Keresés

Részletes keresés

nemezis 2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 341

Nem is akarom kimagyarázni.

Kérdésem csupán a tervezettség, vagy véletlenre vonatkozik.

Előzmény: Törölt nick (340)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 339

A Pygmalion-effektus alapján saját belső elvárásainkhoz igazítjuk a "másik" megítélését.

Mivel a viselkedésünk és értékelésünk is ehhez igazodik, ilyennek is fogjuk látni!

De, hogy még rosszabb legyen sajnosa másik is ehhez igazítja a viselkedését, így önmagát beteljesítő jóslattá válik..... amit nagyon nem szeretnék

 

No valami hasonlót látok ebben az esetben is.

Volt egy elvárás: OV rossz, négy láb jó.

Az első esemény (még mindig nem tudom a hátteret)után elindult a : naugyehogymegmondtam.

 

 

Hát ennyi.

Nem örülök, mert így a fontos kritika sem érkezik oda, ahova szánják.......

(Sőt, folyamatosan önmagamat is monitoroznom kell, nehogy természetesnek vegyem. De azért a 8 év, 8 nap szép szimbólum)

Előzmény: Édy Endre (329)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 337
Nem világos, hogy mitől elfogadhatóbb Cameron "előrejelzése"?
Előzmény: panavia (333)
Édy Endre Creative Commons License 2010.06.08 0 0 336

Azt sem tudom, mire kívántál célozni, ezért a "He?" :)

Talán majd most.

Előzmény: asta (332)
Édy Endre Creative Commons License 2010.06.08 0 0 335

"Normális országokban egy ilyen botrány után a triumvirátus már rég az űrben keringve közlekedne egy hatalmas seggbe rugás után."

 

Vö.

 

  • A tárgyalásokat Magyarország kérte a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), ez azonban nem jelenti azt, hogy „hitelt vennénk fel az IMF-től" - mondta Veres János pénzügyminiszter az egyezséget magyarázva a távirati irodának. Bármi lehet az együttműködés tartalma a Valutaalappal, a későbbi folyamatok függvényében – közölte a pénzügyminiszter.

  •  

  • Magyarország októberben 20 milliárd eurós hitelkeretről állapodott meg a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. Ezt követően 4,9 milliárd eurót hívott le az IMF-től és 7 milliárd forintot az Európai Uniótól. A pénz a jegybanki tartalékot növelte, illetve - egy kisebb része - a lejáró hitelek kiváltására szolgált.

  •  

  • "A legrosszabb forgatókönyv, amelytől napokon keresztül féltünk, hogy elindul a forint zuhanása és nem áll meg mondjuk 350-400 forintig az euróhoz viszonyítva. Ebből pillanatok alatt 20-30 százalékos infláció tud kialakulni, és ez azt jelenti, hogy az emberek elveszítik a jövedelmüknek a negyedét, harmadát anélkül, hogy bárki bármit csinált volna" - ezzel az apokaliptikus vízióval magyarázta a miniszterelnök a Vasárnapi Híreknek adott hét végi interjújában, miért fordult közel egy évtized után ismét a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) a kormány.

  •  

  • Furcsa, hogy a Pénzügyminisztérium napokkal a megállapodás előtt, október 18-án előállt a költségvetés második verziójával, Veres János miniszter pedig még az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) elé is bevitte az új - még mindig növekedéssel kalkuláló - javaslatot.

  •  

  • Ráadásul a pénzügyminiszter azt is megígérte, hogy nem nyúlnak a 13. havi nyugdíjhoz.

 

Előzmény: asta (319)
krémes Creative Commons License 2010.06.08 0 0 334
1-2 konstruktív kritika a Fidesz irányába, ami hirtelen eszembe jut. Vegyék már észre, hogy vége a kampánynak, most már kormányozni kéne és nem a múlton lovagolni, a szocikat nyúzni állandóan. Hagyjanak fel most már ezzel a visszataszító ellenségeskedő stílussal, jól lenne kicsit javítani a magyar politikai kultúrán. Szerencsétlen dolog volt pl. a Viktornak a nyitóbeszédében még mindig kommunistázni (Kovács Lászlóra utalás, Észak-Korea, Venezuela). Ezeken túl kéne már haladni, mert kicsinyes kelet-európai szemléletet kölcsönöz. Hagyjanak fel a tömjénezéssel, istenezéssel, mert ez idegen a legtöbb ember számára, ennek nincs hagyománya ebben a szekuláris társadalomban, meg Európában általában. Nem szabadna engedni, hogy egy százalékban nem mérhető párt ekkora befolyást gyakoroljon rájuk. Összehangolt és FEGYELMEZETT kommunikációra van szükség, hogy a még mindig az indulatok által vezérelt politikusok ne okozzanak esetleg maradandó (2014) károkat.
panavia Creative Commons License 2010.06.08 0 0 333
Előzmény: nemezis 2 (325)
asta Creative Commons License 2010.06.08 0 0 332
Tartalmas válasz. Köszönöm, leülhetsz:O)))
Előzmény: Édy Endre (331)
Édy Endre Creative Commons License 2010.06.08 0 0 331
He?
Előzmény: asta (330)
asta Creative Commons License 2010.06.08 0 0 330
Kedvesem: a valódi forrásból. Ld. korábban beírtam a sorrendet. Mi nem lehet ezen érteni?

Rossz kommunikáció. Ennyi.
Előzmény: Édy Endre (329)
Édy Endre Creative Commons License 2010.06.08 0 0 329

Én is ezen töprengtem... Hogy lehet az, ha másutt jelentenek be efféléket, ott semmi gond nincs vele, bezzeg itt meg beindul a vészmadárkodás? Meg azt sem értem, hogy amikor a Paprikaferkóék sorozatban azt hazudták, hogy hozzánk aztán nem gyűrűzik be a másodlagos jelzálogpiac bebukása gerjesztette válság, aztán pár nap múlva sebtiben megkötötték a csillió dolláros segélycsomagot, akkor azt nem váltott ki akkora pénzpiaci hűhót, mint a mostani arcok gazdasági bejelentései. Pedig ha valami, az ki kellett volna váltson.

Egyre inkább azon vagyok, hogy igazat adjak azoknak, akiket érdekelne, hogy honnan érkeztek a pénzpiaci hercehurca beindításához alapul szolgáló információk. :)

Előzmény: nemezis 2 (325)
asta Creative Commons License 2010.06.08 0 0 328
Gondoltam:O))
Természetesen a fasisztázás is ebbe a kategóriába tartozik - tőlem ilyet soha nem hallhattál.
Miután a topic arról szól, amiről, most nem a korábbi kormány hibáit kell elemezni. Ezért nem is beszélek róla. Evidensnek veszem.

A jelenlegi téma teljesen friss, lehet magyarázgatni a vélt célokat is. A kommunikációs hiba tényét viszont sajnos nem lehet vitatni - sőt nem is kéne elkenni, hanem tanulni belőle.

Ilyen értelemben nem lehet elégszer elmondani.
Én így gondolom.
Előzmény: nemezis 2 (327)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 327
  • Az én jövőképpem - naív módon persze - egy olyan ország lenne, ahol nem hazudnak az ember pofájába egyfolytában ( persze a politikailag szükséges szépítések mellett), ahol az ember nyugodtan elmondhatja a véleményét anélkül, hogy lehülyézzék, lebolsizzák, ahol igaz vita kultúra van, ahol a vitát pozitív dolognak tekintik, ahol nem akarják rám erőltetni a véleményüket mások, ahol a többség nem arra való, hogy uralkodjanak rajtam., ahol nem kell öncenzúrát működtetnem, ahogy ezt kellett az átkosban ( amiről fogalmad sincs), ha az ember túl akarta élni stbstb

Ki hitte volna, hogy ennyi mindenben egyetértünk?

Mert én is ezt szeretném, azzal a kiegészítéssel, hogy nemcsak a bolsizást, hanem a fasisztázást is hasonlóan száműzném.

 

Nem, nem kell lenyelni, a kapitális hibákat

Legyen következménye, bár én a sok hozzászólóval ellentétben nem látok tisztán ebben a kérdésben. (túl sok dolog befolyásolja az ítéletet: mint az ország tényleges helyzete, eladósodottsága, aktuális törlesztőrészletek lejárta...,árvíz stb.lehet, hogy az IMF tárgyalási pozíció erősítése volt a cél? lehet, hogy a várható költségekhez többletforrás? Nem tudom.)

 

De ez bármilyen itt kitárgyalt téma kapcsán hasonlóan jelenik meg: az egyik, csak egyfajta, a másik pedig a más tényeket vesz figyelembe.

Előzmény: asta (326)
asta Creative Commons License 2010.06.08 0 0 326
Miért van az, hogy én meg úgy érzem, hogy a tied nem vezet sehová?

Az én jövőképpem - naív módon persze - egy olyan ország lenne, ahol nem hazudnak az ember pofájába egyfolytában ( persze a politikailag szükséges szépítések mellett), ahol az ember nyugodtan elmondhatja a véleményét anélkül, hogy lehülyézzék, lebolsizzák, ahol igaz vita kultúra van, ahol a vitát pozitív dolognak tekintik, ahol nem akarják rám erőltetni a véleményüket mások, ahol a többség nem arra való, hogy uralkodjanak rajtam., ahol nem kell öncenzúrát működtetnem, ahogy ezt kellett az átkosban ( amiről fogalmad sincs), ha az ember túl akarta élni stbstb

Ha ez szerinted sehova sem vezet, akkor igazad van.

Ha szerinted a hazugságot, a kapitális hibákat következmények nélkül le kell nyelni, persze csak akkor, ha azt a kedvenceink követik el, akkor igazad van.

Az hogy mások is visszafele mutogatnak, az nem igazán érdekel. Valamennyire persze nekünk is kell, hiszen ez nem egy új kezdet, hanem folytatása az előzőeknek. Abból kell kiindulni. De nem erről van szó ebben a topicban.

De arról sem, hogy az egyik hibáit kielemezzük a másikét pedig elkenjük. Akkor tényleg nem jutunk sehova.
Előzmény: nemezis 2 (325)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 325

Tudod, nem is vitatkoznék Veled, ha az általad vázolt jövőképről nem érezném úgy, hogy sehova sem vezet.

Meg azt a cseppnyi észrevételt, hogy kicsit hamar jött a csalódás.

Aligha menti a felelőtlen (vagy szándékos) nyilatkozókat, de azért lássuk be: nem ezzel idézték elő a apénzpiac "megrendülését"

 

  • Nagyon nehéz idők jönnek, a kormánynak fájdalmas döntéseket kell meghoznia – jelentette be David Cameron brit miniszterelnök.
    Forrás: Hírek – Magyar Rádió
    »»»

 

Brit miniszterelnök: „sokkal rosszabb a gazdaság helyzete, mint gondoltuk Hírfigyelő által 2010. június 6. 16:01 | Belföld-Politika | RSS | Kövess a Twitteren

A brit miniszterelnök szerint a vártnál sokkal rosszabb a brit gazdaság helyzete, és jó eséllyel nem tarthatók az előző kormány előrejelzései.
Forrás: Hírek – Magyar Rádió »»»


  

Talán így egymás alatt elgondolkodtató:

Cameron: Sokkal rosszabb a gazdaság helyzete, mint gondoltuk Varga: Sokkal rosszabb az ország helyzete, mint állították

Előzmény: asta (322)
asta Creative Commons License 2010.06.08 0 0 324
Nem vagyunk egyformák. Másképp értékeltem azt a beszédet, mint te ez nyilvánvaló - bár soha nem voltam maszop szavazó - fideszes viszont igen:O)

Talán a helyzet miatt - éppen a Fidesz akkori viselkedése miatt, nem láttam más alternatívát.( Akkor is rossz volt a kommunikációjuk.) Most is csak aggódva drukkolok, vajon elő tudják-e venni a jobbik eszüket. Ez lenne mindenkinek az érdeke.

Pontosan ezért - pláne az elején - nem kell szó nélkül hagyni a nyilvánvaló hibákat. Épp az előzőekből tanulva.....

Azt hiszem nagyon hülyének nézel és az is hiba.....
Előzmény: Törölt nick (323)
asta Creative Commons License 2010.06.08 0 0 322
Én sem emlékszem. 20 év alatt sokat változott a helyzet és vele a helyzetértékelésünk is napról napra. Ezért váltódnak le kormányok.

Az én nézeteim alapjában nem változtak, csak ma már több a tapasztalat, az ember jobban látja, mi hogyan működik. Ezt vártam volna az új kormány régi, sokat tapasztalt embereitől is. Nagy volt a várakozás - ezért nagy a csalódásom is.
Előzmény: nemezis 2 (320)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 320
Valahogy nem emlékszem, hogy 2006-ban is ilyen vehemensen követelted volna a seggbe rúgást...
Előzmény: asta (319)
asta Creative Commons License 2010.06.08 0 0 319
Kósa nem kért bocsánatot, hanem sértődötten értetlenkedett, ( volt pofája) ahogy a főnöke is. Ez nem sok változás a korábbiakhoz képest. Folytatódik a következmények nélküli ország nemzeti cukormázzal leöntve, amitől még ehetetlenebb.

Normális országokban egy ilyen botrány után a triumvirátus már rég az űrben keringve közlekedne egy hatalmas seggbe rugás után.

Rossz a kommunikáció fiúk!
Előzmény: Törölt nick (318)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2010.06.08 0 0 317
Szokni kell, hogy már nem ellenzékiek hanem kormányerők

Mégis mit kell szokniuk? 2006. szeptember 17 óta tudhatják, hogy ők lesznek hatalmon...
Előzmény: Törölt nick (316)
borzimorzi Creative Commons License 2010.06.07 0 0 315
Nem vitatom, de ettől még nem ártott annyit, mint ezek hárman. Mellesleg, ha valaki a hazáját akarja köztisztviselőként szolgálni,akkor azt teszi. Függetlenül attól, hogy épp egy hisztérikus, hazudozós bohóc a min.elnök. Azt ugyanis nem ő választotta magának, hanem az istenadta...

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (314)
borzimorzi Creative Commons License 2010.06.07 0 0 313
Teljesen mindegy. A min.elnöki ideje alatt nem ártott ennyit. És főképpen: nem tartott ilyen hülye ölebeket,mint Orbán. (A Bajnainak a libás ügyeit most nem taglalom, nem volt tisztességes, amit anno csinált, hiszen ő már rég tudta, hogy a beszállítóknak nem fognak fizetni, mégis átvették a sok libát. A beszállítók meg sorra csődbe mentek. S a csőd volt még a jobbik eset, mert a rosszabbik esetben a temetőbe.)

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (312)
borzimorzi Creative Commons License 2010.06.07 0 0 311
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=3&i=134188

Hm. Most már csak azt kéne kideríteni, hogy Orbán úrnak az oszágrontók elleni hadjáratában mikor lesz végre ideje és energiája fellépni a saját ölebei ellen. Mert egyelőre ez a Kósa-Szíjjártó-Varga pincsitriumvirátus többet ártott az országnak, mint Oszkó, vagy akár Bajnai.

Csót:
b
greetings from apothetai Creative Commons License 2010.06.06 0 0 310
Én nem tudok neked mit mesélni, mert nem értek a közgazdaságtanhoz, de ha gondolod, akkor megírom a G20-aknak, hogy a twist nevű fórumozó (index, polidili, regszám 486655) nem ért velük egyet, hátha ettől meggondolják magukat és inkább ők is a Matolcsy-Orbán által favorizált gazdaságpolitikát fogják inkább javasolni. :)
Előzmény: twist (309)
twist Creative Commons License 2010.06.06 0 0 309

a fiskális ösztönzéseket egészen addig kell folytatni, míg a magánszféra kellőképp megerősödik.

Nem tudom elképzelni, hogy a mexorításoktól bármelyik szféra erősödni tud.

Mesélj!

Előzmény: greetings from apothetai (308)
greetings from apothetai Creative Commons License 2010.06.06 0 0 308
Stratégiát-diplomáciát nehéz elvárni egy vizionáriustól.
De lássuk ezt a váteszt, mennyire érzi jól az idők szelét:

2010 márciusában az okos országok csoportjáról beszélt, akik:

minden erővel a gazdaság beindításán dolgoznak, mert felismerték, hogy termelő beruházások nélkül, valamint az ezek által létrehozott munkahelyek nélkül nem lehetséges a pénzügyi problémákat sem kezelni

Majd a kormányprogramban a PIGS-eket állítja elénk, mint követendő példákat:

Magyarországon ma még gyenge, a gazdasági, társadalmi és lelki válság napjait éli. Ám a nyugat-európai társadalmi szerződések is válsághelyzetben születtek. Ezek a nagy ívű megállapodások is egyszerre kerestek megoldást az egyre mélyülő politikai bizalmi válságra, valamint a súlyos gazdasági és társadalmi bajokra. Írország, Spanyolország, Portugália, Finnország, Olaszország és más európai országok példái azt bizonyítják, hogy sikerrel jártak. Most Magyarországon a sor.

Oszt erre fel meg azok a kibaszott G20-ak mire jutottak most hétvégén?

A G20-ak által kiadott közlemény szerint a bővülést ösztönző intézkedések helyett szigorú fiskális politikára kell váltani, hiszen a pénzügyi piacokon tarthatatlanul elbizonytalanítja a széles körű adósságválság lehetősége. A húszak ezzel elálltak legutóbb áprilisban megfogalmazott irányelveiktől, miszerint a fiskális ösztönzéseket egészen addig kell folytatni, míg a magánszféra kellőképp megerősödik.

Szóval ilyen a vizionárius politikus, ő aztán bátran szembe megy a világgal, a realitásokkal, bármivel. Én, ha lehet, akkor nem követném Orbánt. :)
Előzmény: asta (307)
asta Creative Commons License 2010.06.06 0 0 307
A vezér stratatégiai-diplomáciai képessége katasztrófális. Ez pedig ránk nézve is katasztrofális lehet.
Jó lenne, ha valami okos ember végre felvilágosítaná, mert most már ő a min. elnök és még sokáig az lesz. Kapja már össze magát!
Előzmény: twist (306)
twist Creative Commons License 2010.06.06 0 0 306

Örülnék neki, ha az lenne, de tényleg nem tudom mire vélni, hogy Kósa egyik nap azt mondja, hogy csődközeli helyzet van, Varga Mihály ma pedig ezzel ellentétesen nyilatozik, és próbálja megnyugtatni a piacokat.

 

Mi lehet, mi lehet?

Orbán kint volt Barossonál és megtudta, hogy a hiánycélból nem engednek.

Haza üzent, hogy készítsék elő a terepet, a választás Kósára esett, mert ő nem kormánytag.

Gondolták, ha nem kormánytag, nem esik olyan súllyal latba amit mondani fog.

De esett.

 

Amúgy lehet, hogy vannak csontvázak, csak már senki nem fogja elhinni.

 

Merthogy Navracsics azt mondta, eddig nincsenek.

Másnap Kósa bejelentette, hogy hajjaj, vannak, ezt még meg is erősítette a szóvivő.

Varga próbálja szépíteni a dolgot, de úgy, hogy semmit nem mond.

 

Véleményem, hogy ez a kommunikáció már akkor sem jön be, ha tényleg vannak csontvázak.

Előzmény: Maaria (281)
asta Creative Commons License 2010.06.06 0 0 305
Ha nem ismerték az nagyon nagy baj. Minek ült ott Varga Misi és egyébként is, ha nem tudták, hogyan állíthatták, hogy minden rossz? Mikor hazudtak? Akkor vagy most, vagy majd holnap fognak hazudni, amit most találnak ki.

Ebben az egész dologban az anyagi károkozáson túl, amit én(mi) nemigen tudunk felmérni - legfeljebb majd a különböző áremelkedésekben fogjuk megérezni kicsit később - a legnagyobb baj szerintem a bizalom vesztés, a szavahihetőség megtorpedózása. És nemcsak a választók körében.

A kormány és a min. elnök külfödi de belföldi tekintélye is kemény valuta tud lenni. Na ezt játszották el röpke két nap alatt és ez a legnagyobb és sajnos csak hosszú, kemény munkával helyre hozható hiba.
És ebben az értelemben teljesen mindegy, hogy hülyeségből, tévedésből, párt érdekből, kampánycélból, direkte, vagy valamilyen célból is követték el.

Nagyon hajaz ez arra, amiért már kétszer választásokat vesztettek a rossz kommunikáció miatt. Most pedig túl nyerték magukat a szintén rossz nemkommunikáció miatt.

Valahol soha nem találják meg azt a középutas, legoptimálisabb megoldást, ahol a nyugodt megbízhatóságot tudnák sugározni.. Ez pedig a szemeben a politikusi alkalmatlanságot jelenti.

Imádkozom, hogy ne legyen igazam!
Előzmény: Törölt nick (302)
greetings from apothetai Creative Commons License 2010.06.06 0 0 301
Ezért volt nekem rokonszenvesebb az a kormányfői stílus, amit Bajnai mutatott fel a nagyérdeműnek: csináljuk, ahogy tudjuk, és ti majd eldöntotek, hogy jól csináltuk-e, vagy sem.

Az a szomorú, hogy számtalan olyan szegmense van a kormányzati munkának, amit büntetlenül el lehet kúrni, mert a világ szarja le. Az államcsődtől beszart mindenki, gyanúm szerint Orbánnak lehetett pár kínos telefonváltása néhány nagyobb európai ország kormányfőjével, de ha teszem azt az oktatást basszák el ugyanilyen bátor lendülettel az már a kutyát sem fogja érdekelni, rajtunk kívül. Holott az egy sokkal keményebb dió, mint a kőccségvetési hiány pár tized százalékpontos tologatása, és lássuk be, hogy az oktatáspolitikát kúrták már el ölég durván nálunk sokkal jelentősebb országok sokkal rutinosabb politikusai is, szóval van miért aggódni.
Előzmény: Watchdog (298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!