"Srácok! Valami egyre jobban kolompol, tán elől. A hátsó gátlók már ki letek cserélve gariba. Ugyanaz lehet elől is a probléma? ( 48.000km)"
Lehet megjött a csorda! De ha nem, akkor lehet, hogy a "kutyacsont" szerviz-elnevezésű, függőleges, kb.25 cm-es rúd perselye kopott ki,ami a keréktől a trapézhoz megy.
Általában a jobb oldali megy tönkre először (az út széle miatt).
Nálam 1 év után, pár napja cserélték, garanciálisan. Megrendelés után kb. 7 nap alatt hozzák az alkatrészt.
Ha tennél fel képet azt én is megköszönném. Kiváncsi vagyok a különbségre. A korábbi talin próbáltunk egy led-es hátsó fényforrást, de túl gyengének bizonyult annak a fényereje.
Komplett üléscserével igen. Sajnos már megéri többféle kábelköteget gyártani és nem ugy van mint régen,h bele tudtad rakni utolag is az extrákat joval olcsobban...mert minden felszeretség előre ki volt építve csak maga cucc volt kihagyva :(
Egyszer már bedobtam, de nem érkezett válasz, hátha most:) - van vmi infó arról, hogy utólag be lehet-e szereltetni az elektromos csomagot egy EX, v. EX limited kocsiba? Elsősorban az ülésfűtés érdekelne...
Mivel megint kiégett hátul egy izzó igy beraktam a LED-eket! :-)))
Az SW-ben ugyi 4 db 5/21W-os van de én most csak a lentieket cseréltem ki 18 LED-esre. bepróbáltam felülre és oda is befér a 18 ledes. ha lesz időm csinálok róla képet! igy pláne látszani fog a kontraszt hogy alul led felül izzó.
hja, vannak ugye olyan kategoriak, hogy "karosszeria", "utazasi komfort", "motor/meghajtas", "menetdinamika", "kornyezet/koltsegek".
a cikk elolvasasa nelkul is megtippelheto, hogy a fenti kategoriakbol melyik tartalmaz inkabb szubjektiv, es melyik inkabb objektiv (merheto) elemeket. a vegeredmeny aztan ennek megfeleloen: a motor/meghajtas es kornyezet/koltsegek kategoriat a ceed nyeri, a menetdinamikaban a 2., a tobbiben 3.
El sem olvastam, csak belenéztem,miután kitaláltam, h a VW a győztes. Mint mindíg. Bárcsak a magyar ipar is ennyire védné a saját termékeit, akármi is legyen.
Azt azért nem hiszem, hogy az ABS-t is kikapcsolja az ESP. De valamikor kipróbálom. Mellesleg a "kipörgésgátló" úgy működik a kocsiban, hogy, ha padlóig is nyomod a gázt, folyamatosan csökkenti a motor fordulatszámát.
Na kiprobaltam a TCS-t és tényleg működik és tényleg egy egységet alkot az ESP+TCS+ABS. mikor nyomtam egy nagyobb gázt akkor elkezdett villogni az ESP felirat es működésbe lépett a TCS és nem is pörögtek meg a kerekek. Pozitiv. jégen majd könnyű lesz vele elindulni, jeges, havas emelkedőn meg egyenesen kötelező. Bár nemtom mikor megyek én ilyen helyeken. nagyjából sosem. :)
Igen, ez igaz általánosságban,de itt nem eről van szó, többünknél,
hanem arról, hogy nagyobb sebességnél a balra kilökött víz a szélvédő szélén marad, és "ráragad" a bal lapát baloldalára,és ezt húzza vissza a szélvédőre,általában a sofőr szemmagasságába.
Mivel a húzás mögül jön a víz vissza, nem a lapát törlési képességének a hiányossága ez, hanem az a gond, hogy a szélvédő szélére kitörölt vízmennyiség odagyűlik, és nincs ideje "elválni" a lapáttól a következő törlési ütemig.
"ex.lim-be belehet varázsoltatni valahogy az esp-t?" Szerintem az ex.lim egyik nagy hibája, hogy nincs benne ESP. Én inkább kihagytam volna belőle az automata klímát, és mondjuk a ködlámpát, de az ESP-t beleraktam volna! Sőt, inkább lett volna drágább egy százassal az LX, de ESP-vel! Sajnos nekem az EX ára már húzós volt, nem mertem bevállalni.
Az 50 különben nem öreg még (szerintem), majd megtapasztalod, ha szerencséd lesz, reméljük igen, mert az élethez nagy szerencse kell, néha még a túléléshez is!
Ebben sajnos, bőven van tapasztalatom, még egyszer nem kívánom.