Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2009.01.26 0 0 68
"miféle hangról beszélsz??"

A prosztata hangjáról, rezgéséről. Vissza kell menni, miért csesződött el. Ha figyelmesen elolvasod a Mi az életenergia? című topikot (elölről a végéig, nem olyan sok a hsz), talán megérted. Ha nem, kérdezz ismét?...............
Előzmény: Törőlt_nick (67)
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.01.24 0 0 67
miféle hangról beszélsz??
Előzmény: ghepard (66)
ghepard Creative Commons License 2009.01.07 0 0 66
Nekem már 1979-ben problémám volt vele. Azóta fokozatosan rosszabbodott. A holtpont 2005-ben volt valamikor. Már úgy nézett ki, hogy elkerülhetetlen a műtét. 1.5-2.0 bírtam már csak ki és nagyon nehezen ment. Már a vesét kellett hátulról nyomnom, hogy valami kijöjjön. Akkor nagyon megijedtem, hisz ez már tényleg veszélyes volt. Akkor már két éve kisérletezgettem a hanggal. Mondtam magamban, mi lesz ha kipróbálom erre is. Persze nem tudtam akkor, hogy erre milyen hang jó, mitől rezeg a legjobban, de rájöttem és legnagyobb megkönnyebbülésemre segített nekem. Ma már 5-8 órát is elvagyok nyugodtan vizelés nélkül, ami óriási különbség és újból elvisz 2 méterre............

Pedig még focizom is a legnagyobb hidegben is, minden héten kivétel nélkül (csak év végén nem játszunk, mikor többnyire otthon vagyunk, mint idén is otthon voltam 19 napot). Télen is járom a természetet minden nap. Sokszor megázom, de úgy néz ki, hogy a hang megvéd............. Lassan 57 éves leszek, de újból teljes erővel bírom a focit is, 20-30 éves srácokkal focizom. Nemcsak ebből másztam ki (remélem, hogy még javulni is fog), hanem sokminden másból is, és ezt a hangnak köszönhetem a saját hangomnak. Sokáig nem is tudtam, hogy ez benne a ludas............
Előzmény: mugheb (65)
mugheb Creative Commons License 2008.12.20 0 0 65
stagnal
Előzmény: ghepard (64)
ghepard Creative Commons License 2008.12.18 0 0 64
Hát, mi újság? Voltál már? Javult? Rosszabbodott?..........
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.21 0 0 62
Hat remelem. Megalkudnek egy kronikus gyulladassal, tekintve, hogy a fo tunetem a (tompa, de idegesito) fajdalom.
Előzmény: psateszt (61)
psateszt Creative Commons License 2008.04.21 0 0 61
51 éves voltam, amikor kiderült nálam a gáz. Valahol az emlékezetemben dereng, hogy úgy a negyvenesek közepe táján már mondta egy orvos egy aranyér tapogatózáskor, hogy a p. egy "kicsit kemény", utána kéne nézni. Akkor teljesen ignoráltam a dolgot, mivel teljesen panaszmentes voltam.

Ami az utódnemzést illeti, megértem az aggodalmad. De ha, ne adj isten, felfedeznének nálad valamit, az elsö idökben (években!) nem túl gyors és agresszív betegség, esetleg egy un. "seed" beültetéssel is gyógyítható vagy fékezhetö (gúgolj utána!), ami nem befolyásolja a vizelettartási képességet, vagy a potenciát. Természetesen informálódj egy szakembernél, ha erre kerülne a sor, mennyiben befolyásolhatja egy gyerekcsinálás esélyeit, hiszen ennél az eljárásnál, még ha pár mm nagyságú pici, de sugárzó fémdarabkákat ültetnek a tumorba.


Szerintem a te korodban még nem nagy a rizikó egy olyan elvadult szituációra, amilyennek te magadnak kifested. Temészetesen "jobb félni" (jobb a francot), járj utána, de nem lehet nálad még túl nagy gebaszt.
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 60
Ja, akkor OK. Koszi.
Megkerdezhetem amugy, mely korosztalyhoz tartozol??
Előzmény: psateszt (59)
psateszt Creative Commons License 2008.04.19 0 0 59
Nincsen semmilyen távdiagnózisom. A félelemröl beszélek, ami teljesen független attól, hogy beteg vagy-e vagy sem.
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 58
"ugyanebben a cipöben evickéltem" -- ergo mar meg is van a tavdiagnozisod: rak???
en meg probalok bizni benne, hogy csak egy makacs kronikus gyulladas... bar nem megy konnyen.
Előzmény: psateszt (57)
psateszt Creative Commons License 2008.04.18 0 0 57
Amikor én ugyanebben a cipöben evickéltem, mint te (noha már a diagnózis után) nem restelltem egy olyan pszichológust keresni magamnak, akinél jól éreztem magam, és segített.

A lélek, a szellem egészsége és felszabadultsága a legszilárdabb talaj.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 56
Koszi.
Nem attol felek, hogy a doki veszi a gumikesztyut es becelozza a hatsomat, tudom milyen, mar csinaltak. Sokkal inkabb attol, amit majd talalni fog. meg a biopsziatol. Meg a felelemtol. A legjobban asszem a felelemtol felek. Veled ellentetben nekem alacsony a fajdalomkuszobom. Meg aztan... 39 eves vagyok. Meg(?) nem talaltam meg a tarsam, nincsenek gyerekeim. Tegyuk fol, hogy gaz van. Tgyuk fol, mutet. Utana menjek oda azzal valakihez, hogy szia, mondjuk prosztatam az nincs, ergo gyerekunk nem lehet (ilyen spermahutoszekrenyes dologgal nekem ne gyere. soha semmiylen mesterseges takolasu gyerekrol hallani nem akarok). A vizeletem idonkent majd elcsoppen, folallni ugyan nemigen all fol, de azert majd minden szep lesz.
Sok jo eddig nem tortent velem rovid eletem alatt. Most majd minden szep lesz, ugye?
(Na persze meg nincs meg a diagnozis, meg csak a kilatasaimat vazolgatom magamnak.)
Ja meg meg valami. Vallalkozo vagyok. Ha nem dolgozom, nincs penz. nem tudok 6 hetre kiszakadni az uzletbol.
Előzmény: psateszt (55)
psateszt Creative Commons License 2008.04.17 0 0 55
Az ég adta világon nem volt semmi, ami arra utalhatott volna, hogy gáz van. Egy rutinvizsgálatkor kezdett el gyanakodnia háziorvos, mert tapintásra "betonkemény" a prosztata. Elküldött egy urológushoz, aki egy PSA-tesztet is csinált. Nem volt vészesen magas ( 4,XX Ng/ml ), de csak rábeszélt egy tübiopsziára. A 12 vételböl, ha jól emlékszem 8 volt tré, de a tumor még nem lépte át a szerv falát. Nem rossz esélyek egy teljes gyógyuláshoz. A mütétnél elöször a környékbeli nyirokcsomókat vették ki és vizsgálták, vannak-e már áttétek - szerencsére még nem találtak.

Ne félj a vizsgálattól! A DRE ( http://www.webmd.com/colorectal-cancer/digital-rectal-examination-dre ) nem fáj, ha sikerül magad lelkileg ellazítani, még csak nem is kellemetlen. Ahol piszkálnak, minden nap van forgalom, semmi különbség sincs az orvos személytelen ujja és egy kemény széklet között.

A PSA teszt egy egyszerü vérvétel. A továbbiakról ( http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=57619668&t=9142963 ) egyelöre ne gondolkozz. Légy optimista, de óvatos és adj meg minden esélyt a saját egészségednek.
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 54
Hello, hadd kerdezzek meg egy kicsit (magam egyelore meg diagnozis elott, ill. erot gyujtok a szembenezeshez. Tul fiatal vagyok meg ehhez...)
Tehat:
1) Mik voltak a fo tuneteid, amikor az egesz elkezdodott? Voltak-e fajdalmaid? (nekem szinte csak az van, bar egyelore nem sulyosak - tompa nyomas honapok ota, valtozo helyeken).
2) Mi volt a prosztata tapintasi lelete? Egyenetlen felszinu, gobos, porckemeny, az egesz egysegesen megnagyobbodott stb.?
Előzmény: psateszt (53)
psateszt Creative Commons License 2008.04.16 0 0 53
Fontos megjegyzés: nem vagyok orvos, sem másféle egészségügyi ember, pusztán egy paciens, aki a saját tapasztalatai alapján próbál meg lelket önteni azokba, akik az elsö ijedtségben elveszítik a talajt a lábuk alól.

Úgy veszem ki a szavaidból, hogy a papádnak gyógyulási esélyei nincsenek. Nem nagy baj. Egy jól kidolgozott gyógyszer- és hormonterápia stabilizálhatja az állapotát annyira - értsd: a rák lelassul, vagy megáll a további terjedése - hogy még hosszú-hosszú éveket, akár évtizedeket élhet boldogan, emberi módon. Ebben a helyzetben egy kicsit egocentristává kell válnia, ha küzdeni kell bürokráciával, orvosokkal, nem szabad bekussolni, nyomást kell gyakorolni az orvosokra, kórházakra. az esetek nagy részében van idö józanul, pánik nélkül intézkedni, általában nem egy túl gyors fajta rák.

Ha jól tudom van olyan hormoninjekció - talán stádiumtól függö ? - amit elég félévente ismételni, a gyógyszer szedése meg megy ugye magától. Kellene egy pár napot szánni utánajárni a dolognak, esetleg valami olyan kórházban, ahol erre specializálódtak (Debrecen?)

Megértem ugyan, de nem helyes a papád felületes tájékoztatása, ez a qva betegség nem szégyen, a hétszázát! Egy konstrukciós hiba, amit a visszahívási akció sürgösségében qrt el az Úr. Nem jól számolta ki az ember szavatosságát, a prosztata olyan ötven körül majd minden férfinél bemondja az unalmast, akiknek pechjük van, azoknak be is durran. A nyugati társadalmakban a második leggyakoribb tumorféle a férfiaknál. Ha már nem az elsö. Mindegy. Az embernek szüksége van a környezete segítségére, ez nem egy tripper, amit el kell a gyerek elöl titkolni.

A mütét utáni teljes tünet- és fájdalommentességhez kell egy kis türelem. Esetleg pár hónap is. Kérdezd meg a papádat, az OP-nál ki kellet-e venni neki a felsö záróizmot? Ha igen irasson az orvosával gyógytornászt, aki a medenceizomzatot tréningelni tudja. Majd minden szülö nö ismeri a problémát, nyilván van elég gyógytornász aki kiismeri magát ebben az ügyben.

A kiütésekre sajnos nem tudok mit mondani. Van egy gyanúm, amit megpeddzhetnél nála: professzionális pszichológiai segítség.

Az inkontinencia korlátok között tartásában sokat segít a tervezett folyadékfelvétel. Ha éjjel, fekve is problémái vannak - ami az izomtréninggel biztos elmúlna - ne igyék lefekvés elött egy-két órával túl sokat, alkoholt meg, ha lehet semmit.

Előzmény: Tuundee (52)
Tuundee Creative Commons License 2008.04.15 0 0 52

Köszönöm a választ.

Sajnálom én is, hogy nem tudtam konkrétumokat írni, de nem nagyon avat minket be apu részeltesen abba, melyik orvos mit is mond részletesen. Nagyon felületesen tudok a dologról.:( Csak annyit, amit írtam.

De még fűznék hozzá ezt azt most:

az utóbbi napokban jött meg a szövettani vizsgálat eredménye, ami kimutatta a rosszindulatú daganatot. Azt mondta apu orvosa, hogy ezt az állapotot injekcióval+tablettákkal szinten lehet tartani, de meggyógyítani jelen állás szerint nem tudják. De most ezzel a kezeléssel is gond van...mert senki nem akarja elkezdeni. Mármint a házi orvos azt mondta, hogy ő nem adhatja be ezt..így azt sem tudjuk hova kell majd járni. Legközelebbi nagy kórház Miskolc van (80km!!)...szóval elég messze.

 

A műtét prosztata nagyobbodás miatt volt...ha jól értelmeztem amit apu mondott, egy lyukat csináltak talán...és abba helyezték bele (ahh, de most lehet nagy hülyeséget írtam:( Szóval pontosan nem tudom!)

 

Mennyi idő egy ilyen műtét után a felépülés? Mert már 3hete volt, és azóta is tart a vizelettartási probléma...egyre jobban szenved már, mert éjszaka sem tud aludni emiatt!

 

A legújabb szörnyűség az, hogy kiütések keletkeztek mindenütt a testén:( A házi orvosunk azt mondta, ez a vizelet miatt van..és adott neki rá kenőcsöt+tablettákat, de nem nagyon javul a helyzet. Apu azt mondja, fürdés után szoktak ezek előjönni..de ez is csak pár hete van. Erről se tudunk igazán semmit, miért van??!??!

 

No, egyelőre most ennyi dolog jutott az eszembe.

De mostmár rendszeresen figyelemmel tudom követni ezt az oldalt, igyekszem majd minden nap nézni...jött-eismét valami "visszajelzés".

Előre is köszönöm!

Előzmény: psateszt (47)
psateszt Creative Commons License 2008.04.15 0 0 51
Ez a szisztéma humanitásának a kérdése. Tölem az elsö napokban kétóránként kérdezte a növér, kell-e fájdalomcsillapító. Mindig kértem, és kaptam. Nem érdekes, hogy mit, és mennyit, pusztán már az is jól esett, hogy törödnek ezzel is. Az elsö éjszakára valahogy felpumpálták úgy a matracot az ágyban, hogy úgy feküdtem, mit egy vákuumágyban. Kaptam a kezembe egy pumpát, amivel fájdalomcsillapítót löhettem magam az infúzióba, úgy, hogy túllöni magam azért nem tudtam. Ha nem is kellemes, de elviselhetö éjszaka volt, igazi szép mélyen alvó fázisokkal. szerintem se kell feleslegesen szenvedni és szenvedni hagyni.
Előzmény: Törölt nick (49)
psateszt Creative Commons License 2008.04.15 0 0 50
Szerintem egy teljes narkózis alatt végrehajtott mütétet nem lehet összahasonlítani egy olyan henteskedéssel a szájadban, amit ez elejétöl a végéig átélsz, meg ha érzéstelenítéssel is. Ha igy veszed, akkor egy laparoszkópikus mütét leányálom. Szépen lassan felébredsz, nem fáj vadul, durván semmi. Az elsö pár napban, ha pl. köhögsz, feszülhet, húzodhat valami a hasban, de messze nem olyan nehéz elviselni (nekem), mint valamit a fejben.
Viszont egy ilyen fogbarmolást egy hét alatt elfeletesz, az is igaz. Egy radikális prosztataeltávolításkor meg csak kikotornak egy fél marék szövetet belöled, aminek a helye be kell, hogy gyógyuljon a hasadon belül.
Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 49
Igazabol nem ertem, es azota sem ertem, hogy lehet a modern korban az embert ilyesminek kitenni. Miert nem lehet az ilyen dulas utani fajdalmakat valahogy kiiktatni, legalabb az elso 1-2 napra. Nem hiszem el, hogy nem lehet, szerintem inkabb csak nem fordul meg senkinek a fejeben. (Mint ahogy letezik TELJESEN fajdalommentes fogaszati injekcio, az en dokim ismeri a technikajat, masoktol meg azt hallom, hogy rettegnek a szajuregbe adott tuszurastol - mikozben nem volna miert, ha a dokik vennek a faradsagot. Es a hajamat tepem az ertetlensegtol.)
Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 48
Hat koszonom. Olyasfajta foghuzasra gondoltam, mint amihez legutobb volt szerencsem, amikor apro szilankonkent vestek ki a bolcsessegfogamat.
Amugy amikor kivettek gyerekkoromban a mandulamat, utana par oraig ugy ereztem, ennel rosszabb nem tortenhet valakivel. Ugy tudnam azt a fajdalmat jellemezni, hogy elviselhetetlen, bar egy pisszenes nelkul turtem a la Dozsa Gyorgy. Igaz, csak par orat tartott, meg hat egy szaros mandula volt...
Előzmény: psateszt (47)
psateszt Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47
@Tuundee:

Kicsit zavaros nekem, amit írsz, de nem baj. Mi volt az a „prosztatbaj“, ami miatt operálták a papádat? Egy gyulladás, vagy egyszerü nagyobbodás is okozhat vizelési panaszokat, véres vizeletet. Egy mütét utáni inkontinencia sem ritka dolog, jó volna tudni, mit takar az „operálták“.

Egy ilyen magas PSA szerintem már nem vicc, de nem is okvetlenül halálos itélet, vagy tuti rák. Álljatok a sarkatokra, követeljetek felvilágosítást olyan szinten, hogy megértsétek a helyzetet, és megtaláljátok a helyes döntéseket. Elsö és legfontosabb egy kiterjedt diagnózis, utána lehet terápiastratégiát kidolgozni, legyen bármi is a helyzet.

A PSA meghatározásán kívül - ami magában nem igazán sokat mond, mert PSA-t nem a rák termeli, hanem az ( akár egészséges) prosztata által termelt fehérje. Nem tumormarker! - egy egyszerü tapintás és a tübiopszia a klasszikus diagnosztika a prosztatánál. A szövettani vizsgálat nagy valószínüséggel igazolja vagy kizárja a rosszindulatú daganat létét. A daganat se egyszerüen daganat, kiterjedése, agresszivitása, esetleges szövödményei - amiket más módon, pl. csontszintigráfiával, vagy PET-tomográfiával lehet megtalálni - szerint különbözö. Van egy besorolása a daganattípusoknak, ami már meghatározza a lehetséges kezelést. Ennek kell utána járnotok, ha lehet több urológus véleményét kikérni, hogy a saját bizonytalanságotok enyhüljön.
Abban amit írtál, szinte minden benne lehet.

@mugeb:

Laparoszkópiának hívják a módszert, Magyarországon Debrecen mellett már Budapesten a Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ Urológiai Osztályán is végznek laparoszkópos prosztata eltávolítást. (Google search szerint). Nagyon lesarkítva: egy nagy lukon - a köldöknél - bevezetnek egy vastag transzportcsövet, amin egy kamerát is betolnak, négy kisebb lukon megy a szerszámokat, amikkel vágnk, varrnak stb.

Még aznap lábra álltam.

Teljesen fájdalommentes három hónap után lettem, ami azt jelenti, hogy semmilyen helyzetben, megterheléskor, biciklízésnél, emelésnél stb. nem éreztem semmit. A WC-re ülés sem okozott gondot, kaptam valami enyhe hashajtót, asszem valami fügeszirupot, vagy mit, ha erre gondolsz. A legkellemetlenebb fájdalom viszont pont ülésnél jelentkezett: pár hétig egy felfújt gumigyürüt használtam, hogy ne érje nyomás a fenekemet.
Az egész procedúrát egy foghúzással összehasonlítani egy kicsit optimizmus, de nem is akkora szenvedés, hogy az ember megbánná, hogy egyáltalán megszületett. Ez is biztos egyéni dolog, az én fájdalomküszöböm talán egy kicsit az átlag feletti.

Engem nem Magyarországon operáltak, az itteni Kassza kicsengetett mindent, mind a mai napig fizetik tisztességesen a rehabilitációt, az utóvizsgálatokat, a gyógyszereket, segédeszközöket.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.14 0 0 46
Hello!
"1./ Mivel jár pontosan a műtét? /tudom van hasfeltárásos és lyuksebészeti/

nekem kulcslukon mentek be, még aznap lábra álltam, hétfön csinálták, pénteken már otthon aludtam a saját ágyban"

Ez endoszkopiat jelent?? Hason keresztul?
Olyat hol tudnak? Azt olvastam, csak bizonyos centrumokban.
Mennyire fajt a mutet utan es meddig? Mondjuk egy rosszul sikerult foghuzassal osszehasonlitva...
Valamint: a WC-re raules nem okozott gondot kozvetlenul a mutet utan?
Es vegul: mi az... elvart... koltsegvonzata egy ilyen beavatkozasnak?
Koszi.
Előzmény: psateszt (38)
Tuundee Creative Commons License 2008.04.09 0 0 45

Hali!

 

Ma találtam ráerre az oldalra...remélem tud nekem valaki segíteni:(

Az édesapámról lenne szó. Most műtötték prosztatbajjal, de úgy fest, elszúrtak valamit...A műtét előtt is gyakori vizelési panaszai voltak (gyakori, és véres vizelet) de a műtét óta még rosszabb lett. Folyton vizelettartási betétet használ vagy katéter van bent, de egyik se működik szuperül.

 

Sajnos egyetlen orvos sem tudja megmondani, valójában mi is a baja...csak mindegyik gyógyszerrel tömi, vizsgálatokra küldi, és kísérleteznek rajta:(:(:(

 

Tavaly 170 körüli volt a PSA-ja, 1hónapja ez már 350 volt:( Tudom hogy rettentően magas, de senki nem mondja meg miért, és mit lehetne ezellen tenni:(

 

Van valaki, aki tudna nekem egy jó szakembert ajánlani?????? Akivel már esetleg volt dolga, és tudja, hogy érti a dolgát?!!! Mindegy az ország mely területén van, ha valóban jó megkeressük.

Vagy ha van valami tuti gyógyszer vagy gyógymód, ami már esetleg itt valakinél bevállt.....kérem.....Nem szeretném azt, hogy ha még sokáig kellene apumnak szenvednie.:( Valaki segítsen már neki..meggyógyulni!!!!

 

Írjon valaki minél előbb!!! Édesapámnak és a családnak is minden egyes nap számít!

 

 

Tuundee

partus-pf Creative Commons License 2008.01.02 0 0 44
Kösz a tippet, megnéztem! Tényleg kielégítő! Megnyugtatott a cikk.
Amúgy B.U.É.K. mindenkinek!
Előzmény: gyartas (43)
gyartas Creative Commons License 2007.12.27 0 0 43
http://www.vitamin-vitamin.hu/prosztatagyulladas
partus-pf Creative Commons License 2007.12.18 0 0 42
Köszi az infót, azt hiszem neglátogatom az urulógust. Igaz nekem még "CSak" a vizelet utáncsöpögése mutatkozik, de jobb tisztában lenni a dolgokkal. Fáldalom nincs vagy csak félévente kb. valami érdekes nyomás, de azt sem tudom pontosan mi fáj, aztán magától elmúlik egy fél óra múlva.
psateszt Creative Commons License 2007.12.17 0 0 41
Nem tudom, milyen "problémákra" gondolsz. Egy útszéli gyulladás, ami vagy elmúlik, vagy kezeltetned kell, lehet, hogy fájhat, vagy sürübben van vizelési ingered. Persze egy gyulladás sem játék, de az igazi bajnak - egy karcinómának - eleinte rendszerint nincs semmiféle érezhetö tünete. Ha elöfordul a családban prosztatarák, nem helytelen, úgy 40-45 felett, évente egy urológust felkeresni, aki megtapintja a becses darabot, és elvégeztet egy laborvizsgálatot (egy vérvétel az egész), a PSA mennyiség meghatározását. A PSA-szint nem egyértelmü diagnózis, gyors, tendenciózus emelkedése azonban már legyen elgondolkodtató. Ha az urológus helyesnek látja ( 4 ng/ml felett és gyanús tapinthatóságnál) csináltatni kell egy szövettant. Pár hozzászólással lejjeb leírtam, milyen érzés a mintavétel. Idöben felfedezve nem halálos itélet egy prosztatarák. Az esetek többségében gyógyítható, vagy legalábbis - ha nem idöben fedezik fel - lassítható, jól kezelhetö.

Nem kell elveszteni a fejet! Az élet megéri, hogy küzdjön érte az ember, ha nagyon muszáj :)
Többnyire nem túl agresszív daganat és meglehetösen lassú.
Előzmény: partus-pf (40)
partus-pf Creative Commons License 2007.12.14 0 0 40
Heló Mindenki!
Meg tudja valaki mondani, mi a prosztata problémáinak első tünetei?
Nagyon érdekelne!
psateszt Creative Commons License 2006.11.05 0 0 39
"nem lesz nemzöképes" - kiegészítés:

természetes úton, értsd sex, közösülés újtán. A herék termelnek továbbra is ondósejteket, hormonokat, szükség esetén lehet egy mesterséges megtermékenyítéshez a herékböl is sejteket kivonni.
psateszt Creative Commons License 2006.11.05 0 1 38
szia! válaszoltam a mailedre!
elöször: ne essetek pánikba!
másodszor: komoly a baj, de nagyon jók az esélyek a teljes gyógyulásra.

1./ Mivel jár pontosan a műtét? /tudom van hasfeltárásos és lyuksebészeti/

nekem kulcslukon mentek be, még aznap lábra álltam, hétfön csinálták, pénteken már otthon aludtam a saját ágyban

2./ Meddig kell bent lenni, meddig van katéter? Mennyi idő után lesz valaki munkaképes, ha ülőmunkát végez?

A katétert 10 nap után vették ki egy nyomáspróba után - mert a húgycsövet is meg szakítani és újra összevarrni. Én az OP után még négy hetet szanatóriumban voltam, szumma szummárum 7 hétig volta táppénzen, én is fotelbefingó munkát végzek hálistennek. Egy martinász vagy egy tetöfedö jobb, ha tovább otthon marad.

3./ Addig lehet-e szexuális életet élni a betegnek, s utána mikor leghamarabb?

az OP-ig semmi akadálya, nem romlik a szitu, utána meg lehet, hogy egy kis türelem kell.
Nekem volt négy héttel az OP után stimulácioval már orgazmusom - teszteltem, hogy tényleg meghagyták-e az ideget - de erekcióproblémákkal még ma is küzdöm. Amint kivesztik a katétert, el kell kezdeni a viagrát zabálni, hogy a pénisz ne felejtse el a vérfekvételt ( 1/4 -e egy 100 mg -és tablettának két-három naponta)

4./ Mindent kivesznek-e? /prosztata biztos, de ondóhólyag, ondóvezeték is megy?/
Kipakolnak kocsistul lovastul, utána biológiailag nem lesz nemzöképes, én lefagysztottam 3 adagot egy spermabankban, ha késöbb mesterségessel egy gyereket szeretnénk vállalni. Ez van.

5./ Nem fog-e gondot okozni neki a sperma pangása, mivel erre mindig nagyon érzékeny volt, 2-3 nap után már feszített neki, ideges volt tőle. Mi lesz, ha abszolút nem fog többé kiürülni?
Nekem semmi züröm.

6./ Mekkora az impotencia esélye? Ha nagy, akkor mivel lehet orvosolni? /injekciózás, vákimpumpa, protézis-beültetés?/

Elég nagy. egy ideig nem volt még rágondolni se kedvem, beletelhet egy-két écbe, mire helyreállhat a régi helyzet. Viagra, pumpa, inj. ami szóba jöhet, ha kell. nem szégyen, nem is teszi az intimitást tönkreÉn féltem töle, de nekem klappol.

7./ Mekkora az inkontinencia veszélye?

Nagy. Sajnos nem egészségügyi, hanem szociális probléma. Nekem szerencsés életkörülményeim miatt könnyü vele megbirkózni.

8./ Mire kell ügyelni úgy általában a műtéttel kapcsolatban?

ha tudnám, magamnak megcsináltam volna :) Nekem a legfontosabb a lelki felkészülés volt (olvasd a naplót)

9./ Milyen utókezelések várhatóak? /volt, aki hormonkezelést is említett, ami elég kemény, volt, aki kemót, stb./

egyelöre úgy néz ki, hogy nem kell semmi.


Ezek az én tapasztalataim, ahogy én látom, nem lógok ki a statisztikákból.
Előzmény: vizviraga (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!