Sajna az én digicam-om akkumulátorai tönkrementek és nem hoztam magammal. Pedig ma Púpos sem volt Kaposba reggel, a 1087-es meg a 1148-as Kisdácsia volt a tárolókon a 203 -as Szergej társaságában...
Na mivel már lassan egyerértek pro és kontra, ezért inkább hagyjuk a nyugdíjasokkal kapcsolatos megnyílvánulásaimat, mert úgyse lesz teljesen igaza mindenkinek.
Részemről befejeztnek tekintem a nyugdíjasokkal kapcsolatos megnyílvánulásomat, ezért inkább a békesség érdekében szóljón ez a Topik továbbra is a vasútról!
Köszönöm az előző hozzászólásokban szereplő képeket, hamarossan én is dobok fel ide párat, amiket ma készítettem!
Üdvözlet mindenkinek és további szép estét és fórumozást kívánok!
Na ez a hozzászólás... Ami azt illeti, választási időszakokban dobott koncoktól eltekintve a nyugdíjasokat éppen úgy leszarják, ahogy a fiatalokat. A nyugdíjasok is fizettek adót (legalábbis Kupa úr adórendszerével kezdve) és valószínűleg jó részük le is tett valamit az ország asztalára. Például az idősebb nyugdíjasok a második világháború után újjáépítették az országot. A vasutat is.
Ha nem a vasútról beszélünk és hozhatok egy szélsőséges példát, akkor ismerek egy somogyi zsáktelepülésen élő idős nénit, aki 24 ezer forintnyi nyugdíjat kap, ebből 22 ezer a rezsi. Azt eszi, amit megtermel a kertjében. Ilyen is van. Igaz, neki nem volt lehetősége olyan sokat letenni az ország asztalára.
Két hete mentem nyugdíjba, gondoltam majd elnetezgetek naphosszat, olvasgatom a sulinetes hüj(ly)egyerekek hozzászólásat, jókat röhögök, s ha megunom, majd színes üvegcserepekkel véresre vakarom a tökömet. Nem így lesz! Remélhetőleg a nyugdíjam eléri majd a 130 ezret, haza költözöm Kaposvárra, elmegyek a cukorgyárba nyugdíjas mozdonyvezetőnek 70 ezerért. 200 fixel majd csak elviccelek valahogy. Szabad napjaimon ingyen bejárok majd dolgozni, nehogy má' valami fiatal is munkát kapjon!
Robi!
Mielőtt leírsz valamit nem tilos gondolkodni"
"én a szegény csoró minimálbérért dolgozó ember"
És erről mindenki mást tehet, egyedül Te nem!
"sajnálom a sok ingyenélő nyugdíjast, akit szerény keresetem adóterheiből eltart az állam!"
A sok szegény ingyenélő nyugdíjas 38-46 évi béréből meg működtették az óvodákat (némileg pótolta a gyerekszoba hiányát), az iskolákat (ahol még Te is tanulhattál volna például helyesen írni) a könyvtárakat (ha csak havonta egy könyvet kölcsönöztél volna és azt el is olvasod, most nem kéne a billentyűket nyomkodnom), a korházakat, ahol meggyógyítottak ha beteg voltál, stb.
A cukorgyár még a szociÁLizmusban is nyugdíjas segédkezelőket (mégcsak nem is mozdonyvezetőket) alkalmazott a mozdonyai üzemeltetésére. Most hogy a költségeinek lefaragása létkérdés naná hogy nem fog főállású mozdonyvezetőket alkalmazni jóval magasabb bérért. Amúgy szerinted hányan jelentkeznének? (A kérdés költői, nem várok választ)
Hozzászólásom vélemény, nem vitaindító, ugyanis itt a témában nincs kivel, és nincs miről vitatkoznom!
Amúgy tiszteltetem a szüleidet, akik ha még nem nyugdíjasok, úgy sejtem hamarosan azok lesznek!
Bocsánat akkor azok az ingyenélő nyugdíjasok, akik mondjuk kapnak 130 ezer Ft nyugdíjat és eljönnek a cukorgyárba +70 ezerét mozdonyt vezetni és ezáltal elveszik a fiatalok elől a munkát, vagy azok akik elmennek nyugdíj melett 170Ft-os órabérért biztonsági örködni.
Bocsánat, akkor azok az ingyenélő nyugdíjasok, akik mondjuk kapnak 130 Ft nyugdíjat és eljönnek a cukorgyárba +70 ezerét mozdonyt vezetni és ezáltal elveszik a fiatalok elől a munkát, vagy azok akik elmennek nyugdíj melett 170Ft-os órabérért biztonsági örködni.
Persze mindketőtőknek igaza van aki becsületessen megdolgozott a pénzéért és otthon tölti nyugdíjas éveit (nem munkahelyen) azokkal nincs is semmi bajom!
Igazából a Somogyi Hírlapban a vasúti menetrenddel kapcsolatossan ez dűgített fel: "– Kiidegel a vasút – adta ki dühét a kaposvári pályaudvaron egy férfi, miután a menetrend helyett csak ígéretet kapott a vasutasoktól. – A méregtől égnek áll az ember haja. Rokonlátogatóba utazom a jövő héten, ám a MÁV-nál képtelenek megmondani, hogy mikor készül el az új kiadvány. Csak hülyítik az embert. Állandóan azzal szerelnek le: hívjam a kék számot vagy böngésszem a netet. S mi tegyen a nyugdíjas, akinek nincs pénze világhálóra?"
Indokom az, hogy nem a MÁV-START ZRt. miatt nem készül el időre a menetrend, hanem a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium menetrendi jóváhagyása későn érkezett meg a mellékvonalak és a vasút átalakításával kapcsolatós döntések miatt, ezért véleményem szerint nem a MÁV-ot kellene megínt híbáztatnia a Sajtónak és a cikkben szereplő nyugdíjas állampolgárnak. Megértrem én, hogy nem mindenkinek van Internete, de azért valjuk be összintén a nyugdíjából, ami úgye nem is adóköteles bevétel és legtőbb esetben több mint a minimálbér, abból azért csak van mindenkinek 100 Ft-ja, hogy felhívja a MÁVDIREKT 06 (40) 49 49 49 számát, ahol a munkatársak készségessen állnak minden ügyfél részére!
Apám egy somogyi tanyáról indult neki a háború utáni életnek. Mérnök lett, mez.gazd. gépeket tervezett. Ezek még ma is működnek, szinte az egész világon. Többször is hívták, gyere, hagyd az elvtársakat, de ő itthon maradt, bizonyára azért, hogy a mai fiatalokkal kiszúrjon. Sok elvtárs meggazdagodott rajta, ő egy kis faházat harácsolt össze negyven évi melóval. Nyugdíjasként egy szaros, lepukkant kis közértben dolgozott, elvéve a remek karrier és munkalehetőséget a fiatalok elől.
A lázadás, meg a 200-250 ezer forint most nem rémlik, de lehet, hogy hazafelé mindig ellóversenyezte, elkurvázta a pénzt, vagy feltette a piros huszonegyesre. Majd megkérdezem tőle egyszer.
Amíg mindez ki nem derül, én szeretnék elnézést kérni az Általad leírtakért.
Itt van mindgyárt két hír is a vasút világáról a Soninke.hu oldalról:
Az első különössen érdekes, már komolyam mondom, hogy én a szegény csoró minimálbérért dolgozó ember már nagyon nagyon sajnálom a sok ingyenélő nyugdíjast, akit szerény keresetem adóterheiből eltart az állam! Szegények csak lázadnak folyton, munkát vállalnak, hogy mi fiatalok minnél nehezebben boldogoljunk, mert ők nyugdíjjal együtt hazaviszenek olykor 200-250 ezer forintot is, de nincs pénzük utazásra, telefonra és netre- hát ez van szép új világ Ez magyarország! Ebben az országban miránk fitalokra senki nem gondol minket csak leszarnak itt nagyívben nemúgy mint szegény ingyenélő nyugdíjasokat!