Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1208
Érdekes, nekem működött, amikor próbáltam, szóval itt lehet keresni Casio Futurist, amire gondoltam. Izlés dolga, meg a szijai borzasztóak szvsz (fém rugós/bebújós, vagy műanyag, fém csatlakozással a tokhoz).
Előzmény: Törölt nick (1206)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1207
Helló!

Ha egy régi témára jól emlékszem, úgy SLR dobta fel:
Járástartalék!
Tehát, ha még mindig keresel járástartalék kijelzős órát, úgy figyelmedbe ajánlom a Frederique Constant órákat ETA 2892-vel. Nem egy rózsadombi lakás ára, mint a Lange und Söhne, hanem egy jó konyhabútorért megkapod cserébe (na persze az sem kutyafüle).
Egyébként, hogy ne várjon rám senki hiába, én úgy küzdöm le az automata észrevétlen lejárási képességét, hogy egy mozgásszegény nap után este határozott csuklómozdulatokkal töltök bele egy kis lendületet. Azért nem felhúzással, mert (és ezt persze valaki lehet, hogy hülyeségnek tartja) hiszek benne, hogy a korona alatti TWINLOCK (no ez is megér egy önálló misét, de majd máskor) tömítés úgy fog tovább élni, ha rendszeresen nem gyalázom meg kitekeréssel és csutkára ráhúzással.
Tehát én elvagyok 1500 $-os (ajánlott árú)járástartalékjelzés nélkül is, de ha mégis kell, ez még a kevésbé elérhetetlen kategória.

A digitális kijelzőről pedig annyit, hogy Kedves Édesanyám egy "kétgombos", egyszerű kijelzős Roamer-rel jár-kel a világban immár a nyolcvanas évek eleje óta. Jópár elemcsere után még mindig kifogástalanul működik. Egyébként a típus a Cartier Tank koppintásában leledzik, és a felületkezelése is még csak éppen kopófélben van. (Apropó, tud-e valaki olyan mestert, aki újrafelületkezel, esetleg aranyoz óratokokat ???)
Szóval az LCD kijelzős kvarc sincs leírva (persze nem olyan jó érzés ránézni...), csak megbízható házból származzon!

Üdv:
NPZ

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1206
Na ez lehet, hogy csak akkor működik, ha nyitva van már a http://www.webaruhaz.hu/index.php3.

Előzmény: Törölt nick (1205)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1205
slr

Hát hiába igyekszem ? :-)

Közben megtaláltam, amit kerestem, de lehet hogy IE alatt valami marhaságra mutat, azért megpróbálom. Ez egy viszonylag új modell, de tényleg érdemes átgondolni az igénybevétel miatti amortizációt (karc, izzadtság).

click

Előzmény: Törölt nick (1204)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1204
Kedves NPZ, digitálisórakeresésem elég teoretikus. James belinkelt régebbi Casioi nem tetszenek - nem ő tehet róla. Elég jól ismerem a Casio-feelinget, semmi bajom nincs vele, amíg az óráik nem hazudnak. Tudomásom szerint soha nem tekintették magukat óragyártónak, az óráikon is 'Casio Computer Company' volt feltüntetve, a nyugati boltok ennek megfelelően is kezelték a Casio-kat. Nagyon korrekt, funkcionális, pontos, gazdaságos eszközöket tudtak csinálni, nekem is volt, van belőle, de nem ebbe a topicba valók.

Egyszerűen zavar az, hogy a 'komoly' óragyártásból kizárták azt a technológiát, ami pedig forradalmasította az óragyártást anno, csaknem romlásba döntötte a svájciakat és emberek tömegeinek tette lehetővé, hogy olcsó, pontos időmérőik legyenek.

Megértem, hogy helyes volt visszatérni a tradíciókhoz, az analóg mutatós órákhoz, de nem értem meg, hogy tűnhetett el az LCD kijelző teljesen a kultúrórák köréből. Már a Casio sem csinál rendeset, hazugság az egész. Olyan tokkal egybefröccsöntött műanyag lünetta fémszínűre festve. Hordanék én szívesen műanyag órát is: ha vállalná a természetét és azon belül ízlésesen volna megcsinálva.

A nagyon sok funkciós analók kronográfokat, ahol sok kis gyűrűcske van, ezernyi mutató és úgy kell kisillabizálni, hogy melyik éppen mit jelent (ld. Citizen), szóval ezeket anakronizmusnak tartom. Ha felhúzós szerkezet van mögötte, akkor le a kalappal. De ha processzor van mögötte, akkor ez hazugság: szebbre, áttekinthetőbbre, kezelhetőbbre meg lehetne csinálni egy LCD kijelzős órát, még a luxus kategóriában is.

Úgy látom viszont, hogy manapság digitális kijelzős órákat csak a hatalmas rádiómagnókat cibáló utcai rappereknek terveznek.

Előzmény: Törölt nick (1201)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1203
Helló Mindenki!

Továbbra is keresek olyanvalakit, vagy infóforrást, akitől v. ahol régi DOXA-ról is meg lehet tudni adatokat. Ha valaki tudja, hát jelezzen!

Előre is kösz :
NPZ

Gyuszi bácsi Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1202
Köszönet a pontos időre vonatkozó tanácsokért. A BeatNik-féle óraprogramot sikerült letöltenem. Ami azt illeti, ehhez képest a MATÁV pontos idő kb. 45-50 mp-et késik. (Elképzelhető?)
Kis zavaró részlet a BatNikkel kapcsolatban: ha rámegyek az egérrel, azt mutatja, hogy "Atomic Clock last checked: never." - pedig nem igaz. Miért? Tudjátok?
Kösz szépen
Gyb
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1201
Szevasztok!

Először is Ruppy-nak, mint alapítónak a jeles alkalomból sok boldogságot! Remélem, visszatér (zafír-acél-omega)rajongásával.

Diffi!
A Rolex számomra is sokáig a megvalósulatlan álom volt. Tízévi (azért azt nem mondanám, hogy álmatlan forgolódással telt) időszak után sikerült csak szert tennem egy alapszerkezetre (Oyster perpetual - DATE) használt, de igencsak újszerű állapotban és persze még éppen kinyöghető áron. Az eladó szerint 1980-as, amit szóbeli infóként előítélettel fogadtam. A net-en találtam egy gyártási szám - év listát, ami viszont igazolta az állítást. Ez még a régi, hagyományos (sajna műa. üveges) darab, szinte ua., mint a hatvanas évekbeliek. ...Én ezek után azt mondom, hogy nem érdemes lemondani az áhított darabról. (Mellesleg az, hogy milyen nehéz Mo.-n ilyen márkát találni, egy külön történet, megér egy önálló hozzászólást.)

SLR!
Szerintem jól nézd meg annak az esetleges villanyórának a tokozását, mert már számtalan esetben okozott embereknek csalódást a krómozás kopása (és ezt egy-két ember - pld. az enyém - izzadsága cudarul fel tudja gyorsítani) után előbukkanó más fém. Ha fémet látsz majd egyáltalán.

Gyuszi bácsi számára pedig annyit a pontos időről, hogy ha valami relatív, hát ez nagyonis az. Ezért két dolgot tartok járhatónak. Az egyik az, hogy mindig egyazon forrást tekintsünk alapnak (én pld. Kossuth rádió - reggel 7 óra). Így egy kis slip-pel nagyjából van hová igazítanunk az óránkat (merthogy mégiscsak kell). A másik, ha majd megint azt látom, hogy van a tárcámban órára elverhető pénz, az lesz, hogy beszerzendő egy "atomos" Junghans és később Ő csak referenciaként szolgál, mert a csuklón mégiscsak a "ketyegő" érzi jól magát (még önfelhúzással is meghálálja a viselést).

Üdv :
NPZ

zvajo Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1200
Diffi !
Jo a lista, csak kimaradt (a Rolexen kivul) a Raymond Weil es a TAG Heuer. Szvsz mindketto 4-es kategoria.

Ez a lev lista erdekes. A Prof nick-u topictars Ruppy masik topicjaban (BMW E30) is probalkozott ezzel, de ott megbukott.

Előzmény: diffi (1184)
zvajo Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1199
Ruppy-nak, a topic alapitojanak tegnap volt az eskuvoje. Most naszuton van.
Magamrol: egy Raymond Weil tulaja vagyok.
Sziasztok, csak igy tovabb !
Udv: zvajo
Előzmény: szucsr (1187)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1198
Azt is tedd hozzá, hogy csak a neten keresztül, vagyis ha van kapcsolat (nem mindenki van folyamatosa online).
Előzmény: ZaLa (1197)
ZaLa Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1197
Gyuszi bácsi!
Menj a http://www.somedec.com/downloads/-ra, itt letölthetsz olyan órát a számítógépedre (én megtettem), amely atomóra pontossággal fog járni. Az általad beállított gyakorisággal fogja a PC-d beállítani saját óráját erre az órára, ha akarod hangjelzést is ad egészkor, félkor, de ha akarod, akkor negyedkor is.
Üdv.: ZaLa
Előzmény: Gyuszi bácsi (1194)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1196
Gyuszi bácsi

A telefonos pontos idő legnagyobb megdöbbenésemre 2 mp-es ltérést mutat, újabban pedig az mtv (m1) 1 mp-t. Erre azután jöttem rá, miután vettem egy rádióvezérelt (asztali) órát, ami a Braunschweigi atomórához állítja magát óránként. Ez a frankó pontos idő.

Előzmény: Gyuszi bácsi (1194)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1195
slr

Akkor csak a Casio marad, a Timex csak műanyagból készít digitálisat. A Casio-nak van egy újnak tűnő modellje, fém(nek tűnik) furcsa nagy számokkal, létezik sötét alapon világos kijelzővel, és 90°-al elfordított modell is. De ezek hiába vannak fémből, szvsz az óra anyaga nem olyan tartós, és rövid idő után is csúnyán fog kinézni (láttam már másokét, nagyon ronda a karcos fém...).

Ha szereted a régebbi modelleket itt egy egyszerű modell, talán még lehet kapni.

A svájciak talán azért nem készítenek ilyet, mert nincs benne gyakorlatuk, és nagyon lemaradtak ....

Előzmény: Törölt nick (1193)
Gyuszi bácsi Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1194
Sziasztok!
Segítsetek: mennyi a pontos idő? Olvastam, hogy meg tudjátok állapítani, ha az órátok akár napi 1-2 mp-et siet v. késik. De mihez viszonyítsuk?? A rádió óráról órára másképp pittyeg. A MATÁV-féle 180-as számon hallható pontos idő az igazi pontos idő? Ha nem, akkor mi?
(Amúgy: egy Tissot Titaniummal büszkélkedem néhány hete - a Titaniumra a fémallergiám miatt szavaztam.)
Előre is kösz a felhomályosítást, üdv
Gyb
Előzmény: jpmaster (79)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1193
Kedves James, ezúttal nem igazán nyert. Az ára ellenére :-) nem tetszik a belinkelt óra, nem ilyenre gondoltam.

Pálcika-pálcika-kisszék-hóembert szeretnék, igazi LCD kijelzős digitális órát. Felőlem lehet akár színes pontmátrix kijelzője is, csak elég egyszerű legyen és ne műanyag, és ne legyen benne mozgó alkatrész.

Mióta ebbe a topicba járok, nem igazán tetszik az elektronikus meghajtású analóg óra. Ha már villanyóra, legyen villany teljesen. Még egy Breitling is elfogadja az elektronikus hajtányokat, de csak öszvér kijelzővel készíti azokat. Miért nem terveznek a svájciak igazán szép és funkcionális tisztán digitális órát is?

Előzmény: Törölt nick (1191)
diffi Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1192
Kedves NPZ!

A Rolex nekem is sokáig az 1. volt. Főleg az 50-es, 60-as évek Rolexei (Day/Date, Date Just)
tetszettek. És persze tetszenek ma is. Csak ezeket már akkor sem az én pénztárcámnak mérték (még nem is éltem - ha,ha). és azóta csak ment fel az ázsiójuk, és az áruk. Így hát az elmúlt 15 évben kiegyeztem kisebb presztízsű márkákkal, amelyek használati értéken ugyanazt tudják, mint a "nagyok" - 5-10 évig. Ill. remélem, hogy az új automatám ennél többet is bír majd.

Részemről a mail azért állt le, mert nem volt időm. Ja, kérem, a munka, az munka! A levlapról nem tudok.

Irigylem JamesTKirket a varázslásaiért. Mármint, hogy be tudja illeszteni a képet az "itt" szócska alá, meg azért is, mert beugrik neki, hogy mit, hol látott.

Örölük, hogy hirtelen megnőtt a forgalom.

Előzmény: Törölt nick (1186)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1191
helló slr

A digitális kifejezéssel a kijelzőre gondoltál (pálcika-pálcika-kisszék-hóember :-))) ?
Ilyet újat csak casio v. timex-ben találsz szvsz.

Azért itt egy komolyabb darab, sajons ez a Breitling B-1-el van egy árban (igaz nem írtad az árkategóriát).

Előzmény: Törölt nick (1190)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1190
Tud valaki szolíd, elegáns digitális karórát? Nem kifejezetten arra a G-shock fazonúra gondoltam :-)
szucsr Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1189
ZaLa

Nem mondtam, hogy _most_ sok ott a hozzaszolas, de itt akkor csokkent le a szamuk, amikor elindult a levlista. Es en mar megosztottam nyari oras elmenyeimet :-(

Robi

Előzmény: ZaLa (1188)
ZaLa Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1188
szucsr!
Úgy írsz szegény npz-nek, mintha a levelezőlistánk túlcsordulna a sok hozzászólástól. Lassan mindenki visszaszáll a gépére, és remélhetőleg megosztja a többiekkel nyári órás élményeit. Én még mindig keresem az igazit, de szerintem azt még meg sem tervezték.
Üdv.: ZaLa
szucsr Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1187
npz

Valoban a kozonseg nagyobb resze atvonult a levlistara. Nekem pl. kenyelmesebb az email. Persze kicsit hulyen nez ki, hogy itthagytuk Ruppyt a topikjaval, de o, azt hiszem, nincs rajta a listan. Nyugodtan iratkozz fel, Prof valahol alabb leirta, hogyan kell.

Ruppy, hol vagy? Egy ideje nem hallatsz magadrol. Nem akarsz feliratkozni a levlistara is?

Robi

Előzmény: Törölt nick (1186)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1186
Tiszteltetem az esetleg még létező órarajongókat!

Én sajna úgy jártam, hogy augusztus elején felfedeztem ezt a fórumot, majd lelkesen végigolvastam (mintegy pár hét alatt) az eddigi hozzászólásokat. Fantasztikus volt! "Amit tudni akarsz a ...-ról, de nem merted megkérdezni" Hát most itt az infó, nem kellett mindenért órásokhoz szaladgálni.
Azonban mire a végére értem, rá kellett döbbennem, hogy szinte leállt aug. végén számotokra a világ (esetleg lev.lista vitt el mindenkit?) !
Tehát én továbbra is érdeklődöm a témátok iránt, Többieknek is KALANDRA FEL !

Mivel az itt tapasztalt megszállottság már a szenvedélybetegség határát súrolja, nem lenne érdektelen egy-két személyes történet, hogy ki miképp csöppent bele.
Amire viszont nagyon szükségem lenne, az az, hogy a DOXA cég régi darabrairól hol szerezhető információ (pld. gyártási év, sorozatnagyság, ...) Nehogy a DOXA honlapra küljetek, mert az ZÉRÓ!!!

Kedves diffi !

A felosztásoddal részben egyetértek, csak eggyel egészíteném ki, mégpedig azzal, hogy (már mintegy 10 éve) a véleményem szerint alapvetően két órakategória van:
No. 1 = ROLEX
és persze a többiek (itt a Te gondolatmeneted nálam is él).
Ha valamelyikőtök még beleolvas, hát jelezzen!

Üdv :
npz

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.28 0 0 1185
szasztok

ha valaki véletlen ismerné a lungendorf és az erax órákat, jó lenne, ha idevarázsolna egy linket, vagy valamit ezekről, mer' otthon porosodik egy egy ilyen óra (kb 70 évesek).
Keresővel ne is próbálkozzatok, mer' már nálam elrepült a monitor miközben megpróbáltam :-(

diffi Creative Commons License 2000.08.14 0 0 1184
Kedves Topciolók!

A lentiekkel kapcsolatban az alábbiakat tapasztaltam:

RADO: 1996 nyarán egy üzletfelem karján láttam egy "DiaStar"-t, vagy annak elődjét. (Hirdetés: Óra Magazin 5.szám 30.oldal). A karcolásokra már nem emlékszem, viszont arra igen, hogy a lánc szemei úgy ki voltak lazulva, mint egy 5-10 éves rozsdamentes acél lánccal rendelkező órán. Azaz lötyögtek. Pedig akkor ezt a márkát még csak a "La Boutiqe Swiss"-ben lehetett látni, és az első hirdetések is akkoriban jelentek meg.

Egyébként az óraépítési stratégiát én a következőképpen látom:

1, Viszonylag olcsó, 5-10 év élettartamra tervezett órák: Swatch, Q& Q, Vector, stb. Jó ár/tudás arány, cserébe a nem túl hosszú élettartamért, ami egyébként sem zavarja a megcélzott vásáróli réteget, mert ők követik a divatot, és cserélik az órát. 30.e.Ft-ig.

2, Viszonylag drágább, japán bázissal rendelkező órák: Seiko, Citizen, Festina, Casio, a Sector olcsóbb változatai, stb. Kimagasló ár/tudás arány, cserébe a szintén nem túl hosszú 5-10 év élettartamért. 30-50.e.Ft. Ha szerencséd van, egész jó darabok vannak közöttük. Szintén naprakész divattal.

3, Középkategóriás órák: Drágább japánok, pld. Seiko, Citizen titántokos chronográfok, - élettartam, mint fent - kisebb tudású, szerényebb presztízsű svájciak. Tissot, Sector, Doxa, Marvin, Atlantic, stb. 50-150.e.Ft-ig.

4, Magas élettartamú, szervizelhető, és szervizigényes, jelentős használati, és presztizsértékkel rendelkező órák: Fortis, Omega, a Sector, Atlantic, Marvin, Doxa drágább, automata típusai, Sinn, Longiness, stb. 150-500e.Ft-ig.

5, Abszolut presztízs, vagy design-kategória: Zenith, Rado, Ventura, Breitling, Audemars Piguet, IWC, Patek Philippe, Glashütte Original, Lange & Schöne, stb. 500-e.Ft-tól 25.M.Ft-ig.
Szerencsés esetben jó használhatósággal, különben csak az exkluzivitás.

gvass1 Creative Commons License 2000.08.14 0 0 1183
haho,
A Radorol:
szokasos svajci kvarc szerkezetek, muszakilag semmi erdekes. A lenyeg a kulcsin. A kulonlegesen kemeny anyagok (keramia, mugyemant, nemesacel) hasznalata, es ennek alarendelve a design.
Ha tetszik, akkor lelkesedsz erte, es ezt tamogatjak remek marketinggel "az ora, ami orokke szep marad".
Előzmény: Cupir (1181)
Közgazdi Creative Commons License 2000.08.14 0 0 1182
Svájci órák

Üdv mindenkinek!

Mi a véleményetek a NIVREL-rol? Nemrég láttam egy üzletben és nagyon igényesnek tuntek a modelljei. Acél tok, zafír üveg, kristály üveg hátlap, struccbor vagy acél óraszíj, 5 ATM vízállóság, ETA, Valjoux és Lemania automata kaliberek és csemegeként járástartalékot mutató (slr figyelmébe!)holdfázisos, chronometer, chronográf modellek is vannak. Stílusra a klasszikus eleganciát szinte egyedülállóan ötvözik a modernséggel (különösen a kék színt kedveloknek ajánlhatom nézzék meg oket). Az áruk 140e Ft-nál kezdodik.
Érdemes-e ilyen márkát venni? Minden véleményt, tanácsot köszönettel veszek.

Közgazdi

Cupir Creative Commons License 2000.08.13 0 0 1181
Sziasztok! Mi a velemenyetek a Rado orakrol? Sajnos nem vagyok egy szakerto, orulnek neki ha valaki irna rola egy velemenyt.
Koszi elore is!
jupe9 Creative Commons License 2000.08.13 0 0 1180
hali
a japán automatáról /Seiko 5/: ha nem mozogsz megáll, erre az a saját bejáratú megoldásom, hogy kétnaponta kb 4-5 "felrázás" és megállás sehol,
akár nem is kell hordanod ezidő alatt
meg az enyém az utóbbi hónapokban kicsit meghülyült : napi 10-15 percet késett, kitisztítattam /5 és fél éves, első szervíz/ és most csak napi 2-3 mp-t késik -> végre nem kések el sehonnan

üdv
j.

ps: én csak álmodom svájci órákkal... ja, van egy régi törött Doxa órám, ami nem megy és hátlapja sincs :o(

Előzmény: Törölt nick (1170)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.13 0 0 1179
diffi

Nem tusom milyen szerkezet van benne, de a holdfázis kivételével Omegáék csinálnak ilyet az új Speedmaster sorozatban
fekete
, illetve nekem szimpatikusabb
kék színben.

Előzmény: diffi (1178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!