente kézzel maga mossa, annyira szereti...
Fent tudnánk tartani egy benzinest, de inkább "traktorral" járunk, és a benzint meghagyjuk a fűnyíróba ;-)