Na szia karimax Megvolt az első gyülésem. proba időre vettek fel. gulyás ur kezdeményezésére Keddre Aradi Lászlo meghivott duc látogatásra. irdd meg mivel permetezzek takaritásonkénz?
Ja Velence. Gulyás József az elnök. Lehengerlő szövege van az öregnek. Elvakult híve a Maraton röptetésnek, meg a túlélőtúráknak. / Barcelona, Athén/
Komoly ketrec nem kell feltétlenül a fészekhelyeknek. Nekem egyik helyen 4 sor magasan 40 cm széles pozdorja lapok vannak, az elválasztók becsúsztathatók olyan 40-50 cm -ként.
Így a fakkok száma tetszés szerint változtatható. Ha kell 10 perc alatt ki lehet tenni az egészet, és csak ülőkéket rakok a fészkek helyére. Nagyon praktikus a téli időszakban.
Szombaton lesz évzárojuk az egyesületi tagoknak(velencei kőzponttal)meghivtak egy kőtetlen beszélgetésre Vele párhuzamossan barkácsolok, fészekketreceket gyártok 58x28x28cm méretüre jőn ki az osztás megfeleló?
Az jó. Az őszi fiatalokat csak tenyésznek használd. Nem érdemes versenyre küldeni őket mert igen nagy a veszteség belőlük. A kiadások az sok, az időlekötés jan.01--- dec.31 tart. Ha lesz tavaszra kb.20 fiatalod az őszi fiatalok versenyén bátran kipróbálhatod őket.
Kajászon élek Néhány galambász barátom ajándékozott meg,késö ősszi fiatallal. Elég jó minőségü szülők stb Megtetszett végtelen állat szeretetük,s verseny lázuk gondoltammegprobálkozom velr én is. egyesületet keresek magamnak megbeszélni a várható kiadásokat, időlekőtést stb. szeretnék saját tőrzset kialakitani 2-3 éven belül versenyeken indulni természetes modszerrel
Nem tartom magam galambász szakembernek, kerti dúcom van, most már a második.
'69 óta vannak postagalambjaim, de csak '95 óta versenyzek. Sok galambászt ismerek.
Kérdezz bátran abból baj nem lehet. Ha a saját fejed után mész, lehet rossz útra tévedsz. Itt a galamb fejével kell gondolkodni, mi a jó neki. Persze az ember ne rendelje magát teljesen a galambászat alá. Ha kezdő vagy elárulom hogy a nagy penge galambászok a galambok rabszolgái.
Egyesületi tag vagy, vagy csak most gondolkozol a belépésen?
A galamb a magyarnándori egyesületből származik, Belák Ottó egyesületi elnök pontosan meg tudja mondani kié volt a galamb.
A galambok ideális esetekben 16-17 évig is élhetnek. A versenyzés nem ideális számukra. 7 éves versenygalamb nagyon ritka. 4-6 évig lehet velük versenyezni általában.
A galamb a magyarnándori egyesületből származik, Belák Ottó egyesületi elnök pontosan meg tudja mondani ki volt a gazdája.
A galambok ha ideálisak a körülmények 15 17 évig is elélhetnek. A versenyzés nem ideális számukra. A 7 éves versenygalamb ritka nagyon. Ált. 4-6 évig versenyeztethetőek.
Leesett az udvarunkban egy gyűrűzött galamb, és elpusztult. Lehet,hogy nagyon elfáradt, vagy meglőtték? Semmi külsérelmi nyomot nem láttam rajta A gyűrűt eltettem, a madarat elástam. A száma alapján esetleg érdekel valakit, honnan származott a galamb?
A gyűrűszám alapján megtalálható a galamb gazdája. De. Mint ahogy a lóversenypályán sem viszik kórházba a lábatörött lovat, a szárnyaszegett postagalamb sem versenygalamb többé. Van még neki legalább 80 db egészséges.
Ha meggyógyítod, szerezz mellé egy párt, és máris megalapoztál egy versenyállományt.
Tegnap este Érden,találtunk egy szárnyatörött ,gyürüzött postagalambot.Ma tudom orvoshoz vinni.
Van-e rá lehetöség,hogy megtaláljuk a szám alapján gazdáját?
(idei madár,számából ítélve)
Illetve érdemes-e visszajuttatni,azt nem akarom,hogy megölje.
Ne lincseljetek meg a feltételezésért,de abszolút nem vagyok járatos galambász berkekben,csak úgy általában a magyar állattartási kultúrát ismerem(hulljon a férgese!)
Siralmas. És nagy büszkén állnak , igen mi engedtük neki az oszlopoknak a galambokat! Markó Dezső, Belák Ottó, Scheily Gábor, Süveges András / bár Ő csak a sofőr szerepét tölti be /. A többi nagy pengét nem ismerem, de nem is baj.