Mindenkit szeretettel várunk erre az oldalra, aki Krétára szeretne menni szállodába félpanziós ellátással, vagy AI ellátással. De azokat is szeretettel várjuk, aki apartmanba megy.
EU országoknál azt nézik, hogy normális esetben mi van. Végülis itthon is elrabolhatnak és átvihetnek szerbiába, ahol nem jó a személyi:)))
A lényeg, hogyha úgy mész EUba, hogy nem mész át nem EU országon (tehát nem busszal) akkor jó a személyi. Amúgy mi is megkérdeztük a reptéren is, de pl egy csomó utazási iroda honlapján is fent van.
Én pedig úgy tudom, hogy repülőre (és hajóra) csak útlevéllel lehet felszállni, mert ok, hogy mindketten eusok vagyunk, de mi van, ha pl neadjisten, kényszerleszállás miatt bulgáriában rak le a gép? Oda nem léphetsz be személyivel. Ugy tudom, kötelező útlevéllel menni.
A part lehet, de ha bemész a vízve ott már nem.... egyébként a tenger napról napra mást produkál, hol homok hol kő.....van a parton. Ezen nem veszünk össze :))
Nekünk az egész nyaralás egybeesett a foci vb-vel hálistennek, ugyhogy érezhető volt, hogy kevesebben vannak. Bőven volt helyünk.
A part mostmár nem köves, homokkal van végig beszórva, baromi forró volt mezitláb végimenni rajta... Csak veszettül fújt a szél, rohantunk is utána rendesen:)
Nekem, mint stranddal nincs kifoigásom, csak épp nem rajongok a strandokért:)))
Mikor mi voltunk ott 2000 augusztusában, annyi ember volt Matalán, hogy a kis öböl vizén a naptej külön "olajfoltot" képzett, a part köves, amit utálok, szóval még ha fizetnének sem mennék oda legközelebb.
És Agios Nikolaost apró, hangulatos halászfalunak, ill. kisvárosnak írták le. Egy haveromnak az volt a törzshelye. Persze kikötője mindig is volt, így nemtom, hol fürödtek.
Én sokat hallottam róluk azoktól, akik a 70-es években jártak ott, ezért nagy volt a csalódás.
Matalában a sziklafalat szerzetesek vésték ki, és abban laktak.
Később a hippik fedezték fel, és Prevelit is, igazi, nagy hippi-tanya volt, a lehető legjobb értelemben: természetközeli, laza, barátságos népek laktak arrafelé, sokan egész nyáron, viszont összességében nagyon kevesen voltak.
Ma tömeg van mindkét helyen, túl vannak pörgetve, főleg Matala.
Ettől függetlenül kellemes élmény mind a kettő, ha nem a nyugit várod.
Mi is pénteken akartuk, de éjjel 2ig boroztunk, így tevődött át szombatra. Az volt a szempont, hogy ne az elején gyilkoljukl le magunkat, mert azt hittük, keményebb lesz a túra, s nem akartuk magunkat kiütni.
Így már értem, mi viszont nagyobb túrát sose hagytunk utolsó napra. Még arra is ügyeltünk, hogy utsó nap egy, másfél órán belüli távra legyünk Herakliontól.