Keresés

Részletes keresés

Thomas Creative Commons License 2001.01.30 0 0 244
Hála az égnek és az összes skót szellemnek, nem fulladtatok meg a vacsi alatt....
mármint csuklás ügyileg.... bocs az emlegetésért.
"Manyjana" ahogy a kultúr üzbég mondja....

Egyebiránt ez a könyvtárasdi igen jó dolog, mivel a friss anyagokhoz csak engedéllyel lehet hozzáférni az interneten keresztül, no meg a Official Journal legutóbbi két hónapi számaihoz.
Ennek a nemes gesztusnak amellyel közelebb hozzuk skóciát, a magyar honhoz legalább is lélekben nagyon örülök, mint a magyar -japán közös határbizottság magyar társelnöke...:-))

Vissza skótföldhöz, Aberdeen-ben akkor hol érdemes eredeti és megfizethető nedűt venni.Főleg, esetleg van-e javasolt márka amit érdemes megpróbálni...
Kösz.

Előzmény: Qqberci (241)
tinimtzsal Creative Commons License 2001.01.29 0 0 242
Jóvajóvan, igasságod vagyon, de azért mer nem vagyok egy Dánkenmeklód, még ez a topic a szívem csücske!!!... ;-))

A vacsi reménylem megfelelőséges volt!
Mindazonáltal én is a lekésettek táborát erősítettem... :-((((((

t

P.s.: Azért jól esett, hogy szóltál hozzám. ;-))))

Előzmény: Qqberci (241)
Qqberci Creative Commons License 2001.01.29 0 0 241
Hát meg azt nem nagyon ismerünk, de meg kell mondanom, hogy múlt csütörtökön Ghanimával együtt vacsoráztunk Sir David Steel-lel, OV nélkül!
Előzmény: tinimtzsal (240)
tinimtzsal Creative Commons License 2001.01.29 0 0 240
Megismernek még az Urak? ;-)

No, hogy valamit a renyomémom javíccsak, megosztom Önökkel mai híremet, mely szerint hazánkban járt Sir David Steel, az edinburghi Parlament elnöke. OVnál vizitált 1et, traccsoltak és el lett mondva az is, hogy Lándön csak ne aggóggyon, 1707 után nem azért vártak majd 300 évet a részben önálló Parlamenttel barátaink, hogy utána majd ukmukfuk megpattannak a británok közül.
Majd csak szép lassan... ;-))

t

Qqberci Creative Commons License 2001.01.24 0 0 238
No, hogy ne csak Skócia legyen, hanem a címhez híven némi Anglia is:

Előttünk St Mary's, a "fővárossal", Hugh Town-nal.

Hugh Town és a Quay

Ez meg itt a megrakott teve (Loaded Camel)

Bocsi, de a kikötő a másik oldalon lett volna... Cita, lengyel teherhajó (volt).

Így néz ki egy vízhűtéses PC.

Ez már Tresco, a Cromwell Castle, háttérben Bryher.

Btyher, Hell Bay. Ide hajóval csak bejönni lehet. Aztán a roncsot majd elviszi a tenger, a tengerész meg vagy kiúszik, vagy nem...

Indulás haza, irány Land's End. A háttérben St Martin.

No, hogy tetszett?

Ghanima Creative Commons License 2001.01.24 0 0 237
??? Mire nem?? :-o Vagy inkább: hol nem?? :-oo
Előzmény: Qqberci (234)
Thomas Creative Commons License 2001.01.24 0 0 236
A Tom macska mivel lemaradtam arról, hogy a bajuszomról törölgessem a drága nedűt.

Ghanima, kösz az együttérzést és a tanácsot. Next time, I hope...

Előzmény: Qqberci (235)
Qqberci Creative Commons License 2001.01.23 0 0 235
És különben is, melyik macska rúgja meg?
Előzmény: Ghanima (233)
Qqberci Creative Commons License 2001.01.23 0 0 234
Tekintve, hogy én egy rendkívül rendes és megbízható személy vagyok...

No persze. Az ember kérdez valamit, 'oszt még csak nem is válaszol... Aberdeen pedig nem is olyan rossz hely, cak nem a cityben kell cirkulálni...

Előzmény: Ghanima (233)
Ghanima Creative Commons License 2001.01.23 0 0 233
A mmmaaaacska rúgja meg! :-(((
De kár, hogy nem fértetek be :-(((!!!
Majd mesélünk... :-)
Ami Aberdeent illeti: néhai fönököm, aki odavalósi volt, azt mondta nekem, hogy nem egy jó hely. Én kétszer jártam ott, valóban semmi különös, de onnan kell fölfelé kirándulni a jó kis kastélyokba és gyönyörű vidékekre. Annyit szerintem azért megér a város, hogy a későbbi géppel induljál vissza. Ami a taxfree-t illeti, ha jól emlékszem, akkor kaphatsz a kedvezményből mind a két reptéren, viszont egyáltalán nem biztos, hogy a tax free árak olcsóbbak lesznek, mint pl. némelyik városbeli ital-boltban /Nem_italbolt!! :-)))/ Talán, kifelé menet próbáld meg fölmérni a terepet, árügyileg. Végül is szoktak akciók is lenni. A Tesco áruházakban a "szokvány" single maltok nem túl drágák.
Visszatérve Aberdeenre: A kikötőben meghagytak a régi városrészből egy kis ízelítőt, azt például meg lehet nézni, nagyon fölkapott lett, a régi, iciri-piciri kis halászházikók jópofák. Gránit Városnak nevezik Aberdeent, mert hogy abból építették jószerivel minden épületét, már legalább is az idősebbeket mindenképpen. Ott van valahol a világ legmélyebb nyitott "aknájú" (?ha ez a helyes kifejezés) gránit kitermelőhelye. Szépek a parkok (no, persze, hol nem azok Skóciában...) az Egyetem körüli negyed is megér egy misét (hehe). Sikerült 97 júniusában elcsípnem a Felföldi Játékok ottani egyik napját, ez sajnos most neked nem fog menni, de átadom neked is kedvenc jelszavamat: Next Time!
Szerintem ha Kerge barátunk, Tommy visszanéz, akkor ő is tud mindenféléket írni neked és a többiekre is bizton számíthatsz.
üdv,
Ghanima
Előzmény: Thomas (232)
Thomas Creative Commons License 2001.01.23 0 0 232
Bocs, jo mulatast, nem fertunk be.... mata hari v. hara kiri
Előzmény: Thomas (231)
Thomas Creative Commons License 2001.01.23 0 0 231
A remény hal el utoljára..., azt igérték visszaszólnak, mivel csak most próbálkoztam jelentkezni.:-))) Kösz az ötletet.
Thomas
Előzmény: Ghanima (224)
Thomas Creative Commons License 2001.01.23 0 0 230
Aberdeen érdekelne most március 28-április 01-ig. Érdeme-e vasárnap a későbbi géppel hazaindulni. Mit érdemes megnézni a városban, mire készüljön az ember, persze azt is jó lenne tudni, hogy hol érdemesebb venni whiskit a városban, vagy a reptéren. (lehet, úgy is taxfree, hogy át kell szálnom pl. Amsterdamban?)
Köszi az infókat.
Üdv, Thomas
Előzmény: kerge501 (229)
kerge501 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 229
sziasztok,

sajnos csak most találtam rá erre a topicra, kár, na mindegy. A lényeg az hogy jómagam két esztendőt éldegétem és dolgoztam Skóciában. És talán tudok olyan infokat is amit nem írnak le az utikönyvek. A skótok azt mondták rólam hogy jobban ismerem az országukat mint ő maguk, mivel a hétvégeken bejártam majdnem mindent, golfpályák, lepárlók, várak, várromok stb. Ha valaki kiváncsi szívesen segítek.

Tommy

Qqberci Creative Commons License 2001.01.23 0 0 228
Megyünk mind a hárman, még tegnap utolsó pillanatban regisztráltattuk magunkat. Viszem a fénymázolatokat is.

Mi az az ESU (a nevét értem, a működése érdekelne) és hogy lehet belelépni? Nem kizáró ok-é a Kőbánya-alsói dialektus?

Qqberci Creative Commons License 2001.01.17 0 0 227
Ha a Kissárkány befejezi addigra a vizsgáit, akkor megyünk!
Ghanima Creative Commons License 2001.01.16 0 0 226
Irgum-burgum, grrrr!!!

? = ,

Előzmény: Ghanima (225)
Ghanima Creative Commons License 2001.01.16 0 0 225
Kifelejtettem:

"The Selkirk Grace
Some hae meat and canna eat,
And some wad eat that want it;
But we hea meat and we can eat?
And sea the Lord be thank it."

"Selkirki Asztali Áldás
Ennek, ki dús: megárt a hús;
amaz ennék, de nincsen.
Nekünk jut is, meg bírjuk is,
legyen áldott az Isten."

/Robert Burns, magyar hangja: Weöres Sándor/

Ghanima Creative Commons License 2001.01.16 0 0 224
Tekintve, hogy én egy rendkívül rendes és megbízható személy vagyok (no meg jóóóól le lettem tolva a múltkori skótos buli ismertetésének idejénvaló tudatásának a köznek a - ez szép, mi?!- )közhírré tevés, sőt tétel következik, trará!!! A fffrancba, hogy nem tudok szkennelni, most zongorázhatom be végig az egészet, de hát mit meg nem teszek én értetek!!
:-)) No:

Invitation to a Burns Supper (In Memoriam Charlie Coutts)
Budapest, 25 January, 2001 - An English Speaking Union of Hungary event

Following two years of success the ESU is happy to announce its now traditional Burns Supper to be organised in commemoration of the great Scottish poet Robert Burns. The occasion will be a cultural refreshment in general and a culinary delight in particular including the traditional full course Burns Supper.
It promises to be once again a special occasion for all of those fond of Scottish culture and cuisine.
Culture
Despite the fact that the event has a strong culinary focal point the organizers will also provide for cultural entertainment including traditional Scottish piper music, singing, Burns poems, etc.
People
Our Burns Supper will enjoy the company of distinguished guests:
The Rt Hon Sir David Steel KBE MSP
The Presiding Officer of The Scottish Parliament
HE Michael Lake
Ambassador Head of Delegation
Delegation of the European Commission to Hungary
Mr. Gordon Reid
Deputy Ambassador The British Embassy, Budapest

Where and when:
Hotel Nemzeti VIII.Bp. József krt.4.
Date: 6 PM-830 PM on 25 January (Thursday) 2001

Menu
Cock-a-leekie soup
Haggis warm reeking, rich wi' Champit Tatties, Bashed Neeps
Typsy Laird (sherry trifle)
A Tassie o' coffee

Fee
includes Burns Supper, Scotch whisky and entertainment.
2.000 HUF for ESU members
3.000 HUF for non members

Payable on the spot.
The event is open for members of the ESU of Hungary, members of the local Scottish community and everyone else interested falling outside the two categories.
Deadline: 22 January, 2001.
Cancellation policy: participants can cancel their registration until 12.00 AM on 23 January (Tuesday). No-shows will be charged!!

További tájékoztatásért, meg a regisztrációs papírért hívjátok föl az ESU-t, legkésőbb január 22, hétfőig, vagy emilezzetek nekik:
Tel: 356-8440, fax: 356-8499, emil: civil@mail.elender.hu

Nagyon örülnék, ha valaki/k eljönne/nének velem, nehogy már egyedül kelljen ottan innom (bár sajnos csak a Johhnie Walker szokta szponzorálni a whiskey-itatást, de ha ló, legyen kövér, vagy mi) és ennem.

Mostan ezt itt át/meg/belehíresztelem a whiskey-topikba is, nehogymá' ne!

üdv,
Ghanima

tinimtzsal Creative Commons License 2001.01.12 0 0 222
Én nemtom, de éppen ideje lenne már megint jól pofán verni ezeket az angolokat.
Dzsek vazzeg, hogy a Dánkenmeklód legyen nálatok óper!

t

Forever Dundee United

Előzmény: Törölt nick (220)
Ghanima Creative Commons License 2001.01.12 0 0 221
A jó édesanyáját Jack Strawnak! Bár, ha belegondolunk, milyen érdekes volna, ha, mondjuk, külön indulna egy Bajor válogatott, teszem föl, Andalúzia, noch dazu Provance! Arról már nem is írva, hogy mondjuk Hollandiától külön indulna Holland Guyana (ugye, van még???)
Szerintem labdarúgás-teremtőkként ennyit megérdemelnek a szigeteken élők!
üdv,
Ghanima
Előzmény: Törölt nick (220)
Qqberci Creative Commons License 2000.12.22 0 0 219
Mikor lesz a következő Kettedike? Szerintem február Egyedikén kellene tartani.
tinimtzsal Creative Commons License 2000.11.22 0 0 218
Most azért már egy tseppet megnyugodtam! ;-)

t

Előzmény: Qqberci (217)
Qqberci Creative Commons License 2000.11.22 0 0 217
No jó, megkegyelmezek: Ghanima itt felejtette a sálját a múltkori találkozó után, és csak tegnap sikerült visszajuttatni Neki...
Előzmény: tinimtzsal (216)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.11.21 0 0 216
Sálat! Sálat! Sálat!
;-D

Sajna Dunrobinról niksz.

t

Előzmény: Qqberci (215)
Qqberci Creative Commons License 2000.11.21 0 0 215
No, hát a sálboltnak annyi...

Tinimtzsal, sose fogod megtudni, mit jelent...

Ecosse: az a lényege, hogy Skóciát jelenti, nem angolul van, és az angolok meg nézhetik... Ezt hívják froclinak.

Más. Dunrobinról senkinek semmi? (kérdést ld. lejjebb)

tinimtzsal Creative Commons License 2000.11.21 0 0 214
Hello!

No, köszönöm a magyarázkodósat. Ismereccség, nami, nami, nami? Inglis a lelkem! (... ;-) Deszóval köszönet, és ezért 1 piros pont jár!

A szkátisdéj miatt meg nagybazifeketepont!!!
Ez egy nókomment!
És mija bisztosíték, hogy lekközelebb szólasz???

t
;-)

Előzmény: Ghanima (213)
Ghanima Creative Commons License 2000.11.21 0 0 213
Hahó!
Ha skótokról van szó, az angolok elég gyakran tudnak hülyék lenni. Vagy magyar típusú ösmerősről van szó? Akkor, hogy fitogtassam bőőőődületes tudásomat, igen, teljesen jól gondoltad, az Ecosse az francia nyelven van és a skótokat, ill. Skóciát jelenti. Ha végiggondolod, történelmice egyáltalán nem véletlen, hogy a két csapat kedveli egymást. Az ellenségem ellensége a barátom, ugyi. Ha csupán az Old és a Young Pretenderre gondolsz, hogy ki/k/től kaptak segítséget, majd hová menekültek. Naná, hogy France a támasz. De azelőtt és azután is jól megvoltak egymással, már csak az angolokat picckálandó is.

Békáson volt a skót est, én el is akartam menni, na de egyedül...? Aztán győzött a lustaságom is, ezért aztán semmi töbet nem tudok róla. Egyébkéntigazad van, most hogy ezeket itten írom, jut eszembe, vajh' miért nem riogtam itt, hogy nem akarna-e valaki együtt elmenni oda.
Így aztán, marad az ősi jelszó: Next Time!

üdv,
Ghanima, a fiúsított... :-)))

Előzmény: tinimtzsal (212)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.11.20 0 0 212
Najóurak!

Hogy érdemben is haladjunk a topicnyitás eredendő célja felé (legyen mondjuk, minél többet Skóciáról...) szal itt lenne egy felvetés. (Ja, miután maguk sem szóltak, és a nagy lokális hallgatások miatt is csak utólag szereztem róla tudomást, hogy vagy Békáson, vagy Kaszáson kábé két hete skót napot tartottak a MűvHázban, faszául lemaradtam róla, ezért dafke itt terhelem Magukat. ;-)

Nos. A témakör címe: Ecosse. Én egy idő után azt hittem, hogy skót barátaink hazájukat kedvelik e névvel jelölni. Kint láttam plö ilyen matricákat, sőt nem egy rendszámot. Említettem is Londonban élő haveromnak a napokban a dolgot, mire ő nagyokat hallgatott, és azt mondta, soha nem hallott róla. Namost lehet, hogy tiszta egy hülye vagyok, de amíg erőm bírta, utána keresgéltem, de olybá tűnik egyelőre, hogy Szkátlend francia megfelelője lenne. De ez megint nem egy ésszerű dolog, mert mondom, Skóciában soxor találkoztam vele, többször biztosan helyi figura autóján plö. Szal a keresgélést átmenetileg feladtam.

Éppen ezért hálás lennék, ha nem nevetnének ki túlzottan, és megvilágosítanának, mert mostanra kifejezetten zavar a nemtudásom!

Bízom magukban, és köszönöm!

t

tinimtzsal Creative Commons License 2000.11.20 0 0 211
Szijasssztok! ;-)

Jól van, azért, mert lemaradtam, legalább még szóltok hozzám! ;-)
És ilyenkor jönnek majd azok a félmondatok (plö:sálasdi?), amikből én már majd semmit nem értek :-(())

Qqberci!
Búkmárkolom én azonnal, ha van mit!!!

Ghanima!
A képeket természetesen konzerválom. A dologban az a lexebb, hogy pont aznap éjjel kerültek vissza hozzám. :-()

Ja, és valami mesketét télleg nyomjatok mááá! Lécci!
;-)

t

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!