A járdaszigetek, terelőszigetek végén levő, kikerülési irányt jelző, kivilágított (KRESZ-táblához hasonlatos) tábla, illetve tartója. A távolodó 9-es villamos második ajtaja mellett látható, a zebrán álló gyalogosok előtt.
Még egy "hívószóval" bővíteném a repertoárt: Csiby-lámpa. Bár a régebbi jobban tetszett, ez már olyan "angolos" - igaz, azóta már ez is eltűnt az utcákról...
Igazi, higanyoszlopos masina volt a Gellért téri Áfor-kúton az autógumik jótevője. (Az utolsó példány ezekből az Ajtósi Dürer sori, azóta bezárt kútnál működött.)
A Múegyetem elötti benzinkútról egyszercsak híre ment, hogy ott fel lehet felfújni a kereket, díjtalanul. Egy rövid idő mulva kiderült, hogy a levegőtömlőt elfoglalta valakinek a valakije, aki azután egy kis sámlin ülve megkövetelte az általa meghatározott díjat, mégpedig igen határozottan. Így nézett ki akkor a díjtalan szolgáltatás.
Szombat délutáni nézegetnivaló. Csak egy kép, de én vagy egy órát elvoltam vele, és még mindig nem unom :) A Gellért szállóval szembeni benzinkút külön érdekes, nem is tudom, erről volt itt szó régebben? Valahonnan rémlik, hogy meséltek róla, de képet szerintem nem láttam. Na, itt ő is rajta van. Jó szórakozást:
Van olyan, hogy az ember kap egy marék régi képet, és gyorsan végigszalad rajtuk, és van, amikor egyetlen képet tíz percekig el tud nézegetni. Ha ez a kép ráadásul még nagy felbontású is, az külön öröm, hiszen ilyenkor nem csak arról van szó, hogy több sárga pixelből áll a[...] Bővebben!Tovább »
A múltkori vonatos és városképes "különkiadások" után most megint eltávolodunk a villamossínektől . Nagyon messze persze most se megyünk...
... hiszen ez a kép például szó szerint sínekről készült. Meg a GC-47-49-es rendszámú (a betűkben nem vagyok teljesen biztos)[...] Bővebben!Tovább »
A napokban ismét frissült a fortepan.hu, ezúttal a VÁTI archivumából tettek fel képeket. Főleg vidéki városok jelennek meg: Komló, Pécs, Miskolc, Debrecen, Szombathely stb., de azért akad jó pár budapesti kép is. Ezek közül válogattam egy adagot a Nyájasnak, kérdve: hol[...] Bővebben!Tovább »