Keresés

Részletes keresés

bmalag Creative Commons License 2007.07.04 0 0 208
ez lesz. csak kár, hogy sokan szívnak és napok múlva jut listához pár nemtörődöm ember helyett.
Előzmény: geler (205)
geler Creative Commons License 2007.07.04 0 0 207
Azt hiszem, mindegyik rendszernek van hálózatos bővítése is, csak nem adják ki az adathozzáférést, mert mindegyik cég a saját rendszerét akarja eladni, és nem tetszene nekik, ha kívülálló kezébe kerülne, sőt, rendszerfüggetlen alkalmazás jönne létre.
Az lenne a világvége.
Üzletpolitika. Nem patópálság, hanem profit és haszon áll az ügy hátterében.

(Na, a "nem kiadott adat" arra értendő, hogy a nyomtatáskor vagy bármikor a készülék kábelen átküldhetné az adatokat számítógépre, de nem adja át. Maradna a párhuzamos port (nyomtatókábel) megcsapolása, de ott olyan feszültségek mennek, amik esetleg megsütik a számítógépet. Kockázatos.)
Előzmény: tubi2002 (203)
geler Creative Commons License 2007.07.04 0 0 206
Tulajdonképpen a dolgot elindítottam, és van annyi befolyásom, hogy előbb-utóbb döntésre is kerüljön a csipes rendszerek ellenőrzésének módja. Már gyakorlati próbák is történnek errefelé, ahol az általam javasolt szisztéma tesztelése zajlik.
Kiterjedt technikai háttér is kell, és emiatt buktatók lehetnek. Pl. éppen a nyomtatókompabilitással, az ellenőrök szakszerű kioktatásával, a hozzáértéssel kapcsolatban.

Egyébként nincs titok semmilyen tekintetben, ezért itt nyugodtan felteheted a kérdéseket, hátha tud valaki válaszolni.
Előzmény: tubi2002 (202)
geler Creative Commons License 2007.07.04 0 0 205
Nem kell ennyire bonyolítani. Közelemben azt a rendszert vezettem be, hogy Briconban pl. csak A_1, A_2, S_11... stb. útnevek vannak. Az első csapatot az A_1-re pakolja, és így tovább.
A megában is így van, erre céloztam, hogy egyből kilövöm a bonyolítást.
Az út nevét pedig a versenybizottság írja rá a papírra, sőt, a csapatszámot is, mert úgy egyértelmű. (Ha félrepakol, vita támad, milyen csapatra gondolt.)
Nem volt egyszerű, de két évig újra és újra elmondtam a kerületi ülésen, mit, mikor és hogyan kell csinálni, ezért rend van már.

Ha több csapatot pakolnak véletlenül egy kódra, azt csapatonként nyomtassák ki a megfelelő példányszámban, és ők saját kis kezükkel huzigálják ki a felesleget. Te ne válogass, nem a Te dolgod. Add vissza a hibás papírt, ez oktatójellegű is. Ha átvállalod a hibák korrigálását, elfajul a dolog, a rendetlenség eluralkodik.
Előzmény: bmalag (201)
bmalag Creative Commons License 2007.07.04 0 0 204

jah igen. ilyen modern dolgokra már gondolni sem merek:)

 

néhány előnevezés tud már érkezni adatfájlban. de nem mindet tudja beolvasni a progi. a székházhozzájárulást meg a startpénzt az tudja. nagyon is. a gyomrom forog tőle.

Előzmény: tubi2002 (203)
tubi2002 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 203

Kedves bmalag!

 

Teljesen egyetértek veled. De szerintem az lenne a megoldás, ha verseny után kinyomtatnák a jegyzőkönyveket és mondjuk egy laptop segítségével az órákról - legyen az bármely típus - legyűjtenék az adatokat, amit neten továbbítanának a számolónak és az mondjuk adatimporttal beolvasná a progiba.

 

Tudod, az a baj, hogy mindez lehetséges lenne - de mégsem megy!

 

MIÉRT?

 

Mert Pató Pál úr köztünk él :)

 

Erről ennyit....

 

Barátsággal: Zoltán

Előzmény: bmalag (201)
tubi2002 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 202

Köszi a választ, nagyon hasznos, de...

 

Gyakrolati oldalról megközelítve:

 

- nem tudunk minden sporihoz azonnal, a verseny után elmenni és kinyomtatni az adatokat,

- nekem tipesem van, másnak bricon, nem tudom, van-e olyan kis nyomtató, amely mindkettőhöz jó.

 

Én annak a híve vagyok, hogy jobb félni, mint megijedni. Ezért folyamatosan mondogatom, hogy valamilyen korrekt, nem tolakodó, de hatásos ellenőrzésre szükség van. Nem igaz, hogy csak úgy lehet ezt lebonyolítani, hogy akit éppen ellenőriznek, az mindjárt gyanusításnak fogja fel a dolgot. És egyébkéntis: ha általános és rendszeres lenne az ellenőrzés, akkor természetessé válna és nem lenne belőle annyi probléma.

 

Mivel a csipes rendszer nagyon elterjedt, ki kellene dolgozni egy egyszerű, mindenki által átlátható ellenőrzési eljárást. Javaslom, beszéljünk erről, mert nem lehetetlen, hogy keresztülvigyük.

 

Szeretném, ha segítenél abban, hogy legalább én megértsem, amiről beszélgetünk. Ha többen, ha egyre többen mondjuk ugyanazt, előbb-utóbb csak megvalósul. Ehhez ez a fórum is jó lehet(ne), főleg, ha többen is olvassák.

 

Tényleg örülnék, ha ismerjük egymást, kérlek, írj a tubi2002@freemail.hu-ra, hogy megbeszéljük ezt, ha itt nem akarod.

 

Egyébként van más fórum is, vagy csetlehetőség?

 

(Most hétvégén 16-ot küldtem Jihlavába, négy biztosan fölfér, kettőnek a sorsa 4, illetve 6 másodpercen múlik - az előzetes számítások szerint. Nemsokára megjön a lista, majd meglátjuk. Én az idén B-listás vagyok - nem kulák :) -, de hát csak most építgetem újra a csapatot... Ehhez képest az öreg sampion egyéves fia 6 út, 6 helyezés, egy kétéves tojó szintén, ennek szülei nincsenek meg, mert a verenydúcban gyűrűztem.)

 

Barátsággal: Zoltán

bmalag Creative Commons License 2007.07.04 0 0 201

Én a 17-es kerület eredményszámolásába csöppentem kicsit bele (gelernek lehet kezd derengeni valami a képemről). Katasztrófális volt szezon elején a jegyzőkönyvek állapota. Komolyan mondom, örültem a kézzel írott macskakaparásos hagyományos jegyzőkönyveknek, mert azon minden ott volt és nagyjából el lehetett menni rajtuk.

 

az elektromosoknál nem lehet tudni, hogy ki hányat küldött. gyakran a 10-es csapatot úgy kellett kiválogatni. órakésést nem mind tünteti fel. több csapatot (sprint, főverseny) egy jegyzőkönyvre nyomtat. kevesebb aláíróhely van rajtuk. áhh. Nem is akarom ezeket tipushoz kötni most.

persze kiderült, hogy a hibák többsége felhasználói lustaság vagy mulasztás eredménye, de szemét dolognak tartom, hogy a hagyományos órákat már plombálni kell hétközben is, és az elektromosok meg nincsenek rendesen szoftverileg rendszabályozva. Már az is baj szvsz, hogy nem tökegyformákat nyomtatnak! Nézzen ki mind ugyanúgy! Miért ne? Egy számítógéptől idegenkedő idősebb VB ellenőr frászt kap ha az elektromos jegyzőkönyvekhez ér ellenőrzéskor.

Ebben a témában komolyabb fellépést várnék a szövetségtől.

Nekem megám van. Ezeket szivatták az első évükben rendesen, 2 versenyutat el is töröltek a hibás jegyzőkönyvek miatt. A többi rendszerre is ráférne egy kis tuning.

Amelyik közelítet meglátásom szerint a tökéleteshez az a mega és a speedy jkv volt.

nálunk ez volt a helyzet.

 

A megából kinyomtatok év elején egy versenyút listát. ezt felragasztjuk a falra és onnan megy hetente a versenyek kiválogatása sorszám szerint.

Előzmény: geler (195)
geler Creative Commons License 2007.07.03 0 0 200
Szervusz, Zoli, azt hiszem, ismerjük egymást.
Az elektronikus rendszerek ellenőrzésére fel kell készülni. Sokféle van, és az átlaggalambász még a sajátját sem ismeri.
Jelenlegi spekulációim szerint a következőkre kell ügyelni ellenőrzéskor:
- az ellenőr feltétlenül győződjön meg a készülékben működő időről, tehát egy halálpontos órát vigyen magával, és egyeztesse a készülék idejével. Ez az óra lehet rádióóra (népszerűen anyaóra - a valóságban ez nem óra, hanem rádió, fix hangolással a világóra sugárzott jeleit fogja és mutatja)
- közvetlen a verseny lezárása után nyomtassák ki a készülékben lévő adatokat.

Ha tehát látható, hogy a galamb érkezett, és hallható, hogy a készülék nyugtázta a csipet (bipezik), benne vagy a rendszer közepibe. És ha kigépelteted a listát, nem vagy átvágva.
Előzmény: tubi2002 (197)
karimax Creative Commons License 2007.07.03 0 0 199
Az személyes találkozásért ilyen árat még nem kínáltak nekem :-)))))

Köszönöm a felkínált lehetőséget tisztelettel elfogadom és élni is fogok vele!

Évente 50 fiatalt gyűrűzök, a tréningek előtt a versenyzők 1-1 db fiatalt felnevelnek, a 6 pár tenyész pedig 2 keltést.

Így némileg a versenyzőket is tudom tesztelni hogy mit örökítenek.
Előzmény: geler (198)
geler Creative Commons License 2007.07.03 0 0 198
Na, majd sort kerítünk a személyes találkozásra is akkor. Most csehül (vagy elképzelésem szerint remekül) állok, mert a télen megtámadott a görény, és a genetikai varianciára szolgáló padlást kiirtotta. Nyolc (8) galambom maradt.
(Azért állhatok remekül is, mert a sors rákényszerített, hogy csak a legjobból főzzek, ha tudok. Mindig vaciláltam, hogy X vagy Y csúcsszuper idegen vér kell-e? Ma már nem kell gondba merülnöm, a görény elvégezte azt, amire nem vitt rá a lélek. Kétségtelenül Isten kegyeltje az elképzelésem.)
A génbank padlás (8 galamb) szerencsére megmaradt. Többségük öreg, mint az országút.
Jelenleg nem tudok ajándékozni a fent vázolt nyomorúságos állapot miatt. Örülök, ha ezekből a vén satrafákból feltágulok 25-30 galambra őszig. Már látni erre esélyt, 22 egészséges galambom van most, július 3-án, és egy további rundó el fog indulni, ez biztos, 7-8 tollon állnak a galambok.
Egy kísérletet folytatok, amit csak úri passzióból végzek. Három galambból állítok elő egy teljes állományt. Mindhárom abszolút csúcsrepülő. Semmi "pistától van", meg a díjas testvérének unokája. Csak direkt a legjobbak, és semmi más.
Jövőre viszont biztosan tudok már ajándékozni galambot. Ha egyeztetünk, és érdekel, számíthatsz rá. :-)
Előzmény: karimax (196)
tubi2002 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 197

embörök, sziasztok.

 

engem ez a csipes dolog érdekel, szerintem okosodjunk. én ugyan nem tudok programozni, de 15 éve használok számítógépet és látatlanban megesküdtem, hogy amit ember alkot - lásd bricon, tipes, stb -, azt ember be is tudja csapni (a la murphy..).

 

de ha ez így van, akkor mi a teendő? tényleg létezik zsebben elhelyezhető kódleolvasó?

 

mivel tök igazatok van, mi a fenének itt bújkálni, ettől nem leszünk okosabbak, sem szebbek, sem sikeresebbek - hát szép estét nektek (és jó "doppingolást" a csütörtöki gyűjtésre)

 

barátsággal: Furucz Zoltán (A-42, Vácduka)

karimax Creative Commons License 2007.07.03 0 0 196
Személyesen nem. A szövetségben összefuthattunk -ülhettünk- évekkel ezelőtt.
Előzmény: geler (194)
geler Creative Commons License 2007.07.03 0 0 195
Tied a pont. Kicsit nagyvonalúan fogalmaztam, mert speciel pölö Tipes nyomtatványt még életemben nem láttam. Tauris tényleg kiokosítható, és Mega is, ha nem én kezelném. (Én egyből kilövöm az utakat, úgysem találja el a galambász.)
A közelemben Briconon kívül Speedy és kféle Benzing van, ezek csak 1-8 számon tárolják az útjaikat.
Előzmény: bmalag (193)
geler Creative Commons License 2007.07.03 0 0 194
Jól találgacc.
Ismerlek? Engem mindenki ismer, én meg csak töröm a fejem, kivel állok (ülök momentán) szemben.
Előzmény: karimax (192)
bmalag Creative Commons License 2007.07.03 0 0 193

"Továbbá a készülék csak a Briconnál oktatható ki egy bizonyos megnevezett versenyre, minden más rendszer csak számokat ás időt rögzíti. A bontóbizottság állapítja meg, hogy éppenséggel miféle versenyről volt szó."

 

na én nem vagyok profi programozó ezért ezt nem értem. A saját megámnál is ki kell választani a versenyt és azt is feltünteti a jegyzőkönyveken nem csak számokat és időt. de talán ezt láttam a tauris, benzing, tipes jkv-en is. mármint a bersenyek megnevezését.

vagy hogy van ez?

Előzmény: geler (191)
karimax Creative Commons License 2007.07.03 0 0 192
Szegény kérdező ilyen mélységig nem hiszem hogy szándékozott eljutni a chip terén.

A nevedben szerepelnek a nickeddel együtt az alábbi betűk? nőcséren
Előzmény: geler (191)
geler Creative Commons License 2007.07.02 0 0 191
A kis részletekben bővítem ismereteidet.
A csip nem tárol a galambról semmit. Tartalmaz egy négy bájtos, 32 bit hosszúságú egyedi és örök azonosítót, és egy két bájtos aktiválókódot. Az aktiválókódot a gyűjtéskor adja az egyesületi antenna szoftvere véletlenszámként, abból a célból, hogy ne lehessen csalni. (Az örökszám 4,3 milliárd, az aktiváló 65 ezer számra terjed.)
Az első verziók ugyanis nem adtak aktiválókódot, az örök azonosítót kiolvasva egy arra alkalmas készülékkel ezt az örök azonosítót tetszés szerinti időben rá lehetett írni az érkezőantennára. Vagyis a galambtól függetlenül mozgatható volt a csipérték.
Az utrechti olimpián a világ megrökönyödésére árulták ezt a szellemes csalógépet.
Az aktiválókód óta hiába tudja valaki bejátszani az örökszámot, az csak az indításkor adott aktiválóval együtt érvényes. Elvileg ehhez a hamisításra spekuláló nem fér hozzá, mert nem foghatja a kezébe a galambot, nem kerülhet a közelébe, stb. Ha ő rakja be saját galambját, a kérdés újra nyitottá válik, hiszen lehet a zsebében komplett leolvasó, amely az aktiválókódot is eltárolja.

Továbbá, az adott aktiválót szükségszerűen a készüléknek kell tárolnia, hogy felismerje a hazatérő résztvevőt. Ergo a készülékből is kierőszakolható az aktiválókód.

Na, én egy profi programozó vagyok, és intenzíven foglalkozom adatbiztonsággal. Összességében lesujtó véleményem van az egész elektronikus rögzítésről. Hihetetlen egyszerű csalni, és le sem lehet bukni. Lehetetlen bármit is bizonyítani.
------------------------------

A galamb és csip kapcsolatát a készülék tárolja.

Továbbá a készülék csak a Briconnál oktatható ki egy bizonyos megnevezett versenyre, minden más rendszer csak számokat ás időt rögzíti. A bontóbizottság állapítja meg, hogy éppenséggel miféle versenyről volt szó.
Előzmény: karimax (190)
karimax Creative Commons License 2007.07.02 0 0 190
." Arra vagyok kíváncsi, mit jelent az a zöld kapocsféle?"

Chipgyűrű. A elektromos rögzítőrendszerek galamb által hordozott eleme.

Tárolja a galamb adatait. Érkezéskor a dúcban rögzíti az óra hogy melyik versenyről mikor érkezett meg a galamb.
Előzmény: Alhana... (189)
Alhana... Creative Commons License 2007.07.02 0 0 189

Helló!

 

Nemrég láttam egy nagyon szép galambot...nagyon szelíd volt, meg is érintettem. Egy citromsárga gyűrű volt a bal lábán (horvát, 2006-os) és a jobb lábán meg vmi zöld izé műanyagból. Arra vagyok kíváncsi, mit jelent az a zöld kapocsféle?

 

Pár hete meg beköltözött az erkélyünkre egy magyar postagalamb:) 1 hétig etettük, aztán elűztük, had menjen, ha kell.:)

karimax Creative Commons License 2007.07.02 0 0 188
Éppen felbukkan a horizonton a nap 5.30-kor Berlin-Magdeburg vonalon. Ha felhős párás az idő akkor azért várnak a starttal általában.
Előzmény: bmalag (186)
bmalag Creative Commons License 2007.07.02 0 0 187

Nem tudjátok véletlenül, hogy a B-I., B-II. és B-III. tagszöv. idei eredményeit hol lehetne megnézni (a neten)?

köszi

bg

bmalag Creative Commons License 2007.07.02 0 0 186
szerintetek ezek az 5.30-as startok nyugatról nem túl koraiak?
karimax Creative Commons License 2007.07.02 0 0 185
Gyönge. Egyesületben nem fér föl a listára az első galambom. Jó mondjuk kb 8 perc a lista.
Előzmény: tubi2002 (184)
tubi2002 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 184

szegény alapítványnak szeretnének egy kis aprópénzt :(

 

milyen volt neked a jihlava most hétvégén?

Előzmény: karimax (183)
karimax Creative Commons License 2007.06.30 0 0 183
Hát Téged milyen szél hozott ide??
Előzmény: Miticsku (182)
Miticsku Creative Commons License 2007.06.30 0 0 182
Kedves Állatbarátok, Ismerőseink!

A Soproni sör gyártója jótékonysági akciót hirdetett, melynek keretében az interneten lehet szavazni civil szervezetekre. Az első 3 legtöbb szavazatot kapott szervezet komoly anyagi támogatásban részesül majd.

Erre az akcióra a Noé Állatotthon Alapítvány (www.noeallatotthon.hu) is benevezett, és, bár eddig is sok szavazatot kaptunk, a támogatásra továbbra is nagyon nagy szükségünk lenne, mivel már csak 4 napig, június 30-ig (szombat) lehet szavazni!

Jelenleg közel 400 állatról gondoskodunk, sokan közülük idősek vagy sérültek, így a folyamatos orvosi ellátás biztosítása mellett sajnos nagyon szűkös forrásokból tudunk csak gazdálkodni.

Szeretnénk megkérni, hogy SZAVAZZ RÁNK, hogy a bejövő pénzből további állatokat menthessünk meg, gyógyíttassuk őket, és új esélyt adva nekik, gazdihoz juttathassuk őket. Állatotthonunkban a legnagyobb nehézséget az ivóvíz hiánya okozza, melyet immár 15 éve tartályban hordunk fel állatainknak; abban reménykedünk, hogy ha esetleg nyerünk, sikerül ezt a beruházást is megvalósítani.

Kérjük, segíts nekünk és állatainknak! Neked csak pár kattintás, de nálunk életet menthet!

Szavazataidat a http://www.asopronibudapestert.hu oldalon adhatod le. (Regisztráció szükséges, és akár mind a 3 szavazatot nekünk adhatod!)

Az alábbi linkre kattintva megnézheted, hogy kiket is támogatsz…

http://www.youtube.com/watch?v=1hpGzB7ITR8

Segítségedet előre is köszönjük!

Noé Állatotthon Alapítvány

 

Sajnos ma igen nagyot változott a helyzet. 4. helyezettek lettünk. A Sopronis fórumból átmásolom a levelem. Kérlek olvassátok és segítsetek, ha még van erőtök, ötletetek,ismerősötök.

Köszönjük Támogatóinknak, hogy szavazataikkal mellénk álltak. Még 1 nap hátra van,ezalatt még bármi történhet és akár annak az ellenkezõje is ) Mi sajnos holnap már nem tudunk senkit szavazásra buzdítani,mert a menhelyen vár minket az állatsereglet. Délutánra pedig tervbe vettük, hogy a rehabilitációs részlegünkön régóta gazdira váró kutyusokat kirándulni visszük egy tóhoz, hogy egy kicsit boldogabbá tegyük mindennapjaikat.Ez mindennél fontosabb számunkra,ezért küzd a NOÉ Állatotthon immár 15 éve. Így csak abban tudok bízni, hogy mindazok, akik ismernek, bátorítanak, támogatnak minket, most még vesznek egy utolsó nagy, mély levegõt és megpróbálnak támogatókat toborozni a NOÉ-nak. Szeretném hinni, hogy még van remény, szeretném hinni, hogy még sikerülhet!Ha mégse, akkor csak annyit tudok mondani, hogy emelt fejjel fogunk veszíteni! KÖSZÖNJÜK!

tubi2002 Creative Commons License 2007.06.30 0 0 181

sziasztok.

 

ne legyetek már ti is pató pál urak (ej ráérünk arra még...).

 

amit ott van a kezedügyében, azt használd. mi pl, öregeember létünkre ülünk a számítógépnél és írkálunk, mint most. ha ewzt egy olyan embernek meséled, aki még nem tette, azt mondja, csak hablaty, jó a papír meg a ceruza.

 

a tavolságok eltűnnek, az idő lerövidül. amit most írok, öt perc múlva olvashatod. jó, nem?

 

akkor miért ne lehetne úgy versenyezni, hogy MINDEN RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ ESZKÖZZEL IGYEKSZÜNK A LEHETŐ LEGJOBB FELTÉTELEKET BIZTOSÍTANI A ---------------- GALAMBOKNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ne te ülj sörrel a kezedben a nyugágyban, mert neked csak a szád jár, szerencsétlennekl meg a szárnya verseny közben. lehet spártai módon csinálni, az is egy eszköz. de ha megnézel egy igazán porfit, akkor azt látod, olyan a dúcva, amiben lakni lehetne, olyan a tisztaság, hogy a föolkdön ebédelhetnénk, stb. MIÉRT? mert a lehető legjobb feltéeleket akarja bizttosítani a GALAMBOKNAK azért, hogy a lehető legjobb eredményt hozzák. és itt lép be a keménység: amelyik nem hoizzá, az fazék.

 

te, meg én, meg ő miot csinálunk? nézzük a származási lapot, tartunk egy csomó reménységet, majd holnap talán jönni fog galambot. kellenek ilyenek is, akik a listát csinálják. az elmúlt héten a dunakanyarban vácdukán volt olyan spoori, akik az országoson 20-ból 15-öt helyez - legalábbis itt az egyesületben, de lehet, hogy a kerületben is.

 

egyszóval: nem lehet legyibnteni. vagy komolyan csinálunk valamit, vagy... ezért válik ketté lassan a postagalambász tábor a hobbistákra - ők is fontosak és el kell fogadni, hogy ezt szeretnák - és profikra, akik pénzt, munkát nem kímélve törnek előre.

geler Creative Commons License 2007.06.30 0 0 180
Eléggé csapongsz gondolataidban.
Az állattenyésztés eszköze a jobb tulajdonságú egyedek kiválogatása, és előnyben részesítése a tenyésztésben. Az a jobb postagalamb, amely több versenyen eredményes, mint a másik.
Ha a postagalambászat célja az lenne, hogy mindent elviselő galambokat találjunk, akkor ahhoz illő szisztémát kellene folytatni. Csak viharban, ködben, téli hóban-fagyban röptetnénk, galambjainkat a határban etetnénk-itatnánk, gyógyszereinket eldobálnánk, és megengednénk a ragadozóknak, hogy kedvük szerint szelektáljanak.
Ha erre sor kerül, helytálló a nézeted. Most nem.
Előzmény: karimax (179)
karimax Creative Commons License 2007.06.30 0 0 179
A galambversenyeken mindig az nyer, aki a feleresztés után elsőként ér haza.

Ez nem kötöttpályás, szintidős verseny.

A Barcelónába (elmebetegek által) küldött, és onnan Magyarországra érkező galambok se 1500-1700 km-t repültek a dúcukig.
Előzmény: geler (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!