Ezt csak az építészetileg az ablak fölött kialakított redőnytérbe bevezetett redőnylábnál lehet megtenni, itt nem megoldás. Ez egy a redőnylábbal szorosan összecsúsztatott alu tokpofás külsőtokos redőny. A redőnylécet a tokpofába vezetett speciális kombinált műanyag bevezető illeszti a redőnylábhoz. Ez ugyan bevezetés szempontjából ugyan lehetne jobban kialakított, de ez van, csak ilyet kapni.
Ablakméret: 90x140 cm, előtte 20 cm bádogpárkány van. Így kiállni nem, max. kihajolni lehet. Így a redőny felhúzott állapotában kihajolva csak max. 3-5 lécet lehet a lefutóba igazgatni, ahogy haladna lefelé a palást már nem férsz el tőle, vissza kell bújni! Felhúzott állapotban pedig kívülről csak a felső vízszintesen elcsúszott redőnyléceket lehet igazgatni, az alsó menetekben lévőket a súrlódás miatt nem (szerintem).
Van egy REDEX ALU KOMBI műanyag redőnyöm rolós szúnyoghálóval. Levehető fedeles Alu tok, műanyag lécek, műanyag kettős lefutó-lábak. A redőny egy emeleti ablakra lesz felszerelve. Így ha a redőnylécek elcsúsznak és igazítani szükséges azokat a lefutóba, akkor hiába levehető a redőnytok eleje, nem tudok elébe állni.
A tok hátulja zárt. A szúnyogháló alsó rögzítő műanyag eleme felengedett állapotban a tok hátuljához ütközik (a képen látható műanyag ütközőkkel). Emiatt nem lehet hozzáférni a lefutó lábba kerülő redőnylécekhez.
Kérdéseim:
1.) Hogyan lehet az elcsúszott redőnylécek igazítását elvégezni a hátsó oldalról? Hogyan lehetne a szúnyoghálót, annak alsó lapját visszaengedni a tokba úgy, hogy szabaddá váljon a lécek igazítgatása pl. egy csavarhúzó segítségével? A műanyag ütközők ezt jelenleg nem engedik.
2.) A redőnyön rejtett ütközős záróléc van. Ez nem engedi, hogy visszaengedjem a tokba a redőnyt. Így hogyan lehet majd hibás redőnylécet cserélni? Le kell vennem az egész redőnyt tokostól, lábastól?
Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy mi a teendő abban az esetben ha az ujonnan felszerelt (2honap kb) redőnytokok külső fémlemeze, ejszaka mikor hülnek le és reggel/delelott mikor felmelegednek, jó hangosan koppannak szinte mar durrannak a hőtágulás miatt. Nagyon zavaro kulonoskepp estenkent neha alvasbol riaszt fel minket.
már a műanyag nyílászárós topicban is feltettem a kérdést:
létezik olyan redőny, amit új építésű háznál, a 20cm homlokzati szigetelésre lehetne tenni kívülről (akár utólag, tehát nem az ablakhoz lenne rögzítve a sín sem)?
Az ablakosok által ajánlott, az ablakkeret felső részéhez rögzített lamelladoboz elfogadhatatlan méretű hőszigeteletlenséget és hőhidat képezne az épület szerkezetben.
hőszigetelés miatt levettem az egyik redőnyt, pontosabban nem teljesen vettem le, a madzagot nem húztam ki, csak lecsavaroztam és betámasztottam a kávába. Na most h raknám fel, nagy nehezen beigazgattam a lamellákat a sínbe, felcsavaroztam a lábakat, és nem megy lefelé.. Tehát ha belülről engedném nem megy, csak ha már nagyon lent van(ha kintről kézzel lehúztam). Felfelé is nehezen lehet húzni a madzaggal. Vagyis szorul úgy néz ki. Hm, lehetséges h a lábak pár mm-t összébb mentek? Tehát ugye rá lett hőszigetelve és vakolva az ablakra(falsíkon voltak egyébként). Esetleg az még számíthat hogy a doboz nem ugyanabban a szögben áll? Tehát kicsit előrebukva áll most. Kár volt levennem azt már érzem.. :) Másiknál nem is vettem le..
távirányítós-motoros Becker redőnyöm egyszercsak meggondolta magát és nem hajlandó teljesen leengedni a redőnyt. fizikai akadály nincs benne, kézzel nem tudom sajnos lerángatni.
ha leveszem a dobozt, akkor egy fel-le kapcsoló és egy távirányító kapcsoló van a csőmotor mellett, de egyikre sem csinál semmit.
hogyan tudnám rávenni, hogy menjen lejjebb (végállást módosítani)?
Hello! Nálam csak a fa lamellákat cserélték ki műanyagra (vagy cseréltethettem volna alumíniumra is) plusz a zsinórt ami kapott még egy zsinórgyűjtő dobozt. Aki csinálta nagyon korrekt volt, nem akart rábeszélni semmi drága ostobaságra, és a redőnyom kiválóan működik, sokkal esztétikusabb lett és kezelni is sokkal könnyebb...
Én még itt csináltattam pár éve a redőnyömet: http://arnyekmester.hu/kulonleges-redonyok/ . Én alumínium redőnyt vettem, és igaz hogy drágább mint a műanyag, de szerintem megéri az árkülönbséget.
Sziasztok! 40 éve épült családi ház az ablak fölé falazatba beépített redőnyszekrénnyel. A nem automata gurtnis vezérlésű műanyag redőnyt kissé megette az idő... Mit javasoltok mire cseréljem, fa ablakot nem akarom kicserélni.
Előre is köszi a segítséget, mert laikus vagyok a témában..
a következő problémára szeretnék kérni megoldási javaslatot. panel lakásban, műanyag redőny van az ablakokon (10 éve), és helyiségenként 1 (összesen a 6 ablakszárnyon 3) esetben a redőnnyel kombinálva rovarháló. ez a kombinált megoldás nem a legjobb, a tokon keresztülmászva be tud jutni rovar, pl. poloska, sőt még denevér is. vállalnak-e redőnyösök esetleg olyasmit, hogy a redőnytokot utólag kívülről valahogyan leszigetelni, a rést "betapasztani". bár a denevér aki a tokba beköltözött, a panel réseiben ott telel esetleg át, bezárni nem szeretném. vagy a másik megoldás, nem tudom, megvalósítható-e egyáltalán, hogy a kombinált redőnyből "kiszedetni" a hálót, és akkor a sima redőnyhöz különálló lehúzható hálót felrakatni.
Tud valaki BP-en olyan boltot (nem webshop, stb.) ahol lehetne kapni készletről, azonnal 40mm-es fém redőnytengelyt? Ne adj atyaúristen szombaton is nyitva van?
Sziasztok! Keresek Bp.-en olyan boltot ahol redőnyhöz lehet vásárolni alkatrészeket.Redőnyütköző külső és fehér színben, valamint redőny zsinór bevezető fehér színben kellene.Köszi
Redőnyt szeretnék szereltetni a nappali szinte padlótól plafonig érő dupla szárnyú ablakára, de előtte nincsen erkély, csak egy pár centis szegély és korlát, ráadásul az egyik ablakszárny nem nyitható. Két cég látta és nem vállalta. Sok helyen látok ilyet a házban, de mindenkinek, akivel tudtam beszélni, már építéskor beszerelték a redőnyt, nem utólag. A redőny tok ki lett alakítva a ház építésekor. Nem akarom elhinni, hogy erre nincs megoldás. Ja, és 7. emelet. Köszönöm, ha van ötletetek.
Természetesen kapcsolatban álluk kiskereskedőkkel, sokkal több, mint 20 éve, de mint írtam, megnyitottuk mi a saját lakossági értékesítésünket, ahol nem ezresével értékesítjük az automatákat, és egyéb kiegészítőket, hanem lakossági mennyiségben.