Keresés

Részletes keresés

sirdavegd Creative Commons License 2009.09.24 0 0 59
Megjegyzem: a DM fórumnak borzasztó rossz híre van. Akivel eddig beszéltem, azok kb azért olvasták a fórumot, vagy a kommenteket, mert jókat szórakoztak a klónokhoz hasonló idiótákon. Sajna, ez van :( . Ettől függetlenül egy éve még én is azért kezdtem ott fórumozni, mert helyi dolgokkal is tisztában akartam lenni.
Előzmény: lilongwe (58)
lilongwe Creative Commons License 2009.09.24 0 0 58
Üdv...én még ugyan nem ismerlek (vagy de, csak nem tudok róla?), de ÜDV :-)

Szerintem sok olyan, van, aki online olvas újságot, de csak úgy, hogy elolvassa, mit írnak, aztán a fórum már nem érdekli...
Viszont tény, hogy van sok (és általában ugyanazok a nevek...vagy ugyanazon emberek más-más néven), aki csak "akurvabicajoshogydögöljönmegmertnemjónekisemmiazénadómbólésmégpofázikisaparaszt!" megjegyzések miatt mennek oda...
Előzmény: Vegaaa (56)
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.24 0 0 57
Hát, remélhetőleg egyszer csak megunják a klónok és elhúznak a csába. Onnantól lehet, hogy visszalényegülök, de a jelenlegi állapotban tartom magam itten. Papent mondjuk sajnálom, hogy nem lehet importálni :( .
Előzmény: Vegaaa (56)
Vegaaa Creative Commons License 2009.09.24 0 0 56
én viszont nem hagytam ott 100%-ban a démont. a kerékpáros cikkek hozzászólásai között addig fogok felvilágosítani, amíg élek. szigorúan csak erre törekszem és az elsö személyeskedö válasznál "feladom" (a legutóbbinál is ezt tettem, mondván boldogok a lelki szegények...). rengetegen olvassák online a délmagyart akik nem feltétlenül fognak neked visszaírni. bízom a józan olvasó többségben, és pár hülye miatt nem fogom őket cserbenhagyni. ha 1 hozzászólásommal lett 1 bicajossal több szegeden, akkor már megérte.
Előzmény: sirdavegd (55)
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.24 0 0 55
:D Van Vegaaa is :D
Előzmény: Vegaaa (54)
Vegaaa Creative Commons License 2009.09.24 0 0 54
hello;>
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.24 0 0 53
CsImi:
Köszi! Frissítettem a levél szellemében. A végét sajna kissé összecsaptam tegnap - kezdődött a House....

Gábor: tök jóóóóóóó :D
Mármint az új aszfaltozás, az eljövendő kétirányúsítások, a kerótámaszok, a déli B+R (bár azt az objektumot én még nem láttam), a felfestések javítása pedig igen, az köllene nem kicsit (Dugó térre mindenképpen, mert az a körforgalom nagyon frankó, de kövön ülő fűcsomó legyek, ha sikerülne a jelenlegi táblázás és felfestés mellett szabályosan - nem járdázva - közlekednem. A felfestések felviszik az embert a járdára unos untalan, a kerósok meg követik, mint macska a gombolyagot.).

TZiky:
hát igen, a kerón mi termelő munkát végzünk - és mennyivel több kaját megeszek így a kerózás miatt :D

Lilongwe:
Azt a keróutat mi is használjuk bevásárlásra - bár a szervízutat jobban preferálom, mert símább és kevésbé szálldos a rakomány.

Atom:
Érdekes, én mosndjuk sose értettem, mire jók ezek az sms rovatok. Ezek szerint lehet trollkodni így is :P

Off:
Úgy általánosan:
Tök jó, hogy nincsenek trollok és nem kell mindig ugyanazt elmondani, hogy utána megint és megint és megint... Illetve: nincs az, hogy az ember hozzászól és utána a válasz tök másról szól - lévén a vitapartner egyszerűen nem fogta fel, mi a francot írok. Vagy egyáltalán nem reagál, mert nem személyeskedtem benne. Amit az előző helyen megfigyeltem, hogy többnyire csak a béna postokra érkeztek válaszok, normális munkákra kevésbé - vagy legfeljebb arra jött egy béna post, amire utána ráugrott mindenki. Life is hard...
ON
Előzmény: Csüllög Imre (50)
atomboy83 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 52
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090923/anyazasbol-egyutt-biciklizes

Erdemes (a blogjat is) olvasni, es nem a telefonszamot publikalni a csorogben...
Csüllög Imre Creative Commons License 2009.09.24 0 0 51
Két rövid kis videó érhető el egyelőre, holnap lesz több. Meg a képek.

Csápolás a Csongrádin

Emelés a Dóm téren

Képek a CM-ről
Csüllög Imre Creative Commons License 2009.09.24 0 0 50
Minden kérdésedre választ kaptál mailben.

Az alterútvonal megvalósult kicsiben, a Feketesasra több utcáról kanyarodtunk rá a kavarodás miatt. :)
Előzmény: sirdavegd (42)
ifj. Nagy Gábor Creative Commons License 2009.09.23 0 0 49

Folytatom én is a rám eső résszel:

 

75. lilongwe 2009.09.23. 10:29

Ad. Makkoserdő sori meg Kereszttöltés utcai kerékpárút:

Mivel a Kereszttöltés utcában élek, és sokat járok a nagy Tescóba, szinte napi rendszerességgel járok mindkét bicajúton/felfestett járdán...
Az égvilágon semmi bajom velük...ne haragudjon, aki kötözködik, de használhatósági szempontból a két "út" teljesen rendben van - szerintem.

 

A Makkoserdő sori rész - műszaki, "simasági" szempontból - még csak-csak, a Körtöltés utcai a lényegesen rosszabb.

 

76. lilongwe 2009.09.23. 10:31

Gábor...esetleg a két említett utcával arra gondotál, hogy összehasonlíthatatlan a kettő? Mert akkor megértem...szerintem a Kereszttöltés utcai bringaút az egyik legjob a városban...

 

Így van!

 

 

Előzmény: atomboy83 (43)
ifj. Nagy Gábor Creative Commons License 2009.09.23 0 0 48

Ja és még kettő: elvileg most már az összes antikolt támasz meg van hegesztve, az a projekt lényegében befejeződött. Oláh Miklós elmondta, hogy valamelyik délikerti B+R helyszín (talán a szentmihályi) nagyon telitalálat, holott ő előzetesen nem bízott benne és bosszankodott, hogy ráadásul egy csomó tereprendezési költség is volt és azt gondolta, hogy az egész kidobott pénz lesz. :-)))

 

A másik pedig, hogy elvileg nyert (várhatóan nyerni fog :) ) a Szatymaz és Sándorfalva felé vezető kerékpárút szakaszokat tartalmazó pályázat.

Előzmény: ifj. Nagy Gábor (47)
ifj. Nagy Gábor Creative Commons License 2009.09.23 0 0 47

Holnap kereslek majd.

 

A jó hír pedig: a városháza olyan mennyiségű belvárosi egyirányú utca feloldását tervezi még az idén, amiről első körben nem is álmodtam volna. Ez az idei 3×5 milliós keret egyik része. A másik része a makkosházi körúton és a szőregi temetőben (akarom mondani mellette) nyugszik, már beépítve. :-)))) A harmadik része pedig az ilyenolyan burkolatijeles kiegészítések, korrekciók, amire még tavaly nyáron adtunk be anyagot, abból válogatnak majd, és mellétettem az idén tavasszal beadott garanciális anyag néhány részét is.

Előzmény: sirdavegd (42)
TZiky Creative Commons License 2009.09.23 0 0 46
"[...]A szakember számokkal igyekezett alátámasztani állítását, számos összetevőt figyelembe vevő mutatók szerint – melyek a kerékpáros munkavállalók produktivitását, az útterhelés-csökkenését, a betegszabadságra kikért napok számát és egyéb egészségügyi és környezetvédelmi hatásokat is figyelembe vesznek – egy kilométer bringázás 2400 forintnyi megtakarítást jelent a nemzetgazdaságnak, míg egy kilométernyi autóhasználat 1100 forintnyi veszteséget.[...]"( Forrás: hvg.hu )

Üdv:
TZiky:-))
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 45
http://midnight-rider.blog.hu/2009/09/22/tekerentyu_2009_szeptember_22

A tegnapi események a menetoszlop elejéről nézve. Nem hivatalos és végtelenül szubjektívan elfogult vélemény.
lilongwe Creative Commons License 2009.09.23 0 0 44
Nem...egyáltalán nem mondom, hogy félek...sokszor megyek arra, és sokszor megyek az úttesten is...nem tudom...most így jött össze...tudom, ez így szabálytalan meg bunkóság is...inkább azt mondanám, hogy 50-50%-ban van az út meg a járda...
Az az érdekes, hogy másik irányba viszont mindig a Tisza Lajoson megyek...egész a Mérey utcáig...asszem ott kezdődik a Tilos...

Gyakran megválogatom, hol megyek és hol nem...
Ahogy említettem a DéMonnál is, a Retek utcai bringautat igyekszem hanyagolni, mert nem tatom méltónak a "kerékpárút" megnevezésre...
A másik dolog meg az, hogy a Tescotól visszafelé meg már a SZETÁV-nál (vagy mi a rák az...) kimegyek az úttestre, mert a "kerékpárút" szintén sántít...múltkor pont előttem állt be oda keresztbe egy bácsi...ahol frissen nyomatták rá a szurkot nemrég...
Előzmény: atomboy83 (43)
atomboy83 Creative Commons License 2009.09.23 0 0 43
Na, folytassuk az itt megkezdett eszmecseret.

Lilo, ne mondd, hogy Tisza Lajos koruton, Anna kut es Novotell kozott inkabb jardazol. Ennyire felsz a varosban tekerni?
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 42
Igen, Torony. Sajnos, nincs meg a száma Gábornak :( Ha megcsörgetne, visszahívnám (a számom ott van az e-mail végén, amit küldtem :D )
Előzmény: atomboy83 (41)
atomboy83 Creative Commons License 2009.09.23 0 0 41
BAZE. (Bringazz Az Egyetembe). Gondolom, a Toronyba szervezte a randit.
Előzmény: ifj. Nagy Gábor (40)
ifj. Nagy Gábor Creative Commons License 2009.09.23 0 0 40

Esetleg: ki szeretne SZEMÉLYESEN eljönni 14:00-kor?

 

Én, ha tudom, hogy pontosan hová!

Előzmény: sirdavegd (39)
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 39
Köszi, majd beépítem a mondókába. Más építő erejű gondolat esetleg a holnapi interjúhoz? Esetleg: ki szeretne SZEMÉLYESEN eljönni 14:00-kor?
Előzmény: ifj. Nagy Gábor (38)
ifj. Nagy Gábor Creative Commons License 2009.09.23 0 0 38

Egy pesti sajtóanyag kommentálásából egy jó mondat, amit alkalomadtán mi is felhasználhatunk majd:

 

Plusz kilométerben mérni a kerékpárutat olyan mint kilóra könyvet venni

 

De házunktájáról most jó hírek vannak, majd később írom részletesen is, hogy mik.

sirdavegd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 37
Gondolom, most a politikusokra gondoltál :D

Nos, a csillagtúrás megoldásnak épp az lenne az előnye, hogy míg bizonyos menetorszlopokban feldúsulna, addig másokban lecsökkenne a deviancia aránya. Innentől a világítás hiányát, a piroson áthajtást, valamint a járdázást az arra járó járőr már hatékonyan tudja szankcionálni.

Más kérdés, hogy a bulvársajtó meg fel tudja nagyítani - miszerint a CM csupa kivilágítatlan, járdázó huligánból állt (mondjuk alapból nem a bulvárnak rendezi az ember az ilyesmit, szóval tök nyolc, hogy mit írnak).

Ezek szerint már a Petőfinél is volt rendőrautó?! Jesszus... Minden esetre jó volt, hogy összefutottunk velük a kis feltúrt utcában és a Bertalanon, mert onnantól kezdve nem volt probléma az alakzat fenntartásával.
Előzmény: lilongwe (36)
lilongwe Creative Commons License 2009.09.23 0 0 36
Én támogatom az ötletet...
Viszont ahogy tegnap észrevettem, a deviáns idióták általában egy bandából vannak, és ezért együtt tartanak egy útvonalon...ezzel nő a deviáns idióták koncentrációja egy oszlopon belül...

Tegnap is a Bécsi krt. - Petőfi sarkán a piroson - hát...nem számoltam... - de vagy 50 ember ment át a piroson jobbra...és ment és ment...és még mindig ment...
Aztán pedig jött egy Rendőrautó a Cserepes sor felől és fordult a Mars tér irányába...gondolom ennek (is) köszönhető, hogy a sor megállt.

Viszont...egy exempláris példány (ismét a téma megtémázása...hasonlóan, mint pl. a "fílinges érzés" :-) ) fogta magát, kiugrott a pirosnál a tömegből a fűre, átgázolt bokron - betonon és vissza felnyomult a kereszteződés után a Petőfire, hogy liheghessen a haverok után...
Olyanok ez, mint a legdinamikusabb natalitással rendelkező magyarországi kisebbség...pont akkor és ott van belőlük sok meg ott és akkor tartanak össze, amikor és ahol nem kellene...
Előzmény: sirdavegd (35)
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 35
CM.szegedre is írtam, de az többnyire kihal rendezvény után, szóval ide is:

A pesti több útvonalas haladást legközelebb mondjuk mi is kipróbálhatnánk (CsImi javasolta is egyszer):
http://kerekagy.blog.hu/2009/09/22/rendorok_birsagoltak_a_critical_massen

Készíteni mondjuk háromféle térképet és az eleje-vége lenne egyeztetve. Persze ez esetben is este (lévén a tömeg az tömeg).
Problémát ez esetben az jelentene, hogy itt nem tudnánk, hogy mi történik az egyes menetoszlopokkal. Ellenben a deviáns idióták ez esetben talán jobban szancionálhatóak lennének.
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 34
No, ezért nem viszi el a Közlekedési Felügylelet a Feketesason kerékpárossávon parkoló tapírt (és ezért kell a kerósoknak forgalommal szemben tekerniük ottan).
http://index.hu/belfold/2009/09/23/szunetel_a_kerekbilincseles_az_egesz_orszagban/

Aszongya:
"Szeptember 1-jén lépett életbe az a törvénymódosítás, ami az önkormányzatoktól az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) hatáskörébe helyzete a kerékbilincselés és a tilosban parkoló autók elszállításáról szóló rendelkezések kidolgozásának jogát. A minisztérium azonban csak a hónap végére készül el az új szabályozással, így az addig hátralévő időben szabályozatlan a kerékbilincsek kihelyezésének jogi háttere"
sirdavegd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 33
Szépjóreggelt Mindenkinek!
Látom, sehol sem vagyunk címlapon :D Mondjuk egyik főnököm első reggeli kérdése az volt, hogy emeltem-e tegnap kerót. Imádom :D
Ma reggel 10:00-kor a város mély kómában volt, Csongrádin idős házaspár mélázott át a zebrán, miközben a sugárúton ment a zöldhullám, utána az egyik buszmegállóban kuka füstölt/égett. Nagykörút után autósbácsinak is már csak fordulás közben jutott eszébe kicsapni az indexet - jutalmul kapott némi látványosnak se nagyon mondható fékezgetést. Annakútnál láttam, hogy a szélvédőmosó az egyik kocsin mindenfelé spriccel, csak nem a szélvédőre (szürreális látvány - kocsi megy a Tisza Lajoson és fölfelé lődöz a vízzel). Feketesason átengedtem pár gyalogost a zebrán.

Bréking newz:
Hívtak a Szegedi Egyetemtől (=újság), hogy nyilatkozni kéne a Bringázz az egyetemre kampány kapcsán. CsImit, Gábort, Dovát, Atomot már megkérdeztem, de esetleg, ha van valakinek ötlete, hogy mi hangozzon el, megköszönöm. :)
lilongwe Creative Commons License 2009.09.23 0 0 32
Tényleg...Utolsó Péntek is lesz!
Micsoda aktív egy hét! :-)
Igyekszem addigra befejezni, amit kell, hogy én is ott lehessek...
Van már útvonal vagy terv vagy célpont vagy stratégia?
Előzmény: Csüllög Imre (30)
lilongwe Creative Commons License 2009.09.23 0 0 31
Hmmm...nekem talán a két híd, ill. a József Attila + az Új híd előtti kisutcás szakasz...talán azért mert új volt...

A Széchényi téri körözéssel nem lehetne valamit kitalálni? Már az utolsó előttinél is átvágtak páran keresztül a bicajúton, hát még az emelés utáni kör... :)
Na...ott a 3. és 4. kört uncsinak és (talán) fölöslegesnek éreztem...
Előzmény: sirdavegd (29)
Csüllög Imre Creative Commons License 2009.09.22 0 0 30
Az aljadék tavasszal is ott lábatlankodott, viszont most sokkal többen voltunk mögöttük/előttük.

Szerintem az egyik legjobb közös tekerés volt. Képek, videók lesznek, de leghamarabb holnap este.
Nevet nem találtunk még ki, de pénteken ötletelhetünk, ugyanis Utolsó Péntek.
Előzmény: lilongwe (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!