Keresés

Részletes keresés

szasza_hungary Creative Commons License 2002.02.15 0 0 99
Szafi!

http://www.malev.hu/coffeebreak/inner50.asp

Ott, ahol be kell lépni a heti játékrészbe

Első heti kérdések:

E-mail cím:
Jelszó:
Elolvastam és tudomásul vettem a játékszabályokat

Szafi Creative Commons License 2002.02.15 0 0 98
szaszam: komolyan nem latom, hogy hol.. Pontosan hol?
Előzmény: szasza_hungary (97)
szasza_hungary Creative Commons License 2002.02.15 0 0 97
Szafi!
A játék nyitó oldalán a bejelentkezésnél még mindig az van, hogy első heti kérdés!!
Szafi Creative Commons License 2002.02.14 0 0 96
Sziasztok :)

Happy Valentine meg ilyesmi! Kivancsi voltam, hogy ki fogja eszrevenni a Valentin napi dekoraciot :)
Aqaba a leggyakrabban visszatero latogato ezek szerint :)
Kepeslap-kuldo adminhoz meg kell meg tanulnom a Photoshop batch-ek hasznalatat, kicsit bonyolult, de majd belejovok. Most tanulom. Holnap 3 uj desztinacio, jatek harmadik kerdessor, hirlevel, meg indul egy piackutatas is. Ugyhogy holnap mar nem valoszinu, hogy kirakom oket.
De nincsenek elfelejtve :)
A flotta helyzete terkepet meg tenyleg ne vegyetek keszpenznek. Majd ha ujrairjuk, akkor lehet tesztelni :)

Előzmény: Aqaba (95)
Aqaba Creative Commons License 2002.02.14 0 0 95
Szafi!

Örömmel tapasztaltam, hohy a bangkok-i járat -ami charter- rajta van a világtérképen. :) Sajnos MA 181-es járatszámon. Az igaz a MA 1181 lenne. Nincsen ott a gép lajstrom jele. A new york-i gépnél meg mind a két 767-es betüjele fel van tüntetve. :(

Aqaba Creative Commons License 2002.02.14 0 0 94
Sziasztok!

Én is butaságot írtam. És talán Szasza is Norvégia helyett Dániára gondolt, bár az Ő nevében nem nyilatkozhatom, csak én voltam az első aki Oslót emlegette. Köszi az észrevételt.

Szafi: jó a kiírás a flotta helyzeténél. És kedves a szivecskés MALÉV gép is.
Mikor bővül a képeslapküldő? Ez az utolsó mondat nem kellett volna. De ócska vagyok. :)

Szafi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 93
Okes, figyelni fogunk ra.
Most tudtam meg az Utazas kiallitas reszleteit. Sztem nagyon jo lesz, ugyhogy gyertek. Mindenki a vendegem egy Malev ajandektargyra! :)
Marcius 7-tol 10-ig lesz.
szasza_hungary Creative Commons License 2002.02.13 0 0 92
Kerusz!

Igazad van, hülyeséget irtam, de ilyen előfordul.

Szafi!
Nem mondtam, hogy nem müködik tökéletesen a rendszer, csak azt írtam, hogy kicsit figyelhetnétek arra, hogy a visszajelzésbe ne az legyen, hogy 1. fordulóra megérkezett a válasz, amikor én már a másodikat küldtem be.

Előzmény: kerusz (91)
kerusz Creative Commons License 2002.02.12 0 0 91
Szasza, az okfejtésed tényleg nem állja meg a helyét, mert Norvégia nem tagja az EU-nak... :-(

kerusz

Előzmény: szasza_hungary (80)
Lawnmower Creative Commons License 2002.02.12 0 0 90
Nem, köszönöm, olyan nagyon azért nem ragaszkodom már a válaszokhoz...
Akkor most nem is írok más ötletet (kötekedést...); kíváncsian várom a harmadik forduló kérdéseit, és a többiek reakcióit arra a körre.

Lawnmower

Előzmény: Szafi (86)
Aqaba Creative Commons License 2002.02.12 0 0 89
Bocsánat, de az első mondatom így szeretett volna kezdődni:

Én is azért írtam, hogy NEM a MALÉV tehet róla, csak ......

Sorry.

Előzmény: Aqaba (87)
kolozsvari Creative Commons License 2002.02.12 0 0 88
hm,ez érdekes,mert én a nyitólap elején lévő menetrendben kerestem rá most is Budapest-Stuttgart járatra,és most is azt írta ki,hogy nem talált járatot...
Nem veszem alapul a nyomtatott menetrendet,de mivel csak ebben találtam infót erről a járatról,és nem írtátok ki,hogy megszüntette volna az MA,így hát nem tudtam,mi van...
Előzmény: Szafi (85)
Aqaba Creative Commons License 2002.02.12 0 0 87
Szafi!

Köszi az infót (márc 9.).
Én is azért írtam, hogy a MALÉV tehet róla, csak a MALÉV-ot lehet ócskázni, mert Nálatok jelent meg a játék, Ti tettétek fel ezeket a kérdéseket. Tisztában vagyok azzal, hogy nincs közöd a lapjukhoz. Még szerencse, mert azt is véleményeznünk "kellene". ;)
Már kérdeztem, de sajna nem kaptam választ. A játéknak mi lenne a lényege?
A MALÉV miért gyárt ennyi tüzelőt?
Az utolsó hozzászólásod harmadik sorában van egy pici mosolyogni való. :)

Szafi Creative Commons License 2002.02.12 0 0 86
Lawnmower: kuldjem el Neked a helyes megfejteseket?
Az emailezgetessel kapcsolatban lehet, hogy igazad van, bar nem egeszen gyoztel meg. Nekem csak egyetlen egy kerdesem van: minek kuldenenk ki? Az emberek 80%-a el sem olvassa az ilyen emaileket, csak nyugtazza, hogy megjott es kitorli. A jatekszabalyokat ugyis el kell olvasni, mert direkt kerdeseket tettunk fel vele kapcsolatban, hogy ne legyen az, ami a multkori jatekban volt, hogy senki nem tudta, hogy mi tortenik, mert nem olvasott jatekszabalyt. Szerintem nincs ertelme ilyen emailnek, mert minden kommunikacio optimalis esetben lebonyolodik a webes feluleten.
Előzmény: Lawnmower (84)
Szafi Creative Commons License 2002.02.12 0 0 85
kolozsvari:
Mondom neked Gabrielbol az adatokat, kozben nezem az online menetrendet is. Ezek a jaratok vannak Stuttgartba:
Hetfo, szerda, pentek, vasarnap. Hetfon es szerdan 19.35-kor indul innen, STR-ba erkezik 21.10, penteken es vasarnap pedig dep. BUD 21.05, arr STR 22.40.
Mindez ervenyes marcius 31-ig. Marcius 31 utan en nem letom meg a tegnap kapott legfrissebb verzioban sem az 510-est. Rakerdezek Neked, bar nem hiszem, hogy veletlenul kihagynanak egy jaratot.
A nyomtatott menetrendet soha ne vedd keszpenznek, mert ahogy kijon a nyomdabol, mar tuti, hogy volt valami valtoztatas benne.
Előzmény: kolozsvari (83)
Lawnmower Creative Commons License 2002.02.11 0 0 84
Szafi -

Köszönöm válaszod, és bocs, ezek szerint elképzelhető, hogy nem figyeltem oda kellőképpen a korábban vázolt hiányosságok időközben történt pótlására (bár igazándiból el nem tudom képzelni, hogy miért nem találkoztam azokkal a bizonyos válaszokkal, hiszen az elmúlt pár hónapban min. hetente egyszer-kétszer ellenőriztem a "Játék" menüpontot). De elnézést kérek.

Azt természetesen láttam, hogy visszaigazolja a weblap a regisztráció sikerességét, azonban szerintem egy e-mail küldésével "komolyabbnak", "profibbnak" tűnne a játék. (Vagy esetleg az is frappáns megoldás lett volna, ha a regisztrációt követően kap a felhasználó egy levelet pl. a játékszabályokkal és a nyilvántartásba vett adatokkal, vagy egyéb tudnivalókkal.)

Lawnmower

Előzmény: Szafi (81)
kolozsvari Creative Commons License 2002.02.11 0 0 83
A menetrend tökéletességéhez hozzátenném,hogy a Stuttgartba induló járatokat nem írja ki,de a flotta helyzetén,és a nyomtatott menetrendben,+ a teletexten rajta van a MA510 e városba induló járata...
kolozsvari Creative Commons License 2002.02.11 0 0 82
Oké,rendben,a helyes választén sem írom le,de végül én sem Londont választottam!(az egy elhamarkodott írásom volt)
Előzmény: Szafi (81)
Szafi Creative Commons License 2002.02.11 0 0 81
Sziasztok!

Nezzuk szep sorban:
Aqaba (69) - azt hiszem, marcius 9-en kezdodik. Igen, gyertek :)
lawnmower (70) - kint voltak kb 2 hetig a helyes megfejtesek, de ha kered, elkuldom Neked emailben.
Az IEB site nem hozzam tartozik, azt ne rajtam verjetek le pls :). Nem ment visszaigazolo level, mert a regisztracio sikeresegerol amugy is kapsz uzenetet a weboldalon. Flotta helyzete terkepre kiirtuk a tajekoztato szoveget, amirol szo volt.
Aqaba (73) - tudjatok, mit? Idehivom a topicba az IEB kepviselojet is, aztan majd o elmondja, en nem ismerem eleg jol az o site-jukat.
Helyesirasi hibakra mostantol en szemelyesen fogok odafigyelni, igy remelem, nem lesz tobb hiba.
szasza_hungary (74): tevedes, teljesen jol mukodik a menetrendunk. Lehet nyugodtan bongeszni. Igen, megerkeztek a masodik fordulos valaszok, csak aliras tortent.
kolozsvari: igen, szamitanak a code-share jaratok, leven azok is - egy reszrol - Malev jaratszammal mennek.
A helyes valaszt nem mondhatom meg, sorry.

IEB ugyben kuldom az illetekest.

szasza_hungary Creative Commons License 2002.02.11 0 0 80
Aqaba!

Bocs, nem olvastam végig az elöttem szóló írását.
Én a 7. kérdésről beszéltem: Hány olyan európai oszágba repül a Malév, ahol az euró a hivatalos fizetőeszköz:

Nos de akkor itt valami nem stimmel!
Valóban három olyan EU tagországba repül, ahol nem hivatalos pénznem a euró (Nagy-B, Norvégia, Svédország).

Akkor matematikailag a 7. és a 8. válasz között háromnak kell lenni a különbségnek:
ez csak úgy adódhat, ha 10 - 13
vagy 11 - 14
Tudjuk, hogy nem repül 11 eurót bevezető országba, mert Portugáliába és Luxemburgba nem repül, tehát csak a 10 lehet a jó, mert ők bele számolták pl a Mallorcai charter gépet.

Ez az én okfejtésem, bár lehet hogy nem állja meg a helyét.

Én sem Londont válaszoltam, mert a on-line menetrendszerint oda kevesebb gép megy. De a menetrend szerint minden nap!!! Amszterdamba és Párizsba úgyanannyi gép megy.

Különben az IEB. weboldala nagyon becsapós pl. az 1. és az 5. kérdésnél is, úgyhogy beszereztem eurót a biztonság kedvéért.

Előzmény: Aqaba (79)
Aqaba Creative Commons License 2002.02.11 0 0 79
Sziasztok!

Az, hogy hány orszában vezették be az Euró, az nem azonos azzal, hogy hány EU országba repül a MALÉV. Az Eurót használok közül valóban 9-be repül a MALÉV, de még ott van London, Osló, Stockholm is. 9+3.
Arra a bizonyos napi járatos kérdésre én sem Londont válaszoltam.

szasza_hungary Creative Commons License 2002.02.11 0 0 78
Kolozsvári tökéletesen igazad van, szerintem is 9-be repül a Malév!! (Bár charter megy nyáron, de most nem)

Én nem Londonra tippeltem, mert a neten az csak 3-szor repül naponta.
Szóval megint érdekes volt...

A IEB weboldalán meg más adatok szerepelnek az Euróról mint a Hivatalos weboldalon.

Előzmény: kolozsvari (76)
kolozsvari Creative Commons License 2002.02.10 0 0 77
ugyanehhez a kérdéshez:
Code-share járatokat is számoljuk,mert ha igen,akkor viszont teljesen egyértelmű a válasz,viszont ha csak Malévot,hát akkor megint sikerült még 1 tök hülye,és megválaszolhatatlan kérdést feltenniük...:-(((
Előzmény: szasza_hungary (75)
kolozsvari Creative Commons License 2002.02.10 0 0 76
Sziasztok!
Szerintem London,de tényleg nem 1értelmű a kérdés!
Az előző forduló kérdései közül külön tetszett,hogy hány EU tagországba repül a Malév?
10
11
12
Kinyitottam a térképet,és 9-et számoltam össze,mivel Spanyolországba nem repül...
Előzmény: szasza_hungary (75)
szasza_hungary Creative Commons License 2002.02.10 0 0 75
Aqaba!

Megint csak egyet tudok veled érteni.
Beküldtem a második forduló válaszait és kiirta, hogy az első érkezett meg.
Most akkor beérkezett a második is??

Ha az EURÓ érdekel bővebben akkor megtalálhatod a www.mnb oldalán kicsit részletesebben és több információval (bár van ami más mint az IEB oldalán), de gondolom, hogy a MNB a hitelesebb.

Nekem is azok a kérdések tetszenek:
Melyik EU tagország fővárosába indít naponta legnagyakrabban járatot a MALÉV?
London
Amszterdam
Párizs
Nézd meg a net-es verziót!! Talán ott úgyse jön rá az ember...

Előzmény: Aqaba (74)
Aqaba Creative Commons License 2002.02.09 0 0 74
Szafi!

A játékhoz még: ha elkülöm a 2. forduló válaszait, akkor azt írja ki, hogy első forduló...
A játék miről szól? Arról, hogy a két cég honlapját egy kicsit böngésze az ember? Szerintem erről kellene.
Az első forduló alatt az IEB oldalán elég jó leírást lehetett olvasni az Euróról. Most ezek az oldalak szépen eltüntek a lapról. Pedig rémlik, hogy a mostani kérdésekre egy-két válasz szerepelt ott. Ez miért jó? Most MALÉV-ot lehet ócskázni egy másik cég miatt.
Melyik menetrendből lehet tájékozódni a napi járattal kapcsolatban? A nyomtatott a helyes? A netes? Ez ugye megint nem egyértelmü. Maga a kérdés sem teljesen tiszta.
Az elgépelések tényleg súlyosak egy ilyen cégnél. Szerintem erre adni kellene egy ekkora cégnek. Főleg egy repülős cégnek. Mert mint tudjuk, a repülésben az egyik legfontosabb dolog a pontosság, a precizitás...

szasza_hungary Creative Commons License 2002.02.09 0 0 73
Még jó hogy megtudtam, hogy fenn vannak az eheti kérdések, mert én is csak a nyitó oldalon láttam "1. heti kérdés" úgyhogy meg sem néztem a többit.

Ja tényleg van egy két elírás és elég furcsa kérdés is.

Előzmény: Lawnmower (72)
Lawnmower Creative Commons License 2002.02.08 0 0 72
Ja, és még pár apróság, amit az imént fedeztem fel a játék második fordulójában:
A 7-es kérdésben EU helyett Eu szerepel, és Amszterdam helyett pedig Amsterdam. Ha már egyszer magyarul folyik a játék...
A 9-es kérdésben feltüntetett Airfrance szerintem helyesen Air France.
A 8-as kérdésben szereplő "repülőpép" viszont nagyon aranyos...

Előzmény: Lawnmower (71)
Lawnmower Creative Commons License 2002.02.08 0 0 71
Kedves Szafi!

Úgy látszik, megint rám (is) hárul, hogy - sajnos - negatív véleményt nyilvánítsak a dolgokról. Most nem számozok, csak felsorolok. :-)
Ígéreted ellenére máig nem láttam a honlapon az előző játék megfejtéseit. Persze lassan mindegy is...
Visszaigazoló e-maileket az új játék résztvevői sem kapnak. Kár.
Az IEB/Malév játék nyitólapján még mindig az "Első heti kérdések" ablak látható - de ha belépek, ott már a második forduló olvasható. Furcsa. És félrevezető.
Az már egész más ügy, hogy a "Flotta helyzete" rovat továbbra is nevetségesen működik. Esetleg ideje lenne megcsinálni, vagy eltávolítani.
Hát ennyi. Azért örülnék, ha megosztanád velünk véleményed a fentiekről.
Üdv:
Lawnmower (aki megint kötekedik... :-))

Előzmény: Szafi (68)
Aqaba Creative Commons License 2002.02.07 0 0 70
Sziasztok!
Szafi!

Én ne dicsérnék? Nézd csak meg! "A hírlevelek viszont érkeznek szépen, rendben. " Ez szerintem dicséret. :)))
Na jó, nem olyan igazi, de nem beerálat. ;)
Igazad van. Majd összeszedem magam.
De nekem nincs igazam? Én csak mint felhasználó látom az eredményt.
Majd májusban letesztelem az évfordulók rovatot, mert a 2000. májusi számmal rendelkezem. Majd akkor ugrik a majom a vízbe. ;) Egyébként a Légiközlekedés újsághoz nem lehet vhogy hozzájutni?
Mikor lesz pontosan a kiállítás? A sok kekeckedés után merjünk odamenni hozzád? ;)
Aqaba

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!