Keresés

Részletes keresés

MPeter Creative Commons License 2001.08.23 0 0 2506
Kedves fórumlátogatók!

Szerintetek is a Swissmade.hu „az első (és eddig egyetlen) magyar óraportál”? :)))

Óravilág

sukosdg Creative Commons License 2001.08.23 0 0 2505
Megtudtam az árat: 400 eft. Szerintem nagyon sok.
te_o Creative Commons License 2001.08.23 0 0 2504
Apropo, meg egy erdekes az elozo hozzaszolasomra rimelve:
ETA 2846. Van egy Certina Club 2000 automatam a hetvenes evekbol, Cerina 25-011 szerkezettel. Belekukkantva meglepo a hasonlosag a ket szerkezet kozott, a meretektol a felhasznalt anyagokig, kerekek elhelyezkedeseig. utananeztem, az ETA 1984-tol datalja a 2846-ot. A Certina 1983-ban olvadt be, ha minden igaz. Akar a ket szerekezet meg kozeli kapcsolatban is lehet...

te_o

te_o Creative Commons License 2001.08.23 0 0 2503
squiddy!

En mar 4 eve gyujtok egy olyan orara, ami az igazi lehet, de ahogyan igy kinez, hatra van meg ugyanennyi. Kozben vettem olyat, amit most hasznalok (Tissot Seastar Automatic II), es tovabb va'rok. Egyebkent ilyen Tissot-t hasznaltan lattam az aproneten 25-ert, meg garanciasan hirdette vki. ETA 2846 szerkezet, datum, zafiruveg. Az enyem kb. ket-harom het alatt egy percet ter el. Tudom ajanlani.

te_o

sukosdg Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2502
Walther-nél láttam egy Oyster Quartz-ot. Meglepődtem mert nem tudtam, hogy létezik quartz hajtással. Az árát nem kérdeztem, sajna elfelejtettem..... (esetleg tudjátok!!)
Mit tudtok a Rolex quartz szerkezetekről, érdemes megvenni ??

www.ora.ini.hu

squiddy Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2501
Ezzel én is tisztában vagyok, én sem akarom elkapkodni a vásárlást. +ígérem, semmiképp nem veszek olyat, ami nem adja a szerelem első látásra érzését :)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2500
Teljes egyetértés !
Én pld. a mindezideig kedvenc darabomat pont 10 évig hajkurásztam. (Rekordok könyve ?)
De utána mindmáig úgy vagyok vele, mint Aurorix, hogy csupán a létéért is meg tudom csodálni.
APT Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2499
SQUIDDY: Annyit fűznék hozzá, hogy amennyiben a rendelkezésedre álló keretből nem tudsz ízlésednek megfelelő órát venni, semmiképpen ne vedd meg azt, "amire még futja". Vegyél egy olcsó darabot (akár használtat), amivel ugyanakkor együtt tudsz élni, és böjtöld ki, amíg a neked tetszőt is meg tudod venni. Különben csalódott leszel, és a pénzed is elköltötted...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: squiddy (2498)
squiddy Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2498
Hát igen, szó ami szó, én is japán kvarcot szerettem volna először. Ki is néztem egy Citizent, meg is rendeltem, de hál istennek(?), nem jött meg. Az tavaly ilyenkor volt. Órám még nincs, a toleranciám az árral szemben kétszeresére nőtt, de ennél többet -ha akarnék sem tudnék költeni- mert nincs miből.
Szóval max. 100. Ebből nem engedek :)
Előzmény: Törölt nick (2497)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2497
Hmmm... Honnan is ismerős ez a hozzáállás? :-)
Eredetileg én is úgy kezdtem, hogy jó lesz egy max. 30-40000 Ft-os japán kvarc.
Aztán elkezdtem nézegetni az Óra Magazint, meg ezt a topicot, és rájöttem, hogy jobb lenne egy szebb analóg kvarc, lehetőleg stopperes max. 70-80000-ért. De ha már a szépség a lényeg, akkor biztos, hogy kvarcot akarok? Elkezdtem járni a boltokat és rájöttem, hogy jobban tetszenek az automata órák. Hmmm.... Hát ez már 100 fölötti kategória...
Jelenleg egy Orist hordok és nézegetem nap mint nap. Csak úgy, mondhatni élvezetből. Ritka eset, ha azért nézem, mert az időre vagyok kiváncsi :-))))))))
(és khm... szóval picit meghaladta a 100-at ;-) )

Ezzel az egésszel csak azt akarom mondani, hogy ha semmiképp sem szeretnéd túllépni az előre elhatározott keretet, akkor hmmm... szóval erősnek kell lenned ;-)

Előzmény: squiddy (2496)
squiddy Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2496
Hát igen, biztos hogy fel kell próbálni. A másik meg, hogy max. 100ezret költenék rá, a 120 már elég húzós nekem. Már ez is rettenetes sok, mert egy időben 50et szántam volna csak rá. Aztán rájöttem, hogy annyiért nem kapok olyat ami megfelelne.
Ha újra látnám valahol azt a Certinát amit 2 hónapja nézegettem 63ért, habozás nélkül megvenném. Úgy érzem az nagyon illett volna hozzám. Hol találok én "régi" Certinákat?
Előzmény: M-Attila (2493)
MAJTee Creative Commons License 2001.08.20 0 0 2495
Esetleg tudja valaki, hogy az "eredeti" '67-es változathoz hol lehet hozzájutni?
Előzmény: MAJTee (2494)
MAJTee Creative Commons License 2001.08.20 0 0 2494
Sziasztok!

Ki mit tud az új DOXA SUB 300T "cápavadászról"? Főképp az ára érdekelne. A DOXA osztrák honlapján (http://www.doxa.at/english1.htm) regisztrálhatnám magam, hogy infóhoz jussak, de sajnos nem tudok angolul.

M-Attila Creative Commons License 2001.08.20 0 0 2493
squiddy!
Én felpróbáltam a Certina változatot, és jól mutatott rajtam, bár elég vékony csuklóm van. Egyáltalán nem volt "drabális". A Certina, és a Tissot kb. azonos árban, 120.e Ft körül van, az oyster által említett Breitling 380.e Ft.
Előzmény: squiddy (2492)
squiddy Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2492
A Certina -ahogy látom- egy kicsit drabális lenne a csuklómon, de a Tissotok viszont egész szimpatikusak. Valami ilyesmik állnak közel a szívemhez! Esetleg árat tudnál mondani?
És amúgy ezek "jó" órák?
M-Attila Creative Commons License 2001.08.16 0 0 2491
Íme a címek (Certina és Tissot): http://www.certina.ch/en/catalog/sport/dspro/products/193.7148.42.61.htm http://www.tissot.ch/newsite/watches/titanium_index.asp#
Előzmény: squiddy (2486)
APT Creative Commons License 2001.08.16 0 0 2490
KGABI: Sajnos nem találtam infót a gyártóról. Ez tipikusan az az eset, amikor az órát kivűlről-belülről látni kellene. Esetleg egy képet fel tudsz ide csempészni róla?

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: KGABI (2489)
KGABI Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2489
Hát az osztályzatod alapján(amit a nagyon szép óragyűjteményednél alkalmaztál) tiszta 5-ös és 6-os.A felirat alatt szerepel még Special Flat ,gondolom ez az üvegre vonatkozik.
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2488
Ja, és 100m WR !
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2487
Én biztos nem, merthogy ennek az egyedi egykoronás használhatósága és a szinte eltüntethető kijelzőjének köszönhető egyszerű megjelenése nekem kivételesen szimpi.

A honlapon én sem láttam, de hidd el, hogy létezik. Egyébként ez egy új modell, mégha a Breitling a testvérpárját már 16 éve gyártja is.
Székesfehérváron az Alba Plaza földszintjén láttam utoljára ilyet. Gyorsan meg is tapiztam, körbecsodáltam. Élőben még jobb, mint kirakatban.

squiddy Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2486
oyster:

Nem találom a DS Digtialt a Certina honlapján!Velem van a gond? Amúgy még a DS 40 tetszik (bár az sem tökéletes), meg a DS Spel, csak az meg hülyén néz ki a csuklómon :(
A "kárcóra" helyett egy automata lenne számomra a legideálisabb, de ha más nincs, jó lesz az is. Ez annyira szentségtörés? Ha kvarcot vesztek, kiátkoztok a fórumról? :¤)

HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2485
Üdv mindenkinek,

ritkán szólok hozzá, aminek az az oka, hogy soha nem találom a jelszót, sajnos ebből is látszik, hogy öregszem.

Komolyra fordítva a szót. A swissmade.hu oldal augusztus 15-től (tehát ha minden igaz, mától) napi frissítésű hírekkel fogja bombázni a kedves olvasókat.

DE EZ MÉG NEM AZ A MEGLEPETÉS, AMIRŐL OTT SZÓ VAN!

Ez csak egyszerűen egy továbbfejlődési pont, piaci verseny, lalala

Hangsúlyozom, hogy a swissmade.hu FÜGGETLEN online magazin és az is marad. Sajnos kissé fejnehéz a márkáink irányába, de ennek nem én, vagy mi vagyunk az oka. Minden importőrnek, Óra Magazinnak, stb. felajánlottuk hogy jelenjen meg az oldalunkon pl. link formájában egy nevetségesen alacsony összegért. Azért gondoltuk, hogy egy ilyen jelképes összeget (pl. 10 ezer Ft havonta) kapni szeretnénk a megjelenésért, mivel mi is mindenért fizetünk ugyanezeknél a cégeknél. A szaklapban pl. egy nagyságrenddel nagyobb összeget, és még annál is többet.

Az ugyan elvárás felénk, mi vásároljunk őnáluk és fizessünk, de magyar módra, mint a mellékelt ábra mutatja, viszonzásul semmit nem vásárolnak nálunk. Nem éri meg, nincs rá szükségük, és még sorolhatnám a kifogásokat.

Egy hónapra sikerült aztán a szaklappal egy megállapodást kötni, hogy kapunk cserébe az újságban egy csík hirdetést, amiből azután 3x5 cm lett mire megjelent.

A mi részünkről tehát a hajlandóság megvan, a hírek továbbra is függetlenek lesznek, de azt senki ne várja tőlünk, hogy minálunk ingyen hirdet, miközben minket mindenki lekaszál ahol csak lehet. Mellesleg nem tudom, hogy egy linket és egy bannert összesen mennyiért kellene adni, de a napi 300 Ft nem tűnik olyan soknak.

Na szóval, annyit a függetlenségről még Che Guevara se beszélt, úgyhogy most én is abbahagyom.

A MEGLEPETÉST SZEPTEMBERRE ÍGÉRTÜK, ÚGYHOGY ARRA MÉG SAJNOS VÁRNI KELL EGY KICSIT, DE AMI KÉSIK, AZ NEM MÚLIK!

További jó szórakozást kívánok mindenkinek.

Halandó Nem-órás (de azért még) Mester

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2484
Tudod, hogy nékem is akad. (Ja, itt ne emlegessem ?)

De, ha már Squiddy úgyis hajlandóságot mutatott rá...

APT Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2483
KGABI: Milyen állapotban? A DARWILL meglehetősen ismeretlen típus, kicsit többet kellene tudni róla!

OYSTER: Szentségtörés! Itt eme megszentelt lapokon akarsz valakit "kárcórára" rábeszélni? Ejnye-bejnye! (Na jó, csak vicceltem).

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: KGABI (2481)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2482
Squiddy !
Ha már szimpatikus a titán tok, kvarcszerkezet, sportos megjelenés és Certina gyártmányok együttese, én pld. a DS sorozat DIGITAL tagját ajánlanám figyelmedbe.
Természetesen valamennyi előző ismérv igaz rá. A szerkezete pedig a Breitling Aerospace-val azonos. Azaz kétmutatós analóg, amitől beljebb két (fekete számlapon fekete, sőt kikapcsolható, így kevésbé feltűnő) digitális kijelző található. A felső az üzemmódjelző, míg az alsó maga az aktív rész. Pld. ez végzi a stopperfunkciót is, merthogy kronográfról van szó. Ennek ellenére a használata nem kívánja a többletgombokat, tehát még csak nem is olyan hivalkodó.
Az viszont igaz, hogy valahol épp 100 feletti az ára.
KGABI Creative Commons License 2001.08.14 0 0 2481
Mennyi a reális ár egy Darwil Lord 71 tipusú karóráért?Válaszoljatok légyszi
squiddy Creative Commons License 2001.08.14 0 0 2480
Hmmm, a N 122.001 CAWAS (2001) nem rossz árban és kinézetben sem, bár látni kellene milyen fémszíjjal. Egyébként a kicsit "sportosabb" órák tetszenek igazán. Majd +próbálok 1-2 modellről infót begyűjteni és akkor talán jobban tudod(-játok) milyen az én ízlésem. Addig is köszönöm a segítségeteket!

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.14 0 0 2479
Előzmény: Törölt nick (2478)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.14 0 0 2478
Előzmény: squiddy (2477)
squiddy Creative Commons License 2001.08.14 0 0 2477
Sziasztok! Eddig csak olvasgattam a fórumot, de most szeretnék hozzászólni, pontosabban a segítségeteket kérni, mivel időszerű lenne az óravásárlásom. Max. 80-100000Ft ot szánnék rá, de ha olcsóbb az se baj:)
Elvárásaim: Titán ház, szíj, zafír üveg, lehetőleg automata, elegáns/fiatalos megjelenés, egyszerűség. Egy modellt kinéztem magamnak, de sehol nem találom a neten. Certina DS, titán, zafír, kvarc:( Formára olyan mint a Scandinavia, számlapra pedig mint a Premium. 63000Ft-ért láttam legutoljára (2 hónapja) azóta viszont nincs sehol:( Mennyire jó,megbízható,tartós ez az óra? Esetleg tudtok ajánlani helyette hasonló paraméterű időmérőt? Minden építő jellegű kritikát, ajánlást szívesen fogadok! Thx.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!