Bocsika hogy beleszólok, de ha megnő az ellenállás, akkor csökkenni szokott az áram.. Az x idő utáni biztosíték kivagdalás leginkább valamilyen tekersz meghibásodására(klíma kuplung, esetleg egy relé), vagy esetleg egy vezeték kidörzsölődésére utal. De persze a távgyógyítás nem egyszerű.
Kontakt hibára gondolok, megnő az ellenállás és azért nagyobb áram folyik.
Kulcs betét szokott szarakodni, de lehet kirepedt eltört forrasztás a bsi-ben. Csatikat is megfogdoszhatod valahol melegedni kell. Sorban végig kellene nézni, mindent, az is lehet valami zárlatos.
Sziasztok, lett egy újabb bajom most a melegekkel és a klímával.
Kb. negyed óra klímázás után elszáll a 21-es számú 10 A-s biztosíték az autóban. S1-es 1,9 TD 98-ból manuál klímával. Olyankor nem megy a külső-belső keringetés gombja sem, az integrált kis ledeket sem kapcsolja, szóval nem megy a vezérlőpanel. Ha cserélem a biztit megint ok és pár perces hűtés után kikapcsolva semmi baja, csak ha tartósan negyed órát meghaladóan hűt. Ki tudja a megoldást? Kompresszor? Vezérlőpanel? BSI?
110 le, HDI 2002-es a masina. Ha teljes gázzal gyorsítok ki, akkor nem akar rendeen húzni. Ha óvatosan nyomom, akkor semmi probléma. Ha 90- körül lepadlózom, olyan mint a zsiguli volt régen, hogy nem akar gyorsulni, hiába állok a gázon. Folyamatosan engedem lassan vissza a gázpedált, akkor kezd menni. Mi lehet a baj? Légtömegmérő?
Van egy kis bajom a géppel.A szerelőtől elhoztam akkor is jó volt gyújtásnál aminek kellett világított, aztán indításnál elaludt okés.Most pár napja nem világít sem a STOP sem az OLAJ, sem a FÉK visszajelző nem világít gyújtásnál, csak a töltés, meg a többi.Indítás után elalszik minden rendesen.Esetleg van ennek vhol vmi csatija vagy melyik lehet a biztosítékja?Most cseréltem műszeregységet azon sem világít ez a három visszajelző... :S
Nem vagyok autoszerelo, de leirom, hogy jartam. Nalam csak ingadozott az alapjarat ossze-vissza, egyebkent minden franko. A gyertyacsere, folytoszelephazpucolas es az inditomotorcsere utan maradt a problema. Az egyik szerelo azt tanacsolta, hogy a 10w40es olaj helyett az 5w40eset gyarit ontsuk bele. Megtortent, am nem segitett. A szerelonek feltunt a sok foszlasnak indult szigeteloszalag a kartergazcsovon. Igen tobb helyen lyukas volt a cso. Ki lett cserelve a kartergazcso gyarira es most jo az alapjarat.
Remelem segitettem.
2 literres benzines 99KW -os motor (RFR) a 2000-es evbol, kombi, digitalis klimaval.
Sziasztok ! HELP ! A családi kismacska régóta rosszalkodik eddigi próbák sikertelenek voltak. Peugeot 406 2000 benzin/gáz RFN motor. Az autó működik fogyasztása normális gyorsít lassít stb. A hiba alapvetően az ingadozó alapjárat (klíma nélkül 670-750 ) illetve álló helyzetbe fordulatszám lassú növelésekor kb 2000 -től finoman durrogó hangja lesz ami nprmál menet közben nem észrevehető.Eddig amit megnéztem vagy megcsináltam : gyertya csere ( gyári Peugeot ) fojtószeleház alapjárati motornál/szelepnél olajlerakódás ami kitisztítva , alapjárati motor elsőképpen tisztítva majd újra cserélve . Majd ideiglenesen új ( Valeo ) gyújtótrafóval próbálva sem változik a helyzet. Van valami tippje valakinek ?
2003as HDI szervókormány olajcsere után alapjáraton jól üzemel, de magas 2-3e fordulaton bekeményedik a kormány, nehezen fordítható. Gyárilag is ilyen vagy valami más a gond?
Vas/lemez árban eladó képen látható állapotban ! 406 ... 1999 -es 2.0 HDI volt. Sok alkatrész van még azért lehet érdeklődni. Tárolási hely hiányában eladó lett !! Valaki jól járhat vele !
Régen volt egy olan baj a miénkel is hogy nagyon lassan vagy egyáltalán nem tette le az alapjáratot-kb 1000 rpm volt az alapjárat-. Akkor az tünt fel már nem is tudom hogy pontosan hogy,de feltünt ,hogy mintha nem engedné valami vissza teljesen.
Hát én akkor neki láttam szétszedtem és persze semmi meghibásodást nem láttam ( nekem is feltünt hogy kopó alk. nincs benne),de az alapjárati végállásán "javítottam" egy kicsit. Jó is lett! lett alapjárat és egy jó darabig semmi gond nem volt.
egyébként nem mozog benne semmi, van egy lötty a tükörréteg előtt, olyasmi, mint a régi "quartzórák" kijelzőjében. Elektronikával lehet megjeleníteni/eltüntetni, illetve sötétségét állítani.
Az a problémám a kocsival, hogy nem működik a belső visszapillantó fényérzékelése. (bár valószínűleg nem az érzékeléssel lehet baj, hanem a belső tükörmozgatással)
Szerintetek lehet vele valamit kezdeni, vagy inkább cseréljem egyben az egészet. Jelenleg úgy néz ki, hogy a tükör közepén van egy ovális folt, és erősen "szellemképes" a kép.
Esetleg ha van valakinek egy működő elfekvőben.... :)
2db mágnes sétál egy elektronika előtt. Még hoffy szaktársét szedtük szét annó. Na az övé valóban elfáradt, de csak megemelte az alapjáratot és alig ment az auró.