Pár éve már feltettem itt kérdést, hogy van-e tapasztalat a nasa festékek ill. festékadalékokról, ami azt ígéri valamennyi hőszigetelést eredményez majd. ( penészedésre is jó, ha páralecsapódástól van) Válasz nem jött:( (vagy nem vettem észre)
Én azért most egy nagyon tagolt tetőtéri szoba festését bevállaltam ilyennel. Majd írom a tapasztaltakat. Nem olcsó a dolog, 1 liter festékhez 2 ezer forintra jön ki, csak az adalék. Viszont, ha beválik, jövőre az egész házat ezzel fogjuk, mert festeni már mindenképpen kell.
Nem kell mindent elhinni. Tudom hulyen hangzik, de ez van. Ezeket a marketing baromsagokat marketing barmok irjak. Mindenre jo, a rakra meg az aids-re is, csak vegyed, vigyed.
Ehhez kepest van sadolin vekonylazur is, es milyen meglepo:
"Kültér; Elsősorban fenyő faanyag bevonására alkalmas, de lombfára is alkalmazható, így oromzat, homlokzat, ereszaljdeszka, erkélykorlát, kerítés, faház, kapu és kerti bútor védelmére. Különösen alkalmas durva fűrészárura. "
csunya korhadt reszek lecsiszolasa (neked nincs), lenolaj, par nap varas, tapasz, csiszolas, alapozas, kicsi tapasz, csiszolas, zomanc, csiszolas, zomanc.
a retegek kozti csiszolas finom (120-as) puha csiszoloszivaccsal, az nem veszi le csak a nagyon kiallo szemcseket, pettyeket, meg felerdesiti kicsit hogy a kov reteg jobban tapadjon.
Régi típusú házgyári fa nyílászáró erkélyes megoldás. A festék a fa keretről le-lepattogzott. Hőlégfúvóval szépen sikerült eltávolítani a lepattogzott festék maradványait, gyakorlatilag csiszolás nélkül is szinte tükörsima a fa (természetesen azért finoman átcsiszolom).
A kérdés: kellene a magasfényű Trinát zománcfesték alá valamilyen alapozót használni? A kisebb hibákat mestertapasszal kijavítom. szóval kell alapozó vagy mehet rögtön a zománcfesték? A fa egyébként nem beteg, szép állapotban van!
Én a Polifarbe Cellkolor Direkt fémfestékét használtam a vas kerítésem festésére és nagyon jó lett. A rozsdára is lehet festeni és tényleg csodákat művel. Szuper!
Talán itt tudtok segítséget nyújtani. Az lenne a kérdésem, hogy a korábban előre kikevert színnel lefestett (egyébként ha minden igaz fehér) fűrészporos tapétát hogyan lehet javítani? A macsek belebarmolt, nem tudom mit tegyek:S
az baj. Pedig akkor a nyugdíjból már arra nem kellene költeni. Bár már láttam olyat is, hogy helyszínen homok fújás. Csak utána sem tudod rendesen lefesteni...
Absz. tájékozatlanok voltunk ezekben a komolyabb festékekben, egy ismerős festékbolti ismerőse ajánlotta.
Az igazi gond nem is a festék, hanem a régi 2-3 réteg . Kromofággal és égetéssel szedtük le, de persze nem tökéletesen, mert nem vagyunk szakemberek. Viszont mestert hívni meg nagyon drága lett volna...
Ha letudnám venni és a többi ha sem lenne meg.......jó is lenne talán 30 évig:-),talán megérné jobban mint 4-5 évente festeni,csak hát középkorú is vagyok.
Én idáig cassagelt és reliust próbáltam ,hát mit mondjak,már láttam vason 30 éves "békebeli" festéket jobb állapotban mint amit ezek produkálnak,most a hammeritet nézegetném de arról sem hallani sok jót.........
Szia. A penészesedést elég könnyen felismered, sötét foltok jelennek meg a falon, az más nem nagyon lehet. Ha már ott a penész le kell mosni, ilyet bármilyen barkács vagy festékboltban találsz, mi Fungi penészlemosót használtunk. Fontos azt is tudni, hogy mi a penészesedés oka, hátha tudtok tenni ellene. Festésnhez pedig lehet penészgátós festéket használni, az eggyel jobb talán mint a mész.
Nos az osb lap felülete impregnált, szerintem kétséges mennire szívja be a diszperziós festéket. ha mégis diszperziós falfestékkel akarod kenni és nem zavar a nem teljesen sima felület, sőt teszik is akkor szerintem egy alapozó festék kicsit hígabban, trinát vagy akár milyen másafajta oldószeres , lehet szivacshengerrel is kenni. Ez tapadóhidat képez a fa és a festék között, utána lehet kenni falfestékkel.
Festés ügyben szertnék tanácsot kérni. Pár évvel ezelött vettünk egy öregházat, a festéket lekapartuk, glettelve lett és festve. 1 év után elkezdett átjönni a régi aranyozott tyúk-láb minta. Hogyan tudom eltüntetni? Falfestékek közül melyik szellőzik vagy műanyagos festékre már mindegy mit kenünk? Segítségeteket előre is köszi.
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a supralux általános alapozó miben más mint a trinát univerzális alapozó? Csak, mert olcsóbb lenne. Régi fa ablakra kellene tescos zománc festék alá.