Szóval, amit hangsúlyozni véltem, az az, hogy bejáratós volt a motor, plussz a törött rámenkopf miatt 80 felett egy kicsit instabil volt a jármű!!!!!!!!! DE! a tempót tartottuk, sőt elég sokat voltunk az élbolyban... Ha úgy jobban hangzik, akkor azt mondom, hogy a gödöllői kiránduláshoz képest volt a tempó pörgősebb...
"Néha alig bírtunk kapaszkodni Trauval a többiek után."
Csevesznye hasitott, mint puskagolyo am, gond nelkul robogtunk Veletek egyutt a tobbiek utan... ;)
A buli jo volt, nekem tetszett... :) Es hogy elobb fejeztem be az ebedet, minthogy a tobbiek a levest megkaptak volna, nah, ez volt a bonusz... ;)))))
Van 1 garnitura korlatos lokharitom, 1 db baba hianyzik rola (3 db baba van meg), es kromozni kellene, de nem rozsdas, csak nem szep rajta a krom. (Elso-hatso).
A ketto kompletten 25e Ft. Nem brazil, nemet!
Gaboca
Ha már itt tartunk, nincs vkinek jó állapotú korlátos lökhárítója? A Hudáknál van 16-ért, de az brazil és 1 év után lejön a króm. A német meg 38000. Cserélhetünk is valamire.
Kedves Tömeg!
Ha nem megy Rajzásos fizetés, küldjetek számlaszámot, vagy valamit, hogy tudjam rendezni. Köszi. A kasznielemekkel kapcsolatban csak annyit, hogy ha rendesen akarod a kocsit megcsinálni, érdemesebb cserélni, mint a régit visszatenni. Kb. ugyanannyiba kerül a régi elemet normálisan megcsináltatni, mint újat venni. Sőt, az alváznál és a motorlemezeknél a legjobb megoldás, ha színterezed. Egy komplett alváz színterezése 45-50 e Ft, de az már a büdös életben nem rohad szét. Kasznit, főleg 1300-asat dögivel lehet olcsón szerezni. Nálunk hegyekben állnak a bontott sárvédők, meg minden,(34 autó) de nem szívesen adnám oda senkinek, hogy autóba építse őket. Kár, hogy a kasznit nem lehet színterezni, mert akkor le lenne a gond a rohadásról.
"Mint említettem,Műbizonylat,igazolt szakszerű felszerelés,műszakivizsga szükséges a legalizáláshoz." És 25.000 FT, vagy ismerős és 10.000 ft-ból megvan minden!
Nemá, legtöbbször tartottuk a 80-at, egyszer-kétszer toltuk csak fel 100 környékére. Az 1,6-os buszokhoz meg a Bence kissé fáradt 1300-asához képest az 1500-ös boginak azért bírnia kéne a kiképzést. No meg a raiser 1300-asán is csak ebéd után állítottunk gyújtást :-)
Sajnos nekünk el kellett lépnünk a bobpályánál, de nagyon jól éreztük magunkat, és tök jól fogyasztott a bogaram aminek nagyon örülök!(6 liter környék)
partizán!
A pontos "hivatalos" felrakást én nem tudom, csak azt, hogy szerintem valahogy biztos el lehet intézni, és itt van a garázsomban, bármikor viheted és ráér a rajzáson fizetned!
Ez a vwisegrád nagyon király volt! Akkora kört mentünk, hogy az embernek nem volt kilóméterhiánya, sőt rendesen el is fáradtunk. Volt vagy 20 kocsi (négy t2 busz, meg egy kockabusz t3(?). Ember összejött vagy negyven, sokan sok sört vettek magukhoz, ezért viszonylag gyakoriak voltak a pisistoppok. A tempó pedig nem valami toleráns, félek is, hogy a bejáratós gépet meggyilkoltam egy kicsit. A lényeg az, hogy hazajött, sőt a visegrádi hegyre minden gond nélkül 3ban, 4ben ment fel. Szóval nem tudom, hogy mi lett volna, ha valami lomhább jószág is jön. Néha alig bírtunk kapaszkodni Trauval a többiek után. A népek? Zömében fiatalok, nőkkel (!)(ez ránk is igaz volt:), a gépek pedig nagyon csinik és általában tuningoltak, sportfelni stb. Feltűnt a vwdepoból ismert narancssárga gép is. Külsőre jó, de engem a hangja nem győzött meg, sőt a fényezésen is lehett már látni kivánnivalót...
Itt jut eszembe: vwaircult! Nem beszéltük meg a vonóhorgot. Mi legyen? Nekem tényleg kell, meg a tanács is, hogy miként tegyem fel a gépemre, hogy ne kössenek bele?
Az alkatrészes dolgok. Utángyártott cuccok nagyrésze szar. Minőség sok esetben meg sem közelíti a használt régit. Annak pl nagyon örülök, hogy vettem egy garnitúra nagyon frankó állapotban lévő sárvédőt 22eft, eredeti hatvanasévekbeli, gyönyörű kárpit 15 eft. Amit én is vettem az a küszöbök, a bakáts téren 17eft, de a váci úton egy fószer csinál olcsóért jót (a szerelőm szerint aki tartós gépben gondolkozik, ezt választja). van pénzem, de nem vagyok csekonicsbáró, ezért azt a megoldást választottam, hogy amit lehet, hozzon helyre a szerelő. Pepecselős, szar munka, legtöbb helyen nem is vállalják, pest környékén csak az elemcserét ismerik.
fűtölevegőcsatornát biztos kell cserélni 19 000/db
padlolemez komplett 15 000/db
lökháritó felfogató kb 4000/db
aszem a hátsó sárvédőanyákat felfogató tartojavitóiv 8000/db
ja és a jobb oldalon nekem össze vissza volt foltozva az ablak alatti lemez alsó fele ugyhogy oda is kellett 15 000ért javitoelem
Négy sárvédőt a bárditól vettem az 70 000ft volt! + a többi javitóelem 100 000 felett vmivel. Általában van raktáron nekik de én vidéki vagyok ugyhogy felhivtam őket aztán összeszedték és szoltak mikor megvolt minden. Egyébként alkatrészeket a Bakáts téren kivül a Hudáktól (állomás utca) veszek mostanában csak onnan mert utánvéttel küldenek mindent és vannak jó német cuccaik.
Inkább költs többet szerintem de a tajvani meg barzil cuccok negyon gagyik tudnak lenni.... amiből tudsz vegyél németet!(má ha létezik), ja és ha pl 3 keresekedő azt mondja csak ez az egyfajta utángyártott van és neked nem tetszik akkor ne vedd meg mert lehet a 4.nak van jobb pl mindenhol műnyag feszitővel akartak szélvédőtömitést rámsozni azt mondták ha 3év mulva besárgul majd kicserélem...Hudák szerzett fémfeszitőset németet.
Kasztnielemeket szerintem egy gyártó csinálja... pl sárvédőn ott volt a cimke IDG Brazil tulsó felén meg Made in Dania Klokkerholm /?/.
Klokkerholm cuccok elég tűrhetőek szerintem! A Hudák amennyivel drágább az én tapasztalotom szerint jobb is annyival.
Mondjuk nekem USA export bogihoz volt egykét spéci cucc amit ő tudott csak megszerezni.
Hy!
Én is nem rég fejeztem be a kaszni felújjításokat (decemberben). Cserélni kellett mind a 4 sárvédőt, első pótkerék alatti részt, hátsó kipufogónál lévő takaró lemezt.
Az árak: Első sárvédők 9.500 Ft/db Bug Parts Bp, Állomás u.
Hátsó sárvédő: 12.500 Ft/db Unix trade-en keresztül lett megrendelve
Homlokfal: 7.625 Ft
Hátfal: 10.855 Ft
Hálistennek csak ennyit kellet cserélni illetve még egy csomagtartót, de abból használtat vettten 8.000 Ft-ért.
A többit nem tudom még, de nekem sem működőképes a szerkezet.
Nem tudjátok, hogy megjelent-e egyáltalán a VW DEPO legújabb száma? Tegnap néztem, de nem találtam a honlapon viszont megvan.
Üdv
Jety
Én is Bakáts téren vettem mindent kivéve a négy sárvédőt mert akkor még nem tudtam róluk.
Nekem cserélve lett: 4sárvédő + 2küszöb + első-hátsó homloklemez + potkerék alatti lemez + 2db lökhárito felfogató hátul jobb hátsó ablak alatti nagy javitóelem 2 padlolemez
Vilmos Úr (1300 '69) felújítása most ért abba a stádiumba, hogy lassan látszik mely karoszériaelemeket kell kicserélni őméltóságán. Mind a négy kerékdob ás a köténylemezek csereérettek, gyakorlatilag minden javítólem megvétele szükséges.
Szeretném a hasonló tapasztalatokkal bíró urakat és hölgyeket arra kérni, hogy osszák meg velem tapasztalataikat a beszerzéssel kapcsolatban. Hol lehet, és hol érdemes ilyen elemeket venni avagy rendelni, mely katalógusok használata tanácsos, melyik gyártó ellenjavalt, mire kell odafigyelni stb.
Minden 5letet és segítséget előre is köszönök magam valamint Vilmos Úr nevében.
Ami nekem szét van kapva, az jófajta kispolákablakmosós, nem tudom, hogy ez a rész benne van-e, ha igen, használható-e. Jövő héten megyek egy sráchoz, akinek vannak bontott cuccai, megnézem.
Duda? Az enyém jó. Olyannyira, hogy /pillanat egyszerre működik az ablaktörlővel.:) remélem nem fog esni mostanában...
66-osba kéne tartály és kerék közé ill tartály és spricni vmint nyomgomb közé cső ablakmosohoz. Ja meg egy müködő duda is. + a Pityubával lebeszélt anya + lehet ablaktörlő motor(egyfokozatú)