Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 224
Vivjuu, te milyen utalatos vagy. Kepzeld, ok akarjak eladni. Es orulnenek, ha valami kedves, szimpatikus ember venne meg, mert ok epitettek. Rad gondoltam...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 223
Eladodo = Eladod

Biztos a meghökkenés miatt. Na sunnyogok innen....

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 222
Eladodo a házat az anyósodék feje fölül??????
:-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 221
Koszonom a torodest, ennyi ferfi egyszerre meg sosem kereste a kedvemet... Meg vivjuu is!!

Mas tema:
Nem erdekel valakit egy massziv ketgeneracios csaladi haz Felsogodon? (Budapesttol 25 kilometer, Dunaparti falu)Összesen 140 nm lakoteruletu, ketemeletes, alapincezett, garazsos, kertes. Viz, gaz telefon van. Iranyara 8,6 milko. (Kabe 12,5-re becsultek, de fel kell ujitani belulrol. Festes egyebek...)
Ha valakit erdekel, az anyosomeke, hivja fel oket (27-334-332), vagy eresszen meg nekem egy emilt...

kicsi emma

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 220
:-)))

kicsi emma!

Sajna a zoldalborda se tudja (pontosabban nem emléxik) a szer nevére, de majd alkalomadtán elsunnyogok anyámékhoz, mert ő szerezte be, hátha ő tud valami bővebbet.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 219
Kedves-ke!
Visszakozom ennyi ellenérv figyelembe vételével. Haggyátok lógva a vezetéket ( meg a Vászkát ). Valahol bemegyen a lakásba(Öcsédé,de Te is laktál benne , utca felé ablakkal ) a vízvezeték. Na ott kell előzetes vízszünet bejelentése mellett levágni , és a falon kívül új hálózatot szerelni , órástól, Vízművekkel egyeztetve megelőzőleg. A falon kívüli vezeték nem randa , főleg ha pl. el vagyon rabitzolva ( lásd mint lent Hacsek ). Azért tényleg küldj valami bővebb infot Hacseknak meg nekem, hátha tényleg tudunk segíteni.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 218
hat ez az, hogy ebben a hazban (eleg oreg) amugy is gyatra a vizvezetek.
Meg vizorak sincsenek, pedig anno egy-ket eve meg mi vetettuk fel, mint ottlakok, hogy csinaltassuk meg. ki is jott egy szakember, es mondta hogy a lehetetlenseggel konvergal a kersunk, mert ezt a hazat a vizvezetek tartja ossze, es ha egy helyen hozzanyulnak aze gesz szetmegy stb. stb.
Szoval nem egy konnyu ugy...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 217
Tacsa!

A falban lévő vízvezeték tényleg nem teherhordó szerkezet, de ha elég sz@r rabitzba van szervítve, akkor előfeszített merevítő vasalásként lehet figyelembe venni. Nekem például a régi 80 literes villanyboylerem volt egy ilyen rabitzra akasztva, de ténylegesen a vízvezeték tartotta. (:-))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 216
Bocs! Biztos hogy jó helyre fujjjtad? Nem elég csak a hajlatokba! :-)))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 215
Nekem volt szerencsém használni penészedésgátlót, még előző lakhelyemen.
Pumpás spré volt, a nevét most nemtom, majd utánasunnyogok :-) Arra emléxem, hogy eléggé átható szaga volt, és teljesen nem gátolta meg, csak késleltette a penészképződést (persze lehet, hogy gyakrabban kellett volna használni, de hát a szag...)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 214
Kosz tacsa,

most mar ezeken a szalakon elindulnak a fiatalok...
Azert az a vegyifegyver erdekelne majd.

emma, a kicsi

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 213
Kedves KE!
Amiket mondtál , az azért némileg pontosabb info. Ennek alapján:
- utca felé azért nézzétek meg , hogy a járda és a fal találkozásánál pl. nincs-e kitöltetlen hézag ( ott elvben bitumen vagy hasonló kellene legyen ).
- ha a burkolata a járdának aszfalt , és a fenti hézag nincs , akkor igaz lehet , hogy a baj nem az utca felé lehet.

Valószínű , hogy Hacseknek ismét igaza van , és esetleg a helyiség benti párája lehet a fő ok. Ennek megoldására nem valószínű , hogy a korábbi vízvezeték kibontása a megoldás, bár kihívható egy illetékes víz-gáz-csatornázó szakember , aki esetlegesen le tudja szakaszolni a korábban használt , most már használaton kívüli vezetékek, az a tutti ( akkor már max a benne lévő víz jöhet ki, de utána OK. )
Kérdés még , hogy a működő vízvezeték valamely szakaszán nincs-e törés , vagy a falba szivárgás. Ez leginkább valamilyen nyomáspróba - szerűvel mérhető be , ezt is vizes embör tudja megoldani.

Viszont: ha valóban semmi csőből jövetel esete nem forga fenn, akkor még egy viszonylag olcsóbb megoldása van a légállapot javításának: mesterséges szellőzés! Ehhez épületgépész mérnök tanácsát érdemes kérni, aki az adott alaprajz, belmagasság , stb. alapján megoldási javaslatot tesz a kedvezőbb légállapot eléréséhez szükséges lépésekre.

Ha valamilyen rajz-szerűt tudsz fő méretekkel küldeni hacsekkal összedugjuk a fejünket , mellettem dolgoznak ép.gépészek , velük is tudok konzultálni, háétha van valami ötlet.

( Egyébként ez így tiszta távgyógyítás, és ezt a szakállas a BpTv- n hatékonyan műveli , hátha mi sem leszünk kevésbé eredményesek Hacsekkel. ... és: már érzi is Öcséd jobb könyök felett hogy jön kifele a víz a falból , nem? ) :-)))))

A penészölő galócáknak megkezdtem az utána lábolást , some time please!

tacsa

Ja! P.s.: a vízvezeték - normál esetben - nem olyan mint a villany madzag: nem kihúzható a falból , lévén kemény! Ugyanakkor nem szokott statikai problémát okozni , ha a vakolat alól kivéssük a vezetéket , feltéve , hogy nem a túlsó oldalról csináljuk , és légkalapáccsal. De azért célszerű vigyázni!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 212
Kosz fiuk,

ez egy tarsashaz alagsora. (utca fele az ablakoknal van az utcaszint, udvar fele rendes foldszint.
Szerintem az egyik fo baj, hogy nem szelloztetheto rendesen. A ho nem gond - azonnal elsoprik, rendes a hazmester, a csatornak is jok.
Mondjuk a legjobban azokon a helyeken peneszedik, amik vizesek: a mosogep folott, a konyha egyes sarkaiban es abban a szobaban, ahol elotte egy kis mosdo allt a sarokban. Csak onnan latszik, hogy meg mindig ott a cso vege es le van csempezve az a sarok.

Van arra lehetoseg, hogy onnan a vizvezeteket valahogy kiszedjek az ocsemek anelkul, hogy az egesz haz felborulna? (Korabban mi is ott laktunk, azert tudom ilyen reszletesen - meg azert viselem a szivemen...)

Es azert az a tuneti vegyszeres kezeles is erdekelne, mert hat egy ilyen nagy munkaba belefogni penz is es ido is.

ke

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 211
Hello pocak!
ad makk: amire Te gondolsz , annak a sex-topicban lenne a helye , de itten egyszerű pórias magyar dologról vagyon szó: tölgyfa erdő mellett lakunk, és telente sűrűn látni arra fele vadmalacokat , amelyek "makkolnak" , azaz táplálkoznak. Én azóta mint szleng használom az étkezésre a szót , persze az étkezési kultúrámról is abszolúte hű képet adva.

ad alagsor:
Nagyon érdekes a dolog, rákérdeztem a svéd hölgyeménynél, a következőről van szó: PÉNZ. Van ugyanis egyelőírás, amely szerint ha a legalsó szintnek vannak legalább 1,0 m-t elérő felső szemöldökű ( ez az ablak felső tokrésze, vízszintes ) ablaka , melynek egyébként a magassága legalább 60 cm ( tehát a föld felett kb. 40 cm-re kellene elvben kezdődnie ) akkor az a szint is lakószintnek , azaz hasznos térnek minősített , így jobban leadható , adózás stb. De: egyébként a fajlagos létesítési költség is alacsonyabb , mint a pince estén , hisz nem mennek olyan mélyre , továbbá a hőszigetelési szempontból is jobb. Megjegyzem, kis hazánkban a vonatkozó előírások ( OÉSZ ill. OTÉK ) szerint a tartós emberi hazsnálatra szolgáló heléyiségek - pl. lakószoba , háló - nem lehetnek a termőfölddel , talajjal határos felületei. Egyébként ennek indokait lásd "kicsi emma" öccse appartmanja eseténél!

p.s.: a makk jól sikerült , a tűzről pattant recept topicban ha érdekel , leírom!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 210
Kedves kicsi Emma!

Azon kívül, amit tacsa már leírt, még a következőt kell tudni (megpróbálok nem túl mélyre menni a műszakiságba):

A penészedést nemcsak folyadékvíz, hanem kicsapódó pára is okozhatja. Azt kell tudni, hogy a levegő páratartalma a hideg felületeken csapódik le (ha van szemüveged, biztos neked is párásodott már be, ha hirtelen meleg helyre mentél be hidegből). Az alagsori helyiség belső felületi hőmérsékletét lehűtheti pl. a külső oldali állandó hótömeg is, vagy nagyon hidegben a szerkezetben lévő acélgerenda.

Ez azt jelenti, hogy a penészedés megelőzése vagy megszüntetése általában nem vízszigetelési, hanem hőszigetelési probléma.

Ennél konkrétabbat "távolból" nem tudok javasolni, de ha emilben küldesz fényképet az öcséd lakásáról, tudok megoldást javasolni.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 209
Nekem meg azt is mondtak erre (a volt hazunk hasonloan szenvedett), hogy a havat azonnal el kell lapatolni a falak mellol, es rendesen arrebb is kell vinni, hogy amikor olvad, ne a haz ala / fele folyjon.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 208
tacsa,

Inkabb arrol a makkolasrol meselj... Ez valami sved dolog, ugye? ;-)))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 207
Kedves KE! ( Hacsek távollétében és képviseletében)

Van orvosi szóval tüneti kezelés: ezek a penészedés elleni vegyszerek. Ebből többféle van , házilagos és gyári egyaránt. Ha érdekel , összeszedhetem őket, jobbakat és rosszabbakat, Hacsek biztos megnevez fejből ( www.archiweb.hu) néhány konkrét terméket is. De.! Oki megoldást kell keresni, ez pedig a vizesedés okának megszüntetése ismétlődést elkerülendő. Szavaidból arra lehet következtetni, hogy a vízelvezetés funkcionálisan nem (jól) megoldott.
Javaslat:
- megnézni, hogy az ereszek nem lyukasak-e , beleértve a levezető szakaszokat és az épülettől elvezetőket. Ha kell , csere , javítás stb.
- Meg kell nézni, a közmű vezetékek nem lyukasak-e , vagy a csatalkozásnál a tömítések nem hiányoznak-e. ( Ha a penészesedés büdös is , akkor egyértelműen a szennyvíz hálózattal van gond valószínüleg.)
- Ha a csövekkel nincs gond , akkor viszont erős a gyanú , hogy a ház alagsori részének víz( talajnedvesség ) elleni szigetelése hibás, esetleg elöregedett. Ez már bonyolultabb , mert a fal mellett felbontást igényel jelentős mértékben , és a régi szigetelé eltávolítása után új felhordását.

Megjegyzem:
Ha az oki kezelés megtörténik , a penész megfelelő sűrűségű szellőzettéssel távozik!

tacsa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 206
Kosz Hacsek, a geometria mindig is az erossegem volt...

Viszont segitsetek mar abban, hogy mit lehet kezdeni egya tel folyaman erosen bepeneszedett felalagsori lakassal? (Az ocseme.)

Van valami specko gombairto vagy ilyesmi amit ujrafestes elott ra lehet kenni? Tavaly nem csinalta ezt a kegli, de iden a sok ho es csapadek miatt, gondolom, elege lett.

Tudtok segiteni?

kicsi emma

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 205
Kedves illicit!

Alapkérdés , hogy milyen nyílászáró kerül bele és milyen nyílásba? ( Pl. fa a téglafalba ), valamint: megvan-é a nyílás , vagy sem? A nyílást a nyílászáró méretének megfelelően kell ( megfelelően tágabb ) kialakítani , vagy a meglévő nyíláshoz jól választani a zárót. Leírtjaidból arra következtetek, hogy mind a nyílás , mind a záró már megvan.
Ha tégla fal van , nem árthat egy-egy 100-as szeg sem, aminek a feje eltűnik a mázolás alatt ( meg csiszolható is ) , lehetőleg fúgába verve egyébként. De erre is igaz Lenin: ami nem megy , azt ne erőltessük ( legfeljebb kicsit feljebb vagy lejjebb ).
Általában a tokot rögzítik , aztán majd a lapot kell "illeszteni" , ami esetenként él-gyalut igényel stb. , és be kell állítani az állítható vasalatokat.
Gyermek közelsége esetén célszerű lécekkel két oldalra kitámasztani ( kis szöggel ) a tokot kiborulás ellen is.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 204
Kedves Mindenki!

Én is előkerültem , hála "Bendegúz"-nak, ezúton is köszönöm, mert nem tudtam a címet(új) thx!

Kedves Pocak!
Ma este együtt fogok makkolni a svéd építész barátnőmmel ( tényleg tündéri és valódi barátnő , a feleségem is szereti ) , megkérdezem , így autentikus lesz a válasz!

tacsa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 203
Én a házamban 20 SOFA ajtót-ablakot rögzítettem PUR habbal. 8 évvel ezelőtt... Tökéletes hőszigetelés, és még egyik sem mozdult ki a helyéről. 90x240-es erkélyajtók, 180x150-es ablakok, szóval elég nehezek. Beépítéskor viszont egy ablakot ki kellett vágni a helyéről, mert a táguló hab a keretet összenyomta, nem lehetett az ablakot becsukni. Szóval ki kell támasztani a keretet rendesen. Ragasztottam ajtót Albafalba utólag vágott nyílásba. Itt is jól ki kellett támasztani a keretet ragasztás előtt. A PUR habnál jobban semmi nem rögzíti a nyílászárókat, gipszfalba pedig egyszerűen nem lehet sem ékeléssel, sem csavarozással megbízhatóan beépíteni.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 202
a pur-hab rögzítésre nem alkalmas. Ha így akarod megoldani, akkor két ajtócsapódás után kidől a helyéből.
Az utólag behelyezést tényleg részletezhetnéd. téglafalba akarod, vagy esetleg valami más anyagba, esetleg egy már meglévő nyílászáróba(ilyen is van), vagy hogyan?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 201
a pur-hab valóban nem tágul szilárdulás közben. csak minimum a 10x-ére:-))))) az meg igazán semmiség.
Bár attól még nem vetemedik az ajtó. az ékeléstől annál inkább(ha rosszul csinálják).
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 200
Kedves illicit!
Faajtóról van szó?
Én nem szedném ki az ékeket. Az biztosabbban tart, mint a pur-hab. Annyira azért nem kell tömíteni, hogy az ékek zavarnának.
A pur-hab egyébként nem tágul szilárdulás közben, úgyhogy attól nem vetemedhet az ajtó. Régen rossz, ha a tok alakját az ajtólappal kell megakadályozni.
A vetemedés ellen az a legjobb megoldás, ha a tokot váltott szálirányú darabokból illesztik-ragasztják, de ez a gyártó dolga, nem a tiéd.

Mit értesz azon egyébként, hogy nyílászáró "utólagos" behelyezése? Még hogy lehet?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 199
Felhozom a tetőre, nehogy má' elsüllyedjen.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 198
Kedves szagértők!
A kérdésem nyílászáró utólagos behelyezésére vonatkozik.
A kész nyíláskeretbe az ajtót ékeléssel rögzítem, majd PUR habbal a fal és tok közötti nyílást kitömöm. Egy nap múlva az ékeket kiszedem, azoknak helyeit szintén kitömítem valamilyen anyaggal.

Helyes ez a megoldás, ugyanis ezt javasolták ?
Milyen külön intézkedések kellenek? ( Az ajtólap bennhagyása a művelet közben, a tok kitámasztása a vetemedés megakadályozása miatt, stb)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 197
Kedves TamTam!

Igen. Az oldal alján ott van jobbra egy link, ami mögött termékcsoportokra bontva vannak a kiadott bizonyítványok adatai. Ha nem ezekre az adatokra vágysz, akkor persze nem jó helyen vagy. (:-))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 196
Itt vagyok! Lehet továbbra is kérdezni, bírálni, vitatkozni! Értesítsünk mindenkit!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 195
már azt hittem hogy ez a topic is eltűnt:-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!