Keresés

Részletes keresés

Förster Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1322
Szia Bosco !
Nem vetted fel véletlenül a tegnapi részt ?
Előzmény: Bosco (1311)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1321
LEírtam már: nekem mostanában az a bajom (és szerintem ez tényleg sok mindent elmond), hogy eddig, ha 10-15 perccel később tudtam csak bekapcsolódni az adott részbe, páér perc alatt átláttam a szitut akkor is, ha épp vm szürreális történt (pl. Maggie találkozása a halott pasijaival, vagy Shelly találkozása az Istennőkkel)
Most, meg csak kapkodom a fejem. Pl. abban a részben, mikor Joelért eljön a rabbi, hogy Isten ítélőszéke elé vigye (Jom kippurra vagy mia csodára), és Joel látja a saját távozását, hogy senki nem siratja, én tényleg azt hittem, hogyez AZ a rész, amiben Joel eltűnik a színről (és a VIa már megint variált a sorrenddel)
Vagy még rosszabb volt, mikor Joel beleiszik Ed vmlyen varázsitalába, és NEw Yorkban mindenki más lesz... (pedig ott "csak" arról az apróságról maradtam le, hogy Joelnek látomása van a piától)
Igen, persze most is van benne egy-két aranyos beköpés, mondat, jelenet, csak az a nagy egység nincs már, ami korábban olyan jó hangulatot adott az egésznek.
Persze, azért végignézem, de nem hinném, hogy ezeket az utolsó évadokat újra fogom nézni valaha is...
Előzmény: AliceCsodaországban (1320)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1320
Az embernek az az érzése, mintha az 5. ill. 6 évad epizódjait oly módon írták volna, mint a Barátok közt-et, nevezetesen más más társaságnak adták ki megírásra, akik csak az előző két részt látták, ahogy közeledik a sorozat vége, egyre elmebetegebb dolgok esnek meg a szereplőkkel. Az első 4 évfolyamnak még volt egy kerettörténete: nevezetesen az echte belvárosi zsidó urigyerek finnyássága és a messzi néptelen tundrai kisváros lakosságának habókos ámde összetartó és segítőkész viselkedése közötti ellentét feloldásának nehézségei (remélem sikerült minden ragot helyesen beraknom ebbe a körmondatba amibe belebonyolódtam). De most? Csak kapkodom a fejem.
Előzmény: Törölt nick (1316)
Quantumleap Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1319
Na, azért az is igaz, hogy ezt a sorozatot nem szabad full realista szemmel nézni. :)
Előzmény: statuslaci (1318)
statuslaci Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1318

Bocsánat, tényleg Maurice helyesen.

A tegnapi rész nálam is csúszott 15 percet -T-home tv-m van.

 

Még mindig nem tudok napirendre térni Joel átváltozásán. Fent ülnek a repülőn, jól összevesznek, aztán hirtelen össze akarnak házasodni, de mire az ajtóig érnek már csak élettársak akarnak lenni, hogy röpke néhány nap alatt véglegesen szakítsanak. Az ő kapcsolatuk eddig sem volt hétköznapi, de ez a hullámvasút már nem igazán dícséri a forgatókönyvírót. Nagyot akart dobni, de szerintem most eltúlozta. Márcsak azért is, mert ezek ketten az elmúlt részekben néhányszor már véglegesen kirúgták egymást. Erre a doki egy másodperc alatt fókabőrcserző vademberré válik?

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1317
Nekem is hiányzik az eleje.
Mivel én veszem (azaz, csak venném, mert már annyi rész hiányzik....), ezért megnéztem az ismétlést. A műsorban MINDEN részt megismételnek valamikor hajnali egy és három közt, de ma nem volt ismétlés a programban. Azért, gyanús volt, hogy a 2:25-kor kezdődő CSI valami után 5:15-kor kezdődik a következő program, ezért gondoltam, biztos ekkor ismételnek, belőttem hát a vasat arra a két órára.
És....igen, abban a két órában sikerült felvenni a "jó éjszakát! Reggeli műsorunk hamarosan kezdődik" feliratot, meg vm brazil izé elejét.... És tényleg MINDEN nap van ismétlés, előtte MINDEN nap egy CSI akármi résszel, csak MA volt két CSI rész és 0 Alaszka.
Ennek vajon mi értelme????
A számozást én is néztem, mert reméltem, hátha nem az aznapi délutánit ismétlik, és pont a múlt héten tettem rendbe a számozást a magamén.
Előzmény: Förster (1310)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1316
A város nem mondott le Fleischmannről, egyszerűen elment egy pacienshez a vadonba, és a kezelés (szülés, talán) után megkérdezte a "falu" elöljáróját, hogy maradhat-e. Maurice utánaküldte Edet, hogy hozza vissza, de Ed olyan megértő volt, hogy nem hozta, Maurice meg seperc alatt beszerzett egy új dokit (vö.: mikor senkit nem találtak Joel helyettesítésére, emiatt kiakadt, most fél pillanat alatt megvolt az ember, aki feladta az addigi életét Kaliforniában, és költözött...) Az új doki után már nem esett szó arról, hogy Maurice foganatosít-e megtorló lépéseket.
Előzmény: _321 (1313)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1315
A telehome adásán is ugyanez volt, nem tudtam megnézni ezt a részt, a Will és Grace-ből volt egy állókép egész idő alatt. Ami még rosszabb, a kábeltévén se jött be, mert ott meg állandóan elemnt a kép vagy a hang vagy mind a kettő. Elmesélnétek, hogy mi történt? (mármint a sorozatban)
Előzmény: Förster (1310)
_321 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1314
Ja, és vannak következetlenségek a történetben is bőven, nem csak a szinkronban. Például jópár epizóddal (évaddal) ezelőtt Chris megismert egy csajt, akinek megölte az állatait, nagy volt a szerelem, aztán semmi. És Ednek is volt egy barátnője, róla sem hallani azóta semmit. Marilyn barátja is csak kb. kétszer tűnt fel. Arról nem is beszélve, hogy Joel és Maggie (vagy inkább Fleischman és O'Conell) kapcsolata, ami ugye a fő szál lenne, epizódokon keresztül szóba sem jött, aztán megint előtérbe került és így tovább.

De azért a legtöbb szereplő karaktere következetes maradt, példul Maurice-é, aki olyan az Alaszkában, mint Eric Cartman a South Parkban. Nem? :) Mindig valami nagy dolgot akar elérni önös érdekből, és mindig elbukik.

Ed meg soha nem fog már filmeket csinálni? :(
Előzmény: _321 (1313)
_321 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1313
Szerintem meg Vinkör és Venkúr. :)

Egyébként szerintem is ellapsodott a végére, és jó, hogy nem csináltak belőle tizenvalahány évadot. A Jóbarátok tényleg egy kivételt erősítő szabály, szerintem végig színvonalas volt, meg a South Parkot említhetném még, de általában nem jó, ha ilyen hosszú egy sorozat. Régen szerettem a Vészhelyzetet (bár az elején még gyerek voltam), aztán kicserélődött a szereplőgárda, és ennek ellenére sem nyújt már semmi újat.

Új szereplők érkezése vagy mellékszereplők előtérbe helyezése néha jó is lehet, de néha azt veszem észre, hogy egyre többet szerepel Walt, Eugene, Hayden, Cal, dr. Capra és Michelle (ami nem baj, mert korábban is voltak ilyenek, például Mike Monroe, Bernard, Dave, vagy Adam és Eve, akik nekem személy szerint hiányoznak), a régiek viszont el-eltűnnek néhány epizódra. Úgy látszik, az újakkal kellett színesíteni a történetet, mintha tényleg elfogytak volna az ötletek. Van, amikor egymás után 3-4 epizód is tele van álomképekkel, ami az elején még poén volt, most kicsit sok. És Joel átalakulása is furcsa volt... Persze értem, hogy mit akartak vele mondani, de túl gyors volt ez a "személyiségfejlődés". De azért így a vége felé is vannak jó részek jó poénokkal.

A szinkronra visszatérve meg elég gáz, amikor össze-vissza tegezik és magázzák egymást a szereplők.

A múlt pénteki részt, amiben az új doki és a felesége érkezett, sajnos nem láttam. Elmesélné valaki pár mondatban? A város hogy mondott le Fleischman-ről? Nem kellett volna megbüntetni? Vagy ha hivatalosan eltűnt vagy megszökött, nem kellett volna megkeresni?
Előzmény: Törölt nick (1306)
Quantumleap Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1312
Nekem csak a digitévén volt ez. Átkapcsoltam a síma analógra, és ott oké volt.
Előzmény: Förster (1310)
Bosco Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1311
Nálam nem volt ilyen hiba.
Előzmény: Förster (1310)
Förster Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1310
Sziasztok ! Régóta olvasom a fórumot. A mai részből hiányzott az első reklámig minden. Az előző műsor egy képe kimerevítve maradt vagy egy fél órán át és ellopta az Alaszkától is az időt. Ez felháborító ! Abban reménykedem csak, hogy az érdi kábel tv hibája volt a dolog és nem a Viasat-é. Akkor a pesti barátomtól, aki szintén veszi dvd-re, megkapom az elejétől. Közületek felveszi valakia sorozatot ? Egyébként a Viasat teletextjében 101. résznek van jelölve a mai, holott ez pont a 100. rész. Ezt vajon miért csinálják ?
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1309
vanker :D
Előzmény: Törölt nick (1306)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1308
Nem egészen kikerülhetetlen.
A Jóbarátoknak, meg pl. a Szívek Szállodájának (aminek sokáig ellenálltam, és csak most, az Alaszkával kezdtem el nézni) sikerült.
Persze, ott is van egy-egy kevésbé szuper évad, vagy fél évad, ami nem a kedvencem, de azoknál nem igazán érzem, hogy a 100. rész táján ennyire elhagyta őket az erő, és közös érdekből inkább be kellett volna fejezni ;-)))
Előzmény: Törölt nick (1307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1307
Takácsné kérdése engem is izgat, alig-alig láttam az új évadokból epizódokat.
Amiket láttam, azok viszont nem mindig töltöttek el örömmel.
Összedőlt az a gyönyörű "koherens vár" amit az alkotók felépítettek négy évadon át.

A múltkor szóba került a sorozat "elfáradása".
Sajnos ez a probléma kikerülhetetlen. Ha minden karakter ugyanolyan marad ráununk, ha meg "jellemfejlődik" , változik akkor meg kamillázunk, hogy ezt most miért ?.
A fordítási bénázásra visszatérve: a sorozatban ötrészenként elsütik a Cicely Sicily poént ami ugybár angol kiejtéssel ül, de nem hiszem el, hogy ne lehetett volna úgy fordítani, hogy magyarul is értelmezhető legyen.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1306
Inkább Vinkőr, illetve Venkőr, nem?
Előzmény: Quantumleap (1304)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1305
Pedig ezt nem kellene kitalálniuk, hiszen semmi más nem kéne, mint az eredetit, amit úgyis hallanak, leutánozni....
Annál jobban ejteni, mint, ahogy az eredeti nyelven ejtik, akkor sem tudják, ha amúgy, tankönyvileg máshogy ejtve tűnik helyesnek...
Hacsak hirtelen nem maguk a készítők gondolták meg magukat, és kezdték Holling vezetéknevét angolos (vin-nel ejtve) helyett franciásan (ven-nel) ejteni ;-)
Előzmény: Quantumleap (1304)
Quantumleap Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1304
Holling Vincoeur vezetékneve is a régi szinkronban vinkór, a mostaniban meg venkór.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1303
Gyakorlatilag meg ugyanaz a név mindkettő, csak az eredeti, latinos írásmódot angolosították a Morrisnál. Mindkettő jelentése "sötét bőrű", "mór"
Persze, a stáblistában Maurice-nak van írva, tehát ez az, de végülis mindegy ;-)
Előzmény: KareszTLX (1302)
KareszTLX Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1302
Szerintem ez az egész Morris-ügy a szinkron kiejtésére vezethető vissza: mindenki "morrisz"-t mond, ha rendesen, "mórisz"-nak ejtenék, senkinek eszébe nem jutna Morris-ozni,
Előzmény: Quantumleap (1298)
Quantumleap Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1301
Adamet még egyszer láthatjuk, mégpedig Joel távozásának epizódjában.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1300
Pont ezen gondolkodtam tegnap, de én arra jutottam, hogy színész ő is, és szvsz ő is ugyanolyan jól el tudta volna játszani az általunk ismert Joel szerepét. Picit nyilván más lett volna, de nem jelenthetett volna neki megoldhatatlan problémát a dolog ;-)

Amúgy, nekem az új dokival és a feleségével valahogy pont az jön le, hogy Joel mégsem volt annyira fura meg összeférhetetlen, inkább a helyiek teljesen agyamentek. Persze, ők kicsit együttműködőbbek, na, de ők önként jöttek ide, Joel meg eléggé akarta ellenére.

Azzal maximálisan egyetértek, hogy olyan dolgok kerülnek elő, amikről nem sok szó volt (mondjuk, az elhangzott korábban, hogy Maggie szeretne polgármester lenni), pl. a tegnapi rész, hogy mindenki hivatlanul beállít a dokiékhoz, még ismeretlen vendégeket is visznek, akik aztán ott hetelnek:
ugye Maurice, Adam, Maggie, de még Fleischmann is többször adtak vacsorát, ahová Nem ment mindenki hivatlanul, sőt.
Aztán, a Téglának vannak vendégszobái (ott volt Maurice, mikor leégett a háza, de talán még Shelly anyja is ott szállt meg), nem hinném, hogy annak az idős párnak csakis a dokiéknál lehetett aludnia (vagy Marilynnt megint szájon kéne kapni egy szívlapáttal)
Szóval, tényleg az a helyzet, hogy részről részre próbálnak még valami történést összehozni, ami vagy megy, vagy nem megy. Ha megy is, sokszor eléggé hajánál előrángatott az ötlet, magyarul, valóban kifáradt a sorozat.
Előzmény: Quantumleap (1298)
charlie b Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1299

Nekem az a furcsa, hogy Joel-ből túl hirtelen lett egy Adamhez hasonló, a vadonban is megélő ember. Holott eleinte teljesen kiakadt, ha egyedül maradt éjszaka az erdőben. Azt is furcsállom, hogy ma már olyan nyugis, hogy akár fát lehet rajta hasogatni, régebben meg minden kis semmiségért kiakadt.

Ennyire kifordulhat valaki önmagából, ha végetér egy kapcsolata?

Quantumleap Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1298
Nem Morris, hanem Maurice! Helyesen, ha lehet! :D

Az való igaz, hogy ha evvel a dokival kezdik a sorozatot, akkor nem sok epizódot ért volna meg. Ugyanis ez a fickó majdhogynem Joel ellentétes alteregója. Bejön neki a vidéki élet, toleránsabb, higgadtabb, még igazán akkor sem volt dühös, amikor Joel magára hagyta az erdőben. Kissé bizarr belegondolni, hogy neki szánták Joel szerepét. Vajon Joel akkor is ilyen karakter lett volna?
Előzmény: statuslaci (1297)
statuslaci Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1297

Most már kezdem látni, hogy a 110. rész után miért hagyták abba a sorozatot. A Joel - Maggie fő szál nélkül valahogy nem az igazi az egész. A többi fővonalon sem igen tudnak már csavarni. Morris már kissé unalmas, Holling és Shelly hülyeségei kimerültek, Ruth-Anne esetében már a Walt irán érzett szerelem is erőltetettnek tűnt. Chrisnek pedig a Maggie iránt feltámadó vonzalma forgatókönyvírói alkotói válságot jelez. Ezt már jó néhány résszel korábban lejátszották.

 

A városi tanács ülése nem tudom honnan került elő. Közel 100 részen keresztül szó sem volt róla.

 

Szóval érzek egy kis problémát, de ami megoldhatatlan, az Joel távozása. Ez az új doki még sebtapasznak is kevés, amit az alkotók is éreztek.

 

Persze mindettől eltekintve mégis az egyik kedvencem lett a sorozat, úgyhgy várom a DVD kiadást.

takácsné n t Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1296
Szevasztok. Az 5. és 6. évadot magyar szinkronnal le lehet tölteni valahonnan?
KareszTLX Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1295
Azért Fleischman egy nagy primadonna... egyáltalán nem mérlegel, hogy a mizériái érik-e meg jobban, vagy egy O'Connell-kaliberű nő.
Quantumleap Creative Commons License 2008.07.05 0 0 1294
Én Joel utolsó szereplésére gondoltam.
Előzmény: Törölt nick (1293)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 1293
A műsor szerint júl. 24-én, csütörtökön van az uccsó. Ki is jön, ha jól számolom, ha ma volt 96. rész, és a sorozat meg 110 részes. Tehát 14 hétköznap a végéig pont kijön.
De ki tudja, a Vianál ;-)
Előzmény: Quantumleap (1292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!