Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1225
Most olvasgatom csak, hogy azért már párszor megemlítésre kerültek a márkáim.
Így van ez rendjén!!!
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1224
Szia slr!

A "La Boutique Suisse" a márkaszervizünk.
Szerintem normálisak, eddig még nem volt különösebb panasz rájuk.
Mondjuk a legtöbb óránkban persze ETA kaliber van, így olyan elképesztően nagy meglepetést azért nem okoznak egy hozzáértő órásnak.

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1223
Na végre ontopic, légy üdvöz.

Egy igen szavazatod már van, ha elmondod, hogy megy Nálatok a szerviz, még több is lesz biztosan.

Előzmény: Törölt nick (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1222
Sziasztok, most találtalak csak meg titeket.

Ezeket az órákat én cégem forgalmazza:

www.perrelet.com
www.frederique-constant.com
www.nivrel.com


Ez most nem a reklám helye, tényleg kiváncsi vagyok a véleményetekre.

Szerintetek van esélye az magyar vásárlónál egy drága, igényes, ritka (de itthon még ismeretlen) órának a szokásos Omega/Longines/Breitling/... márkákkal szemben?

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1221
Bocs, a '~tatok' korrigálásra szorul: én rosszat csak magamról (nem lengettem ill. elvesztettem) meg a vadász beállítottságú 'márkaszerviz'-ről írtam. Nekem ezzel az órával nincs más bajom: pontos amennyire elvárható, és nagyon szép a kidolgozása. A számlapja matt, fehéres tónusú festetlen fém, függőleges irányú nagyon finom csiszolás rajzolata látszik rajta, csak hogy érzékeltesse a fém texturát. A dátumablak kivágása mintaszerű, engedi érezni a számlap anyagát és a kidolgozás finomságát. A perceket rendkívül vékony fekete festett rovátkák jelzik, az órákat pedig szabályos fekete négyzetre festett fehét tríciumos festékkörök. Ezektől a pontoktól egy-egy fém hasáb (12-nél kettő) mutat az óra közepe felé. A kis hasábok kidolgozása igényes: a matt számlappal párhuzamos sík szélei 45 fokban letörve és a ferde felület magasfényűre polírozva (az egész hasáb nincs egy miliméter széles...). A márka és a modell nevét ugyancsak fényesre polírozott, kivágott lemezből ragasztották a számlapra, nem is tudom elképzelni, hogyan vágták ki ilyen precízen és éles határvonalakkal. Az óra- és percmutatókon lévő széles fekete lap az egyetlen nem-fém felület az órán, ez az időt rendkívül jól leolvashatóvá teszi, a mutató fekete felületének középvonalán ugyancsak világító festék. Szerintem ez a modell volt a Seiko valaha kiadott legszebb karóráinak egyike ebben a kategóriában, én legalábbis ízlésesebbet azóta sem találtam.

Kár, hogy a Seiko is teljesen lerombolta a reputációját azzal, hogy sok gagyit, minőségi hibás és megkérdőjelezhető ízléssel tervezett órát hozott piacra. Vagy ezek lennének a másolatok?

Na ezzel abba is hagyom az offtopicolást, elnézést kérek érte.

Előzmény: Törölt nick (1220)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1220
slr

Volt egy idő (80-as évek eleje), amikor ez az óra volt a csúcs számomra, egyik ismerősünknek volt ilyen csak kék számlapos, és el sem tudtam képzelni, hogy létezhet ennél jobb óra (akkor még nem tudtam, hogy az Omega Speedmaster a neve annak, amit az űrhajósokon láttam)...
A Westend-ben az alsó szinten az egyik órásnál észrevettem, hogy árulnak ilyeneket (Seiko 5 automata), 14.999 forintért, legalább tizféle, különböző számlap, és mutató kombinációban. Gondoltam olcsón megúszhatok egy automata órát, de mindenki eltanácsolt, meg itt is szinte csak rosszat irtatok.

Előzmény: Törölt nick (1218)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1219
hét = hettő
Előzmény: Törölt nick (1218)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1218
Kiáltsatok moderátorért: én ezthordom 7 éve. A kép nagyon előnytelen, de nem tudtam most megvilágítani rendesen. Eddig hét bajom volt vele: egyszer megállt (a sztori valahol alant megtalálható) illetve elvesztettem a kiszedett láncszemeket és nem tudtam követni önnön hízásomat. Ennek kapcsán jutottam el (sok éve) a Bajcsyn lévő "Seiko márkaszerviz"-be és azóta él bennem az elhatározás, hogy csak egyszer használatos órát vagyok hajlandó veni. Olyan arrogáns társaságot még életemben nem láttam, nem voltak képesek a hiányzó láncszemeimet pótolni annak dacára, hogy a legközönségesebb és legelterjedtebb csatot hordom. A Bartókon egy noname kis órás beletúrt a láncszemgyűjteményébe és kivette a keresett darabokat...

A Bajcsyn egy vadásztrófeagyűjteménnyel volt összekötve az órabolt. Egyrészt nem szeretem, mikor valaki azzal dicsekszik, hogy egy állatnak mekkora agancsa volt, amíg ő lesből le nem lőtte, másrészt elképzeltem, mi hullhat a szétszedett órákba az évtizedes, Bajcsyn érlelt vaddisznóbundákból, mert hogy tisztaszoba, vákuumkamra sehol nem volt. Csodálkozom, hogy még mindig ezt nevezik 'Seiko márkaszerviz'-nek, azon viszont ezek alapján nem csodálkozom, hogy a Seiko nemzetközi garanciajegyén Szváziföld szereppel, Magyarország viszont nem.

Szóval bármennyire szeretem ezt a példányt - drágább órák között is ritkán látok ilyen egyszerűséggel, mégis arányosan és finoman kidolgozott darabot - ha elromlik bizony megy az archívumba és jön a következő. Btw tudja valaki, hogy ez a tok bevonatos vagy tömör anyag? Sérülés már van rajta renesen, de réz még nem bukkant elő ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1217
Viktor ! (Takarító ?!)

Olvastam gyötrődésedet az új óravásárlás kapcsán.
Először is azt javasolnám (nem én találtam ki, itt is többször sulykolták, sőt az itteni lelkesedésen felbuzdulva én is ellátogattam jómúltkorában a POEN-ba, ahol N.A., mint tisztességes kereskedő is ezt mondta), hogy NE KAPKODD EL az óravásárlást. Jól nézz körül, itt is, ott is vizsgálj meg egy párat (a csuklódon is!) és csak utána dönts. Addig pedig saccold meg a japán csoda pontossági hajlamát, érdemes várni.
Csak az árak ne ugráljanak közben, így az év végét ne lépd át.
Nem tudom, mennyire ragaszkodsz a leírt (főleg a téglalap forma) tulajdonságokhoz, de ha tudsz kompromisszumot kötni, akár a közelmúltban olvasott DOXA-k is szóba jöhetnek. Ha nem, úgy szerintem fejeld meg az összeget (ha most nem megy, akkor később, gondolom akad a családban addig is egy átmenetileg használható óra) vagy 30-40 eFt-val. Ezzel egy ritkább kategóriába jutsz, ahol már egyedibb és hosszútávon megbízhatóbb órákat találsz. Pld. az előző javaslat márkái.
Ha viszont sok jellemzőben is engednél, akkor az én "titkos tippem" egy igazi társasági óra volna. Járd körbe a használtcikk kereskedőket és próbálj szert tenni egy jó negyvenéves Arany Doxa-ra. Utána szaladj el egy jó órásmesterhez kitisztíttatni, olajoztatni és beszabályoztatni. Ezekután egy, bőven napi fél percen belül maradó órád lehet, amit az utódaid is legendaként fognak emlegetni. És az egész procedúrával meg lehet jócskán 50 eFt alatt állni.

Üdv :
NPZ

Előzmény: viktor a takarító (1214)
viktor a takarító Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1216
Diffi!

Kösz az ötletet, megpróbálom a szervízt.
(Azért elkezdek gyűjtögetni is....)

Ugyanilyen (eggyel régebbi kiadású, méretben nagyobb) Seikoja van egy barátomnak, de neki sincs vele semmi baja.
Én pedig mindig azt figyelhetem, hogy most éppen siet vagy késik, és hogy 1,5 év után eltört a dátumszámlálóban valami, meg hasonlók.
Nem egy jól sikerült darab....

vat

Előzmény: diffi (1215)
diffi Creative Commons License 2000.09.13 0 0 1215
Viktor!

Nézz szét az Oris, Tissot, Longiness, Tag Heuer, Omega, Sector, Sinn, Fortis, Doxa, Candino, Marvin, Auguste Reymond, Roamer, stb. honlapjain. Fehér számlapos órát egyébként én is kerestem, mikor a mostanit vettem, de nagy ritkaság komolyabb mechanikával, elérhető áron.

A Seikon csodálkozom. Egy ismerősömnek kb. 15 éve megy. Most van nagyrevízión a Seiko/Casio/Pulsar márkaszervízben, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Pont a bazilikával szemben. Ott állítólag azt mondták, hogy kb. 2-4e.Ft-os költséggel tisztítható, ha szükséges, javítható, beszabályozható. A tokot, és a láncot, és kristály-üveget felpolírozni viszont nem tudták. Azért vidd el oda. Ha Seikod régebbi mechanikájú, automata, az nem olyan gagyi, hogy egy márkaszervízben ne tudnának rajta segíteni. (Feltéve, hogy nem hamisítvány, mert már Törökországban vásárolt hamis Seikoval is találkoztam! Nagyon hasonlított egy eredetire. Hová jutott a világ, hogy már az 5-10.e.Ft-os órát is hamisítják!)

Jó keresgélést,

Ruppynak sok boldogságot!

Előzmény: viktor a takarító (1214)
viktor a takarító Creative Commons License 2000.09.13 0 0 1214
Hello!

Pár napja olvasgatom az újabb és régebbi hozzászólásokat és talán tudnátok tanácsot adni.

a, kezd kiszenvedni az 5 éves automata Seiko 5-öm, rendszeresen siet (napi 3-4 perc), korábban késett (ugyanannyit), és elég sok baja van. Nem volt egy jó vétel...
Érdemes javíttatni?
Ha igen, hol?

b, Tervezgetem egy időtállóbb darab beszerzését.
Paraméterek:
automata,
max 80-100 e Ft,
fehér számlap, acél tok, dátum számláló, karc-álló üveg
egyszerű, téglalap forma,
viszonylag kis méret (kicsi a csuklóm/kezem)

köszönet,

vat

dreyfuss Creative Commons License 2000.09.13 0 0 1213
Tegnap láttam a Petőfi Sándor utca és a Haris köz (vagy Párisi utca?) sarkán lévő órásboltban egy automata, matt acéltokos, zafírüveges, üveghátlapú Doxát 50 ezer forint alatti áron. Lehetséges, hogy ez tényleg ennyire olcsó? Nagyon pipec kis óra volt, bár én maradok az Oris BC3 mellett. Mindenesetre örömteli, ha ennyiért svájci automatát lehet kapni.
ZaLa Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1212
AtheH!
A BeatNik órára jobb egérgombbal rámész, és a Check Atomic Clock-kal beállítja az időt, feltéve, ha kapcsolatban állsz a világhálóval. Én kábeltévén kapom az Internetet, így fél óránként a PC órája rááll az atomvezérlésű amerikai szerver órájára (természetesen a közép-európai eltolást figyelembe véve).
Üdv.: ZaLa
Előzmény: .hun (1209)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1211
slr

Casio ügyben :-)

14 karátos tollon megjelennek a foltok. (btw mivel lehetne tisztítani a 14k-s Cross tollamat? Nem tömör, de elvileg jó vastag réteg van rajta. Lehet, hogy gagyi?)

Na most megnyugodtam, és akkor Te is menyugodhatsz, mert nekem meg egy régi Pelikan csiptetőjén meg a diszitőkarikán jelentek meg a csúnya foltok, pedig az is aranyozott. Engem is érdekelne a megoldás, mert eddig nem jött le ...:-(

Előzmény: Törölt nick (1210)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1210
Hát, a mai napon csak klasszikus agresszívmalacos viccek jutnak eszembe magamról. Miszerint: - Várj kismalac, mindjárt hívok valakit, hogy kiszabadítsunk.. - NEM VÁROK!!!
vagy: - Mit paracsolsz kismalac? - SEMMI KÖZÖD HOZZÁ!!

Ezek a Casio órák és ezek a FC Power Reserve órák bizony nem tetszenek. Én nem tudom, mit csinál a Casio (feltételezem, megélni próbál), de nem terveznek mostanában nekem tetszó játékszereket (nőit vettem mostanában, ami tetszett, tömör acél volt és sötétkékre eloxált, csiszolt számlapja volt). A Frederique Constant órák között volt nagyon gyönyörű, nekem a Classic / Handwind steel változata tetszett például nagyon. De azok a Reference / Power Reserve órák a kampó formájú óraszíj csatlakozóval (hogy hívják ezt..) és sugárirányú római számokkal nekem túl - hogy is mondjam - nem az én ízlésem.

Npz, azt hiszem, a felületkezelés, aranyozás inkább restaurátori munka. Hacsak nem egy antik darabról van szó, engem is nagyon zavar a 'worn off' felület. Mostanában a tömör anyagot szeretem, legyen az acél, titán vagy akár műanyag is, ha nincs fémszínűre festve. Mondjuk egy tollban tudom értékelni a kínai lakk bevonatot, egy alkalmi órában, ékszerórában a szépen megművelt felületeket, de az ilyen órákat, tollakat nem arra találták ki, hogy minden nap, minden körülmények között hordhasd. Nincs kiábrándítóbb, mint mikor egy izzasztó nap után megjelenik a csuklódon a grünspan, vagy a 14 karátos tollon megjelennek a foltok. (btw mivel lehetne tisztítani a 14k-s Cross tollamat? Nem tömör, de elvileg jó vastag réteg van rajta. Lehet, hogy gagyi?)

.hun Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1209
Én is letöltöttem a BatNik-órát, de nekem nemcsak, hogy azt írja ki, hogy "Atomic Clock last checked: never.", hanem tényleg nem is "frissíti" az idot. Ugyanazt írja ki, ami a gép belso óráján van. Hogy an lehet frissíteni (a legördülo menüben hiába kattintok a "Check Atomic Clock" pontra)?
Előzmény: Gyuszi bácsi (1202)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1208
Érdekes, nekem működött, amikor próbáltam, szóval itt lehet keresni Casio Futurist, amire gondoltam. Izlés dolga, meg a szijai borzasztóak szvsz (fém rugós/bebújós, vagy műanyag, fém csatlakozással a tokhoz).
Előzmény: Törölt nick (1206)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1207
Helló!

Ha egy régi témára jól emlékszem, úgy SLR dobta fel:
Járástartalék!
Tehát, ha még mindig keresel járástartalék kijelzős órát, úgy figyelmedbe ajánlom a Frederique Constant órákat ETA 2892-vel. Nem egy rózsadombi lakás ára, mint a Lange und Söhne, hanem egy jó konyhabútorért megkapod cserébe (na persze az sem kutyafüle).
Egyébként, hogy ne várjon rám senki hiába, én úgy küzdöm le az automata észrevétlen lejárási képességét, hogy egy mozgásszegény nap után este határozott csuklómozdulatokkal töltök bele egy kis lendületet. Azért nem felhúzással, mert (és ezt persze valaki lehet, hogy hülyeségnek tartja) hiszek benne, hogy a korona alatti TWINLOCK (no ez is megér egy önálló misét, de majd máskor) tömítés úgy fog tovább élni, ha rendszeresen nem gyalázom meg kitekeréssel és csutkára ráhúzással.
Tehát én elvagyok 1500 $-os (ajánlott árú)járástartalékjelzés nélkül is, de ha mégis kell, ez még a kevésbé elérhetetlen kategória.

A digitális kijelzőről pedig annyit, hogy Kedves Édesanyám egy "kétgombos", egyszerű kijelzős Roamer-rel jár-kel a világban immár a nyolcvanas évek eleje óta. Jópár elemcsere után még mindig kifogástalanul működik. Egyébként a típus a Cartier Tank koppintásában leledzik, és a felületkezelése is még csak éppen kopófélben van. (Apropó, tud-e valaki olyan mestert, aki újrafelületkezel, esetleg aranyoz óratokokat ???)
Szóval az LCD kijelzős kvarc sincs leírva (persze nem olyan jó érzés ránézni...), csak megbízható házból származzon!

Üdv:
NPZ

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1206
Na ez lehet, hogy csak akkor működik, ha nyitva van már a http://www.webaruhaz.hu/index.php3.

Előzmény: Törölt nick (1205)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1205
slr

Hát hiába igyekszem ? :-)

Közben megtaláltam, amit kerestem, de lehet hogy IE alatt valami marhaságra mutat, azért megpróbálom. Ez egy viszonylag új modell, de tényleg érdemes átgondolni az igénybevétel miatti amortizációt (karc, izzadtság).

click

Előzmény: Törölt nick (1204)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1204
Kedves NPZ, digitálisórakeresésem elég teoretikus. James belinkelt régebbi Casioi nem tetszenek - nem ő tehet róla. Elég jól ismerem a Casio-feelinget, semmi bajom nincs vele, amíg az óráik nem hazudnak. Tudomásom szerint soha nem tekintették magukat óragyártónak, az óráikon is 'Casio Computer Company' volt feltüntetve, a nyugati boltok ennek megfelelően is kezelték a Casio-kat. Nagyon korrekt, funkcionális, pontos, gazdaságos eszközöket tudtak csinálni, nekem is volt, van belőle, de nem ebbe a topicba valók.

Egyszerűen zavar az, hogy a 'komoly' óragyártásból kizárták azt a technológiát, ami pedig forradalmasította az óragyártást anno, csaknem romlásba döntötte a svájciakat és emberek tömegeinek tette lehetővé, hogy olcsó, pontos időmérőik legyenek.

Megértem, hogy helyes volt visszatérni a tradíciókhoz, az analóg mutatós órákhoz, de nem értem meg, hogy tűnhetett el az LCD kijelző teljesen a kultúrórák köréből. Már a Casio sem csinál rendeset, hazugság az egész. Olyan tokkal egybefröccsöntött műanyag lünetta fémszínűre festve. Hordanék én szívesen műanyag órát is: ha vállalná a természetét és azon belül ízlésesen volna megcsinálva.

A nagyon sok funkciós analók kronográfokat, ahol sok kis gyűrűcske van, ezernyi mutató és úgy kell kisillabizálni, hogy melyik éppen mit jelent (ld. Citizen), szóval ezeket anakronizmusnak tartom. Ha felhúzós szerkezet van mögötte, akkor le a kalappal. De ha processzor van mögötte, akkor ez hazugság: szebbre, áttekinthetőbbre, kezelhetőbbre meg lehetne csinálni egy LCD kijelzős órát, még a luxus kategóriában is.

Úgy látom viszont, hogy manapság digitális kijelzős órákat csak a hatalmas rádiómagnókat cibáló utcai rappereknek terveznek.

Előzmény: Törölt nick (1201)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1203
Helló Mindenki!

Továbbra is keresek olyanvalakit, vagy infóforrást, akitől v. ahol régi DOXA-ról is meg lehet tudni adatokat. Ha valaki tudja, hát jelezzen!

Előre is kösz :
NPZ

Gyuszi bácsi Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1202
Köszönet a pontos időre vonatkozó tanácsokért. A BeatNik-féle óraprogramot sikerült letöltenem. Ami azt illeti, ehhez képest a MATÁV pontos idő kb. 45-50 mp-et késik. (Elképzelhető?)
Kis zavaró részlet a BatNikkel kapcsolatban: ha rámegyek az egérrel, azt mutatja, hogy "Atomic Clock last checked: never." - pedig nem igaz. Miért? Tudjátok?
Kösz szépen
Gyb
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1201
Szevasztok!

Először is Ruppy-nak, mint alapítónak a jeles alkalomból sok boldogságot! Remélem, visszatér (zafír-acél-omega)rajongásával.

Diffi!
A Rolex számomra is sokáig a megvalósulatlan álom volt. Tízévi (azért azt nem mondanám, hogy álmatlan forgolódással telt) időszak után sikerült csak szert tennem egy alapszerkezetre (Oyster perpetual - DATE) használt, de igencsak újszerű állapotban és persze még éppen kinyöghető áron. Az eladó szerint 1980-as, amit szóbeli infóként előítélettel fogadtam. A net-en találtam egy gyártási szám - év listát, ami viszont igazolta az állítást. Ez még a régi, hagyományos (sajna műa. üveges) darab, szinte ua., mint a hatvanas évekbeliek. ...Én ezek után azt mondom, hogy nem érdemes lemondani az áhított darabról. (Mellesleg az, hogy milyen nehéz Mo.-n ilyen márkát találni, egy külön történet, megér egy önálló hozzászólást.)

SLR!
Szerintem jól nézd meg annak az esetleges villanyórának a tokozását, mert már számtalan esetben okozott embereknek csalódást a krómozás kopása (és ezt egy-két ember - pld. az enyém - izzadsága cudarul fel tudja gyorsítani) után előbukkanó más fém. Ha fémet látsz majd egyáltalán.

Gyuszi bácsi számára pedig annyit a pontos időről, hogy ha valami relatív, hát ez nagyonis az. Ezért két dolgot tartok járhatónak. Az egyik az, hogy mindig egyazon forrást tekintsünk alapnak (én pld. Kossuth rádió - reggel 7 óra). Így egy kis slip-pel nagyjából van hová igazítanunk az óránkat (merthogy mégiscsak kell). A másik, ha majd megint azt látom, hogy van a tárcámban órára elverhető pénz, az lesz, hogy beszerzendő egy "atomos" Junghans és később Ő csak referenciaként szolgál, mert a csuklón mégiscsak a "ketyegő" érzi jól magát (még önfelhúzással is meghálálja a viselést).

Üdv :
NPZ

zvajo Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1200
Diffi !
Jo a lista, csak kimaradt (a Rolexen kivul) a Raymond Weil es a TAG Heuer. Szvsz mindketto 4-es kategoria.

Ez a lev lista erdekes. A Prof nick-u topictars Ruppy masik topicjaban (BMW E30) is probalkozott ezzel, de ott megbukott.

Előzmény: diffi (1184)
zvajo Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1199
Ruppy-nak, a topic alapitojanak tegnap volt az eskuvoje. Most naszuton van.
Magamrol: egy Raymond Weil tulaja vagyok.
Sziasztok, csak igy tovabb !
Udv: zvajo
Előzmény: szucsr (1187)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1198
Azt is tedd hozzá, hogy csak a neten keresztül, vagyis ha van kapcsolat (nem mindenki van folyamatosa online).
Előzmény: ZaLa (1197)
ZaLa Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1197
Gyuszi bácsi!
Menj a http://www.somedec.com/downloads/-ra, itt letölthetsz olyan órát a számítógépedre (én megtettem), amely atomóra pontossággal fog járni. Az általad beállított gyakorisággal fogja a PC-d beállítani saját óráját erre az órára, ha akarod hangjelzést is ad egészkor, félkor, de ha akarod, akkor negyedkor is.
Üdv.: ZaLa
Előzmény: Gyuszi bácsi (1194)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1196
Gyuszi bácsi

A telefonos pontos idő legnagyobb megdöbbenésemre 2 mp-es ltérést mutat, újabban pedig az mtv (m1) 1 mp-t. Erre azután jöttem rá, miután vettem egy rádióvezérelt (asztali) órát, ami a Braunschweigi atomórához állítja magát óránként. Ez a frankó pontos idő.

Előzmény: Gyuszi bácsi (1194)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!