Ködöld meg fekete vagy valamilyen sötét színü festékkel a csiszolás elött. Az üregekbe bele ül a festék, így jobban fogod látni hogy hol van még kráter, hol kell még csiszolni.
Ezt még gazdagon kellene csiszolni,finomítani steklivel kb 180-as finomságig. Utána egy réteg kitt -lehetőleg softkitt- utána csiszolás ,240-ig visszafinomítani és füller.
Netán elég a filler alapozó+csiszolás? P80 kell még vagy az csak a durvább kittdaraboknak, és ennek már elég a P150, P320 majd végül a P800 festés előtt?
Tud valaki ajánlani boltot ahol lehet venni Beispritz spray-t ? Nem nagyon találtam itthon, de ha nem muszáj nem rendelném kintről. Köszönöm előre is !
Úgy értettem, hogy az éritett mondjuk 20 centis szakaszon kívül nem kell lecserélni a komplett külső küszöböt A oszlopig. Bár az első végén is indokolt lenne, elsődleges szempont most az emelhetőség. Szintén nem érdekes, hogy a kerékív teteje hólyagzik. Kábé mennyibe kerülne?
1 darab hátsó emelési pont szakszerű, szerkezeti emelőképes (nem csak látszat lemezekkel betakargatás) javítása kb milyen összeg lehet? Mondjuk küszöböt meg kerékívet lehetőleg nem szeretnék cserélni, azokkal már biztosan nagyon sok lenne.
Az önhordó karosszéria merevségéhez jelentősen hozzájárul a hegesztett küszöb. Volt cserélhető sárvédős autó, pl Lancia Dedra, Alfa Romeo 155. Gyártástechnológia: melyik olcsóbb? a hegesztés, vagy az oldalanként 10 csavar? (egymillió legyártott autó esetén)
az ujabb autok valoban tenyleg perem nelkul vannak (H astra, Vw t5, stb). nem tudom pontosan, de mintha azoknak a kerekdob elere ra lenne peremezve a sarvedö.
" a függőleges részen is összeérnek már így ott is meg lehet hegeszteni nem?"
gyarilag "nem", mert akkor latszanak a ponthegesztesek
Az ötlet nem rossz, figyeld meg hogy egy astra h-n így van megoldva. Ha nem ütné nagyon a szememet én is megcsinálnám így az asconámon, de tudom hogy így nem volna gyári és mindig azt nézném rajta, hogy nem tetszik. (így az egyre hólyagosabb ajtók alját nézem, hogy mikor állok már neki végre kicserélni azokat)
Mit lehet tenni az A oszlop károsodásának megelőzésére? VEgyem le a kerékívet és nézzem meg? Vagy az első vízbefolyót ahonnan az ablaktörlőlapátok kiállnak ki kéne szedni és kipucolni?
Nem, hátsóra gondoltam. Elől én is így gondolkozok. Eredetileg volt benne filc dobbetét ami ugyebár szívta a vizet. Ezt kivettem. Lehet kapni műanyagot párezerért.