Az kétségtelen, de ott nem népünk bölcs vezére, meg rendőrök hozták az intézkedéseket, hanem az ilyen járványokra létrehozott szakmai testületek. Az sem mellékes, hogy ott napi húszezer tesztet végeztek, és folyamatos a kapcsolatok felderítése és az elkülönítés.
Tegnap vásárlás közben egy vírustagadó idiótával futottam össze, neki IS küldeném ezt a videót: (Szlovákok egyszer biztosan leszűrték az egész országot)
Amikor a kerületbe jöttünk, még 93-ban, akkoriban gyakran kimentünk sétálni a reptér melletti füves úton, ameddig csak bírtuk szusszal. A gyerekek 7-8 évesek voltak, a kutyánk 6 hónapos, amikor egy vadász megállt mellettünk, hogy kössem meg a kutyát... pedig szegény állat el sem mert mozdulni mellőlünk, fegyelmezetten jött velünk.
Ennyire nem durvult el a beszélgetés mint a linkelt videóban az iregszemcsei vadásszal, mert szerencsére nekem valamivel intelligensebb vadász jutott, és megértette, hogy azért jöttünk ki a város szélére lakni, hogy nyugalmunk legyen...
Igazából nagyon sokat képzelnek magukról, és bizony nem csak az intelligencia hiánya, de sokszor az alkohol is közre játszik a határtalanságukhoz. Bár, már egy jó ideje nem voltam arra, de emlékezetes maradt számomra.
Testvérem most mondja, hogy a temetést nem tudja, ő volt-e, de a misét ő celebrálta.
.
Durva ez a járvány, most olvasom, hogy a képviselő (51 éves), aki két napja bejelentkezett, hogy a vírussal kórházba került, és ilyen kutyarosszul még soha nem volt, már lélegeztetőgépen van és altatják.
A fiatalkori képét néztem, próbáltam visszaemlékezni, hogy anno ő temette-e a nagymamámat (mint káplán), vagy az akkori Szent Kereszt téri templom plébánosa.
Viszont nálam a dátum nem jön össze. Úgy emlékszem, hogy amikor 2009 január végén egy volt kolléganőmért tartott gyászmisét a Bazilika kápolnájában tartották, ő még nem volt ott...
Életének 72. évében elhunyt Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a fővárosi Szent István-bazilika plébánosa, péntekre virradó éjjel - tudatta a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-vel.
Tóth János Csaba elmondta: Snell Györgynél a napokban állapítottak meg koronavírus-fertőzést.
A főpap lelki üdvéért péntek reggel fél órán keresztül szólt a Szent István-bazilika valamennyi harangja és húsz percen keresztül az esztergomi bazilika prímásharangja - tette hozzá.
Snell György 1949. március 8-án született Kiskirályságon (ma Eperjes). Teológiai tanulmányait a Központi Papnevelő Intézetben és az Egri Érseki Papnevelő Intézetben végezte. 1972-ben szentelték pappá. Ezt követően a Váci Egyházmegyében, majd 1993-tól, a magyarországi egyházmegyék határainak módosítása után az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében szolgált.
1975-ig Kiskunlacháza-Peregen, majd 2008-ig Budapest-Rákoskeresztúron volt káplán, majd plébános.
Emellett 2004 és 2006 között Budapest-Rákosliget plébánosa, 2000 és 2003 között a rákosi esperesi kerület helyettes esperese, majd 2005-ig esperese volt.
2003-tól az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága igazgatói tisztségét is ellátta.
2008. augusztus 1-jétől a budapesti Szent István-bazilika plébánosa.
2014. december 6-án szentelték püspökké, püspöki jelmondata ez volt: "Ti adjatok nekik enni!".
Snell György temetésének időpontjáról a főegyházmegye később tájékoztat.
Tegnap kellemes idő volt és sétáltunk egyet a Naplás tónál. Picit az erdőbe is bementünk. Nagyon sok volt a szemét és néhány szerencsétlen hajléktalant is boklászott az erdőben. Szépen halad a kilátó építése, nagyon klassz lesz.