A Magyar Népmese Napján sokáig aludtam. Végül a zuram nem bírta tovább, és benyitott, hogy megkérdezze, benne van-e már a cukor az este főzött teában, lehet-e inni belőle. Azt feleltem félálomban:
Tegnap Sátoraljaújhelyen túraversenyeztünk, majd libegőztünk. A szállásunk Bózsván a Kőbérc volt, ami az elmúlt 12 évben nem sokat változott. A mai ebéd Sárospatakon hamburger és sárgamuskotály fröccs.
"Sok féle, fajta töltött káposzta létezik, készíthetjük savanyú káposztából, kovászolt káposztából, édes (nyers) káposztából. Szabolcsban paradicsomos, Erdélyben tárkonnyal ízesített és fehér színű, de a leggyakoribb a pirospaprikás, sok füstölt hússal készült. Tölthetjük sertés vagy szárnyas, pl. libahússal, vagy akár hallal is. A töltelékbe tehetünk rizst, zsemlét, vagy gerslit. Fűszernek leggyakoribb a piros paprika, kömény vagy a babér, de nem ritka a csombor (borsikafű), vagy a gyömbér. Ez utóbbiak az erdélyi változatra jellemzőek. A legjobb, ha sokféle füstölt húst, kolbászt teszünk bele. Az itt leírtakból kiderül, hogy végtelen sok féle töltött káposztát készíthetünk."